__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Limba română | |
|
+11nicuvar Emil Condor delta Cristina ostrovna VOTAN cactus dolion bulache abbilbal abba 15 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Limba română Mar 02 Oct 2012, 07:40 | |
| ... “O.K. măria ta!” ... Pătruns cu uşurinţă în limbă, arhicunoscutul O.K. este omniprezent. Poate fi auzit în orice conversaţie, înlocuind tot mai des adverbul românesc “bine”. Toată lumea îl foloseşte, astfel că el apare pe parcursul dialogurilor aproape ca un lait-motiv, menit să acoperă bâlbâielile şi enervantele “ă”-uri care suplinesc lipsa de dicţie a interlocutorilor. Îl folosesc puştii de grădiniţă pentru a-şi confirma prezenţa la joacă după somnul de după amiază, îl folosesc adulţii pentru a-şi da acordul în legătură cu o anumită problemă, îl folosesc şi bătrînii la jocurile de table sau cărţi, prin parcuri. Ce mai? O.K. este în top. Prea puţini ştiu însă care este provenienţa acestei expresii. Primii emigranţi din Lumea nouă au întîlnit-o la câteva triburi de amerindieni, care foloseau, pentru afirmativ, cuvântul “okeh”. Alte surse afirmă că, din punct de vedere etimologic, OK provine de la englezescul “oll corect”, scris cu “k”. Cea mai interesantă ipoteză este cea potrivit căreia celebrul O.K. provine de la iniţialele lui Otto Kraus. Acesta a lucrat la fabrica de automobile a lui Henry Ford, pe post de controlor tehnic de calitate. Orice maşină care ieşea de pe banda de montaj era considerată bună, doar dacă Otto Kraus îşi ştanţa iniţialele undeva pe caroseria ei, adică dacă îşi dădea OK-ul. Dacă luăm în considerare prima variantă, şi dacă America ar fi fost descoperită ceva mai devreme, dialogul dintre Mircea şi Baiazid, imaginat de către Eminescu în Scrisoarea III, ar fi arătat cu totul altfel. El putea să decurgă, aproximativ, în acest fel: “Tu eşti Mircea?” “Eu!” “O.K! Spune-mi iute bre, ce vrei?” “Vere Baiazid, ne lasă Şi mai bine du-te-acasă. Fă-ţi un bine, dacă vrei Totul să fie O.K.!” Dacă O.K.-ul ar fi existat pe vremea lui Ştefan cel Mare, când voievodul şi-ar fi îndemnat oştenii la luptă spunându-le “Oştenii mei, mîine vom da piept cu tatarii!”, ei ar fi putut să-i răspundă: “O.K. măria ta!” Mai trebuie doar ca în campania electorală să-i mai auzim şi pe guvernanţii noştri angajându-se în faţa alegătorilor şi amăgindu-i – pentru a câta oară? – că “totul va fi OK.” http://www.revistanoinu.com/Otto-Kraus-parinte-al-celebrului-OK.html _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Limba română Mar 02 Oct 2012, 22:26 | |
| Pe realitatea tv, D-l Diaconu, actorul, zice ca "Tara asta e sat fara caini". Am putea zice, mai de graba: "Tara cu caini fara stapan".
Care aveti posibilitatea sa-i raspundeti, spuneti-i ca se insala. In Tara asta n-au fost niciodata atat de multi caini ca acum, in stare de libertate, pe toate drumurile, in toate satele si centrele tuturor oraselor , mari sau mici, in fata blocurilor, prin piete, scoli, spitale, etc., etc., ....
In afara de astia propriu-zisi, mai spuneti-i ca sunt si de ceilalti "bipezi", care se mananca intre ei "ca, cainii" in numar foarte mare. Aproape greu de estimat. Vrajba dintre cei bipezi e atat de mare incat se uita de ceilalti cu patru picioare. Ii lasa in plata Domnului sa-si duca zilele pe unde pot, si cum pot.
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Limba română Sam 06 Oct 2012, 16:35 | |
| Si nu orice câini... Turbati! Dar vorba lui Stefan Cel Mare (sau Dolion? ): „ totul e ok”! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Limba română Sam 06 Oct 2012, 22:00 | |
| Ieri, pe Antena 3, iar dau cu ochii de simpaticul meu Gadea. Care schimonoseste "dulcea limba romaneasca", zicand un frantuzizm pe romanesete: "a achiesat la". Ce greu i-o fi fost sa zica "a acceptat", "a fost de acord cu", "si-a dat consimtamantul",sau alte sinonime romanesti, luate, propabil, tot din alte limbi, dar, parca, mai usoare. Noi avem o limba fonetica. Cuvantul respectiv nu e usor de scris nici in franceza.
"acquiescer",
si chiar nici de pronuntat. Cum l-am scrie, oare, daca limba noastra ar avea o scriere etimologica?
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Limba română Lun 08 Oct 2012, 06:19 | |
| - Ion a scris:
- Ieri, pe Antena 3...
Încă mai dai pe canalul acela? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Limba română Lun 08 Oct 2012, 14:26 | |
| Daca vrei sa iei "pulsul" unor evenimente, cum zicea Turcescu aseara pe b1tv, atunci priveste Antena 3. "Gura pacatosului adevar graieste", cum zice o vorba.
Iata cum Crin Antonescu "graieste" catre prietenul lui Gadea: "N-au mai gasit alt procuror cinstit decat pe LCK pentru DNA?" Pai asta e, D-le CA! De 22 de ani incoace, cu mici exceptii, se invartesc aceeasi in politica. Chiar nu se mai gasesc altii sa va ia locul la toti care ati fost mai mult de doua mandate? Cum zice si DD: o lustratie in politica ar fi bine venita. Niciunul din cei care au mai fost sa nu mai candideze. Poate asa s-o mai curati de mizeria de acum aceasta clasa politica....
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Limba română Lun 08 Oct 2012, 17:51 | |
| - Ion a scris:
- Iata cum Crin Antonescu "graieste" catre prietenul lui Gadea:
"N-au mai gasit alt procuror cinstit decat pe LCK pentru DNA?" Las' că avem câteva genii pentru interimat, ce atâta grijă? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Limba română Joi 18 Oct 2012, 09:33 | |
| _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Limba română Joi 18 Oct 2012, 14:34 | |
| Iata ce imi trimite un prieten din Tara:, cu mentiunea: Bun de dat mai departe. Poate ne trezim si noi
---- Mail transféré ----- De : Sergiu Marinescu Ŕ : Envoyé le : Mercredi 17 octobre 2012 21h46 Objet : Fwd: Fw: Fwd: FW: Bun de dat mai departe. Poate asa ne mai trezim si noi.
De la o romanca lasa si tradatoare catre un deputat ....
"Dacă eu spun că neamul țigănesc e hoț, puturos, cerșetor, bun de nimic, se cheamă că sunt xenofobă, rasistă, intolerantă și înapoiată. Dacă domnul Mădălin Voicu spune că românii sunt lași și trădători, nu mai e nici rasism, nici discriminare, trebuie musai să fie adevăr. Românul laș și trădător trebuie să-și ia notițe, să bage la cap, să-și revizuiască atitudinea, să lucreze la îndreptarea acestor defecte majore, ca să fie pe placul unuia care nu e rrom, ci țigan. El are voie să-și spună țigan, românii n-au voie. Românii trebuie să fie politically correct, ca să urmeze și ei trendul altora mai civilizați, cu consum anual de săpun și pastă de dinți mai mare. Românul are voie în schimb să dea. Bani să dea. La stat, să dea. Care stat, dă și el: ajutoare sociale, alocații la puradei, bani de lemne iarna, mâncare și căldură-n pușcării, să nu-nghețe neamul viteaz și loial al lui Mădălin Voicu.
Dar, stai! Nici așa nu e bine! Românul tot laș și trădător e… E laș în primul rând că spre deosebire de țiganul cu 3 Mercedesuri în curte, nu fură curent și apă. E laș pentru că nu călătorește cu tramvaiul, trenul și mai nou cu avionul pe gratis, decât în rare ocazii și cu fundul strâns de teama controlorului, care controlor îl arde pe român dacă-l prinde, da-l iartă creștinește pe țigan că cică, ce dracu să-i ia… Românul spre deosebire de țigan e laș și pentru că trebuie să fie asigurat ca să bolească în spital, să fie operat sau să vină elicopterul după nevasta lăuză când e țara înzăpezită, e laș că atunci când îi e foame nu se duce în grădina vecinului să-i fure găinile și zarzavatul. E laș și că nu-și schilodește copiii ca să-i pună la cerșit și că nu-i trimite cu mucii-n gură pe orice vreme în intersecție să-i adune bani de băutură.
Laș mai e românul că nu integrează cum se cuvine etnia de super-oameni, că n-o educă, nu-i dă casă, masă și bani de cheltuială, bașca nevastă. Pentru că etnia țăgănească merită: are tradiții multiseculare și un impact major în civilizația europeană, în dezvoltarea culturală, economică și spirituală la care lașul de român, a fost întotdeauna simplu spectator și n-a contribuit cu nimic.
Românii sunt lași pentru că în loc să fraternizeze cu derbedeii care i-au călcat de-a lungul istoriei, au stat în calea lor ca să-i primească mai târziu pe țigani să le lumineze viața, să le-o îmbogățească, dar sunt trădători pentru că nu recunosc asta. Nu recunosc că fără țigani n-ar exista ca neam și n-ar avea azi ocazia să fie insultați de un Confucius de cort al cărui singur merit e că se trage dintr-un celebru … muzicant. Nu medic, nu profesor, nu academician. Muzicant. Urmașul muzicantului ne scuipă între ochi pentru că-i ținem neamul în spinare, în timp ce-și frige porcii, găinile și oile între mașini de lux, împodobit cu kile de aur, după care se retrage să-și facă siesta în palate din marmură și granit.
Domnule Voicu, greșiți… Românul nu e laș, e prost de bun. Românul nu discriminează negri, asiatici și nici măcar pe neamurile voastre din Pakistan. Românul se ferește de hoți și de tâlhari cum știe el. Pune șapte lacăte la ușă, câine-n curte, dar nu v-au alungat niciodată așa cum au făcut alții. În momentele lui de vitejie și-a permis cel mult să vă numească țigani. C-așa e învățat el de când e lumea că vă cheamă, până când un domn din etnia voastră a ajuns președintele țării și-a zis că vă cheamă rromi, ca să vă creadă proștii de la care cerșiți și furați acuma prin străinătăți, români.
Nici măcar scuze nu așteptăm, domnule deputat Mădălin Voicu și știți de ce? Pentru că suntem lași și trădători, dar mai presus de asta, suntem proști, Proștii voștri!"
Raspunsul ANGELEI TOCILA, si imi place sa cred ca si al tuturor romanilor, la DECLARATIILE LUI MADALIN VOICU.
Si raspunsul meu:
Citind cu voce tare, sotia ma intreba unde a fost publicata aceasta replica. Daca nu a fost publicata sau discutata la vreo televiziune, atunci suntem de doua ori lasi. Adica: Quod erat demonstrandum! QED!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Limba română Joi 22 Noi 2012, 03:57 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Limba română Sam 28 Dec 2013, 19:30 | |
| “A vorbi despre limba în care gândești este ca o sărbătoare. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele, munte se numește, de aceea, pentru mine, iarba, iarba se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăște, de aceea, pentru mine, viața se trăiește.”
Nichita Stanescu 1. Oficial, cu o lungime de 44 de litere, cel mai lung cuvânt din limba română se află pe locul 3 în topul celor mai lungi cuvinte din Europa. Pe primul loc se află un cuvânt german, cu o lungime de 79 de litere, iar pe locul 2 un cuvânt turcesc, cu o lungime de 70 de litere, ambele fiind cuvinte compuse, în timp ce cuvântul românesc este unul tehnic). Neoficial mai există alte două cuvinte mai lungi (un cuvânt în islandeză, cu o lungime de 64 de litere și un cuvânt finlandez, cu o lungime de 61 de litere), însă acestea nu sunt incluse în dicționare, fiind mai degrabă glume lingvistice. Cuvântul este: “pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză“ (o pseudoboală a plămânilor, provocată de inhalarea prafului de siliciu vulcanic) 2. Limba română este singura limba europeană în care se poate face o propoziție completă, formată din 5 cuvinte care conțin doar vocale: “Oaia aia e a ei”. 3. Cel mai lung cuvânt care conține doar vocale: uiuiu. 4. Cel mai lung cuvânt care conține o singură consoană: acioaiei. 5. Cel mai lung cuvânt care incepe și se termină cu o vocală și, în rest, conține doar consoane: înspre. 6. Cel mai lung cuvânt care denumește o localitate din Romania: Constantinești. 7. Cel mai scurt cuvânt care denumește o localitate: Ip.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Limba română Sam 28 Dec 2013, 20:49 | |
| O moderatoare pe Rtv: "artistii antamati"..., adica "inceputi"....
Plesu pe DG24: "Nu mai va fi..." ....stricata de televiziuni, dar si de oameni de cultura... De unii.... | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Limba română Sam 28 Dec 2013, 21:01 | |
| Lasă, Ioane, că pe la noi lumea nu mai candidează pentru un post; acum aplică! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Limba română Sam 28 Dec 2013, 22:31 | |
| Nici, acum, nu m-am obisnuit aici cu "aplicatia"... Desi sunt de atata timp pe aceste meleaguri... Sa vedeti ca o sa vina si aia cu "eligibil", de nu mai stii niciodata daca "te califici" sau nu. Am vazut ca, acum, nu se mai face "expertiza", trebuie sa ai "expertiza'.
Nu stiu de ce n-am renunta si la flexibilitatea limbii romane. Ma refer la conjugarea verbelor. De ex.: "Eu ski, tu ski, el ski,... etc...
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Limba română Dum 29 Dec 2013, 02:09 | |
| E si asta pe cale de disparitie? Limba, limba... la ea mă refer. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Limba română Dum 29 Dec 2013, 06:41 | |
| Obiceiurile pastreaza limba. Prin obiceiuri, pastram valorile neamului mostenite de la mosi, stramosi. Sa multumim celor care se ingrijesc de pastrarea lor. Daca vom lasa sa piara ce ne caracterizezaza ca popor, ne vom pierde si noi... uramasilor nu vom avea ce lasa. Sa multumim uratorilor, organizatorilor si pastratorilor zestrei neamului, din aceasta perioada a anului, plina de sarbatori! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Limba română Dum 29 Dec 2013, 08:44 | |
| Îmi aduc aminte că, pe la începutul anilor '90, dimineaţa se mai dădea la TVR (singurul canal TV, dealtfel, pe vremea aceea) câteva ore din televiziunea de la Chişinău. Mi-a atras atenţia o dezbatere asupra unui... şlagăr, să-i zicem, sovietic în al cărui refren se cânta "Ţara mea este Uniunea Sovietică". Cei care comentau spuneau că era o încercare de manipulare a cetăţenilor URSS pentru deznaţionalizare. Adică ei să nu mai fie basarabeni, ucrainieni, armeni, uzbeci etc, să fie... sovietici. Asta ca să vedeţi că globalizarea nu este ceva nou. Numai că, venind din Vest, este mai colorată şi mai atrăgătoare... _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Limba română Dum 29 Dec 2013, 16:26 | |
| - dolion a scris:
- Obiceiurile pastreaza limba.
Ajută! Educatia o mentine si o dezvoltă. PS. Am eu ceva cu acel cuvânt: obicei! Nu-mi place să fac nimic din obicei, cu toate că se întâmplă... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Limba română Mar 14 Ian 2014, 21:08 | |
| Declaratia lui CA de azi. Crin Antonescu a fost vizibil emotionat. El nu prea face dezacorduri gramaticale. Dar, de data asta, a facut. Iata: 1."Nu pot sa mai luam intrebari". 2. NICIUNUL dintre ei nu AU facut..." Schimband pe NICUNUL cu UNUL, greseala e mult mai clara, nu? UNUL dintre ei nu AU facut...
S-ar fi pus la la plural daca subiectul gramatical ar fi fost articulat cu articol nehotarat
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Limba română Mar 14 Ian 2014, 22:55 | |
| - Ion a scris:
- Declaratia lui CA de azi.
Crin Antonescu a fost vizibil emotionat. El nu prea face dezacorduri gramaticale. Dar, de data asta, a facut. Iata: 1."Nu pot sa mai luam intrebari". 2. NICIUNUL dintre ei nu AU facut..." Schimband pe NICUNUL cu UNUL, greseala e mult mai clara, nu? UNUL dintre ei nu AU facut...
S-ar fi pus la la plural daca subiectul gramatical ar fi fost articulat cu articol nehotarat
Ioane ai drepate dar la cate greseli fac altii sau altele mai alez Zgonea putem sa trecem cu vederea:) | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Limba română Mar 14 Ian 2014, 23:02 | |
| Nu, nu trebuie sa trecem cu vederea nici lui Crin si nici altora.
CA se exprima cu multa usurinta, nu face greseli, in mod frecvent. Chiar deloc. Azi, insa, fiind un pic nervos, emotionat chiar, a facut doua greseli, pe care, cel putin una o putea corecta pe loc.
El va fi tinta principala acum. Deci trebuie sa fie mai atent. Nu numai cu exprimarea, dar si cu ce exprima. El zice ca avem Servicii Secrete foarte bune. Dar asta nu inseamna nimic, daca Justitia arunca la cos munca lor. Sa nu umble cu jumatati de masura ca va fi taxat. | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Limba română Mier 15 Ian 2014, 02:36 | |
| - Ion a scris:
- Nu, nu trebuie sa trecem cu vederea nici lui Crin si nici altora.
CA se exprima cu multa usurinta, nu face greseli, in mod frecvent. Chiar deloc. Azi, insa, fiind un pic nervos, emotionat chiar, a facut doua greseli, pe care, cel putin una o putea corecta pe loc.
El va fi tinta principala acum. Deci trebuie sa fie mai atent. Nu numai cu exprimarea, dar si cu ce exprima. El zice ca avem Servicii Secrete foarte bune. Dar asta nu inseamna nimic, daca Justitia arunca la cos munca lor. Sa nu umble cu jumatati de masura ca va fi taxat. Absolut corect:) | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Limba română Joi 20 Feb 2014, 15:05 | |
| Nu stiu de ce romanii nu stiu sa ocoleasca in vorbire o expresie de felul urmator:
"in timpul acesta", pronuntata: "in timpu lacesta''
Va propun urmatoarea expresie perfect inlocuitoare: ''in acest timp'' | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Limba română Vin 21 Feb 2014, 01:42 | |
| Ardelenii o zic cel mai bine: "În timpu' ăsta." Mere treaba! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Limba română Vin 21 Feb 2014, 04:13 | |
| Si nu numai: chiar si oltenii, tot asa zic. Dar nu aia cu carte. Ci aia simpli.... Pai ce le-ar face unii daca aia cu cultura ar scapa articolul cu pricina... I-ar declara analfabeti....
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Limba română | |
| |
| | | | Limba română | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |