IngredientePentru rasol:500 g limba de porc
1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1 cartof
sare
Pentru umplutura de ciuperci:300 g ciuperci
1 legatura ceapa verde
1 lingurita concentrat cu gust de ciuperci
marar, patrunjel verde
piper
50 ml ulei
Pentru decor (ciupercutele):4-5 rosii de marimi diferite
1/2 castravete crud
1/2 ardei rosu
cateva foi de salata verde
(folosim si legumele pe care le-am fiert la rasol)
Pentru sos:1 galbenus
2 lingurite mustar
zeama de la 1/2 lamaie
sare, piper
100 ml ulei
150 ml smantana
Mod de preparareSe pune la fiert limba in 3l de apa cu 1 lingurita de sare si legumele curatate. Trebuie sa fiarba cam 90 minute.
In timp ce fierbe, pregatiti umplutura de ciuperci si decorurile.
Se toaca ceapa verde si ciupercile si se pun la calit in ulei, cu sare, piper si condimentele cu gust de ciuperci. La urma adaugati marar si patrunjel tocat. Dupa ce a fiert limba, se curata de piele, se toaca o parte si se adauga la umplutura de ciuperci.
Incepeti sa aranjati pe platou "ciupercutele" din jumatati de rosii, putin scobite, cat sa intre piciorusul de castravete sau cartof fiert. Bulinutele albe sunt din smantana.
Jumatatile de rosii ramase de la ciupercute se scobesc si se pot umple cu ciuperci si limba tocata.
Sosul: galbenusul, mustarul si sarea se freaca cu un tel, adaugandu-se uleiul, zeama de lamaie si smantana.
Limba fiarta ramasa se taie felii. Se aranjeaza platoul incepand cu ciupercutele, foile de salata verde in care se pune umplutura de ciuperci cu limba, sos, felii de rosii si castraveti si feliile de limba rasol. Alaturi se pune sosul intr-un castronel.