__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Educatia in scoala | |
|
+20Doina Ion yzzy dolion zuum Cristina Franz Schneider Anahoret res Domino cactus abba abbilbal aurora zaraza26 Emil Condor star Adriana Getus Administrator 24 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Educatia in scoala Lun 30 Mai 2022, 16:48 | |
| - Anahoret a scris:
- Ion a scris:
- Poate ca, pana la urma, toata lumea va vorbi o aceeasi limba, rezultanta tuturor acestor influente reciproce.
Greu de imaginat! Imposibil de realizat! ESPERANTO!? Ar fi ca un nou Turn Babel şi atunci ar interveni iarăşi divinitatea, de teamă să nu-i stricăm ploile. Ceea ce, între noi fie vorba, nu că am fi în stare, dar chiar ne pricepem s-o facem!
Într-o perioadă aveam o vorbă când auzeam barbarisme; spuneam: „Ah, Silică, cu Chiriţa ta!”
Franţuzismele din vremea lui Alecsandri sunt ca romglish-ul de astăzi sau ca maimuţărelile greceşti din epoca fanariotă. Ţinând seama că în cele două cazuri (istorice) limba a supravieţuit, probabil că va supravieţui şi anglicismelor de astăzi, fără să iasă prea ciufulită. Anahoret, zici exact ce descrie, mai in amanunt, Dumitru Draghicescu, in "Din psihologia poporului roman", cu un secol in urma. In concluzia cartii, e o expresie memorabila despre poporul roman: " rasa occidentala cu obiceiuri orientale"!
Asta se reflecta in tot si in toate ce facem si ce zicem! Da, am avut influente lingvistice de tot felul: turcesti, grecesti, slavone, frantuzesti. Iar, acum, englezesti. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Mier 01 Iun 2022, 21:18 | |
| - zaraza26 a scris:
- Exista multe observatii asupra legilor naturii, de exemplu una din legile Kybalionului spune ca nimic nu este fix, stationar. Toate se schimba. Sau alta lege de acolo, ca toate cunosc un crescendo si apoi scad, ca miscarile unui pendul. Asta e ceva natural si trebuie sa cunoastem intai de toate aceste legi.
Panta rei, spunea Simplicius din Cilicia. Adică Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat. Acesta este şi un concept al filosofiei lui Heraclit. Deci... nimic nou sub soare. Probabil că şi Kybalionul îşi trage conceptul tot de la Heraclit. _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Joi 02 Iun 2022, 15:31 | |
| - Anahoret a scris:
- zaraza26 a scris:
- Exista multe observatii asupra legilor naturii, de exemplu una din legile Kybalionului spune ca nimic nu este fix, stationar. Toate se schimba. Sau alta lege de acolo, ca toate cunosc un crescendo si apoi scad, ca miscarile unui pendul. Asta e ceva natural si trebuie sa cunoastem intai de toate aceste legi.
Panta rei, spunea Simplicius din Cilicia. Adică Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat. Acesta este şi un concept al filosofiei lui Heraclit. Deci... nimic nou sub soare. Probabil că şi Kybalionul îşi trage conceptul tot de la Heraclit. Din realitate... din realitate, toți! Nu erau niște oameni care stăteau și se documentau din auzite/citite. De aceea au fost idei mereu preluate. Pentru că vorbeau despre ceea ce trăiesc oamenii, nu invenții, nu teorii. | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Educatia in scoala Vin 06 Oct 2023, 09:54 | |
| Dacă în China sau Rusia, așa dictaturi cum sunt, sunt generații de copii normali, care se joacă, aleargă, învață, fac o școala, un sport, știu o meserie, își întemeiază o familie normală, au la rândul lor copii și trăiesc așa cum a trăit omenirea de mii de ani, păi, atunci eu îmi doresc mai degrabă o astfel de dictatură decât democrația asta care ne omoară copiii și pe noi. Progresismul și civilizația asta prost înțelese și-au atins limitele și asta se vede în toate țările occidentale. Au venit din urmă și deja schimbă polii de putere mondială, țări care au cultivat școala, munca, responsabilitatea, competiția, curajul, sacrificiul, respectul față de valorile sacre ale unui neam: părinți, familie, dascăl, comunitate, credință, tradiții. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Educatia in scoala Vin 06 Oct 2023, 15:33 | |
| "Alm trait in 3 regimuri, spunea profesorul univ. dr. Cezar Avramescu: in burgezie, inainte de '44, in communism, pana in '89, si in cel de astazi. Dar niciunul nu a fost mai rau decat cel de dupa ' 89, caruia nu i- a dat un nume. A plecat "dincolo", in 2007(?) fara sa inteleaga in ce lume traim. Perioada de 20 de ani a lui Brucan se aproapie de dublu ei. Si tot nu stim ce e cu noi? Da, nu e usor! Nu e usor sa rupi cu trecutul, cand nu ai clar incotro te indrepti. Libertatea nu e un lucru usor de inteles. Mai cu seama dupa ce vii dintr- o lunga si grea dictatura.
In niciun caz, ceea ce a fost nu mai e posibil sa mai fie. Vorbesti de faptul ca in alte tari, cu dictatura, cum ar fi China si Russia, lucrurile sunt mai normale, decat in democratia in care traim noi. Ai intrebat pe un tanar de la noi, daca ar vrea sa traiasca in China sau Russia? Sunt convins ca sunt. Iata AUR e in crestere. Dar nu isi dau seama cum va fi dupa. Sunt multe lucruri care nu merg bine in democratie. Dar libertatatea iti da possibilities sa alegi. Cum au facut si fac multi americani si europeni, plecand in Russia, in China, spunand/ crezand ca e mai bine. Ce faci, insa, in momentul in care ai vrea sa schimbi? Sa pleci din dictatura in democratic. Nu neaparat ca ar fi rau. Ci, pur si simplu, de dragul de a calatori, de a schimba. De dorul de libertate. Atunci, si nu numai atunci, cred ca ai intelege exact ce inseamna libertatea si valorile ei. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Educatia in scoala Vin 06 Oct 2023, 16:44 | |
| | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Educatia in scoala Joi 21 Dec 2023, 11:56 | |
| Diriginta: - Îmi pare rău, dar, copilul dumneavoastră e corigent la șase materii... Mama: - Dar la purtare? - La purtare a avut întotdeauna zece! - Ei, vedeți, asta îl învățăm noi acasă... restul, dumneavoastră! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Joi 21 Dec 2023, 16:03 | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Educatia in scoala | |
| |
| | | | Educatia in scoala | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |