LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
romana Limba problema politica internet brasov taieri istorie mediu Fantasy nicuvar 1918 reclame padure CPSF efremovivanantonovici curiozitati muzica_traditionala Popasul google 23 sibiu drumetie humanitas comment-143 1
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Educatia in scoala - Pagina 9 I_vote_lcapEducatia in scoala - Pagina 9 I_voting_barEducatia in scoala - Pagina 9 I_vote_rcap 
Emil Condor
Educatia in scoala - Pagina 9 I_vote_lcapEducatia in scoala - Pagina 9 I_voting_barEducatia in scoala - Pagina 9 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Educatia in scoala

In jos 
+20
Doina
Ion
yzzy
dolion
zuum
Cristina
Franz Schneider
Anahoret
res
Domino
cactus
abba
abbilbal
aurora
zaraza26
Emil Condor
star
Adriana
Getus
Administrator
24 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Urmatorul
AutorMesaj
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

Educatia in scoala - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMar 05 Iul 2011, 09:14

Eliza Roxana e licentiata in drept cu media 8.90 sunt foarte fericita Educatia in scoala - Pagina 9 61040 flower Educatia in scoala - Pagina 9 874982 Educatia in scoala - Pagina 9 315162
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMar 05 Iul 2011, 09:39

Liceele în care nu se face carte pentru a obţine un bacalaureat cu valenţele acestui examen ar putea fi transformate în unităţi pentru învăţământul profesional de care România are nevoie, întrucât s-a pierdut noţiunea de meseriaş thumb_yello , a spus, luni seară, la TVR, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, informează Mediafax.

"Toate locurile în care nu se face carte pentru a obţine un bacalaureat cu valenţele unui bacalaureat autentic ar putea fi transformate. În acele locuri trebuie să se dezvolte un învăţământ relevant, de exemplu, învăţământ profesional", a declarat Funeriu.

Ministrul a răspuns astfel unor întrebări puse de către moderatorul emisiunii "Tema zilei", referitor la unele liceele din Iaşi care de doi ani au promovabilitate zero la bacalaureat.

"Sigur, toate aceste situaţii vor fi analizate. Apoi vom decide trasformarea lor", a mai spus ministrul Educaţiei.

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMar 05 Iul 2011, 09:47

"Am spus-o de multe ori. Regula era ca bacalaureatul să fie fraudat. Anul trecut promovabilitatea a scăzut cu 16-17 la sută faţă de 2009, iar lucrurile nu erau perfecte. Nici acum nu sunt. Nu este o fericire că ai de trei ori mai mulţi eliminaţi în 2011 (661 - n.r.) faţă de 2010, dar este o bucurile că avem puterea să ne curăţăm sistemul de aceste practici" bravo , a spus Funeriu, la emisiunea "Tema zilei".

El a adăugat că toţi cei care fraudau erau complici, unii elevi şi unii profesori.

"Unele cadre didactice au fost complice la fraudare. Dar eu nu vreau să stigmatizez un întreg corp didactic. Mă refer numai la aceia care au fost complici", a adăugat Funeriu.

http://www.romanialibera.ro

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMar 05 Iul 2011, 10:09

Secretul "succesului" Very Happy : Primele trei judete din topul promovabilitatii la BAC nu au avut camere de supraveghere Wink

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMar 05 Iul 2011, 10:13

Într-o conferinţă de presă organizată luni, Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, a declarat ,,că rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an arată clar că România este la răscruce. Aceste rezultate şi comportamentele care le-au generat sunt exact oglinda societăţii noastre de azi. Naţiunea noastră trebuie să aleagă dacă merge pe mâna celor oneşti, muncitori, perseverenţi sau dacă vrem sa încurajăm în continuare şmecheria, nemunca, superficialitatea şi eludarea regulilor”. bravo

Daniel Funeriu şi-aînceput declaraţia de presă prin felicitarea celor 90.765 de elevi care au promovat examenul de Bacalaureat, scoţând în evidenţă performanţele a 65 de elevi care au obţinut media 10 la examen. Ministrul Educaţiei a precizat că ,,ei şi profesorii lor ne demonstrează zi de zi că se poate, iar pentru a le recunoaşte excelenţa, Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va organiza o ceremonie de premiere a acestor elevi la Bucureşti”. thumb_yello

Ministrul Funeriu: "Opţiunea noastră este sa fim în echipa celor care pot sa schimbe România. Suntem în echipa celor care doresc o Românie fara complexe, o Românie sigura pe ea, o Românie care îşi ia destinul în propriile ei mâini. Suntem de partea celor care vor o Românie cu fruntea sus şi nu o Românie cu mâna întinsă, suntem de partea celor care vor o Românie voluntară şi nu o Românie a vaicărelilor şi a şanselor ratate”.

sursa: revista22.ro

Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMar 05 Iul 2011, 10:33

Si grav este ca parintii copiilor "tembeli", se coalizeaza cu ei, impotriva sistemului si a ministrilor invatamantului, in loc sa-i dea cu capul de pereti pentru anii de scoala in care au taiat frunza la caini in loc sa invete!
Vinovatii sunt: calculatorul, internetul, telefonia mobila, cluburile de fite, lipsa uniformelor in scoli, masinile de fite primite in ultimul an de liceu, parintii ahtiati dupa avere in detrimentul educatiei odraslelor, profesorii ahtiati dupa avere in detrimentul educatiei elevilor si abia apoi Ministerul Educatiei cu ministrul lui!
Daca vreau sa invat, fac ceva pe programa lor, imi fac propriul program si reusesc... dar leprele nu au asemenea ganduri, ei trebuie sa epateze altfel decat prin cunostintele acumulate in scoala... cine acorda atentie unui tocilar? Dar nu trebuie sa fii neaparat un tocilar, trebuie sa ai ganduri serioase in privinta viitorului tau, sa-ti pese ce vei deveni la terminarea anilor de scoala.
Si mai sunt multe de spus...

ostrovna

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMar 05 Iul 2011, 10:36

dolion a scris:
Si grav este ca parintii copiilor "tembeli", se coalizeaza cu ei, impotriva sistemului si a ministrilor invatamantului, in loc sa-i dea cu capul de pereti pentru anii de scoala in care au taiat frunza la caini in loc sa invete!
Vinovatii sunt: calculatorul, internetul, telefonia mobila, cluburile de fite, lipsa uniformelor in scoli, masinile de fite primite in ultimul an de liceu, parintii ahtiati dupa avere in detrimentul educatiei odraslelor, profesorii ahtiati dupa avere in detrimentul educatiei elevilor si abia apoi Ministerul Educatiei cu ministrul lui!
Daca vreau sa invat, fac ceva pe programarea lor, imi fac propriul program si reusesc... dar leprele nu au asemenea ganduri, ei trebuie sa epateze altfel decat prin cunostintele acumulate in scoala... cine acorda atentie unui tocilar? Dar nu trebuie sa fii neaparat un tocilar, trebuie sa ai ganduri serioase in privinta viitorului tau, sa-ti pese ce vei deveni la terminarea anilor de scoala.
Si mai sunt multe de spus...

si etnobotanice Educatia in scoala - Pagina 9 874982
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMier 06 Iul 2011, 11:01

dolion a scris:
.. cine acorda atentie unui tocilar? Dar nu trebuie sa fii neaparat un tocilar, trebuie sa ai ganduri serioase in privinta viitorului tau, sa-ti pese ce vei deveni la terminarea anilor de scoala.
...
Da asa cred si eu smile. Dar sa stiti ca exista multi tineri responsabili si seriosi si care se gandesc la viitorul lor.
Pot sa dau exemplu (pozitiv) pe colegii mei da la Informatica. Este una din cele mai grele facultati cu putinta si ei pana in anul 3 nu au stiut de distractii, cluburi sau alte moduri de a pierde vremea aiurea. Erau preocupati doar pentru invatat, deci se poate si n-a avut nimeni de suferit pentru asta ci dimpotriva.
Abia acum dupa ce s-au terminat examenele au inceput si ei sa se distreze, sa se intalneasca pe la gratare si alte petreceri. Mi se pare o abordare foarte matura si am fost impresionata in mod placut. thumb_yello

Eu cred ca exista un numar mare de tineri care sunt responsabili, seriosi si in acelasi timp inteligenti. Problema este sa nu plece sa munceasca pe alte meleaguri iar aici sa ramana doar aia care se plang ca n-au putut copia sau si mai rau, cei care "trag pe nas etnobotanice" Rolling Eyes

Mi se contureaza din ce in ce mai pronuntat aceeasi idee si parere. La noi (in tara), oamenii de calitate sunt de super-calitate iar cei de calitate proasta sunt mult mai jos decat media oamenilor in general. smile
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyMier 06 Iul 2011, 11:27

Au dat la Romania Actualitati interviul unui elev de 10 la bac; unde crezi ca va merge?
La Oxford sau Harvard! Crezi ca s-au snopit cu invatatul pentru a da la o facultate romaneasca? E ceea ce am spus mai sus: si-au facut un program, nu s-au abatut de la el si si-au realizat visul de a ajunge la o universitate de prestigiu, dar nu de la noi. Vor fi si in tara institutii serioase, dar ideea ca facultatile de la noi, scot tampiti cu diploma, nu va dispare usor!

Cristina

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyVin 08 Iul 2011, 11:07

Dacă Bacalaureatul din acest an reflectă adevărata pregătire a elevilor români, aşa cum spun experţii în educaţie, înseamnă că examenele din ultimii 20 de ani au fost minciuni sfruntate. Iar vina pentru această situaţie o poartă toţi miniştrii educaţiei, de la toate partidele. Mai ales cei din ultimii 10 ani, când devenea evident, o dată cu apropierea de UE, că este nevoie de un moment al adevărului.

Nume precum Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu, Mihail Hărdău, Cristian Adomniţei sau Mircea Miclea poartă o răspundere foarte mare. Dacă analizăm cifrele privind promovabilitatea, şi le comparăm cu cele din acest an, am crede că România a avut câteva generaţii geniale: în 2002, spre exemplu, au promovat Bac-ul aproape 87% dintre candidaţi, spre deosebire de 44,47% care au reuşit performanţa anul acesta. "Acum s-a schimbat filosofia", explică Ecaterina Andronescu, ministru la acea vreme. Soluţia anti-fraudă din acest an, instalarea camerelor video, este văzută de foştii miniştri drept una "prostească" . [pai ce sa te astepti de la unii care au promovat frauda?! ]

Fostul ministru Andrei Marga Laughing : "Este o soluţie prostească. Din declaraţiile martorilor oculari, ne dăm seama că acestea au un impact negativ asupra elevilor, pentru că duc la inhibare" Educatia in scoala - Pagina 9 154834

Ani la rândul, promovabilitatea la Bac a fost peste 80%, în unele cazuri aproape dublu faţă de acest an. Foşti miniştri ai Educaţiei explică. Cifre ameţitoare privind promovabilitatea se înregistrau anii trecuţi la examenul de Bacalaureat: 87,61% în vremea în care era ministru Ecaterina Andronescu, 84,6% în anul în care Ministerul Educaţiei era condus de Alexandru Athanasiu, 84,76% în timpul lui Mircea Miclea. Rezultatele au fost bune şi în timpul mandatului lui Andrei Marga, când promovabilitatea a fost puţin sub 80%.

sursa: http://www.evz.ro

Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyVin 08 Iul 2011, 13:09

"Dacă Bacalaureatul din acest an reflectă adevărata pregătire a elevilor români, aşa cum spun experţii în educaţie, înseamnă că examenele din ultimii 20 de ani au fost minciuni sfruntate. Iar vina pentru această situaţie o poartă toţi miniştrii educaţiei, de la toate partidele. Mai ales cei din ultimii 10 ani, când devenea evident, o dată cu apropierea de UE, că este nevoie de un moment al adevărului."

Corect altfel scoala nu ar fi promovat hoti ca anastase,si culti precum ebba,igas,funeriu,udrea,talmacean.vanghelie etc vai si amar de succesurile lor :thumbs down:
Sus In jos
Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyVin 08 Iul 2011, 15:10

In anii '90-91, eram inspector judetean. Am primit sarcina sa alcatuiesc eu comisiile de bac. Am cerut listele de la ceilalti inspectori de specialitate cu profesorii ce pot face parte din comisii. Am alcatuit comisiile, asa cum mi-a zis Generaul, fara sa consult pe nimeni. Fara sa stie nimeni unde am numit profesorii. Nici macar Generalul. A inceput scandalul. Cine e asta? De ce nu ne intreaba si pe noi ce vrem? Voiau ca prof. X sa fie in comisia Y pentru ca acolo e fiica/fiul lui Z.
Nu am fost de acord cu ei. S-a facut sedinta. A ramas cum am zis eu. Apoi nu mai stiu ce au facut. Am luat cncediu si am plecat in Franta. Si in toamna mi-am dat demisia.
Dupa mine a venit un fost mare inainte la judet. Cine voia sa fie in comisie si acolo unde voia sa fie, trecea pe la el pe acasa. Si lucrurile au mers asa pana l-au dat afara cu forta ca nu voia sa mai iasa la pensie. Era bine acolo, nu? Dar nu pentru oamenii cinstiti.A bon entendeur SALUT! Punct.
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyVin 08 Iul 2011, 23:11

Tot eu sunt.
Scoala a fost viata mea.
Asa ca pot sa spun asa de multe...

In Maroc, si in Franta, primeam numirea de profesor supraveghetor sau corector acasa.
Trebuia sa anuntam participarea.

Nu se punea probleam ca, daca esti de matematica sa nu asisti la mtematica.
Spunandu-le in Franta ca la noi as ceva nu e permis pentru ca....
Ei mi-au zis ca dimpotriva este permis tocmai pentru motivul ca proful de mate daca asista la mate stie mai bine ce sa spuna daca se ivesc intrebari. Si stie foarte bine unde sa se opreasca. Ar fi o insulta sa te banuiasca cum ca ai putea sa le sufli ceva...

Deci incredere totala in supraveghetori.

Lucrarile, pachetul de lucrari, 100 sau mai multe le luam acasa.
Unii mergeau si la plaja cu ele. Unuia , in Maroc, i-a luat vantul o lucrare.
Cum s-a descurcat nu stiu.

Deci si aici era incredere totala.
De ce?
Habarn-aveai nici tu, nici cei care iti dadeau pachetull cu lucrari din ce parte a tarii veneau.
Exista o comisie centralizata de distribuire a lucrarilor. Numai cei din comisie aveau codul
cu numarul lucrarii cu ajutorul caruia puteai afla a cui e lucrarea.

Secretizare maxima.
Dupa ce corectai lucrarile, predai pachetul cu borderoul pe care scriai notele.
Si misiunea ta se incheie aici.
Nu si raspunderea. Exista o comisie de verificare, prin sondaj a lucrarilor.
Te puteai astepta, in anul urmator cu sanctiuni aspre in caz de greseli grave.

Nota pe lucrare, daca se mai trecea sau nu, nu stiu, o faceau cei din comisia de jurati.
Care aveau posibilitatea sa decida:
promovarea examenului si in situatia ca nu iesea media cu cateva sutimi.
Hoatara prezentarea la oral a unor candidati tot in anumite situatii.
Ba mai mult, Comisia centrala putea decide, in anumite situatii, marirea procentului de promovabilitate.

Va mai povesti si despre altceva decat despre examene.
Sau alte aspecte legate de invatamant. De la noi si din alta parte...
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptySam 09 Iul 2011, 06:48

@ Ion, frumos si interesant ce ne spui despre invatamant si examene. Eu, "victima" a invatamantului ( elev la diferite nivele adica), as fi interesata sa te ascult.
Pentru ca intr-adevar, am ajuns si eu la convingerea ca , cel putin cei din generatiile mai vechi stiam din toate cite ceva ( omul de tip renascentist) , fara a stii perfect ceva. Fara a avea pretentia ca as avea dreptate, am ramas cu o parere: nu exista perfectiunea si deci, dupa un numar de ani si cel ce s-a" specializat" in scoala pe 1-2 materii, pentru a sti la perfectie,...este depasit si nu mai e "perfect" . Deci, cu ce ramane? Din alte lucruri, care ar putea sa-i umple viata de frumos nu cunoaste, ceea ce stia si era mandru de asta nu mai este actual..
Pe de alta parte, cel ce incearca sa stie cit mai multe din diverse domenii, de la inceput va avea siguranta ca nu va putea sa stie totul si mai ales, nu perfect...Asta da, motiv de nemultumire!
Ce e de preferat , oare?
Poate gresesc, dar ca o statistica personala ( deci, nicidecum impartiala), cei ce au ales calea specializarii absolute sint mai pagubiti, mai "seci" sufleteste.
In alta ordine de idei, ceva lectii de aplicare in practica a teoriei ne lipseau enorm si atunci cind am sosit dincolo de "bariere" am simtit pe propria piele acest lucru. Tineretea si vointa ne-au ajutat si am mai depasit acest handicap.
Azi se pare ca nu se mai pune problema adaptarii, nonsalanta tinerilor e de invidiat, incepe sa scirtie insa bagajul de cunostinte cu care pleaca in lume. Acasa sau aiurea, daca nu au invatat ,cind trebuia, sa fie si romantici, sa admire arta si frumosul in general, daca nu li s-a implementat un sistem de valori reale ci unul ..fabricat dupa chipul si asemanarea societatii actuale, daca nu au un model ales in viata dintre profesorii -dascali...atunci au pierdut enorm si , din pacate, nici nu sint constienti de asta. E vina noastra, insa, nu??

dolion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptySam 09 Iul 2011, 07:16

Sunt periculos de multe cazurile in care, licentiati, nu stiu scrie si vorbi corect! Incotro se indreapta omenirea... pe mainile cui lasam haturile?
Ce se va alege din tineretul acesta ce pluteste in deriva, nestiind incotro se indreapta? In afara celor, ai caror parinti, fac parte din potentatii zilei si care isi infig odraslele in posturi cheie si "caldute', ceilalti sunt "fiii ploii"!

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptySam 09 Iul 2011, 15:00

CRUCIAT a scris:
@ Ion, frumos si interesant ce ne spui despre invatamant si examene. Eu, "victima" a invatamantului ( elev la diferite nivele adica), as fi interesata sa te ascult.
Pentru ca intr-adevar, am ajuns si eu la convingerea ca , cel putin cei din generatiile mai vechi stiam din toate cite ceva ( omul de tip renascentist) , fara a stii perfect ceva. Fara a avea pretentia ca as avea dreptate, am ramas cu o parere: nu exista perfectiunea si deci, dupa un numar de ani si cel ce s-a" specializat" in scoala pe 1-2 materii, pentru a sti la perfectie,...este depasit si nu mai e "perfect" . Deci, cu ce ramane? Din alte lucruri, care ar putea sa-i umple viata de frumos nu cunoaste, ceea ce stia si era mandru de asta nu mai este actual..
Pe de alta parte, cel ce incearca sa stie cit mai multe din diverse domenii, de la inceput va avea siguranta ca nu va putea sa stie totul si mai ales, nu perfect...Asta da, motiv de nemultumire!
Ce e de preferat , oare?
Poate gresesc, dar ca o statistica personala ( deci, nicidecum impartiala), cei ce au ales calea specializarii absolute sint mai pagubiti, mai "seci" sufleteste.
In alta ordine de idei, ceva lectii de aplicare in practica a teoriei ne lipseau enorm si atunci cind am sosit dincolo de "bariere" am simtit pe propria piele acest lucru. Tineretea si vointa ne-au ajutat si am mai depasit acest handicap.
Azi se pare ca nu se mai pune problema adaptarii, nonsalanta tinerilor e de invidiat, incepe sa scirtie insa bagajul de cunostinte cu care pleaca in lume. Acasa sau aiurea, daca nu au invatat ,cind trebuia, sa fie si romantici, sa admire arta si frumosul in general, daca nu li s-a implementat un sistem de valori reale ci unul ..fabricat dupa chipul si asemanarea societatii actuale, daca nu au un model ales in viata dintre profesorii -dascali...atunci au pierdut enorm si , din pacate, nici nu sint constienti de asta. E vina noastra, insa, nu??

Sunt multe de spus aici, Cruciat.

"Cultura general te esceea ce ti-a ramas dupa ce ai uitat tot."
Imi placea mult cum spunea acest lucru Nicu, un bun prieten al meu, profesor de romana, plecat prea devreme "dincolo".

Se punea accent pe toate in vremea noastra. Toate obiectele aveau aceeasi pondere in educatia tanarului. Ca notare, deci si ca cerinte. Pe masura ce trece tipul insa, se adauga mereu in continut multe lucruri noi, fara a scoate nimic, sau fara a scoate cu discernamant ce nu trebuie.
Cine stie ,insa, exact ce nu trebuie?

Francezii au facut un studiu pe niste tineri absolventi de profesionala: francezi si nemti.
Francezii aveau si o cultura generala tehnologica, pe cand neamtul era perfect specializat intr-o anumita specialitate. Executiile neamtului erau , sa zicem, mai bune decat ale francezului in aceeasi meserie pe care o practicau.
Dar, cand a fost vorba sa se treaca de la specialitatea respectiva la alta, sa-i zicem reciclare, francezul, gratie culturii generale in alte tehnologii, capatate in timpul scolii, s-a adaptat, s-a reciclat mult mai rapid.

Unii si-au pus si problema timpului de studiu. Nu cumva putem face mai repede o scoala?
Egiptenii, nu mai stiu exact cine, au redus scoala la maximum, invatand pe elevi exact de ceea ce aveau nevoie in viata imediat. Numai ca viata se schimba repede acum, si iti cere sa stii sa te adaptezi tot repede. Asa incat egiptenilor le-a venit mai greu sa invete tot timpul ce era nou, ca de la inceput.

Prin exemplele de mai-sus, cred ca ti-am raspuns partial la nedumerirea ta
Ce e de preferat , oare?

Societatea, impreuna cu scoala ei trebuie sa raspunda prompt la aceasta intrebare.
Invatamantul e motorul societatii. De modul cum functioneaza el, depinde si felul in care evolueaza societatea. Cum am fost noi, nu mai pot fi cei de acum,iar cei de acum, cum vor fi cei de maine.
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptySam 09 Iul 2011, 15:07

Egiptenii au redus scoala profesionala de la doi ani, la sase luni. Am uitat sa precizez.
Scuze! Multumesc!
Ion
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptySam 09 Iul 2011, 23:41

dolion a scris:
Sunt periculos de multe cazurile in care, licentiati, nu stiu scrie si vorbi corect! Incotro se indreapta omenirea... pe mainile cui lasam haturile?
Ce se va alege din tineretul acesta ce pluteste in deriva, nestiind incotro se indreapta? In afara celor, ai caror parinti, fac parte din potentatii zilei si care isi infig odraslele in posturi cheie si "caldute', ceilalti sunt "fiii ploii"!

Cand am intrat in invatamant(ce tanar eram atunci!), cu putere si dorinta de sfirmare,
eram foarte exigent. Si cu mine, dar, mai ales, cu elevii.

Numai ca ma temperau sefii de la partid.
Iata ca am reusit sa las corigent pe baiatul secretarului de partid
de la CAP.
Mi-a zis, printre altele, ca "ma inghite imbracat".
Nu m-am lasat intimidat si l-am lasat corigent.
Of, Doamne!e am putut sa trag apoi. Ce critica colegiala, construcitva!

In fine, am trecut peste asta.
Aveam o teorie a mea.
Societatea, oricare ar fi ea, e dusa inainte de 2% din membrii acesteia.
Eu nu pot sa-i sacrific pe acei 2%, pentru restu'.

Ma refeream la faptul ca trebuia neaparat sa stie cineva foarte bine ce le spun eu, ce ii invatam eu.
Sa am si eu macar unu-doi martori ca lumea, ca mi-am facut datoria. Aia 2%.

Pe restu' ii taram dupa mine cum puteam.
Imi parea rau si de ceilalti. Dar era cu neputinta sa-i faci pe toti sa inteleaga totul.

Era greu, foarte greu sa faci acea tratare diferentiata, despr ecare vorbea si Spiru Haret.
Zicand: "Cea mai grava incalcare a principiului democratiei este sa te adresezi unui elev nedotat ca unuia dotat." Foarte frumos spus, practic greu de realizat.

Ai 30 de elevi intr-o clasa, cu 30 de niveluri de intelegere diferita.

Cea mai mare realizare este atunci cand, adresandu-te multimii, reusesti sa te adresezi fiecaruia in parte.

Nu-ti fa probleme, dolion!
Intotdeauna au fost "periculos de multe cazuri" de care spui tu.
Numai ca nu apareau public ca acum.

Cei 2% vor fi capabili tot timpul sa rezolve aceasta problema pentru orice societate.
Acest procent nu-mi apartine mie.
Asa se spune. La concluzia asta au ajuns niste studii.
In orice colectivitate, destul de mare, sa zicem colectivitatea scolara dintr-o tara, exista inteligenti 2%.

Acestia pot asigura echilibru in societate. Altfel s-ar rasturna societatea respectiva.
Pana acum nu s-a intamplat. Tineretul de azi va reusi.
Asa cred eu. E liber. Asta e cel mai mare avantaj al societatii de azi.
Tineretul are e nevoie , insa, sa invete si cum sa se foloseasca de aceasta LIBERTATE.

Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyDum 10 Iul 2011, 05:39

"Dacă Bacalaureatul din acest an reflectă adevărata pregătire a elevilor români, aşa cum spun experţii în educaţie, înseamnă că examenele din ultimii 20 de ani au fost minciuni sfruntate. Iar vina pentru această situaţie o poartă toţi miniştrii educaţiei, de la toate partidele. Mai ales cei din ultimii 10 ani, când devenea evident, o dată cu apropierea de UE, că este nevoie de un moment al adevărului."

Azi am vazut la tv emisiunea romaneasc de o jumatate de ora, difuzata si aici la noi.
TVR1.
Examenul de bacalaureat "catastrofa nationala"?
Nu a zis chiar asa, dar rezultatele sunt catastrofale.

De cand si pana cand un examen "optional" poate fi considerat catastrofa nationala", si de ce?

Ce este examenul de bac.?

Examenul pe care il pot sustine absolventii, numai absolventii de liceu.
Acest examen nu e obligatoriu. Ilpoate da numai cine vrea dupa absolvirea liceului.
Obligatoriu este insa sa ai o diploma de bac. pentru a te inscrie la o facultate.

Probabil, aici apare catastrofa.
Chiar daca, presupunand prin absurd, ca societatea ar avea nevoie de toti absolventii de liceu sa mearga la o facultate, pe care s-o si absolveasca, si tot n-ar fi o catastrofa nationala.

O uzina, spre exemplu, are nevoie de ingineri, cu diploma de facultate, de maistri cu diploma de maistri, de muncitori cu examen de calificare sau scoala profesionala.
Si tot asa pana la omul de serviciu , si de la poarta.

Fiecare dintre aceste locuri de munca cer o pregatire corespunzatoare.
Luand procentul din uzina al celor cu facultate, in raport cu numarul total de locuri de munca,
nu cred ca ajunge la 40%. N-are cum. Cine stie ceva exact, sa-mi spuna.

In aceste conditii, rezultatul de la bac., nu face altceva decat sa raspunda cerintelor
societatii.
Veti spune ca s-ar acorda tuturor o sansa?
S-a acordat, dar nu au stiut s-o foloseasca.

Daca toti ar face facultatea, si n-ar avea locuri de munca corespunzatoare, am acuza invatamantul ca face diplome degeaba.
Ce rost are sa pierzi timpul, sa-ti rozi coatele degeaba, daca dupa nu ai un loc de munca
corespunzator.

Atentie! Sa nu-mi spuneti ca zic si eu ca liberalul Campeanu: ca tara are nevoie si de mulgatri la vaci.

"Nicio munca cinstita nu trebuie DISPRETUITA."
Zice Sfantu Ierarh Nectarie.

Unde este insa catastrofa, ma intreb inca o data?
Un rapuns posibil ar fi ca au cazut dintre cei care trebuiau sa treaca.
Si sa ajunga inaintea celor care au trecut pe mintea lor.
Da, asta da catastrofa.

Chiar daca printre cei cazuti sunt si buni, cum se mai intampla, examenul trebuie sa fie examen. Iar rezultatul nu e o catastrofa, oricare ar fi el.

Si sunt cazuri in care, chiar fara diploma de bac., sau facultate, in care
cu talent si pricepere poti ajunge departe.
Exemple:
1 Bill Gates a intrerupt facultatea si cu o idee a un ui coleg a facut ce a facut.
A fost destept ca astiut s-o floseasca. Altfel ideea ar fi murit.
2 Eugen Ionescu isi ia examenul de bac. in provincie, si mai tarziu, neputand sa-l
la Sfantu Sava, in Bucuresti, unde facuse liceul.
3. Suzan Boyle ajunge o cantareata de opera, operata fara a avea o scoala speciala.
Bine ca aici e vorba de talent nedescoperit la timp.

Noi suntem obisnuiti ca diploma si ordinea din timpul scolii sa dicteze in viata sociala
si chiar si in familie.
Uite ca in viata nu e asa.

Inca o data:
Cei care sustin ca examenul a fost o catstrofa, sunt niste catastrofe, dupa mine.
Ne-au manipulat cum au vrut cu ajutorul unui examen.
Ne-au ridicat pe unii impotriva altora cum au vrut.
Va dati seama ce pot face cu noi, in alte situatiimult mai grave?
Cum ar fi: evenimen tele din dec.89, de ex.
Sau mai indepartat, cum a fost declaratia lui TB despre Rege.
Sa ne pastram cu firea si sa vedem ce vor sa zica si sa faca cei care ne manipuleaza cu buna stiinta.
Sa privim lucrurile cu mult mai multa atentie.

Imi cer scuze, dara m-a suparat tare mult acea emisiune...
Noapte buna, romane!
Oriunde ai fi acum
IOn

Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyDum 10 Iul 2011, 09:09

Ion a scris:
... exista 2% inteligenti . Acestia pot asigura echilibru in societate. Altfel s-ar rasturna societatea respectiva. Pana acum nu s-a intamplat. Tineretul de azi va reusi.
Asa cred eu. E liber. Asta e cel mai mare avantaj al societatii de azi.
Tineretul are e nevoie , insa, sa invete si cum sa se foloseasca de aceasta LIBERTATE

Bine ca mai sunt oameni ca tine, Ion, inzestrati cu optimism! Si ai si puterea sa-l dai celor din jurul tau. Nu sunt total convins, dar mai linistit sunt, citind cele scrise de tine.
Cat despre cei 2%, total de acord! Dar ma intreb, ce se intampla oare cu genetica celor 98%, pe care natura nu reuseste sa-i inzestreze cu 'glagorie'? Sa fie genetic, sau educational, motivul neputintei lor intelectuale?

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyDum 10 Iul 2011, 15:43

Nu vreau sa fiu inteles gresit. Cei 98% nu sunt chiar fara glagorie.
Au si eu, dar nu ca cei 2%.
Fiecare, insa, e necesar in societate, daca e pus, sau daca se duce acolo unde ii e locul.
Si face ce trebuie sa faca, si nu ce ar vrea el sa faca.
Pe cine sa convingi astazi ca nu toti au nevoie de facultate.

Ce folos ca au facut atatea facultati particulare si apoi nu le folosesc la nimic.

Facultatile particulare sunt bune si ele daca vin in completarea celor de stat.
Avand in vedere situatia materiala din societatea noastra, acolo ar trebui sa mearga
un procent corespunzator cu cei avuti. In felul acesta ar da si ei rezultate calitativ
bune, comparabile cu cele de la stat.
Or, la noi, nu e asa. Au pus taxe accesibile pentru toti cei care nu au reusit la fara taxe,
si au compromis notiunea de invatamant particular.
Care, in mod normal, in alte cnditii, ar trebui sa-l concureze pe cel de stat, si chiar sa-l
intreaca. Asta am vrut sa mai adaug la comentariul meu aseara, dar m-am culcat . Bacul a distrus invatamantul particular al unora. Numai au cui taia diplome, pentru ca, apoi, absolventii de asemenea facultati sa taie frunze la caini.
Acelasi lucru se poate spune si despre invatamantul de stat.
Au facut licee teoretice peste tot. Poate nu e rau in vederea ridicarii nivelului intelectual general al tineretului din toata tara. Apoi insa trebuie coborat cu picioarele pe pamant si vazut ce e de facut astfel incat sa dam acelor tineri pregatirea necesara atat pentru cerintele de acum ale societatii, cat, daca e posibil, si pentru un viitor apropiat.
Poate mai sunt si alte necazuri in invatamantul nostru de azi pe care le-a scos la iveala
bacul de azi. Incet-incet, cu rabdare se pot indrepta. Nu cu incrancenari politice se rezolva asemenea probleme. Ci cu intelegere.
O zi buna!
Ion

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyJoi 14 Iul 2011, 18:59

Titularizare 2011: Zeci de profesori au fost eliminati din examen pentru frauda si sute de candidati s-au retras la o ora dupa primirea subiectelor

Aproximativ 38.000 de profesori au sustinut miercuri, 13 iulie, examenul de titularizare. Zeci de cadre didactice au fost eliminate de la probele scrise dupa ce au fost prinse de supraveghetori incercand sa copieze. In Botosani, 196 de candidati au renuntat sa se mai prezinte la titularizare, din cauza supravegherii probei cu camere video, iar numerosi profesori au iesit din examen dupa numai o ora de la transmiterea subiectelor, spunand ca subiectele sunt prea grele. affraid Educatia in scoala - Pagina 9 154834

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9388707-titularizare-2011-examenele-inceput-conditii-normale-subiectele-fost-primite-toate-centrele-conditii-securitate.htm?cfnl=

Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyJoi 14 Iul 2011, 22:20

Vai dar ce ministru avem destept cunoaste si conjugari si ce inseamna diploma de bac pe care el n o are astae un prost ordinar ....
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyVin 15 Iul 2011, 02:16

Sa stam stramb si sajudecam drept.

Ultima medie de admitere in liceu a fost de 3,85, la Dolj.
Cu siguranta vor si absolvi liceul respectiv.
Pentru simplu motiv sqa nu se desfiinteze norme didactice.

Cum pot sa ia bacalaureatul asemenea elevi?
Aici e raspunsul la bac.2011, si la oricare bac. de acum inainte.

Asta e marfa, cu asta defilam.
Punct!
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 EmptyVin 15 Iul 2011, 08:22

Proşti, dar cu siguranță foarte mulţi oh da!

55% dintre elevii de clasa a XII-a au picat bacalaureatul şi o ţară întreagă s-a opărit. Dar de ce atâta zbucium? În fond, cine mai are nevoie de educaţie astăzi, în vremea lui Google care le ştie pe toate şi se află la doar un click distanţă?

Succesul în România modernă se măsoară conform poziţiei într-un grafic cu două axe: una a bogăţiei şi cealaltă a nemuncii. Cu cât eşti mai bogat, cu atât mai bine, respectiv cu cât munceşti mai puţin, cu atât eşti considerat un exemplu de succes. De câte ori nu aţi întâlnit expresia „Xulescu o duce foarte bine, câştigă X mii de euro pe lună şi nu face mai nimic“? Acesta este modelul românesc. :thumbs down:

Ţara are nevoie şi de specialişti în alte domenii, de la îngrijitorii spaţiilor verzi până la cei care întreţin reţeaua de canalizare.

Nu diploma de bacalaureat aduce binele societăţii, ci tocmai faptul ca o deţin doar cei cu merite la învăţătură. Cred că ar trebui să-i mulţumim ministrului Funeriu pentru introducerea camerelor video de supraveghere, nu să-l tragem pe roată şi apoi să-l ardem pe rug.

Bănuim de multişor cam pe unde ne aflăm în materie de învăţământ, mai ales după cele peste o sută de „reforme“ implementate pe jumătate sau pe sfert de fiecare dintre cei ajunşi în scaunul de ministru pentru educaţie.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/prosti-dar-cu-siguranta-foarte-multi-149792.html

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 9 Empty

Sus In jos

Educatia in scoala
Sus 
Pagina 9 din 16Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Educatia în familie

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: ARTA SI CULTURA :: EDUCATIE-
Mergi direct la: