LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
istorie curiozitati internet brasov padure Fantasy 1 muzica_traditionala mediu taieri comment-143 sibiu humanitas nicuvar reclame efremovivanantonovici Popasul drumetie 1918 romana CPSF Limba 23 google problema politica
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 I_vote_lcapÎntrebări pentru Karima - Pagina 6 I_voting_barÎntrebări pentru Karima - Pagina 6 I_vote_rcap 
Emil Condor
Întrebări pentru Karima - Pagina 6 I_vote_lcapÎntrebări pentru Karima - Pagina 6 I_voting_barÎntrebări pentru Karima - Pagina 6 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Întrebări pentru Karima

In jos 
+16
Cristina
Ciprian
dolion
zaraza26
ostrovna
nicuvar
abbilbal
bulache
Administrator
abba
Roxy
aurora
Karima
Emil Condor
zuum
Anahoret
20 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Urmatorul
AutorMesaj
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

Întrebări pentru Karima - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyDum 21 Feb 2010, 12:48

Karima, scrierile voastre sfinte,Coranul ce spun despre ucidere/crima/pedeapsa capitala?

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyDum 21 Feb 2010, 14:45

In perioada mai veche a religiei egiptene erau adorate unele animale, socotite ca intrupari ale zeilor, mai tarziu insa cultul animalelor a luat o mare amploare, fiind adorate diferite specii de animale si pasari. Uneori, ele erau adorate nu doar ca intrupari ale divinitatilor, ci chiar ca divinitati in sine. Acest cult se diferentia de la un tinut la altul, fiecare localitate si, uneori, fiecare familie avandu-si propriul animal sacru. Respectivul animal era tinut in altarul unui templu special construit, iar la moarte era imbalsamat si ingropat intr-o necropola. Cel mai cunoscut animal adorat de egipteni era taurul sacru Apis, socotit ca intrupare a lui Ptah si apoi identificat cu Osiris. El simboliza fecunditatea si s-a bucurat de o mare cinstire mai ales la Memfis. Tot la fel, la Heliopolis, era adorat un alt taur numit Mnevis. In alte orase mai erau adorate: berbecul, ca intrupare a lui Amon, pisica, animalul sfant a lui Re, pasarea Ibis, ca intrupare a lui Toth etc. Toate aceste vietati erau bine hranite si intretinute, iar pentru cel care le-ar fi ucis era prevazuta pedeapsa cu moartea.

dolion

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyDum 21 Feb 2010, 14:52

Este interzisă introducerea în Egipt a următoarelor articole: substanţe anabolizante, substanţe explozive, muniţii, armament, casete video care contravin uzanţelor islamice. Producerea şi traficul de droguri sunt pedepsite foarte aspru, putându-se ajunge la pedeapsa cu moartea. Între substanţele halucinogene este considerat şi macul.

dolion

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyDum 21 Feb 2010, 14:57

În Statele Unite a fost reinstaurată Pedeapsa cu moartea de Curtea Supremă, în anul 1976, după o suspendare de zece ani. Începând de la acea dată, 832 de condamnaţi au fost executaţi prin administrarea de injecţii letale, 152 prin electrocutare, 11 în camera de gazare, 3 prin spânzurare şi 2 prin împuşcare. Aplicarea pedepsei capitale este legalizată în 38 dintre cele 50 de state membre ale SUA.
Peste 40 de ţări au renunţat la această metodă din 1990 şi până în prezent. În momentul de faţă 122 de state au interzisă prin lege această pedeapsă sau nu o mai practică de multă vreme. Alte 74 de state folosesc încă pedeapsa capitală dar numărul prizonierilor executaţi este foarte mic.Metodele de execuţie variază de la decapitare în Arabia Saudită până la electrocutare în unele cazuri înregistrate în Statele Unite ale Americii. Se mai practică spânzurarea (Egipt, Japonia), injecţia letală (Thailanda, Guatemala), împuşcarea (China, Belarus), lapidarea (Iran, Afghanistam). Rusia este pe cale de a renunţa la pedeapsa cu moartea, acest stat fiind membru în Consiliul Europei, grup de ţări care a semnat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
Cu toate acestea, în ultimii ani, numeroşi sociologi, jurnalişti şi parlamentari români au repus în discuţie, de la tribuna Parlamentului sau prin paginile ziarelor, reintroducerea pedepsei cu moartea, datorită creşterii alarmante (fără precedent) a fenomenului infracţional.

Cristina

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyLun 22 Feb 2010, 17:49

Cristina a scris:
Karima, scrierile voastre sfinte,Coranul ce spun despre ucidere/crima/pedeapsa capitala?
Karimaaa uhuu idee
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyLun 22 Feb 2010, 19:46

Aproape 65 000 de texte de lege, decrete si amendamente aflate in vigoare in Egipt dateaza de la inceputul secolului 19.

MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMar 23 Feb 2010, 01:18

Cristina a scris:
Cristina a scris:
Karimaaa uhuu idee

Te rog sa ma scuzi chiar nu am vazut pentru ca am fost pe fuga
Allah Preainaltul in Coran ne spune ca este cu desavarsire interzis sa omori pe cineva nevinovat.Spun asta pentru ca ni s-a permis razboiul in cazul in care suntem atacati(ca metoda de aparare),dar mai inainte este recomandata calea de pace adica tratativele de pace(pentru iertare recompensa de la Allah este imensa)

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMar 23 Feb 2010, 01:22

Îi dau dreptate lui Anahoret când spune: cine garantează că toti cei declarati vinovati sunt de fapt, în realitate asa?
Multi nevinovati au fost pedepsiti pentru ceva ce nu au făcut.
Stim că oamenii nu sunt capabili să judece precum Dumnezeu: fără părtinire.

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMar 23 Feb 2010, 01:26

Si eu i dau dreptate lui Anahoret privitor la asta

Cristina

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMar 23 Feb 2010, 08:42

Ok, inteleg ca (si) Coranul spune "sa nu ucizi" (nevinovati sau vinovati, nu e relevant deoarece omul nu este in masura sa judece fara sa existe posibilitatea de a gresi).
Multumesc pentru raspuns, Karima. Poti sa-mi dai si versetul(-ele) respectiv(e) din Coran?

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMier 24 Feb 2010, 23:34

Si nu va ucideti voi insiva! Allah este Indurator cu voi!" (Qu’ran, Traducerea sensurilor, 4: 29)

In islam este complet interzisa uciderea oamenilor nevinovati, precum si suicidul, indiferent de motivul care ar putea determina un gest atit de reprobabil. Interdictia de a ucide fara drept este reglementata foarte clar in islam, in Qu’ran, in Surat Al’Isra, aya 33: „Si nu luati sufletul pe care Allah l-a socotit oprit, decat pe drept! Daca cineva a fost omorat pe nedrept, atunci dam Noi putere celui mai inrudit cu el, insa acesta sa nu se intreaca in omor, caci el este ajutat [de lege]!” (Qu’ran, Traducerea sensurilor, 17:33)

“De aceea am prescris noi pentru fii lui Israel ca cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o alta stricaciune pe pamant, este ca si cand i-ar ucide pe toti oamenii, iar cel care lasa in viata un suflet este ca si cum i-ar lasa in viata pe toti oamenii”. (Qu’ran, Traducerea sensurilor, 5:32)

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMier 24 Feb 2010, 23:57

Am Coranul chiar lângă mine si deschizându-l, la fiecare două trei pagini găsesti sfatul "Ucide!"
Dacă te supără vecinul, ucide-l si ia nevasta lui la tine acasă, la fel copiii si averile.

Nu mi se pare ceva ce Dumnezeu indică oamenilor...

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMier 24 Feb 2010, 23:59

Karima a scris:
In islam este complet interzisa uciderea oamenilor nevinovati, precum si suicidul, indiferent de motivul care ar putea determina un gest atit de reprobabil.
Iertat să fiu, dar am impresia că practica bate rău de tot teoria...
În lumina celor expuse mai sus, nu prea înţeleg cum bomber-man-ii pot deveni martiri după ce-şi pun în practică atacurile sinucigaşe.

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyMier 24 Feb 2010, 23:59

Da-mi exact versetele daca ai asa de multe

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:00

Citat :
nu prea înţeleg cum bomber-man-ii pot deveni martiri după ce-şi pun în practică atacurile sinucigaşe.

cine a spus ca cei care-si pun bombe si se arunca ca prostii in aer sunt martiri???

Anahoret

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:03

Cei care se numesc învăţători şi, din când în când, mai emit câte o fatwa...
Sau şi la voi, la musulmani, se practică minţitul poporului cu televizorul ca la noi, creştinii?
Atunci ar fi de înţeles.

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:07

Nu inteleg fi mai explicit
Scrie clar in Qoran ca est interzis sa te sinucizi
Dumnezeu nu are nevoie sa se sinucida cineva in numele Lui.El nu a cerut asta.Daca vrei sa ma contrazici da-mi versete din Quran
Fatwa este altceva nu are legatura cu ce discutam noi

Anahoret

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:13

Ştii foarte bine la ce mă refer.
Mda... înseamnă că şi ai voştri fac la fel ca ai noştri: iau din Coran/Biblie ce le convine.
Naşpa!

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:16

Nu.la noi nu ia nimeni din Coran ca sa-si atinga scopul
Nu rastalmaceste nimeni nici macar un cavant caci pentru asta nu exista iertare
Nu s-au triat Biblii(sau Corane)pentru a se alege un Coran
A fost si a ramas intact nu s-a schimbat nimic

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:17

Păi, cred că mai bine ar suna dacă s-ar schimba ceva. Laughing
Glumesc! Very Happy

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:18

Anahoret a scris:
Mda... înseamnă că şi ai voştri fac la fel ca ai noştri: iau din Coran/Biblie ce le convine.
Naşpa!
Toti religiosii lumii fac asa ceva, din păcate!

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:26

Emil Condor a scris:
Anahoret a scris:
Naşpa!
Toti religiosii lumii fac asa ceva, din păcate!

Parerea ta,sau.....tu i cunosti pe toti?

Anahoret

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:28

Karima a scris:
Nu.la noi nu ia nimeni din Coran ca sa-si atinga scopul
Nu rastalmaceste nimeni nici macar un cavant caci pentru asta nu exista iertare
Nu s-au triat Biblii(sau Corane)pentru a se alege un Coran
A fost si a ramas intact nu s-a schimbat nimic
Karima, îţi respect religia şi, ca atare, rămâne aşa cum zici tu.
Cu toate că şi tu ştii exact la ce mă refer.

Religie bună, păcat de oameni. D-asta au pierit şi dinozaurii.
Valabil şi pentru creştini.

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:30

Toate religiile sunt bune pentru ca vin de la Dumnezeu
Toate propovaduiesc un Singur Dumnezeu
Ce fac unii oameni e treaba lor fiecare va raspunde pentru faptele sale
Nici in Coran si nici in Biblie nu se indeamna la ceea ce fac oamenii in ziua de azi:crima,viol,prostitutie,camatarie,inselatorie,betie etc etc

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 EmptyJoi 25 Feb 2010, 00:34

Nu! Dumnezeu nu a pornit nicio religie! Nicicând!
Religiile sunt făcute de oameni.

Adevărat că există un singur Dumnezeu. thumb_yello

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 6 Empty

Sus In jos

Întrebări pentru Karima
Sus 
Pagina 6 din 12Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Intrebari practice
» Întrebari si raspunsuri - medicina alternativa
» ÎNTREBĂRI SI RĂSPUNSURI (dacă avem!)
» Intrebari si raspunsuri pe teme biblice
» Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: ISLAMICA-
Mergi direct la: