LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Popasul reclame google humanitas politica efremovivanantonovici nicuvar Fantasy 23 internet mediu istorie brasov sibiu drumetie CPSF Limba 1 curiozitati 1918 romana taieri comment-143 problema muzica_traditionala padure
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 I_vote_lcapÎntrebări pentru Karima - Pagina 2 I_voting_barÎntrebări pentru Karima - Pagina 2 I_vote_rcap 
Emil Condor
Întrebări pentru Karima - Pagina 2 I_vote_lcapÎntrebări pentru Karima - Pagina 2 I_voting_barÎntrebări pentru Karima - Pagina 2 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Întrebări pentru Karima

In jos 
+16
Cristina
Ciprian
dolion
zaraza26
ostrovna
nicuvar
abbilbal
bulache
Administrator
abba
Roxy
aurora
Karima
Emil Condor
zuum
Anahoret
20 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Urmatorul
AutorMesaj
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

Întrebări pentru Karima - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMier 07 Ian 2009, 22:00

Atat timp cat continua sa propovaduiasca un Unic Dumnezeu,acelasi,Unicul desigur.
Dar,tocmai de aceea sunt mai multe.
Pentru ca s-a deviat,se deviaza....

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 08 Ian 2009, 05:49

Karima a scris:
Atat timp cat continua sa propovaduiasca un Unic Dumnezeu,acelasi,Unicul desigur.

Siitii nu propovaduiesc mai multi Dumnezei, doar unul...sunt sau nu musulmani?

De unde sunt parintii tai, daca nu te supara intrebarea?
Sus In jos
Administrator

Administrator

Numarul mesajelor : 300
Data de inscriere : 18/08/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 08 Ian 2009, 06:13

Karima a scris:
Cat despre subiectul pe care eu vroiam sa-l largesc astept sa se decida libertatea de exprimare pe acest forum care dupa cum se zice ar fi cumva ingradita.
Cine te-a mintit?

Dacă pe forumul ăsta nu aveti libertate, atunci aia nu mai există!!!
Foarte rău e ca omul să vorbească fără să stie sigur ce spune!!!

"După cum se zice...."! scratch
Sus In jos
http://luminalumii.forumz.ro
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 08 Ian 2009, 14:42

zuum a scris:
Karima a scris:

Siitii nu propovaduiesc mai multi Dumnezei, doar unul...sunt sau nu musulmani?

Era vorba despre ,,celelalte religii,,
Siitii sunt musulmani desigur daca urmeaza Coranul,dar daca au inclus si niste traditii pe care le respecta cu sfintenie(alea gen hara-kiri)asta nu are legatura cu religia islamica.Fiecare va fi raspunzator pentru faptele sale pentru inventiile care le-a adus ,la un timp hotarat.
Parintii mei,ca si mine de altfel sunt musulmani,atat.
Eu nu ma numesc decat muslmana nu sunt nici siita nici sunita,urmez Coranul si tin cont de cei 5 stalpi ai islamului.E suficient.Ca dogma scolara nu urmez nici o scoala a nici unui invatat dar i consult pe toti(cei mai renumiti) cand vreau sa aflu raspuns la ceva

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 08 Ian 2009, 14:44

Administrator a scris:
Karima a scris:
Cat despre subiectul pe care eu vroiam sa-l largesc astept sa se decida libertatea de exprimare pe acest forum care dupa cum se zice ar fi cumva ingradita.
Cine te-a mintit?

Dacă pe forumul ăsta nu aveti libertate, atunci aia nu mai există!!!
Foarte rău e ca omul să vorbească fără să stie sigur ce spune!!!

"După cum se zice...."! scratch

Da,imi cer scuze,a fost doar o impresie din ce am citit,poate am gresit,scuzele mele.Libertate de exprimare a fost de la inceput de aceea imi doream sa ramana.

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 08 Ian 2009, 16:10

Karima a scris:
Era vorba despre ,,celelalte religii,,
Siitii sunt musulmani desigur daca urmeaza Coranul,dar daca au inclus si niste traditii pe care le respecta cu sfintenie(alea gen hara-kiri)asta nu are legatura cu religia islamica.Fiecare va fi raspunzator pentru faptele sale pentru inventiile care le-a adus ,la un timp hotarat.

Deodata a "musulman" nu mai este atat de clar. Mai intai spui ca Atat timp cat continua sa propovaduiasca un Unic Dumnezeu,acelasi,Unicul acela este musulman. Acum adaugi ca nu numai atat. Deci a fi musulman inseamna mai mult dar nu e sigur. Din pacate , dupa cum vezi, a fi musulman INSEAMNA maimult decat ce spui tu.
Ai facut in alte parti paralela intre islam si crestinism criticand aspecte ale crestinismului. Ei bine, e cam la fel.
In interiorul unei religii sunt oameni care inteleg sa se roage in mod diferit, desi la ei trebuie sa te referi.
Nu poti da definitia unei religii dupa felul cum se roaga un singur grup in interiorul unuia mai mare!
Daca tu de definesti ALTFEL decat majoritatea inseamna ca esti ALTFEL deci fie te numeste secta, fie denominatie, fie....alta religie!

Citat :
Parintii mei,ca si mine de altfel sunt musulmani,atat.

Oare de ce atata mister? Te temi ca vei fi judecata gresit ? De unde au venit parintii tai musulmani sa munceasca taman in Romania? NU esti obligata sa raspunzi dar incep sa ma indoiesc de sinceritatea ta!
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 08 Ian 2009, 16:28

Zuum
Pana nu demult o tot atentionai pe Roxy sa fie atenta la intrebare si raspuns ,sa nu o ia razna si tu ce faci acum?

Priveste cateva posturi mai sus unde tu ai scris:
Citat :
Deci daca facem abstractie de extreme ( care sunt peste tot) toate religiile sunt in esenta bune si adevarate.

Iar eu am raspuns:
Citat :

Este limpede aici ca vorbeam despre religii in general.Nu islam nu crestinism
A fi musulman inseamna a avea credinta in unic Dumnezeu fara a-i atribui nimic in plus(de genul un fiu)si fara a-i face asociati(cum ca ar fi trei -in unul)
In interiorul islamului nu sunt oameni care se roaga diferit dupa cum ai afirmat tu.Rugaciunile sunt acealasi identice indiferent de care scoala sau curent apartine musulmanul,iar credinta automat in Unicul Dumnezeu.
Eu nu ma definesc altfel,ca mine sunt foarte multi musulmani,Allah nu ne-a indemnat sa ne divizam in grupuri si grupusoare si nici in doua mari curente care sunt sunni si shia,deci mi se pare ca eu merg pe drumul drept.
Dar pentru ca nu este vorba despre mine aici acesta este si motivul din care nu dau amanunte despre mine sau familia mea pentru ca nu pun asta pe tapet ca sa ai tu ce sa diseci.
Ca ma crezi tu sau nu ma crezi chiar nu-mi pasa,nu te obliga nimeni sa discuti cu mine daca nu-ti inspir incredere.
Sa ma tem de judecata?Ma faci sa rad Zuum,singura judecata de care eu ar trebui sa ma tem este cea a lui Dumnezeu.Ca sa dau apa la moara sau subiect de barfa chiar nu are rost,nu ai sa vezi tu asta la mine fii sigur.

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyVin 09 Ian 2009, 01:50

Karima a scris:
Este limpede aici ca vorbeam despre religii in general.Nu islam nu crestinism
A fi musulman inseamna a avea credinta in unic Dumnezeu fara a-i atribui nimic in plus(de genul un fiu)si fara a-i face asociati(cum ca ar fi trei -in unul)
In interiorul islamului nu sunt oameni care se roaga diferit dupa cum ai afirmat tu.Rugaciunile sunt acealasi identice indiferent de care scoala sau curent apartine musulmanul,iar credinta automat in Unicul Dumnezeu.Eu nu ma definesc altfel,ca mine sunt foarte multi musulmani,Allah nu ne-a indemnat sa ne divizam in grupuri si grupusoare si nici in doua mari curente care sunt sunni si shia,deci mi se pare ca eu merg pe drumul drept.Dar pentru ca nu este vorba despre mine aici acesta este si motivul din care nu dau amanunte despre mine sau familia mea pentru ca nu pun asta pe tapet ca sa ai tu ce sa diseci.Ca ma crezi tu sau nu ma crezi chiar nu-mi pasa,nu te obliga nimeni sa discuti cu mine daca nu-ti inspir incredere.Sa ma tem de judecata?Ma faci sa rad Zuum,singura judecata de care eu ar trebui sa ma tem este cea a lui Dumnezeu.Ca sa dau apa la moara sau subiect de barfa chiar nu are rost,nu ai sa vezi tu asta la mine fii sigur.

Sunt foarte "pe subiect" numai ca nu poti/vrei sa raspunzi la toate intrebarile ....doar la cele care iti convin, si este dreptul tau.
DIn ceea ce ai scris mai sus se intelege asta:
Islamul este religia care crede intr-un singur Dumnezeu, dar 'fractiunile' shiia/suni desi isi spun musulmani, nu sunt fiindca practica traditiile. TREBUIE sa adaugi intotdeauna ca asta e doar parerea ta personala.
Shiia isi spun musulmani, e foarte vizibil, desi tu nu esti de acord. Catolicii, penticostalii , evanghelistii sunt toti crestini doar ca 'practica " aceeasi credinta in diferite feluri.
Inteleg ca pozele alea care arata ce fac musulmanii shiia nu se potrivesc cu conceptiile tale dar, asta e! Allah este si al tau, si al lor.Aveti pe undeva un numitor comun, sau mai multe.

In privinta originii tale nu esti obligata sa raspunzi, am spus-o de la inceput. Probabil ca ai destule motive sa nu o divulgi. Eu nu discut cu tine ca persoana fiindca nu te cunosc personal. Dau replici la textele tale care sunt oferite in mod public. Nu cred o iota din povestile pe care le-ai spus , sunt cusute cu ata alba. Dar e ok, sunt frumoase si plac la multa lume! Very Happy
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyVin 09 Ian 2009, 02:10

Karima a scris:
Libertate de exprimare a fost de la inceput de aceea imi doream sa ramana.
Corect spus!
Toti, inclusiv Administratia doreste acelasi lucru: libertatea expresiei să rămână.

Să cred că la Popasul Egiptean o să fie si Topicul ăsta?
Sau nu vrei să combini religia cu ceea ce ai în gând?
Oricare o să fie decizia ta, o respect. Tu stii asta.

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyVin 09 Ian 2009, 13:41

zuum a scris:

Sunt foarte "pe subiect" numai ca nu poti/vrei sa raspunzi la toate intrebarile ....doar la cele care iti convin, si este dreptul tau.
DIn ceea ce ai scris mai sus se intelege asta:
Islamul este religia care crede intr-un singur Dumnezeu, dar 'fractiunile' shiia/suni desi isi spun musulmani, nu sunt fiindca practica traditiile. TREBUIE sa adaugi intotdeauna ca asta e doar parerea ta personala.
Shiia isi spun musulmani, e foarte vizibil, desi tu nu esti de acord.

Oare nu stiu eu sa ma exprim sau nu poti tu sa pricepi?
Musulmani sunt si shia si sunni pentru ca au credinta in Unic Dumnezeu urmeaza acelasi Quran si respecta cei 5 stalpi ai islamului.
Aceia dintre ei care au mai adaugat si traditii vor raspunde in fata lui Dumnezeu in ziua judecatii am spus clar asta.

Trecut în nefiintă :(
bulache

Numarul mesajelor : 616
Data de inscriere : 18/10/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyVin 09 Ian 2009, 14:51

Zuum daca io am priceput bine si musulmani se inpart in secte ca si crestini.Si fiecare crede ca ei is mai aproape de piciorul domnului pe care vor sa-l prinda. oh da! Deci musulmani din secte is ca neoprotestanti,sau sa zicem ca mormoni si iehovisti. oh da! oh da!
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyVin 09 Ian 2009, 15:30

Karima a scris:
Musulmani sunt si shia si sunni pentru ca au credinta in Unic Dumnezeu urmeaza acelasi Quran si respecta cei 5 stalpi ai islamului.
Aceia dintre ei care au mai adaugat si traditii vor raspunde in fata lui Dumnezeu in ziua judecatii am spus clar asta.

Asta ai adaugat-o acum. Faptul ca se intampla ceva dupa moarte , o pedeapsa sau o rasplata nu schimba cu nimic definitia de musulman din timpul vietii si mai ales felul cum diferiti musulmani inteleg sa se defineasca.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyVin 09 Ian 2009, 15:31

bulache a scris:
Zuum daca io am priceput bine si musulmani se inpart in secte ca si crestini.Si fiecare crede ca ei is mai aproape de piciorul domnului pe care vor sa-l prinda. oh da! Deci musulmani din secte is ca neoprotestanti,sau sa zicem ca mormoni si iehovisti. oh da! oh da!

Cam asa ceva. Firea umana este indaratnica. Uite, un forum ca asta si nu pot cadea de acord cu unsimplu regulament , dara mite o doctrina religioasa!
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyVin 09 Ian 2009, 16:11

bulache a scris:

Da Bulache,se impart in secte.Nu stiu daca Zuum stie ar crestinii au peste 70 de secte la fel si islamul care cunoaste peste 70 de secte.La fel de multe secte au si evreii.
Din cate am citit eu se spune ca evreii au 71 de secte,crestinii au 72 de secte si musulmanii au 73.

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyVin 09 Ian 2009, 16:20

zuum a scris:
Karima a scris:

Asta ai adaugat-o acum. Faptul ca se intampla ceva dupa moarte , o pedeapsa sau o rasplata nu schimba cu nimic definitia de musulman din timpul vietii si mai ales felul cum diferiti musulmani inteleg sa se defineasca.

Am adaugat acum.Ce am adaugat acum?Inseamna ca nu ai capacitatea sa urmezi firul unei discutii.Ia uite in urma cu cateva postari ce am scris eu:

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyVin 09 Ian 2009, 16:43

Karima a scris:
Am adaugat acum.Ce am adaugat acum?Inseamna ca nu ai capacitatea sa urmezi firul unei discutii.Ia uite in urma cu cateva postari ce am scris eu:

Siitii sunt musulmani desigur daca urmeaza Coranul,dar daca au inclus si niste traditii pe care le respecta cu sfintenie(alea gen hara-kiri)asta nu are legatura cu religia islamica.Fiecare va fi raspunzator pentru faptele sale pentru inventiile care le-a adus ,la un timp hotarat.[/b]

Ai o problema cu capacitatea mea intelectuala ? Shocked
De ce nu te gandesti mai intai la capacitatea ta de a te exprima

Spui desigur daca in prima parte a frazei, dupa care spui dar daca ..... Rolling Eyes
Cine citeste nu poate decat sa scratch scratch scratch

Sunt shiiti musulmani sau nu ? Ce urmeaza pe lumea ailalta nu e relevant cu discutia...draga Karima ! Alea sunt ipoteze , speculatii..nimeni nu a venit cu fotografii de pe lumea ailalta..!
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyVin 09 Ian 2009, 18:46

Zuum ce nu pricepi?Shiiti sunt musulmani pentru ca urmeaza Quranul si indeplinesc cei cinci stalpi ai islamului.Sunniti sunt musulmani din aceleasi motive.
Cine inventeaza in religia islamica face pacat(bidha=inventie,adaugire)
Este cam acelasi lucru cu inventarea inchinatului la icoane de catre unii crestini sau facerea semnului crucii etc.
Faptul ca tu nu crezi in ziua judecatii sau a vietii de dupa moarte este problema ta.
Inseamna ca nu crezi de fapt in nimic zic eu dar asta numai tu stii.
Daca as fi o shiita si mi-as face taieturi pe corp asta nu ma ridica cu nici un pas in fata lui Allah si nici nu-mi iarta din pacate pentru ca el nu a cerut asta nimanui.E clar ceva gratuit si fara sens.Dar asta nu m-ar scoate din islam.Ai inteles acuma?

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptySam 10 Ian 2009, 02:43

Karima a scris:
Zuum ce nu pricepi?Shiiti sunt musulmani pentru ca urmeaza Quranul si indeplinesc cei cinci stalpi ai islamului.Sunniti sunt musulmani din aceleasi motive.
Cine inventeaza in religia islamica face pacat(bidha=inventie,adaugire)
Este cam acelasi lucru cu inventarea inchinatului la icoane de catre unii crestini sau facerea semnului crucii etc.
Faptul ca tu nu crezi in ziua judecatii sau a vietii de dupa moarte este problema ta.
Inseamna ca nu crezi de fapt in nimic zic eu dar asta numai tu stii.
Daca as fi o shiita si mi-as face taieturi pe corp asta nu ma ridica cu nici un pas in fata lui Allah si nici nu-mi iarta din pacate pentru ca el nu a cerut asta nimanui.E clar ceva gratuit si fara sens.Dar asta nu m-ar scoate din islam.Ai inteles acuma?

Eu am inteles de la inceput , nici nu e greu, stie toata lumea ca shiitii sunt musulmani. Ei tot la fel spun,tu tot la fel spui, si ei si tu faceti parte din islam. Ca ei aleg aia si tu alegi asta e treaba fiecaruia, dupa cum se vede. Dincolo, nu stie nimeni ce e ! Poti crede ce vrei , e imaginatia ta personala.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyJoi 15 Ian 2009, 22:58

Am vrut să mai intru pe website-ul pe care ni l-ai recomandat, dar l-au închis pentru "renovare". Norocul meu că mi-am scos pe hârtie ce m-a interesat la momentul respectiv: sectele în Islam.

Textul acela îl citesc destul de greu. Pe de o parte pentru că este o transcriere brută a unui discurs, iar pe de altă parte, pentru că nu am atâtea cunoştinţe în domeniu pe cât credeam eu. În afară de o carte "Religiile lumii" (nu ştiu dacă am reţinut corect titlul) scrisă de un sovietic pe la sfârşitul anilor '70 (citită de mine prin '83-'85) şi "Istoria credinţelor şi ideilor religioase" a lui Eliade, n-am mai avut ocazia să mai citesc altceva în legătură cu Islamul.

Ar trebui să pornesc cumva ab ovo să-mi reamintesc lucrurile de bază. Cred c-am să pun din nou mâna pe Eliade să mai revăd "De la Mahomed la epoca Reformelor" aşa, printre picături, cât mi-o permite timpul şi apoi am să revin. Dacă poţi să-mi indici ceva şi pe net, ţi-aş fi recunoscător!

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 22:11

Si cam despre ce ai vrea sa citesti?adica ce sa iti indic,scuze daca nu inteleg exact

Anahoret

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 22:20

Nici nu ştiu ce să cer! Nu prea ştiu istoria voastră (nu că p-a noastră aş şti-o foarte bine! tongue ) şi religia este strâns legată de evenimente din trecut. Una te trimite la cealaltă.

Lasă-mă puţin, să mă mai uit peste Eliade şi, după aceea, cred c-am să ştiu ce să cer. Numai că până prin martie o să am o perioadă ceva mai încărcată şi n-o să prea am timp de citit. Dar mă descurc eu şi am să te ţin la curent!

Promit! oh da!

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 22:39

Anahoret nu e nici o graba,nu suntem la interviu sau examen.
Oricand ai ceva de intrebat ,orice eu cu placere raspund.Nu trebuie sa le luam in ordine cronologica neaparat,orice nelamurire vei gasi si are legatura cu islam poti sa ma intrebi.Exclus politica Razz
By the way bine ai revenit,e cam tarzie urarea dar si eu am cam lipsit in ultimul timp.
Pace tie si in sufletul tau sunny

Anahoret

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 22:59

Bine te-am regăsit! De fapt nu plecasem, luasem doar o pauză să se mai liniştească apele. Very Happy

Politica o las altora, Karima!
Ideea care este: am luat textul acela pentru că avea un titlu incitant. Dar, pe măsură ce am început să citesc, mi-am dat seama că am luat o îmbucătură mai mare decât pot să mestec. În afară de Stâlpii Islamului şi alte câteva noţiuni de bază nu prea-mi mai amintesc mare lucru. Pe de o parte şi pentru că, până să ajung aici, nu prea m-a interesat Islamul. De ce nu m-a interesat? Pentru că n-am avut ocazia să discut cu un musulman "adevărat". Iar de idei prefabricate sunt sătul.

De ce am spus că sunt unele legături cu istoria? Acolo era un substantiv care definea secta: iftiraq parcă (nu ştiu dacă l-am scris bine, pentru că nu am textul acasă). Ei, imediat am făcut legătura cu statul Iraq şi m-am gândit dacă oare nu au dat acest nume ţării lor ca să ştie lumea că ei sunt altfel/ diferiţi/ separaţi. Bineînţeles, este o pură speculaţie, pentru că habar n-am de istoria voastră. Acum mă înţelegi ce-am vrut să spun?

Deasemenea, în textul respectiv se fac trimiteri la nişte învăţaţi (teologi?) despre care nu ştiu nimic, plus că mai sunt unele expresii care "mă bagă în ceaţă". Acesta este motivul pentru care am considerat că trebuie să revăd ce-am învăţat cândva şi apoi să mă apuc de desţelenit drumuri noi.

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMier 21 Ian 2009, 15:29

Da,am inteles perfect Anahoret.
Nu nu are legatura Iraq pe acel forum pentru ca este un forum islamic si dupa cum ai vazut,daca mai retii,sunt useri din multe tari nu este doar pentru Iraq sau ceva de genul asta.
Asa este in privinta expresiilor,ai dreptate,daca nu cunosti cate ceva anterior intrebarilor(nelamuririlor)e mai greu sa discuti.Si este de apreciat faptul ca tu personal nu te aventurezi in discutii ,subiecte despre care nu ai destule informatii,contrar majoritatilor care se pun in gura cu musulmani si se cred mai cunoscatori ca ei.
Oricum daca vreodata vei avea timp si dorinta de a stii cate ceva ma gasesti aici pe forum.
thumb_yello

Anahoret

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 EmptyMier 21 Ian 2009, 15:58

Karima a scris:
Oricum daca vreodata vei avea timp si dorinta de a stii cate ceva ma gasesti aici pe forum. thumb_yello
Mulţumesc mult! aplauze
Dorinţă este cât cuprinde, cu timpul stau mai prost! Laughing Laughing Laughing

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Întrebări pentru Karima
Sus 
Pagina 2 din 12Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Intrebari practice
» Întrebari si raspunsuri - medicina alternativa
» ÎNTREBĂRI SI RĂSPUNSURI (dacă avem!)
» Intrebari si raspunsuri pe teme biblice
» Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: ISLAMICA-
Mergi direct la: