LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
istorie Fantasy Popasul google problema mediu taieri drumetie CPSF muzica_traditionala padure 1 1918 politica brasov sibiu reclame 23 romana internet Limba curiozitati nicuvar humanitas comment-143 efremovivanantonovici
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 I_vote_lcapÎntrebări pentru Karima - Pagina 3 I_voting_barÎntrebări pentru Karima - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 I_vote_lcapÎntrebări pentru Karima - Pagina 3 I_voting_barÎntrebări pentru Karima - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Întrebări pentru Karima

In jos 
+16
Cristina
Ciprian
dolion
zaraza26
ostrovna
nicuvar
abbilbal
bulache
Administrator
abba
Roxy
aurora
Karima
Emil Condor
zuum
Anahoret
20 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Întrebări pentru Karima - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptySam 24 Ian 2009, 05:12

Am si eu o întrebare pentru Karima:
Când mai treci pe aici?
Ne este dor de tine! hug

Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptySam 24 Ian 2009, 17:26

Emile crede-ma ca din suflet imi doresc sa fiu cat mai des cu voi pentru ca voi sunteti locul unde eu ,,evadez,,unde ma simt bine,unde ma relaxez dar am o perioada asa de aglomerata ca nu mai am acest timp.Vreau concediuuuuuuuuuuuuuuuu si nu stiu cand voi mai avea acest timp de concediu.
Oricum atat cat pot,trec mereu pe aici. hug sunny

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptySam 24 Ian 2009, 21:41

Karima a scris:
Emile crede-ma ca din suflet imi doresc sa fiu cat mai des cu voi
Crezi că am de ales? Normal că te cred... Laughing

Da, simt starea ta sufletească atunci când esti cu noi si categoric te cred.
Păi, îti doresc un concediu asa cum ai spus, luuuuuung de tot si relaxant. hug

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 26 Feb 2009, 01:35

Karima, cunosc multi care folosesc expresia mahomedani când este vorba despre musulmani, islamici în general. Sunt curios de ce expresia respectivă este considerată o jignire?
Ce înseamnă, de fapt, în realitate, exprimarea aceea încât musulmanii o urăsc?
Chiar eu, un timp am folosit cuvântul acela (acum nu o mai fac pentru că am văzut că nu place)
si îl foloseam cu intentii curate.

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 26 Feb 2009, 03:45

Noa tu Karima, ne întâlnim destul de rar, dar important este că ne întâlnim. Înseamnă că trăim şi nu ne plictisim muncind. Că io, ca pensionar, nu mă plâng că nu am ce face şi că aş avea vreme să mă plictisesc. Tu vrei concediu şi îl aştepţi. Io încă nu are vreme de concediu că de apuc să intru în concediu mă voi învăţa cu el şi nu voi mai veni pe la voi.

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 26 Feb 2009, 22:43

Karima, la PPS-uri faine am postat o prezentare cu Egiptul. În fundal are o melodie arabă. Ne poţi traduce versurile?
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 00020143

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyVin 27 Feb 2009, 01:07

Acum mai rămâne să o si revedem pe Karima...

Hai să facem o sectie de pronosticuri aici: cine ghiceste Ziua, Luna si Anul când Karima se întoarce? Laughing

Să nu mă luati în serios acum! Very Happy

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyVin 27 Feb 2009, 20:49

Anahoret a scris:
Karima, la PPS-uri faine am postat o prezentare cu Egiptul. În fundal are o melodie arabă. Ne poţi traduce versurile?
Întrebări pentru Karima - Pagina 3 00020143

Am vazut prezentarea cu Egyptul Anahoret pentru care iti multumesc intr-adevar este foarte frumoasa
Despre melodia care se aude ,este de acum 25 de ani,dar se mai canta si in ziua de azi,este lansata si cantata de Dalila o cantareata egypteana dar care a trait in majoritatea vietii ei la Paris
Melodia se numeste Heliua ya baladi care inseamna Tara mea frumoasa
Cuvintele melodiei spun
Frumoasa mea tara
un cuvant doua cuvinte tara mea frumoasa
un cantec doua cantece tara mea frumoasa
Am sperat sa ma pot intoarce in tara mea
Sa stau aici pentru totdeanua
Imi amintesc toata istoria
inima mea este plina cu multe povestiri
imi amintesc tara mea
prima mea dragoste a fost in tara mea
Tara mea frumoasa pentru care mi se scurg lacrimi pe obraji
Unde sunt zilele care au trecut inainte a a-mi lua ramas bun
Inainte de a pleca din tara mea

Si tot repeta despre tara ei frumoasa.Cam atat

Very Happy

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyVin 27 Feb 2009, 20:51

Emil Condor a scris:

Hai să facem o sectie de pronosticuri aici: cine ghiceste Ziua, Luna si Anul când Karima se întoarce? Laughing

Emile m-ai facut sa ma simt rusinata Embarassed ziua,luna anul????? Shocked
Adevarul este ca nu mai am timp,purul adevar
Oricum va multumesc ca va mai amintiti de mine hug

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyVin 27 Feb 2009, 20:55

abbilbal a scris:
Noa tu Karima, ne întâlnim destul de rar, dar important este că ne întâlnim. Înseamnă că trăim şi nu ne plictisim muncind.

Exact cum ai spus Abbilbal,important este ca ne intalnim desi cam rar este drept,dar sincera sa fiu eu m-am cam plictisit muncind Rolling Eyes si nu mai vine concediul ala :bedtime:

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyVin 27 Feb 2009, 22:46

Emil Condor a scris:
Karima, cunosc multi care folosesc expresia mahomedani când este vorba despre musulmani, islamici în general. Sunt curios de ce expresia respectivă este considerată o jignire?
Ce înseamnă, de fapt, în realitate, exprimarea aceea încât musulmanii o urăsc?
Chiar eu, un timp am folosit cuvântul acela (acum nu o mai fac pentru că am văzut că nu place)
si îl foloseam cu intentii curate.

Da,am auzit sau citit si eu persoane care folosesc aceasta expresie,,mahomedan,,dar probabil o fac din lipsa de informatie.
Nu exista acest termen pentru ca islamul nu este o religie care a luat numele Profetului,el a fost doar un Profet,pentru noi el asta reprezinta,noi nu-l urmam pe el ci urmam o religie,islamul,unde Profetul Mohammed(saws)a fost doar un Profet.
Jignire?Nu stiu,nu vad de ce ar fi jignire ci doar pur si simplu o greseala pe care noi musulmanii cautam sa o corectam
Mie personal cuvantul nu-mi produce nici un fel de reactie dar cred ca este datoria mea sa specific daca port un dialog cu cineva care foloseste acest cuvant,ca este gresit
Eu una am fost uimita sa regasesc acest cuvant chiar in dictionar sub forma urmatoare:
MAHOMED'AN2 ~ [ (~i, ~e) m. si f. Adept al mahomedanismului; mahomedan. /<lat. machomedanus
Sursă : NODEX (342115) - siveco

Dar ce este aceea mahomedanism?Eu una nu am auzit de aceasta religie
Sau si mai urat in acesta forma:
MAHOMED'AN s., adj. (BIS.) 1. s. musulman, (pop.) necredincios, păgân, (înv.) agarean, busurman, (turcism înv.) muslim. (Un ~ turc.) 2. adj. islamic, musulman, (înv.) mahome-tanicesc. (Religie ~.) 3. s., adj. musulman, (în evul mediu, în apusul Europei) sarazin. (Popu-laţie ~.)
Sursă : Sinonime (192049) - siveco

Dupa cum usor se vede musulman este sinonim aici cu necredincis,pagan
Pai musulmanii sunt necredinciosi?Cum a putut cineva sa afirme acestea?Inseamna ca nu avea nici un fel de cunostinte despre islam sau despre ceea ce inseamna musulman
De aceea am spus de multe ori,singura metoda de informatie nu ar trebui sa fie luata la prima citire ci trebuie studiu pentru orice,parerea mea

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptySam 28 Feb 2009, 00:15

Karima a scris:
Emil Condor a scris:

Emile m-ai facut sa ma simt rusinata Embarassed ziua,luna anul????? Shocked
Adevarul este ca nu mai am timp,purul adevar
Oricum va multumesc ca va mai amintiti de mine hug
Bineînteles că am glumit! Very Happy

Cum să nu ne amintim de cineva drag nouă?! hug

nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptySam 28 Feb 2009, 10:26

Karima, te asteapta o intrebare la Divertisment, Concursuri, Un pic de istorie. smile Pana acum nu a raspuns nimeni.

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptySam 28 Feb 2009, 12:17

Multumesc Nicu,am vazut si am raspuns desi multi stiau raspunsul thumb_yello

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyDum 15 Mar 2009, 00:56

Karima a scris:
Multumesc Nicu,am vazut si am raspuns desi multi stiau raspunsul thumb_yello
Vezi Karima?! Toti asteaptă pentru tine... miss you

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyMier 25 Mar 2009, 18:22

Sărut mâna Karima! Very Happy
Am început să citesc din Eliade, ca să-mi aduc aminte ce-am învăţat în facultate! Laughing
În curând am să încep cu întrebările! Am o mulţime de lucruri de lămurit! study

Anahoret

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyDum 12 Apr 2009, 11:06

Am început cu partea de istorie a mahomedanismului. Acum, când recitesc liniştit, prind deja şi alte aspecte. În facultate n-a fost decât un curs pe care trebuia să-l trec, nimic mai mult.

Profetul Mahomed a fost o figură istorică fascinantă. Nu mă pronunţ în domeniul teologic; însă pot afirma că a fost un mare conducător, cu o viziune politică remarcabilă.

Încă mai citesc... Very Happy

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyDum 12 Apr 2009, 21:12

Am început cu partea de istorie a mahomedanismului

Te rog,lamureste-ma si pe mine ce este mahomedanismul
Si cine a scris aceasta istorie din care tu te documentezi de a pus denumire de mahomedanism

Anahoret

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyVin 17 Apr 2009, 05:57

Scuze, este grerşeala mea! pace

Capitolul din care am citit se intitulează "Mahomed şi avântul Islamului" şi se găseşte în "Istoria ideilor şi credinţelor religioase" scrisă de Mircea Eliade. Dovadă că trebuie să citesc cu mai multă atenţie şi acasă, nu în tren!

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyMar 05 Mai 2009, 18:33

Anahoret a scris:
Scuze, este grerşeala mea! pace

Capitolul din care am citit se intitulează "Mahomed şi avântul Islamului" şi se găseşte în "Istoria ideilor şi credinţelor religioase" scrisă de Mircea Eliade. Dovadă că trebuie să citesc cu mai multă atenţie şi acasă, nu în tren!

Karima ,eu iubesc mult cultura si obiceiurile voastre.

Te pup cu drag Geta:) mwah!
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyMier 06 Mai 2009, 01:36

Multumesc Geta hug

Anahoret

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 03 Sept 2009, 20:15

Unde eşti?

SmileyCentral.com

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyJoi 03 Sept 2009, 21:08

Anahoret a scris:
Unde eşti?

SmileyCentral.com

Da chiar unde esti?Karima?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyVin 04 Sept 2009, 00:45

ostrovna a scris:
Karima ,eu iubesc mult cultura si obiceiurile voastre.
Obiceiurile lor nu le stiu dar o stiu pe Karima, pe ea o iubesc. mwah!
Unde esti fată dragă?
Chiar asa repede te-ai acrit de noi? Very Happy
Stiu, stiu, esti foarte ocupată. Nu-ti fă probleme, o să vină si timpul pentru Popas. thumb_yello
Noi te asteptăm cu răbdare si multă, multă dragoste. hug

zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 EmptyVin 04 Sept 2009, 11:04

Un gand bun, Karima! Te asteptam cu drag sa revii!
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima - Pagina 3 Empty

Sus In jos

Întrebări pentru Karima
Sus 
Pagina 3 din 12Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Intrebari practice
» Întrebari si raspunsuri - medicina alternativa
» ÎNTREBĂRI SI RĂSPUNSURI (dacă avem!)
» Intrebari si raspunsuri pe teme biblice
» Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: ISLAMICA-
Mergi direct la: