| Întrebări pentru Karima | |
|
+16Cristina Ciprian dolion zaraza26 ostrovna nicuvar abbilbal bulache Administrator abba Roxy aurora Karima Emil Condor zuum Anahoret 20 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 24 Ian 2009, 05:12 | |
| Am si eu o întrebare pentru Karima: Când mai treci pe aici? Ne este dor de tine! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 24 Ian 2009, 17:26 | |
| Emile crede-ma ca din suflet imi doresc sa fiu cat mai des cu voi pentru ca voi sunteti locul unde eu ,,evadez,,unde ma simt bine,unde ma relaxez dar am o perioada asa de aglomerata ca nu mai am acest timp.Vreau concediuuuuuuuuuuuuuuuu si nu stiu cand voi mai avea acest timp de concediu. Oricum atat cat pot,trec mereu pe aici. _____________________ | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 24 Ian 2009, 21:41 | |
| - Karima a scris:
- Emile crede-ma ca din suflet imi doresc sa fiu cat mai des cu voi
Crezi că am de ales? Normal că te cred... Da, simt starea ta sufletească atunci când esti cu noi si categoric te cred. Păi, îti doresc un concediu asa cum ai spus, luuuuuung de tot si relaxant. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Joi 26 Feb 2009, 01:35 | |
| Karima, cunosc multi care folosesc expresia mahomedani când este vorba despre musulmani, islamici în general. Sunt curios de ce expresia respectivă este considerată o jignire? Ce înseamnă, de fapt, în realitate, exprimarea aceea încât musulmanii o urăsc? Chiar eu, un timp am folosit cuvântul acela (acum nu o mai fac pentru că am văzut că nu place) si îl foloseam cu intentii curate. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Joi 26 Feb 2009, 03:45 | |
| Noa tu Karima, ne întâlnim destul de rar, dar important este că ne întâlnim. Înseamnă că trăim şi nu ne plictisim muncind. Că io, ca pensionar, nu mă plâng că nu am ce face şi că aş avea vreme să mă plictisesc. Tu vrei concediu şi îl aştepţi. Io încă nu are vreme de concediu că de apuc să intru în concediu mă voi învăţa cu el şi nu voi mai veni pe la voi. | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Joi 26 Feb 2009, 22:43 | |
| Karima, la PPS-uri faine am postat o prezentare cu Egiptul. În fundal are o melodie arabă. Ne poţi traduce versurile? _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 27 Feb 2009, 01:07 | |
| Acum mai rămâne să o si revedem pe Karima... Hai să facem o sectie de pronosticuri aici: cine ghiceste Ziua, Luna si Anul când Karima se întoarce? Să nu mă luati în serios acum! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 27 Feb 2009, 20:49 | |
| - Anahoret a scris:
- Karima, la PPS-uri faine am postat o prezentare cu Egiptul. În fundal are o melodie arabă. Ne poţi traduce versurile?
Am vazut prezentarea cu Egyptul Anahoret pentru care iti multumesc intr-adevar este foarte frumoasa Despre melodia care se aude ,este de acum 25 de ani,dar se mai canta si in ziua de azi,este lansata si cantata de Dalila o cantareata egypteana dar care a trait in majoritatea vietii ei la Paris Melodia se numeste Heliua ya baladi care inseamna Tara mea frumoasa Cuvintele melodiei spun Frumoasa mea tara un cuvant doua cuvinte tara mea frumoasa un cantec doua cantece tara mea frumoasa Am sperat sa ma pot intoarce in tara mea Sa stau aici pentru totdeanua Imi amintesc toata istoria inima mea este plina cu multe povestiri imi amintesc tara mea prima mea dragoste a fost in tara mea Tara mea frumoasa pentru care mi se scurg lacrimi pe obraji Unde sunt zilele care au trecut inainte a a-mi lua ramas bun Inainte de a pleca din tara mea Si tot repeta despre tara ei frumoasa.Cam atat _____________________ | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 27 Feb 2009, 20:51 | |
| - Emil Condor a scris:
- Acum mai rămâne să o si revedem pe Karima...
Hai să facem o sectie de pronosticuri aici: cine ghiceste Ziua, Luna si Anul când Karima se întoarce?
Să nu mă luati în serios acum! Emile m-ai facut sa ma simt rusinata ziua,luna anul????? Adevarul este ca nu mai am timp,purul adevar Oricum va multumesc ca va mai amintiti de mine _____________________ | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 27 Feb 2009, 20:55 | |
| - abbilbal a scris:
- Noa tu Karima, ne întâlnim destul de rar, dar important este că ne întâlnim. Înseamnă că trăim şi nu ne plictisim muncind.
Exact cum ai spus Abbilbal,important este ca ne intalnim desi cam rar este drept,dar sincera sa fiu eu m-am cam plictisit muncind si nu mai vine concediul ala :bedtime: _____________________ | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 27 Feb 2009, 22:46 | |
| - Emil Condor a scris:
- Karima, cunosc multi care folosesc expresia mahomedani când este vorba despre musulmani, islamici în general. Sunt curios de ce expresia respectivă este considerată o jignire?
Ce înseamnă, de fapt, în realitate, exprimarea aceea încât musulmanii o urăsc? Chiar eu, un timp am folosit cuvântul acela (acum nu o mai fac pentru că am văzut că nu place) si îl foloseam cu intentii curate. Da,am auzit sau citit si eu persoane care folosesc aceasta expresie,,mahomedan,,dar probabil o fac din lipsa de informatie. Nu exista acest termen pentru ca islamul nu este o religie care a luat numele Profetului,el a fost doar un Profet,pentru noi el asta reprezinta,noi nu-l urmam pe el ci urmam o religie,islamul,unde Profetul Mohammed(saws)a fost doar un Profet. Jignire?Nu stiu,nu vad de ce ar fi jignire ci doar pur si simplu o greseala pe care noi musulmanii cautam sa o corectam Mie personal cuvantul nu-mi produce nici un fel de reactie dar cred ca este datoria mea sa specific daca port un dialog cu cineva care foloseste acest cuvant,ca este gresit Eu una am fost uimita sa regasesc acest cuvant chiar in dictionar sub forma urmatoare: MAHOMED'AN2 ~ [ (~i, ~e) m. si f. Adept al mahomedanismului; mahomedan. /<lat. machomedanus Sursă : NODEX (342115) - sivecoDar ce este aceea mahomedanism?Eu una nu am auzit de aceasta religie Sau si mai urat in acesta forma: MAHOMED'AN s., adj. (BIS.) 1. s. musulman, (pop.) necredincios, păgân, (înv.) agarean, busurman, (turcism înv.) muslim. (Un ~ turc.) 2. adj. islamic, musulman, (înv.) mahome-tanicesc. (Religie ~.) 3. s., adj. musulman, (în evul mediu, în apusul Europei) sarazin. (Popu-laţie ~.) Sursă : Sinonime (192049) - sivecoDupa cum usor se vede musulman este sinonim aici cu necredincis,pagan Pai musulmanii sunt necredinciosi?Cum a putut cineva sa afirme acestea?Inseamna ca nu avea nici un fel de cunostinte despre islam sau despre ceea ce inseamna musulman De aceea am spus de multe ori,singura metoda de informatie nu ar trebui sa fie luata la prima citire ci trebuie studiu pentru orice,parerea mea _____________________ | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 28 Feb 2009, 00:15 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 28 Feb 2009, 10:26 | |
| Karima, te asteapta o intrebare la Divertisment, Concursuri, Un pic de istorie. Pana acum nu a raspuns nimeni. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 28 Feb 2009, 12:17 | |
| Multumesc Nicu,am vazut si am raspuns desi multi stiau raspunsul _____________________ | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Dum 15 Mar 2009, 00:56 | |
| - Karima a scris:
- Multumesc Nicu,am vazut si am raspuns desi multi stiau raspunsul
Vezi Karima?! Toti asteaptă pentru tine... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Mier 25 Mar 2009, 18:22 | |
| Sărut mâna Karima! Am început să citesc din Eliade, ca să-mi aduc aminte ce-am învăţat în facultate! În curând am să încep cu întrebările! Am o mulţime de lucruri de lămurit! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Dum 12 Apr 2009, 11:06 | |
| Am început cu partea de istorie a mahomedanismului. Acum, când recitesc liniştit, prind deja şi alte aspecte. În facultate n-a fost decât un curs pe care trebuia să-l trec, nimic mai mult. Profetul Mahomed a fost o figură istorică fascinantă. Nu mă pronunţ în domeniul teologic; însă pot afirma că a fost un mare conducător, cu o viziune politică remarcabilă. Încă mai citesc... _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Dum 12 Apr 2009, 21:12 | |
| Am început cu partea de istorie a mahomedanismului
Te rog,lamureste-ma si pe mine ce este mahomedanismul Si cine a scris aceasta istorie din care tu te documentezi de a pus denumire de mahomedanism _____________________ | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 17 Apr 2009, 05:57 | |
| Scuze, este grerşeala mea! Capitolul din care am citit se intitulează "Mahomed şi avântul Islamului" şi se găseşte în "Istoria ideilor şi credinţelor religioase" scrisă de Mircea Eliade. Dovadă că trebuie să citesc cu mai multă atenţie şi acasă, nu în tren! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Mar 05 Mai 2009, 18:33 | |
| - Anahoret a scris:
- Scuze, este grerşeala mea!
Capitolul din care am citit se intitulează "Mahomed şi avântul Islamului" şi se găseşte în "Istoria ideilor şi credinţelor religioase" scrisă de Mircea Eliade. Dovadă că trebuie să citesc cu mai multă atenţie şi acasă, nu în tren! Karima ,eu iubesc mult cultura si obiceiurile voastre. Te pup cu drag Geta:) | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Mier 06 Mai 2009, 01:36 | |
| Multumesc Geta _____________________ | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Joi 03 Sept 2009, 20:15 | |
| Unde eşti? _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| |
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 00:45 | |
| - ostrovna a scris:
- Karima ,eu iubesc mult cultura si obiceiurile voastre.
Obiceiurile lor nu le stiu dar o stiu pe Karima, pe ea o iubesc. Unde esti fată dragă? Chiar asa repede te-ai acrit de noi? Stiu, stiu, esti foarte ocupată. Nu-ti fă probleme, o să vină si timpul pentru Popas. Noi te asteptăm cu răbdare si multă, multă dragoste. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 11:04 | |
| Un gand bun, Karima! Te asteptam cu drag sa revii! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima | |
| |
|
| |
| Întrebări pentru Karima | |
|