__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Întrebări pentru Karima | |
|
+16Cristina Ciprian dolion zaraza26 ostrovna nicuvar abbilbal bulache Administrator abba Roxy aurora Karima Emil Condor zuum Anahoret 20 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 22:38 | |
| _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 22:40 | |
| _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 22:41 | |
| Ca in orice alta cultura aflata la intersectia mai multor lumi, bucataria egipteana a adunat toate ingredientele din bucataria asiatica si africana care s-au potrivit cel mai bine cu nevoile oamenilor.
Mancarea de la hotel, desi bine facuta, nu este mancarea adevarata pe care o mananca egiptenii. Pentru a manca "adevarat" trebuie sa mancati pe strada. Iar Egiptul este o aventura culinara. A manca pe strada nu inseamna a va rezerva la standurile cu mancare, ci la mancarea facuta de oamenii obisnuiti. Iar egiptenii mananca foarte bine. Carnea este de obicei facuta la gratar sau la cuptor, intreaga sau tocata, predominand carnea de miel si cea de pui. Veti vedea mult vaci, dar ele sunt vazute de egipteni mai degraba ca echipament pentru ferma nu ca si sursa de carne.
Shish kebabul este foarte apreciat si mereu servit cu verdeata si salata de rosii, sos tahini si paine "pita". Asa ca va puteti crea propriul sandwich daca doriti. Painea este mereu "pita" facuta din grau, acoperita cu grau macinat mare, rotunda, aromata si delicioasa cand este proaspat scoasa din cuptor. De multe ori pita plus un sos, tahini sau babaganoush, se consuma pe post de gustare, un fel de fast food delicios si sanatos.
Egiptenii consuma multe rosii, si de obicei asestea sunt foarte aromate si colorate. Salata de rosii traditionala egipteana este facuta din rosii taiate, coriandru, menta, ardei iuti mici (nu jalapeno dar pe aproape) si ceapa, la care se adauga ulei de usturoi. Este minunata pentru digestie dar confera o respiratie mortala. Alte legume consumate de egipteni includ fasolea, care este consumata inclusiv la micul dejun, fiarta sau sub forma de tocanita, sau macinata si transformata in pasta pentru tahini si humus alaturi de cantitati mari de usturoi.
Vinetele, facute piure, sunt ingredientul principal in babaganoush, dar si in musacaua egipteana alaturi de branza alba. Bamele, varza, conopida si cartofii sunt foarte frecvent utilizate in bucataira egipteana, facute tocanita cu rosii si usturoi. Orezul este o constanta universala si se serveste chiar si la micul dejun.
Porumbelul la gratar reprezinta o delicatesa, si ca alte pasari mici, are un gust puternic ,dar este usor de mancat. Pestele il gasiti langa Marea Rosie, foarte aromat, dar fara ulei in exces.
Bineinteles ca atunci cand ne gandim la "Orient", ne gandim la condimente. In bazarurile egiptene veti putea gasi o uimitoare varietate de condimente, asezate sub forma de piramide foarte intens colorate, de la galbenul sofranului la ocrul curry-ului si albastrul inchis al vopselei indigo. Mancarea de obicei este condimentata, dar nu picanta.
Deserturile nu sunt spectaculoase, vi se pot parea chiar fara gust, asa ca mai bine mancati fructele proaspete decat ca umplutura a unui aluat neindulcit. Veti putea gasi si multe baruri cu sucuri, iar sucul de portocale proaspat stors, indulcit cu trestie de zahar este raiul pe pamant intr-o zi torida de vara.
Bauturi? Intr-o tara musulmana alcoolul nu este privit cu ochi buni si este extrem de scump pentru turisti. Dar berea locala "Stella", nu foarte tare, fara un gust foarte pronuntat de bere si care este imbuteliata in sticle foarte mari, este ideala pentru a potoli setea permanenta in acest climat de desert. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 22:46 | |
| "Masa se deschide intotdeauna cu apa si curmale, pentru ca asa a facut profetul Mohamed(saws). Dupa aceea se poate manca orice. Totusi, cele mai agreate in post sunt supa de linte, vinetele umplute, vinetele cu sos de iaurt si usturoi, sarmalele, ghiveciul din legume si dulciurile traditionale"
Ingrediente 4 persoane : 6 vinete potrivite (din cele micute si subtiri) taiate pe jumatate de-a lungul si scobite ( cand le curatati nu indepartati toata coaja ), 2 cepe potrivite taiate marunt , 3 , 4 rosii taiate rondele , 6 ardei iuti taiati pe lung ( nu scoateti cotorul si codita ) , un dovlecel mic taiat foarte marunt , 300 g carne tocata (nu prea fin ) , sare , boia , piper negru , busuioc , maghiran ( dupa gust ) , 1 lingura paste de tomate , 100 ml ulei de masline patrunjel . Preparare : intr-o tigaie mare nonaderenta se pune : 75 ml ulei ,ceapa , miezul de la vinete ( tocat marunt ) , si dovlecelul la calit , cand cepa s-a aurit se adauga carnea si condimentele si se mai calesc circa 10 minute amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase , se adauga 400 ml apa calda si se lasa sa fiarba la foc mic , cu capac , pana scade toata apa . se umple o jumatate de vanata se pun doua trei rondele de rosie , un fir de patrunjel si deasupra o jumatate de ardei iute , dupa care se aseaza in tava , se repeta cu toate vinetele , se adauga apa cat sa nu le acopere si se da la cuptor circa 45 min la foc potrivit . se poate servi si rece _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 22:49 | |
| Ghiveci de legume
Ingrediente 6 / 8 persoane : 600 g carne vitel taiata cubulete fiarta si prajita usor , 2 morcovi mari taiati rondele de 3 mm , 2 cepe mari taiate in 16 , 1/2 varza mica taiata cubulete de 3 , 5 cm , o telina potrivita taiate feli se circa 3 mm si apoi fiecare felie in 6 , 2 cartofi mari taiati in cubulete de 3 , 4 cm , 2ardei grasi (de preferinta rosii ) taiati cubulete de 2 cm 3 linguri mari de mazare congelata , o mana de fasole verde congelata sau cruda taiata la 2 cm , 1 conopida mica rupta in buchetele mici , 1 vanata potrivita taiata in cubulete de 3 cm , un dovlecel potrivit taiat in cubulete de 3 , 4 cm , 3 rosii taiate rondele subtiri , 1/2 leg patrunjel tocat , 100 g unt sau margarina , 2 linguri pasta de tomate dizolvata in 200 ml supa de la carne , 3 , 4 ardei iuti taiati pe lung , sare . Preparare : intr-un castron mare se amesteca bine toate legumele cu sare (fara rosii si ardeiul iute ), cu miscari usoare , se adauga si carnea prajita. se tapeteaza o cratita cu untul . se pune compozitia deasupra se aranjeaza rondelele de rosii si ardeiul iute , se toarna uleil in care s-a prajit carnea si supa in care a fiert carnea , pasta de tomate dizolvata se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivt circa o ora dupa care se face focul mic si se mai lasa 2 ore , se scoate folia si se mai lasa 30 minute . _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 22:50 | |
| am uitat ... , se serveste la 30 min dupa ce este gata si cand serviti presarati patrunjel proaspat tocat. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 22:53 | |
| Pui umplut (reteta frantuzeasca foarte veche, stiuta de o romanca stabilita in Egipt)
Ingrediente : 1 pui mare , 100 g ficat de pui taiat marunt si prajit in putin ulei , 2 oua fierte tari si taiate marunt , o mana ciuperci taiate din conserva , 3 fire de patrunjel taiat marunt , 1 ou crud (mic) , 2 felii franzela inmuiate in lapte si stoarse usor , un praf de sare si un praf de piper. Preparare : toate ingredientele se amesteca intr-un castron (cu mana), se unge puiul cu ulei bine si se condimenteaza dupa gust (numai exteriorul), se umple si se aseaza in tava, se pune apa cam un deget si se da la cuptor pana se aureste pielea. Se serveste caldut cu salata verde. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 22:56 | |
| Va dau o reteta foarte simpla pentru katayef (pentru cine nu stie katayef arata ca pancake si se umple cu ce doriti) sa mananca numai in ramadan.
sa umple katayef cu o bucatica de "la vache qui rit" si o bucatica de pastrama, se inchida si se prajeste in ulei! Atat! Pofta Buna! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 22:59 | |
| 200 gr paste(penne sau orice alte paste) -150 gr sunca de pui sau salam puteti folosi -200 ml smantana lichida dulce -2 lingurite (eu am avut Rama Creme Bonjour cu verdeturi) -cascaval razuit -oregano, sare, piper Am prajit putin sunca in tigaie, dupa care am adaugat smantana lichida si cele 2 lingurite cu Rama Creme Bonjour. Am sarat si piperat dupa gust si am adaugat si putin oregano. Lasam putin la fiert , aprox. 2 min, dupa care turnam peste sos pastele in prealabil fierte si scurse de apa. Mai lasam un minut la foc astfel incat sosul sa patrunda in paste. Eu am mai adaugat si niste mazare boabe fierte si la sfarsit am adaugat o leaca de bread crumbs. Voila: _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 23:08 | |
| Karima, nu ti-e foame? Mie imi este, dar astept pana vii si tu! Retetele astea sunt de la romance stabilite in Egipt si sunt facute de Ramadan. Spune-ne si tu o reteta deosebita de-a voastra, asa ca sa nu te mai uitam niciodata! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 04 Sept 2009, 23:15 | |
| Reteta aceia cu paste(cu poza), se numeste: Ham and Cheese Macaroni Bake with Peas _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 05 Sept 2009, 02:13 | |
| Nu cred ca muslmanii mananca porc. Deci nu poate fi "ham" | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 05 Sept 2009, 07:40 | |
| Ciprian, eu am luat-o de pe site-ul romanilor din Egipt. Poate ca romanasii nostrii nu respecta Ramadanul! Dar fetele de pe site, se intrebau ce feluri de mancare sa mai faca de Ramadan! Si erau postate tot felul de retete. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 05 Sept 2009, 08:32 | |
| Si sa le fie de bine! Ba sa mai faca si sarmale, tot cu "ham", ca de Craciun! | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 05 Sept 2009, 10:45 | |
| Prietenii mei din Bosnia, musulmani sadea, mananca porc si nu pot trai fara bere si "rakia". De fapt singurul bar de fumatori din Hartford unde se bea, se mananca tot ce vrei s se jaca poker este al bosniecilor! Si-au facut si moshee sau cum ii zice... | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 05 Sept 2009, 10:50 | |
| Bautura era mare problema intre libieni, cel putin (nu stiu acum). Tatal meu a lucrat in Libia, la inceputul anilor 80, cu ani in urma, si atunci, cand a venit acasa si ne-a povestit, am auzit prima data de imbatat cu... prenandez! | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Dum 06 Sept 2009, 15:35 | |
| In primul rand va multumesc tuturor ca va mai amintit de mine Imi pare rau ca timpul nu-mi mai permite sa stau pe net Mai intru cateodata si citesc dar din pacate nu am timp Interesant forumul acela de romani din Egypt dolion,nu stiam ca sunt asa de multi romani in Egypt desi fusesem odata invitata de ziua Romaniei care a fost serbata la un hotel parca nu erau chiar asa de multi ca pe forumul acela Dragii mei,musulmanii nu sunt sfinti am mai spus asta de n ori Sunt si printre musulmani cei care nu la pasa de religie sau consuma bauturi Carne de porc in Egypt a fost mai mult in cartierele unde sunt multi crestini dar de cand cu gripa porcina nu se mai gaseste doar cine stie cum pe ascuns Nu stiu ce inseamna ham Mi-as dori sa am timp sa fac si eu popasul meu intr-o zi Pana atunci o sa intru in limita timpului pe care il am Eu va multumesc tuturor si va doresc numai bine _____________________ | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Dum 06 Sept 2009, 17:37 | |
| | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Lun 07 Sept 2009, 10:18 | |
| Karima, am înţeles că vă pregătiţi de Ramadan. Am găsit undeva o urare pe care ţi-o trimit şi ţie. Nu ştiu araba, dar cred că e de bine! Salamu alekum wrwb Ramadan mubarekPovesteşte-ne şi nouă despre Ramadan. Este ceva asemănător cu Postul Paştilor la noi? _____________________ Free your mind!
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Lun 07 Sept 2009, 14:56 | |
| | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Lun 07 Sept 2009, 15:10 | |
| - Citat :
- Dragii mei,musulmanii nu sunt sfinti am mai spus asta de n ori
cine vrea sa fie sfant? | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Lun 07 Sept 2009, 15:21 | |
| _____________________ | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Lun 07 Sept 2009, 15:34 | |
| | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Lun 07 Sept 2009, 15:53 | |
| - Anahoret a scris:
- Karima, am înţeles că vă pregătiţi de Ramadan.
Am găsit undeva o urare pe care ţi-o trimit şi ţie. Nu ştiu araba, dar cred că e de bine! Salamu alekum wrwb Ramadan mubarek
Povesteşte-ne şi nouă despre Ramadan. Este ceva asemănător cu Postul Paştilor la noi? Anahoret multumesc pentru urare,e f bine tot ce ai scris Postul Lunii Ramadan(deci acesta este numele lunii)este de 30 de zile In timpul postului musulmanii se abtin de la bautura(sucuri,apa)precum si de la mancare,odata cu zorii zilei(in jurul orei 4 dimineata)si pana soarele apune(in jurul orei 6-6 jumatate) In timpul postului musulmanii cauta sa fie cat mai apropiati de Allah,cat mai corecti si mai piosi,cat mai milosi cu semenii lor Musulmanii cauta sa nu se certe in acest timp,sa nu barfeasca sa se abtina de la orice fel de fapta urata ,se iarta unii pe altii cei care au fost certati intre ei La inchiderea postului(ruperea postului)dupa ce soarele merge la apus,musulmanii rup postul cu apa si curmale asa cum a facut Profetul islamului(saws)dupa care fac rugaciunea de seara(magreb)iar apoi pot sa manance De regula este bine sa inviti pe cineva la masa ,adica sa manaci cu cineva ,rude din familie,vecini,prieteni dar si mai bine sa hranesti pe cineva cu posibilitati mai mici,pentru care poti face pachetele de mancare si le poti duce inainte de ruperea postului cu cateva minute ca mancarea sa fie calda Se recomanda ca mancare de ramadana sa fie normala,nu sa faci risipa sau sa cauti sa gatesti numai bunataturi In timpul mesei se beau sucuri naturale mai mult,din curmale,piersici,cocos. Dupa masa,se face rugaciunea de noapte(isha)chiar impreuna cu musafiri daca acestia nu au plecat,dupa care se servesc ceaiuri(negru,iansun)si se mananca prajituri specifice ramadanului,fructe si diferite seminte. Dupa acesta sunt persoane care se duc la moschee si mai participa la o alta rugaciune optionala pe care o tine imamul(popa)in moschee ,rugaciune pentru ramadan Apoi,inainte cu o jumatate de ora de rugaciune de dimineata(fajr)se ia masa de dimineata(suhor) pentru a fi suficient pe tot parcursul zilei de post,sa manaca un fel de fasole numita foul,iaurturi,fructe,mancaruri usoare dar consistente Asta este tot _____________________ | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Lun 07 Sept 2009, 16:43 | |
| - Karima a scris:
-
Postul Lunii Ramadan(deci acesta este numele lunii)este de 30 de zile In timpul postului musulmanii se abtin de la bautura(sucuri,apa)precum si de la mancare,odata cu zorii zilei(in jurul orei 4 dimineata)si pana soarele apune(in jurul orei 6-6 jumatate) In timpul postului musulmanii cauta sa fie cat mai apropiati de Allah,cat mai corecti si mai piosi,cat mai milosi cu semenii lor Musulmanii cauta sa nu se certe in acest timp,sa nu barfeasca sa se abtina de la orice fel de fapta urata ,se iarta unii pe altii cei care au fost certati intre ei La inchiderea postului(ruperea postului)dupa ce soarele merge la apus,musulmanii rup postul cu apa si curmale asa cum a facut Profetul islamului(saws)dupa care fac rugaciunea de seara(magreb)iar apoi pot sa manance De regula este bine sa inviti pe cineva la masa ,adica sa manaci cu cineva ,rude din familie,vecini,prieteni dar si mai bine sa hranesti pe cineva cu posibilitati mai mici,pentru care poti face pachetele de mancare si le poti duce inainte de ruperea postului cu cateva minute ca mancarea sa fie calda Se recomanda ca mancare de ramadana sa fie normala,nu sa faci risipa sau sa cauti sa gatesti numai bunataturi In timpul mesei se beau sucuri naturale mai mult,din curmale,piersici,cocos. Dupa masa,se face rugaciunea de noapte(isha)chiar impreuna cu musafiri daca acestia nu au plecat,dupa care se servesc ceaiuri(negru,iansun)si se mananca prajituri specifice ramadanului,fructe si diferite seminte. Dupa acesta sunt persoane care se duc la moschee si mai participa la o alta rugaciune optionala pe care o tine imamul(popa)in moschee ,rugaciune pentru ramadan Apoi,inainte cu o jumatate de ora de rugaciune de dimineata(fajr)se ia masa de dimineata(suhor) pentru a fi suficient pe tot parcursul zilei de post,sa manaca un fel de fasole numita foul,iaurturi,fructe,mancaruri usoare dar consistente Asta este tot Ce frumos, Karima ! Adica exact ceea ce (ar) face -in esenta- orice om de/cu buna-credinta (fie el crestin, budist sau musulman) . Va urez Sarbatori Binecuvintate si Linistite ! . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări pentru Karima | |
| |
| | | | Întrebări pentru Karima | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |