LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Întrebări pentru Karima EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Întrebări pentru Karima EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Întrebări pentru Karima EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Întrebări pentru Karima EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Întrebări pentru Karima EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Întrebări pentru Karima EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Întrebări pentru Karima EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Întrebări pentru Karima EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Întrebări pentru Karima EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Întrebări pentru Karima EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Întrebări pentru Karima EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Întrebări pentru Karima EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Întrebări pentru Karima EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Întrebări pentru Karima EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Întrebări pentru Karima EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Întrebări pentru Karima EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Întrebări pentru Karima EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Întrebări pentru Karima EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Întrebări pentru Karima EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Fantasy muzica_traditionala drumetie internet google Limba taieri curiozitati 23 CPSF sibiu mediu 1918 romana Popasul reclame brasov humanitas padure nicuvar istorie 1 problema efremovivanantonovici politica comment-143
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Întrebări pentru Karima I_vote_lcapÎntrebări pentru Karima I_voting_barÎntrebări pentru Karima I_vote_rcap 
Emil Condor
Întrebări pentru Karima I_vote_lcapÎntrebări pentru Karima I_voting_barÎntrebări pentru Karima I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Întrebări pentru Karima

In jos 
+16
Cristina
Ciprian
dolion
zaraza26
ostrovna
nicuvar
abbilbal
bulache
Administrator
abba
Roxy
aurora
Karima
Emil Condor
zuum
Anahoret
20 participanți
Mergi la pagina : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul
AutorMesaj
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

Întrebări pentru Karima Empty
MesajSubiect: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 31 Dec 2008, 14:52

Uite că am făcut şi topicul ăsta! Laughing

Dar astăzi poate fi numit şi "Urări pentru Karima" pentru că mi-ar plăcea ca şi ceilalţi useri să-ţi scrie aici urările lor de bine pentru anul care urmează.

Deocamdată noi, familia "Anahoretului", urăm familiei "Karimei" ca anul 2009 să fie măcar mai bun ca 2008. Să fiţi fericiţi cu toţii şi ceea ce vă doriţi să vi se împlinească!

Nu am renunţat la ceea ce ţi-am scris mai demult. Am citit din topicul respectiv şi mi-am dat seama că ştiu foarte puţine despre voi, musulmanii. Iar în domeniul istoriei voastre sunt mai mult decât ignorant. Aşa că mi-ar fi de mare folos dacă acceptul tău de a-mi rămâne "busolă" în descoperirea civilizaţiei voastre ar rămâne valabil. După Anul Nou am să încep să-ţi scriu aici toate nelămurirle mele chiar dacă, pentru unii, ar putea părea puerile.

Încă o dată îţi urăm un an nou în care să se împlinească tot ceea ce vă doriţi!

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 31 Dec 2008, 16:20

Anahoret a scris:
descoperirea civilizaţiei voastre !

Anahoret, dupa cate pricep Karima e nascuta si crescuta romanca, ca si noi! scratch
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 31 Dec 2008, 19:41

Cred că este un aspect pe care ni-l va lămuri ea.

Realitatea este că nu ştiu mare lucru despre Orientul Mijlociu. Aşadar orice informaţie pe care o primesc în domeniu este binevenită! Din orice sursă competentă!

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 31 Dec 2008, 19:44

Anahoret a scris:
Cred că este un aspect pe care ni-l va lămuri ea.

Realitatea este că nu ştiu mare lucru despre Orientul Mijlociu. Aşadar orice informaţie pe care o primesc în domeniu este binevenită! Din orice sursă competentă!

Am inteles ca traieste in Egipt
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 31 Dec 2008, 21:27

Da, Karima este în Egipt după cum ea a afirmat si ne prepară un Popas Egiptean unde vom afla multe despre tara ei. E omul potrivit ce să ne vorbească un pic despre cultura egipteană...

Mă unesc cu ceilalti, dorind Karimei un Nou An 2009 prosper, cu realizări pe toate planurile!
Îi mai doresc si mult, mult timp dedicat nouă aici la Popas.
La Multi Ani!

Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMar 06 Ian 2009, 18:07

Va multumesc pentru tot ce ati scris aici precum si familiei Anahoretului pentru urari.
Inteleg ca aici imi vor fi mie adresate intrebari referitor la ceea ce inseamna musulmani sau islam.
Vreau sa va anunt ca voi raspunde cu placere atat cat sta in puterea mea .
Iau cele scrise de zuum ca o prima intrebare si ca sa fie lamurit:
M-am nascut intr-o familie de musulmani.
Am venit in Romania cand aveam cateva luni peste un an datorita serviciului tatalui meu.
Am vorbit in paralel doua limbi araba si romana pe care le stapanesc zic eu destul de bine.
Mi-am cunoscut sotul in Romania,el fiind arab din Egypt,ne-am castaorit,am locuit o perioada de timp in Anglia unde ne-am definitivat studiile ,o scurta perioada in Turcia mai apoi in Emiratele Arabe Unite,Arabia Saudita si in cele din urma ne-am stabilit in Egypt find aici mare parte a familiei sotului meu aici.
Asta e tot.
Referitor la religie,desi m-am nascut in familie de musulmani am fost lasata si incurajata sa studiez crestinism si islam.Cu alte cuvinte am inteles cine este Dumnezeu care este relatia mea cu el,care este rolul omului pe pamat si multe alte intrebari care se nascusera in mintea mea adolescentina.Drept urmare nu am putu decat sa aleg islamul,este ultima religie lasata pe pamant de catre Unicul Dumnezeu.Nimic in acesta religie nu este neclar sau nelamurit.
Multumesc lui Dumnezeu pentru ca sunt musulmana

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMar 06 Ian 2009, 18:31

Imi place foarte mult cum scrii, cum gandesti, Karima.
Am multa stima si respect pentru tine. Imi placi si ca femeie, ca mama.
Imi place ca esti o persoana deschisa si intelegatoare.

Întrebări pentru Karima Smiley-IPB-79

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMar 06 Ian 2009, 19:39

aurora a scris:
Imi place foarte mult cum scrii, cum gandesti, Karima.
Am multa stima si respect pentru tine. Imi placi si ca femeie, ca mama.
Imi place ca esti o persoana deschisa si intelegatoare.

Întrebări pentru Karima Smiley-IPB-79

Iti multumesc pentru cuvintele tale Aurora si crede-ma ca acelasi respect am si eu fata de tine.Stau de vreo 3 ore pe net ,pe forum,sa recuperez ce nu am citit in aceste zile si observ cu cata seriozitate,obiectivitate si mai ales foarte mult respect ai tratat orice subiect cu tenta de disputa aparut in ultimul timp.Ai toata adimiratia mea.Esti o femeie extraordinara.Oana trebuie sa fie foarte fericita ca are o asemenea mama.
hug hug

Roxy

Numarul mesajelor : 752
Localizare : cetăţenia în Ceruri
Data de inscriere : 17/09/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMar 06 Ian 2009, 19:48

Oana de ce nu scrie pe forum ? nu are loc de tine, Aurora ? Rolling Eyes
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMar 06 Ian 2009, 19:53

Din cate stiu eu Oana locuieste in alta parte si nu cu mama ei,respectiv cu Aurora,deci nu se pune problema de loc,dar poate ca are altceva cu care-si ocupa timpul.

Roxy

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMar 06 Ian 2009, 19:54

de ce fiica nu locuieste cu mama ei ? eu nu concep asta ! copilul trebuie sa stea cu mama !
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMar 06 Ian 2009, 19:59

Copilul acesta numit Oana este o persoana matura care isi face un viitor sau si l-a facut acolo unde soarta(implicit Dumnezeu)a dus-o.
Si apoi o femeie care s-a casatorit(vb la general acum)ce face?Aduce sotul acasa la mama unde poate mai are vreo 3 surori si ele cu soti si copii?Pai in cazul asta cum o sa stea totii impreuna?

abba

Numarul mesajelor : 677
Localizare : Neaparat pe langa Dunare...
Data de inscriere : 03/10/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMar 06 Ian 2009, 20:33

Ai avut dreptate, nu acolo se discuta religie. Ma adresez tie aici, sper sa fie locul potrivit. Ma intrebai care suferinta. Cea fizica, fireste. Doar a murit in chinuri. De ce trebuia sa moara in chinuri si nu altfel?

Roxy

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMar 06 Ian 2009, 20:41

Karima a scris:
Copilul acesta numit Oana este o persoana matura care isi face un viitor sau si l-a facut acolo unde soarta(implicit Dumnezeu)a dus-o.
Si apoi o femeie care s-a casatorit(vb la general acum)ce face?Aduce sotul acasa la mama unde poate mai are vreo 3 surori si ele cu soti si copii?Pai in cazul asta cum o sa stea totii impreuna?

in niciun caz What a Face
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 01:05

Karima a scris:
Am venit in Romania cand aveam cateva luni peste un an datorita serviciului tatalui meu.

Vrei sa spui ca nu ai sange romanesc in vine...de loc?
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 10:38

abba a scris:
Ai avut dreptate, nu acolo se discuta religie. Ma adresez tie aici, sper sa fie locul potrivit. Ma intrebai care suferinta. Cea fizica, fireste. Doar a murit in chinuri. De ce trebuia sa moara in chinuri si nu altfel?

Exact Abba,Isus(r.a)a fost un om,profet desigur,ales a lui Dumnezeu.Era si normal ca omul din el sa se teama de moarte,de suferinta.Asta pe de o parte.Pe cealalta parte te poti intreba,dar cum sa-i fie frica de moarte?Pentru ca pe El nu-l vor astepta chinuri dincolo.A fost un Profet.
Tot ce pot sa-ti spun este ca Isus(r.a)nu a murit.Nu.El nu a murit acolo pe cruce.Si nici nu simtea nimic din chinurile la care era supus.Pentru asta voi reveni cu o postare mai ampla.
De ce trebuia sa moara in chinuri?Desigur are o semnificatie sau pur si simplu asa a fost destinul lui.Chinul in viata lumeasca te purifica.Boala,lacrimile te curata.Iti sterg din pacate.Totul este dupa fapta si rasplata daca poti sa intelegi ce spun.Imi pare rau ca uneori cuvintele nu ma ajuta sa expun exact ce vreau sa spun.
Nu vreau sa speculez nimic si nici nu are rost s-o fac pe proroocita ca altii.
Sunt multi oameni care mor in diferite conditii,copii nevinovati,arsi,in explozii,inecati,omorati de altii fara a avea nici o vina etc.Este destinul nostru scris de El acolo.Pe care trebuie sa il acceptam.Este inutil sa ne intrebam,,de ce,,

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 10:39

zuum a scris:
Karima a scris:

Nu.Deloc

abba

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 14:19

Multumesc pentru raspuns , Karima! Si felicitari pentru felul in care stapanesti limba romana. Exemplul e chiar aici, sub nasul meu, ma uit la el si ma minunez. Dar nu voi intra in detalii, doar daca imi vei cere s-o fac.

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 15:42

Multumesc Abba.
Stii,eu am fost o tocilara in scoala.Dar asta pentru ca mi-a placut scoala,mi-a placut pur si simplu sa invat.Dupa cum am mai spus am inceput scoala in Romania unde de fapt am facut pana in anul 3 de facultate.Mi-a placut gramatica limbii romane mult.Acum stiu ca gresesc mult la gramatica.Ce sa-i faci.Anii au trecut,mai uita omul.
Banuiesc ca vorbesti despre ,,de loc,, si ,,deloc,,.Si da este mare diferenta.
Cand eram mica inainte de inceperea scolii spuneam tatalui meu ca eu vreau sa ma fac profesoara de araba pentru ca copii cu care ma jucam nu stiau limba araba pe care eu o vorbeam in paralel cu romana
Si-apoi tot am vorbit romaneste mereu,cu sotul meu care de asemenea vorbeste si scrie bine romaneste,aflandu-ne in diferite situatii cand nu vroiam sa fim intelesi de cei din jurul nostru vorbeam romaneste.Sotul meu inca mai are o mica afacere in Romania care acum stagneaza cauza fiind aceasta criza financiara globala.Noi am venit in fiecare an in Romania aproape,iar celalalt partener al sotului meu este fratele meu de pe tata,adica copilul celei de-a doua sotii a tatalui meu,care este romanca.
Noi suntem cu totii in relatii si avem o mare familie.Dupa cum vezi romana este o limba adoptata si utilizata in marea noastra familie.Pana si fata mea stie romaneste chiar daca nu se descurca cu scrisul.
Cat despre subiectul pe care eu vroiam sa-l largesc astept sa se decida libertatea de exprimare pe acest forum care dupa cum se zice ar fi cumva ingradita.Desi eu cred ca asa se poate discuta cinstit si onest si numai asa poate vom mai invata cate ceva unii de la altii.
Astept de asemenea si pe Abbilbal care doreste sa participe la aceasta discutie.Si oricine vrea.
Da,tinde sa devina si asta un subiect religios,dar eu accept la acest topic,de ce altcineva s-ar impotrivi?
Stii de multe ori am fost pe punctul de a largi anumite discutii dar din teama de a nu-mi rani colegii forumisti nu am facut-o sau m-am limitat si am incercat sa citesc printre randuri cum s-ar zice,din raspunsurile lor.
Eu daca vorbesc despre religia islamica ,sau imi spun parerea inevitabil va fi in contradictie cu multe din ceea ce forumistii de aici cunosc si accepta.
Putem oare sa discutam numai bazat pe argumente si nu atacand persoane?Eu sunt sigura ca da.
Nu am sa sustin niciodata ca eu detin cheia adevarului absolut.Ar fii o ineptie.Sunt un simplu om si am un crez,vreau ca cineva care ma crede pe o cale gresita sa-mi demonstreze asta.Asta as dori sa pot sa fac si eu.
Hai ca m-am lungit,mai vorbim,daca sunt reactii la postarea mea,astept cu placere orice comentariu

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 16:05

Karima a scris:
zuum a scris:
Karima a scris:

Nu.Deloc

Chiar ma uimesti.! Shocked
Sus In jos
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 21:28

zuum a scris:
Karima a scris:
zuum a scris:
Karima a scris:
Nu.Deloc
Chiar ma uimesti.! Shocked

Si ma umpli de respect inca o data, cu atat mai mult, prin felul in care scrii, in care te exprimi, prin caldura pe care o inspiri prin vorbe, prin modul tolerant in care gandesti.

Întrebări pentru Karima Invision-Board-France-65

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 21:40

Karima, lamureste-ma si pe mine ce e cu traditiile astea musulmane ca mi se ridica parul in varful capului
http://news.yahoo.com/s/ap/20090107/ap_on_re_mi_ea/ml_iraq
Sus In jos
abba

abba

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 21:45

Karima e un exemplu pentru multe femei de alte religii care, desi beneficiaza de libertati prin natura credintei lor, se auto-cenzureaza in gandire, isi limiteaza singure accesul la cultura si la progresul spiritual si tehnic.

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 21:53

Aurora si Abba va multumesc sincer pentru cuvintele voastre frumoase.
Zuum,eu ti-am mai spus tie si in alte postari,nu sunt nici comentator de presa,nici analist politic nici teolog.Despre greselile unora sau altora,despre practici barbare sau inventii nu sunt eu omul potrivit sa-ti raspunda.Nu are legatura cu islamul ce fac acei oameni acolo.Nu toti musulmanii fac asta.Nu scrie in Coran asa ceva.Nu apartine islamului ceea ce ei fac.Deci.....
Stii,e ca si cum te-as trage eu la raspundere pe tine de ce popii sunt de acord sa casatoreasca barbati intre ei. Suspect

zuum

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima EmptyMier 07 Ian 2009, 21:56

Karima a scris:
Nu toti musulmanii fac asta.Nu scrie in Coran asa ceva.Nu apartine islamului ceea ce ei fac.Deci.....
Stii,e ca si cum te-as trage eu la raspundere pe tine de ce popii sunt de acord sa casatoreasca barbati intre ei. Suspect

Deci daca facem abstractie de extreme ( care sunt peste tot) toate religiile sunt in esenta bune si adevarate.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări pentru Karima   Întrebări pentru Karima Empty

Sus In jos

Întrebări pentru Karima
Sus 
Pagina 1 din 12Mergi la pagina : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Intrebari practice
» Întrebari si raspunsuri - medicina alternativa
» ÎNTREBĂRI SI RĂSPUNSURI (dacă avem!)
» Intrebari si raspunsuri pe teme biblice
» Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: ISLAMICA-
Mergi direct la: