Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 14 Dec 2010, 09:54
"CE E ACELA UN ZIAR?" "O MARFA." "EXCEPTIONAL RASPUNS!"
3.300 de studenti invata la facultatile de Jurnalism din Bucuresti. Cam tot atatia angajati au cele mai mari trusturi de presa din Capitala. In vara anului viitor, 1.000 de studenti vor absolvi cursurile de zi ale facultatilor de Jurnalism din Bucuresti. Alti 575 vor incheia aceleasi studii la "frecventa redusa" si la "invatamant la distanta". Impreuna, sunt tot atat de multi cati jurnalistii platiti de Societatea Romana de Televiziune si salariatii Realitatea Media la un loc. Sunt de cincisprezece ori mai numerosi decat ziaristii Editurii Evenimentul si Capital si, ca sa aiba loc pe statele de plata ale trustului Adevarul Holding, ar trebui ca Dinu Patriciu sa tripleze organigrama industriei media pe care o patroneaza.
Pe contrasens
In ultimul an, tirajul primelor zece publicatii scrise din Romania a scazut cu aproape 100.000 de exemplare. Toate trusturile au facut concedieri, au micsorat salarii si au coborat costurile de productie. Cu cat breasla se comprima, ziarele sunt aspirate pe internet ori isi injumatatesc numarul de pagini, cu atat prin portile universitatilor ies valuri mai mari de ziaristi. Tirajul ziarelor scade, dar tirajul jurnalistilor creste. Cititorii se imputineaza, dar autorii se inmultesc.
Cristian Hatu, profesor coordonator de proiecte educationale la Societatea Academica Romana, explica : "Tinerii sunt atrasi de lumina reflectoarelor. Considera ca, devenind jurnalisti, obtin beneficii maxime cu un efort minim. Scopul lor e sa ajunga vedete TV. Nu cred ca stiu despre situatia economica proasta a presei si despre continua scadere a cifrelor de audienta. Cei mai multi nu au capacitatea logica si gandirea critica pentru a analiza ce se intampla in jur".
Pretul unei diplome
Nu costa putin sa ajungi sa te lauzi ca ai calificarea de ziarist. La Universitatea "Hyperion", spre exemplu, taxa pentru Jurnalism (2.500 lei pe an) e mai mare cu 50 la suta fata de cea pentru Fizica, le depaseste pe cele de la Electronica, Informatica, Psihologie ori Sociologie si e depasita doar de cele de la Teatru si Film. Profesii solide, de sine statatoare, indispensabile, cu un viitor pe care nimeni nu il pune la indoiala, sunt licitate sub pretul uneia pentru care nimeni nu cere vreo diploma si ale carei perspective trec greu dincolo de linia orizontului.
"Ii inspira agresivitatea"
Lui Iulian Cartana, prorectorul Universitatii "Hyperion", i se pare insa ca interesul pentru jurnalistica e justificat: "Plasamentul absolventilor acestei facultati se poate face in diverse zone: nu doar in presa, ci si la unitatile care au nevoie de un purtator de cuvant. (...) Agresivitatea asta pe care o afiseaza mass-media ii atrage pe tineri, care se uita la televizor, asculta radioul si-si zic: «Cred ca pot sa fac si eu meseria asta»".
Fabricile de Ion Cristoiu
Ioana Avadani, directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent, crede: "Cei mai multi studenti au o perceptie gresita a ceea ce inseamna jurnalismul. Fetele vor sa devina prezentatoare de stiri, iar baietii vor sa devina Ion Cristoiu sau Mircea Badea. Foarte putini inteleg ca jurnalismul inseamna gestionarea de informatii. La intalnirile avute cu studentii, cei mai multi mi-au spus ca urmeaza Jurnalismul fiindca le place sa scrie. Or, scrisul reprezinta doar 15-20% din activitatea propriu-zisa a unui jurnalist".
TRAVESTIURI SI TRANSFORMARI
Cum se vede CTP de la FJSC
Un reporter EVZ a asistat la cateva cursuri sustinute la facultatile de Jurnalism din Bucuresti. I-a luat ceva timp sa se hotarasca unde sa se aseze in amfiteatre, oferta de scaune libere fiind foarte mare.
La penultima intalnire cu studentii anului II din acest semestru, lectorul Daniela Zeca-Buzura, titulara cursului "Genurile jurnalistice TV" (de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti), explica diferenta dintre dezbatere si talk-show.
Dezbaterea e un gen care a apus in anii 1990, iar pe ruinele ei s-a ridicat talk-showul, cel mai ieftin, mai antrenant si mai imprevizibil format TV. Daniela Zeca-Buzura se opreste asupra cazurilor de ziaristi a caror personalitate a fost modificata de rolul pe care il interpreteaza in studiourile TV.
Dupa cativa ani de emisiuni, eul strident, obisnuit sa iasa la suprafata doar intre paravanele platourilor de filmare, a inlocuit eul din viata de zi cu zi, asa ca omul cunoscut de toata lumea a disparut in clona lui mediatica. Un exemplu in sensul acesta ar fi Mircea Dinescu. Un tip care - spune Zeca-Buzura - dupa zece ani de aparitii la televizor, nu mai poate sa discute altfel decat in gura mare, dand din brate si din tot trupul.
"Parca a iesit din cosciug"
Studentii afla si ca jurnalistii apar pe ecrane deghizati pe de-antregul, nu doar dati cu pudra pe frunte, obraji si barbie. "Sa nu credeti ca CTP n-avea acasa si alte haine in afara de treningul ala Adidas in care tot aparea la televizor! Avea, dar asta era personajul lui. (...) L-ati vazut la Pro Cinema, cu palaria aia pe cap? Arata groaznic, parca e scos din cosciug", explica directorul TVR Cultural.
Apoi, continua: "Dana Grecu a fost tunsa hitlerist - imi pare rau pentru aceasta jurnalista deloc rea, de altfel - si, pentru ca e atat de ofensiva in timpul emisiunii, a fost pusa sa stea in picioare. (...) Publicul se uita la Gadea si compania pentru coloratura «zarzavatului» din studio".
Jurnalistii TV pe care Daniela Zeca-Buzura ii prefera sunt - o spune dupa ce le da studentilor ocazia sa-si exprime optiunile - Emil Hurezeanu si Luca Niculescu, redactorul-sef al RFI Romania, "suta la suta produs al FJSC".
Cum s-a ratat plecarea in strainatate
La cursul de "Managementul carierei" se strang putin studenti din anul II. Doar 15, pe care conferentiarul Viorica Paus ii cheama in bancile din fata si-i numara de trei ori. Viorica Paus are un CV aglomerat cu diplome, dar prezenta ei in aula universitara e sabotata de dictie: abia reuseste sa-l pronunte pe s.
Isi intreaba studentii de ce nu s-au inscris la Medicina, sa poata pleca la munca in strainatate, apoi le vorbeste despre cum se fac recrutarile si angajarile intr-o firma, le dicteaza fara sa se precipite, deplange viitoarele modificari ale Codului Muncii si, dupa o ora, obosita de efortul comun, le da pauza. "Cursul doamnei Paus ar trebui sa se tina in orice facultate din Romania", spune decanul FJSC, Mihai Coman.
ALTERNATIVE
Mai o carte, mai un joc
La cursurile facultatilor de Jurnalism, studentii joaca fotbal si tetris pe blackberry, citesc "Mexico ‘70", cartea lui Ioan Chirila, pun pe cantar "Crima si pedeapsa", o carte mai usoara, totusi, decat "Shogunul" – care numara o mie de pagini... Cursurile Facultatii de Junalism si Stiintele Comunicarii (FJSC) din cadrul Universitatii Bucuresti se tin intr-un amfiteatru batran de la mansarda Facultatii de Chimie.
Profesorii nu urca piedestalul, n-au nevoie de tabla, de creta, de scaun sau de catedra. Se asaza pe strapontinele studentilor, in primul rand si se ajuta de microfon si boxe ca sa fie auziti pana in fundul salii. "Lipsesc niste neoane sau e iluzia mea?", intreaba lectorul Daniela Zeca-Buzura, uitandu- se lung la ultimele randuri care au cam ramas in bezna.
Evalueaza apoi asistenta, rotindu-si capul, razbate cu privirea clar-obscurul incaperii si continua: "Sunteti cam putintei. Ce s-a intamplat cu voi? Ceilalti si-au luat joburi ori s-au imbolnavit?".
Pamfil Nichitelea, profesor la Facutatea de Jurnalism a Universitatii "Spiru Haret", s-a intalnit la cursuri doar cu zece-cincisprezece studenti din cei 120, cati ar trebui sa-i urmareasca lectiile de "Conceperea si elaborarea ziarului", predate la anul doi.
Nichitelea nu e deranjat de faptul ca e aproape singur in sala si mai are un pic si-o sa vorbeasca la pereti. Se mira doar cu jumatate de glas: "Ce sunteti atat de putini? Te pomenesti ca nu mai vreti sa terminati scoala!". Cand facultatea a fost vizitata de Comisia de acreditare a ministerului, la cursurile lui au fost adusi studenti din toti anii, sa para frecventa mai mare. Despre decanul FJSC, Mihai Coman, se spune ca lipseste cot la cot cu studentii.
Cursul de "Sociologia jurnalistilor", pe care ar fi trebuit sa-l predea celor din anul trei, in fiecare zi de marti, intre orele 13.00 si 15.00, nu s-a prea tinut in ultimul semestru. "Cursul lui Coman nu s-a facut deloc!", spune baiatul care intoarce paginile cartii despre Mondialul din 1970.
"Nu-i adevarat. Am fost profesor-invitat, in Franta, si am lipsit o singura luna de la scoala. Am facut o conventie cu studentii, sa recuperam orele in decembrie si in ianuarie", contesta decanul folclorul studentesc.
SALI GOALE
La cursurile anului doi de la Facultatea de Jurnalism a Universitatii "Spiru Haret" sunt prezenti, de regula, doar 10 studenti, din 120. Printre ei, si Lidia Vadim Tudor, fiica presedintelui PRM
Profesorul Pamfil Nichitelea preda cursul de "Conceperea ziarului" la "Spiru Haret". Printre putinii studenti din anul II care i-au dat buna ziua in zilele de joi ale ultimelor luni s-a numarat si Lidia Vadim Tudor (20 de ani), fata cea mare a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor. La toate cursurile, Lidia sta asezata in banca a doua, alaturi de doua colege de care se dezlipeste doar cand se suie in Mercedesul care o asteapta sa o duca acasa.
La primul curs, Pamfil Nichitelea isi agata pardesiul si palaria in cuier, merge la catedra, isi desface servieta, imprastie cateva hartii pe masa, incepe predarea si intreaba: "Lidia, ce este acela un ziar? Ca domnul Vadim, vorba aia, a facut la ziare!". Lidia e incurcata cateva clipe, apoi raspunde: "O marfa!". Pamfil Nichitelea ridica un deget in aer, isi muta privirile in tavan si spune cu ochii pe jumatate inchisi: "Ex-cep-tio-nal raspuns! O marfa!". Lidia se intoarce cu fata la colege, rade si bate palma cu una dintre ele. Pamfil Nichitelea continua: "Din pacate, cea mai ieftina marfa!".
O saptamana mai tarziu, intrerupandu-si cursul, profesorul are o alta preocupare: mormantul cumnatului sau din Craiova, care, in dimineata aceea, fusese jefuit de toate coroanele de flori care il acoperisera cu o zi in urma, la inhumare. Ingrijorarea e intemeiata: mortul a fost asezat in pamant cu bijuterii de 10.000 de euro la el, un ceas, un ghiul si un pandantiv greu din aur. N-or fi stiind hotii asta?
Nichitelea e hatru, vorbeste rar si-si dramatizeaza cursurile, intreband si raspunzandu-si singur la intrebari. "Jurnalul National" e ziarul lui preferat, niciodata nu-l rateaza cand apar "Ciornele" lui Lucian Avramescu.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Ionut Stanescu)
"mortul a fost asezat in pamant cu bijuterii de 10.000 de euro la el, un ceas, un ghiul si un pandantiv greu din aur." Oamenii astia sunt normali? Ce rost are sa ingropi atata bogatie?
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 14 Dec 2010, 10:37
dolion a scris:
"
"mortul a fost asezat in pamant cu bijuterii de 10.000 de euro la el, un ceas, un ghiul si un pandantiv greu din aur." Oamenii astia sunt normali? Ce rost are sa ingropi atata bogatie?
Ca s-o gaseasca arheologii viitoarei generatzii cand or sa faca practica studentzeasca la arheologie
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 15 Dec 2010, 08:12
Consider o bataie de joc fata de cei ce nu au nici ce manca. Sa-ti permiti sa ingropi 10.000 de euro (4.200.000.000 lei), inseamna sa dai dovada de imbecialitate. Atati oameni s-au sacrificat sa scoata aurul din adancuri, iar tu il ingropi! Cand voi fi pe patul de moarte, voi da jos verigheta (singura podoaba), sa faca copiii ce vor cu ea. Asta pentru ca inteleg foarte bine ca e sinistru sa "jefuiesti" mortul de toate tinichelele purtate in viata.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 15 Dec 2010, 11:43
Aroganta si atat,vezi Doamne ce am eu!Pana la arheologi s-or gasi niscaiva "pradatori"pe doua picioare sa-l usureze de ele.
_____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 15 Dec 2010, 20:01
Portretul României Interbelice!
Foarte interesante pentru toti românii (pentru tinerii nostri, in mod special) sunt informatiile, necunoscute în marea majoritate, despre zone care .... au fost... nu mai sunt .....si nu se stie daca ...si cand .... vor mai aparţine vreodata acestei ţări.... Interesant pentru toti cei "crescuţi" in.... comunism , dar si pentru tinerii de astăzi!!!
VOTAN
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 15 Dec 2010, 20:09
Da,se merita vizitat si studiat.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Joi 16 Dec 2010, 00:24
VOTAN a scris:
Aroganta si atat,vezi Doamne ce am eu!
Aroganta include cumva si... prostia? Merg mână în mână, nu-i asa?
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Joi 16 Dec 2010, 06:24
dolion a scris:
Portretul României Interbelice!
Foarte interesante pentru toti românii (pentru tinerii nostri, in mod special) sunt informatiile, necunoscute în marea majoritate, despre zone care .... au fost... nu mai sunt .....si nu se stie daca ...si cand .... vor mai aparţine vreodata acestei ţări.... Interesant pentru toti cei "crescuţi" in.... comunism , dar si pentru tinerii de astăzi!!!
Excelent. Bravo celor care au muncit pentru realizarea site-ului.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 18 Dec 2010, 07:05
Iata un exercitiu simplu de relaxare, ce poate dura pana la 15 minute.
Alegeti un moment si un loc linistit in care sa nu riscati sa fiti deranjati de activitatea din jur. Poate fi facuta in orice moment al zilei.
- Intindeti-va confortabil, avand grija sa purtati haine comode;
- Timp de cateva minute, ramaneti in stare pasiva, inchideti ochii si fiti atenti doar la respiratia voastra;
- Daca va vine in minte un gand, nu luptati, nu incercati sa il alungati;
- Inspirati lung, avand grija sa va umflati abdomenul. Blocati aerul in plamani, tineti-l macar cateva secunde;
- Expirati apoi pe gura, sorbind abdomenul;
- Reincepeti procesul acesta respirator, de cateva ori;
- Respirati normal, linistit, calm, fortandu-va sa deveniti constienti de propria respiratie;
- Simtiti greutatea corpului, ce se “afunda” in pamant. Abandonati-va si lasati-va sa rataciti. Simtiti cum pieptul urca si coboara in urma inspiratiei si expiratiei. Ascultati cum va bate inima;
- Imaginati-va ca un val de energie calda si linistita va intra prin degetele de la picioare si destinde si cei mai mici muschi si tendoanele picioarelor. Simtiti cum energia va inveleste gleznele, urca spre pulpe…. Picioarele si pulpele voastre sunt calde si grele;
- Lasati aceasta energie sa intre de-a lungul picioarelor voastre pana la bazin… Bazinul este deschis pentru a primi acest curent. Simtiti cum muschii si organele voastre se relaxeaza in timp ce aceasta energie urca usor de-a lungul coloanei vertebrale, vertebra dupa vertebra, pana la plexul solar, apoi pana la piept, umeri, de-a lungul bratelor si mainilor…
- Fiecare centimetru al corpului se destinde… Intregul corp este cald si greu in momentul in care aceasta energie soseste la gat si destinde toti muschii.. Va inunda fata, lasati-va ochii sa se cufunde in orbite, pometii se destind, maxilarul se lasa in jos….
- Intreaga fiinta este cufundata in energie. Urmariti-va respiratia;
- Simtiti miscarile vietii, respiratia mintii… Totul respira de la sine, din cap pana in varful picioarelor, intregul corp este umplut de lumina...
Claudia Ungureanu-Maier
VOTAN
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 18 Dec 2010, 19:15
Asa ceva imi facea acupuncturista!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 20 Dec 2010, 12:14
PREFECTUL CAPITALEI: "VA TREBUI SA IMBRATISAM SOLUTIA EUTANASIERII"
Daca nu sunt bani pentru ingrijirea maidanezilor, autoritatile ar trebui sa accepte solutia eutanasierii, explica prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei. Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, crede ca ar trebui ca societatea civila si autoritatile sa fie realiste si sa ia rapid o decizie in privinta maidanezilor: daca se gasesc bani, sa fie stransi de pe strazi si tinuti in adaposturi, daca nu, sa se adopte solutia eutanasierii. Iar problema cainilor fara stapan nu este singulara.
Intr-un interviu acordat EVZ, prefectul explica de ce ar trebui ca firmele de ridicat masini sa aiba tarife fixe si de ce se fac demolari noaptea. Potrivit lui Atanasoaei, patronii "magazinelor de vise" sunt mult mai inventivi decat autoritatile, iar ideea edilului-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, de a organiza Jocurile Olimpice de vara din 2020 e una "nastrusnica".
EVZ: Multe demolari din Capitala au fost facute noaptea sau in weekend. Inclusiv Primaria Capitalei a demolat imobile in miez de noapte. Cat de legale sunt aceste demolari? Mihai Atanasoaei: Demolarile cu probleme - adica, acolo unde lucrurile nu sunt tocmai legale - se fac ori noaptea, ori de vineri pana duminica. Am cerut Primariei Capitalei sa aiba in vedere promovarea unei hotarari de consiliu prin care demolarile pe raza municipiului Bucuresti sa se faca doar de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 17.00.
De exemplu, am avut niste demolari saptamana trecuta facute noaptea chiar de Primaria Capitalei. Ele au fost oprite de Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru ca nu aveau avizele necesare, iar Politia Rutiera nu fusese anuntata din timp ca sa devieze circulatia. Daca nu luam masuri si nu impunem restrictii, o sa ne trezim ca dispare jumatate din Bucuresti peste noapte.
Ati declarat ca veti initia un proiect de lege privind problema mai danezilor...
Problema maidanezilor nu s-a imbunatatit deloc. Daca la nivelul lui 2009 am avut 11.000 de oameni muscati, anul acesta, pana in octombrie, aveam deja 8.000. Propunerile pe care le-am inaintat Comisiei de Administratie Publica a Camerei Deputatilor nu au fost discutate. Probabil ca va trebui ca si noi sa facem, ma refer la societatea civila, mai multa presiune. Ca vor vota eutanasierea, ca nu vor vota eutanasierea, asta vom vedea. Pana atunci, se sterilizeaza aproximativ 80 de caini pe zi.
Dar problema maidanezilor, prin sterilizare, este rezolvata partial. Solutia nu este insa doar sterilizarea lor masiva, ci strangerea lor in adaposturi. A, n-avem bani sa-i tinem in adaposturi, atunci, probabil, va trebui sa fim realisti si sa imbratisam solutia eutanasierii. Sa lasam ipocrizia deoparte si sa ne gandim si la oameni, nu numai la animale!
Ce parere aveti despre initiativa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de a organiza Jocurile Olimpice din 2020?
Am vazut reactia Comitetului Olimpic Roman (COR) si inclin sa cred ca cei de la COR au dreptate. Deocamdata, mi se pare o idee nastrusnica. Cei de la Comitet au spus foarte clar ce conditii trebuie sa indeplineasca Capitala pana sa-si depune candidatura. Daca ma gandesc la viitorul apropiat, nu cred ca este posibil, dar, pana in 2020, nu stim ce se poate intampla. Sper doar sa nu ne facem de ras la nivel de Bucuresti sau chiar la nivel de tara.
"Nu stiu cat de bun e sistemul de alarma luat de primarie"
Este corect ca autoritatile locale sa ridice masini atata timp cat nu sunt suficiente locuri de parcare? Ce parere aveti despre taxele percepute de societatile care fac acest lucru?
Ar trebui sa existe o taxa unica la nivelul Capitalei. De ce unii percep taxe mai mici fata de ceilalti? Nu fac acelasi serviciu? Am vazut, de exemplu, cum se procedeaza in SUA. In New York, sunt 30 firme care se ocupa de ridicarea masinilor. Autoritatile au stabilit un plafon maxim si unul minim al serviciilor, iar firmele nu au voie sa-l depaseasca. In opinia mea, ar trebui sa ne uitam cate locuri de parcare au realizat edilii. Cei care nu au construit noi locuri de parcare nu ar trebui sa ridice masini.
Recent, municipalitatea a cumparat doua sisteme de alarma care ar urma sa fie actionate in caz de urgente. Era nevoie de ele?
Nu stiu cat de bune sunt aceste sisteme, pentru ca primaria nu a consultat nici Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), nici Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), nici pe mine. Au existat, la inceputul anului 2010, discutii intre ISU, STS, noi si primarie, prin care am stabilit ca un sistem de alarmare pentru Bucuresti e util. Insa, managementul acestui sistem de alarmare ar fi putut fi facut foarte simplu si eficent de catre STS. Eu si oficialii STS am aflat din presa ca s-a achizitionat acest sistem. Nu stiu ce au de gand cei de la primarie, cert este un lucru: daca nu se consulta cu specialisti, s-ar putea sa nu fie ceea ce ne dorim.
DESPRE ETNOBOTANICE
"La 1 ianuarie, erau 107 magazine de vise"
Credeti ca mutarea "magazinelor de vise" de langa institutiile de invatamant si din blocuri va avea ca efect reducerea numarului consumatorilor de produse etnobotanice? De ce nu adopta guvernul o hotarare prin care sa fie interzisa comercializarea lor la nivel national?
Am discutat cu Politia Romana si cu cei de la DIICOT. Nu ai cum, printr-o lege, sa controlezi fenomenul. O lege exista si acum si sunt trecute intr-o anexa substantele care nu pot fi comercializate. Baietii acestia, care vand substante de genul acesta, se pliaza foarte repede. Noi nu aveam atata imaginatie cata au ei. De exemplu, daca interzici ceva azi, pana maine ei mai adauga o substanta si fac alt produs. Nu ai cum sa tii pasul cu ei, legislativ vorbind. Solutia in care eu cred este modificarea mai multor legi prin care sa le dai autoritatilor posibilitatea sa a plice masuri imediate. De exemplu, Garda Financiara sa poata inchide pe loc "magazine de vise", iar aceasta putere sa o aiba si DIICOT si Directia Sanitar-Veterinara. Nici la nivel european nu s-a gasit o lege prin care sa fie combatuti cei care comercializeaza asa ceva.
Cate magazine de vise exista in Capitala?
La 1 ianuarie 2010 erau 107. Anul acesta au fost inchise 58 de magazine care vindeau produse etnobotanice. Dar acestea probabil ca s-au redeschis. Cert este ca, inainte de ultimul control, care a avut loc la inceputul lunii decembrie, harta acestora arata astfel: in sectorul 1 erau 13, in sectorul 2 erau sase "magazine de vise", pe raza sectorului 3 - noua, in sectorul 4 - cinci magazine, in sectorul 5 erau autorizate 13, iar in sectorul 6 - noua.
Totusi, nu poti sa stii cate functioneaza in acest moment, pentru ca, spre exemplu, isi iau autorizatie de comercializare doar pentru sare de baie, care nu este interzisa la comercializare.
Cert este ca nu poti sa faci pe "superman", trebuie sa te duci sa faci controale si sa previi, nu sa te duci sa inchizi magazinele automat, fara a avea baza legala solida. Trebuie dusa o lupta zilnica, nu una populista, la televizor.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Antoaneta Etves)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 20 Dec 2010, 12:21
Inspiratia le-a lipsit romanilor si la aceasta tragere Loto 6/49 astfel incat premiul pus in joc de Loteria Romana, duminica, nu a fost nici acum castigat. Acest lucru inseamna ca mai mult de 1,6 milioane de euro se reporteaza pentru viitoarea extragere.
Numerele extrase la tragerea de duminica, 19 decembrie, sunt: 15, 41, 21, 33, 49, 34.
La jocul Noroc, combinatia castigatoare a fost 0225948.
Premiul cel mare a fost castigat anul acesta la Loto 6/49 de sapte ori. Ultima data, premiul la categoria I a fost castigat pe 10 octombrie, de trei jucatori care au obtinut fiecare cate un premiu de peste 58.000 de euro.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 21 Dec 2010, 18:59
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 01:51
dolion a scris:
Inspiratia le-a lipsit romanilor si la aceasta tragere Loto 6/49 astfel incat premiul pus in joc de Loteria Romana, duminica, nu a fost nici acum castigat. Acest lucru inseamna ca mai mult de 1,6 milioane de euro se reporteaza pentru viitoarea extragere.
Aici, avem în acest moment: 7 milioane la Lotto 6/49 (Sâmbătă) 50 milioane la Lotto Max (Vineri) - La ambele loterii fac parte dintr-un grup, la serviciu, format din 12 jucători.
Chiar dacă particip cu colegii mei, personal cred că loteriile lumii sunt fixate!!!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 07:47
Si eu am aceasta convingere.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 07:50
1639 - Jean Racine, poet si dramaturg francez; este considerat, alaturi de Corneille, fondatorul tragediei clasice franceze (piesele "Andromaca", "Ifigenia", "Fedra") (m. 21 aprilie 1699) 1858 - S-a nascut compozitorul Giaccomo Puccini (opere: "Tosca", "La Boheme", "Madame Butterfly", "Turandot") (m. noiembrie 1942) 1867 - A incetat din viata Jean-Victor Poncelet, matematician francez, fondatorul geometriei proiective 1869 - S-a nascut Nicolae Ghica-Budesti, arhitect, membru de onoare al Academiei Romane. A realizat, printre altele, biserica Copou din Iasi, Muzeul National de Arta, azi Muzeul Taranului Roman (m. 16 decembrie 1943) 1880 - A incetat din viata George Eliot (Mary Ann Evans), scriitoare britanica, reprezentativa pentru epoca victoriana a culturii britanice 1889 - S-a nascut Nichifor Crainic (pseudonim pentru Ion Dobre), eseist si poet, director al revistei "Gandirea" (1928-1944) si principalul teoretician al ortodoxismului autohton ("Nostalgia Paradisului", "Ortodoxie si etnocratie") 1927 - A fost infiintata Societatea de Difuziune Radiofonica din Romania (ulterior, Societatea Romana de Radiodifuziune) 1930 - A incetat din viata Vintila I.C. Bratianu, om politic si economist, membru de onoare al Academiei Romane (n. 16 septembrie 1867) 1956 - A incetat din viata Nicolae Labis, poet-simbol al anilor 50, numit de criticul Eugen Simion "buzduganul unei generatii" ("Primele iubiri", "Moartea caprioarei") (n. 2 decembrie 1935) 1979 - A incetat din viata Darryl F. Zanuk, producator de filme, intemeietor al studiourilor "20th Century Fox" (n. 5 septembrie 1902) 1989 - A inceput Revolutia Romana, care a dus la schimbarea regimului comunist. Muncitorii de pe marile platforme au ocupat inca de dimineata Piata Universitatii. Cu putin inainte de orele 10, Nicolae Ceausescu a convocat, in sediul CC al PCR, ultima sedinta a CPEx. El a anuntat ca, datorita situatiei extrem de grave, a preluat conducerea armatei si a hotarit sa instituie starea de necesitate in intreaga tara. Despre generalul Vasile Milea, care se impuscase cu citeva zeci de minute in urma in chiar sediul Comitetului Central, Nicolae Ceausescu a afirmat ca a fost un tradator de tara. La ora 10 si cateva minute, postul de radio a anuntat introducerea starii de necesitate in intreaga tara, printr-un decret semnat de Ceausescu. Cetatenii - conform decretului - nu aveau voie sa se intruneasca in grupuri mai mari de 5 persoane.
1989 - A fost constituit Frontul Salvarii Nationale (FSN), din Consiliul de conducere al acestuia facind parte 39 de persoane. Ion Iliescu a citit la posturile de radio si televiziune "Comunicatul catre tara al Consiliului FSN", care avea ca principale obiective: instaurarea unui sistem democratic si pluralist de guvernamant; organizarea de alegeri libere in luna aprilie; separarea puterilor legislativa, executiva si judecatoreasca in stat
1989 - A fost deschisa Poarta Brandenburg din Berlin, simbolul unitatii germane. Imediat dupa aceea, au fost deschise si granitele dintre cele doua state germane.
1989 - A incetat din viata Samuel Beckett, dramaturg irlandez, reprezentant al teatrului absurdului ("Asteptandu-l pe Godot", "O, ce zile frumoase"); laureat al Premiului Nobel pentru Literatura pe anul 1969 (n. 13 aprilie 1906).
Sursa: Mediafax
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 08:20
7 GAFE SI MOMENTE PENIBILE IN 2010
Anul 2010 nu a fost prea darnic cu noi, avand in vedere taierile de orice fel, insa peisajul media a fost extrem de generos in gafe de proportii si momente memorabile... ...unele dintre ele penibile sau jenant de triste, altele savuros de amuzante.
Daca nu ai urmarit personajele mai "vulnerabile" la televizor, iata o retrospectiva a celor mai penibile si totodata amuzante momente din 2010.
Un show... ametitor
Extrem de fericit ca inca mai este chemat la concerte acasa la el in Republica Moldova, cantretul Dan Balan a urcat pe scena mai mult pentru proba de echilibristica decat pentru "Chica Bomb".
In stare de ebrietate usor avansata, sau doar beat de fericire, artistului s-a clatinat pe scena, a bolborosit refrenurile - cele pe care le-a mai tinut minte -, si a uitat unde se afla.
Dar concertul nu a fost asa deplorabil cum s-a vazut la televizor. Primarului din Chisinau i-a placut extrem de tare si a spus ca este cel mai tare show din lume. Ce-i drept, pana la urma, artistul a cantat live...
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 08:23
Criza economica sau criza de ras?
Daca ti s-ar cere sa alegi dintre cele doua crize, evident ai alege-o pe-a doua. Dar totusi, la o reflectie mai atenta asupra simptomelor celei din urma, parca te-ai mai gandi un pic.
Cu toata marinimia sa, nici macar urmasul contemporan al lui Mihai Viteazul, Gigi Becali, nu a izbutit sa scoata tara din criza, in schimb, el macar a transformat-o intr-o criza de ras.
Iar daca isi pune ambitia, criza lui poate sa dureze cel putin la fel de mult ca cea economica.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 08:24
Pomeni din altarul jeep-ului
Interesata de soarta sinistratilor, dar mai ales de recuzita de pantofi a localnicelor, Elena Udrea s-a grabit sa dea o fuga prin localitatile inundate. Dar pentru ca nu se cadea sa mearga cu mana goala, doamna ministru al Turismului a dat mai intai o raita prin benzinarie sa cumpere niste ciocolata pentru copii.
Un lucru, desigur, de laudat, daca ne amintim ca altii s-au dus cu samanta de scandal.
Dar tocmai cand vroiam sa o laudam, ministrul a dat cu "tocul" in balta. Ca sa nu se murdareasca in glodul de pe ulite, aceasta a preferat sa imparta ciocolatele pe geamul masinii, la fel ca manelistii care arunca cu bani in multime.
Pana si doamna Elena Udrea ea a recunoscut ca imaginile "pot parea penibile".
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 08:31
Discursul si taburelul
Nu toata lumea sta la inaltime asa ca Elena Udrea. Emil Boc, daca nu ar avea organizatorii grija, ar fi nevoit sa care dupa el mereu un scaunel daca vrea sa se faca auzit.
La Adunarea Generala a ONU, staff-ul i-a asezat premierului Emil Boc un podium de lemn ca sa ajunga la microfon si sa isi spuna discursul.
Poate nu e nimic deosebit, dar microfonul s-ar fi reglat mai repede decat amplasarea unui podium la pupitru. Totusi, tactul cu care este asezat podiumul si apoi rapiditatea cu care este luat, parca face parte dintr-un numar de magie, in care Emil Boc nu este magicianul, ci marioneta.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 09:12
Basescu si Sarkozy
Catalogat drept un moment penibil, "razboiul rece" dintre Basescu si Sarkozy de la summit-ul Nato este insa mai mult trist. Chiar enervante ar spune presedintele Frantei, dupa ce Basescu l-a agasat pe acesta cu insistenta.
Mai patetic este ca presedintele Basescu nici macar nu primeste mana omologului sau la salut si mai mult, acesta este tratat cu sictir, asa cum sunt tratati si romii pe acolo.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 09:17
A fi sau a nu fi indragostit de Geoana
Doctrina PSD este mai liberala cand vine vorba de simpatiile intre colegi, care, uneori, se transforma in dragoste. Intre Marian Vanghelie si Mircea Geoana este insa un fel de dragoste cu nabadai si, cum este normal, uneori mai intervin si certuri in relatia lor. Iata cum decurge una dintre ele:
"Tu crezi ca-s indragostit de Geoana? Ce-i gagica? Are o gramada de defecte! Da' e vorba de cum te uiti tu in oglinda dimineata, intelegi? Cum, ma, zici una si pe urma "aoleo, voi sunteti mai tari, sunt maine cu voi!" Cum dracu, ma, frate, ma, io am fost vagabond pe bulevard, astia au fost la facultate si nu au invatat nimic, da-i dracu'! Da-i dracu' de idioti, pe cuvantul meu ca nu au invatat nici principiile elementare ale bunului simt! Niste lepre! Astia isi vand nevestele, asculta-ma ce spun, ca sa le dai o functie, iti da nevestele".
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 09:21
Gigi Becali cere dezlegare la impreunare
Deosebit de credincios, Gigi Becali n-ar iesi din cuvantul Domnului nici ca sa isi iubeasca nevasta. Cu atat mai mult in sfantul post, cand exista multe tentatii lumesti, cum ar fi impreunarea.
Dupa ce a stat 14 zile in arest, timp in care s-a spovedit si s-a impartasit in fiecare zi, spalat de pacate, cand a fost eliberat, Gigi a alergat la duhovnic sa ceara o dezlegare de impreunare tocmai in vinerea mare. Dar Dumnezeu a zis "nu".
Sursa: Unica.ro - (Nicoleta Galeteanu)
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 09:54
dolion a scris:
Basescu si Sarkozy
Sarkozy se cearta cu multi, nu doar cu Basescu pentru ca a luat apararea cetatenilor sai romani (fie ei romi, unguri sau papuasi):
07.12.2009 Cearta la toaleta G20: Dominique Strauss-Kahn il ameninta pe Nicolas Sarkozy ca il da in judecata Seful Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, l-a amenintat pe presedintele francez Nicolas Sarkozy ca il da in judecata ca urmare a campaniei calomnioase pe care presedintele francez o desfasoara pentru a-l discredita.
20.09.2010…Sarkozy se cearta cu Jose Manuel Barosso(presedintele CE) pe tema expulzarii romilor.
10.02.2009 EURODISPREŢ GALIC / Sarkozy şi cehii au ajuns la cuţite. A fost nevoie de mai puţin de o lună şi jumătate de preşedinţie cehă a Uniunii Europene pentru ca vâlvătaia să izbucnească între preşedintele francez şi Praga, comenta Reuters.
Iar meciul lui Sarkozy continua. (Pe) curind.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha