Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 05 Dec 2010, 20:06
4. Clopotul scufundat al Italiei
Duceti-va spre Tirolul de Sud al Italiei si veti intalni una dintre cele mai ciudate privelisti – o clopotnita a unei biserici ce pare amputata, itindu-se din apele inghetate ale Lacului Resia.
Clopotnita din secolul al XIV-lea este un momument care mai aminteste de un sat scufundat in intregime sub apele unui lac artificial, creat in 1950 ca parte a unui proiect hidroenergetic. Localnicii iti vor spune ca dangatul clopotului bisericii inca poate fi auzit in noptile reci, chiar daca acesta a fost inlaturat cand valea a fost inundata.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 05 Dec 2010, 20:07
5. Apele fierbinti din Yellowstone
Parcul National Yelloswstone ofera un peisaj creat din sfaramarea ghetarilor si de eruptiile vulcanice. Este un loc unde pamantul respira si bolboroseste ca un cazan urias pus pe foc. In taramul unde hoinaresc elanii, ursii si lupii, gheizerele si izvoarele fierbinti clocotesc, iar apoi explodeaza, asa cum o fac inca din 1872, cand a fost infiintat parcul.
Cand temperaturile coboara si zapada se inalta in straturi groase, parcul capata un farmec special. Grupurile de turisti merg de-a lungul drumurilor marcate, admirand bizonii latosi cum isi croiesc drumul prin zapada adanca pentru a se incalzi in apele bazinelor termale. Se retrag cativa pasi si deodata un izvor fierbinte erupe, trimitand un arc de apa clocotinda in aerul inghetat.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 05 Dec 2010, 20:08
6. Festivalul de gheata din Coreea
Cand iarna rece si uscata din Coreea vine, raurile din jurul Hwacheon - un oras care se intinde in muntii de la nord de Seul - ingheata, iar pestii sancheoneo dispar sub un strat de gheata de 40 centimetri. Si atunci incep "problemele". La fiecare inceput de an, in ianuarie, Hwacheon Sancheoneo Ice Festival aduce un val brusc de energie in acest colt linistit al tarii.
Sute de mii de vizitatori roiesc pe suprefetele inghetate, ca sa incerce sa prinda pestele. Intre timp, focurile gratarelor se incing pe margine, asteptand capturile proaspete.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 05 Dec 2010, 20:09
7. Londra sub zapada
Este ora zece dimineata in centrul Londrei. Niciun autobuz nu coboara de-a lungul strazilor, descarcand pasagerii la fiecare stop. Nu sunt multimi de oameni imbrancindu-se pe Oxford Street pentru spatiul de pe trotuar, iar usile magazinelor raman incuiate. Aceasta este viata reala in capitala londoneza, in rarele ocazii in care orasul sta acoperit sub o patura groasa de omat.
Toata activitatea orasului se muta insa in parcuri. In Hampstead Heath, unii au lasat sovaiala deoparte si rostogolesc un bulgare urias de zapada. In Greenwich, scolarii sarbatoresc neasteptata lor zi libera, dandu-se la vale pe un tobogan de zapada. In centru, zapada continua sa cada peste o Londra pustiita, recompensand pe cei care se aventureaza pe strazi cu magia de a avea un oras doar pentru ei.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Teodora Vasalca)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 05 Dec 2010, 20:54
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 05 Dec 2010, 21:48
Daca e frumos si cald in suflet uitam de ce-i afara!
_____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 10 Dec 2010, 07:38
FLORIN PIERSIC JR: "PROBABIL, NU VOI FI NICIODATA FERICIT"
Solitudinea il face pe actorul ajuns la 42 de ani sa para o specie pe cale de disparitie, pe care toti vor sa o protejeze. Nu e un om de lume. Nu vine la TV, nu bea in crasmele boemei, nu da interviuri fata in fata pentru ca priveste cu maxima suspiciune actul jurnalistic si, mai mult decat toate, e scump la vedere chiar si pe scena de teatru. E precaut ca un leopard de zapada, cel mai putin filmat mamifer de pe planeta; paseste imperceptibil si sterge orice urma a trecerii sale. Florin Piersic jr. este antistarul total, o vedeta grunge care nu gusta ariile de opereta ale tatalui sau, in primul rand pentru ca i s-a facut lehamite de aceasta eterna comparatie si in al doilea rand pentru ca nu suporta esarfele albe de matase asortate la camasi negre. Indelung calculata, imaginea de vedeta fantomatica a lui Florin Piersic jr. face parte tot dintr-un fel de star-sistem, unul subliminal, nisat la varful lantului trofic, intretinand apetenta publicului pentru tot ce este in cantitati mici si greu de obtinut. Piersic junior nu vinde o imagine, ci parfumul ramas in urma trecerii acelei imagini prin cadru.
"Nu e umilitor sa apari intr-o reclama atata vreme cat esti platit cum trebuie"
In urma cu cativa ani, ai declarat ca nu vei juca niciodata in reclame. Acum o faci. E acesta un compromis financiar? Cat de mult te ajuta onorariile din reclamele in care joci: e vorba de mii sau de zeci de mii de euro anual? Fara aceste contracte nu ai putea avea un venit decent in Romania?
Nu cred ca am declarat vreodata ca n-as juca in reclame. Probabil ca am spus ca prefer sa nu apar intr-o reclama in care sa fiu unul dintre cei patru baieti care ciocnesc o halba de bere. Nu e umilitor sa apari intr-o reclama atata vreme cat esti platit cum trebuie. Nu spun sumele pentru ca este o indiscretie. Banii castigati din reclame nu reprezinta in niciun caz sume neglijabile. Altfel n-ar mai juca niciun actor in reclame. Si n-ar mai exista reclame. Iar televiziunile ar achizitiona un film pe luna. Si ar fi o plictiseala atat de mare ca s-ar apuca lumea sa citeasca iar carti.
"Mi-as dori un agent care sa aiba contacte in lumea filmului"
Esti genul de artist pe care agentiile se bat pentru a aparea in campanii publicitare sau depui eforturi sustinute pentru a obtine angajamente, mergand la nenumarate castinguri? Intreb acest lucru pentru a-mi da seama daca, in general, actorii care nu castiga suficient din teatru nu reusesc sa-si creasca veniturile pur si simplu din comoditate (nu se inghesuie la castinguri, nu apeleaza la agenti specializati etc.)?
Sunt un produs destul de marketabil, dar totusi "de nisa". Daca sunt chemat la un casting, ma duc. Bineinteles in cazul in care consider ca merita osteneala. Am un agent, dar el e mai degraba un prieten cu care ma sfatuiesc atunci cand primesc o oferta. In cazurile mai importante, el e cel care discuta aspectul financiar. Si uneori, adica deseori, imi interzice sa ma duc la o emisiune TV sau sa-mi pierd vremea intalnindu-ma cu niste oameni cu care n-am sa reusesc sa comunic. Tipul e informat, asa ca am incredere in el si-i respect deciziile. Omul incearca sa ma fereasca de niste situatii imbecile. E drept, mi-as da seama si singur ca nu e cazul sa apar intr-o reclama la iaurt ca sa-ti povestesc tie ce "tranzit" bun am eu.
Acum cativa ani, am luat un casting la o reclama pentru servetele. Reclama era chiar haioasa, avea poanta, nu era deloc rea. Dar cand am ajuns la locul filmarii, mi-am dat seama ca servetelele alea erau, de fapt, suluri de hartie igienica. Noroc ca nu semnasem nimic. Exista situatii in care imbecilitatea nu e evidenta, ea risca sa apara mai tarziu, cand tu deja ai filmat reclama si nu mai poti indrepta nimic. Si atunci e bine sa te sfatuiesti cu cineva competent.
Nu am un contract cu omul despre care-ti spuneam, deci, tehnic, el nu e pentru mine un adevarat agent. Mi-as dori un agent care sa aiba contacte in lumea filmului, pentru ca acum sunt la o varsta la care pot face niste lucruri bune ca actor de film, tinand cont si de experienta acumulata.
ACTORII N-AU PRIVILEGIUL MANELISTILOR
Publicul aplauda, nu arunca teancuri de bani Ai avut o oferta de la televiziuni pentru a juca in telenovele? Ai accepta sau ai refuza? Maia Morgenstern face acest lucru, motivata nu doar de provocarea profesionala, ci si de recompensele financiare. Dar ai juca intr-un film american de categoria B, cu un scenariu la fel de pueril?
Am avut niste oferte pentru telenovela, dar m-am autoeliminat. Pentru ca am cerut niste sume prea mari, fiind constient ca nimeni n-o sa-mi plateasca asemenea onorarii. Iar un film american de serie B o sa arate mai bine decat orice telenovela. Cel mai important lucru e experienta pe care o capeti doar in fata camerei de filmat. Exista in America actori mari care si-au inceput cariera jucand in tot felul de seriale stupide. Si-au facut mana, s-au rodat, volumul de munca i-a facut sa dezvolte in timp o tehnica perfecta. E ipocrizie sa condamni un actor ca joaca intr-o telenovela. Actorul castiga experienta si bani, iar publicul-tinta e fericit. Si tu, daca tii la Maia Morgenstern, schimba canalul cand o vezi in chestia aia idioata.
Sunt artistii printre nedreptatitii statului social? La teatrele bucurestene se joaca "sold-out" toata stagiunea, zeci de mii de oameni vazand un spectacol. Onorariul unui actor pentru o piesa este de 200-300 de euro, pe intreaga stagiune. E o disproportie intre actul prestat si compensarea materiala?
Actorii vor fi intotdeauna prost platiti. Si aici ma refer in special la actorii care joaca in teatru. Dar asa merg lucrurile. Marius Manole o sa se dea peste cap si o sa joace in zece spectacole deodata. Si o data la sase luni o sa intre in spital ca sa se refaca. Iar altii o sa stranga cureaua. Actorii simt ca sunt rasplatiti doar atunci cand ies la aplauze si simt ca sacrificiul lor n-a fost inutil. In momentele alea ei traiesc niste senzatii pe care niciun om obisnuit nu si le poate imagina. Da, e adevarat, aplauzele alea nu tin de foame, nimeni din public nu s-a gandit sa arunce in actori cu teancuri de sute de euro, actorii n-au privilegiile manelistilor. Dar eu am sa continui sa le fiu recunoscator actorilor fiindca se intorc pe scena pentru un salariu de mizerie si publicului pentru ca vine la teatru in loc sa se masturbeze pe Taraf TV.
ARTISTUL TRAIESTE CAT TIMP ADUCE CEVA NOU
"Marius Manole e un supraom care isi forteaza limitele"
Marius Manole joaca in noua spectacole ale Teatrului National Bucuresti, in aceasta stagiune, din care sase sunt roluri principale. Are un salariu net de 1.100 de lei. Cum comentezi, in general, nivelul de salarizare din teatrele romanesti? E o recompensare normala intr-un sistem public, in vremuri de criza? Sau e o subapreciere crasa a meseriei de actor?
Marius Manole e un supraom care isi forteaza limitele. Nu glumesc deloc. Il admir, dar nu sunt in stare sa fac ce face el. Si daca ma intorc in timp ca sa vad ce faceam la varsta pe care o are azi Marius, n-o sa vad mare lucru. Eu m-am capacitat doar pe perioade scurte. Atunci cand am lucrat la "Sex, drugs, rock and roll", de exemplu. Sau la lungmetrajul "Fix Alert". Am trait atunci niste luni de cantonament. Marius Manole e tot timpul in cantonament. De-asta n-am cum sa-i iert pe cei care-i gasesc lui Marius vreun nod in papura. Cand eram angajat la Teatrul Mic, eram prea cu capul in nori ca sa numar banii pe care-i primeam sau ca sa socotesc in cate spectacole joc si cati bani mi s-ar cuveni de fapt. Iar eu ma descurcam cum puteam. N-am plecat din Teatrul Mic din cauza faptului ca primeam bani putini, ci pentru ca le stateam in coaste. Si mi s-a parut foarte cool sa fiu deodata fara stapan, al nimanui, liber. Dupa cateva luni mi-am dat seama ca banii aia, asa putini cum erau, imi foloseau ca sa-mi platesc birurile si darile. Si am dezvoltat o disperare absolut fireasca. M-am apucat de tradus un roman, probabil ca sa n-o iau razna. Aia a fost o munca folositoare, dar aveam sa-mi dau seama de-abia mai tarziu de asta. Erau zile in care nu mai puteam sa scriu pentru ca ma durea mana, si atunci scria maica-mea si eu ii dictam. Si incetul cu incetul munca de traducator m-a acaparat. Am tradus multe piese americane, majoritatea au ramas intr- un sertar. Si toate materialele astea s-au dovedit a fi o munca necesara de pregatire pentru "Sex, drugs, rock and roll", care a fost adevarata schimbare de macaz. La ora asta, n-am carte de munca sau contracte permanente. Am doar doua colaborari cu Teatrul Metropolis, un loc in care ma simt ca acasa. Poate din cauza oamenilor de acolo.
"Am acces la toate nivelurile de categorii sociale"
Esti, in acest moment, un artist impacat cu sine? La 42 de ani esti considerat un artist consacrat. Iti asigura acest statut un standard de viata ridicat, aprecierea unanima a maselor largi, dar si a regizorilor care se bat pentru a te avea in piesele sau filmele lor? Care e nivelul implinirii materiale si profesionale a unui artist matur, la 42 de ani?
Probabil ca n-o sa fiu niciodata impacat cu mine insumi, linistit, fericit sau cum vrei sa-i spui. Am momente de fericire si de liniste, ca oricare alt om. Dar sunt doar momente. Daca e sa ma intorc la bani, cu toate ca banii nu prea au legatura cu arta, sunt constient ca un artist nu exista decat atata vreme cat aduce permanent ceva nou. Pot sa fac o paralela ridicola, dar reala. Botezatu e un personaj de tabloid care se zbate ca pestele pe uscat sa apara in fiecare zi, macar intr-un ziar, daca nu intr-o revista sau la televizor. De ce? Pentru ca stie regula asta de marketing: daca dispare cateva luni, nu mai exista. Si poate ca e de admirat aici ambitia omului. Si-a propus sa urce sus de tot si a reusit. "Sus de tot" e aici un reper valabil doar pe scara lui de valori, nu si pe a mea. Un actor are aceeasi problema, pastrand proportiile. Sa presupunem ca faci un film si lumea te lauda. Si peste o saptamana apare alt film, mai bun, mai atractiv. Trebuie sa apari urgent cu ceva nou, altfel te invechesti. Asta a fost de fapt paradoxul cu "Sex, drugs, rock and roll": ca s-a jucat trei ani cu sala arhiplina. Marketing? N-a avut decat niste afise A4 si premiul ala de la Gala UNITER, la care se uita 0,1% din tara asta. Toata reclama era din gura in gura. "Bai, trebuie sa mergi sa vezi spectacolul asta." Asa au mers lucrurile. A fost o exceptie de la regula. Dar regula nu te prea iarta, in general. Hai sa nu mai vorbim de sume si de statutul meu social, ca nu-mi place. I-am spus la un moment dat cuiva un lucru foarte adevarat: anume ca nu fac parte din nicio categorie sociala. Mai explicit, am acces la toate nivelurile. Si reusesc sa comunic cu oamenii, oriunde s-ar situa ei pe scara sociala.
TRUNCHIUL SI ASCHIA.
Florin Piersic jr. e plictisit de intrebarea: „Suferi de sindromul fiului cu tata celebru?”. Considera ca a dat de mult raspunsul!
Sursa: Evenimentul Zilei - (Gabriel Gachi)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 10 Dec 2010, 21:02
Maia Morgestern ramane o mare actrita si daca ar recitaq Catelus cu parul cret!!Si-mi place de Piersic junior,poate nu va ajunge "culmile"seniorului,dar va spun drept cu riscul de a supara pe cineva ca m-am saturat de mega monologurile lui Florin Piersic.
_____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 11 Dec 2010, 06:47
De acord cu tine, Votan . Apreciez foarte mult actritele sensibile si delicate, precum Valeria Seciu sau Maria Ploae.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 11 Dec 2010, 13:48
O,da,vechea generatie,aur curat!
_____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 11 Dec 2010, 20:00
Premiile Balului Academiei Caţavencu 2010 – “Ieşi afară criza ordinară!
Categoria “Din puţul gîndirii”:
1. Sebastian Vlădescu (ministrul Finanţelor): „Există o viziune foarte clară a acestui guvern. Viziunea spune aşa: România este în impas.“
2. Iulian Fota (consilier prezidenţial):„Puteţi să vă faceţi cruce, deşi nu cred că-i chiar un lucru creştinesc.“
3. Victor Ponta (preşedinte PSD): „Vă rog să oprim acest război care nu se va opri.“
Cîştigător
4. Traian Băsescu (preşedintele României):„Nu am nimic cu pensionarii. Dimpotrivă.”
Categoria “Gîndire cu premeditare”:
1. Adriana Săftoiu(deputat PNL): “Domnul Băsescu a consolidat ceea ce, de fapt, nu s-a construit.”
2. Cristian Preda (europarlamentar): „Sînt conştient că blog-ul meu e mai important decît mine.“
3. Dan Sova (senator PSD): „Opoziţia se caracterizează prin aceea că sunt mai puţini.“
Cîştigător
4. Miron Mitrea (senator PSD): „Eu am cunoscut mulţi hoţi săraci care erau atît de proşti, încît pierdeau şi ce furau.“
Categoria “Meandrele concretului” :
1. Sorin Oprescu (primar general al Capitalei): „Deci am chemat toţi profesorii din ţara profesorilor, de la construcţii, am luat şi analiza bitumului. Concluzia este una singură: apa care zace pe caldarîm, pentru că gurile de canal erau înfundate cu gheaţă, deci nu mai erau decelate, apa care vine dinăuntru pe străzile nerefăcute niciodată, de la ţevi, penetrează asfaltul şi superior şi inferior.“
Cîştigător
2. Verestoy Attila (senator UDMR): “Sîntem cu toţii adepţii unei modernizări a României şi a unei progres pe care o slujim”.
Categoria “Lectura nu ştie carte”
1. Dumitru Dragomir (preşedintele LPF): „Azi citeşti, mîine citeşti, poimîine citeşti... te apucă pandaliile!“
2. Gigi Becali (europarlamentar): „Mie nu-mi place să citesc, că-mi lăcrimează ochii, mă-nţelegi, mă dor ochii.“
Cîştigător
3. Traian Băsescu (preşedintele României): „Cum ajungeam într-un port, cum mă duceam într-o bibliotecă.“
Categoria “Cu ce iubim femeile?”
1. Marian Vanghelie (primarul sectorului5):„Calitatea unui soţ ideal şi a unui om care mă ştiţi dumneavoastră cum sînt este ca, dacă faci, soţia să nu simtă.“
2. Răzvan Theodorescu (academician): “Femeia e bună conducătoare de creştinism.”
3. Ion Iliescu (preşedinte de onoare al PSD): „Este iarăşi pericolul să nu mai avem femei.“
Cîstigător
4. Gigi Becali (europarlamentar): “Eu i-am cerut să mă împreunez cu nevasta mea, nu să fac sex cu nevasta mea, că eu nu fac sex cu nevasta mea!”
Categoria Emil Bobu
1. Norica Nicolai (vicepreşedinte PNL):„Liberalii au şi ei deficitul lor de lipsă de caracter.“
2. Marius Marinescu (vicepreşedinte PRM):„Primul om care a ajuns pe Lună a fost un cîine.”
3. Emil Boc (prim-ministru): „Deocamdată, sîntem unde ne aflăm.“
Cîştigător
4. Marian Vaghelie (primarul sectorului 5):„Furăciunile sînt de asemenea natură încît au depăşit orice limită.“
Monden
Categoria “Epoca mondenă şi contemporană”
Nicolae Mitea (fotbalist blond): „Maşina care mi-am luat-o, m-am sfătuit cu mine însuţi.“ (ProMotor, 24 aprilie)
Andreea Tivadar (fotomodel): „Nu, nu fac niciodată topless, pentru că soarele nu e bun pentru mameleon.“ (Antena 1,29 iulie)
Emmy (cîntăreaţă pe bani): „Noi doi nu ne-am culcat. Nu ştiu cum e la pat. Jur! Eram dezbrăcaţi şi stăteam unul peste altul, dar nu am făcut nimic altceva decît sex oral şi atît. Sexul oral nu e chiar sex, e altceva.” (Cancan, 1 mai)
Maria Dinulescu (actriţă), despre Poponeţ: „M-am bucurat să fiu alături de un suflet atît de frumos, care m-a inspirat să fiu mai bună. Îi mulţumesc pentru că mi-a oferit dragostea lui, atît de mult cît a putut el, şi-mi pare rău că nu am reuşit să fiu mai puternică pentru el.” (OK!, 23 aprilie 2010)
Liviu Vârciu (fost manelist): „Eu de fapt am vrut să fiu rocker, mie rock-ul mi-a plăcut toată viaţa, dar na, s-a întîmplat să fiu manelist.“ (Pro TV, 21 mai)
Cîştigătoare
Rose-Marie (fostă dansatoare la Surprize,surprize): „Nu sînt însărcinată, sînt puţin balonată. Dar nu ştiu cu cine.“ (Antena 1, 27 iunie)
Premii speciale
Un premiu de pioşenie Poliţiei Române fiindcă, în postul Crăciunului a renunţat la Tobă şi Şoric.
1. Crin Antonescu. I se acorda premiul “Greu de găsit” Pentru că, dintre credinţele politice, nu i-au plăcut nici politeismul,nici monoteismul, ci doar absenteismul.
Motivaţia juriului:
Din pat, direct, cum s-a trezit, El la Senat se suie. Era pe cînd nu l-am zărit, Azi îl vedem și nu e.
2. Victor Ponta. Copil-pilotului Victor Ponta care conduce cea mai puternica maşina de vot din Opoziţie i se acordă premiul Daciana Duster.
Motivaţia juriului: pentru că a ratat curba de sacrificiu din raliul Iaşilor şi s-a dat de trei ori peste cap, ca să se transforme în cea mai de viitor Bunicuţă a PSD.
3. Elena Udrea. I se acorda premiul “Roberta Anastase”, pentru numărarea corectă a turiştilor de pe Litoral.
4. La categoria “Dictatorul anului în România“... premiul nu se acordă.
5. La categoria “Cel mai bun premier al anului”... nici aici premiul nu se acorda, deşi a fost disputat de Emil Boc III, Emil Boc IV şi Emil Boc V.
6. Premiul “Unicul Lider al Opoziției”, se acordă ex-aequo, în ordine alfabetică lui, Crin Antonescu și Victor Ponta.
7. La categoria “Capitalism cu faţă umana şi puţina burtă” i se acordă lui Dinu Patriciu premiul “Kazahstan şi Bran”, pentru colecţia un miliard nouă sute de milioane care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui mogul.
8. Neagu Djuvara i se acorda premiul “Tinereţe fără bătrîneţe” pentru că a dovedit că tinerii valoroşi care pleacă din ţară se mai şi întorc
CATEGORIA DIN PUB-UL GÎNDIRII Mircea Geoană (preşedintele Senatului): „Avem o problemă, fiindcă Irlanda se poate răspîndi.“
CATEGORIA FUNCŢIA DEZBATE GRADUL Aurelian Şoric (şeful IPJ Neamţ): „Interlop înseamnă, în primul rînd, să ai nişte locotenenţi care să-ţi execute lucrările prin forţă. Familia Mararu nu are locotenenţi.“
CATEGORIA NE DOARE-N FOND Mădălin Voicu (deputat PSD): „Băi, Fondul ăsta să ne pupe-n fund!“
CATEGORIA TOAMNA E CA TOAMNA Traian Băsescu (pre-şe-dintele României):„Scutul antirachetă NATO este un scut antirachetă NATO.“
CATEGORIA FRAZE-FRAZE, DA’ BRÎNZA-I PE BANI Roberta Anastase (pre-şe-dintele Camerei Deputa-ţilor): „Nu e nici pumn în gură, nici vreo forţare de regulament, nici măcar modificarea unei virgule, ci adăugarea unei fraze, care e valabilă şi în plen.“
CATEGORIA COSTELUL DIN CARPAŢI Costel Căşuneanu („regele asfaltului“): „Şi tot eu sînt cel care greşesc, presupun, cînd adesea, conducînd regulamentar, sînt depăşit şi lăsat în nori de praf de Logan.“
CATEGORIA SOARE CU PREŞEDINŢI Ioan Oltean (vicepre-şedinte PDL): „Este cazul ca soarele Partidului Democrat Liberal să răsară din nou de la Bucureşti (...) Să dea Dumnezeu să fim întotdeauna la guvernare.“
CATEGORIA AFACERE ŞI ŢI SE VA DA Traian Igaş (ministrul Administraţiei şi Internelor): „Imaginea Ministerului Afacerilor şi Internelor a avut de suferit în ultima perioadă.“
CATEGORIA REFORMAREA STATULUI DEGEABA Dan Fătuloiu (secretar de stat MAI): „Avem la nivelul structurilor ceea ce avem, adică o inactivitate.“
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 11 Dec 2010, 20:27
dolion a scris:
Ioan Oltean (vicepre-şedinte PDL): „Este cazul ca soarele Partidului Democrat Liberal să răsară din nou de la Bucureşti (...) Să dea Dumnezeu să fim întotdeauna la guvernare.“
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 11 Dec 2010, 20:28
Pentru adultii contemporani, pseudo-intelecto-neuro-hipohondri.... adica noi...
Se spune ca in toate zilele trebuie sa mancam un mar pentru fier si o banana pentru potasiu. De asemenea o portocala pentru vitamina C, o jumatate de pepene galben pentru a imbunatati digestia si o cana de ceai verde, fara zahar, pentru a preveni diabetul ! Toate zilele trebuie sa bei doi litri de apa (si apoi sa astepti timp dublu decat timpul pe care ti l-a luat ca sa le bei ). Toate zilele trebuie sa mananci Activia sau iaurt, pentru a avea "L.Cassei Defensis", care nu stie nimeni ce este, dar se pare ca, daca nu bei un iaurt si jumatate in fiecare zi, incepi sa vezi lumea cam tulbure. In fiecare zi o aspirina, pentru a preveni infarctul, si un pahar de vin negru, pentru acelasi lucru. Si altul de vin alb, pentru sistemul nervos. Si unul de bere, pe care deja nu-mi mai amintesc pentru ce era. Daca le bei pe toate impreuna, chiar si daca faci o congestie, nu te mai preocupa si probabil nici nu te mai intereseaza. Toate zilele trebuie sa mananci fibre. Multe, foarte multe fibre. Trebuie sa faci intre 4-6 feluri zilnic, usoare, fara sa uiti sa mesteci de 100 de ori fiecare inghititura. Facand un mic calcul, doar pentru a manca, iti ia cam 5 ore. Ah, dupa fiecare mancare trebuie sa te speli pe dinti, adica: dupa Activia si fibre, dintii, dupa banana, dintii, dupa mar, dintii...si asa, daca ai dinti, fara sa uiti sa folosesti firul dentar, masajul gingiilor, o sorbitura de Plax... (Mai bine umple cada si pune muzica, pentru ca intre apa, fibra si dinti, iti vei petrece cateva ore aici, inauntru). Daca dormi 8 ore si lucrezi alte 8, plus cele 5 pe care le folosim pentru mancare, fac 21. Iti raman 3, in care intotdeauna se poate intampla ceva imprevizibil. Dupa statistici, vedem 3 ore zilnic televizor. Ei bine, deja nu se poate, pentru ca in fiecare zi trebuie sa mergi cel putin o jumatate de ora (adica sa te intorci dupa 15 minute, ca altfel dupa o jumatate de ora se face o ora de mers). Si trebuie sa-ti pastrezi prieteniile, pentruca sunt ca plantele: trebuie udate zilnic. Si cand pleci in vacanta deasemeni. Pe langa asta trebuie sa fii bine informat, asa ca trebuie sa citesti cel putin doua ziare si anumite articole de revista, pentru a compara informatia. Ah !, trebuie sa faci sex zilnic, dar fara sa ajungi sa fie ca o rutina: trebuie sa fii inventator, creator, sa renovezi seductia. Asta ia timp; si nici nu mai vorbim daca este sex tantric !!! (cu respect iti amintesc: dupa fiecare mancare, trebuie sa-ti perii dintii !). De asemenea trebuie sa-ti faci timp pentru curatenie, pentru spalat rufe, vase, si nu mai zic daca ai caine, sau alt animal... Copiii??? In fine, dupa socoteala mea, imi ies cam 29 de ore zilnic. Singura posibilitate care-mi trece prin minte este sa faci mai multe lucruri deodata, de exemplu: iti faci dus cu apa rece si cu gura deschisa, asa bei cei 2 litri de apa. In timp ce iesi din baie cu periuta de dinti in gura, te duci sa faci amor (tantric) in picioare, cu perechea ta, care in treacat se uita la TV si comenteaza, in timp ce tu maturi. Ti-a ramas o mana libera? Cheama-ti prietenii. Si parintii !!! Bea vinul (dupa ce iti chemi parintii va fi nevoie). Iaurtul cu mar ti-l poate da perechea ta, in timp ce isi mananca banana cu Activia si maine schimbati. Cel putin ca deja am crescut, nu mai trebuie sa luam obligatoriul Danonino Extra Calcio in fiecare zi. Uuuf!!! Dar daca iti raman 2 minute, retrimite asta prietenilor (pe care trebuie sa-i uzi ca pe plante), in timp ce iei o lingurita de All Bran, care face foarte bine ... Si acuma te las pentru ca intre iaurt, jumatatea de pepene, berea , primul litru de apa si a treia mancare de fibra din zi, deja nu stiu ce sa mai fac, dar am nevoie la closet urgent. Ah, o sa profit si imi voi lua periuta de dinti...
DACA DEJA L-AM MAI TRIMIS ALTADATA, SCUZE..... ESTE DIN CAUZA BOLII ALZHEIMER, IN CIUDA ATATOR INGRIJIRI, NU AM PUTUT SA O COMBAT...
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 12 Dec 2010, 09:44
Ecotaxa a adus anul acesta la Fondul de Mediu peste zece milioane de lei (circa 2,4 milioane de euro), dublu fata de suma incasata in tot anul trecut. Romanii au cumparat in primele zece luni ale acestui an circa 60 milioane sacose de plastic. In ciuda introducerii ecotaxei la 1 ianuarie 2009, romanii continua sa achizitioneze pungi de plastic atunci cand fac cumparaturi. Pungile de hartie nu au succes, in ciuda faptului ca sacosele din plastic nu se mai dau gratis. Nici comerciantii nu vor sa renunte la sacosele din plastic pentru a le inlocui cu cele de hartie. Peste 27 de milioane de sacose de plastic s-au comercializat anul trecut, dar in acest an s-a depasit cifra de 60 de milioane de pungi cumparate de romani. „In perioada 1 ianuarie 5 noiembrie 2010, valoarea incasarilor la bugetul Fondului pentru Mediu este de 10.358.767,19 lei, reprezentand suma colectata din ecotaxa. In anul 2009, la Fondul pentru Mediu s-a incasat suma de 5.481.235,74 lei, aferenta ecotaxei. Precizam ca nu sunt supuse taxarii pungile si sacosele pentru cumparaturi confectionate din materiale obtinute din resurse regenerabile, respectiv vegetale si animale“, potrivit datelor furnizate Capital de catre Ministerul Mediului. Majorarea substantiala a numarului de sacose vandute este explicata de presedintele Administratiei Fondului de Mediu prin faptul ca, pur si simplu, s-au cumparat mai multe plase din plastic, dar si prin aceea ca s-a modificat legislatia si s-au eliminat confuziile privind pungile considerate oxo-biodegradabile. „Prin modificarea legii, am eliminat confuziile, astfel incat notiunea de regenerabil a fost clar definita. Pana atunci, producatorii se prevalau de eliminarea de la taxare a materialelor oxo-biodegradabile, venind cu tot felul de certificate, dar acum am demarat mai multe controale si am aplicat penalizari mai mari. O alta explicatie a majorarii sumelor incasate din ecotaxa la Fondul de Mediu este legata de cresterea volumului de sacose vandute“, a spus Gheorghe Popescu, presedintele Administratiei Fondului de Mediu. Producatorii doresc aplicarea ecotaxei la kilogram, nu la bucata Chiar daca numarul de sacose din plastic comercializate s-a marit, producatorii sunt nemultumiti. Pentru ca, spun ei, sunt afectati de modul in care a fost stabilita aceasta taxa. Astfel, producatorii au cerut autoritatilor sa modifice modalitatea de aplicare a ecotaxei, si sa nu mai fie platita la bucata, ci la kilogram. „Noi suntem cei care platim aceasta taxa si am considerat ca este normal sa fie stabilita la kilogram, si nu la bucata, pentru ca nu bucata, ci kilogramul polueaza. De exemplu, o punga de doua grame care se comercializeaza la farmacie nu polueaza la fel de mult ca una de 50 grame vanduta de un supermarket. Din pacate, reprezentantii autoritatilor nu ne-au luat in seama, considerand ca este mai usor pentru ei sa colecteze ecotaxa pentru fiecare sacosa vanduta“, a spus Virgil Fira, directorul Moviplast Craiova. Ce acopera pretul mai mare de zece bani Incepand cu 21 iulie, ecotaxa scade la jumatate, de la 0,2 lei/bucata (atat cat a fost incepand cu 1 ianuarie 2009) la 0,1 lei/sacosa. „In cazul pungilor si sacoselor pentru cumparaturi, cu maner integrat sau aplicat, fabricate din materiale obtinute din resurse neregenerabile, se aplica o singura ecotaxa in valoare de 0,1 lei/bucata, incasata de la operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de ambalaje de desfacere“, potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului. In ciuda acestui fapt, pungile nu au fost abandonate. De multe ori, in magazine sacosele din plastic se comercializeaza tot la pretul vechi, explicatia fiind ca diferenta de pret se constituie ca profit al producatorului sau comerciantului. „La Fondul de Mediu ajunge 0,1 leu pentru fiecare sacosa din plastic comercializata, iar daca pretul de vanzare este mai mare, diferenta o reprezinta cheltuielile suplimentare ale producatorului si comercianului, care se constituie intr-un element al costului de productie sau de vanzare“, a explicat Gheorghe Popescu, presedintele Administratiei Fondului de Mediu. Pungile de hartie nu au cautare Utilizarea pungilor de hartie nu a devenit o obisnuinta, romanii preferand sa transporte cumparaturile in sacose de plastic. Adevarul este ca nici nu prea au de ales, pentru ca centrele comerciale prefera sa utilizeze pungi de plastic, si nu de hartie. „In 2008, cand au adoptat legea pentru introducerea ecotaxei, ne-am bucurat, crezand ca ne vor creste vanzarile. Dupa aproape doi de aplicare a acestei taxe putem spune ca nu s-a schimbat nimic. Nu s-au inregistrat comezi mai mari la pungile de hartie. Chiar am incercat sa abordam clienti care stiam ca folosesc multe pungi de plastic, in speranta ca vor opta acum pentru cele de hartie. Insa raspunsul nu a fost pe masura, nu au optat pentru hartie, preferand sa plateasca ecotaxa“, a spus Marioara Doci, director de marketing al societatii producatoare de hartie Mondomari Bags din Bistrita.
Ar trebui ca macar o parte din bani sa fie utilizati in programe care sa se constituie ca niste facilitati pentru platitori. Virgil Fira, director Moviplast Craiova
10 bani, este valoarea ecotaxei pe sacoșa de cumparaturi incepand cu data de 21 iulie a.c. fata de 20 de bani, cat costa inainte
Sursa: Capital - ((Mihaela Radu))
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 12 Dec 2010, 10:59
5 METODE SA-TI FACI GRIJI AIUREA
Cand a facut lumea, marele Dinozaur Divin Fosil a fost un pic cam nesimtit, dandu-le exclusiv femeilor superputerea de a-si face griji. Cu barbatii n-a fost deloc generos... ,lor dandu-le superputerea de a fi niste porci infernali la orice ora si in orice situatie. Dar sa revenim la superputerile femeilor. A-ti face griji nu presupune doar talent, ci si multa munca. Atat de multa, incat de multe ori femeile sunt incapabile de a mai face si altceva, in afara de a-si face griji aiurea. Pentru a va scuti de aceste eforturi, ne-am gandit sa va prezentam 5 metode simple de a-ti face griji aiurea. Astfel, veti avea mai mult timp liber in care sa va faceti griji aiurea pe cont propriu.
1. Metoda "Am lasat ceva pe ... ?" Cea mai simpla metoda de a-ti face griji aiurea este "am lasat ceva pe...?", unde punctele pot fi inlocuite cu diverse notiuni. De exemplu: Am lasat ceva pe foc ? E foarte simplu de utilizat. Plecati de acasa, sa zicem la o plimbare in parc. Pe drum, dar si in timpul plimbarii, va ganditi daca ati lasat ceva pe foc. Astfel va veti face griji aiurea cu un randament de peste 80%. O alta varianta a acestei metode este "Am lasat ceva pe balcon ?". Va imaginati daca nu cumva v-ati lasat chilotii sau sutienele sau ciorapii gauriti pe balcon si chiar in aceste momente un vecin nesimtit le face poze si le pune pe Facebook, indicandu-va ca proprietara. Viata nu mai merita traita etc. Alta varianta pertinenta ar fi "Am lasat ceva pe birou ?". Va puteti face griji aiurea gandindu-va daca nu cumva ati uitat un tampon pe birou, de exemplu. Sau o scobitoare folosita. Va puteti imagina, de exemplu, ca un coleg va veni primul la birou, va vedea, va face poze, va rade impreuna cu toti ceilalti colegi, veti deveni marginalizata, veti face o depresie din cauza asta si veti fi in cele din urma concediata, sau ii veti ucide pe toti cu o mitraliera.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Ultima editare efectuata de catre dolion in Dum 12 Dec 2010, 11:00, editata de 1 ori
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 12 Dec 2010, 10:59
2. Metoda "Oare nu cumva...?" "Oare nu cumva mi se vede gusa ?" sau "Oare nu cumva am slitul desfacut ?" sunt doar 2 exemple banale ale metodei "Oare nu cumva...". Metoda poate fi aplicata cu succes enorm in aproape orice situatie. Veti putea sa va faceti griji aiurea atat la botezuri, cununii, petreceri de majorat, dar si in timpul intalnirilor cu iubitul. De retinut, este o metoda ideala pentru partidele de sex in timpul carora doriti sa va faceti griji aiurea.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 12 Dec 2010, 10:59
3. Metoda "Oare i se pare ca...?" Aceasta metoda poate fi aplicata in general in relatiile cu alte persoane, dar poate duce la facerea de griji aiurea chiar si atunci cand sunteti in compania animalelor. De exemplu: "Oare i se pare ca sunt lesbiana ?". E usor de aplicat. Fie iubitul, fie tatal, fie mama, sora, colegul, seful, preotul, soferul de taxi sau muncitorul in constructii, oricine va poate lua, teoretic si imaginar, de lesbiana. Va veti face griji aiurea cu un randament de peste 90%, indiferent de locul unde va aflati. Sau "Oare i se pare ca eu nu stiu ca el stie ca il insel ?"- pentru femeile care doresc o plaja larga de optiuni socio-personale. Avantajele metodei sunt evidente.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 12 Dec 2010, 11:01
4. Metoda "De ce nu vrea sa...?" "De ce nu vrea sa ma sarute ?" - si am spus aproape totul despre aceasta metoda subtila. "De ce nu vrea sa ma duca la Paris ?"- pentru optimiste sau "De ce nu vrea sa porneasca?"-pentru soferite. Aceasta metoda ofera griji aiurea oricarei femei interesate sa aiba o viata interioara palpitanta. Va mai sugeram "De ce nu vrea sa plece odata?"- pentru situatiile in care vizita unui individ antipatic se prelungeste in mod suspect. Nu are sens sa-i spuneti "Dar pleaca domnule odata acasa!". Ar fi contrar obiectivelor noastre. In schimb, faceti-va griji aiurea timp de cel putin 4 ore grotesti.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Ultima editare efectuata de catre dolion in Dum 12 Dec 2010, 11:03, editata de 2 ori
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 12 Dec 2010, 11:01
5. Metoda "Eu de ce...?" "Eu de ce merg asa stramb ?" sau "Eu de ce nu pot sa am posete Vuitton ?" - iata ce plaja larga are aceasta metoda de a va face griji in mod inutil. Fie ca esti o zana, o pitipoanca, o intelectuala sau o taranca, iti poti face griji aiurea dupa placul inimii folosind aceasta metoda revolutionara.
Sursa: Unica.ro - (Tromobon.ro)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 12 Dec 2010, 11:15
LECTIE ANTIDISCRIMINARE, LA HIPERMARKET
Daca imediat dupa ce ai platit la casa, in hipermarket iti apare in fata un tanar negru ca smoala sau unul cu ochii migdalati si se ofera sa te ajute, ce faci? Il pui la treaba si-i multumesti, amintindu-ti ca si tu ai avut un coleg de facultate din tara din care vine strainul amabil. Sau ii arunci o privire taioasa si pleci mai departe, doar nu vrei sa dispara cu vreunul dintre produsele tale. Poti la fel de bine sa scapi o gluma: "Uite, astia de la supermarket au la promotie africani si chinezi!".
Cam toate aceste reactii au venit firesc ieri, la supermarketul Real Vitan, cand voluntari de mai multe culturi si rase au realizat un experiment social ca sa marcheze altfel Ziua Mondiala a Drepturilor Omului. "Cei mai multi dintre cei care au interactionat cu voluntarii nostri au reactionat pozitiv. Sunt in general deschisi, dar a existat si o zona de suspiciuni, mai degraba pentru ca o persoana straina se apropie de produsele sale. Au ajutat si semnalele de identificare sociala, pentru ca voluntarii aveau insemnele supermarketului", a explicat sociologul Dan Petre.
Potrivit observatiilor de la fata locului, copiii au fost cei mai prietenosi, si tinerii - cei mai indiferenti. "Batranii au avut reactii dintre cele mai diverse, de la prietenie, pana la suspiciune. Cei mai deschisi au fost copiii, iar tinerii au fost cei mai neutri, au reactionat cu cea mai mica intensitate", a completat sociologul.
Experimentul a fost realizat de Centrul de Informare ONU cu ajutorul a 20 de voluntari si si-a propus sa promoveze mesaje impotriva discriminarii rasiale si etnice printr-o metoda directa - contactul dintre bucuresteni si reprezentanti din diferite tari, intr-un spatiu familiar, asa cum este un hipermarket.
In prezent, in Romania, exista aproximativ 60.000 de straini cu sedere legala, potrivit datelor Oficiului Roman pentru Imigrari, dintre care peste 23.000 din Europa si aproape 30.000 din China. Iar de la inceputul anului, aproape 11.000 de persoane au depus juramantul de credinta pentru dobandirea cetateniei romane.
Sondaj: 58% dintre romani leaga discriminarea publica de figura lui Traian Basescu
Sursa: Evenimentul Zilei - (Andreea Archip)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 12 Dec 2010, 11:24
Românii aruncă povara discriminării în curtea președintelui Băsescu
Autor: Vlad Stoicescu
Un sondaj realizat de Totem Communication la comanda Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării arată că peste 50% din populaţie leagă discriminarea din spaţiul public de faptele oamenilor politici. Incidentul "tiganca imputita", provocat de remarcile presedintelui Traian Basescu, a inflamat dezbaterea publica Sursa: Agerpres
84% dintre români nu ar fi dispuşi să bea din acelaşi pahar cu un homosexual sau un bolnav de SIDA, iar 72% din acelaşi recipient din care a băut un tigan, arată datele unui sondaj realizat de Totem Communication la comanda Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.
Un român din patru consideră că minorităţile naţionale sunt o problemă pentru ţară, dar "vina" pentru această realitate o poartă oamenii politici - președintele Traian Băsescu și liderii partidelor - arată datele sondajului CNCD. Astfel, 58% dintre respondenți susţin că eventualele cazuri de discriminare de care au auzit în ultimul an sunt imputabile şefului statului, iar 52% indică „şefii de partide”. Mai mult, 56% dintre români consideră că fenomenul discriminării va lua amploare din cauza exemplului dat de persoanele publice.
Totuși, sondajul arată că 74% dintre respondenţi consideră că problemele actuale ale ţării sunt legate de mentalitatea cetăţenilor în mare sau foarte mare măsură. În ciuda acestui lucru, 58% au o părere bună sau foarte bună despre români: 58% dintre respondenţi îi definesc ca fiind harnici, 34% toleranţi, iar 26% paşnici şi generoşi.
Pentru a cuantifica sursele şi calitatea informaţiilor accesate de public, sondajul CNCD mai arătă că 88% dintre români se uită zilnic la televizor, în vreme ce doar 6% citesc cu regularitate cărţi. Peste 80% dintre respondenţi au declarat că nu merg niciodată la film, teatru, operă sau filarmonică.
Un român din trei consideră că disponibilitatea oamenilor de a oferi ajutor celor din jurul lor, atitudinea oamenilor faţă de semeni, toleranţa persoanelor faţă de ceilalţi sau relaţia oamenilor cu familia şi prietenii s-au înrăutăţit în ultimul an.
Iată cele mai importante date ale sondajului:
* 62% dintre cei chestionaţi consideră că fenomenul discriminării este foarte des sau des întâlnit în România, în timp ce doar 5% spun că este foarte rar întâlnit
* aproape jumătate dintre respondenţi spun că fenomenul discriminării a rămas la fel după intregrarea în Uniunea Europeană, iar 31% cred că acesta a crescut în amploare
* peste 80% dintre cei întrebaţi identifică drept discriminare concedierea persoanelor pe motive de etnie, orientare sexuală sau boală, interzicerea accesului într-un loc public unui grup de persoane pe criterii etnice sau refuzul medicilor de trata persoane de etnie romă sau infectate cu HIV
* respondenţii consideră că cele mai discriminate persoane din România sunt tiganii (60%), persoanele infectate cu HIV (70%), homosexualii (61%) şi persoanele cu handicap (52%). Pe de altă parte, 48% afirmă că romanii sunt discriminaţi acolo unde sunt minoritari
* peste 70% dintre cei chestionaţi cred că persoanele bolnave de SIDA şi tiganii, găsesc mai greu un loc de muncă
* homosexualii, tiganii şi cei infectaţi cu HIV sunt trataţi mai rău în societate şi la locul de muncă, potrivit răspunsurilor a peste 50% dintre respondenţi. Seropozitivii suferă cel mai mult la acest capitol, consideră românii
* 59% dintre români sunt de acord cu afirmaţia „bărbatul este capul familiei”, iar 55% acceptă că „este datoria bărbaţilor să aducă bani în casă”
* 84% dintre cei întrebaţi spun că i-ar deranja mult sau foarte mult dacă o persoană de acelaşi sex le-ar face avansuri, iar 75% ar fi deranjaţi să afle că un membru al familiei lor este homosexual. Mai mult 55% dintre respondenţi s-ar simţi puţin sau foarte puţin confortabil în preajma unei persoane homosexuale, iar 48% împărtăşesc aceleaşi sentimente când vine vorba de tigani.
* 56% nu ar lua masa cu un homosexual, 41% cu o persoană cu HIV, iar 38% cu un tigan
* 84% nu ar fi dispuşi să bea din acelaşi pahar cu un homosexual sau un bolnav de SIDA, iar 72% din acelaşi pahar din care a băut un tigan
* 76% dintre respondenţi ar îngriji o rudă care s-ar îmbolnăvi de SIDA, iar 38% ar păstra secretul asupra bolii
* 35% dintre cei întrebaţi ar ţine secret dacă ar afla că un membru al familiei este homosexual
* 25% au o părere proastă despre tiganii din România, iar 9% despre maghiarii din România. 58% dintre respondenţi au, în schimb, o părere bună sau foarte bună despre români
* caracterizându-i pe români, 58% dintre respondenţi îi definesc ca fiind harnici, 34% toleranţi, 26% paşnici şi generoşi. În contrapartidă, 32% îi descriu drept dezbinaţi, 18% leneşi şi 16% laşi
* 59% îi caracterizează pe tigani uniţi, iar 21% curajoşi şi îndrăzneţi. 45% consideră că atributele lor negative sunt lenea şi agresivitatea
* 35% consideră că maghiarii sunt uniţi, în vreme ce 24% spun despre membri celei mai numeroase minorităţi naţionale că sunt muncitori şi harnici. În schimb, 17% consideră că maghiarii sunt intoleranţi
* 23% dintre români susţin că n-au auzit despre Holocaust
* 66% identifică Holocaustul drept exterminarea evreilor de către germani, în timp ce 26% cred că înseamnă pedepsirea evreilor în lagărele naziste
* 48% cred că Holocaustul s-a petrecut şi în România, iar 79% cred că mai ales în Germania
* 75% identifică Holocaustul din România prin deportarea evreilor în locuri izolate sau alte ţări, 71% prin arestări în masă ale evreilor, iar 67% prin persecuţii şi limitări ale drepturilor evreilor. Pe de altă parte, 19% nu ştiu de existenţa pogromurilor
* 84% consideră că Germania este responsabilă pentru Holocaustul din România, iar 39% cred că Guvernul Antonescu. În schimb, 8% consideră că evreii sunt de vină pentru izbucnirea Holocaustului
* 14% dintre români considera că minorităţile reprezintă o ameninţare pentru ţara, iar 27% cred că acestea sunt o problemă
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 13 Dec 2010, 08:58
Tot mai multe companii de transport investesc in echipamente de monitorizare a angajatilor, cu scopul de a diminua sau a preveni frauda. Cea mai noua gaselnita sunt device-urile de tip „big brother“, montate la bordul mașinilor.
Dumitru Becșenescu (44 de ani), proprietarul companiei de transport public de persoane Antares, din Ramnicu-Valcea, spune ca in domeniul sau de activitate soferii tind sa traiasca mai degraba din șpaga decat din salariu. „Șoferii și-au stabilit și un target.Astfel, un șofer nu are voie sa vina acasa cu mai putin de 150 de lei in buzunar, pe zi. Din frauda, bineinteles.“, afirma amuzat omul de afaceri. Da și o cifra concreta in acest sens: caștigul maxim depistata la o cursa a fost de 600 de lei. „Metodele prin care conducatorii auto reușesc sa-și insușeasca sume importante sunt atat de diverse și inventive, incat controlul s-a dovedit ineficient sau, in cazul fericit, a mai diminuat un pic fenomenul“, adauga acesta. Pornind de la acest aspect, s-a gandit cum sa procedeze pentru a-si monitoriza cat mai eficient angajatii, iar solutia gasita a fost implementarea unui sistem de control performant, de tip „big brother“. Activitatea șoferilor este supravegheata video, astfel incat sunt inregistrate toate detaliile transportului: cati pasageri urca in autobuz in fiecare statie, unde coboara fiecare, cate bilete au fost vandute, facand ușor depistabile tentativele conducatorului auto de a fenta sistemul. Dumitru Becșenescu sustine ca sistemul de control Skayo Journey, o noutate in domeniul tehnologiei, are o aplicabilitate unica in tara. Supravegherea aduce bani in companie
Dar cum functioneaza acesta?
Șoferul are instalat pe bord un display pe care tasteaza statiile de pe traseul prestabilit. Nu inainte de a se fi autentificat. Aparatul de bord este urmarit prin GPS și permite atat incarcarea abonamentelor și validarea cartelelor de calatorie ale pasagerilor, cat și monitorizarea permanenta a mașinilor de pe traseu. „Imediat ce a fost implementat (luna aprilie - n.red), șoferii au incercat sa-l pacaleasca, insa fara succes. Din 110 șoferi, 16 au demisionat, iar alti 10-12 au fost concediati“, spune omul de afaceri valcean care mentioneaza ca, pana la concediere, la fiecare abatere, șoferul este amendat cu de zece ori contravaloarea fraudei, pentru a fi descurajat. Potrivit lui Dumitru Becșenescu, implementarea sistemului a dus la o creștere cu 10% a incasarilor companiei. In medie, in perioada aprilie-noiembrie 2009, incasarile transportatorului Antares erau de aproximativ 1,2 milioane de lei pe luna (circa 280.000 de euro). In perioada similara din 2010, cand sistemul era functional, suma medie incasata lunar a crescut la peste 1,32 milioane de lei (307.000 de euro). Sistemul Skayo Journey a costat 500.000 de euro și a fost implementat de UTI. Proprietarul Antares estimeaza ca-și va recupera investitia in maximum doi ani.
Cu ochii pe curieri
Un sistem de monitorizare stricta a angajatului a fost implementat și de Octavian Badescu, proprietarul companiei de curierat Sameday Courier. Pentru ca afacerea sa se bazeaza strict pe rapiditatea expeditiei, Badescu a integrat un sistem de monitorizare personala, care nu se aplica pe mașinile firmei sau pe scutere, ci folosește un device aplicat curierului. „Știu astfel in orice moment unde se afla persoana, cat a stat la adresa, unde s-a oprit și in cat timp a parcurs o anumita distanta“, declara omul de afaceri, care a investit aproximativ 50.000 de euro in acest program informatic. „Cu ajutorul device-ului, compar randamentul individual al curierilor, plus ca lor le crește performanta știind ca sunt monitorizati. Reduc costurile de comunicare, intrucat știu mereu unde se afla și știu catre cine sa directionez o comanda. Plus ca evaluez mult mai bine costurile cu benzina“, explica Octavian Badescu. Mai mult, clientul companiei poate vedea online unde se afla curierul care-i onoreaza comanda.
Milionar de Valcea
Potrivit estimarilor Capital, Dumitru Becșenescu are o avere estimata la 54 de milioane de euro. La inceputul acestui an, omul de afaceri a vandut catre un grup italian o statie de imbuteliere gaz petrolier lichefiat pentru suma de 1,5 milioane de euro. Grupul de firme Antares, detinut de Dumitru Becșenescu, are in portofoliu 13 companii, cu o cifra de afaceri estimata pentru 2010 de 28 milioane de euro, in creștere fata de anul trecut. Tot pentru 2010, se estimeaza un profit operational de 1,8 milioane de euro. Becșenescu are in proprietate 31 de hectare de teren cu potential de dezvoltare și autogara 1 Mai din Ramnicu-Valcea. Detine 37% din complexul hotelier Golden Tulip din Mamaia, precum și imobile in suprafata totala de 70.000 de mp. Din 110 șoferi, 16 au demisionat, iar alti 10-12 au fost concediati.
Pot compara randamentul individual al curierilor, iar acestora, știind ca sunt monitorizati, le crește performanta. Octavian Badescu, proprietar Sameday Courier
Sursa: Capital - (Ana-Maria Smadeanu)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 13 Dec 2010, 09:17
Nemtii de la AutoBild au premiat "valorea" unei mașini, altfel spus cat de mult pierde o mașina din valoare pe un anumit interval de timp. In urma studiului, s-a observat ca Dacia și Mini pierd cel mai putin. Astfel, studiul a luat in calcul valoarea unei mașini noi și valorea medie cu care se vinde la mana a doua dupa 4 ani de utilizare in conditii medii. Rezultatele au fost exprimate atat in procente, cat și in cifre absolute. Studiul a demonstrat faptul ca Mini Cooper este vandut dupa 4 ani la un pret ce reprezinta 68,5% din valorea initiala. In cifre absolute, modelul Dacia Sandero produs la Mioveni este cel care se afla in topul AutoBild, intrucat pierde doar 80 de dolari pe luna (la un pret de 11.400 de euro, a pierdut in 4 ani 3.843 de euro). Studiul a luat in calcul un parcurs de 11.000 de km pe an pentru mașinile din clasa mini și mica, 15.000 de km pe an pentru cele din clasa compacta, medie și SUV-uri compacte și 20.000 de km pentru modelele din clasele de lux, mare și SUV mare. Studiul AutoBild a aratat faptul ca un BMW X5 pierde nu mai putin de 600 de euro pe luna din valoarea initiala. Tradus in procente inseamna ca un BMW X5 iși pierde mai mult de 60% din valoare dupa 4 ani.
Sursa: Capital - ( Capital.ro)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 13 Dec 2010, 16:25
Deci cum s-ar zice,ai avere ai si belele.
_____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 14 Dec 2010, 09:38
LIBER LA CUVANT / TATULICI SI ELITELE
Florian Bichir
M-am uitat ani buni la emisiunile “Zece pentru Romania” ale lui Mihai Tatulici. Sincer, nu mi-au placut, nu m-au dat pe spate, pentru ca aduceau a susanea. Stiam ca C.T. Popescu e abonat pe viata, dar eram curios carui om politic ii mai da un premiu. Inevitabil era de la Putere. OK, valori-valori, dar dadea premii la tot cartierul, ca sa ma exprim asa, iar criteriile, dar si modul sociologic de analiza era haotic. Ca si tara in care traim! Un “Nufarul” televizat! Surpriza mea mare este ca, anul asta, Tatulici face altceva. A renuntat la modelul “Cantarea Romaniei”.
“Dupa cinci ani de lasat poporul sa-si aleaga elitele, de anul acesta, la «Zece pentru Romania», elitele isi vor stabili elitele, le vor impune mai exact, iar acest lucru va dura cinci ani”, mi-a spus Tatulici intr-o intalnire informala pe care am avut-o. “Cinci ani am scanat mentalul colectiv si cinci ani vom impune valorile”, mi-a explicat ziaristul. Care mi-a mai precizat ca de anul acesta a renuntat – off, Doamne, ce bine! – la categoria jurnalisti.
Nu sunt un fan al lui Mihai Tatulici. Unele emisiuni cu cate 50 de invitati, modelul de claca, de sezatoare, in care fiecare vorbeste cate un minut, iar el, sfatos cate o ora, ma lasa rece. De data asta, ajuns la maturitate, se pare ca Tatulici a inteles care-i este menirea. Si ca un neam trebuie sa-si pretuiasca, sa-si cultive elitele. Mai ca incep sa-mi schimb parerea despre Tatulici. Incepe sa-mi fie simpatic. Bafta!
Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.