LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
padure Fantasy 1 nicuvar internet efremovivanantonovici Popasul reclame mediu istorie muzica_traditionala 23 comment-143 sibiu brasov 1918 taieri Limba CPSF romana curiozitati humanitas politica google problema drumetie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 I_vote_lcapPOPASUL DOLION (II) - Pagina 32 I_voting_barPOPASUL DOLION (II) - Pagina 32 I_vote_rcap 
Emil Condor
POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 I_vote_lcapPOPASUL DOLION (II) - Pagina 32 I_voting_barPOPASUL DOLION (II) - Pagina 32 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

POPASUL DOLION (II)

In jos 
+13
cactus
Ion
Iisus
Cristina
delta
j0oke
abbilbal
yzzy
Emil Condor
zaraza26
dolion
aurora
Anahoret
17 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 Empty
MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyMar 15 Feb 2011, 21:01

"Blaga spune undeva ca viata nu e niciodata un roman, ci tangenta la nenumarate romane. In acelasi fel se poate spune ca starea presupus normala, nu este decat tangenta la nenumarate stari psihotice definitive, care nici ele nu sunt altceva decat ancorarea intr-o singura atitudine. Cand tangenta se opreste la un stadiu unic, incepe nebunia."
(Arthur Dan)

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyMar 15 Feb 2011, 22:42

Citez:
"Traim intr-o epoca de nesiguranta, neliniste, teama si disperare."

Aceasta fraza a fost scrisa si acum un secol, si va fi valbila si de aici intr-un secol.
In fiecare moment se pot gasi suficiente motive de nesiguranta, de neliniste, de teama, sau de disperare.

Pricipalul este cum stim sa gestionam aceste momente.
Astfel incat sa putem trece peste ele cu cat mai putina suferinta.

Aici intevin: iubirea, speranta, credinta.

O zi buna plina de iubire, speranta si credinta!
Ion
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptyMier 16 Feb 2011, 00:31

Ion a scris:
Citez:
"Traim intr-o epoca de nesiguranta..."
Am citit initial: „Trăim într-o epocă de nesimtire...”, apoi am văzut că era scris altceva! Laughing

Sorry pentru interventia asta! smile
Dar, gândind totusi la cuvântul gresit înteles de mine: parcă este si adevărat, nu-i asa?

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptySam 19 Feb 2011, 22:45

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptySam 19 Feb 2011, 22:47

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptySam 19 Feb 2011, 23:22

Try to catch the cat!!!! To start the game click on image.

Încercati sa blocati pisoiul!!!!
Dati click în cercurile de culoare mai deschisa, ca sa se închida la culoare.
Obiectivul este sa închideti pisoiul si sa nu-l lasati sa iasa .
Ca sa începeti, dati click în orice loc pe desenul de mai jos.

http://www.gamedesign.jp/flash/chatnoir/chatnoir.swf

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptySam 19 Feb 2011, 23:26

RUMANIAN FASHIONS FOR 1969

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptySam 19 Feb 2011, 23:30

Un site extraordinar

http://www.aualeu.ro/

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 32 EmptySam 19 Feb 2011, 23:36

Nestiuta poveste a melodiei de la "Teleenciclopedia"

Ani de zile am ascultat saptamanal genericul muzical al acestei emisiuni (candva singura ce putea fi urmarita !) si nu stiam cui apartinea. La sfarsit este o adresa. Introduceti-o in calculator si ascultati integral lucrarea muzicala din care face parte. Merita! Din pacate nu este inclusa in programul concertelor, desi ar merita.

Nestiuta poveste a melodiei de la ”Teleenciclopedia”

Există o listă a cîtorva melodii pe care nu există, subliniem, nu există român care să nu le cunoască, să nu le fi auzit de nenumărate ori în viață. Unele dintre aceste melodii, însă, ascund povești mai mult decît spectaculoase, care sunt, pînă azi, neștiute de către publicul larg. Azi, vă vom dezvălui, probabil în premieră, una dintre ele: povestea melodiei de generic de la ”Teleenciclopedia”.

Pe lista celor mai cunoscute melodii autohtone se află, evident, imul de stat, cel actual, ”Deșteaptă-te, române” sau cel anterior, ”Tricolorul”, pe care românii din ultima jumătate de secol le-au auzit de atîtea ori difuzate la radio sau TV. Punctează, însă, foarte bine la capitolul notorietate melodiile care au constituit genericele muzicale ale unor emisiuni de mare succes, difuzate perioade foarte lungi de timp, e vorba de Telecinemateca și Teleenciclopedia. Muzica Telecinematecii, filmul de miercuri seara al românilor, în comunism, îi aparținea marelui Charlie Chaplin, din coloana sonoră a filmului ”Contesa din Hong Kong ” și se numea ”This is my song”. În ceea ce privește Teleenciclopedia, însă, aici lucrurile sunt nițel mai complicate. Numărul românilor care au avut ocazia să asculte această piesă superbă în forma ei completă, de cca. 7 minute durată, este extrem de redus, iar pe seama ei circulă veritabile legende, destul de paralele cu realitatea. Se înșeală chiar și Wikipedia.

Se știe că melodia a fost compusă în anii 50 de Nicolae Kirculescu (1903-1985), talentat autor de muzică de teatru și film, de romanțe, de operete ș.a.m.d. Din nefericire, deși e una dintre cele mai frumoase piese compuse vreodată de un român, piesa nu a beneficiat decît de o singură editare pe disc de vinil, înainte de 1989 și apoi pe CD, în anii 90. De ani de zile, internauții se chestionează între ei în legătură cu posibilitatea de a-și procura înregistrarea în cauză, dar puțini sunt fericiții care o dețin. În plus, nici măcar numele corect al melodiei nu e deplin cunoscut, asta pentru că ea se cheamă ”Moment muzical”, dar, dintr-o eroare umană, pe discul Electrecord a fost trecută drept ”Patru studii de concert pentru pian”, o cu totul altă lucrare, ceea ce produce pînă azi confuzie între melomani. Se mai spune că melodia, în forma prezentă pe genericul Teleenciclopediei a fost înregistrată în 1965 de către marele pianist Dan Grigore, pe atunci student, împreună cu orchestra Radio, condusă de Iosif Conta. În același an a fost lansată și "Teleenciclopedia” la TVR, devenită azi cea mai longevivă emisiune din istoria României.

Numai că lucrurile au stat altfel, în realitate. O dezvăluie, pentru Inpolitics, însuși maestrul Dan Grigore: ”Genericul Teleenciclopediei a fost creat, inițial, în 1965, după o înregistrare realizată chiar de autor, Nicolae Kirculescu, la pian. Numai că la montaj, cînd s-a operat scurtarea înregistrării pentru a se suprapune cu genericul emisiunii, s-a tăiat defectuos, astfel că a rezultat o bucată din care lipsea o pătrime și zgîria auzul. La vremea respectivă nici măcar nu auzisem de Kirculescu, dar melodia lui mutilată o auzeam în fiecare săptămînă. După mai bine de un deceniu, nu am mai rezistat și i-am semnalat acest neajuns realizatoarei Luminița Constantinescu, de la Televiziune, dar a apărut o altă problemă: montajul nu putea fi refăcut, pentru că înregistrarea originală se pierduse. Luminița mi-a propus atunci să facem o nouă înregistrare a melodiei, cu mine la pian. Am acceptat să fac asta și chiar pe gratis, pentru că soția marelui compozitor îmi spusese că nu au de unde să mă plătească. Am făcut înregistrarea la sfîrșitul anilor 80, cu Iosif Conta la pupitru și din ea s-a realizat noul generic al emisiunii. Ulterior, melodia a fost editată pe un disc Electrecord și apoi pe CD, fără ca eu să primesc vreun ban. De altfel, a fost prima și ultima dată cînd am interpretat acea bucată muzicală superbă, în viața mea. După revoluție, cei de la TVR au făcut o manevră, dacă putem spune astfel, aplicînd un soi de blurare electronică a melodiei de la Teleenciclopedia, pentru a crea impresia că e o altă înregistrare, probabil pentru a evita plata drepturilor de autor, în condițiile noii legislații a copyrightului. Nu m-au păcălit, era imposibil să nu îmi recunosc propria interpretare, dar nu am mai avut cînd să ridic problema drepturilor de autor pentru că, ulterior, au decis să înlocuiască înregistrarea cu totul, preferînd o interpretare (Petre Mărgineanu n.n.) pe bază de instrumente electronice”. Dan Grigore crede că e păcat că această bucată deosebită nu a fost mai bine promovată, iar românii nu o cunosc decît parțial, prin fragmentul difuzat săptămînal la TVR. În schimb, s-au gîndit să o ”valorifice” lăutarii rromi, existînd o înregistrare caricaturală realizată acum cîțiva ani de un taraf celebru. Mai jos, puteți asculta superba melodie cu ajutorul site-ului Trilulilu, unul dintre puținele care o pot oferi, spre delectare, publicului larg:
http://www.trilulilu.ro/skadi/8490e24c9dba90
Sau pe youtube: