LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
reclame 1 padure taieri internet muzica_traditionala nicuvar 1918 sibiu Fantasy efremovivanantonovici humanitas curiozitati mediu romana 23 google problema drumetie Limba comment-143 politica istorie brasov Popasul CPSF
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 I_vote_lcapPOPASUL DOLION (II) - Pagina 17 I_voting_barPOPASUL DOLION (II) - Pagina 17 I_vote_rcap 
Emil Condor
POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 I_vote_lcapPOPASUL DOLION (II) - Pagina 17 I_voting_barPOPASUL DOLION (II) - Pagina 17 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

POPASUL DOLION (II)

In jos 
+13
cactus
Ion
Iisus
Cristina
delta
j0oke
abbilbal
yzzy
Emil Condor
zaraza26
dolion
aurora
Anahoret
17 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 Empty
MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 09 Oct 2010, 17:29

Reportaj de pe frontul de cuvinte

Herta Müller, laureată a premiului Nobel pentru literatură pe anul 2009, a declarat luni seara, la Ateneul Român, la o lectură publică şi un dialog cu Gabriel Liiceanu, că nu şi-a dorit niciodată să devină scriitoare, ci a fost obligată să scrie pentru a înţelege ce se întâmplă cu viaţa sa. În aceeaşi seară de gală, scriitoarea germană de origine română i-a administrat lui Gabriel Liiceanu, probabil, cea mai usturătoare lecţie din viaţă. Poate că momentul de graţie va fi înregistrat în memoria colectivă ca începutul sfârşitului carierei unui intelectual ce se voia altceva decât este. Prin felul cum a încasat lovituri şi nu a ştiut să pareze, demonstrează, că inteligenţa sa nu e decât un element din registrul de propagandă.

Ateneu, 27 septembrie 2010, ora 19.50

Gabriel Liiceanu îşi scoate şcolăreşte notiţele. Tremurul din glas îi trădează emoţia. Pe scaunul ei, laureata Premiului Nobel pentru literatură are pumnii strânşi. Filosoful român propune o temă legată de patrie. Autoarea germană, cunoscută pentru obsesia ei legată de dezrădăcinare, ripostează, în arc: “Aş prefera cuvântul acasă. E cu mult mai mult şi puţin mai puţin”. Dar patria e limba, insistă amfitrionul de la Humanitas. “Sintagma a fost folosită prea des de emigranţii urmăriţi politic de naţional-socialişti”, precizează Herta Müller, întrebându-se, mai mult pentru sine: “Dacă limba-mi este duşmănoasă, la ce îmi foloseşte?” Tot ea îşi dă singură răspunsul, în aplauzele celor aproape o mie de participanţi: “’Patria este ceea ce nu poţi lăsa, dar nici nu poţi lua cu tine(…) Tâmpita asta de patrie vine cu tine. Nu scapi!”
–~~~~~~~~~~~~–

Gânditorul român incearcă să egaleze avansul, în partida de vorbe de pe ringul de la Ateneu: “Obsesiile dumneavoastră au fost şi ale altora.” Scriitoarea apreciază că aceia care afirmă că au fost ‘minoritari’ în timpul comunismului ar fi trebuit să-şi fi dat drumul pentru a se vedea că sunt ‘minoritari’. Aluzie fină la pretinsa dizidenţă a unora. După ce povesteşte despre bucuria tinerilor occidentali, pe care i-a văzut într-o seară la Barcelona dansând în piaţa publică, desculţi, fără obsesii, Gabriel Liiceanu nu poate ieşi din corzi. Insistă cu tema trecută pe curat: “A fost o generaţie care nu s-a simţit niciodată acasă în limba ei. Sunt oamenii şi acum traumatizaţi?” Herta Müller punctează: “Timpul lui Franco a trecut” şi aminteşte cum firul cu “acasă” s-a înterupt, “atunci în 1987, când am fost dată afară (din ţară n.a.)! Gabriel Liiceanu: “…unii au rămas cu insensibilităţile”. “Românii au rămas într-un colaj cu multe găuri,” punctează din noul scriitoarea de limbă germană, luând discuţia pe cont propriu: “Dacă aş vrea să vin, nu mai am pentru cine. Toţi sunt plecaţi. Ce aş fi făcut aici cu nişte cărţi?” (Din memorie îmi sare un gând, precum un iepure. În dimineaţa deliberărilor de la Stockholm, când cărţile ei umpleau rafturile cu reduceri, la 5 lei, Editura Humanitas trimitea presei un comunicat în care prezenta potenţialii câştigători ai Nobelului. Nici un cuvânt despre şansele Hertei Müller. Ulterior prin Simona Kesller, aceiaşi instituţie obţinea drepturile de autor…)
–~~~~~~~~~~~~–

“De ce sunteţi atât de încrâncenată? Avansaţi pe un drum pe care alţii nu vor să-l avanseze” (Gabriel Liiceanu) “Eu nu oblig pe nimeni să lectureze cărţile mele. În faţa unei cărţi fiecare se poate simţi individual. Nu ştiu dacă sunt mulţi care vor să se confrunte cu aceste probleme (n.r. cu trecutul dictaturii comuniste). Nu mă mir că sunt atât de mulţi oameni care nu spun că a fost un chin, pentru că este greu să se confrunte cu trecutul lor. Pentru o societate, dacă nu se discută aceste probleme, ele pun în pericol societatea. Când nu te aştepţi ele ies la suprafaţă’”, gândeşte cu voce tare, semn că nu se poate elibera de obsesiile, care i-au adus Nobelul. Sigură pe sine punctează din nou: “Au fost oameni care au avut multe privilegii. Nu mă mir că nu recunosc dictatura”. Urmăresc reacţia sălii. Îngheţ şi uimire. Probabil că multe persoane din public se simt vizate. Dimineaţă, la conferinţa de presă, a precizat: “Urmăritorii mei nu au dispărut în aer. Sunt peste tot.” Când Gabriel Liiceanu întoarce fila pregătită, invitata gândeşte cu voce tare: “în România n-a fost o dizidenţă organizată, Radu Filipescu sau preotul Calciu Dumitreasa erau singuri, ceea ce nu s-a întâmplat în alte state foste comuniste. În România nu m-am simţit dizidentă. Am vrut să trăiesc normal. Mi-a fost greaţă de nulităţile pe care le-am văzut în fabrică, la poştă…’, a spus Herta Muller. “Încă de atunci vulpea era vânătorul” rămâne cartea ei care descrie perfect profilul românului: turnător, hoţ, murdar…Dar nimeni din sală probabil că nu a citit. Majoritatea a venit ca la un spectacol. “Sunt rea. E adevărat. Nu am ce să fac.” Spectacol spun, spectacol urmează. “limba nu e a scriitorului, ci a celor care nu scriu”, “la poştă, la fabrică, am fost tratată de parcă aş fi fost un c- - -t”, “scriu pentru că nu pot altfel, trebuie să-mi aranjez viaţa care a trecut, trebuie să-mi pun sub semnul întrebării propriul trecut – ceea ce majoritatea oamenilor din România refuză să facă”, “n-am încotro, n-am vrut să scriu cum n-am vrut să trăiesc în România”. “literatura e un mod de a căuta, fiecare dintre noi suntem o taină” reprezintă doar câteva dintre gândurile autoarei expuse sec în faţa unui auditoriu care la un moment dat aplaudă ca pe stadion. Când Herta Müller îi spune lui Gabriel Liiceanu că ea nu este scriitoare, doar obligă cuvintele să exprime gândurile, stupoare. “Dar aici sunteţi…” zice gazda. “Scriitoare sunt doar când sunt singură cu mine. Aici sunt la circ”. Hohote de râs. Şi continuă să acuze cohortele de ceauşişti şi securişti pe care, vorba ei, “dacă îi deranjam mai mulţi”. Un pic de tăcere. “Dar au fost mulţi care au scris…” simte Liiceanu nevoia să completeze. “Eu nu învinovăţesc decât pe cei care au făcut literatură la comandă. Ceea ce vreţi dumneavoastră să laud e prea puţin.” “Sunteţi dizident, eu nu sunt!” Scriitoarea germană rememorează povara vremurilor când trebuia să meargă la Miliţie să-şi declare maşina de scris. Filosoful de la Păltiniş zice că el nu s-a dus. “Deci sunteţi disident!” Spre finalul dialogului, care în multe momente este condus de Herta Müller, nu de amfitrionul de la Humanitas, cum mă aşteptam, invitata serii trage concluzia: “Sunt rea. E adevărat. Nu am ce să fac.”

http://www.bookiseala.ro/cum-l-a-umilit-herta-muller-pe-gabriel-liiceanu-in-public/32687.html

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 09 Oct 2010, 18:35

dolion a scris:
Reportaj de pe frontul de cuvinte
Herta Müller,
Interesant ... smile
Herta Muller a scris:
“Dacă limba-mi este duşmănoasă, la ce îmi foloseşte?”
Limba este folosita in sens dusmanos, dar limba romaneasca -in sine- nu este dusmanoasa deloc, sorry...
Herta Muller a scris:
“’Patria este ceea ce nu poţi lăsa, dar nici nu poţi lua cu tine(…) Tâmpita asta de patrie vine cu tine. Nu scapi!”
Discutabil... "Timpita" asta de patrie nu are nici-o vina ca ea este perceputa la modul cel mai grosier posibil -de exmplu ca fiind "timpita" ...
Herta Muller a scris:
aceia care afirmă că au fost ‘minoritari’ în timpul comunismului ar fi trebuit să-şi fi dat drumul pentru a se vedea că sunt ‘minoritari’. Aluzie fină la pretinsa dizidenţă a unora.
Aici sunt -partial- de acord cu Herta Muller. In sensul ca , daca se refera strict la pretinsa dizidenta a unora, da, sunt de acord. Dar daca se refera la romanii care au incercat sa se lupte cu sistemul, nu pot fi de acord, pentru ca scriitoarea se pare ca ii uita pe cei care si-au "dat drumul" ca 'minoritari' si au suferit/murit ca niste necunoscuti, aruncati in groapa comuna a comunismului ceausist. Nu toti dizidentii s-au "bucurat" de notorietate, nu toti au avut sansa sa vorbeasca la Europa Libera/Vocea Americii si sa se faca -astfel- cunoscuti, inclusiv acestei Herta Muller, ca dizidenti.
Herta Muller a scris:
“Eu nu oblig pe nimeni să lectureze cărţile mele. În faţa unei cărţi fiecare se poate simţi individual. Nu ştiu dacă sunt mulţi care vor să se confrunte cu aceste probleme (n.r. cu trecutul dictaturii comuniste). Nu mă mir că sunt atât de mulţi oameni care nu spun că a fost un chin, pentru că este greu să se confrunte cu trecutul lor. Pentru o societate, dacă nu se discută aceste probleme, ele pun în pericol societatea. Când nu te aştepţi ele ies la suprafaţă’”, gândeşte cu voce tare, semn că nu se poate elibera de obsesiile, care i-au adus Nobelul.
Aici ii dau perfecta dreptate. smile
Herta Muller a scris:
“Au fost oameni care au avut multe privilegii. Nu mă mir că nu recunosc dictatura”.
Excelenta observatie bravo !
Herta Muller a scris:
“în România n-a fost o dizidenţă organizată, Radu Filipescu sau preotul Calciu Dumitreasa erau singuri, ceea ce nu s-a întâmplat în alte state foste comuniste.
Asta cam asa este, din pacate...
Herta Muller a scris:
Mi-a fost greaţă de nulităţile pe care le-am văzut în fabrică, la poştă…’,
O, da!
Herta Muller a scris:
“Încă de atunci vulpea era vânătorul” rămâne cartea ei care descrie perfect profilul românului: turnător, hoţ, murdar…
Si asta este discutabil... Faptul ca romanul a fost pervertit nu inseamna ca -automat- asta este natura sa fireasca.
Herta Muller a scris:
“Sunt rea. E adevărat. Nu am ce să fac.”
Aici o inteleg Laughing ...
Herta Muller a scris:
“Scriitoare sunt doar când sunt singură cu mine. Aici sunt la circ”.
Ei, dar se vede treaba ca ii si place la "circ" din moment ce nu a obligat-o nimeni sa vina aici, in Romania, la "circ", ca atare i-ar sta bine sa aibe mai putina ipocrizie Wink ...
Herta Muller a scris:
“Eu nu învinovăţesc decât pe cei care au făcut literatură la comandă.
De acord, numai ca eu ii invinovatesc mai ales pe cei care nu au fost obligati sa faca literatura "la comanda" si totusi au facut-o... Si o fac, inclusiv azi! Rolling Eyes
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyDum 10 Oct 2010, 10:24

1813 - S-a nascut Giuseppe Verdi, compozitor italian, autor al unor opere ca "Rigoletto" (1851), "Aida" (1871), "Otello" (1887) (d. 27 ianuarie 1901)
1914 - A incetat din viata regele Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen (incoronat rege al Romaniei la data de 10 mai 1881) (n. 10 aprilie 1839)
1926 - Partidul National Roman a fuzionat cu Partidul Taranesc, devenind astfel Partidul National Taranesc
1944 - 800 de copii sunt ucisi in camerele de gazare de la Auschwitz in timpul celui de-al doilea razboi mondial
1965 - A incetat din viata compozitorul Georgy Mikhaylovich Rimsky-Korsakov (n. 26 dec. 1901), nepot al lui Nikolay Andreyevich Rimsky-Korsakov, la randul sau compozitor
1982 - Statele Unite impun sanctiuni Poloniei pentru ca a interzis activitatea miscarii Solidaritatea
1985 - A incetat din viata Orson Welles, actor si regizor, care a adus importante contributii la dezvoltarea cinematografiei, fiind cunoscut mai ales pentru filmul "Cetateanul Cane" (n. 6 mai 1915)
1987 - Statul Fiji devine republica
1994 - Alfred Gilman and Martin Rodbell primesc premiul Nobel pentru psihologie
1994 - A incetat din viata fostul dictator argentinian Roberto Viola, venit la putere in fruntea juntei care a rasturnat-o de la conducerea tarii pe Isabel Peron in 1976, unul dintre initiatorii asa-numitului "razboi murdar" impotriva opozitiei de stanga. (n. 13 octombrie 1924)
1995 - Robert E. Lucas, profesor la Universitatea din Chicago, primeste Premiul Nobel pentru Economie
1999 - A incetat din viata scriitorul australian Morris West, autorul romanelor "Avocatul diavolului", "Copiii soarelui", "Mana maestrului", "Bufonii Domnului", "Lazar" si "Amantii". (n. 26 aprilie 1916)
2000 - Premiul Nobel pentru fizica a fost atribuit in comun lui Zhores Alferov, Herbert Kroemer si Jack Kilby, trei pionieri ai noilor tehnologii ale informatiei
2003 - Premiul Nobel pentru Pace este obtinut de iraniana Shirin Ebadi, pentru eforturile sale in favoarea democratiei si drepturilor omului
2004 - A incetat din viata actorul Christopher Reeve, interpret principal in filmul "Superman" ("Undeva, candva"). (n. 25 septembrie 1952)
2005 - A incetat din viata Milton Obote, fost presedinte al Ugandei. Obote a obtinut independenta Ugandei de Marea Britanie, in 1962, dar a fost inlaturat de la putere noua ani mai tarziu. A revenit la putere in 1980, insa a fost din nou inlaturat si a fugit in Zambia, unde a trait in exil. (n. 28 decembrie 1924)
2008 - Fostul presedinte finlandez Martti Ahtisaari a primit Premiul Nobel pentru Pace, pentru numeroasele sale misiuni de mediere in intreaga lume
2009 - Stephen Gately, unul dintre membrii trupei Boyzone, in varsta de 33 de ani, a murit in timpul unei vacante in Mallorca (Spania), cauzele mortii nefiind necunoscute.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyDum 10 Oct 2010, 10:28

Dupa ce in urma cu cateva luni, s-a hotarat sa lase de dragul copiilor ei Romania pentru Austria, fosta prezentatoare de stiri Dana Razboiu vorbeste despre viata scumpa din Viena.

"Stau destul de putin in Viena, am ajuns sa stau mai mult prin Romania (...). De-abia dupa ce am plecat din Romania, mi-am dat seama ca sunt indragostita de tara asta. Viena mi se pare foarte scumpa. Depinde despre ce nivel de trai vorbim. La un nivel ridicat este foarte scumpa, pentru ca serviciile sunt foarte scumpe. In Romania sa ai sofer, menajera, bona, e mult mai convenabil decat la Viena. Daca in Romania, salariul unei menajere este de 300-400 de euro, la Viena este de 1300-1400 de euro si face acelasi lucru. O menajera romanca mi-a cerut 10 euro pe ora, ceea ce insemna 1.600 de euro pe luna pentru ca eu am doi copii, vroiam o menajera full-time", a povestit Dana Razboiu, pentru Adevarul.

Fosta "stirista" a recunoscut, de asemenea, ca ii este dor de televiziune. "Mi-e foarte dor de televiziune. Pana acum n-am indraznit. Ma gandeam ca n-o sa-mi fie dor, imi spuneam "Uita-te ce e pe piata media din Romania. Nu mai vreau!". In ultima vreme la Stirile Kanal D l-am avut invitat in studio pe Sorinel Pustiu si nu-mi venea sa cred ca eu trebuia sa vorbesc cu el si sa-l intreb cum a inceput sa cante", a declarat Dana.

Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea)

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyDum 10 Oct 2010, 10:31

Ucigasul Romel Voicu, le-a povestit anchetatorilor ca l-a ucis pe Andrei din greseala, in timp ce se certa cu altcineva. Mai mult, el le-a aratat si unde a ascuns arma crimei, apoi a replicat: “L-am omorat si gata, iau zece ani pentru un prost!”. Prof. dr. Florin Tudose, seful clinicii de Psihiatrie a Spitalului Universitar, e de parere ca ucigasul are probleme psihice: “Se comporta ca un psihopat antisocial. Cu siguranta, are un coeficient de inteligenta redus si o predispozitie spre acte de violenta, care ar fi trebuit sa ridice semne de intrebare familiei inainte ca el sa ucida”. Spusele medicului sunt intarite si de o fotografie a asasinului, postata pe un site de socializare, in care tanarul apare purtand o geaca patata de sange, ca urmare a unui “accident”. (Oana Timar)

Sursa: Libertatea - (Elena Alexandru)

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyDum 10 Oct 2010, 10:32

Ajunsa la aproape 40 de ani si numeroase realizari in cariera, actrita Gwyneth Paltrow are curajul sa vorbeasca deschis acum despre un subiect tabu. Laureata a premiilor Oscar, Paltrow a demonstrat ca numai talentul si vointa au adus-o unde este, nicidecum favorurile facute vreunui regizor sau altei persoane influente din lumea filmului.

"La unul dintre castinguri mi s-a propus sa terminam intalnirea in dormitor", a povestit actrita in paginile revistei Elle. "Am plecat imediat si am ramas socata. Ma si gandeam ca cineva care nu stie mersul se poate gandi ca-si va lua adio de la cariera daca refuza", a conchis Gwyneth Paltrow.

Cu tot succesul sau, vedeta se plange ca rolurile bune oferite femeilor sunt putine, iar cele de exceptie sunt o raritate, mai ales pentru actritele ajunse la varsta sa.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyDum 10 Oct 2010, 10:38

America!

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyDum 10 Oct 2010, 16:01

dolion a scris:
America!
scratch Se pare că nu era o tâlhărie, ci semăna mai mult a răzbunare, plata a unor polite. scratch

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyMar 12 Oct 2010, 13:18

Teme de meditaţie
Veroela

Există diferite tipuri de meditaţie, fiecare om poate să-şi aleagă unul potrivit în funcţie de structura sa mentală.

Unii meditează asupra Divinităţii, alţii asupra fiinţelor eliberate spiritual, alţii au ca teme de meditat anumite rugăciuni sau versete sfinte.

Eu v-aş recomanda acum să meditaţi asupra unor virtuţi cîte 15-20 de minute zilnic timp de o săptămînă sau o lună pentru fiecare virtute în parte. Acestea sînt: umilinţa, dreptatea, curajul, compasiunea, răbdarea, mărinimia, sinceritatea, iubirea pură, generozitatea, calmul, mulţumirea, puritatea, perseverenţa, bunăvoinţa, aspiraţia, voioşia, uitarea injuriilor, iertarea.

Imaginaţi-vă că aveţi deja aceste virtuţi şi că le manifestaţi din plin. Spuneţi-vă: „sînt răbdător, nu mă voi lăsa pradă iritării de acum înainte, voi da dovadă de această virtute de acum înainte, zilnic fac progrese” sau „iubesc pe toţi semenii mei, cunoscuţi şi necunoscuţi, pe toţi cei ce mi-au făcut bine şi pe toţi cei ce mi-au făcut rău, toţi sîntem o singură fiinţă care vibrează de iubire pură”.

Reflectaţi asupra avantajelor oferite de aceste virtuţi şi la inconvenienţele iritabilităţii, urii, mîndriei, laşităţii etc.

Veţi întîmpina greutăţi cu siguranţă, veţi fi testaţi atunci cînd nici nu vă aşteptaţi dar la capătul drumului se află recompensa pentru munca şi perseverenţa voastră. De aceea fiţi prevăzători, curajoşi şi încrezători. Dacă sînteţi puri şi sinceri, ascultaţi-vă vocea interioară.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyMar 12 Oct 2010, 13:22

Lăsaţi deoparte ceea ce s-a adăugat vieţii voastre şi nu a fost ceva dorit dinainte. Dacă vă puteţi dezbrăca de toate cele ce s-au lipit de sufletul vostru fără să le fi dorit, puteţi să vă reconectaţi astfel la ceea ce aţi fost hărăziţi să fiţi în această viaţă. Să ne găsim cursul firesc şi profund al aspiraţiilor visate în vremurile în care, tineri fiind, aveam încă o mare libertate şi putere de a trece dincolo de graniţe, de limite, de dureri şi frici. Să ne găsim, regăsindu-ne. Pe mulţi, cei trecuţi de 40-50 de ani ne macină astfel de gînduri... cum că ne-am cam pierdut pe drum, cum că ne-am cam rătăcit în meandrele vieţii şi nu mai ştim ce sîntem, unde sîntem sau cine sîntem! Însă toate aceste gînduri nu exprimă decît regrete tardive şi nocive. Viaţa nu trebuie văzută ca un film sau ca o carte în care povestea derulată pare a avea logică, pare a fi bine închegată, pare a fi limpede şi cursivă. Viaţa e mult mai complexă şi nu seamănă niciodată cu vreun film sau vreo carte. Dacă pornim de la premiza că există Dumnezeu şi că acesta este eminamente bun, iar noi sîntem copiii lui dragi, înseamnă că el ne dă permanent ceea ce este mai bun pentru sufletul nostru. Chiar şi atunci cînd nu ne împlineşte dorinţele, sau ne aruncă în suferinţe cumplite, este pentru binele sufletului nostru. Tot ce ne trebuie este o perspectivă ceva mai largă asupra vieţii. Numai că pentru a obţine perspectiva mai largă asupra vieţii, trebuie să te detaşezi de ea. E cel mai greu pardox căruia sîntem chemaţi să-i facem faţă. Ca să ai ceva trebuie să renunţi la dorinţa de avea acel ceva. Ca să înţelegi viaţa şi să te bucuri de ea aşa cum este, trebuie să te detaşezi de ea. Cu cît te încleştezi mai mult de viaţă şi de bucuriile ei, cu atît îţi scapă mai mult şi trăieşti mai puţin, dar aici nu mă refer la longevitate, ci la intensitatea şi bucuria de a trăi. Cu cît vrei să prinzi mai mult din viaţă, cu atît mai mult o vei pierde. Aceste lucruri sînt cunoscute de mult. Le spunea şi Iisus contemporanilor săi, le-au rostit filosofii, sfinţii vremurilor mai mult sau mai puţin îndepărtate şi cu toate acestea, mulţi suferim şi ne comportăm ca şi cum nu le-am şti.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyJoi 14 Oct 2010, 15:44

Vedetele sunt renumite, bogate si ai impresia ca pot sa faca orice. Mai mult, primesc o groaza de lucruri gratis, tocmai pentru ca sunt celebritati si isi permit. Dar nu pentru toata lumea viata este roz, pentru ca unele vedete nu au voie sa intre, de-a dreptul, in anumite tari tocmai pentru ca li s-au urcat aerele celebritatii la cap si au facut numai prostii. Mai sunt, totusi cauze, in care autoritatile tarilor respective au exagerat putin.

1. Paris Hilton

Recent, dupa ce a fost prinsa cu cocaina in geanta, din nou, Paris nu a fost primita in Japonia, in septembrie, unde serviciul de imigrare i-a refuzat mostenitoarei lantului hotelier intrarea in aceasta tara. Potrivit procedurilor, o persoana condamnata cu suspendare, nu este autorizata sa intre pe teritoriul japonez.

2. Brad Pitt

Actorul a avut interdictie in China dupa ce a filmat "Sapte ani in Tibet", pe motiv ca l-a laudat prea mult pe Dalai Lama si i-a facut pe oficialii chinezi sa para personaje negative.

3. Martin Scorsese

Regizorul Martin Scorsese a realizat pelicula "Kundun" in 1997, in care il ridica in slavi pe Dalai Lama. La fel, autoritatile chineze s-au declarat lezate si i-au interzis vedetei sa mai puna piciorul in aceasta tara.

4. Ozzy Osbourne

Rockerul nu are voie sa mai mearga in San Antonio, Texas, dupa ce in 1982 a urinat in public, tocmai pe un monumen dedicat celor care au murit in timpul revolutiei texane.

5. Akon

Rapperul nu mai are ce sa caute in Sri Lanka, dupa ce i-a enervat pe locuitorii budisti acestei tari cu videoclipul piesei Sexy Chick. In acest clip apare o femei extrem de sexy, dansand lasciv langa o statuie de-a lui Buddha.

6. Chris Brown

Dupa ce a batut-o pe fosta lui iubita, Rihanna, Chris Brown nu a primit viza pentru Marea Britanie si nu a reusit astfel sa isi sustina concertele anuntate.

7. Amy Winehouse

Solistei i s-a refuzat de doua ori pana acum viza pentru SUA, cu toate ca e vedeta si trebuia sa aiba concerte in State. Mai mult, in 2008 trebuia sa cante in cadrul premiilor Grammy, dar nu a reusit tocmai pentru ca nu i s-a dat viza. Motivul? Problemele pe care Amy le-a avut cu legea din cauza drogurilor si a consumului de alcool.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptyMar 19 Oct 2010, 18:20

Cugetati, doamnelor, la o asemenea istorie!

Povestea sotului prins cu pantalonii in...vine

Draga mea, nu fi nervoasă,
S-a-ntîmplat netam-nesam:
Cu maşina înspre casă
Prin furtună conduceam..

Cînd deodat' din şanţ apare
Drept în fata ochilor
O... ceva, o ... arătare,
Şi-am frînat să n-o omor.

Era palidă şi trasă,
Udă, plină de noroi
Şi-am zis "hai, te iau acasă
Să mănînci ceva la noi."

S-a spălat, i-am dat mîncare
Şi-o camaşă, dar nu-i bai
Era dintre cele care
Tu nu le mai foloseai.

I-am dat fusta de matasă
Şi-un pulover galben-pai.
Fiindca te făceau cam grasă,
Tu nu le mai foloseai.

Rupţi, pantofii din picioare
I-am schimbat – o bucurai! –
Cu acel model pe care
Tu nu îl mai foloseai.

Cînd să plece de la mine
M-a-ntrebat pe-un ton şoptit:
"Nu mai ai cumva creştine
Şi-altceva nefolosit?"

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 23 Oct 2010, 19:22

Ingerii si semnele zodiacale

De cand ne nastem, suntem sub protectia ingerilor. In planul astral exista entitati pe care unora le este usor sa le vada, altora sa le auda, celor mai multi din noi le este insa usor sa le simta. Ingerii ne sunt dati pentru a reusi sa trecem cu bine prin viata, indiferent care sunt intamplarile pe care le avem de trait. Unele traditii esoterice sustin ca fiecare zodie este guvernata nu doar de cate o planeta, ci si de cate un inger. Este bine sa aflam cine sint acestia, ce capacitati ne pot oferi si cum putem lucra impreuna cu ei pentru a ne implini menirea acestei vieti.
Este foarte important sa devenim constienti de prezenta lor si sa invatam sa le descifram mesajele, caci rolul lor este sa ne previna, sa ne sfatuiasca si sa ne indrume astfel incat orice “cazatura” sa fie atenuata si cu maxim de invatatura primita!

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 23 Oct 2010, 19:22

Berbec

Malahidael – Ingerul curajului

Nativii din Berbec primesc curajul lui Malahidael. Vointa si puterea devin forte spirituale dinamice care pot fi folosite in viata de zi cu zi pentru binele celor din jur. Malahidael va sprijini orice efort creativ pe care il veti depune in lumea materiala, va va da curajul sa mergeti pana la capat, chiar daca asta nu va prea sta in fire. In paza lui veti reusiti sa terminati tot ce ati inceput cu atata entuziasm si, mai ales, sa faceti acest lucru fara a va simti sacrificati.
Malahidael va mai face un dar, poate, cel mai importat, va da imaginea potentialului vostru spiritual. Va arata in orice actiune mica pe care o faceti zi de zi, faptul ca menirea voastra este, de fapt, una spirituala, de permanenta evolutie pentru ca actiunea curajoasa din plan material sa devina actiune curajoasa un plan spiritual.. Acest inger va deschide ochii astfel incat sa vedeti adevaratele motive ale actiunilor voastre si va fereste sa deveniti fanatici sau despotici in incercarea de a controla viata altora. El este cel care poate transforma tendinta spre agresivitate in pace interioara.
Este bine sa nu uitati ca puteti beneficia de ajutorul Arhanghelului Mihail, care va poate ajuta sa transcedeti orice limitari mentale si emotionale si sa descoperiti planul divin aflat in spatele oricarei actiuni.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 23 Oct 2010, 19:23

Taur

Asmodael – Ingerul Rabdarii

Nativii din Taur primesc puterea rabdarii de la Asmodael. Dorintele noastre chiar daca sunt de ordin material sau spiritual sunt apanajul zodiei in care ne-am nascut si ele, pana la urma, motiveaza orice actiune din viata noastra. Rabdarea este cea care ne sustine perseverenta.
Ingerul Asmodael este cel care transforma dorinta pentru posedarea de lucruri pamantesti in cea de a accede la noi nivele de cunoastere spirituala. El da consecventa Taurului si o transforma chiar intr-o valoare intrinseca a acestei zodii. Astfel, dintr-o zodie dominata de lumea materiala si de concret, cu ajutorul lui Amodael, Taurii pot deveni fiinte spirituale mai preocupate de suflet decat de trup. El ii fereste pe Tauri sa devina prea materialisti si prea fixati in parerile lor, la care ajung sa tina ca la ochii din cap, fara a avea vreun fundament logic.
Taurii mai pot beneficia de asistenta lui Aniel care ii poate ajuta sa treaca de la pasiunea obisnuita la iubirea spirituala, in relatia cu partenerul de viata. Din acest punct pana la descoperirrea iubirii Divine nu mai este decat un pas, usor de facut in paza ingerilor vostri si a credintei.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 23 Oct 2010, 19:23

Gemenii

Ambriel – Ingerul gandurilor pure

Nativii din Gemeni primesc puterea lui Ambriel, ingerul menit sa tina departe de ei gandurile prin care le-ar putea face rau celor din jur si daruindu-le in schimb puterea de a vedea solutii simple la probleme dificile, solutii care sa nu raneasca pe nimeni si care, de obicei, presupun doar comunicare reala.
Comunicarea este limbajul iubirii, iar ingerul Ambriel va aduce aminte acest lucru de fiecare data. Comunicarea este puterea voastra, a Gemenilor, si tot ea poate deveni o arma de temut, fie ca este vorba de comunicare verbala sau scrisa. Dar aceeasi comunicare este scara pe care Gemenii pot urca la cer, caci nu exista o adevarata comunicare in plan uman fara comunicarea cu Divinitatea.. Doar oamenii care pastreaza legatura permanenta si dialogul cu Dumnezeu pot communica cu adevarat cu semenii lor, iar ingerul Ambriel face acest lucru mai usor. Pana nu veti invata ca dialogul Divin alimenteaza dialogul vostru cu oamenii, nu veti putea merge mai departe.
Ambriel sporeste intelegerea propriei dualitati si da posibilitatea Gemenilor sa poata intelege o situatie dificila din cel putin doua puncte de vedere. El ii transforma in buni negociatori de conflicte, si le da puterea de a simti compasiune pentru ambele parti implicate. Astfel, inteligenta lucreaza in favoarea iubirii si intelegerii intre oameni.
Si Gemenii pot beneficia de puterea lui Aniel, care nu doar rafineaza dorintele, dar poate, de asemenea, sa le sporeasca mult capacitatea de a absorbi noi cunostinte la un nivel care sa depaseasca superficialitatea lor.

dolion

dolion

Rac

Muriel – ingerul grijii pentru ceilalti

Nativii din Rac primesc binecuvantarile ingerului Muriel, cel care ofera sprijin emotional in situatiile cele mai dificile. Hrana emotionala este importanta fie ca vine de la un parinte, de la un maestru sau de la un sfatuitor. Racii sunt foarte capabili sa ofere aceasta hrana, doar ca uneori se uita pe sine si pot deveni blazati si deprimati. Ingerul Muriel ii ajuta sa daruiasca fara a pierde nimic si sa primeasca inmiit orice bucurie, el le da capacitatea de a decodifica corect emotiile oricui si de a crea acea atmosfera benefica in care orice om sa se simta in stare sa isi exploreze emotiile. Muriel le da Racilor capacitatea de a intelege universul propriilor emotii si de a nu mai reactiona impulsiv in situatii care cer un pic de ratiune.
Tot Muriel ii ajuta pe Raci sa depaseasca foamea de afectiune pe care acestia o simt, si sa devina mai siguri pe ei si pe menirea lor in viata, fara a se autovictimiza. El ajuta si la administrarea nevoilor de baza din punct de vedere spiritual. De exemplu, in loc sa mananci pentru a-ti satisface nevoie de afectiune, sa inveti sa iti hranesti spiritul cu lucruri care te bucura cu adevarat cum ar fi cunostinte despre lumea spirituala.
Voi, Racii, mai puteti beneficia si de ajutorul lui Rahab, un inger care va da puterea de a patrunde cu mintea misterele lumii vazute si nevazute si astfel sa va dezvoltati lumina sufletului pana dincolo de marginile universului spre binele tuturor.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 23 Oct 2010, 19:24

Leul

Verchiel – Ingerului puterii controlate

Nativii din zodia Leu sunt sustinuti de Verchiel pentru a invata sa isi tina puterea sub control. Constiinta de sine trebuie sa devina maxima in ceea ce ii priveste pe lei, caci un om care nu isi cunoaste puterea asupra celorlalti, poate face foarte mult rau. Nu conteaza daca sunt atribute negative ale puterii, cum ar fi egoismul sau centrarea pe sine, sau atribute pozitive, cum ar fi creativitatea si increderea in fortele proprii. Important este pentru Lei sa stie de ce sunt in stare si intr-un sens si in celelalt. Daca au tendinta de a fi egoisti, Verchiel ii ajuta sa devina constienti si sa nu mai faca rau in incercarea de a iesi in evidenta cu orice pret, daca nu sunt constienti de capacitatilor lor creatoare, acelasi inger ii ajuta se se puna in slujba semenilor. Constiinta de sine este un atribut natural al leilor si Verchiel ii ajuta ca astfel sa devina constienti si de menirea de lideri spirituali pe care o au de fapt.
Tot el ii ajuta pe Lei sa isi constroleze si chiar sa isi anihileze tendinta de a-i domina pe ceilalalti. Pe masura ce Leii invata sa caute si sa contempleze prezentele divine din viata lor, linistea se va asterne in inima lor, iar creativitatea va atinge cote inalte.
Leii mai pot fi protejati si indrumati de Rachmiel, care transforma orice actiune egoista in compasiune, orice vorba lipsita de blandete in mangaiere pentru cel in nevoie. Rachmiel este ingerul compasiunii si invata leii sa se daruiasca si sa se uite pe sine in iubirea pentru cei de langa ei.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 23 Oct 2010, 19:24

Fecioara

Hamaliel – ingerul Virtutii

Nativii din Fecioara primesc darul virtutii de la ingerul Hamaliel. Acest dar este important caci fara el Fecioara devine mult prea critica si hiper-analitica in relatiile cu ceilalti. Acest inger o ajuta pe Fecioara sa inteleaga ca, in general, oamenii nu au nevoie de cineva care sa le spuna in permenta ce nu pot face sau fac gresit, ci de oameni care sa le spuna ce fac bine sau, mai ales, ce pot face. Hamaliel da Fecioarei puterea de a rezista stresului si de a duce o sarcina la bun sfarsit indiferent cat efort presupune acest lucru. Astfel Fecioarele devin buni cercetatori, oameni care invata cel mai bine din propria experienta si extrem de atenti la detaliile care pot face uneori diferenta intre “viata si moarte” intre “efemer si vesnic”.
Verchiel da posibilitatea Fecioarelor de a analiza pe ceilalti fara a-i judeca, de a-i iubi fara a-i eticheta si de a-i sluji fara a astepta nimic in schimb. Tot el va ajuta Fecioarele sa treaca de aparentele lumii fizice si sa ajunga sa inteleaga ratiunile divine din spatele fiecarei intamplari fie ea si nefericita.
Verchiel invata Fecioarele sa ii caute prezenta oamenilor nu pentru a-i face dependenti de ceea ce au ele de oferit, ci pentru a oferi ceea ce au acestia nevoie.
Fecioarele mai pot fi ajutate de Tzadikiel care ii poate ajuta sa isi extinda orizontul de perceptie si intelgere al constiintei in plan fizic, emotional, mental si spiritual. Acesta orienteaza orice demers de invatare catre acumularea de iubire si intelepciune.

dolion

dolion

Balanta

Uriel – Ingerul dorintelor constructive

Nativii din Balanta, nativii primesc ajutorul lui Uriel care tine sub control dorintele distructive. Nevoie de echilibru si armonie este cea care tine aceasta zodie in parametru optimi. Uriel este cel care da Balantei puterea de a crea echilibrul si de a-l mentine chiar daca asta presupune efort continuu, care in mod obisnuit ar obosi pe oricine altcineva. Uriel este cel care se opune impunerii pacii prin razboi. El este cel care ajuta Balanta sa mentina echilibrul interior si exterior prin utilizarea de mijloace sociale, artistice si estetice. Uriel este cel care face din Balanta o creatoare a armoniei in Univers, caci dincolo de planul fizic, Balantele pot lucra si in plan spiritual si este bine sa faca acest lucru in deplina cunostinta de sine.
Uriel va ajuta sa creati armionie, dar fara a va pierde armonia interioara, lasandu-va spatiu pentru exprimarea de sine si incarcarea propriilor baterii. Doar asa puteti ajunge la echilibrul dintre dorintele voastre emotionale, mentale si spirituale, care sa ve permita sa accedeti la urmatorul nivel de existenta in armonie cu divinitatea.
Pe masura ce intregul vostru sistem de valori se echilibreaza, vati gassi puterea si bucuria de a va exprima creativ sentimentele si trairile si veti putea media orice conflict fara a tine partea nimenui, ci numai adevarului divin din voi si ceilalti.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 23 Oct 2010, 19:25

Scorpion

Barbiel – Ingerul Transformarii

Nativii din Scorpion primesc ajutorul lui Barbiel cel care transforma manie in compasiune. Scorpionii se afla pe o cale spirituala inca de la nastere si au de trecut tot felul de probe ale vietii. Multe din aceste probe au reusit sa va scoata de pe aceasta cale spirituala, mai ales la trecerea de la adolescenta la varsta adulta cind cerintele corpului si egoului vostru v-au despartit de esenta voastra divina. Zodia voastra este cea care trebuie sa faca fata celor mai puternice impulsuri sexuale din tot zodiacul si aceste impulsuri nesatisfacute se pot transforma in actiuni pline de agresivitate si ura.
Barbiel este cel care va ajuta sa tineti aceste impulsuri sub control si sa nu va lasati prada lor. Totusi lupta pe care o duceti cu planul dorintelor sexuale nu ramane fara rasplata, caci odata stapanite energiile sexuale, ele devin forta intregii voastre vieti. Barbiel este cel care va pune in lumina pana si cele mai intunecate si mai nevazute coltisoare ale fiintei voastre pentru ca astfel sa le cunoasteti si sa le stapaniti. Chiar daca va aseazati foarte ferm pe calea spirituala, voi Scorpionii tot mai sunteti distrasi de dorinte emotionale si sexuale. Transformarea acestora in dorinte spirituale se face cu ajutorul lui Barbiel care va ajuta sa luati cele mai bune decizii in acest sens si sa rezistati fara frustrare oricaror ispite.
Scorpionii mai pot beneficia de pretectia Arhanghelului Mihail care le da posibilitatea de a lupta de partea luminii, mai intai impotriva intunericului din propria minte si apoi impotriva intunericului constiintei celor care au pierdut calea. Nu trebuie sa ai o arma ca sa fii razboinic, este suficient sa iti linistesti mintea si sa o cureti de ganduri, orientand-o ca pe o antena spre divinitate. Orice dorinta infranta in plan fizic devine o trambulina pentru evolutia spirituala.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 23 Oct 2010, 19:25

Sagetator

Adnachiel – Ingerul puterii iubirii

Nativii din Sagetator primesc puterea lui Adnachiel care aduce iubire divina in locul iubirii umane. Ambitia voastra caracteristica are nevoie sa fie canalizata cu iubire catre iubire. Abia atunci dorintele omenesti devin motorul vietii spirituale si devin aspiratii, intuitii si nevoie de absolut. Adnachiel este cel care va ajuta sa porniti in calatoria spirituala fara a avea nevoie sa ajungeti, ci doar sa calatoriti. El aprinde in inima voastra nevoie de a ajunge ACASA in spatiul acela dincolo de spatiu si timp in care sufletul se intalneste cu creatorul sau. Sagetatorii au ambitii mari, dar si aspiratii spirituale importante. Ingerii pot fi si surse de informatie, dar pot sa va si orienteze in actiunile in viata de zi cu zi. Ei va pot aduce lumea spirituala mai aproape si va pot face sa vedeti mai clar ceea ce urmeaza.
Viata voastra se afla sub protectia lui Adnachiel care va da puterea de intelege si de a-i ajuta si pe ceilalti sa inteleaga ca in spatele fiecarei actiuni umane se afla o directie divina si o ratiune divina. El este cel care va face rabdatori cu cei ce nu stiu si dornici de a oferi iubire, mai ales celor care aparent nu o merita.
Pe voi va mai ajuta Aniel cel care va face sa asimilati cunoasterea si sa o folositi pentru binele celorlalti in directia progresului spiritual.

dolion

dolion

Capricorn

Haniel – ingerul revelarii divinitatii

Capricornii pot primi puterea de percepe Divinul in orice actiune umana de la Haniel. De fapt, calea vietii Capricornilor este ajutata de mai multi ingeri guvernatori ai pamantului, pentru ca nativii au de facut fata unor cerinte complexe atat in planul existentei de zi cu zi, cat si in planul existentei spirituale. Este nevoie de o intreaga armata de ingeri pentru ca nativii capricorni sa depaseasca nevoia de control in plan uman si sa se dedice idealurilor spirituale.
Ambitia este cea care isi spune cuvantul in orice actiune a capricornilor. Haniel este cel care ii ajuta pe capricorni sa transforme viata spirituala din ideal in actiune concreta. Desi Capricornul este un semn dens de pamant el este precum muntele al carui varf intalneste cerul.
Haniel va ajuta in momentele in care incepeti o noua actiune si va ajuta sa nu pierdeti directia spirituala. El va face generosi cu timpul si resursele voastre si mai ales iertatori cu cei care va gresesc. Acest inger are grija ca orice noua cunostinta sa fie asimilata eficient.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 23 Oct 2010, 19:26

Varsator

Gabriel- Ingerul adevarului

Nativii din Varsator primesc puterea adevarului revelat de la Gabriel. El ii ajuta sa rosteasca si sa transmita adevarul in orice actiune pe care o intreprind. Caracteristica Varsatorilor este faptul ca ei reprezinta legatura intre nevoile personale si cele general umane. Varsatorii sunt cautatori ai adevarului si pentru asta creaza sisteme de gandire prin care sa se inconjoare de oameni care sa le impartaseasca idealurile. Ei pot parea egoisti multora dintre semeni. Gabriel le da Varsatorilor bucuria cunoasterii adevarului si a raspandirii acestuia in grupuri din ce in ce mai mari de oameni. Tot el le da capacitatea de a insufla idealuri inalt spirituale.
Gabriel este mesagerul Domnului si este cel care le aduce in permanenta Varsatorilor informatii, dar nu direct, ci prin intermediul intuitiilor, revelatiilor, semnelor. El ii indeamna sa nu tina pentru ei aceasta cunoastere divina si sa o foloseasca pentru a inspira mari grupuri de oameni pentru a-i face constienti si pe acestia de menirea lor divina.
Tzadqiel ii mai poate ajuta, el fiind ingerul compasiunii, va da puterea de a tine cont de nevoile oricarui om atunci cand isi urmaresc planurile spirituale. El da Varsatorilor capacitatea de a schimba sisteme sociale, dar in coordonatele compasiunii si grijii fata de ceilalti.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 EmptySam 23 Oct 2010, 19:26

Pestii

Barakiel – Ingerul credintei

Nativii din Pesti primesc de la Barakiel capacitatea de a face diferenta intre cunoastere si credinta. Asta este una dintre cele mai mari provocari spirituale din viata voastra. Pestii sunt cei care resimt cel mai puternic dualitatea personalitate- suflet. Barakiel ii invata sa isi cunoasca atat personalitate cat si sufletul si sa faca din doua un intreg divin. El asista Pestii in efortul lor de a-si intelege instinctele si sa isi inalte mintea deasupra lor prin constiinta intuitive. Voi, Pestii, traiti in permamenta cu constiinta existentei celorlalti, cu durerile lor si cu trairile lor pe care le resimtiti acut. Barakiel va ajuta sa invatati sa le alinati si sa construiti in oameni constiinta faptului ca pot muta muntii din loc cu un strop de credinta.
Metatron, considerat cel mai puternic dintre ingeri va va ajuta cu orice ocazie in care veti mai face un pas pentru dezvoltarea voastra spirituala. El va va sustine constiinta faptului ca fiecare fiinta este expresia divinitatii pe pamant si fiecare actiune se realizeaza in contul mantuirii.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (II)   POPASUL DOLION (II) - Pagina 17 Empty

Sus In jos

POPASUL DOLION (II)
Sus 
Pagina 17 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» POPASUL DOLION (I)
» POPASUL DOLION (III)
» __Nu sta in poartă, intră!__
» ION
» POPASUL ABBILBAL

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: DOLION-
Mergi direct la: