Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 17 Sept 2010, 08:33
La cei 86 de ani sai, maestrul Ion Lucian este extrem de mahnit din cauza situatiei socante in care se afla. Celebrul actor a primit luna trecuta un salariu de un leu, iar sotia sotia sa de trei ori mai mult.
Maestrul Ion Lucian a ajuns la "fabuloasa suma", dupa ce a fost obligat de Guvern sa aleaga intre salariu si pensie. Actorul a ales salariul in valoare de 600 de lei, dar si acesta a fost taiat. Cum maestrul a avut si concediu, a ajuns ca la lichidare sa ia un leu.
"Din 3 iulie pana acum am luat un leu. Noi am avut concediu in iulie si am avut dreptul si la cateva zile din august. Acele cateva zile din august au fost incluse in avans, iar la sfarsit am mai luat decat un leu. Sotia mea a avut trei lei. Stiu ca pare meschin ca vorbim despre astfel de lucruri, dar as zice ca nici macar linistea de a astepta ziua de maine nu o mai avem. Am fost bolnav de optimism toata viata, dar mi-a trecut", a declarat Ion Lucian, directorul Teatrului Excelsior, la Observator.
Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 17 Sept 2010, 19:32
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 17 Sept 2010, 23:49
“Capitalismul de grota nu are nevoie de cultura”
Un interviu cu Dan Puric, daca esti acordat pe frecventa lui de emisie, devine, in mod fatal si fericit, o tulburatoare maieutica despre adevarurile fundamentale ale lumii in care traim, vazute de pe scandura scenei pe care trudeste. “Cand faci un bine pentru tara - spune el - nimeni nu-l recunoaste. Este ca intr-o caricatura dintr-un ziar frantuzesc: o mama scapa copilul din brate intr-un rau. Un tanar, care se afla pe acolo, isi risca viata, sare in rau si salveaza copilul. Vine mama copilului si, in loc sa-i multumeasca salvatorului, il intreaba: Dar basca unde e? Ei bine, asta mi se intampla mie de 20 de ani, cu autoritatile din Romania: ma intreaba de basca. Si-mi dau diurna dupa ce ma intorc din strainatate. Ba imi mai si scot ochii ca mi-au facut o favoare, lasandu-ma sa plec, sa joc la Teatrul Regal din Anglia”.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 18 Sept 2010, 00:16
Primul dintre cercetatorii care si-a dedicat viata analizei amanuntite a asa-numitului "Mit Hunza" a fost americanul Jay Milton Hoffman, care in anul 1960 a fost delegat de catre U.S. National Geriatric Society sa studieze cauzele si factorii care determina starea de sanatate si longevitatea proverbiala a hunzakutilor. Dr. Hoffman si-a notat observatie intr-o lucrare care avea sa faca multe valuri in medicina moderna. Volumul "Hunza: Secrets of the World's Healthiest and Oldest Living People" relateaza despre un tinut indepartat unde oamenii nu sufera de bolile comune populatiilor occidentale sedentarizate si consumatoare de alimente nocive. In Hunza, nici macar cei mai batrani oameni nu sufereau de Parkinson, colesterol marit, boli de inima, cancer (cancerul este totalmente necunoscut in randul lor), artrita, carii dentare, afectiuni ale vezicii urinare, diabet, tuberculoza, hipertensiune arteriala, alergii, astm, boli de ficat, constipatie, hemoroizi sau alte sute de afectiuni care vin ca o ironica nota de plata pentru noi, cei "civilizati, avansati tehnologic si atotstiutori in ignoranta noastra educata". In Hunza nu exista spital, farmacie, azil de nebuni, sectie de politie, inchisori, crime sau cersetori. Iar asta nu din cauza ca acesti oameni sunt prea « barbari » sau saraci sa le construiasca, ci pentru ca nu au existat niciodata, iar societatea hunzakutilor nu are pur si simplu nevoie de aceste avanposturi ale "omului civilizat". Credeti sau nu, dar aici se intalnesc la tot pasul batranei si batranici simpatici care nu mai tin minte cand anume s-au nascut, dar care au varste de 120-140 (!) ani, conform masuratorilor si analizelor de ultima ora. In Hunza, oamenii mor fie in urma accidentelor, fie de batranete, la varste matusalemice. In niciun caz nu sunt secerati de boli degenerative, precum batranii din Occident. Dar cea mai mare surpriza a medicinei moderne a avut loc in urma investigarii cazurilor des intalnite in care "mamele" aveau 60-70 ani si "tatii" 70-90 ani. Pare incredibil, nu?
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 18 Sept 2010, 00:26
Am spus că ancheta în cazul Ţînţăreanu va continua. Mă ţin de cuvînt - şi iată o dezvăluire senzaţională: ANAF îl va urmări, inclusiv penal, pentru evaziune fiscală, pe Cristian Ţînţăreanu pentru neplata TVA la speculaţiile imobiliare datorate statului. Ţineţi-vă bine: 21.227.340 lei noi! Deci, speculantul Ţînţăreanu a uitat să dea aceşti bani, care v-ar fi asigurat pensiile şi salariile de mizerie.
Iar această sumă este doar pentru perioada 2004-2006! În timp ce, voi, oameni simpli, vă plătiţi cu chiu-cu vai angaralele, Ţînţăreanu nu-şi plăteşte taxele de miliarde şi miliarde de lei! Poliţia, Garda Financiară şi Parchetul sînt sesizate acum în mod oficial de ziarul "Tricolorul" - să ne spună dacă în urma tranzacţiei Complexului "Prisma" către firma germană "Hornbach" (o suprafaţă de 15 ha), în valoare de 20 milioane de euro, au fost plătite către stat taxele, TVA şi impozitele aferente. Să nu uităm că 10 milioane de euro au fost luate de asociatul său Jose de Alvarez (răspunderea penală este a tuturor membrilor firmei, din care Cristian Ţînţăreanu deţinea 30%, Alvarez 29%, Industrialexport 27%, iar alte persoane fizice 14%); restul de 10 milioane de euro l-a luat banca (BRD), demostrîndu-se astfel că Ţînţăreanu a minţit la OTV cînd a zis că avea un credit de doar 50.000 de euro. Să dai 20 milioane de euro pe un complex falimentat în perioadă de criză miroase a spălare de bani şi evaziune fiscală. Ce face DIICOT în acest caz? Pentru o sumă mai mare de 10.000 de euro trebuie să se sesizeze şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.
Pe lista datornicilor ANAF, regăsim nume sonore de mafioţi PDL sau care îl pupă în fund pe Băsescu: - Adriean Videanu: 7.260.340 lei noi; - Radu Berceanu: 987.200 lei; - Elena Gabriela Udrea: 415.240 lei; - Vasile Turcu: 17.823.100 lei; - Ion Ţiriac: 4.874.250 lei; - Zoltan Arpad Paszkani: 23.541.350 lei; - Radu Moraru (042) - lupul moralist de la B1TV: 341.280 lei. Iată informaţia bombă:aceşti indivizi, prin neplata TVA-ului, au prejudiciat statul, în perioada 2006-2008, cu suma de 3,7 miliarde de euro (?????). Pentru plata pensiilor şi salariilor bugetarilor era nevoie de 500 milioane de euro, în timp ce Guvernul Boc duce o politică de genocid, împreună cu Traian Băsescu, pentru o rată de la FMI de 800 milioane de euro. Deci, mai bine luăm alocaţia pentru copii, pensia amărîţilor care au muncit o viaţă întreagă decît să recuperăm 3,7 miliarde de euro (şi asta doar pentru 2 ani, căci ei fură de 20 de ani) de la îmbogăţiţii de peste noapte din TOP 300! Ruşine să vă fie!
Între 2006 şi 2008, au avut loc 278.118 tranzacţii imobiliare, în valoare de 83.944.417.457 lei, iar TVA-ul pe care aceşti hoţi trebuiau să-l plătească era de 3,7 miliarde de euro.Aţi văzut, mafioţilor PDL-UDMR, că mai găsim soluţii să scoatem ţara din criză? De ce nu-i executaţi silit pe aceşti escroci şi îi nenorociţi pe cei care muncesc sau au muncit o viaţă întreagă? Cine-l ţine în braţe pe Ţînţăreanu? În afară de Dinu Patriciu, Bogdan Olteanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Silviu Prigoană, omul care conduce practic comuna Corbeanca este susţinut de procurori, poliţişti, politicieni corupţi. În curînd, numele lor. Am uitat Serviciile Secrete. Ţînţărene, .... Terenurile luate erau în extravilan, erau terenuri agricole... Cu complicitatea cui le-ai trecut în intravilan pentru a face acele speculaţii financiare? Te-au ajutat atît Mafia PSD, PDL, cît şi cea a PNL.În loc să avem produse alimentare româneşti, importăm tot felul de otrăvuri din străinătate.
Terenurile agricole au devenit sursă de îmbogăţire a zeci de Ţînţăreni, care nici măcar taxele şi impozitele la stat nu şi le plătesc.Ca reprezentant al ENERO s-a băgat pe lîngă "băieţii deştepţi din energie", cum le spunea Băsescu. Dar despre ENERO, API Construcţii, audierile de la DIICOT din 5 iulie 2007, audierile de la Procuratură în legătură cu moartea lui Mihai Erbaşu, veniturile de 300.000 de dolari pe lună de la "Prisma" şi multe altele, în numerele viitoare. Rugăm organele de anchetă să-şi facă treaba. http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/de-ce-ni-se-reduc-pensiile-cu
DATORNICI LA BUGETUL STATULUI
Potrivit ANAF, totalul datoriilor pe care marii contribuabili le au la buget la este de 8.69 de miliarde de lei. Firmele mici şi mijlocii cumulează datorii la stat de 9,88 miliarde de lei. Însumate, datoriile firmelor către stat ajung la 18,57 miliarde de lei ( 4,2 miliarde de Euro ) - aproximativ 3,4% din PIB.
Liderii pedelişti s-au înfuriat întrucât printre marii datornici la bugetul statului figurează şi firmele a patru miniştri din Cabinetul Băsescu-Boc. Este vorba despre societăţi în care sunt acţionari Radu Berceanu, Elena Udrea, Mihai Șeitan şi însuşi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Firmele respective au datorii neachitate la bugetul de stat şi împotriva lor a fost demarată executarea silită. Iată cum cei care ne spun că trebuie să strângem cureaua şi să ne plătim taxele şi impozitele din ce în ce mai mari şi mai multe, chiar ei, actualii guvernaţi, sunt primii datornici la bugetul de stat.
Elena Udrea - DALLI INTERNATIONAL CO. SRL, la care sunt acţionari Elena Udrea şi soţul acesteia, Dorin Cocoş, datorează statului o sumă mult mai mică decât cele datorate de firmele colegilor săi. Cu toate că este vorba de doar 564 de lei, datoraţi de SC DALLI INTERNATIONAL CO. SRL bugetului de stat, şi împotriva acestei firme s-a început executarea silită. În februarie, după ce presa a scris despre aceste lucruri, Elena Udrea declara oarecum ameninţător la adresa celor de la ANAF: "Este o eroare a ANAF-ului. Să o regleze ANAF-ul cumva. Să nu mai apară pe site lucruri nereale!". In lista din martie nu mai apare acesta societate.
Radu Berceanu - SC AVI SRL din Craiova, care este deţinută în proporţie de 80% de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu - datorează statului 450 de mii de lei
Mihai Șeitan ministrul Muncii - Guild Broker de Asigurare SRL în care Mihai Șeitan deţine 12% din acţiuni, cu datorii la stat de 245 de mii de lei.
Sebastian Vlădescu - EOL Renewable Energy, în care ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, este asociat într-o cotă de 25%. EOL Renewable Energy figurează ca executată silit pentru suma de 25.278 de lei. Despre această societate comercială se ştie că este producătoare de energie electrică şi că a obţinut anul trecut un contract gras cu primăria comunei tulcene Cerna, pentru construcţia Parcului Eolian Cerna. Alte societati: Boss Constructii, Consultanta SRL – 90% actiuni , etc.
Majoritatea intreprinzatorilor cu firme mici si mijlocii (IMM) isi cer singuri insolventa, iar ulterior vin cu planuri de restructurare formale.
Adevarata miza este de a nu fi chemati in judecata de creditori, inclusiv de catre stat pentru impozite , deoarece potrivit art. 36 din legea 85/2006 toate demersurile judiciare si extrajudiciare sunt suspendate.
ANAF precizeaza ca persoanele fizice care au realizat tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi, care au caracter de continuitate, aveau obligatia inregistrarii in scopuri de TVA si platii TVA la bugetul de stat aferenta livrarilor.
Persoanele fizice care au achizitionat constructii noi si terenuri construibile in vederea utilizarii in scop personal nu au obligatia platii taxei pe valoare adaugata .
Lista celor 67 de nume de persoane fizice care datoreaza TVA pentru tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi (publicata de Agentia.org) cuprinde nume precum:
Top 10 cei mai mari datornici privaţi ( firme ) la bugetul de stat (lei) la 31.03.2010
Electroputere - Craiova (EPT) este controlat de firma saudită Al-Arrab Contracting Company, care deţine 86.28% din capital, şi este administrat de omul de afaceri Fati Taher. - 111.510.318
UCM Reşiţa – 85.323.238 - INET AG Elveţia 96% din actiuni, produce motoare si turbine. Suma reprezinta datoriile istorice de la momentul privatizării neclarificate
Hermes Impex Calarasi - 84.425.952 - infiintata in aprilie 2007 de cetateanul bulgar Ivan Zhekov, din Varna. Acesta a disparut si este cautat si de autoritatile din Bulgaria. Hermes Impex SRL avea sediu fictiv de functionare .Datoriile au fost acumulate intr-o perioada foarte scurta de timp, prin schema deja clasica a neplatii TVA la tranzactiile intracomunitare.
Petrochemical Trading - 79.224.929
Larika Impex Giurgiu - 69.118.609 - infiintata tot de un cetatean bulgar
European Food - 60.602.127 - cea mai mare firmă a fraţilor Micula
Flenco International Real Group Constanta 37.711.737 - firma înregistrată în 2006 de buzoianul de 23 de ani Cojocaru Cătălin Constantin - activităţi în agricultură
Agrisco Constanta - 36.249.154
Energoconstrucţia - 35.138.247
Lonelia Com - 32.831.723 - înfiinţata în februarie 2008 de Morad W. Ahmed (cetăţean irakian) şi Kianzad Behrang (cetăţean suedez)
Total 10 firme = 632.136.034 lei din datoria totala de 18,57 miliarde de lei a firmelor private .
Surse din ANAF au spus pentru money.ro că, în general, acolo unde vedem firme necunoscute care au acumulat datorii atât de mari încât să rivalizeze cu restanţele datornicilor istorici este vorba despre firme special create pentru ocolirea plăţii TVA pe produse provenite din spaţiul comunitar ( ex. Lonelia Com - înfiinţata în februarie 2008 de Morad W. Ahmed (cetăţean irakian) şi Kianzad Behrang (cetăţean suedez)).
"Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind mare curaj!"
UN "CLASIC" IN VIATA
Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?
DAN PURIC TOT CE VA DORITI!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 18 Sept 2010, 09:03
Zi plină de frumos!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 18 Sept 2010, 09:06
Zi plină de frumos alături de cei dragi!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 19 Sept 2010, 09:10
In comuna Homorod, judetul Brasov, se afla cel mai mare stejar din tara noastra. Trunchiul sau are o circumferinta-record pentru Romania, peste 12 metri la baza. Despre acest pom se spune ca ar fi acolo de mai bine de 600 de ani.
Locuitorii din Homorod se mandresc ca la ei se afla cel mai falnic dintre stejarii din Romania
Oamenii din Mercheasa, comuna Homorod, au cu ce sa se mandreasca. La ei in comuna se afla cel mai strasnic stejar din Romania, batran de peste 600 de ani. Copacul se gaseste intr-o padure de stejari seculari, de pe dealurile ce inconjoara fosta comunitate de sasi.
E nevoie de noua barbati care sa-l imprejmuiasca tinand bratele deschise, intrucat circumferinta trunchiului sau depaseste 12 m. Stejarul e atat de falnic incat, spun satenii, la umbra lui se poate odihni intreaga ciurda de bivoli a localitatii.
Tiganii incendiaza arborii batrani
Din pacate, atat acest falnic monument al naturii, cat si alti stejari batrani din preajma sunt in mare pericol. Localnicii se plang ca tiganii de la marginea satului au obiceiul de a incendia copacii, pentru a face rost de lemn de foc. Pentru ca nici lama toporului, nici lantul drujbei nu pot pune la pamant uriasii stejari, tiganii toarna motorina in scorburile lor si le dau foc.
Martorii unor asemenea practici spun ca masivul trunchi arde mocnit pana cand, lipsit de seva, se prabuseste, moment in care tiganii se apuca sa taie crengile arborelui. Satenii din Mercheasa sunt foc si para si ameninta ca ii vor alunga cu furcile si cu topoarele din satul lor pe tiganii care vor indrazni sa se atinga de “stejarul al mare”.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 19 Sept 2010, 09:13
Yahoo! va lansa in urmatoarele saptamani o noua versiune a serviciului de email ,Yahoo! Mail, cu o interfata mai simpla si care va permite updatarea statusului Facebook si Twitter direct din Inbox, conform blogului oficial al companiei.
Yahoo! Mail Beta, care seamana destul de mult cu Gmail, va putea fi folosit de cei peste 281 de milioane de utilizatori din intreaga lume in urmatoarele saptamani.
Care sunt principalele schimbari aduse serviciului
In primul rand Yahoo! Mail Beta va avea o interfata noua, mai accesibila si mai rapida. Utilizatorii vor putea sa descarce si sa raspunda la mesaje mult mai rapid. De asemenea, Yahoo! Mail Beta va continua sa ofere cea mai buna protectie anti-spam. Yahoo! Mail ofera in prezent cea mai buna protectie anti-spam, conform unui studiu efectuat de Institutul Fraunhofer.
O alta caracteristica este integrarea retelelor sociale. Astfel, utilizatorii de Yahoo! Mail vor putea sa isi updateze statusul de pe Facebook sau Twitter de fiecare data cand isi verifica mailul. In plus, atunci cand primesc un link de pe YouTube acestia il vor putea vedea direct din Yahoo! Mail.
SURSA: ymailblog.com
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 19 Sept 2010, 09:17
Intr-o curte de pe Strada Icoanei, plasata la numarul 98, stau ordonate nemteste vreo 10 containere si zeci de galeti. "Toate sunt pline cu ulei, impartite - o parte au de palmier, altele de floarea-soarelui", explica Dan, un angajat al Stoehr, una dintre primele firme de colectare a uleiului uzat.
Afacere din gatit, cu radacini nemtesti
Lui George Stoehr, patronul firmei, un roman stabilit de peste 20 de ani in Germania, i-a venit ideea cu reciclatul uleiul in urma cu 6 ani.
"Eram in vizita de Craciun si i-am vazut pe unii pe Calea Mosilor ca arunca ceva la canal. Cand am auzit ca era ulei, mi-am pus mainile in cap", isi aminteste Stoehr. Asa s-a pus pe treaba: a facut un studiu de piata ca sa vada cu cine ar putea sa lucreze si de ce echipamente are nevoie, iar in cateva luni a pus pe roate firma de colectare a uleiurile folosite. Acum a ajuns la peste 700 de clienti. De dimineata la prima ora, dubitele Stoehr tasnesc pe poarta depozitului si, pana seara tarziu, bat tot sudul tarii sa stranga uleiul folosit de la restaurante si fast-fooduri. Dupa estimarile administratorului, numai in Bucuresti exista un potential cam de 2.000 de tone.
Pe langa marii consumatori de ulei din industria gatitului, in timpul zilei, la poarta bat si oamenii de rand. "Cam o data la doua zile mai vine cate cineva si ne aduce uleiul folosit in sticle de plastic, galetuse, fiecare cum poate. Sunt oamenii de bun-simt, in general cei de varsta a treia. Era o femeie care a strans, in vreo 2 ani, patru galetuse de 5 litri. Le-am spus - «Daca aveti vreo 10 litri, venim noi la dumneavoastra »", povesteste Stoehr. Ca experiment, a pus si recipiente de colectare si in cateva scoli, unde copiii pot sa aduca de acasa, in sticle de plastic, uleiul folosit. "La mine in Germania, intr-un sat de 1.300 de locuitori, avem un depozit de 70-80 de metri patrati. Sambata, de la 8.00 la 11,00, te duci cu ulei uzat, baterii, capace, resturi menajere, tot ce se poate recicla. E o datorie civica", mai adauga seful firmei.
Dupa ce prajim cartofii, facem crema de fata
Pe langa faptul ca e un foarte mare poluator, uleiul ataca si instalatiile. "In combinatie cu praful, cu mizeria, se betoneaza pe peretii canalizarii. De exemplu, majoritatea fast-foodurilor lucreaza cu ulei de palmier, iar la o temperatura de 9 grade C e ca untura, nu mai e lichid, va dati seama ce dezastru ar crea", explica George Stoehr.
Dupa ce e colectat de la restaurante, cantine sau fast-fooduri, uleiul folosit e preluat de firmele de procesat. Din el se face biodiesel, motorina ecologica, ce nu ataca mediul si nu contine noxe. "3% reprezinta resturi care nu pot fi folosite. 90% iese biodiesel, iar 7% ramane glicerol care se purifica si se face glicerina din care se produc cosmeticele", explica Stoehr. Uleiurile folosite nu au un pret fix, se ghideaza si in functie de piata petrolului, iar o tona poate porni cam de la 200 de euro si poate ajunge pana la 400.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Ionut Fantaziu)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 19 Sept 2010, 09:19
In urma cu caeva zeci de ani, stangacii erau considerati inferiori, in unele culturi se credea ca poarta "amprenta diavolului". Copiii care scriau cu mana stanga erau obligati, la scoala sa scrie cu mana dreapta si astfel deveneau dreptaci. In privinta scrisului cel putin. Mai nou, s-a descoperit ca stangacii si ambidextrii sunt oameni nervosi.
Profesorul de psihologie Ruth Propper de la Merrimack College din Massachusetts, a realizat un studiu pentru a descoperi ce diferente sunt intre stangaci si dreptaci. Se pare ca persoanele care utilizeaza mana stanga sunt mai nervoase, mai agitate si au mereu ifose si pretentii exagerate.
Motivul? Raspunsul se departeaza putin de psihologie, intrand deja in sfera neurologiei. Astfel, in cazul persoanelor stangace si a celor ambidextre, cele doua emisfere ale creierului interactioneaza mai mult decat in cazul dreptacilor, astfel incat se nasc mai multe emotii negative.
Printre stangacii celebri se regaseste si presedintele american Barack Obama.
Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 19 Sept 2010, 09:29
Politistul si baletul rus
Un Logan albastru loveşte o fetiţă pe o trecere de pietoni. Fetiţa rămâne pe asfalt şi începe să plângă. Şoferul, un tip sensibil, nu suportă scena şi pleacă în grabă.
Doi jandarmi încearcă să pună niţică ordine: cheamă o ambulanţă, delimitează locul accidentului, îi împrăştie pe doctorii de ocazie, dau drumul la circulaţie pe o bandă. Când lucrurile păreau să se îndrepte, perpendicular pe axul drumului se înfige maşina poliţiei rurale. Reuşeşte miraculos să evite fetiţa. Din maşină coboară poliţistul rural. Are un mers mlădios, ce explică atât parcarea meseriaşă, cât şi mica întârziere: a auzit mai târziu de accident, că era gălăgie în cârciumă.
Ştiţi scenele alea din filmele americane, când vin tipii de la FBI şi-i iau cazul şerifului local? Aşa a preluat şi poliţistul rural cazul de la jandarmi: i-a concediat cu un gest elegant, dar ferm, şi-a tras o veste reflectorizantă, care i-a conferit pe loc mai multă vizibilitate, după care a trecut la treabă. Pentru început, a oprit de tot circulaţia, să se poată concentra. Ce-a meditat el acolo, în mijlocul drumului, scărpinându-se cu o mână sub caschetă şi cu una în cur, e greu de spus, însă o revelaţie bruscă i-a întrerupt procesul gânditului şi l-a determinat să treacă la acţiune. S-a repezit spre prima maşină şi i-a făcut semn şoferului să treacă. Apoi, s-a răsucit pe călcâie şi, ţopăind ca Siegfried când a văzut-o pe Odette, a dat drumul şi maşinilor şi din sens opus. Situaţia nu l-a descurajat deloc: s-a întors spre prima maşină căreia îi făcuse semn să treacă şi a dirijat-o cu aceeaşi graţie înapoi. După care, rotind în aer un pulan imaginar, a reuşit să blocheze de tot şi sensul eliberat de jandarmi puţin mai devreme . Ba chiar, la un moment dat, a fost aproape să realizeze ceva de fineţe: să dirijeze o maşină să-l calce.
După ce salvarea a luat-o pe fetiţă, a apărut o maşină a poliţiei rutiere, conţinând poliţişti adevăraţi, care i-au luat cazul. Au izolat locul accidentului cu bandă, au chestionat martorii şi au dat drumul la circulaţie, acţionând rece, profesionist şi cu eficienţă. Şi totuşi, publicul a părăsit scena, n-a vibrat şi nu i-a iubit, pentru că dragostea adevărată nu se cumpără cu gesturi, de multe ori e doar o mlădiere sau un scărpinat în cur.
Julius Constantinescu
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 19 Sept 2010, 15:50
dolion a scris:
In comuna Homorod, judetul Brasov, se afla cel mai mare stejar din tara noastra. Trunchiul sau are o circumferinta-record pentru Romania, peste 12 metri la baza. Despre acest pom se spune ca ar fi acolo de mai bine de 600 de ani.
Locuitorii din Homorod se mandresc ca la ei se afla cel mai falnic dintre stejarii din Romania
Oamenii din Mercheasa, comuna Homorod, au cu ce sa se mandreasca. La ei in comuna se afla cel mai strasnic stejar din Romania, batran de peste 600 de ani. Copacul se gaseste intr-o padure de stejari seculari, de pe dealurile ce inconjoara fosta comunitate de sasi.
E nevoie de noua barbati care sa-l imprejmuiasca tinand bratele deschise, intrucat circumferinta trunchiului sau depaseste 12 m. Stejarul e atat de falnic incat, spun satenii, la umbra lui se poate odihni intreaga ciurda de bivoli a localitatii.
Tiganii incendiaza arborii batrani
Din pacate, atat acest falnic monument al naturii, cat si alti stejari batrani din preajma sunt in mare pericol. Localnicii se plang ca tiganii de la marginea satului au obiceiul de a incendia copacii, pentru a face rost de lemn de foc. Pentru ca nici lama toporului, nici lantul drujbei nu pot pune la pamant uriasii stejari, tiganii toarna motorina in scorburile lor si le dau foc.
Martorii unor asemenea practici spun ca masivul trunchi arde mocnit pana cand, lipsit de seva, se prabuseste, moment in care tiganii se apuca sa taie crengile arborelui. Satenii din Mercheasa sunt foc si para si ameninta ca ii vor alunga cu furcile si cu topoarele din satul lor pe tiganii care vor indrazni sa se atinga de “stejarul al mare”.
In 1974-76 am lucraqt ca profesor in Maroc , in frumoasa localitate de munte Azrou. La 80 de km de capitala spirituala a Marocului, Fes, si la 15 km de resedinta de iarna a regelui- Ifrane.
Azrou, un orasel de vreo 30.000 de locuitori, era inconjurat de paduri de cedri. Cedrul e recunoscut pentru miros si duritatea lui. Se fac linguri, furculite artizanale, asa cum se fac si din abanos.
In aceste paduri sunt mai maimute in stare de libertate. In apropiere era un cedreu secular, pe care 4 copii, 6 adulti nu l-am putut cuprinde cu bratele. Avea crescuta o creanga in unghi drept la cel putin 2 metri de sol.
Si acolo sunt oameni rai. Pe copac, saracul de el, nu s-a putut apara, era sculptata zvastica.
Sunt multe amintiri frumoase cu care am ramas de atunci, de acolo. O experienta de viata cat o viata. Bogatia materiala e nimic pe langa ce am vazut si am invatat atunci. O zi buna! Ion
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 21 Sept 2010, 18:51
In doua din trei judete ale tarii, numarul pensionarilor il depaseste pe cel al angajatilor, iar Giurgiu, Teleorman si Calarasi tin capul de afis. Din aceasta cauza contributiile sociale sunt mari.
De doua ori mai multi pensionari decat salariati - aceasta este situatia in Giurgiu si Teleorman. Cele doua judete se afla in fruntea unui clasament intocmit de EVZ pe baza datelor Institutului National de Statistica (INS) privind numarul de pensionari raportat la cel al angajatilor, valabile la sfarsitul lunii iunie.
O situatie usor mai buna se inregistreaza in Calarasi, Dambovita, Suceava, Botosani, Vaslui, Neamt si Olt, unde la fiecare trei pensionari exista doar cate doi angajati.
Dupa cum declara recent Vergil Voineagu, presedintele INS, "in doua treimi din judetele tarii, numarul pensionarilor il depaseste pe cel al salariatilor".
Polul saraciei
Judetele Calarasi, Giurgiu, Ialomita si Teleorman compun al doilea pol de saracie din tara, dupa Regiunea Nord-Est. In anii '70, intreaga zona a fost dezvoltata artificial, iar dupa schimbarea regimului, fabricile mari s-au inchis. Solutia preferata la acel moment de autoritati era pensionarea anticipata, pentru a evita valurile de someri si protestele.
"Nenorocirea s-a petrecut din cauza practicilor declansate la inceputul anilor '90 de a scoate angajatii unor unitati industriale la pensie anticipat, pentru a nu-i trimite in somaj", explica analistul economic Ilie Serbanescu.
Aceste persoane, alaturi de pensionatii pe caz de boala si de cei care primesc pensia minima, ce ar trebui considerata ajutor social, umfla artificial numarul romanilor care isi primesc veniturile din fondul de pensii, considera specialistii consultati de EVZ.
In acest sens, Adrian Izvoranu, director general al Confederatiei Patronale a Industriei, Serviciilor si Comertului, sustine ca de 34% din numarul total de pensii sunt discutabile. Iar aprobarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu a facut ca pensionarii sa traiasca mai bine decat salariatii care au familiisicopii, spuneSerbanescu.
In opinia sa, "totul porneste de la faptul ca pensionarii sunt cel mai mare bazin electoral. Este o tara de asistati cu o politica orientata spre trecut, unde salariatul este cel mai napastuit personaj". Peste aceasta problema se suprapune una naturala. "Nu ne putem astepta la un altfel de rezultat, in conditiile in care legislatia nu incurajeaza cresterea natalitatii si se ajunge la imbatranirea populatiei active", spune Daniela Necefor, managing partner al companiei de resurse umane Total Business Solutions.
Ce se poate face
Autoritatile incearca sa reduca numarul de pensionari crescand varsta de pensionare. Astfel, in anul 2030, romanii vor iesi la pensie la 65 de ani. Daniela Necefor spune ca, pe termen mediu si lung, guvernul trebuie sa incurajeze natalitatea, precum si angajarea tinerilor absolventi.
Adrian Izvoranu vine cu o alta solutie: "Casa de Pensii trebuie sa devina o entitate autonoma care sa lucreze pe principii economice". Astfel, banii ar fi suficienti pentru plata pensiilor celor carora li se cuvin de drept.
AFACERI
Capitala, cea mai dezvoltata zona
Cei mai multi salariati fata de numarul de pensionari sunt in municipiul Bucuresti: sase pensionari la zece angajati. Capitala este urmata de judetele Ilfov, Timis si Constanta, unde la zece salariati sunt sapte pensionari. Dupa acestea se situeaza Clujul (opt pensionari la zece salariati), Brasovul, Sibiul, Aradul si Covasna, cu noua pensionari la fiecare zece lucratori. Aceste zone ale tarii sunt exact cele mai dezvoltate din punct de vedere economic.
De exemplu, aproape un sfert din firmele mici si mijlocii din Romania sunt concentrate in zona Bucuresti-Ilfov, potrivit Cartei Albe a IMM-urilor 2010. Circa 5% dintre IMM-uri sunt in Cluj, 4,3% in judetul Timis, iar 4,1% in Constanta. La polul opus, in Giurgiu sunt numai 0,73% din numarul total de IMM-uri, iar in Ialomita 0,74%.
Judetele unde raportul este in defavoarea salariatilor sunt cele "din mediile dezafectate, unde au avut loc concedieri masive pentru care s-a gasit ca solutie pensionarea anticipata", explica Adrian Izvoranu, director general al Confederatiei Patronale a Industriei, Serviciilor si Comertului. Astfel, potrivit lui, cele mai grave situatii sunt acolo unde situatia economica este dintre cele mai slabe.
La finele lunii iunie, in Romania erau inregistrati 4,75 milioane de pensionari si 4,68 milioane de salariati, conform datelor INS.
Sursa: Capital - (Ana Batca)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 21 Sept 2010, 18:52
Se intampla in Statele Unite, dar lucrurile stau exact la fel si in Romania. Cei care au ramas fara un loc de munca si au o varsta de aproximativ 50 de ani se tem ca nu vor mai munci niciodata pentru ca piata muncii sufera, iar locurile care se mai creeaza cand si cand nu sunt pentru cei care mai au putin pana la pensie.
In Statele Unite ale Americii, din cei aproape 15 milioane de someri, nu mai putin de 2,2 milioane au peste 50 de ani, se arata intr-un material publicat de New York Times. Jumatate dintre acestia au depasit 6 luni de cand sunt someri, conform statisticilor oficiale ale somajului.
In acelasi timp, rata somajului printre cei care au depasit varsta de 50 de ani este de 7,3%, un record fata de alte perioade in care economia Americii a suferit scaderi.
Daca in trecut americanii din aceasta categorie de varsta se temeau ca nu vor ajunge sa mai aiba salariile pe care le aveau inainte de recesiune, somerii trecuti de 50 de ani se tem ca nu vor mai putea munci niciodata intrucat va fi nevoie de ani buni pentru ca piata muncii sa se regleze.
Sursa: Capital - (CAPITAL Online)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 21 Sept 2010, 18:54
Bulevardul Magheru a coborat sapte pozitii in 2010, pe locul 47, intr-un clasament al celor mai scumpe 59 de artere comerciale la nivel mondial, elaborat de firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor, devenind printre cele mai ieftine din Europa Centrala si de Est.
Chiria anuala din aceasta locatie din Bucuresti era, in iunie 2009, de 777 de euro pe metru patrat, in scadere cu circa 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, continuand ritmul descendent inceput inca din 2008.
Artere comerciale din orase aflate in centrul si estul Europei care s-au plasat inaintea Bulevardului Magheru sunt, in ordine, din Moscova (locul 15), Praga (locul 27), Budapesta (locul 37) si Varsovia (locul 40), potrivit raportului Main Streets Across The World 2010.
Astfel, in regiunea Tverskaya din Rusia, chiria anuala este de 2.857 euro pe metru patrat, in Na Prikope/Wenceslas Square din Praga, chiria anuala este de 1.971 de euro pe metrul patrat, in Vaci utca din Budapesta pretul este de 1.195 de euro pe metru patrat, iar in ul. Nowy Swiat din Varsovia se platesc 992 de euro pe metru patrat.
In urma Romaniei, din centrul si estul Europei, s-au plasat doar Sofia si Bratislava, pe langa artere comerciale din Oman, Thailanda, Ecuador si alte tari arabe sau Africa de Sud.
Scaderi ale chiriilor au avut loc in cazul tuturor arterelor din Europa Centrala si de Est, mai putin cea din Moscova.
"In ciuda crizei profunde pe care o traverseaza economia si implicit retailul romanesc, retailerii internationali se uita din ce in ce mai atent la arterele comerciale din principalele orase. Atat retailerii din segmentul de imbracaminte, atat brandurile scumpe cat si discounterii considera arterele comerciale ca o alternativa viabila la centrele comerciale existente. In prezent avem cateva exemple concrete, respectiv Zara care a luat decizia de a inchiria un magazin stradal in Pitesti, iar un alt retailer din segmentul serviciilor de retail, firma DM, a ales locatii stradale atat in Bucuresti cat si in Timisoara", a declarat, intr-un comunicat, Razvan Gheorghe, partener managing director Cushman&Wakefield Romania.
Reprezentantii Cushman in Romania considera ca in perioada iunie 2009-iunie 2010, in cele mai bune artere comerciale din Bucuresti chiriile s-au diminuat cu 15%.
"Cu toate ca cererea retailerilor pentru noi spatii de retail continua fie redusa pentru toate subsectoarele de retail, un numar de retaileri se extind in toata tara, profitand de scaderea accentuata a chiriilor care a avut loc in ultimele 18 luni", se mentioneaza in comunicat.
Clasamentul la nivel mondial este condus in ordine de 5th Avenue din New York, care s-a mentinut pe pozitia de lider cu o chirie de 16.257 euro pe metru patrat, urmat de Causeway Bay din Hong Kong, cu 14.620 de euro pe metru patrat, Ginza din Tokyo, cu 7.711 euro pe metru patrat si New Bond Street din Londra cu 7.345 euro pe metru patrat. Pe pozitia a cincea se afla Avenue des Champs Elysées din Paris, cu 6.965 euro pe metru patrat.
Majoritatea locatiilor de retail din lume au rezistat in ultimele douasprezece luni, America Latina si Asia-Pacific inregistrand cea mai mare crestere a chiriilor, conform Cushman & Wakefield. Chirii la spatii stradale principale, in locatiile prime, din peste doua treimi (66%) din cele 59 tari studiate fie au crescut, fie au ramas la un nivel constant in decursul anului pana in iunie.
In general, Europa a inregistrat o scadere medie a chiriilor de 4,5%.
Constatarile prezinta o perspectiva mai optimista decat cea din 2009, cand a avut loc cea mai mare cadere a chiriilor din istoria de 25 de ani de la prima aparitie a raportului, se mentioneaza in raport.
Studiul a analizat date referitoare la chiriile spatiilor de retail in 269 de locatii din 59 de state la nivel mondial.
SURSA: Mediafax
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 21 Sept 2010, 19:33
10 obiceiuri care dauneaza creierului
Stiai ca neuronii sunt singurele celule care odata ce au fost distruse nu mai au capacitatea de a se regenera? Din pacate insa, oamenii au diverse obiceiuri care duc la distrugerea iremediabila a neuronilor. Totusi corectarea la timp a acestor deprinderi te va ajuta sa iti mentii celulele creierului intr-o forma excelenta.
Iata cele mai frecvente 10 obiceiuri care dauneaza celulelor creierului:
Lipsa micului dejun
Desi toata lumea stie ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, ca acesta ne ajuta sa avem energie, sa dam randament in tot ceea ce facem si sa avem un organism sanatos in general, foarte multi sar peste aceasta masa. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care iau zilnic micul dejun traiesc mai mult si au sanse foarte reduse de a se confrunta cu obezitatea, diabetul sau bolile de inima. Mai mult decat atat, micul dejun este prima ocazie a organismului de a restabili nivelul de glucoza din sange, dupa multe ore de somn, timp in care organismul a fost privat de elementele nutritive. Glucoza este esentiala pentru functionarea corecta a creierului, fiind o sursa excelenta de energie in acelasi timp. S-a observat ca persoanele care sar peste micul dejun au un nivel scazut de glucoza, ceea ce duce la degenerarea creierului.
Mancatul in exces
Creierul „lucreaza” in stransa legatura cu stomacul, iar in momentul in care concentratia in sange a nutrientilor scade, intestinele transmit acest lucru creierului care declanseaza senzatia de foame. Totusi, cand stomacul este supra alimentat, creierul devine „paralizat”, iar puterea mentala scade foarte mult.
Fumatul
O singura tigara contine peste 4000 de substante chimice, dintre care 43 sunt cancerigene. Aproximativ 400 de toxine care odata ajunse in sange sunt conduse spre creier, pot cauza diverse afectiuni cum ar fi atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, Alzheimer si distrugerea neuronilor.
Consumul de alcool
Consumul moderat de alcool este benefic pentru inima, insa acesta mareste riscul de probleme de memorie si chiar dementa. Mai mult decat atat, consumul de alcool in cantitati mari dezvolta leziunile si micsoreaza intr-un mod inexplicabil creierul. Acest lucru este mai pronuntat in cazul femeilor cat in cazul barbatilor deoarece organismul lor absoarbe mai repede alcoolul.
Consumul ridicat de zahar
Daca vrei sa iti protejezi neuronii si sa ai un creier care sa functioneze in parametri normali pentru cat mai mult timp, este nevoie sa reduci considerabil consumul de zahar. Altfel spus, daca mananci multe dulciuri, vor fi eliberati hormoni care absorb zaharul stocat in ficat, ridicand prea mult nivelul de zahar din sange. Acest lucru intrerupe absorbtia proteinelor si a nutrientilor cauzand probleme de nutritie, impiedicand astfel functionarea corecta a creierului.
Lipsa somnului
In mod normal, o noapte de odihna trebuie sa aiba in jur de 8 ore de somn pentru ca intregul organism sa aiba timp sa se refaca. Privarea de odihna pe termen lung duce la accelerarea distrugerii neuronilor si la diminuarea activitatii mentale. De asemenea, s-a observat ca oganismul celor care dorm mai putin de 8 ore pe noapte incepe sa nu mai produca insulina la capacitatea normala, dezvoltandu-se astfel riscul de diabet.
Capul acoperit in timpul somnului
Daca iti place sa iti acoperi capul cu perna sau cu patura in timpul somnului, trebuie sa stii ca acest obicei poate duce la cresterea concentratiei de dioxid de carbon si la scaderea nivelului de oxigen de care creierul are nevoie. Acest lucru facut in repetate randuri poate avea efecte daunatoare asupra activitatii creierului.
Munca intelectuala in timpul unei boli
Daca esti racit sau ai o alta afectiune care ti-au slabit organismul si care implica de fapt repaus la pat si cat mai multa odihna, dar tu insisti cu indarjire sa lucrezi, creierul va face un efort suplimentar mult prea mare, ceea ce va duce in final la o scadere seminificativa a eficacitatii cat si la deteriorarea functiilor acestuia pe termen lung.
Lipsa exercitiilor de stimulare a creierului
Exercitiile mentale, cat si activitatile care iti pun mintea la contributie, iti antreneaza creierul si il ajuta sa devina mai puternic. La fel ca ca in cazul exercitiilor fizice care iti intaresc si infrumuseteaza corpul si exercitiile de stimulare au capacitatea de a stimula activitatea creierului, deci implicit concentrarea, memoria si gandirea. Incearca sa iti pui creierul la munca in fiecare zi, chiar daca este vorba de exercitii simple, de memorare a unor lucruri sau de teste de cultura generala.
Lipsa implicarii
Atunci cand esti intr-un grup de prieteni sau la locul de munca, incerca sa gasesti solutii, sa dai raspunsuri si accepti provocarile. Astfel, creierul va fi supus unui exercitiu stimulant (brainstorming) care ii va imbunatati considerabil activitatea.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 21 Sept 2010, 19:54
Cea mai mare floare Numele e Amorphophallus titanum, in engleza cadaverous flower, care infloreste odatá in 40 de ani. Floarea tine doar 3 zile.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Sept 2010, 18:46
Traim cu speranta, murim cu regretul!
Cel mai urât lucru în viaţă e să n-ai cui cere ajutor. Un blestem. Acesta este punctul în care se închide cercul: începutul şi sfârşitul vieţii noastre când, neputincioşi şi vulnerabili, avem nevoie de tot ajutorul din lume. La început, de regulă, în jurul tău se agită o armată de oameni. Te trag de mâini, de cap sau de picioare, depinde cum te-ai hotărât să scoţi nasul în viaţă. La sfârşit, când îţi vine rândul, zici mersi dacă te ţine un suflet bun de mână.
Aşa suntem noi, oamenii, dispuşi mereu să înghiţim mereu nemestecată imaginea edulcorată a fericirii, plastifiată în coperţile fetişizante ale tinereţii. Ne ferim instinctiv de tot ce nu corespunde acestei imagini create artificial, pe ecranele ce ne înconjoară, înspăimântaţi de parcă bătrâneţea ar fi ceva contagios.
Societatea modernă, o curvă bătrână care a descoperit secretul tinereţii eterne, ne încurajează acest fetiş. Ce contează că ai, n-ai minte, e grozav că reuşeşti să ai ochii frumoşi şi tenul impecabil. Ţara te vrea tânăr şi maleabil. Cât timp tu îţi aranjezi buclele, ea îţi netezeşte neuronii. Important este să consumi docil această marfă toxică, să-ţi urci Golgota împărtăşind orbeşte credinţa eretică şi infertilă a fugii de bătrâneţe. Iar la cel mai mic semn de ezitare, vei fi sacrificat pe altarul acesta păgân, căruia îi eşti incapabil să-i mai jertfeşti ceva.
Fiecare generaţie este prinsă pe picior greşit, incredulă şi vexată că, iată ghinionul, a fost posibil să o păţească până la urmă. Decrepiţi şi jenaţi, nici nu mai cerşim ajutor ci doar îndurare pentru neputinţa noastră de a mai corespunde standardelor unei societăţi snoabe, prosternată în adorarea necondiţionată a vacii sacre: Tinereţea fără bătrâneţe, căzută la păstrare în formolul vieţii fără de moarte. Într-un final nici nu murim de bătrâneţe sau boală, ci de ruşinea de a nu mai fi tineri.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Sept 2010, 18:54
Fratilor, murim de foame! Murim si nici dracu nu ne mai salveaza din saracia in care o sa intram.Tara arde usor si sigur in flacarile provocate de burtosii slaninosi care au secat tara de tot ce era mai frumos. Suntem datori vanduti cam prin toata lumea, in special la rusi si americani. Important ? Nuuu,nici gand. De fapt,ce conteaza ? Stiu eu, stiu eu,...ridic doua degetele.
¨Am facut sex anal, ma ustura curul de nu mai pot, dar sunt fericita si impacata. Sunteti curioase? Daca nu sunteti, sigur sunteti invidioase. Ha,ha, ce tare sunt, winking ¨
¨Plss, help! Mi-a sarit sperma pe nas. Daca imi suflu nasul imediat, am sanse sa nu-mi ajunga speratozoizii in cap? E gol, plin de intuneric. Daca imi creste acolo un copil ? ¨
¨Vreau sa modific poze, stiti vrun site. Sunt urata ca dracu ( sa nu spuneti nimanui ) si vreau sa-l pacalesc pe fraier, pe mess. Ajutati-ma ! ¨
Ei, cam astea sunt grijile majoritatii tineretului din ziua de azi. Nu-i intereseaza de educatie. Ce educatie, nene. Aici e vorba de lipeli, flirturi, smecherii si vrajeli. Profesorii din noua generatie sunt mai degenerati ( sa iasa misto ) ca elevii, pe care, se presupune ca vor scoate oameni din ei.
Parintii! Sunt ca doua umbre prin case. Sunt preocupati prea mult in a-si mentine locurile de munca, prea mult in a produce cat mai multi bani. Corect, nu sunt impotriva, dar banii sunt produsi pentru plodul pierdut din planuri. Cand se vor trezi, sceleratul este pierdut de foarte mult timp. Timp in care ei l-au ignorat ( copilul ), iar acum este prea tarziu. Au pierdut batalia vietii. Au muncit mult, prost si fara rost.
Care este solutia de motivare a generatiei actuale? Cum sa invatam tinerii si pustoaicele de 12 - 13 ani sa deschida o carte? Cum sa le explicam ca sexul vine impreuna cu alte sentimente, straine lor, iar dragostea e ceva ce ei doar au auzit de ea, nestiind ce este cu adevarat? Cum sa le spunem ca Romeo Fantastik este un tigan analfabet si nicidecum regele sexului? Astept cele mai interesante opinii.
Ps : O postare cu un limbaj mai agresiv. Scuzati-ma, nu a fost cu intentie, dar asa am considerat ca vorbesc pe limba tuturor!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Sept 2010, 19:01
Va fi revolutie in Romania?
Limita de rabdare a unui popor este in medie de 20-30 de ani, acea limita cand nimic nu merge bine si poporul rabda, vede si asteapta de la an la an sa fie mai bine.
Intrebarea mea este: credeti ca in Romania este posibil sa aiba loc o revolutie?
O sa imi raspund singura la intrebare si eu cred cu certitudine ca in Romania, in maxim 10 ani va fi revolutie. Iar generatia ce se va revolta va fi exact generatia mea. De ce? Pentru ca in 2004 aveam alocatia 25 lei, in 2008 am alocatia 40 lei. In 2004 litrul de ulei era 2 lei, in 2008 litrul de ulei este de 8 lei. In decursul a 4a ani alocatia mea nici macar nu s-a dublat, pe cand pretul uleiul a crescut de 4 ori. Salariul mediu pe economie in Romania ar trebui sa ajunga pe la vreo 7000 de lei, in functie de PIB, insa un roman care traieste decent are salariul 2000 de lei si este unul dintre romanii norocosi.
De ce generatia mea se va revolta? Pentru ca noi suntem cei care nu mai avem posibilitate sa ne cumparam apartamente. Daca pe vreamea lui Ceausescu erau bani, dar nu aveai ce cumpara cu ei, acum sunt de toate, dar nu ai bani. Cert este ca parintii mei si cred ca majoritatea, si-au putut cumpara apartament in acea perioada. Noi, tinerii care peste cativa ani ne vom casatori, nu vom avea unde locui. La un salariu de 1000 de lei pe luna, este imposibil sa iti iei un apartament, o masina, si sa mai traieste decent. Singura conditie este sa faci un imprumut bancar cu un credit pe 30 de ani. Si imi imaginez cat de placuta poate fi viata cand te casatoresti, faci copii, ai chiar si nepoti si inca mai platesti rata la banca.
Toti romanii se plang ca nu au cu cine sa voteze. Nu inteleg de ce se pune astfel problema. Nu ai cu cine, nu consideri ca exista cineva atat de bun, mi se pare destul de corect sa nu mergem la vot. Daca 51% din cetatenii cu drept de vot, nu s-ar prezenta la vot, oricand am putea iesi in strada sa il dam jos pe cel ce este la putere. Va dati seama ce schimbari radicale ar avea loc daca presedintele ar depinde de populatie si nu noi de el? Este o lege de care putem profita, spre deosebire de greci sau de alte tari, unde desi este democratie, prezenta cetateanului la votare este obligatorie, daca nu, va fi amendat.
Nu stiu cat de bine ar prinde o revolutie in Romania, dar in mod clar, dupa parerea mea, va avea loc! Pentru ca nu se poate trai asa, iti pot forma un camin(spiritual), insa nu si financiar. Cei mai multi dintre noi vor trai cu parintii, sau in apartamentele parintilor daca se retrag la tara (sau mor!), sau intr-un alt apartament mai mic.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Sept 2010, 19:27
Copii de bani gata
In prima parte a vietii, stiti cum e, parintii fac totul pentru copiii lor, le indeplinesc mai toate dorintele, le fac toate poftele. Mai ales ca cei la care ma gandesc eu au si foarte multi bani, deci le este foarte usor sa-i cumpere celui mic de toate.
Nedumerirea mea intervine atunci cand copilul creste, devine adolescent, e cu un picior in categoria de oameni in toata firea, iar parintii nu realizeaza chestia asta si continua in acelasi stil – de ce exista copii de bani gata? Adica oamenii aia nu-s constienti ca baiatul, stiind ca are totul la dispozitie, ca nu trebuie sa miste un deget si deja are 1000 de euro pe card, va ajunge sa nu valoreze banii si pe ai sai parinti la adevarata lor valoare?
Oare parintii care isi cresc copiii in stilul asta nu se gandesc ca le fac rau? Nu se gandesc ca s-ar putea sa se intample o tragedie si pruncul ala sa nu stie nici sa schimbe un bec, sa nu stie sa completeze un CV, sa nu fie capabil sa lucreze 8 ore pe zi pentru un salariu de la 1200/luna? Si poate n-o sa fie vorba de vreo tragedie, insa cati copii de bani gata cunoasteti care sa fie cu picioarele pe pamant, simpli, cerebrali, dispusi sa munceasca pentru a-si castiga banul? Chestia asta n-o inteleg – ce gandesc parintii in momentul cand le ofera odraslelor totul de-a gata, si asta pana la o varsta inaintata?
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Sept 2010, 19:31
Stateam sa se faca verde, sa trec si eu, ca pieton ce sunt, strada vietii. Langa mine, niste parinti tineri, un el si o ea, amandoi tinand de mana un copil mic. - Vezi acolo, omuletul ala rosu. E nenea rau. Asteptam sa se faca verde … Se face verde - Uite, vezi, nenea a mancat mult verde si s-a facut verde.
Ce .... mea, parintii astia din generatia Coca Cola sunt creatori de copii retarzi? Stiu si eu ca pruncii nu cunosc multe si ca trebuie discutat cu ei la un anumit nivel, dar nici sa le zici ca omul verde de pe semafor a mancat mult verde si s-a facut, hai, toti in cor, VERDE, in ... mea de ecologist.
Mai lipsea sa-i zica, la faza cu omul rosu, ca ala a luat na-na la curulet si de aia sta acolo, pe loc, fiind pedepsit. Sau ca asta verde e ingerasul si ala rosu e Satana. Las-o naibii! Nu-l fortezi pe copil sa citeasca de pe Wikipedia la 5 ani, dar nici sa-l iei de retard si dupa aceea sa te miri ca de ce pare asa batut in cap in clasele primare.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Sept 2010, 19:35
Mi-am schimbat usile din casa. 1028 de euro pentru 4 usi de interior, cu tot cu montat (scumpe, dar bag seama ca pentru mama banii au alta valoare. v-am zis suma ca sa vedeti ca desi s-a platit o gramada, serviciul prestat e jegos). La doua saptamani dupa ce s-au semnat actele si s-a facut plata, vin si baietii sa le puna. La doua dintre ele nu merge cum trebuie clanta, ramane blocata atunci cand o apesi. Firma a fost anuntata ca mai are de lucru la cribul Dobra. De trei saptamani tot vin… in sens ca nici vorba.
La insistentele unuia din partea noastra, vin miercuri seara. Se coiesc ei pe aici, fac mai multa mizerie decat treaba buna – concluzia: nu putem sa le reparam acum, venim maine cu burghiu de 12, trebuie facuta gaura… Balarii. Ok. Ieri n-au venit. Astazi, vazand ca ii doare la droande de usile mele, patronul firmei a fost iarasi sunat si anuntat ca avem nevoie de reparatiile alea. Imi imaginez ca a urmat un dialog intre boss si angajati: - Costica, unde sunteti? - acum venim de la Sebes, am intarziat putin ca nu s-a potrivit ceva - bun, lasati alte comenzi si mergeti la Dobra sa rezolvati odata clantele alea - da, sefu’, acum mergem catre ei - no, repede sa va miscati, ca usile is puse de o luna, dar clantele nu-s functionabile nici acum - da, sefu’, dam viteza, doar stii ca suntem baieti muncitori. Intarziem putin ca e trafic intre Sebes si Alba
90% sigur ca asa a fost discutia dintre ei. Doar ca baietii, niste destepti, cel putin jumatate de ora au lenevit in spatele blocului meu. Si nu, sigur nu asteptau vreo piesa sau ceva, ca dupa aceea au urcat, au luat usile cu totul si le-au dus la atelier.
Suntem de o nesimtire si o putoare de te doare mintea. Bine zice mama – copile, aici nu se munceste cu adevarat! Poate ca de aia suntem unde suntem.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Sept 2010, 19:40
Cunosc 1 milion de barbati care fug de casatorie. Alt milion care spun ca trebuie, insa nu se gandesc serios la treaba asta. Si alt milion care s-ar insura, doar ca ori n-au bani, ori nu sunt conditiile necesare, ori n-au femeia pe care s-o duca la altar.
Ce-mi spun cei insurati? In principiu toti stramba din nas. Au nemultumiri. Unii mai mari, altii mai mici. Putini sunt cei cu probleme legate de sex, putini cu probleme legate de soacre. Se simt ingraditi, se simt verificati, simt ca n-au timp si de ei din cauza lor, a doamnelor. Timp de ei nu inseamna saloane de coafura sau shopping, ci nopti pierdute la bere, gratare ca intre barbati, cluburi cu gasca de colegi de la munca, fotbal si alte activitati de astea.
Legat de inselat – mi-au trebuit vreo 20 de ani sa realizez ca acea hartie si acea verigheta nu fac barbatul mai responsabil vis-a-vis de subiecul asta. E insurat, dar nu e mort. Se uita mai mult decat inainte, viseaza mai mult decat inainte, cu siguranta inseala mai mult decat inainte de casatorie. Eu credeam ca gata, te insori si aia e. Nu mai poti sa incerci cu alta doar daca divortezi, lucru ce dureaza, ce presupune niste chestii. Dar nu e. Stiu o faza cu un tip ce a dat o muie scurta chiar in seara nuntii. Si nu, nu la proaspata nevasta, ci la una dintre nuntase, una cu care avusese el o relatie…
In afara faptului ca femeile mint cand spun ca de fapt ele se simt mai sigure si dau mai multa libertate barbatului, constiente fiind ca deja au fost duse la altar, chiar asa de rau ii sa fii insurat? E vreun barbat in stare sa-l convinga pe un altul sa-si ia concubina de nevasta? E in stare vreo femeie de aici sa convinga un barbat ca ii este mai bine insurat?