__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| POPASUL DOLION (II) | |
|
+13cactus Ion Iisus Cristina delta j0oke abbilbal yzzy Emil Condor zaraza26 dolion aurora Anahoret 17 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Joi 23 Sept 2010, 06:10 | |
| - dolion a scris:
E in stare vreo femeie de aici sa convinga un barbat ca ii este mai bine insurat?
Nu este nevoie ca cineva sa convinga pe altcineva, fiecare trebuie sa se convinga singur, fie el barbat, fie ea femeie. In plus, acei "1 milion de barbati" insurati si smiorcaiti nu sunt deloc tinuti cu forta, nu crezi?! In fond, daca nu le convine, ce/cine ii impiedica sa (re)devina "liberi"?! Din pacate, in loc sa se promoveze ce este cu-adevarat important in viata (si nu doar in casatorie), anume iubirea sincera, astfel de alocutiuni aduc -mai degraba - a : _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Joi 23 Sept 2010, 20:41 | |
| 5 ani sa ai permisul suspendat in caz ca te prinde beat la volan. Asta vrea un deputat independent din Iasi. De ce nu?! zic eu. Frate, ori bem si lasam masina in parcare, ori ne urcam la volan si ne cacam pe noi s-o scoatem din viteza dupa ce acceleram bine, gandindu-ne la consum. Mi se pare foarte normal ca atata vreme cat te urci la volan, deci ai pe mana cativa zeci/sute de cai putere, ai sub tine o chestie care poate sa omoare oameni, sa fii perfect treaz. Si nu o bagati pe aia cu "eu cand sunt putin baut, conduc mult mai bine, sunt mult mai atent". Un mare fas. Atunci sunteti de doua ori mai atenti pentru ca sunteti constienti ca ati tras ceva la masea. Oricum nu avem sosele, oricum se ia carnetul pe pile, oricum dam 50 de lei si deja ne sunt stampilate toate foile necesare pentru scoala de soferi, oricum suntem o tara de şumahări, macar sa conducem dracului fara alcool in noi. Da, 5 ani inseamna mult, dar daca faci vreo patanie, iti spun eu ca ti-ai fi dorit sa ramai pieton 5 ani decat sa ai pe careva pe constiinta. Lasa, cand bem, bem, cand suntem la volan, suntem doar la volan. http://makavelis.com/2010/04/eu-zic-ca-fara-alcool-la-volan.html _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 04:54 | |
| - dolion a scris:
- 5 ani sa ai permisul suspendat in caz ca te prinde beat la volan. Asta vrea un deputat independent din Iasi.
De ce nu?! zic eu. Tot asa zic si eu. Aici, dacă esti băut la volan si prins, ai permisul suspendat pe 1, 2 sau 3 ani, în functie de cantitatea de alcool prezentă în sânge. Si cred că e normal să fie asa; dacă cineva caută să se sinucidă, nu are dreptul să pună viata celor din jur în pericol, să o facă prin alte căi, păi nu? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 10:42 | |
| Topul frământărilor din ultimul deceniu
1. Care este sensul vieţii? 2. Există Dumnezeu? 3. Blondele se distrează mai mult? 4. Care e cea mai bună modalitate de a slăbi? 5. Este cineva acolo, în spaţiu? 6. Care este cea mai faimoasă persoană din lume? 7. Ce este dragostea? 8. Care e secretul fericirii? 9. A murit Tony Soprano? 10. Cât voi trăi? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 10:43 | |
| Întrebările la care foarte mulţi oameni continuă să caute un răspuns simplu, dar nu reuşesc să-l găsească, au fost compilate de responsabilii motorului de căutare Ask Jeeves. Clasamentul întocmit de aceştia se bazează pe 1,1 miliarde de întrebări postate pe acest site începând din anul 2000, de la lansarea lui, relevă BBC.
Ideea acestui motor de căutare, cunoscut şi ca „Ask outside the UK" („Întreabă în afara Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", în traducere) a fost să le permită utilizatorilor să găsească răspunsuri la întrebările pe care le au.
Ask Jeeves furnizează lunar circa 16 milioane de răspunsuri, numai că responsabilii site-ului recunosc că unele întrebări îi pun în mare încurcătură chiar şi pe cei bine informaţi.
Pe website a fost lansată şi o secţiune în care utilizatorii îşi pot răspunde unii altora la întrebări, mai ales când soluţiile nu sunt ambigue.
În ceea ce priveşte clasamentul frământărilor utilizatorilor din ultimul deceniu, cei de la Ask Jeeves au afirmat că nu au fost deloc surprinşi să constate că oamenii caută în continuare să afle „care este sensul vieţii" şi dacă „există un Dumnezeu".
Totuşi, susţin aceştia, unele întrebări nu sunt tocmai „cerebrale". De pildă, milioane de persoane se întreabă ce s-a întâmplat cu gangsterul Tony Soprano din serialul american „Clanul Soprano".
„Trebuie să admitem că, din când în când, avem de-a face cu întrebări la care nu se poate da un răspuns simplu, aşa că îi lăsăm pe utilizatori să-şi dea seama singuri", a declarat Nadia Kelly, reprezentant al motorului de căutare Ask Jeeves. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 10:59 | |
| Producătorii de maşini văd o adevărată provocare în a vinde maşini adulţilor sub 30 de ani. Spre deosebire de persoanele trecute de această vârstă, tinerii adulţi nu se mai dau în vânt nici după ideea de a avea o maşină, nici după şofat, relevă kiplinger.com.
Persoanele cu vârste între 21 şi 30 de ani, încadrate în categoria „generaţia Y”, nu mai văd în autoturisme un indicator al statutului social şi nici o modalitate de a stârni interesul celor de sex opus, ci, mai degrabă, o sursă de poluare.
Tinerii din această categorie de vârstă sunt mai tentaţi să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la serviciu. Iar când vine vorba de plecarea în vacanţă, preferă să închirieze maşini.
În Statele Unite ale Americii, categoria de persoane între 21 şi 30 de ani este văzută ca un potenţial de piaţă uriaş, având în vedere că este cea mai numeroasă generaţie din istoria ţării – 80 de milioane de persoane.
Tinerii vor să-şi valorifice timpul „Această generaţie se concentrează pe a cumpăra computere, telefoane mobile de ultimă generaţie, muzică şi programe pentru calculator. Tinerii adulţi văd în a petrece câteva ore la volan o uriaşă pierdere de timp. Dacă se află în mijloacele de transport în comun, le vine mai uşor să-şi folosească gadgeturile de ultimă oră pentru a-şi rezolva o parte din treburile de la serviciu sau pentru a se relaxa”, a explicat William Davies, preşedintele Learning Resources Network, asociaţie care studiază obiceiurile de consum.
Mai mult decât atât, cercetări recente au arătat că persoanele din „generaţia Y”, consideră că autoturismele fac rău mediului înconjurător. Nici măcar vehiculele electrice nu par să le schimbe atitudinea cu privire la utilitatea autoturismelor.
Sursa: Adevarul _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 15:19 | |
| - dolion a scris:
- Topul frământărilor din ultimul deceniu
1. Care este sensul vieţii? 2. Există Dumnezeu? 3. Blondele se distrează mai mult? 4. Care e cea mai bună modalitate de a slăbi? 5. Este cineva acolo, în spaţiu? 6. Care este cea mai faimoasă persoană din lume? 7. Ce este dragostea? 8. Care e secretul fericirii? 9. A murit Tony Soprano? 10. Cât voi trăi? La intrebarea 1, as incerca un raspuns, netanand cont de substratul ei. Sensul in care se scurge e unul singur si ireversibil. Viata pare un fenomen continuu. Eu cred ca este o suma finita de discontinuitati de speta intai. Discontinuitatile fiind marcate an cu an. Saltul fiind deci finit. Ultimul punct limita insa e un salt infinit. Acesta este motivul pentru care nu se poate raspunde exact la multe intrebari. Nu poti controla infinitul. Poate numai teoretic, in mod abstract. De aceea ne e greu sa intelegem multe lucruri. Si cu atat mai greu sa dam raspunsuri. Ma intreb daca exist. La modul in care cuget, ma indoiesc si de acest lucru. O zi buna! Ion | |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 18:15 | |
| Sa presupunem ca omul lipsea din aceasta ecuatie, pamantul era al plantelor si animalelor! Care era sensul vietii atunci? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 18:32 | |
| - Ion a scris:
Ma intreb daca exist. Uite, Ion, eu sunt convinsa ca exist . Chiar si sub forma de ... (propria-mi) iluzie . - Ion a scris:
- La modul in care cuget, ma indoiesc si de acest lucru.
La modul in care cuget, ma conving si mai tare ! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 18:35 | |
| - dolion a scris:
- Sa presupunem ca omul lipsea din aceasta ecuatie, pamantul era al plantelor si animalelor! Care era sensul vietii atunci?
Pai...nu as putea spune: nu-mi amintesc sa fi experimentat viata nici ca planta, nici ca o leguma si nici ca un animal ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 18:50 | |
| Onomantia- analiza numelui
Vechii greci credeau ca numele are puterea de a ne influenta destinul si foloseau ca metoda de predictie analiza primei litere a prenumelui.
Onomantia (intalnita si ca onomomantie) este o arta divinatorie care se bazeaza pe analiza numelui. Denumirea deriva din greaca veche, unde "onoma" inseamna nume, iar "manteia" - profetie. Aceasta disciplina era intens practicata in vremurile de demult cu scopul de a descifra destinul omului si, uneori, chiar pentru a-l determina. Primii si cei mai inflacarati sustinatori ai onomantiei au fost adeptii lui Pitagora..
De la greci, practica a fost preluata mai tarziu de romani, care aveau chiar si un dicton - "Nomen omen" - care in traducere libera ar insemna "Numele atrage soarta". Acestia erau atat de convinsi de puterea numelui de a influenta mersul lucrurilor, incat au extins aplicatiile onomantiei inclusiv asupra localitatilor. Geograful antic Pomponius Mela nota in lucrarea "Dechorographia" ca autoritatile romane au schimbat numele unui oras ilir proaspat cucerit, pentru a-l face mai favorabil Romei (este vorba despre actualul port albanez Durres ).
Prima litera a prenumelui
Una dintre cele mai folosite metode onomantice este analiza primei litere a prenumelui uzual. Prenumele uzual nu este neaparat cel inscris in cartea de identitate, ci cel cu care ni se adreseaza zilnic rudele, prietenii, colegii. Puterea lui de influenta e foarte mare, iar dintre toate literele care-l compun, prima are cel mai mare impact. Ea aduce informatii pretioase despre caracterul si temperamentul nostru, despre felul in care reactionam la stimulii exteriori, la oportunitatile si obstacolele vietii.
In linii mari, nota dominanta a reactiilor poate fi de natura fizica, mentala, emotionala sau intuitiva. Tind sa raspunda:
* fizic - cei ale caror prenume incep cu D, E, F, M, N, O, V, W, X * mental - cei ale caror prenume incep cu A, H, J, Q, S, Z * emotional - cei ale caror prenume incep cu B, C, K, L, T, U * intuitiv - cei ale caror prenume incep cu G, I, P, R sau Y
Influenta vocalelor
Una dintre regulile onomantice mai putin cunoscute in ziua de astazi sustine ca daca numele contine un numar par de vocale, imperfectiunile fizice tind sa se manifeste pe partea stanga a corpului, in timp ce un numar impar de vocale conduce la imperfectiuni pe partea dreapta.
Prima vocala
Nu numai prima litera a prenumelui este importanta in onomantie. Prima vocala, de exemplu, ofera indicii interesante cu privire la reactiile instinctive pe care le avem in fata surprizelor, a schimbarilor neasteptate. Astfel:
A - poate raspunde iritat sau agresiv, tinzand sa respinga ceea ce vine din exterior. E - primeste foarte bine noul, ba mai mult, atunci cand se plictiseste tinde sa-l provoace. I - reactioneaza intuitiv, dar cam ilogic si subiectiv, cu posibile regrete ulterioare. O - reactioneaza lent, este greu de scos din ale sale si cauta sa-si controleze foarte bine emotiile. U - raspunde cu pasiune, poate un pic teatral, si adesea diferit de cum te-ai astepta. Cand prima litera a prenumelui se intampla sa fie chiar o vocala, persoana respectiva poate intampina dificultati in a separa logica de emotie, capul de inima.
Litera A
Imprima o atitudine plina de ambitie si curaj. Cei al caror prenume incepe cu A sunt oameni puternici, independenti si activi. Au o mentalitate de invingator, cauta sa-si impuna vointa si nu se dau batuti in fata capriciilor sortii.. Sunt directi si urmaresc obiective precise. Le place sa actioneze pe cont propriu, in mod ferm si original. Sunt creativi, iubesc viata si natura.
Defecte: Cele mai vizibile sunt impulsivitatea, agresivitatea, incapatanarea, lipsa de finete si egoismul. Uneori, mai pot aparea scepticismul, aroganta si critica.
Litera B
Imprima o atitudine discreta si moderata. Oamenii B sunt sensibili, emotivi, uneori timizi sau retrasi. Au insa un suflet insetat de dragoste si prietenie, sunt afectuosi, loiali si intelegatori. Lucreaza bine in colaborare si sunt mult mai eficienti in a desavarsi decat in a initia. Cauta pacea si armonia, apreciaza arta, muzica si frumusetea si sunt deseori dotati cu fantezie si talent.
Defecte: Nehotararea si nesiguranta, mai ales atunci cand se incearca sa fie compensate prin lacomie si posesivitate. Lenea, lasitatea sau tendinta la compromis sunt alte cateva defecte ale lor.
Litera C
Imprima o atitudine inteligenta si sintetica. Cei al caror prenume incepe cu C sunt mandri, hotarati si ambitiosi. De regula au o minte scaparatoare si spontana si excelente abilitati de comunicare. Pot repera rapid esenta unei probleme si gasi cele mai eficiente rezolvari. Sociabili si foarte expresivi, au priza la public.. Pun pret pe prietenie, fiind amici sinceri, generosi si devotati.
Defecte: Neglijenta, nepasare, dezorganizare. Uneori, lipsa de rusine sau de scrupule. Avand multe interese, risca sa-si risipeasca timpul si energia.
Litera D
Imprima o atitudine practica si organizata. Cei ale caror prenume incep cu D sunt oameni cu o mare vointa, organizati si tenace.. Capacitatea lor de a se focaliza asupra telurilor este uluitoare. Au autoritate, simt practic si financiar, sunt buni in pozitii de conducere sau in afaceri. Conceptiile lor sunt solide si conformiste, iar sentimentele, durabile. Multi sunt pasionati de plante si gradinarit.
Defecte: In situatii tensionate pot deveni fixisti, radicali, incapabili de concesii, rigizi si uneori de o indaratnicie prosteasca... Tendinte la posesivitate, gelozie.
Litera E
Imprima o atitudine indrazneata si inventiva. Oamenii de tip E sunt deschisi si adaptabili. Invata repede si au abilitati de comunicare. Nevoia de libertate este foarte mare - se simt bine cand pot sa-si largeasca orizontul: sa se miste, sa calatoreasca, sa acumuleze noi cunostinte. Sunt plini de resurse, talentati, creativi si originali. Au un puternic instinct sexual, sunt pasionati si seducatori.
Defecte: Multe persoane al caror prenume incepe cu E tind sa fie iresponsabile, inconstante, frivole. Altele mai pot fi irascibile si aprige la manie.
Litera F
Imprima o atitudine energica si decisa. Oamenii de tip F sunt impetuosi, puternici si fascinanti. Indiferent ca se remarca in bine sau in rau, nu pot trece neobservati. Le place sa uimeasca si sa fie admirati. Sunt inteligenti, au o logica excelenta, sunt harnici, priceputi si buni profesionisti.. Au o sexualitate viguroasa si tanjesc dupa adrenalina. Sunt prieteni buni si statornici.
Defecte: Pot avea reactii excesive si pot ajunge in situatii extreme. Desi au o personalitate forte, sunt predispusi la anxietate si depresie.
Litera G
Imprima o atitudine intreprinzatoare si perspicace. Oamenii al caror prenume incepe cu G au o parere buna despre sine si multa incredere in capacitatile proprii. Sunt hotarati, practici, perseverenti, ageri la minte si razbatatori. Au convingeri ferme, indrazneala si aptitudini de lider. Se pricep sa speculeze oportunitatile ivite, au adesea noroc de bani si cuceresc usor atentia sexului opus.
Defecte: Li se reproseaza adesea tupeul, aroganta, incapatanarea si uneori lipsa de scrupule. Pot ascunde insa multe frustrari si framantari interioare.
Litera H
Imprima o atitudine autonoma si motivata. Cei al caror prenume incepe cu litera H urmaresc sa detina controlul, sa acumuleze putere si bani.. Au o personalitate puternica si dominanta, dar sunt totodata prudenti, rezervati si abili. Dotati cu spirit de observatie si o gandire profunda, actioneaza in baza unor planuri chibzuite si nu renunta pana nu-si ating obiectivele. Iubesc natura si sportul.
Defecte: Pot dezvolta tendinte obsesive si manipulatoare. In anumite situatii se inchid in sine sau devin sceptici, banuitori, ranchiunosi, extremisti, tiranici.
Litera I
Imprima o atitudine idealista si creativa. Oamenii de tip I sunt romantici si emotivi. Majoritatea au simt estetic si inclinatii artistice, iubesc armonia, eleganta si confortul. Sunt afectuosi si intelegatori cu cei din jur, dar nu le place ca acestia sa interfereze cu libertatea sau cu planurile lor. Sunt inteligenti, insa le lipseste simtul practic si curajul. Au o buna rezistenta fizica.
Defecte: Cand nu se simt in siguranta, pot avea caderi nervoase, schimbari bruste de stare de spirit, devin timizi, irascibili si se ofenseaza usor.
Litera J
Imprima o atitudine sincera si foarte bine intentionata. Persoanele al caror prenume incepe cu J sunt inteligente, au imaginatie si talent. Le face placere sa fie de folos si sa-i ajute pe ceilalti si se straduiesc sa se faca placute. Sunt increzatoare, optimiste si au aspiratii inalte, uneori chiar mai inalte decat le permit posibi litatile. Au o inima calda, sunt generoase si loiale celor dragi.
Defecte: Isi gasesc greu o motivatie, riscand sa-si risipeasca talentele. Nu prea au simtul prevederii, ceea ce le expune la situatii neplacute.
Litera K
Imprima o atitudine ambitioasa si inspirata. Oamenii de tip K sunt intuitivi, creativi si vizionari. Au o minte scaparatoare, o gandire percutanta si rapida, capabila sa gaseasca solutii ingenioase.. Pot avea talent in mai multe domenii. Sunt mandri si constienti de valoarea lor. Cauta succesul, il merita si cel mai adesea il obtin, capatand un plus de autoritate, respect si popularitate.
Defecte: Latura negativa, pe care incearca din rasputeri sa o mascheze, este caracterizata de tensiuni nervoase, ezitari, temeri, lipsa de incredere.
Litera L
Imprima o atitudine increzatoare si sociabila. Cei al caror prenume incepe cu L sunt isteti, curiosi si comunicativi. Se misca mult, calatoresc frecvent, se muta in alte locuri etc. Nu suporta nici un fel de constrangeri. Sunt plini de resurse, au diverse aptitudini, dar le lipseste viteza de reactie necesara specularii oportunitatilor. Sunt senzuali, insa tind sa-si treaca emotiile prin filtrul mental...
Defecte: Au tendinta de a acumula tensiuni, pe fondul carora pot dezvolta o tendinta la adictii si excese, predispusi la accidentari. Leonardo DiCaprio - in topul celor mai vanati burlaci.
Litera M
Imprima o atitudine constructiva si optimista. Persoanele "M", sunt responsabile, tenace si muncitoare, dar stiu sa se bucure si de viata. Realiste si practice, acorda o mare importanta sigurantei financiare. Au insa o fire afectuoasa, sunt atasate de familie, dornice de dragoste, generoase si receptive la problemele celor din jur. Invata repede, au curaj si sunt capabile sa-si modeleze personalitatea.
Defecte: Oamenii "M" sunt cam pripiti si iuti la manie.... Pot avea accese de incapatanare si, in unele privinte, viziuni prea conservatoare.
Litera N
Imprima o atitudine sociabila si comunicativa. Oamenii de tip N sunt facuti sa traiasca in cuplu, sa aiba multi prieteni si o activitate sociala bogata. Amabili, veseli si originali, atrag simpatia. Le place sa se distreze si pot da impresia de frivolitate, dar in realitate sunt inteligenti, abili, planificati si-si urmaresc bine interesele. Sunt norocosi, atrasi de mister si foarte senzuali.
Defecte: Pot fi nelinistiti, disimulanti, derutanti si inclinati catre schimbari frecvente, purtarea lor dandu-le celor apropiati o senzatie de nesiguranta.
Litera O
Imprima o atitudine hotarata si responsabila.... Oamenii de tip O au vointa, convingeri puternice, scopuri clare si simtul datoriei dezvoltat. Totusi, au o inima entuziasta, porniri erotice intense si pot ajunge in situatia de a trebui sa aleaga intre sentiment si datorie.. Au nevoie de dragoste, dar vor sa-si pastreze independenta. Sunt inteligenti si dornici sa invete.
Defecte: Pot avea tendinta de a le da celorlalti cam multe indicatii. Uneori actioneaza impulsiv. Sunt gelosi si posesivi..
Litera P
Imprima o atitudine inteleapta si stabila. Cei al caror prenume incepe cu P sunt oameni puternici, laboriosi si prolifici... Foarte inteligenti, sunt adesea inclinati spre studiu, cultura sau spiritualitate. Sunt insa firi mai retrase, care nu sociali zeaza cu prea multa tragere de inima si care-si selecteaza atent anturajul. Cu toate astea, fac impresie, au influenta, iar parerile lor sunt ascultate.
Defecte: Pot fi distanti, aroganti, secretosi sau lipsiti de buna vointa si rabdare fata de ceilalti. Uneori sunt rigizi, lacomi sau foarte posesivi.
Litera Q
Imprima o atitudine ingenioasa si originala. Cei (putini, de altfel) al caror prenume incepe cu Q sunt plini de idei, intuitivi si inspirati. Multi dintre ei au preocupari neobisnuite, sunt atrasi de mistere si subiecte neconventionale. Au o personalitate puternica si capacitatea de a-i fascina si influenta pe ceilalti, dar sunt greu de cunoscut si de analizat. Se pricep la afaceri si atrag banii.
Defecte: Pot fi dificili, complicati si ascunsi.. Cand sunt stresati, creeaza multa tensiune in jur. Uneori vorbesc prea mult, plictisindu-i pe ceilalti.
Litera R
Imprima o atitudine determinata si reflexiva. Cei al caror prenume incepe cu R sunt profunzi, au spirit analitic si multa dorinta de cunoastere. Au un suflet bun, sunt milosi si gata sa puna umarul la indeplinirea unei cauze nobile. Interesele lor par a fi mai mult spirituale decat materiale. Sunt muncitori si seriosi, dar ating reusita doar in urma unei straduinte constante.
Defecte: Au framantari interioare, tind sa fie fragili emotional, nervosi si iritabili. Pot fi expusi la pierderi de bani sau de posesiuni.
Litera S
Imprima o atitudine instinctiva si incordata. Cei al caror prenume incepe cu S au sentimente puternice si ambitii inalte. Sunt ageri, patrunzatori, intuitivi si imaginativi. Ambitia ii motiveaza si ii ajuta sa-si focal izeze energiile. Destinul lor este adesea presarat cu obstacole, lupte si framantari. O parte dintre ele ar putea fi generate sau intretinute de propria impulsivitate.
Defecte: Emotivitatea si nervozitatea, care ii tensioneaza si-i imping la reactii neadecvate. Nestapanirea, subiectivismul, lipsa de tact si prevedere.
Litera T
Imprima o atitudine dinamica si sociabila... Oamenii de tip T sunt puternici, vivace, spontani, ingeniosi si constructivi. Nu pot sta pe loc; trebuie sa avanseze, sa evolueze, sa creeze, sa fondeze. Au initiativa, decizie rapida, aptitudini pentru organizare si comanda.. Totusi, sunt dependenti de ceilalti, de afectiunea si sprijinul lor. Au mare nevoie de dragoste, familie, prieteni si colaboratori.
Defecte: Au o tendinta spre agresivitate (mai ales verbala, dar nu numai) si isi pot pierde destul de repede controlul. Se ofenseaza us or.
Litera U
Imprima o atitudine metodica si superioara. Cei al caror prenume incepe cu litera U sunt organizati, muncitori, practici si performanti. Ii atrage insa si cunoasterea, spiritualitatea, misterul si pot avea talent artistic. Adesea sunt in impas, nestiind cum sa se imparta intre tendintele materialiste si cele idealiste, deopotriva de puternice. Au o parere foarte buna despre sine si le place la nebunie sa fie adulati.
Defecte: Sunt egoisti, teatrali, ingamfati si laudarosi. Le place sa critice. Au o nesiguranta interioara care ii poate impinge catre adictii.
Litera V
Imprima o atitudine respectabila si impozanta. Cei al caror prenume incepe cu V au planuri marete, dar urmaresc implinirea lor in mod prudent, tenace si planificat. Dotati cu o inteligenta vie, intuitie si inspiratie, au o mare capacitate de anticipare, ce poate fi luata drept spirit profetic. Sunt responsabili, eficienti, loiali si onorabili. Au emotii puternice, pe care cauta sa le controleze.
Defecte: Le lipseste flexibilitatea si se adapteaza greu la schimbari. Sunt acaparatori, posesivi si gelosi, iar uneori pot deveni chiar cruzi. Vanessa Paradis si Johnny Depp formeaza unul dintre cele mai stabile cupluri de la Hollywood.
Litera W
Imprima o atitudine expresiva si adaptabila. Oamenii "W" sunt curiosi, prietenosi, plini de farmec, vioi, inteligenti si comunicativi. Sunt consecventi in urmarirea scopurilor, dar abili si flexibili in metodele aplicate pentru a le atinge.
Defecte: pot fi dezordonati, delasatori, instabili si imprevizibili..
Litera X
Imprima o atitudine inflacarata si senzuala, magnetism si un inepuizabil apetit erotic, vitalitate si spirit intreprinzator. Sunt creativi, comunicativi si lideri inascuti.
Defecte: Inclinatia catre placeri si excese, dependente si risipa. Pot fi nepasatori, neseriosi sau iresponsabili.
Litera Y
Cei al caror prenume incepe cu Y sunt pasionali, independenti, dinamici si curajosi, dar si intuitivi, sensibili si creativi. Au inclinatii romantice sau idealiste. Sunt emotivi si romantici... Au o buna rezistenta fizica..
Defecte: Pot avea dificultati in luarea deciziilor. Au reactii bruste si schimbari subite de dispozitie.
Litera Z
Imprima o atitudine increzatoare si combativa.. Cei al caror prenume incepe cu Z sunt curajosi si competitivi. Cauta puterea si faima. Pot avea interese financiare sau politice, dar daca sunt motivati din punct de vedere psiho- emotional, pot atinge succesul in orice domeniu, inclusiv artistic sau sportiv. Au instincte bune, o intuitie ascutita si o inteligenta iscoditoare. Sunt oameni pasionati, fascinanti si plini de forta.
Defecte: Acestia au defectele comune firilor puternice: tind sa fie incapatanati, pripiti, nesupusi, impulsivi si inclina sa-i comande sau sa-i controleze pe cei din jurul lor, situatie care poate crea tensiuni..
------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nu prea e valabil ce se spune aici; nu se potriveste la nimeni!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 20:42 | |
| CELE 10 MARI CONSPIRATII DIN ISTORIA OMENIRII
Indiferent daca credeti sau nu in ele, conspiratiile stau pe limba tuturor. Si este cel putin interesant sa le cunosti, indiferent daca teoriile sunt adevarate sau nu.
10. Marile companii petroliere impiedica de peste 100 de ani dezvoltarea masinii electrice
Cel mai concis, aceasta teorie a conspiratiei este expusa in excelentul film documentar Who Killed the Electric Car? din 2006, in care se lanseaza ipoteza ca diversele tehnologii care ar fi permis dezvoltarea ieftina, rapida si eficienta a masinilor electrice au fost suprimate (unele, aruncate in aer la propriu) de catre un consortiu obscur format din marile companii petroliere dimpreuna cu diversi indivizi aflati in pozitii cheie in chiar industriile producatoare de masini. Primul lovitura de Knock-Out data masinii electrice s-ar fi petrecut in 1899, an in care un prototip foarte competitiv atingea recordul mondial de viteza de la acea data: 110 km/h! o performanta uluitoare pentru sfarsitul secolului XIX. In ciuda acestui fapt, nimeni nu a mai auzit nimic de prototipul cu pricina, iar masinile de serie produse in primii ani ai secolului XX atingeau cu greu 30-40 km/h. A doua mare lovitura ar fi avut loc candva intre 1913-1914, cand eforturile comune a celor mai prolifici inventatori din acei ani, Henry Ford si Thomas Edison, de a produce un vehicul electric, ieftin si performant au fost impiedicate cu fervoare de tot soiul de indivizi cu larga putere financiara si influenta. In sfarsit, ultima mare batalie s-ar fi dat recent, in pragul anilor 2000, cand General Motors si-a ingropat ”de buna voie” EV1, primul prototip de masina electrica a unui mare jucator din industria auto, care a intrat pentru o scurta vreme (1996-1999) in productia de serie.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 20:43 | |
| 9. Tsunami-ul din 2004 a fost provocat de o bomba
Cu cele 229.866 de morti pe care le-a provocat, Tsunami-ul care a lovit Oceanul Indian pe 26 decembrie 2004, din perspectiva numarului urias de victime pe care le-a produs, se afla pe locul 7 in topul celor mai mari dezastre naturale din toate timpurile si pe locul 2 in topul celor mai sangeroase cutremure. Insa, daca nu este vorba despre un dezastru “natural”, ci de un genocid care a fost initiat intentionat, cu ajutorul unei asa-numite bombe-tsunami, o arma nucleara care a fost detonata intr-o pozitie strategica din adancul oceanului? Conspirationistii afirma ca tehnologia capabila sa provoace o tragedie de asemenea proportii este cel putin fezabila, din moment ce o seama de cercetari in acest domeniu au fost conduse inca din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, experimente cu bombe-tsunami realizandu-se in 1944 si 1945 in Noua Zeelanda. De asemenea, inca din 1997, cu 7 ani inaintea devastatorului tsunami, Secretarul Apararii de atunci, din Statele Unite, William S. Cohen, afirma ca: “Exista grupari care au capacitatea de a se angaja in eco-terorism, prin tehnologii militare capabile sa schimbe clima, sa provoace cutremure sau eruptii vulcanice.” Cu toate acestea, in afara ipotezei ca totul a fost un sangeros test la scara mare, cu greu se pot descifra motivele celor care ar fi lovit atat de crunt Sud-Estul Asiei prin tsunami-ul din Oceanul Indian.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 20:44 | |
| 8. Atacurile teroriste de la World Trade Center
Reprezinta, poate, cel mai fierbinte subiect care a cazut prada teoriilor conspiratiei in istoria contemporana. Pe de-o parte, conspirationistii sustin ca o seama de indivizi din Guvernul Statelor Unite si din serviciile secrete americane au avut date certe despre iminentul atac, insa au ocultat voit aceasta pretioasa informatie – precum s-a intamplat pe 7 decembrie 1941, in cazul atacului aviatic japonez de la Peal Harbor, din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial –, refuzand sa intreprinda si cea mica actiune care ar fi impiedicat producerea atentatelor. Pe de alta parte, se speculeaza ca explozia celor doua avioane care au lovit Turnurile Gemene din New-York nu ar fi fost suficient de puternica pentru a conduce la prabusirea zgaraie-norilor WTC, aceasta producandu-se in urma unor explozii controlate (exista martori care sustin ca ar fi auzit aceste explozii), iar Pentagonul nu ar fi fost, de fapt, lovit de niciun avion. Care sa fi fost scopul oficialilor americani care au orchestrat sau au permis sangeroasele atacuri? Foarte simplu: declansarea Razboiului impotriva terorismului, cresterea justificata a cheltuielilor militare si ingradirea, de asemenea, legala, a libertatilor si drepturilor cetatenesti.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 20:44 | |
| 7. Nu exista incalzire globala! Totul este o afacere mondiala
Conspirationistii sustin ca asa-zisa schimbare climatica este o frauda perpetuata pentru scopuri financiare si ideologice. Intreaga isterie in masa provocata de iminenta incalzire globala ar fi de fapt o facatura inventata de catre obscurul grup de interese Bilderberg (130 de potenti financiari si persoane cu larga influenta, de la bancheri la politicieni) care se foloseste de incalzirea globala pentru a impune, in secret, o guvernare mondiala. Unul dintre cei mai inversunati sustinatori ai acestei teorii este chiar un climatolog, William M. Gray. Acesta afirma ca alaturi de terorism, incalzirea globala este inamicul public numarul 1 de care avea nevoie sistemul international de putere dupa sfarsitul Razboiului Rece, pentru a facilita marilor lideri impunerea unei cauze politice cu un larg succes la public, prin care sa se ia abuziv masuri politice, economice si sociale ce ar fi “absolut necesare” pentru a impiedica schimbarea climatica – adica pentru ca jucatorii din umbra sa-si realizeze interesele. In urma obsesiei mondiale vizavi de incalzirea globala, ar avea de castigat politicienii, oamenii de stiinta, oamenii de afaceri, diverse structuri din ONU, miscarile ecologice, plus numeroase organizatii secrete, precum Grupul Bilderberg si Clubul de la Roma.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 20:45 | |
| 6. SIDA, Ebola si SARS au fost inventate in laborator
In ultimii 20 de ani, una dintre temele predilecte ale romanelor si filmelor de groaza este virusul scapat de sub control, experimentul bacteriologic si virusologic secret care ar penetra masurile de securitate, s-ar raspandi instant in intreaga lume si ar provoca apocalipsa. Putini stiu insa ca asemenea subiecte de fictiune au aparut tocmai in urma ipotezelor unor (pseudo)oameni de stiinta care sunt convinsi de veridicitatea lor, publicand, spre sfarsitul anilor ’80 din secolul XX, o larga serie de lucrari mai mult sau mai putin documentate in care afirmau ca virusurile HIV, Ebola si SARS sunt de fapt niste superarme bacteriologice care au fost create in secret de catre Guvernul american. Mai mult de atat, raspandirea SIDA in Africa, in randul homosexualilor si al prostituatelor nu ar fi decat etape ale unui monstruos genocid in masa orchestrat de catre elemente puritane si xenofobe din administratia SUA, iar gripa aviara de acum 2 ani – un test la scara mondiala si un avertisment la adresa Chinei. Conspirationistii care promoveaza aceasta teorie, mai sustin ca inca de la bun inceput exista antivirus pentru toate cele trei calamitati bacteriologice, insa acesta este tinut secret, in vreme ce diversele cercetari independente care urmaresc (re)descoperirea remediilor sunt infranate, impiedicate sau, in cele din urma, eradicate de catre cei care au lansat virusurile in lume.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 20:45 | |
| 5. Cine l-a asasinat pe Kennedy?
Poate fi considerat exemplul clasic de teorie a conspiratiei. De altfel, foarte multi sociologi afirma ca acesta este punctul de cotitura in istoria conspirationista, momentul in care teoriile conspiratiile s-au transformat din joaca intelectuala a unui cerc restrans grup de entuziasti intr-un adevarat si exploziv fenomen de masa. Explicatia este foarte simpla, arata psihologii: defunctul presedinte american John F. Kennedy (29 mai 1917 - 22 noiembrie 1963), s-a bucurat de o imensa simpatie in randul americanilor, iar asasinarea sa a fost perceputa precum socul traumatic pe care-l resimtim in momentul in care ne moare un prieten sau o ruda draga. Toate aceste ratiuni afective si psihologice, combinate cu numeroasele omisii, controverse si balbaieli din Raportul Comisiei Warren, care l-a decretat drept asasin unic pe Lee Harvey Oswald, au nascut o monumentala respingere publica a variantei oficiale, un oprobriu fara precedent in istorie. Asadar, cine l-a asasinat pe Kennedy? Probabil, nu vom afla niciodata, pentru ca indiferent ce (nou) raspuns oficial ar mai da acum, la 46 de ani de la producerea controversatei crime, diversi oficiali americani, teoriile conspiratiei s-au impamantenit atat de bine, incat – probabil – pentru totdeauna vor exista numeroase (si poate argumentate) dubii in acceptarea unui raspuns final. Cei mai vizati adevarati killeri ai lui Kennedy (chiar daca Oswald a apasat sau nu pe tragaci) ar fi de fapt, Rezervele Federale (sistemul bancar central din SUA), CIA, KGB, FBI, vicepresedintele Lyndon B. Johnson, Fidel Castro sau/si Mafia.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 20:46 | |
| 4. Guvernele ascund adevarul: extraterestrii exista!
Totul a inceput in noaptea zilei de 24 februarie 1942, cand numerosi martori oculari afirma ca au vazut mai multe obiecte zburatoare neidentificate pe cerul Los Angeles-ului, OZN-uri asupra carora artileria anti-aeriana americanaar fi deschis focul. Precum in cazul asasinarii lui Kennedy, oficialii americani nu au dat o explicatie satisfacatoare opiniei publice – trebuie avut in vedere ca numarul californienilor care pretind ca au vazut OZN-urile se ridica la cateva mii, dar si faptul ca trecusera nici 3 luni de cand America intrase in cel de-al doilea Razboi Mondial, dupa atacul de la Pearl Harbor, iar americanii intrasera in fibrilatia psihologica a razboiului. 5 ani mai tarziu, pe 7 iulie 1947 avea loc celebrul incident Roswell– atunci, armata americanaar fi recuperat epava unui OZN care s-ar fi prabusit langa oraselul Roswelldin New Mexico. Si in acest caz, un numar impresionant de persoane – peste 100 – afirma ca ar fi vazut fie OZN-ul, fie epava acestuia. Mai mult de atat, conspirationistii speculeaza ca americanii ar fi recuperat cadavrul unui extraterestru (sau chiar un extraterestru in viata). Explicatia oficiala – cum ca s-ar fi prabusit un balon meteorologic – nu a multumit, din nou, pe nimeni. De atunci, numarul celor care afirma ca au vazut OZN-uri a explodat, iuresul dezvaluirilor, controverselor si cercetarilor stiintifice si pseudo-stiintifice devenind un fenomen in masa, la scara planetara. Psihologi afirma chiar ca in cazul ufologiei avem de-a face cu o prima si adevarata mitologie moderna, inventata in secolul XX.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 20:46 | |
| 3. Lumea este condusa de conjuratii secrete: masoni, illuminati, skull&bones
O organizatie secreta cu origini obscure, care se pierd in negura istoriei (studiindu-i o parte a simbolisticii, unii cercetatori sugereaza ca ar fi o recrudescenta a medievalului Ordinul al Cavalerilor Templieri; altii merg mai departe si afirma ca Motorul Prim al organizatiei s-ar situa undeva in Egiptul Antic), Masoneria a rasarit spre sfarsitul secolului XVI, inceputul secolului XVII. De atunci, organizatia s-a mentinut intr-un discutabil (semi-)anonimat si s-a implicat din ce in ce mai activ in viata publica. Se pare ca, inca din secolul XVIII, in ceea ce priveste ordinea mondiala, scopul secret al Masoneriei este crearea unei societati bazata pe idealurile libertatii, egalitatii, fraternitatii, separarii Bisericii de Stat si al tolerantei religioase. In acest sens, masonii au luat parte activ la numeroasele revolutii din secolele XVIII si XIX, care au zguduit lumea din radacini si au facut trecerea ireversibila de la societatile organizate medievale la cele moderne. Numarul lor a crescut constant – conform ultimelor estimari, in prezent, in lume sunt in jur de 5 milioane de masoni – iar Masoneria a strans in interiorul ei elite politice, religioase si artistice, astfel incat, daca o privim din perspectiva sociologiei politice si o identificam cu un enorm si planetar grup de interese, supozitia conspirationistilor cum ca masonii ar conduce lumea (sau, mai degraba, o parte a ei) capata iz de adevar. Illuminati ar fi (in unele dintre ipoteze) crema elitei masonice, iar scopul acestora este mult mai obscur; in vreme ce Skull&Bones este o societate secreta, o fratie din cadrul prestigioasei universitati americane Yale, pepiniera studenteasca a Marilor Loje americane. Interesant este ca, pe parcursul secolului XX, in Statele Unite, intr-o proportie covarsitoare, aproape toate elitele din politica, administratie si finante – de la presedinti, la secretari de stat si directori de servicii secrete sau banci – au studiat la Yale si, evident, au facut parte din Skull&Bones.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 20:47 | |
| 2. New WorldOrder – guvernul mondial
Este varianta “hardcore” a teoriei precedente. Conspirationistii afirma ca un extrem de puternic si secret grup format din cei mai influenti membri ai diverselor societati secrete (un soi de elita a elitelor) comploteaza pentru a conduce lumea prin intermediul unui guvern mondial care ar inlocui treptat suveranitatea statelor. Grupul ar fi responsabil de formarea climatului financiar modern din secolul XX – eruptia marilor companii transnationale si, strans legate de acestea, de fenomenul globalizarii. Interesant (si poate comic) la aceasta teorie a conspiratiei este faptul ca le reuneste intr-un enorm amalgam sincretic pe toate celelalte – New World Order face legatura dintre evrei si masoni, lansand controversata sintagma «miscare iudeo-masonica», ii pune in aceeasi barca pe Illuminati si pe extraterestri, reuneste nenumarate teorii apocaliptice si grupuri milenariste crestine (aici intra, de exemplu, toate speculatiile legate de pasapoartele biometrice si cipurile subcutanate), pe Hitler, URSS, pe Templieri, teroristi si cercetatorii care experimenteaza arme bacteriologice. Sustinatorii New World Order afirma ca intreaga istorie se desfasoara in parametrii unui enorm Plan de inrobire mondiala a omenirii, fiecare epoca nefiind altceva decat o noua etapa in schema de desfasurare a maleficelor masinatiuni.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Sept 2010, 20:47 | |
| 1. Sionismul – lumea este controlata de evrei
Ocupa prima pozitie a acestui top pentru ca este cea mai veche si mai ampla teorie a conspiratiei, strans legata de numeroasele ideologii xenofobe si politici rasiste care au bantuit istoria si fiind reinventata, practic, din antichitate si pana in epoca moderna, in fiecare secol in care au aparut miscari antisemite. In secolul XX, teoria a fost propulsata de un controversat document, Protocoalele Inteleptilor Sionului, din care rezulta ca evreii dimpreuna cu masonii conspira pentru a acapara puterea mondiala si a controla lumea. Textul are forma unor instructiuni de manual prin care noii membri acceptati in randul Inteleptilor sunt initiati in politica de cucerire a lumii prin controlul mass-media si a finantelor si prin inlocuirea ordinii sociale traditioanle cu una bazata pe manipularea in masa. Intr-o proportie covarsitoare, majoritatea istoricilor si cercetatorilor care au studiat lucrarea in profunzime au dovedit ca aceasta este pe alocuri un plagiat dupa cartea satirica Dialoguri in Iad intre Machiavelli si Montesquieu (scrisa, in 1864, de francezul Maurice Joly) si un fals fabricat candva intre 1895 si 1902 de catre ziaristul rus Matvei Golovinski, la ordinul lui Piotr Rachkovski, seful diviziei de la Paris a politiei secrete rusesti, Okhrana. In ciuda acestor evidente, Protocoalele… au fost des folosite in mod propagandistic pentru a alimenta miscarile antisemite – multi analisti considerand ironic ca tocmai propagarea lor este o conspiratie in sine.
| |
| | | Vizitator Vizitator
| | | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 25 Sept 2010, 05:37 | |
| _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 25 Sept 2010, 11:12 | |
| Ultimile noutati la Paris se numesc : * ceai imbracat in foita de aur -producator Mariage Freres (pret 180 euro _) * crema anti-imbatranire cu aur - producator La Prairie ( pret 514 euro- 30 ml ) * prajituri cu crema de aur - producator Fauchon (pret 15 euro ) * champagne Moet & Chandon - editie cu cristale Swarowski si foita de aur. Femeile adora aurul … pentru ca sunt constiente de puterea magica a acestuia. Ca sa intelegem aceasta intoarcere la calitatile aurului, trebuie sa stim ca inca din timpuri indepartate budistii i-au atribuit calitati anti-stress,afrodisiace,antiinflamatorii, Parisul a abordat aceasta strategie prin care ceea ce este frumos este pretios, rar, deci luxul nu se mai afiseaza cu obstinenta in semne exterioare de imbracaminte, bijuterii, ci in semne interioare de valorizare a eu-lui profund. Aurul a revenit in forta in design, cosmetica , gastronomie, ca o nevoie zilnica de excelentza,o nevoie de a avea o comoara in fiecare zi in ceasca, in pahar, in tratamente cosmetice si mancare. Casa de ceaiuri Mariage Freres a asociat ceaiul verde cu aurul intr-o combinatie pretioasa care se numeste ” Perles d’ Or ” (perle de ceai verde cu iasomie acoperite cu foita de aur ) in incercarea de a demonstra ca luxul nu se democratizeaza, el ramane elitist, trebuie cautat, reinventat. Un rasfat pentru fiecare clipa inseamna frunze selectate cu grija de cei care culeg ceaiul si apoi manuirea lor cu mare grija in vapori pentru ca rezultatul sa devina o perla care apoi se tavaleste in pudra unei foite de aur. In infuzie , perla de ceai se desface dezvaluind frunza iar aurul invadeaza apa amestecandu-se cu ceaiul verde :un vis intr-o ceasca de ceai, o experienta spirituala acoperita de luxul pe care toti il ravnesc. Frunza de ceai este culeasa cu mare grija de femei - culegatoare de ceai, care urca in fiecare dimineata pana la 2500 metri altitudine ca sa aleaga cele mai bune frunze; daca fotografiile le arata zambitoare, cu mainile incarcate de bratari si cu cosul pentru ceai in spate, realitatea e mai dura, caci sa stai aplecata in soare 8 ore pe zi nu e usor. Fiecare dintre culegatoare are in cos cam 15000 frunze pe zi; din acestea doar cateva sute sau uneori cateva zeci sunt de cea mai buna calitate si sunt cele folosite pentru ceaiul cu aur. Culegatoarea este platita in functie de calitatea frunzelor pe care le are in cos si asta inseamna intre 1-5 euro pe zi. Asa ca, fiecare ceasca cu ceai are soarele in ea dar contine multa suferinta. Asocierea cu aurul aduce nu opulenta ci multa grija pentru ceea ce bem, aduce un plus de ” savoir- vivre” pe care fiecare dintre noi incercam sa-l facem modul nostru de viata. Aurul a fost folosit cu mult timp in urma in medicina neconventionala , in diverse elixire pretioase care tratau regi sau imparati; in Egiptul faraonilor se folosea un unguent divin continand substante aromatice,aur, argint,turquise…Toate acestea pentru ca se banuia ca aurul echilibreaza starea psiho-emotionala, ca ofera o dependenta placuta si tinerete indelungata. Puterea magica a aurului a intunecat mintile si a umplut vistierii, a cumparat imperii si a inventat ” alchimia ”. Si daca vom accepta luxul in ceai, vom fi de acord si cu cei care spun ca aurul ajuta pielea sa lupte contra agresiunii factorilor externi si a radicalilor liberi (factori de imbatranire ) si atunci nu ne vom mai mira de ingrediente surprize ca : pudra de diamante … Liliana Hrenciuc http://www.triangledor.ro/blog/ _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 25 Sept 2010, 11:14 | |
| ” Alexandra David- Neel ” este numele unui ceai negru cu piper, ghimbir si condimente produs de casa de ceaiuri Mariage Freres , ca omagiu pentru prima femeie (si parizianca) care, dupa multe tentative nereusite , la 56 de ani si deghizata in cersetoare patrunde in Lhasa, ”Orasul- Interzis” din Tibet. Iubitoare a Asiei si in special a Tibetului, Alexandra David- Neel a fost atrasa ca si alti europeni de misterul muntilor , al religiei, al oamenilor. Conform unei legende, Tibetul este pastrator al originilor omenirii si al tinutului Shambala, este tara vecina cu cerul care exercita asupra multora o vraja neclara. Calatorilor prin munti li se ofera de catre tibetani un ceai sarat in care se pune lapte de capra sau unt facut din lapte de yack. Acest ceai verde sarat, acompaniat de o paine facuta din faina de orz se bea in liniste si reprezinta un simbol al ospitalitatii. Invitatul este instalat la o masa pe care se gasesc : ceai, faimoasa ”tsampa” (painea din orz ) si un bol cu untul care se toarna peste ceai. Acest ceai are tendinta sa deruteze la prima degustare, pentru ca se aseamana cu o supa calda. Acest ceai se pregateste in foc de lemn, conform normelor budiste; dupa golirea bolului cu ceai, tibetanii il umplu repede la loc pentru a alunga spiritele rele. Ceaiul acesta se poate bea cu mult zahar, caci zaharul este simbol al bogatiei. In singuratatea cunoscuta de cei care exploreaza tinuturile din Himalaya cautand misterele unei alte lumi, o lume in forma de lotus in care obstacolele fizice sunt nimic fatza de cele spirituale, un loc rezervat armoniei, linistei, un loc opus celui in care traim , cea mai mare placere este sa gaseasca localnici cu care sa imparta caldura ceaiului si iluzia ca vor putea gasi acel loc. Ceaiul este oferit ca ofranda divinitatilor , pentru ca de bunavointa acestora depinde prosperitatea unei familii, sanatatea si poate ca acesta este secretul longetivitatii tibetanilor, credinta si ceaiul. Ceaiul a ajuns in Tibet din nordul Indiei , dintr-o zona in care ceaiul creste gratie musonului si ploilor si a devenit mai mult decat o bautura nationala, s-a transformat intr-un ceremonial in care pelerinul ofera calugarilor ”lama” dintr-o anumita manastire un ceai in timpul marilor sarbatori; acest ceai este prilej de meditatie si atunci cand lumea a terminat ceaiul , ”lama” care a facut oficiile de gazda proclama solemn numele pelerinului care a avut meritul de a oferi paine si ceai pentru familia sfanta a celor prezenti. Obiect al unei ofrande pioase , mistice, unica in lume, ceaiul este prezentza zilnica in care tibetanii isi regasesc originea, ideile, traditiile, istoria. Viata cotidiana in Lhasa la mijlocul secolului XX am descoperit-o si datorita aventurii a doi alpinisti germani evadati dintr-un lagar de prizonieri din India , care trec de bariera himalayana si ajung in Tibet la Lhasa; aici se imprietenesc cu cel de-al 14-lea dalai-lama . Dupa aventurile reale ale celor doi alpinisti s-a turnat filmul ”Sapte ani in Tibet ” . Sa ne amintim acest minunat film in timp ce savuram ceaiul ”Alexandra David- Neel” cu aroma de condimente si sa le trimitem un gand bun tibetanilor… Liliana Hrenciuc http://www.triangledor.ro/blog/ _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) | |
| |
| | | | POPASUL DOLION (II) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |