Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 22 Dec 2010, 14:01
Finantatorul echipei de fotbal Steaua a fost avertizat ieri, din nou, de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce afirmase ca nu vrea homosexuali in lotul "ros-albastrilor". Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii l-a sanctionat cu avertisment, ieri, pe Gigi Becali, finantatorul Stelei, pentru declaratii defaimatoare la adresa minoritati homosexualilor. Fostul oier a spus, la inceputul anului, ca nu il vrea la echipa sa pe fotbalistul bulgar Ivan Ivanov, pentru ca acesta este homosexual.
"Eu nu angajez homosexuali la Steaua. Daca se strecoara vreunul, fara sa stiu eu, nu-l mai dau afara, dar il trimit la echipa a IV-a, ca si acolo avem nevoie. Eu ma ghidez dupa Sfanta Scriptura, nu dupa legile omenesti! Alea ale lui Dumnezeu le respect mai intai si pe urma pe cele omenesti. Nu aduc homosexuali la Steaua nici daca se desfiinteaza echipa!", a urlat Becali, in stilu-i caracteristic. Cei de la CNCD au reactionat dupa ce au fost sesizati de Asociatia "Accept", organizatie neguvernamentala care apara drepturile minoritatilor sexuale.
"LPF sa sanctioneze astfel de iesiri"
Csaba Asztalos, presedintele CNCD, face apel la Liga Profesionista de Fotbal pentru a controla astfel de derapaje verbale. "Eu nu spun ca ar trebui sa sufere cluburile pentru asa ceva, dar trebuie sa luam atitudine, pentru ca nu este posibil asa ceva. Ar trebui ca LPF sa sanctioneze astfel de declaratii. Ma gandesc la momentul in care cluburile primesc licenta de functionare. Gigi Becali a mai fost amendat recent pentru declaratii defaimatoare. De data aceasta iam dat doar un avertisment", nea declarat ieri Asztalos.
Gigi Becali este un client fidel al celor de CNCD. Europarlamentarul a atacat de-a lungul timpului diferite genuri ale minoritatilor. Primul incident celebru l-a avut, in 2001, cu Malonga Parfait, un congolez care era amfitrionul emisiunii "Fotbal la Maxx"; difuzata in trecut de Pro TV. Becali l-a palmuit pe omul de televiziune, apoi i-a adresat injurii. Au urmat incidente cu diverse personaje din spatiul public, in care fostul oier a jignit fara menajamente. In urma cu cativa ani, finantatorul din Ghencea declara: "Dau un milion de euro celui care ii va alunga pe homosexuali din tara!".
In 2005, Becali l-a numit "homosexual" pe Sebastian Bodu, pe atunci sef al ANAF. Nici George Copos nu a scapat de apelativele "homosexual" si "tigan". De asemenea, si suporterii Rapidului au fost jigniti pe motive rasiale, iar Arpad Paszkany si Iuliu Muresan, patronul si respectiv presedintele echipei CFR Cluj, au fost numiti "unguri, tarani si papagali!".
Mai grav este faptul ca, intre timp, fostul oier s-a trezit europarlamentar si face naveta la Bruxelles, acolo unde pozeaza in demnitar onorabil. Daca la noi Gigi Becali este lasat sa-si faca de cap de comisiile ligii, in Anglia a ramas celebru cazul lui Glenn Hoddle, fost selectioner al nationalei de fotbal. In 1999, tehnicianul a fost fortat inclusiv de Tony Blair, fost premier britanic, sa demisioneze, dupa ce facuse afirmatii defaimatoare la adresa persoanelor cu handicap.
SI "NASTY" PEDEPSIT
Ilie Nastase: "O sa platesc amenda"
Fostul mare tenismen Ilie Nastase a primit si el o sanctiune din partea celor de la CNCD. "Nasty" a fost amendat ieri cu o suma simbolica, 600 de lei, dupa ce a declarat, in toamna acestui an, ca i-ar fi trimis pe tigani in Harghita.
"Stiti ce as fi facut eu daca eram presedintele Romaniei? I-as fi trimis pe tigani in Harghita, ca oricum acolo sunt foarte multi maghiari si vreo 12 romani! Le-as crea conditii. In felul acesta s-ar schimba si componenta etnica a zonei. Ceausescu a gresit. Trebuia sa faca in Harghita ce au facut rusii in Basarabia. Eu as vrea ca si romanii din Ungaria sa aiba aceleasi drepturi cu maghiarii din Romania. Sunt de acord cu politica lui Sarkozy fata de cei de etnie roma", a afirmat fostul mare jucator de tenis, primul lider mondial din istoria acestui sport, la postul de televiziune Pro TV.
"Nasty" ne-a declarat ca va plati amenda, dar s-a aratat dezamagit de decizia CNCD. "O sa platesc fara probleme. S-a interpretat gresit ce am spus. Chiar nu vede nimeni ce se intampla in tara asta? Adica Laszlo Tokes poate sa declare ce declara despre romani, dar nimeni nu spune nimic. Eu nu am nimic cu ungurii. Chiar acum sunt la Budapesta. Am prieteni maghiari aici", ne-a zis fostul tenismen.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Andrei Calin)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Dec 2010, 14:40
8 SUCCESE ROMANESTI IN 2010
Anul acesta, desi pare greu de crezut, nu a fost marcat doar de esecuri. In ciuda calificativelor in general slabe pe care le avem ca natiune, exista in schimb si romani care au reusit performante rasunatoare in medicina, sport, cinematografie sau muzica, reusind sa schimbe, fie si numai pentru moment, imaginea tarii.
Iata care sunt cele mai mari succese ale anului 2010.
1. Descoperirile de proportii din medicina romaneasca
Daca pana acum eram obisnuiti sa citim studii straine ca sa aflam despre viitorul medicinei, anul acesta, cercetatorii romani au dat ora exacta in breasla mondiala. Descoperirea telocitelor de catre cercetatorii Institutului „Victor Babes” ar putea revolutiona medicina. Necunoscute pana acum, acestea, s-a descoperit ca au un rol vital in tratarea bolnavilor dupa infarct miocardic, putand fi folosite, impreuna cu celulele stem, pentru refacerea miocardului dupa infarct. Analizand celulele nou-descoperite, cercetatorii au ajuns la concluzia ca inima si creierul uman sunt regenerabile.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Dec 2010, 14:46
2. Trofeul de Aur la Geneva
Cine si-ar fi imaginat ca in 2010 cancerul va putea fi depistat in cateva minute? Gratie cercetatoarei romance Raluca van Staden, aceasta cumplita boala poate fi detectata in doar 6 minute, printr-un nou tip de senzor, direct din proba de sange. Inventia a fost premiata cu Trofeul de Aur la Salonului International de Inventii de la Geneva, iar Raluca-Ioana van Staden, desemnata cea mai buna femeie inventator a anului.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Dec 2010, 14:48
3. La un pas de vindecarea cancerului
Dupa zeci de ani de studii in cautarea unui tratament impotriva cancerului, doi cercetatori romani - Nicolae Ghinea si Aurealian Radu - au reusit o performanta ce a surprins medicii din intreaga lume.
Acestia au descoperit ca tumorile contin o proteina receptor al hormonului foliculostimulant (FSH), ce ar putea fi folosita pentru diagnosticarea timpurie a cancerului, fiind practic un pas inainte in gasirea unui panaceu al cancerului.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Dec 2010, 14:48
4. Gimnastica romaneasca, din nou premiata
Finala Campionatului Mondial de Gimnastica de la Rotterdam din acest an a rememorat intr-o oarecare masura performantele incredibile pe care le reusea lotul roman la Olimpiada de la Sydney din 2000. Prestatiile echipei noastre, reprezentata de Sandra Izbasa, Ana Porgras - medalia de aur la barna - , Raluca Haidu, Diana Chelaru si Gabriela Dragoi, a clasat Romania pe locul 4 in lume, la concursul feminin. La Europenele de la Birmingham, echipa Romaniei a castigat medalia de bronz, prin prestatia Larisei Iordache.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Dec 2010, 14:50
5. Bronz la handbal
Nu doar gimnastele au reusit sa califice Romania pe primele locuri in lume. Echipele de handbal - feminin si masculina - au adus Romaniei in acest an doua medalii de bronz, dupa ce au ridicat mai intai jocul la superlativ. Echipa feminina de handbal a Romaniei a obtinut medalia de bronz la Campionatul European, dupa ce a castigat in fata echipei Danemarcei, in finala mica a competitiei, iar echipa nationala de handbal masculin a Romaniei s-a intors cu bronz de la Campionatul Mondial Scolar din Portugalia.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Dec 2010, 14:50
6. Aur la scrima
Daca pana acum Romania nu era o prezenta remarcabila la concursurile internationale de scrima, anul acesta, echipa feminina de spada a fost "en garde" la Campionatele Mondiale de scrima de la Paris. Echipa feminina de spada a Romaniei, alcatuita din Ana Maria Branza, Simona Alexandru, Anca Maroiu si Loredana Iordachioiu, au obtinut o victorie extraordinara, castigand medalia de aur in fata repretentantelor din Germania. Iar echipa masculina de sabie a obtinut medalia de bronz.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Dec 2010, 14:51
7. Muzica romaneasca in topuri straine
Locul I in topul Billboard, peste un milion si jumatate de fani pe Facebook, nominalizata la MTV la categoria Best European Act, Inna a devenit in doar un an un adevarat fenomen in intreaga lume. Dupa o ascensiunea rapida, romanca de 24 de ani a ajuns sa domine playlist-urile posturilor de radio din intreaga lume, sa vanda albume pe banda rulanta in Europa si sa concerteze in cadrul celor mai tari festivaluri internationale de muzica dance.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Dec 2010, 14:51
8. Anul cu cele mai multe premii pentru filmul romanesc
Cinematografia romaneasca a cucerit in acest an festivalurile de film din toata lume, iar acolo unde nu a fost rost de premii, a fost de laude in marile publicatii straine. Incepand cu Cannes-ul ("Cautare", Ionut Piturescu), continuand cu festivalurile de la Berlin ("Eu cand vreau sa fluier, fluier“, Florin Serban), si terminand cu Salonic ("Periferic", Bogdan George Apetri si "Morgen", Marian Crisan), filmul romanesc a pus o amprenta puternica in cinematografia mondiala in acest an.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 24 Dec 2010, 15:07
Ce reconfortant si chiar tonic sufletului este să mai citesti si astfel de stiri (adevărate) despre ai nostri!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 25 Dec 2010, 10:15
In ’89 paseam cu totii inainte veseli si curajosi, cu toate panzele umflate de vant. Astazi, vedem ca pana si gaina se apropie de graunte cu viclenie. Filozofiile capitaliste exista in mintile noastre, dar nu s-au amestecat inca cu sangele nostru. Parca ar fi doi frati vitregi care nu par a se intelege deloc si un compromis pare prea mult pentru amandoi.
Or, poate am evoluat, din serile in care programul TV se termina la 22, acum, avem Seri Ateniene care tin si cate o saptamana fara ca macar sa obosim, inclin sa cred, de la alimentatia sanatoasa. Poate am ajuns sa fim daunatori chiar propriului nostru interes, pesemne avem o nevoie inconstienta de suferinta. Parintii nostrii, idealurile noastre, ne-au invatat rau, ca suntem niste copii rai; cu ce gresim noi oare ca suntem rai, nu indeplinim profetiile lor? Nu justificam existenta noastra, o confirmam? Validam? Insasi generozitatea nu este niciodata dezinteresata.
Daca mergem pe ideea ca izolarea ne-ar proteja impotriva prostiei, ne dam seama ca, Cortina de Fier nu a fost o protectie prea buna, ne-ar fi trebuit ceva si mai puternic. Dar, ca sa aperi ceva impotriva prostiei trebuie in primul rand, sa ai acel ceva, aveam noi ce apara impotriva prostiei prin izolare? Acest mecanism de aparare atat de eficient si practic atator culturi de valoare?
Si, privind acum trecutul de la inaltimea viitorului in care ne aflam putem concluziona multe, astea doar in virtutea informatiilor ce le avem si le aflam despre trecut, despre perioada comunista, despre cele trei etape ale comunismului (1952 – 1964 [I], 1964-1974 [II] si 1974-1989 [III] si cea mai grea), din auzite si povestite.
Si trebuie sa remarcam aici ca, daca am da vina pe conducatorii nostrii pentru situatia in care se afla tara la ora actuala nu am face altceva decat sa dam vina pe niste oameni inocenti ca niste prunci, adica, incompetenti.
Am plecat la razboi cu steaguri si fanfara si n-am avut cu cine sa ne batem. De obicei, nu ne batem pentru a ne omora semenii, ci pentru a ne jertfi pentru fratii nostrii.
Asa cum, in vremuri de mult uitate de multi dintre noi, Ceausescu isi agita mainile in aer in balconul CC de parca ar fi semanat semintele bunastarii viitoare a natiei noastre, tot asa vedem si astazi, in parlamentul tarii sute de astfel de semanatoristi care par a arunca seminte bolnave intr-o holda muntoasa si la prima ploaie semintele bune o iau la vale cu apa sa-si gaseasca ogoare mai fertile, multe se pierd pe drum, cele care raman, pesemne, se lupta cot la cot cu natura sa supravietuiasca in pusta.
Romanie draga, oricum ai fi, n-am sa-ti stau in cale!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 26 Dec 2010, 08:28
dolion a scris:
Am plecat la razboi cu steaguri si fanfara si n-am avut cu cine sa ne batem.
Mai degraba ne-am batut cu toti, in-afara de noi insine.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 26 Dec 2010, 10:42
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 26 Dec 2010, 19:10
PISICA MARU S-A CATARAT PE WIKIPEDIA PRIN YOUTUBE
O pisica dolofana din Japonia a devenit o adevarata celebritate pe Internet dupa ce stapana sa a inceput sa posteze videoclipuri cu giumbuslucurile facute de Maru. Masculul din rasa Scottish Fold, al carui nume inseamna in japoneza „rotund”, are o pasiune pentru a se baga in orice cutie care ii iese in cale, oricat de mica ar fi. In unele ii incape numai capul, in altele intra dupa ce face adevarate salturi.
Stapana lui Maru, un mister
In vara anului 2010, videoclipurile de pe YouTube cu Maru au ajuns la 56 de milioane de vizualizari. Identitatea stapanei lui Maru este un mister: ea nu isi arata niciodata fata in aceste videoclipuri, pe care le posteaza sub numele de „mugumogu”, si nici nu vorbeste. Dincolo de voiciunea motanului, care nu e deloc zvelt, succesul i-a fost asigurat de ingeniozitatea stapanei care a stiut sa il filmeze pe Maru din cele mai inedite unghiuri, uneori cu mai multe camere de filmat in acelasi timp, stimulandu-l totodata cu tot soiul de obiecte, jucarii sau cutii.
Pe de alta parte, „mugumogu” a investit mult timp si efort „pe platourile de filmare”, care cel mai adesea sunt baia si sufrageria de acasa. Dovada stau sutele de videoclipuri editate de „mugumogu” ce au subtitrare in engleza si japoneza.
A innebunit o lume-ntreaga
Maru are peste 15.000 de fani pe Facebook si mii de postari la clipurile sale in care oameni din toata lumea spun ca Maru este o sursa de inspiratie pentru ei si ca sunt fericiti cand il privesc: „Videoclipurile lui Maru ma binedispun intotdeauna! Mereu e asa de curios si de jucaus!”, spune Stamatis Karastamatiadis din Grecia, in timp ce lui Robin Piontek Jones din SUA ii plac imaginile in care Maru se arunca intr-o cutie si ii raman picioarele pe dinafara.
In septembrie 2009, canalul lui Maru de pe YouTube a ajuns pe locul noua in Japonia in functie de numarul persoanelor care au optat sa se aboneze la el si sa primeasca de fiecare data videoclipurile noi. Doi ani la rand, in 2008 si in 2009, Maru a castigat in Japonia premiul YouTube Video Awards.
Biografia lui Maru
Pisoiul a ajuns la „mugumogu” cand avea deja patru luni si cantarea nu mai putin de 2,4 kilograme (acum are 5,5 kilograme). De mic, Maru s-a aratat extrem de interesat de cutii, pe care a inceput sa le foloseasca pe post de pat sau pentru a se juca. Printre pasiunile sale se numara si statul cu burta in sus in chiuveta, jucatul cu picaturile de apa de la robinet sau pititul in pungi, in galeti sau in cosul de gunoi (atunci cand nu e gunoi inauntru).
Blogul lui Maru a fost lansat in noiembrie 2007, iar in iulie 2008 a aparut pe YouTube primul film cu el. Pe 24 mai 2010, Maru a implinit trei ani.
Maru, subiect de carte
Maru are pagina pe Wikipedia, un blog personal cu videoclipuri si fotografii, iar in toamna acestui an a aparut intr-o reclama la nisip pentru pisici realizata in Statele Unite.
Stapana lui Maru a publicat pana acum o carte despre el si doua DVD-uri cu text in engleza si japoneza: „I am Maru” si „Maru Desu”. Celebritatea lui Maru a fost remarcata si de Entertainment Weekly si The New York Times, care au scris despre jucausa pisica din Japonia. Iar imagini cu Maru au fost difuzate si in emisiunea TV realizata de Ellen DeGeneres din SUA.
Fanii lui Maru il imita pe YouTube:
Sursa: Evenimentul Zilei - (Andreea Dogar)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 28 Dec 2010, 12:33
Lacasuri Ortodoxe: din New York (C-FAM) "Nu este niciodată prea devreme să începem să discutăm cu copiii despre chestiunile sexuale", se arată în directivele emise de către UNESCO.
Odată extrem de respectat pentru independenţa şi integritatea sa, UNESCO lucrează acum în parteneriat cu... Consiliul Informaţiei despre Sexualitate şi Educaţie al SUA (SIECUS), o ramură educaţională a controversatului Institut Kinsey.
În septembrie anul trecut, o serie de critici s-au adresat noilor orientări UNESCO privind educaţia sexuală, promovarea avortului legal şi masturbarea (onanism) pentru copiii de pana la 5 ani. Intensitatea obiecţiilor a forţat agenţia să-şi traseze liniile directoare, emiţând unele noi în decembrie.
UNESCO recunoaşte că unul dintre directorii SIECUS este principalul autor al direcţiilor sale sexuale. Liniile directoare sunt citate autoritar ca model de educaţie sexuală adecvată vârstei, într-un nou raport ONU privind drepturile la educaţie, care a fost, fără menajamente, enunţat de către membrii ONU săptămâna trecută.
UNESCO a eliminat unele referinţe explicite, în liniile directoare revizuite, dar a păstrat o anexă cu "principiile directoare", care includ un curriculum de educaţie sexuală, inspirat de Kinsey, pentru copiii până în vârsta de 5 ani. Acest curriculum îi instruieşte pe părinţi să le ofere copiilor păpuşi anatomic corecte, pentru joacă şi să-i informeze despre diverse relaţii sexuale, susţinând masturbarea.
"Dacă un copil îsi atinge organele sale genitale, în privat, trebuie ignorat comportamentul", sugerează curriculum-ul. În ceea ce priveşte identitatea genului şi orientarea sexuală, curriculum-ul avertizează că părinţii care insistă pe consolidarea identităţi tradiţionale de gen, vor împiedica creşterea copiilor lor. "Confuzia faţă de aceste probleme şi frica de homosexualitate (homofobie) i-a determinat pe mulţi părinţi şi adulţi să limiteze libertatea de exprimare indivuală a fetelor şi băieţilor".
Un alt model al curriculum-ului inclus în orientările UNESCO, afirmă că instructorii trebuie să evite moralizarea. Într-un alt articol, autorii constată o contradicţie între "abordările religioase şi drepturile de bază". Un alt curriculum examinează dezvoltarea sexuală incipientă, observând că copiii cu vârste de până la doi ani pot "experimenta plăcerea genitală" şi de la vârsta de 3 ani se pot angaja în "jocuri sexuale".
Sexologul Alfred Kinsey şi-a fondat institutul său în Universitatea Indiana. Kinsey s-a afirmat în anii 1940 şi 1950 pentru munca sa în documentarea comportamentelor sexuale umane. Criticii l-au acuzat pe Kinsey că promova pedofilia (in cercetarile sale arata ca adultii documentati pot provoca placeri sexuale copiilor si sugarilor). Institutul Kinsey a creat SIECUS în 1964 ca o divizie proprie de învăţământ. Primul director a fost Dr. Mary Calderone, fostul director medical al Planned Parenthood.
Un raport guvernamental recent a arătat că SIECUS a încasat 1,6 milioane $ din fonduri federale, între 2002 şi 2009.
Luna trecută, un grup de lucru UNESCO a lansat un raport prin care se arăta că se aşteaptă o nouă înfăţişare a moratoriului ONU privind clonarea umană. Grupul a propus ca doar clonarea terapeutică să fie interzisă, ceea ce ar permite sprijinirea unui centru pentru cercetare care implică alte tipuri de clonare.
*Traducere dupa o analiza de Terrence McKeegan, vicepresedinte si membru-senior al Institutului pentru Drepturile Omului si Familia Catolica NewYork - Washington D.C., scrisa la data de 4 noiembrie 2010
Articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 28 Dec 2010, 12:45
PODUL (un film de exceptie) - prelucrare video Lacasuri Ortodoxe
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Joi 30 Dec 2010, 11:25
Aseara, pe Antena2, Dan Puric a facut show la emisiunea "Dincolo de aparente". L-am urmarit cu satisfactie, a reusit sa-mi redea buna dispozitie! Chiar Florentina, realizatoarea emisiunii, a spus ca nu va uita multa vreme seara aceasta. Tipul e mare, ce mai!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 08 Ian 2011, 21:30
EUROPENII AU VOTAT CELE MAI TARI PRODUSE ALE ANULUI 2011
Masina care tunde iarba de una singura, stickul care te ajuta sa accesezi toate informatiile din calculatorul de acasa si lampa ideala pentru citit, sunt trei dintre produsele acestui an.
Cand vorbim despre tehnologie, am fi tentanti sa ne gandim mai intai la produse americane sau asiatice. Insa o tanara organizatie care studiaza inovatiile companiilor europene a propus un top al celor mai bune aparate fabricate pe batranul continent, sau macar in cooperare cu firme de aici, ce vor fi folosite de europeni anul acesta.
Soarele din casa
1. Iti obosesc ochii dupa o ora de citit in casa? O companie finlandeza a gasit solutia: o lampa care ofera o lumina asemanatoare celei naturale. In plus, cu ajutorul ei puteti scapa de tulburarile afective sezoniere. Iarna, cand ziua e scurta, unul din 10 oameni sufera de depresie sezoniera, pe care de cele mai multe ori o ignora. Pentru terapie, trebuie sa tineti lampa la 50 cm, in timp ce cititi, de exemplu. Rondo, produsa de Innosol, foloseste un tub fluorescent de 55 de Wati, care distribuie uniform lumina pe suprafata rotunda a lampii (diametru de 40 cm). Lampa nu are scintilatii (lumina nu palpaie). Pret: 150-200 de euro.
Nota consumatorilor: 9,5
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 08 Ian 2011, 21:34
Tu la munca, el tunde gazonul
2. Taie iarba singur, se incarca tot singur si face economie cand e soare. Masinaria se numeste Automower Solar Hybrid si e produsa de Husqvarna. Cand o cumperi, montezi statia de incarcare in curte. Apoi, de fiecare data cand vrei sa tunzi iarba, alegi ora la care vrei sa inceapa "cositul" si te retragi. La ora setata, Automower incepe sa tunda. Dupa 40 de minute se opreste si se duce la incarcat. Apoi, din nou la lucru. Exista si varianta fara panou solar, la 1.100-1.200 de euro. Pret: 2.500 de euro. Nota: 9,7
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 08 Ian 2011, 21:34
De la munca, pe calculatorul de acasa
3. Pleci de acasa si vrei sa iei calculatorul cu tine? MyDitto nu te poate ajuta, dar iti permite sa accesezi toate fisierele de acasa de pe alt computer, cu un stick. Pe langa stick, ai nevoie de MyDitto Server, pe care il legi la router si copiezi fisierele din calculator. Oferit de francezii de la Dane- Electric, MyDitto nu are nevoie de instalarea unui software. Pret: 180 euro (memorie 2 TB). Nota: 9,4
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 08 Ian 2011, 21:35
Aspiratorul de buzunar
4. Cei mai multi dintre noi traiesc in apartamente mici. Asa ca inginerii de la Dyson au gandit aspiratorul City DC26, care are loc pe o coala A4. Potrivit juriului care a ales produsul, piesele aspiratorului au fost gandite pentru ca micul aparat sa imite intocmai performantele unui "camarad" mai mare. Pret: 1.900 lei. Nota: 9,8
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 08 Ian 2011, 21:36
Vezi hotul din casa pe mobil
5. Francezii de la My Fox au produs pentru Panasonic o camera care va ajuta sa vegheati casa (sau sa "vizitati" pisica) de pe mobil sau de pe un calculator conectat la internet. Montezi camera in cateva minute, fara unelte. Conectezi o unitate la internet si pui camera intr-un colt al incaperii. Pana acum, nici o inovatie. Insa TAG Sensor - pe care il aplici pe usa, fereastra ori mobilier - identifica orice tentativa de jaf, analizand vibratiile obiectului pe care se afla. Pret: 225 de euro. Nota: 9,6
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 08 Ian 2011, 21:37
Muschii fetei se lucreaza pe canapea
6. Muschii faciali se afla in contact direct cu pielea. Iar atunci cand acestia se atrofiaza - proces asociat inaintarii in varsta - tenul se lasa, iar fata imbatraneste. Aparatul Slendertone Face, stimuleaza electric muschii, care "intind" pielea. Pret: 350 de euro. Nota: 9,8
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Sam 08 Ian 2011, 21:37
Fotografia cat 4.000 de cuvinte
7. Cum, nu 1.000? Ei bine, se poate, daca facem o fotografie de jur imprejurul nostru. Astfel, putem surprinde ce se intampla in fata, stanga, dreapta si spatele noastru. Pui un film de 35 mm in Lomography Spinner 360° si apesi pe buton. Pret: 540 de lei. Nota: 9,7