__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| UNICUL DUMNEZEU | |
|
+22Iisus VOTAN Cristina bulache ACCENT zaraza26 Double Jay Anahoret Ciprian Bartolomeu zuum abbilbal MIRCEA dsm Administrator aurora Roxy tomi Karima sam22 enohabel Emil Condor 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Sam 22 Oct 2011, 06:24 | |
| Nu, trupul nu a dispărut în eter. S-a transformat prin puterea lui Dumnezeu. Din informatiile ce le avem la îndemână prin Cuvânt, trupul Său a văzut transformarea ce o va vedea si trupurile noastre, adică va deveni un trup de slavă, duhovnicesc pentru că nimic ce vede putrezirea nu va putea fi în slava Creatorului.
Pentru noi este prezent, pentru noi există limite de timp sau spatiu, pentru Dumnezeu nu există asa ceva. Cei ce au scris Biblia au făcut-o în limitele ce ni le-a pus la dispozitie Dumnezeu, în limite umane.
Exprimarea ta cu „doar Fiul” sau „doar Tatăl” nu-mi sună corect. Oare de ce? Pentru că Dumnezeu se poate manifesta în toate formele în acelasi timp – pentru El nu e o problemă. O stii si tu la fel de bine. Să nu cumva să se creadă cu acei „doar...” că Dumnezeu ar fi părăsit Cerul când S-a manifestat în trup pentru că asa ceva ar fi fals, multi, de fapt sunt dusi în eroare prin întelegerea asta limitată. Dumnezeu nu a părăsit starea Sa nicicând, ci doar S-a manifestat în diverse forme în acelasi timp (repet: timp doar pentru noi) sau nu. El a fost Duhul mereu, nu doar acum! Tatăl S-a numit doar în perioada când trupul (Fiul) S-a manifestat printre noi, ca om. Niciunde în Biblie (Noul sau Vechiul Testament), nu găsim formularea Tatăl decât în perioada când Fiul Omului a fost pe pământ. Sunt sigur că si acest lucru îl cunosti.
De ce este de preferat să se spună Isus este în toate si în toti? Pentru că Isus este TOTUL, inclusiv Duhul. El e cel Atptputernic, doar o stim bine acum, nu-i asa? Biblia ne spune că totul este în jurul si prin Numele Fiului. Nimic nu se poate face fără acel Nume. Asa a hotărât Dumnezeu ca să împace lumea cu Sine doar prin Numele Isus. Nu cunoastem altă Cale! De aceea oricine se închină lui Dumnezeu, trebuie s-o facă în Numele de care se leagă totul. Fără acest Nume nu avem nicio sansă. Si tu stii bine că asa este, nu? PS. Mă scuzi pentru lipsa unui răspuns la postarea de care mentionezi. Îmi amintesc că am citit-o si voiam să răspund dar apoi nu am mai dat de ea.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Sam 22 Oct 2011, 06:34 | |
| - Ciprian a scris:
- ...afirmatiile care le faceati...
Câti dintre noi le făceau? Asa cum am afirmat de la înfiintarea acestui Popas: aici toti avem aceeasi vârsă si aceleasi scoli (diplome). Prin urmare adresarea „tu” ne dă popsibilitatea să ne simtim mai apropiati, mai prietenosi, mai accesibili. Să ne gândim că în limba engleză toti sunt „You” si să urmăm exemplul lor. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Sam 22 Oct 2011, 14:53 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ciprian a scris:
- ...afirmatiile care le faceati...
Câti dintre noi le făceau?
Asa cum am afirmat de la înfiintarea acestui Popas: aici toti avem aceeasi vârsă si aceleasi scoli (diplome). Prin urmare adresarea „tu” ne dă popsibilitatea să ne simtim mai apropiati, mai prietenosi, mai accesibili. Să ne gândim că în limba engleză toti sunt „You” si să urmăm exemplul lor.
Frate Emil, Englezi zic " You" si la "tu" si la "dumneavoastră", pentru ca sunt săraci in (duh) si au o limbă săraca. In schimb greci care au o limbă bogată in cuvinte si cred ca cea mai bogată limbă in lume, a ales Dumnezeu sa fie scrisă si transmisă Biblia in toată lumea in limba greaca, tocmai pentru ca este o limbă bogată in cuvinte si in expresii si poate sa redea cel mai bine voia Sfânta a Lui Dumnezeu. Din acest motiv greci spun la "tu" = "esi" si la "dumnevoastră"= "esis" ceea ce înseamna "voi". Acum ma vei întreba, de ce "voi " la plural, când e vorba de o persoana? Pentru ca atunci când cuiva ii zici "tu" îl consideri sărac si singur, pe când dacă te adresezi cuiva cu "voi" atunci îl consideri precum Apostolul Pavel, ca el nu e singur, ci este el, cu duhul si cu mintea. Deci sunt toți trei. (Vezi ca peste tot sunt cate trei?) 14 Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod. 15 Ce este de făcut atunci? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga şi cu mintea; voi cînta cu duhul, dar voi cînta şi cu mintea. Amin. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 23 Oct 2011, 00:19 | |
| Înteleg perfect ceea ce spui, fratele meu, Dia. Atunci, îmi permiti să-ti spun nene Mitică? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 23 Oct 2011, 01:49 | |
| - Emil Condor a scris:
- Înteleg perfect ceea ce spui, fratele meu, Dia.
Atunci, îmi permiti să-ti spun nene Mitică? Nu-i nevoie noi putem sa ne tutu-im, știm noi ce avem si ce nu, cine suntem si ce vom fi. Vezi ca in Biblie nimeni nu se adresează cuiva la plural.( si expresia dumneavoastră tot la plural se refera) Pana chiar si Dumnezeu nu ne-a cerut sa ne adresam Lui la plural. Asta da dovada de smerenie. Noi ce sa mai spunem, putem sa avem pretenția asta? | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 23 Oct 2011, 07:10 | |
| - Emil Condor a scris:
- Prin urmare adresarea „tu” ne dă popsibilitatea să ne simtim mai apropiati, mai prietenosi, mai accesibili.
Să ne gândim că în limba engleză toti sunt „You” si să urmăm exemplul lor. Hai sa incep cu asta: Nu vad cum "dumneavoastra" este mai putin prietenos, accesibil, mai apropiat decat "Tu"! Cum nu cred ca e bine sa fac discriminare, tratez pe toti cu pronumele personal de politete. Cat despre engleza, eu o inteleg pe dos: "you" nu la singular, ci e ca si francezul "vous". _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 23 Oct 2011, 07:36 | |
| - Emil Condor a scris:
- Pentru că Dumnezeu se poate manifesta în toate formele în acelasi timp – pentru El nu e o problemă. O stii si tu la fel de bine.
O stiu. Si cum se numeste aceasta manifestare in toate formele -TREI- in acelasi timp? - Citat :
- Dumnezeu nu a părăsit starea Sa nicicând, ci doar S-a manifestat în diverse forme în acelasi timp (repet: timp doar pentru noi) sau nu.
El a fost Duhul mereu, nu doar acum! 1. Biblia zice altceva, despre parasirea starii. 2. Daca Dumnezeu s-a manifestat in acelasi timp in diverse "forme", vorbim aceasi limba! 3. Daca Dumnezeu este totuna cu Duhul si cu Hristos, ce rost mai are o diferentiere (diferentiere in slujbe/ functii nu e diferentiere in identitate, ori Biblia asta arata, diferentiere in identitate, daca cumva ati sustine ca slujbele ar fi cheia pentru inteles) - Citat :
- Tatăl S-a numit doar în perioada când trupul (Fiul) S-a manifestat printre noi, ca om.
Niciunde în Biblie (Noul sau Vechiul Testament), nu găsim formularea Tatăl decât în perioada când Fiul Omului a fost pe pământ. Gresit. Hristos s-a folosit de VT in toate afirmatiile sale in ce privesete pe Dumnezeu; El nu a venit cu nimic inedit: - Citat :
- Psa 103:13 Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură domnul de ceice se tem de El.
Deu 8:5 Recunoaşte dar în inima ta că Domnul, Dumnezeul tău, te mustră cum mustră un om pe copilul lui. Pro 3:12 Căci Domnul mustră pe cine iubeşte, ca un părinte pe copilul pe care-l iubeşte! Jer 3:22 ,Întoarceţi-vă, copii răzvrătiţi, şi vă voi ierta abaterile.” -,Iată-ne, venim la Tine, căci Tu eşti Domnul, Dumnezeul nostru.” Jer 31:20 ,Îmi este Efraim un fiu scump, un copil iubit de Mine?” „Căci cînd vorbesc de el, Îmi aduc aminte cu gingăşie de el, de aceea Îmi arde inima în Mine pentru el, şi voi avea milă negreşit de el, zice Domnul. Hos 11:1 Cînd era tînăr Israel, îl iubeam, şi am chemat pe fiul Meu din Egipt. Hos 11:2 Dar cu cît proorocii îi chemau, cu atît ei se depărtau: au adus jertfe Baalilor, şi tămîie chipurilor idoleşti. Hos 11:3 Şi totuş Eu am învăţat pe Efraim să meargă, şi l-am ridicat în braţe; dar n'au văzut că Eu îi vindecam. Hos 11:4 I-am tras cu legături omeneşti, cu funii de dragoste, am fost pentru ei ca cel ce le ridică jugul de lîngă gură. M'am plecat spre ei şi le-am dat de mîncare. Psa 68:5 El este Tatăl orfanilor, Apărătorul văduvelor, El, Dumnezeu, care locuieşte în locaşul Lui cel sfînt. Mal 2:10 N'avem toţi un singur Tată? Nu ne-a făcut un singur Dumnezeu? Pentruce dar sîntem aşa de necredincioşi unul faţă de altul, pîngărind astfel legămîntul părinţilor noştri? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 23 Oct 2011, 08:17 | |
| - Ciprian a scris:
- Emil Condor a scris:
- Pentru că Dumnezeu se poate manifesta în toate formele în acelasi timp – pentru El nu e o problemă. O stii si tu la fel de bine.
O stiu. Si cum se numeste aceasta manifestare in toate formele -TREI- in acelasi timp? Nu trebuie să uităm celelalte forme de manifestare. Dacă numim doar trei, încercăm să-I limităm atotputernicia Sa. Asta nu înseamnă că am si reusi! - Citat :
-
- Citat :
- Dumnezeu nu a părăsit starea Sa nicicând, ci doar S-a manifestat în diverse forme în acelasi timp (repet: timp doar pentru noi) sau nu.
El a fost Duhul mereu, nu doar acum! Biblia zice altceva, despre parasirea starii. Zice despre cei ce mor că părăsesc trupul de carne si vor primi un trup de slavă. Pentru cei ce nu mor, trupurile vor fi transformate în cele de slavă. Ai alte explicatii? Că eu nu le găsesc. - Citat :
- Daca Dumnezeu s-a manifestat in acelasi timp in diverse "forme", vorbim aceasi limba!
Este si asa cum spui tu dar nu complet: El S-a manifestat în forme diferite si în timpuri diferite. Exemplele sunt în Biblie. - Citat :
- Daca Dumnezeu este totuna cu Duhul si cu Hristos, ce rost mai are o diferentiere (diferentiere in slujbe/ functii nu e diferentiere in identitate, ori Biblia asta arata, diferentiere in identitate, daca cumva ati sustine ca slujbele ar fi cheia pentru inteles)
Poti dezvolta mai mult idea asta ca să nu cumva să înteleg gresit că ai sustine trei dumnezei? Că Fiul a împlinit o slujbă (de fapt, nu doar una!), da a făcut-o, dar a plecat din postura de Fiu după împlinirea misiunii, nu mai este Fiu acum, iar Cuvântul spune acest lucru cât se poate de clar. - Citat :
-
- Citat :
- Tatăl S-a numit doar în perioada când trupul (Fiul) S-a manifestat printre noi, ca om.
Niciunde în Biblie (Noul sau Vechiul Testament), nu găsim formularea Tatăl decât în perioada când Fiul Omului a fost pe pământ. Gresit. Absolut deloc! Versetele ce le-ai dat exprimă altceva decât ceea ce am afirmat eu. Mă refeream strict la raportul dintre Fiul Omului si Dumnezeu, iar versetele prezentate de tine se referă la raportul dintre noi, oamenii si Dumnezeu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 30 Oct 2011, 07:35 | |
| - Emil Condor a scris:
- Nu trebuie să uităm celelalte forme de manifestare.
Dacă numim doar trei, încercăm să-I limităm atotputernicia Sa. Asta nu înseamnă că am si reusi! Cred ca trebuie sa o iau mai serios si sa trecem la definirea termenilor. In primul rand, ce este aia "manifestare"? In al doilea rand, atotputernicia lui Dumnezeu este limitata, pentru ca atributiile Sale nu pot sa intre in conflict, ori contradictie. Si discutand de contradictie, tocmai "manifestarile" de care vorbiti reusesc sa limiteze foarte bine atributiile lui Dumnezeu, ba mai mult, le contrazic. In al treilea rand, cele de mai sus suna foarte mult a panteism. Nelimitand f ormele de manifestare ar fi un afront, o hula adusa lui Dumnezeu. Tatal. Si Fiului. Si Duhului Sfant. In al patrulea rand, trebuie sa ne limitam strict la ce este scris, nu la speculatii. Eu, mai sus, am comentat asta: - Citat :
El a fost Duhul mereu, nu doar acum! Hristos a parasit starea Sa la Intrupare. Unde scrie ca El, Dumnezeu, a fost Duhul mereu, nu doar acum? Si discutand de intrupare, ce inseamna asta: - Citat :
- Nu, trupul nu a dispărut în eter. S-a transformat prin puterea lui Dumnezeu.
Cum se impaca cu asta: - Citat :
- El a fost Duhul mereu, nu doar acum
- Citat :
- Este si asa cum spui tu dar nu complet: El S-a manifestat în forme diferite si în timpuri diferite. Exemplele sunt în Biblie.
Ce eu am intrebat era daca aceste "manifesteri" au fost sau nu concomitente? - Citat :
- Poti dezvolta mai mult idea asta ca să nu cumva să înteleg gresit că ai sustine trei dumnezei?
Că Fiul a împlinit o slujbă (de fapt, nu doar una!), da a făcut-o, dar a plecat din postura de Fiu după împlinirea misiunii, nu mai este Fiu acum, iar Cuvântul spune acest lucru cât se poate de clar. Nu sustin trei dumnezei, sustin triunitatea lui Dumnezeu, dupa cum arata Scripturile. De unde pana unde parasirea "posturii", cum adica nu mai este Fiu acum? - Citat :
- Absolut deloc!
Versetele ce le-ai dat exprimă altceva decât ceea ce am afirmat eu. Serios? adica eu nu pot sa citesc mesajul anterior: - Citat :
Niciunde în Biblie (Noul sau Vechiul Testament), nu găsim formularea Tatăl decât în perioada când Fiul Omului a fost pe pământ. Ba mai mult, bag de seama ca cititi Scriptura la nivel extrem de superficial. Referindu-ne strict la raportul dintre Fiul Omului si Dumnezeu, aceste versete, care ziceti ca nu exista, se afla atat in VT, cat si in NT, unde, atat evanghelistii cat si apostolii fac referinta la textul Scripturii, aratand clar, negru pe alb, contrariul celor sustinute mai sus! O zi buna, plina de pace. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 30 Oct 2011, 19:28 | |
| - Ciprian a scris:
- ...atotputernicia lui Dumnezeu este limitata...
Asta de unde ai mai luat-o? - Citat :
- ...atotputernicia lui Dumnezeu este limitata, pentru ca atributiile Sale nu pot sa intre in conflict, ori contradictie. Si discutand de contradictie, tocmai "manifestarile" de care vorbiti reusesc sa limiteze foarte bine atributiile lui Dumnezeu, ba mai mult, le contrazic.
Aici, recunosc: ai reusit să mă pierzi! Poti insista pe acest lucru în mesajele următoare? - Citat :
- ...cele de mai sus suna foarte mult a panteism.
EL e totul si în toate! Dacă zici TOTUL, incluzi si natura, păi nu? - Citat :
- Nelimitand formele de manifestare ar fi un afront, o hula adusa lui Dumnezeu. Tatal. Si Fiului. Si Duhului Sfant.
Care din cei trei? Vezi Ciprian, asta e problema care nu o pot accepta eu în ce priveste trinitatea: totul credem aproape identic cu exceptia faptului că, eu nicicând nu voi admite ceea ce Biblia nu admite, adică faptul că trinitatea reprezintă trei persoane diferite, si stii bine că acest lucru este principal în sustinerea trinitătii. Eu cunosc pe Tatăl, cunosc pe Fiul, cunosc Duhul Sfânt si stiu că Numele folosit pentru toate este Isus. Nu caut alt nume, pentru că Isus îmi este de ajuns. În rest, repet: nu am nimic împotriva nicunor afirmatii, pentru că nimic nu are importantă precum Numele. O stii prea bine si tu. - Citat :
- ...trebuie sa ne limitam strict la ce este scris, nu la speculatii.
Într-o măsură îti pot da dreptate, dar... există un dar! Si acel dar poate fi Dar de la Duhul care îti face cunoasterea lui Dumnezeu deplină. Oricine dintre oamenii de azi poate deveni un apostol al lui Hristos si în consecintă poate scrie lucruri nebănuite de altii că ar veni din partea lui Dumnezeu. Tu numesti acestea drept speculatii, dar sunt în legătură directă cu Adevărul lui Dumnezeu, pe care multi nu-l pot întelege în profunzime. - Citat :
- Hristos a parasit starea Sa la Intrupare.
Unde scrie ca El, Dumnezeu, a fost Duhul mereu, nu doar acum? Cu starea Sa la întrupare se poate specula la infinit, dar un lucru e cert: când El a venit în trup, nu a lăsat niciun loc vacant în ceruri! Deci, practic nu a părăsit nimic în felul în care noi oameniii am întelege. „El e Duhul” poate fi găsit în multe locuri din Biblie si stim că Duhul e vesnic, deci mereu! Nu e speculatie , ci logică. - Citat :
- Nu sustin trei dumnezei, sustin triunitatea lui Dumnezeu, dupa cum arata Scripturile.
Scripturile nu sustin trinităti. Că au venit două sau trei versete noi în Biblie care să sustină minciuni specifice unor religii, asta nu înseamnă că restul Bibliei se uneste cu ele!!! - Citat :
- De unde pana unde parasirea "posturii", cum adica nu mai este Fiu acum?
Isus o spune chiar înainte de plecare. Fiu a fost ca trup omenesc. Ai alt adevăr? - Citat :
- Serios? adica eu nu pot sa citesc mesajul anterior:
- Citat :
Niciunde în Biblie (Noul sau Vechiul Testament), nu găsim formularea Tatăl decât în perioada când Fiul Omului a fost pe pământ. Repet ce am zis, deja. - Citat :
- Ba mai mult, bag de seama ca cititi Scriptura la nivel extrem de superficial. Referindu-ne strict la raportul dintre Fiul Omului si Dumnezeu, aceste versete, care ziceti ca nu exista, se afla atat in VT, cat si in NT, unde, atat evanghelistii cat si apostolii fac referinta la textul Scripturii, aratand clar, negru pe alb, contrariul celor sustinute mai sus!
Se pare că vorbim acelasi lucru dar întelegem separat! Dumnezeu a fost numit Tată când Fiul Omului S-a arătat pe pământ, nu înainte de aceea. - Citat :
- O zi buna, plina de pace.
Asa să fie tuturor! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 30 Oct 2011, 19:37 | |
| Asa cum am specificat mai sus: ce mă deranjează pe mine e doar un lucru: persoanele (trei) sustinute în trinitate. Referitor la asta: se foloseste în lumea religioasă, expresia „în Numele Tatălui, al Fiului si al Duhului Sfânt” când stim 100% că Numele Tatălui este Isus, că Numele Duhului este Isus! Este (repet) singurul lucru ce mă deranjează cu adevărat la religiosii acestei lumi. Pentru celelalte sunt deschis dezbaterilor, dar pentru „ trei persoane în una” nu am urechi de auzit. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 01 Noi 2011, 19:40 | |
| Emile, exista iad? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 01 Noi 2011, 23:51 | |
| Speri ca după ce răspund la această întrebare să afli de ce religie apartin, nu-i asa? Am spus-o de mai multe ori: * nu apartin de nicio religie din lume, ABSOLUT NICIUNA, * nu frecventez nicio biserică, ABSOLUT NICIUNA si nici nu intentinez să o mai fac până la moarte. În schimb pot spune altceva despre mine: sunt crestin ce crede în Singurul Nume în care trebuie să credem, Isus. Fără El nu am mai avea sansa de a dialoga acuma. Absolut tot ce avem vine DE LA EL, PRIN EL, PENTRU EL. Prin urmare nu caut un altul ce să suplinească pe SINGURUL ADEVĂRAT. Ce zici? Gresesc? La întrebarea pusă mai sus, pregătesc răspunsul ce o să vină curând, un răspuns care să-mi dea garantia că nimeni nu o să aibă sansa să atace adevărul ce-l voi posta. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 02 Noi 2011, 00:25 | |
| Nu asta e rolul intrebarii. Ce cred oamenii, cum gandesc, cum percep credinta e dincolo de etichete. Intrebarea e mai putin subtila decat ar lasa sa se creada. Si raspunsul este simplu, da sau ba.
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 02 Noi 2011, 00:56 | |
| Psalmii 33:19 - ...ca să le scape sufletul de la moarte... Deci există moartea sufletului.Psalmii 68:20 - Domnul Dumnezeu ne poate scăpa de moarte. De care? Nu de moartea de aici, de pe pământ vorbeste, pentru că nimeni nu scapă de asta.Proverbele 10:2 - ...neprihănirea izbăveşte de la moarte. Ioan 5:24 - Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. Iar cei ce nu ascultă cuvintele Lui, nu vot trece la viată, ci vpr rămâne morti. Nimic mai clar...Romani 6:16 - Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire? Apocalipsa 2:11 - Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul: „Cel ce va birui nicidecum nu va fi vătămat de a doua moarte.” Toti ceilalti vor intra în a doua moarte (cea vesnică).Apocalipsa 20:6 - Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere... Ezechiel 33:11 - „Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului... Romani 6:21 - Şi ce roade aduceaţi atunci? Roade de care acum vă este ruşine: pentru că sfârşitul acestor lucruri este moartea. Romani 6:23 - ...plata păcatului este moartea. . Deuteronomul 30:19 - Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea... Ezechiel 18:32 - Căci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Întoarceţi-vă, dar, la Dumnezeu şi veţi trăi.” Atât ni se pune în fată spre a alege, doar astea două: viata sau moartea. Nu mai există si a treia variantă!.Apocalipsa 20:14 - Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.Apocalipsa 21:8 - Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua .” - Ciprian a scris:
- exista iad?
După cum spune Cuvântul: NU! Nu există! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 02 Noi 2011, 00:58 | |
| - Ciprian a scris:
- Nu asta e rolul intrebarii. Ce cred oamenii, cum gandesc, cum percep credinta e dincolo de etichete.
Intrebarea e mai putin subtila decat ar lasa sa se creada. Multumesc frumos! Dragostea Cerului să fie cu tine si casa ta. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 08 Noi 2011, 19:47 | |
| Ca daca tot ne-am abatut, putintel (si "putintica rabadare" cum zicea Nenea Iancu): Inteleg ca moarte este tot una cu anihilare? Si daca e asa, cum se impaca asta cu panteismul pe care-l sustineti? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 08 Noi 2011, 23:53 | |
| Ai luat-o pe calea gresită de întelegere a celor spuse de mine: nu sustin panteismul, ci o parte din panteism sustine anumite adevăruri ce se potrivesc în dreptul lui Dumnezeu. Atât! Nu am nicio treabă cu acel „curent” sau religie - numeste-o cum doresti.
Uite ce zice aici: ”Pantheism is the view that the Universe (Nature) and God (or divinity) are identical.[1] Pantheists thus do not believe in a personal, anthropomorphic or creator god”.
Iar eu cred în God (cunoscut sub Numele Isus) ca personal Creator si Mântuitor.
Asa putem să spunem oricui că este jehovist atunci când spune ceva ce se potriveste spuselor lor, dar nu trebuie să fie asa. Că unii sustin anumite lucruri din adevărul lui Dumnezeu, nu înseamnă că Îl sustin chiar pe Dumnezeu! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 09 Noi 2011, 02:59 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ai luat-o pe calea gresită de întelegere a celor spuse de mine: nu sustin panteismul, ci o parte din panteism sustine anumite adevăruri ce se potrivesc în dreptul lui Dumnezeu. Atât!
Nu am nicio treabă cu acel „curent” sau religie - numeste-o cum doresti.
Uite ce zice aici: ”Pantheism is the view that the Universe (Nature) and God (or divinity) are identical.[1] Pantheists thus do not believe in a personal, anthropomorphic or creator god”.
Asa putem să spunem oricui că este jehovist atunci când spune ceva ce se potriveste spuselor lor, dar nu trebuie să fie asa. Că unii sustin anumite lucruri din adevărul lui Dumnezeu, nu înseamnă că Îl sustin chiar pe Dumnezeu! Adevărul este ca nimeni nu deține adevărul deplin. Mai toată lumea știe cate ceva si restul improvizează. Ce sa-i faci, asta este situația. Pana si Pavel spune ca acum știm in parte si vedem ca prin ceața. Ceața e ceața si e destul de periculoasa. Recent a avut loc in Anglia un accident pe autostrada cu multi morți si răniți din cauza ceții. E tare periculos sa circuli pe timp cu ceața si sa nu fii prudent. Moartea pândește la orice metru. In fata morți nu exista creștin sau necreștin, cunoscător a Bibliei sau necunoscător. Toți in fata morți sunt la fel. Dupa acea vine trierea. Dupa fapte si faptele sunt rezultatul hotărârilor, iar hotărârile sunt luate in funcție de ce cunoaște fiecare. s.a.m.d. sau etc. Cereți si vi se va da caci oricine cere va primi si cine cauta va găsi! Asta este porunca. 7 Cînd vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgînii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi. 8 Să nu vă asemănaţi cu ei; căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-i cereţi voi.
7 Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.
8 Căci ori şi cine cere, capătă; cine caută, găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.
9 Deaceea şi Eu vă spun: Cereţi, şi vi se va da: căutaţi, şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide.
10 Fiindcă oricine cere, capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.
11 Cine este tatăl acela dintre voi, care, dacă-i cere fiul său pîne, să-i dea o piatră? Ori, dacă cere un peşte, să-i dea un şarpe în loc de peşte?
12 Sau, dacă cere un ou, să-i dea o scorpie?
13 Deci, dacă voi, cari sînteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cît mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfînt celor ce I -L cer!”
7 Dacă rămîneţi în Mine, şi dacă rămîn în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da.
23 Adevărat, adevărat, vă spun că, orice veţi cere dela Tatăl, în NNumele Meu, vă va da.
24 Pînă acum n'aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentruca bucuria voastră să fie deplină.
1 De unde vin luptele şi certurile între voi? Nu vin oare din poftele voastre, cari se luptă în mădularele voastre?
2 Voi poftiţi, şi nu aveţi; ucideţi, pizmuiţi, şi nu izbutiţi să căpătaţi; vă certaţi, şi vă luptaţi; şi nu aveţi, pentrucă nu cereţi.
3 Sau cereţi şi nu căpătaţi, pentrucă cereţi rău, cu gînd să risipiţi în plăcerile voastre. Dimitris | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 09 Noi 2011, 08:06 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ai luat-o pe calea gresită de întelegere a celor spuse de mine: nu sustin panteismul, ci o parte din panteism sustine anumite adevăruri ce se potrivesc în dreptul lui Dumnezeu. Atât!
Nu am nicio treabă cu acel „curent” sau religie - numeste-o cum doresti.
Asa putem să spunem oricui că este jehovist atunci când spune ceva ce se potriveste spuselor lor, dar nu trebuie să fie asa. Că unii sustin anumite lucruri din adevărul lui Dumnezeu, nu înseamnă că Îl sustin chiar pe Dumnezeu! Eu unul nu am luat-o deloc pe nici o cale, daramite gresita! In primul rand, am intrebat cum se impaca panteismul de care aminteati -partial sau cum e- cu anihilarea. Si daca a venit vorba, care este partea din panteism care sustine anumite adevaruri? Nu ma intereseaza martorii. Si care e legatura? Toate au de a face cu atributiile lui Dumnezeu, ca de acolo am pornit. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 09 Noi 2011, 20:43 | |
| Panteismul este acea teorie prin care Dumnezeu este natura, universul? Adica totul este Dumnezeu, iar sufletele sunt parte a Lui. Cam asa ceva... Iar referitor la Trinitate - eu cred ca nu este neaparat vorba de 3 persoane in una singura ci mai degraba de 3 ipostaze sau stari... oricum este vorba de Dumnezeu care fiind atat de mare fata de noi este imposibil de inteles cu mintea cum sunt cele 3 ipostaze. |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 09 Noi 2011, 23:34 | |
| - Mihaela a scris:
- Panteismul este acea teorie prin care Dumnezeu este natura, universul? Adica totul este Dumnezeu, iar sufletele sunt parte a Lui. Cam asa ceva...
Iar referitor la Trinitate - eu cred ca nu este neaparat vorba de 3 persoane in una singura ci mai degraba de 3 ipostaze sau stari... oricum este vorba de Dumnezeu care fiind atat de mare fata de noi este imposibil de inteles cu mintea cum sunt cele 3 ipostaze. Ba nu e deloc greu. După 2.000 de ani si după ce sau scris, sau cercetat si sau comentat atâtea cărți ar fi trebuie sa fim experți in cele Lui Dumnezeu. Dar egoismul si răutatea noastră ne împedică sa înțelegem ce este Dumnezeu. Elevi lui Iisus nu au avut asemenea documentație si studii ca noi si au înțeles ce este Dumnezeu Tatăl si ce este Dumnezeu Fiu. Dacă citește cineva versetele acestea si nu reușește sa înțeleagă ca Fiul a fost trimis pe pământ si Tatăl a fost tot timpul in Ceruri precum si Duhul Sfânt pana in ziua Cincizecimii atunci nimeni nu-l poate lamuri mai bine. 27 Căci Tatăl însuş vă iubeşte, pentrucă M'aţi iubit, şi aţi crezut că am ieşit dela Dumnezeu. Ιωάν. 17:8; 28 Am ieşit dela Tatăl, şi am venit în lume; acum las lumea, şi Mă duc la Tatăl.” 29 Ucenicii Săi I-au zis: „Iată că acum vorbeşti desluşit, şi nu spui nicio pildă. 30 Acum cunoaştem că ştii toate lucrurile, şi n'ai nevoie să Te întrebe cineva; de aceea credem că ai ieşit dela Dumnezeu.
1 După ce a vorbit astfel, Isus a ridicat ochii spre cer, şi a zis: „Tată, a sosit ceasul! Proslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul Tău să Te proslăvească pe Tine,
2 după cum I-ai dat putere peste orice făptură, ca să dea viaţa vecinică tuturor acelora, pe cari I i-ai dat Tu.
3 Şi viaţa vecinică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimes Tu.
4 Eu Te-am proslăvit pe pămînt, am sfîrşit lucrarea, pe care Mi-ai dat-o s'o fac.
5 Şi acum, Tată, proslăveşte-Mă la Tine însuţi cu slava, pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea. 6 Am făcut cunoscut NNumele Tău oamenilor, pe cari Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, şi Tu Mi i-ai dat; şi ei au păzit Cuvîntul Tău.
7 Acum au cunoscut că tot ce Mi-ai dat Tu, vine dela Tine. 8 Căci le-am dat cuvintele, pe cari Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit, şi au cunoscut cu adevărat că dela Tine am ieşit, şi au crezut că Tu M'ai trimes. 9 Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu; pentrucă sînt ai Tăi
10 tot ce este al Meu, este al Tău, şi ce este al Tău, este al Meu, -şi Eu sînt proslăvit în ei.
11 Eu nu mai sînt în lume, dar ei sînt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe cari Mi i-ai dat, pentruca ei să fie una, cum sîntem şi noi.
12 Cînd eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în NNumele Tău. Eu am păzit pe aceia, pe cari Mi i-ai dat; şi niciunul din ei n'a perit, afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
13 Dar acum, Eu vin la Tine; şi spun aceste lucruri, pe cînd sînt încă în lume, pentruca să aibă în ei bucuria Mea deplină.
14 Le-am dat Cuvîntul Tău; şi lumea i-a urît, pentrucă ei nu sînt din lume, dupăcum Eu nu sînt din lume.
15 Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău. 16 Ei nu sînt din lume, dupăcum nici Eu nu sînt din lume.
17 Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvîntul Tău este adevărul.
18 Cum M'ai trimes Tu pe Mine în lume, aşa i-am trimes şi Eu pe ei în lume. 19 Şi Eu însumi Mă sfinţesc pentru ei, ca şi ei să fie sfinţiţi prin adevăr.
20 Şi mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvîntul lor.
21 Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M'ai trimes.
22 Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei să fie una, cum şi noi sîntem una,
23 Eu în ei, şi Tu în Mine; -pentruca ei să fie în chip desăvîrşit una, ca să cunoască lumea că Tu M'ai trimes, şi că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine.
24 Tată, vreau ca acolo unde sînt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă, pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.
25 Neprihănitule Tată, lumea nu Te-a cunoscut; dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M'ai trimes.
26 Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, şi li -L voi mai face cunoscut, pentruca dragostea cu care M'ai iubit Tu, să fie în ei, şi Eu să fiu în ei.” | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 10 Noi 2011, 00:42 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Adevărul este ca nimeni nu deține adevarul deplin.
Păi, ADEVĂRUL DEPLIN este Dumnezeu - dacă L-am avea în totalitate în noi, am fi ca El, si deocamdată nu e cazul, vom fi ca El doar atunci când Îl vom vedea fată în fată. - Citat :
- Mai toată lumea știe cate ceva si restul improvizează.
Si improvizatiile sunt cam 99%? - Citat :
- Ce sa-i faci, asta este situația. Pana si Pavel spune ca acum știm in parte...
Dar tot Pavel spune către Romani că prin Duhul putem pătrunde cele mai adânci taine ale lui Dumnezeu, iar eu cred varianta asta cu toată convingerea. Nu mă limitez la lăptic (spiritual vorbind) ci trec de la lăptic la hrană mai tare (tot spiritual vorbind). Asta, de fapt, o afirmă Cuvântul. - Citat :
- ...vine trierea. Dupa fapte ...
Nope! Dacă ar fi după faptele noastre am rămâne vesnic morti (asa spune Pavel). Totul e după credintă. Credinta e cea care mântuie. Asa ne spune Isus si apostolii Lui. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 10 Noi 2011, 00:56 | |
| - Mihaela a scris:
- Panteismul este acea teorie prin care Dumnezeu este natura, universul? Adica totul este Dumnezeu, iar sufletele sunt parte a Lui. Cam asa ceva...
Iar referitor la Trinitate - eu cred ca nu este neaparat vorba de 3 persoane in una singura ci mai degraba de 3 ipostaze sau stari... oricum este vorba de Dumnezeu care fiind atat de mare fata de noi este imposibil de inteles cu mintea cum sunt cele 3 ipostaze. Mai exact, panteismul sustine că Natura e dumnezeu (cu „d” mic!), Pământul e dumnezeu, cosmosul la fel.... La un crestin este invers: Dumnezeu e totul. Referitor la trinitate: statutul religiilor ce cred în trinitate spune clar că sunt trei persoane diferite - partea asta e falsă. Ce spui tu, Mihaela despre ipostaze, nu e gresit, căci Dumnezeu S-a manifestat într-o multime de ipostaze diferite, nu doar trei! Dar repet: problema este sustinerea gresită a persoanelor lui Dumnezeu când, de fapt, Dumnezeu S-a manifestat în persoana Domnului Isus. Atât! Restul persoanelor sunt inventate. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 10 Noi 2011, 01:01 | |
| - Ciprian a scris:
- Eu unul nu am luat-o deloc pe nici o cale, daramite gresita!
In primul rand, am intrebat cum se impaca panteismul de care aminteati -partial sau cum e- cu anihilarea. N-am treabă cu el. - Citat :
- Si daca a venit vorba, care este partea din panteism care sustine anumite adevaruri?
Eh, si tu! Sunt câteva fraze acolo care coincid cu alte fraze din Biblie, doar la asta mă refer nu la esenta credintei. - Citat :
- Nu ma intereseaza martorii.
Foarte bine faci! Nici pe mine nu mă interesează martori mincinosi. Toate sunt lăsate de Dumnezeu... să fie. Ce minunat e El! Pace multă, fratele meu! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU | |
| |
| | | | UNICUL DUMNEZEU | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |