LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
muzica_traditionala google internet sibiu efremovivanantonovici Limba 1918 CPSF reclame Fantasy problema politica nicuvar taieri comment-143 1 romana 23 humanitas curiozitati istorie Popasul brasov mediu drumetie padure
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 I_vote_lcapUNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 I_voting_barUNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 I_vote_rcap 
Emil Condor
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 I_vote_lcapUNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 I_voting_barUNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

UNICUL DUMNEZEU

In jos 
+22
Iisus
VOTAN
Cristina
bulache
ACCENT
zaraza26
Double Jay
Anahoret
Ciprian
Bartolomeu
zuum
abbilbal
MIRCEA
dsm
Administrator
aurora
Roxy
tomi
Karima
sam22
enohabel
Emil Condor
26 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 Empty
MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyDum 07 Feb 2016, 17:12

Ciprian a scris:
Emil Condor a scris:
1. Îți dau dreptate că acest adevăr este sucit de către dușmanii Scripturiii, dar același lucru a fost si pe vremea lui Hristos pe pământ: inamicii Lui răstălmăceau cuvintele pe care El le afirma, folosindu-le ca arme împotriva Sa.
Și de care parte e Emil Condor: Ateu ori dușman al Scripturii?

Se pare că ai ajuns la o concluzie: de care parte e Emil Condor!
M-ai făcut curios asupra „verdictului” tău.  smile
Apoi îți voi da răspunsul meu cu toată sinceritatea.  hug

Citat :
Citat :
2. Adaousurile pot fi remarcate prin studiu atent - de regulă ele nu se unesc cu înțelesul general al Scripturii.
Nici vorbă! Ba mai mult, un astfel de criteriu e total subiectiv.  Un asfel de "studiu" nu are cum să arate ceva despre  "adaosurile făcute de-a lungul istoriei".
Asta, poziția ta în acest sens este a creștinului care nu-și pune întrebări!!! Iar eu nu știam să fii în postura aceea!!!
În trecut am discutat nu doar o singură dată despre acele diferențe ce, pur și simplu rănesc ochiul prin contrast și nu aș vrea să le repetăm decât dacă este și ESTE necesar.

Citat :
Citat :
3. Nu înțeleg tocmai bine despre ce vorbești la acest punct. Sorry!
E chiar simplu! Ca spiritul"să interpreteaze", trebuie să existe un text, un mesaj "codificat" autentic! Dacă mesajul de interpretat a suferit schimbări, atunci interpretarea suferă și ea.
Mesajul vine prin duh în vorbire și trăire. Dacă ar veni prin litere, atunci nu putem fi departe de „credința” ce ni se flutură pe la nas prin biserici, școli, „credință” ce are, de fapt, darul de a ne îndobitoci, exploata în toate sensurile: spirituale și materiale. Puparea mortăciunilor vine tot prin literă!!!
Tu ești un om credincios, după cum văd eu, dar îți mai trebuie ceva: ieși din tiparul religios ce există în lumea asta și vei vedea diferit... Noi, creștinii, nu trebuie să apărăm religia ce o urmăm, ci doar adevărul lui Hristos. Asta e una dintre misiunile principale ale unui adevărat creștin: luptă pentru un Nume, luptă pentru adevăr, iar adesea, lupta asta trebuie lăsată în mâinile lui Dumnezeu, pentru că omul are tendința să o ia pe potecuță, departe de adevăr. E nevoie să dorim a continua misiunea lui Pavel pe pământ, pentru că el a avut tăria dată prin credința în Isus să ne sfătuiască în a călca pe urmele lui (așa cum a călcat el pe urmele lui Hristos).

Și încă un lucru asupra „mesajului de interpretat”: dacă era Zuum pe aici îți spunea imediat, și ar fi avut acoperire să o facă, faptul că în trecut mesajul credinței a fost transmis fără slove, ci prin viu grai, iar Duhul nu a suferit nicio... „rătăcire”, așa cum ești tu tentat să zici.
Adică dacă nu e o lege (o slovă), Dumnezeu devine mai neînsemnat? Legea e de mult apusă prin venirea lui Hristos în trup, prin credință. Ce facem acum? Ne întoarcem la ea pentru că adventiștii vor așa?

Citat :
Citat :
5.  „...Destoinicia** noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu,
6 care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori* ai unui legământ** nou, nu al slovei†, ci al Duhului,
căci slova†† omoară, dar*† Duhul dă viaţa. ” (2 Corinteni)
Ba să avem pardon! Cele de mai sus nu au nimic cu astea, afirmate anterior:
Un pic am luat discuția despre Lege (slovă) în alt mod decât cel obișnuit și te-am rătăcit, deja!
Când spuneam că toate deciziile lui Dumnezeu se unesc, nu vorbeam de pe pereți!
Crezi că litera (slova) Legii este altă literă în alte părți ale Scripturii? Schimbarea a fost totală - dar încep să cred că te vei împotrivi și schimbării, vei găsi tu ceva și contra ei!  smile

Citat :
Anterior, Emil Condor a scris:
Dacă spiritul e mort, litera e neputincioasă, iar asta știi bine că nu o spun eu, doar mă alătur celor ce o susțin.
Ba mai mult, citatul de mai sus, din 2 Corinteni, nu susține nimic din cele ce le afirmați. Contextul e foarte clar, și nu are nimic de a face cu un citat rupt și interpreat după chef. Ba mai mult, Pavel Apostolul, și Însuși Dumnezeu nu sunt atat de ridicoli încât să se foloseaca de litere "neputincioase" ca să arate că... DUHUL e putincios!
 Cuvântul exprimat are putere (vine din suflet), cel tipărit de oameni e doar literă moartă (vine din tiparniță), doar atât vreau să mai spun...

Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyLun 08 Feb 2016, 02:58

Emil Condor a scris:
Se pare că ai ajuns la o concluzie: de care parte e Emil Condor!
Concluzia se trage singură. Argumentele aduse vorbesc de la sine ("Scriptura s-a schimbat cu timpul"), iar ele sunt aduse, așa cum am arătat, nu de creștini. Ba unde mai pui că argumentul e fals: Știm exact cum au fost Scripturile originale, și Biblia e aceeiasi!
Citat :
Asta, poziția ta în acest sens este a creștinului care nu-și pune întrebări
Mulțumesc, dar eu știu exact care e poziția mea. Hai să discutăm Scriptura, că e mai interesant. DACĂ o discutăm, și nu dăm în strategeme ieftine, când rămânem fără argumente. Ca să revenim: Singurul fel în care poți să vezi schimbări, mai ales în timp, cum pretindeți, e să ai cu ce compara. Și avem. Restul, cu studiul, și integrarea, nu sunt argumente serioase.  
Citat :
Mesajul vine prin duh în vorbire și trăire. Dacă ar veni prin litere, atunci nu putem fi departe de „credința” ce ni se flutură pe la nas prin biserici, școli, „credință” ce are, de fapt, darul de a ne îndobitoci, exploata în toate sensurile: spirituale și materiale. Puparea mortăciunilor vine tot prin literă!!!
Ce pupare? Eu nu cunosc nici un verset! Ce discutăm noi aicea?
"Mesajul vine prin duh în vorbire și trăire" Ce e asta, cu "mesajul?" De unde, că nici despre asta nu știu nici un text?!
Problema e simplă: DACĂ NU EXISTA LITERA "MOARTĂ", BIBLIA, NICI CREȘTINISM NU AR FI EXISTAT! Și dacă tot e vorba de adevărul lui Hristos, atunci să ne uităm țintă la cele zise de El, și la atitudinea lui față de Scripturi. Io nu am găsit niciunde Hristos să vină cu invenții de astea la oameni, ori chiar la dușmani, și să le zică: "Litera e moartă, duhul e totul" Dimpotrivă, El întotdeauna le-a adus argumente din litera "moartă": "ESTE SCRIS!" Dumnezeu nu are "litere moarte". Scriptura este TOATĂ de la Dumnezeu, și orice cuvânt venit de la El are viață, are putere. Doar martorii și branamistii, și alții ca ei, vin cu de astea, înțelesuri "spirituale", de la "duhul" date, nu de la "litera moartă"!
Citat :
dacă era Zuum pe aici îți spunea imediat, și ar fi avut acoperire să o facă, faptul că în trecut mesajul credinței a fost transmis fără slove, ci prin viu grai, iar Duhul nu a suferit nicio... „rătăcire”, așa cum ești tu tentat să zici.
Zum vorbește din ignoranță. BISERICA nu a fost niciodată fără de Scripturi. Ucenicii au avut Scripturi, Hristos Însuși a vorbit din Scripturi, ba mai mult, El a fost Cuvântul lui Dumnezeu, al Scripturii, întrupat. Repet, nu a fost nici o perioadă a Bisericii în care Scriptura să nu fie la centru. Biserica a fost, este și va fi axată pe Scriptură, nu pe povești cu "tradiția"
Despre "tentat": EU spun exact ceea ce vreau să spun, și nu mă bâlbâi. Restul, cu Duhul și rătăcire, nu are nimic de a face cu cele susținute de mine.  
Citat :
Un pic am luat discuția despre Lege (slovă) în alt mod decât cel obișnuit și te-am rătăcit, deja!
Ba, de rătăcit nu m-am rătăcit, pentru că nu eu am fost cel care a "interpretat" 2 Corinteni incorect, dând textului înțelesuri care nu le are, pentru că ,pasămite, duhul  e mai presus decât înțelesul textului, text care, prin urmare, trebuie reinterpretat "duhovnicește"

what to do about what there is,
that there is a difference between knowing what there is,
and knowing what to do about what there is
and what that difference is." Jordan B. Peterson
"The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin
"Elvis is alive" Yo
Why me , Lord?
Who Am I
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyLun 08 Feb 2016, 23:26

Doar două cuvinte, Ciprian:
Judecată greșită!

Cod:
Verbum sapientibus
Verbum sapienti satis est!

Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyMar 09 Feb 2016, 08:39

No binentibus; "Ion" se scrie cum se vede, nu "Cod"

"The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin
"Elvis is alive" Yo
Why me , Lord?
Who Am I
Sus In jos
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyJoi 11 Feb 2016, 23:30

Ţin s va informez ca in Scriptura sunt multe expresii si descrieri care nu pot fi explicate strict religios.
Ele au o explicație ce se refera la un viitor necunoscute de noi încă.

Mai de graba știința poate sa interpreteze anumite evenimente, cu ajutorul fizici cuantice.
Dar pentru ca oameni de știința sun t de fel oameni fără Dumnezeu, privind numai prin prisma științei nu pot sa înțeleagă nici ei ce vrea sa spună Scriptura si cum trebuie înțelese si interpretate.

Numai cei ce sunt botezați cu Duh Sfânt pot sa facă legătura intre Biblie si interpretările științifice si prin descoperirea Duhului si sa înțeleagă intr-o oarecare măsura ce vrea sa spună Biblia in acele versete.
Altfel va scormoni fiecare cate o explicație după fantezia lui si nu se va sinchisi sa caute mai adânc problema.
De peste 30 de ani urmăresc cu atenţie sa vad daca se va găsi cineva sa ne explice acele întâmplări fenomenale din biblie si nu gasesc decât numai predicatori care bat apa in piua.

Asa predici știu si eu sa fac cate vrei.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyVin 12 Feb 2016, 00:45

În opinia unora (vorbim aici despre majoritatea omenirii!), dragostea lui Dumnezeu se înțelege prin slove scrise, nu mai e nevoie ca spiritul dragostei să te pătrundă, să trăiești realitatea ei.
Am cunoscut niște bunici, aici în Canada care, cu mulți ani în urmă spuneau: noi știm să-i cumpărăm pe nepoți și au încercat să le cumpere dragostea prin cheltuieli după cheltuieli, cadouri cu nemiluita... Au trecut anii și acei nepoți sunt total atașați de ceilalți bunici care nu au încercat „să cumpere” dragostea lor, ci au trăit acea dragostea, au aprins duhul dragostei și în ei, iubirea aceea era reală, în spirit, nu doar slove.
 Noi citim o carte (sau o Carte) și vrem să înțelegem pe cineva în totalitate după acea carte. Eh, nu e chiar așa în realitate - cartea aceea trebuie să o trăiești, să te pui în pielea personajului pentru a-l înțelege. Dacă nu ești pătruns spiritual de viața acelui personaj, nu-l vei înțelege niciodată, chiar dacă vei susține contrariul, cum mulți o și fac!

Da, atingi niște adevăruri, Dia...

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyVin 12 Feb 2016, 00:49

Doamne ajuta-ne !pe romanii crestini !
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyVin 12 Feb 2016, 00:54

Da, Geta, zic și eu: Ajută Doamne, omul rătăcit!
E nevoie de un Ghid pentru toată lumea, deci și pentru români.

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyVin 12 Feb 2016, 12:00

De multe ori ma bate gândul când voi ajunge in Împărăția Lui Dumnezeu, sa-i reproșez de ce a făcut Cuvântul Sfânt  așa de încâlcit, plin de pilde si șarade?

Dar imi revin repede si realizez, ca știe El  mai bine de ce. Eu nu înțeleg încă de ce trebuia așa sa fie prezentat si expus Cuvântul către noi oamenii in felul asta.
Ceva, ceva am deprins in ultimul timp dar îmi sunt încă atât de încurcate in  mintea mea.
E normal, pentru ca am trăit timp de aprx. 70 de ani gândind in felul in care gândesc toți oamenii, după  educația si experiența vieți fiecăruia.

Mulțumesc Lui Dumnezeu ca nu m-a  lăsat sa plec din lumea asta, trăind si gândind, ca totul este așa cum  vedem noi cu ochi noştri.
Da, pentru ca realitatea este alta, mult mai diferita de ceea ce putem noi sa înțelegem si sa simtim cu cele 5 simțuri ale noastre. Atât de limitate si ele la rândul lor.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyVin 19 Feb 2016, 05:57

Diaporevomenos a scris:
Mai de graba știința poate sa interpreteze anumite evenimente, cu ajutorul fizici cuantice.
Dar pentru ca oameni de știința sun t de fel oameni fără Dumnezeu, privind numai prin prisma științei nu pot sa înțeleagă nici ei ce vrea sa spună Scriptura si cum trebuie înțelese si interpretate.

Fizica cuantică nu este înțeleasă nici de către oamenii de știință. Și nu o spun eu, ci ei, fizicieni ca Richard Feynman, laureat al premiului Nobel, care are curajul să o recunoască. În al doilea rând, EXISTĂ fizicieni creștini, ba mai mult, au scris și cărți. Personal, am patru, cred, privitor la legătura dintre știință/ fizica (inclusiv cuantică) și credință. Dacă citiți în engleză, iată mai jos (prima care apare o am și eu):

http://smile.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_1_16?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=physics+and+christianity&sprefix=physics+and+chri%2Cstripbooks%2C234

Dacă nu puteți da de ele, în Grecia, și citiți în engleză, ținem legătura.
(Nu știu dacă ele au răspuns la ce va referiți, poate că nu, dar nu știu exact la CE vă referiți mai sus)

"Elvis is alive" Yo
Why me , Lord?
Who Am I
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyVin 19 Feb 2016, 06:04

Diaporevomenos a scris:
De multe ori ma bate gândul când voi ajunge in Împărăția Lui Dumnezeu, sa-i reproșez de ce a făcut Cuvântul Sfânt așa de încâlcit, plin de pilde si șarade?

Dar imi revin repede si realizez, ca știe El mai bine de ce. Eu nu înțeleg încă de ce trebuia așa sa fie prezentat si expus Cuvântul către noi oamenii in felul asta.

Oricare altă modalitate ar fi fost, tot una! Credința în Dumnezeu nu ține de argumente, ci de voință. La om, ORICARE argument are un contra argument. Și în fond, Dumnezeu s-a exprimat perfect în Hristos, iar oamenii tot au găsit, și găsesc reproș! Să ne uităm dar țintă...

"Elvis is alive" Yo
Why me , Lord?
Who Am I
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyVin 19 Feb 2016, 21:56

Ciprian a scris:
Diaporevomenos a scris:
De multe ori ma bate gândul când voi ajunge in Împărăția Lui Dumnezeu, sa-i reproșez de ce a făcut Cuvântul Sfânt  așa de încâlcit, plin de pilde si șarade?

Dar imi revin repede si realizez, ca știe El  mai bine de ce. Eu nu înțeleg încă de ce trebuia așa sa fie prezentat si expus Cuvântul către noi oamenii in felul asta.

Oricare altă modalitate ar fi fost, tot una! Credința în Dumnezeu nu ține de argumente, ci de voință. La om, ORICARE argument are un contra argument. Și în fond, Dumnezeu s-a exprimat perfect în Hristos, iar oamenii tot au găsit, și găsesc reproș! Să ne uităm dar țintă...

Așa este.
Dar eu nu am zis ca prin argumente sau prin însăși fizica cuantica, omul poate  sa ajungă la Dumnezeu.
Ci am zis ca numai un om credincios care are o experiența proprie cu Dumnezeu si a înțeles  dragostea Lui Dumnezeu prin jertfa Domnului Iisus Hristos, poate sa înțeleagă ceea ce nici oameni de știința nu pot înțelege.

Intrade var oameni de stanța au ajuns  in cercetarile lor, in fata unui zid, ce nu pot trece peste el.
Pentru ca e nevoie de credința in Dumnezeu, ca sa poată înțelege ce se petrece cu particulele când trec prin  cele doua fante!  De ce electronul când  interferează, e când unda când particula.

Noi cei ce credem in Dumnezeu si am primit de la EL ca dar Duhul Lui Sfânt care  este plin de înțelepciune, putem sa înțelegem  ce nu înțeleg alți.
Pentru ca noi avem minte, sau rațiune de la Dumnezeu, la fel ca a Lui Iisus Hristos.

14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sînt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentrucă trebuiesc judecate duhovniceşte.
15 Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuş nu poate fi judecat de nimeni.
16 Căci „cine a cunoscut gîndul Domnului, ca să-i poată da învăţătură?” Noi însă avem gîndul lui Hristos.

(Din păcate, cuvântul :gând" nu reprezintă exact ceea ce vrea Scriptura sa spună.)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyLun 19 Iul 2021, 12:45

Emil Condor a scris:
Câteva sute de versete biblice Îl numesc UNIC, niciodată, repet: ABSOLUT NICIODATĂ nu-L numesc Triunic!!!
Ce putem face? Să luptăm împotriva a ceea ce toti strămosii nostri au crezut, adică într-un Dumnezeu nedivizat, UNIC?

Sper ca am trecut de aceasta perioada a intrebarilor si am realizat ca Dumnezeu nu poate fi decat Unul si ca numai cu sufletul il putem cunoaste. Eu l-as numi Inteligenta Universala Ordonatoare. Oamenii l-au interpretat prin prisma culturii lor si l-au vazut in diverse ipostaze, ipostaze create, mai mult ca sigur, de cei care urmareau sa profite de avantajele unui Dumnezeu care pedepeste, dar nu este tangibil. In religii, Dumnezeu este cosmetizat, astfel incat sa aiba o imagine credibila, dar si niste porunci bine gandite, pentru a putea aduce sub ascultare poporul.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 EmptyLun 19 Iul 2021, 12:50

Am cautat un topic unde o sa postez o rugaciune a zilelor noastre.

TOATĂ ȚARA ESTE CHEMATĂ, ÎNCEPÂND DE AZI - ZILNIC -, LA O SCURTĂ RUGĂCIUNE, (de numai 3 minute). DISTRIBUIȚI, la cât mai multe persoane!
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit în lume să ne Mântuiești, Ție ne rugăm, cu capetele și genunchii plecați: Îndură-te Doamne de țara noastră și neamul Românesc, împrăștiat de diavol, umilit și învrăjbit de străini, să ne regăsim calea luminată de Tine, dreptatea și pacea iubită de Tine.
Scoate-ne Doamne din jugul minciunii, al urii, pizmei și egoismului. Stinge pofta celor care, pentru binele lor, își asupresc semenii.
Scoate afară din Grădina Preasfintei Tale Maici, Fecioara Maria, pe străinii de neam și de credință, care ne jefuiesc, ne omoară animalele și păsările din gospodărie, și ne batjocoresc copiii ce flămânzesc.
În genunchi, cu capetele plecate, aducem această rugăciune Ție Doamne, trimite mila Ta și Duhul Sfânt spre mângâiere, asupra neamului nostru românesc, căci a Ta este Mărirea și Puterea și Slava, a Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. AMIN!
Dumnezeu să ne binecuvinteze și să ne bucure! Prin rugăciunile noastre, făcute din inimă, vom avea parte de dragostea și mila lui Dumnezeu, în scurt timp.
pomeniti in rugaciune : Taica parinte Gherasim si nevrednicul parinte Nicodim -MUNTE ATHOS
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 14 Empty

Sus In jos

UNICUL DUMNEZEU
Sus 
Pagina 14 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14
 Subiecte similare
-
» Pentru ce este bună Legea?
» IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri
» Există Dumnezeu?
» Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei?
» ISUS - Om sau Dumnezeu?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: