__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? | |
|
+11Franz Schneider Diaporevomenos abbilbal bulache Christina zuum Emil Condor Ciprian grabillion Roxy Karima 15 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Lun 08 Sept 2008, 06:54 | |
| Bismillah al Rahman ar Rahim
Cati "fii" a avut Allah conform Bibliei? Multi oameni ne spun” Dar Biblia spune clar ca Isus este fiul lui Dumnezeu. Cum puteti sa spuneti ca Isus nu este singurul copil zamislit, cand Isus spune clar, negru pe alb in Biblie?” In primul rand, intai trebuie sa cunoastem limbajul poporului sau, limbajul evreilor, carora li se adresa. Sa vedem cum intelegeau ei aceasta proclamatie:
Cati copiii spune Biblia ca a avut Dumnezeu?
1 Iacob este fiul lui Dumnezeu si primul nascut: “Israel este fiul Meu, întîiul Meu născut.” Exodus 4:22 2. Solomon este fiul lui Dumnezeu “13. Acela va zidi casă numelui Meu şi Eu voi întări scaunul domniei lui în veci. 14.Eu voi fi aceluia tată, iar el Îmi va fi fiu” 2 Samuel 7:13-14 3. Efraim este primul nascut al lui Dumnezeu: “ Caci eu sunt tatal lui Israel, si Efraim este primul meu nascut” Ieremia 31:9 (cine este primul nascut al lui Dumnezeu: Efrain sau Israel?) 4. Adam este fiul lui Dumnezeu „Adam, care este fiul lui Dumnezeu” Luca 3:38 5. Oamenii obisnuiti (ca tine si ca mine suntem fii lui Dumnezeu : „Voi sunteţi fiii Domnului Dumnezeului vostru” Deuteronom, 14:1 „Căci câţi sunt mânaţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu” Romani 8:14 „Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu” Ioan 1:12 „Ca să fiţi fără de prihană şi curaţi, fii ai lui Dumnezeu neîntinaţi în mijlocul unui neam rău şi stricat şi întru care străluciţi ca nişte luminători în lume” Filipeni 2:15 „1. Vedeţi ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, şi suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaşte, fiindcă nu L-a cunoscut nici pe El. 2. Iubiţilor, acum suntem fii ai lui Dumnezeu şi ce vom fi nu s-a arătat până acum. Ştim că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este.” Întâia Epistola Soborniceasca A Sfântului Apostol Ioan, 3:1-2 „Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit” Facerea 6:2 „Mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime” Facerea 6:4
Dupa cum putem observa, folosirea termenului de „fiu al lui Dumnezeu” pentru a descrie fiinte umane, nu le era deloc straina oamenilor lui Isus. Atunci a fost Isus singurul fiu zamislit al lui Dumnezeu? Cititi Pslamii 2:7 „Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu eşti Tu, Eu astăzi Te-am născut!” Intr-adevar, astefel de termeni sunt folositi pentru evrei si inca mai mult, si asta era lucrul de care ii acuza Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui). Cand evreii au pus mana pe pietre pentru a-l lovi pe Isus ( Pacea lui Allah sa fie asupra lui), el s-a aparat cu urmatoarele cuvinte: „Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteţi?" Dacă i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul lui Dumnezeu - şi Scriptura nu poate să fie desfiinţată...” Ioan 10:34 Asa cum se poate observa din acestea si multe alte versete „fiul lui Dumnezeu” era in limbajul evreilor un termen foarte inocent care descria un supus loial lui Dumnezeu. Chiar daca traducatorii sau editorii aleg sa scrie „Fiul lui Dumnezeu”, cu „F”, cand se refera la isus sau „fiul lui Dumnezeu”, cu „f”, cand se refera la toti ceilalti, nu se poate ascunde faptul ca in original, ambele cazuri sunt identice.
Enciclopedia Grolier scrie la itemu „Isus Christos” : „ In prima perioada a vietii sale, lui Isus i se adresau cu rabbi si era privit ca profet. Unele cuvinte ale sale il plasau deasemenea in tagma inteleptilor. Un titlu de respect pt rabbi era „Domul meu”. Deja inainte de Paste, cei ce il urmau, impresionati de autoritatea lui, intentionau sa spuna chiar mai mult cand i se adresau cu „Domnul meu”...este putin credibil ca titlul de „fiul lui David” ii fusese atribuit lui, sau acceptat de el in timpul primelor sale propovaduiri. „Fiul lui Dumnezeu”, la inceput un titlu al regilor evrei (Pslami 2:7) a fost adoptat ulterior de biserica ca echivalent al Mesiei si nu avea conotatii fizice (Romani 1:4). Isus era constient de legatura filiala speciala cu Dumnezeu, dar nu e sigur daca limbajul fiu/tata ( Marcu 18:32, Matei 11:25-27) dateaza din timpul lui Isus.”
Se pare ca in doar doua locuri din Biblie isus se refera la el insusi ca „fiul lui Dumnezeu”: in Ioan, capitolele 5 si 11. Hastings, in „Dictionarul Bibliei” spune: „ Este indoielnic ca Isus a folosit acest titlu cu privire la el. Totusi, se face referire la Isus ca la „fiul omului” de 81 de ori in Biblie. In evanghelia lui Barnaba, ni se spune ca Isus stia ca omenirea avea sa il faca Dumnezeu dupa plecarea sa si i-a avertizat sever pe cei care il insoteau sa nu aiba de a face cu astfel de oameni. Isus nu este fiul unui om (atat in Biblie cat si in Quran). Totusi de multe ori spune „Sunt fiul omului”. De ce? Deoarece in limbajul evreilor, asa spuneai „sunt o fiinta umana”. Islamul ne invata ca Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui) era o fiinta umana si nu un Dumnezeu. Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui) a continuat sa sublinieze acest fapt de-a lungul intregii sale misiuni. Evanghelia lui Barbaba spunea : „.. Cel mai problematic este titul de „Fiul Omului”. Este singurul titlu pe care il repeta Isus cu privire la el, si nu exista nici un indiciu clar ca a fost folosit ca un titlu de maiestate de catre biserica. De aceea este considerat autentic de multi, cai a trecut de criteriul de neconcordanta”
Scris de Misha'al ibn Abdullah-Traducere | |
| | | Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Mier 17 Sept 2008, 06:47 | |
| notiunea de "fiu " este generala, ingerii sunt fii ai lui Dumnezeu, si crestinii, facand parte din trupul lui Cristos, sunt considerati tot "fii ai lui Dumnezeu" . | |
| | | grabillion
Numarul mesajelor : 97 Data de inscriere : 13/12/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 01:18 | |
| Dupa mintea Karimei adunarea de cuvinte reprezinta culmea intelegerii termenului de Fiu a lui Dumnzeu ! Halal metoda !
Hai sa-ti facem o emisiune la TV Karima ! Convertirea crestinilor de catre musulmani, nu cu iataganul ci cu limba ! Cum se poate intelege biblia in ziua de azi cu semiluna pe ea si barba lui Muhamed ca semn de carte: 1. Se ia un batic ca sa se ascunda cornitele 2. Se intra cu pile la un forum crestin, direct in inima lui ! 3. Se pun un teanc de carti in fata baticului gol pe dinautru 4. Se afirma ca fiind aproape toul gresit (90% !!!) din biblie 5. Iisus se denigreaza ca profet 6. Evangheliile ca fiind inventate 7. Se aduna cuvintele de fiu din biblie ca sa se explice de ce Iisus nu a fost Fiul lui Dumnzeu, termen pe care mohamedeanii il vor intelege numai de acum intro mie de ani 8. Se asteapta daca cumva cineva observa inflitrarea ...etc.
Si asta fara ca cineva sa zica mai nimic ! Uite ce crestini toleranti !!! Zau ca nu am mai vazut !
Ma intreb cum ar reactiona un musulman la aceeasi tactica ! Ha ha, hai sa facem incercarea !
Fratilor admini, eu va cer un singur lucru. Fata asta nu numai ca denigreaza si taie toata biblia, dar mai este si obraznica si indaratnica.
Nu ar fi bine pt. un forum cu mai multe rubrici sa-si scrie reclama ei mohamedanista la rubrica "religia musulmana" si nu acolo unde toata lumea este de o parare 100% opusa !
Ca acolo poate sa scrie ce vrea!
Dar sa taie si sa spanzure toate biblia in fata noastra nu numai ca este o nerusinare, dar este si o neglijenta un pic din partea forumului, ca la unii trebe din pacate sa le tai cornitele ca altfel nu merge pe lumea asta. Ca daca nu strica tot astia si nici nu mai poti vorbi omeneste din cauza lor !
Cum sta treaba ? | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 01:55 | |
| - Karima a scris:
- Isus nu este fiul unui om (atat in Biblie cat si in Quran). Totusi de multe ori spune „Sunt fiul omului”. De ce? Deoarece in limbajul evreilor, asa spuneai „sunt o fiinta umana”.
Deci e confirmat: Karima are simtul umorului (unul ciudat, totusi), si se pare ca are aceleasi gusturi la bancuri precum invatatul Misha'al ibn Abdullah, pe care-l citeaza! Punch line: "sunt o fiinta umana"! Multumim de "traducere", Karima si Abdullah! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 03:13 | |
| E usor de observat: subiectul ăsta a fost deschis, nu a avut priză la forumisti si murea încet-încet asa cum de fapt trebuia să-i fie soarta. Acum a fost reactivat...
Personal mă întreb: este userul Karima de credintă musulmană?! Faptul că vorbeste mai mult despre Biblie arată că nu-i pasă de Coran (adevărat: nici de Biblie!) - un musulman adevărat are Coranul considerat o mare prioritate în viata lui/ei...
Grabillion, ai spus undeva că de pe alte forumuri ai fost aruncat (probabil, uneori pe nedrept)... Pe acest forum încercăm a întelege pe toată lumea atâta timp cât nu se foloseste un limbaj ofensiv din partea nimănui. Că o credintă este dreaptă sau falsă, nu e ceva ce nu s-a mai întâlnit până acum. Tocmai din această realitate a vietii se nasc dialogurile la care asistăm si pe acest forum. Cine are credinta adevărată? Câti dintre cei ce sunt chiar si aici la Popas, pot spune: credinta mea e cea perfectă... Câti pot să facă aia fără mustrări de constiintă? Câti cred că sunt perfecti?!
Atacuri sustinute împotriva poporului lui Hristos se găsesc peste tot, nu doar aici! Dar respectivelor atacuri, noi, cei ce credem că suntem în Hristos, trebuie să răspundem cum altcumva decât... cu succes?! Succesul garantat de Adevărul Suprem dumnezeiesc, nu-i asa? | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 08:30 | |
| gabrillion Fratilor admini, eu va cer un singur lucru. Fata asta nu numai ca denigreaza si taie toata biblia, dar mai este si obraznica si indaratnica.
Astept deciza administratorului si nu voi comenta indiferent de raspuns.
Emil Condor Personal mă întreb: este userul Karima de credintă musulmană?!
Credeam ca am specificat asta dar probabil ca tu nu ai citit inca,da sunt musulmana
Emil Condor Faptul că vorbeste mai mult despre Biblie arată că nu-i pasă de Coran (adevărat: nici de Biblie!) - un musulman adevărat are Coranul considerat o mare prioritate în viata lui/ei...
Vorbesc de Biblie pentru ca suntem in contextul Bibliei. Cand postarile au fost la religia islamica in contextul Quranului am vorbit de Quran. Ti-ar fi mai usor sa accepti daca as umple spatiul creat pentru a discuta Biblia cu versete din Quran? Cat imi pasa sau nu mie de Coran nu esti tu in masura sa spui. Da Coranul este prioritatea _____________________ | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 08:39 | |
| - Roxy a scris:
- notiunea de "fiu " este generala, ingerii sunt fii ai lui Dumnezeu, si crestinii, facand parte din trupul lui Cristos, sunt considerati tot "fii ai lui Dumnezeu" .
Totusi roxy, tu care esti premianta la concursul cu poze din Biblie ar trebui sa stii ca Dumnezeu si-a dat pe singurul sau Fiu pentru pacatele noastre, nu pe TOTI fii ! Stii despre ce Fiu e vorba? | |
| | | grabillion
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 10:36 | |
| Nimeni nu a spus sa o dea pe Karima afara... dimpotriva ! Am spus numai ca fiecare are aici o rubrica unde poate sa discute pe o tema. A intra insa pe o rubrica crestina numai de a arata ca aproape tot ce se discuta din biblie e gresit neinteles, ca numai 10% este adevar si a denigra pe Iisus in felul asta, la noi care credem in El este lipsa de bun simt si nu drept de libertate si cu totul altceva.
Pt. pace si liniste si threaduri mai curate este mai intelept de a arata la astfel de user neintelegatori ca astfel de posturi nu se fac in rubrica gresita la acest mod !
A discuta de biblie si a arata ca 90% este gresit este cu totul altceva. Bineinteles ca si asta este bun pt. noi de a invata, bineinteles ca nu trebuie sa o condamnam pe Karima insasi pt. asta, ci doar trebuie sa-i arata greseala precum si rubrica unde poate sa scrie cat vrea LA MODUL ACESTA, dar nici sa lasam dracusorii si duhurile ciudate sa-si faca de cap printr-unul sau altul nu e intelept, caci ne consuma timpul si nervii. Caci nu Karima insasi este cea care faca asa ceva...ci ea este manata si ea de niste duhuri. Ca si noi toti de fapt... | |
| | | Christina
Numarul mesajelor : 61 Data de inscriere : 01/12/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 13:21 | |
| - zuum a scris:
- Roxy a scris:
- notiunea de "fiu " este generala, ingerii sunt fii ai lui Dumnezeu, si crestinii, facand parte din trupul lui Cristos, sunt considerati tot "fii ai lui Dumnezeu" .
Totusi roxy, tu care esti premianta la concursul cu poze din Biblie ar trebui sa stii ca Dumnezeu si-a dat pe singurul sau Fiu pentru pacatele noastre, nu pe TOTI fii ! Stii despre ce Fiu e vorba? \ Tu de unde stii ca Roxy e premiata la Concursul cu Premii . Mai puneti-va pofta in cui. Mai e mult pana atunci. Toamna se numara boboci. | |
| | | Christina
Numarul mesajelor : 61 Data de inscriere : 01/12/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 13:35 | |
| - grabillion a scris:
- Nimeni nu a spus sa o dea pe Karima afara... dimpotriva !
Am spus numai ca fiecare are aici o rubrica unde poate sa discute pe o tema. A intra insa pe o rubrica crestina numai de a arata ca aproape tot ce se discuta din biblie e gresit neinteles, ca numai 10% este adevar si a denigra pe Iisus in felul asta, la noi care credem in El este lipsa de bun simt si nu drept de libertate si cu totul altceva.
Pt. pace si liniste si threaduri mai curate este mai intelept de a arata la astfel de user neintelegatori ca astfel de posturi nu se fac in rubrica gresita la acest mod !
A discuta de biblie si a arata ca 90% este gresit este cu totul altceva. Bineinteles ca si asta este bun pt. noi de a invata, bineinteles ca nu trebuie sa o condamnam pe Karima insasi pt. asta, ci doar trebuie sa-i arata greseala precum si rubrica unde poate sa scrie cat vrea LA MODUL ACESTA, dar nici sa lasam dracusorii si duhurile ciudate sa-si faca de cap printr-unul sau altul nu e intelept, caci ne consuma timpul si nervii. Caci nu Karima insasi este cea care faca asa ceva...ci ea este manata si ea de niste duhuri. Ca si noi toti de fapt... Eu zic sa o lasati pe Karima in pace, pentru ca si ea este o credincioasa a Lui Dumnezeu. Numai ca Dumnezeul ei este Alah. Ei si cei cu asta si ce daca musulmani ii zic Alah. In mod normal pe Dumnezeu il putem numi si Alah. Numele acesta provine,de la Eloheim, asa cum sunt dealtfel si denumirile de ELi, Eloi, Eloheim, EL ,Il, si toate acestea ne conduc spre unul si singur Dumnezeu, cel care a creat cerurile si pamantul. Diferenta noastra e la cine e cel ce a fost trimes aici pe pamant, Iisus sau Mohamad. Eu zic ca si Mohamad a fost un profet a Lui Dumnezeu ca si toti ceilalti. Dar Dumenzeu a trimes pe Fiul Sau pe Iisus, nu ca profet ci ca mantuitor, far de care nu sar fi putut mantui omenirea. Prefeti a trimes Dumnezeu multi dar nu au putut face nimic, ci numai sa scoata in evidenta pacatul oamenilor. Fiul a venit si la platit cu sangele Lui si suntem acum iertati si primiti ca copii Lui. Si inca nu stim ce vom fi. | |
| | | bulache Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 616 Data de inscriere : 18/10/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 14:14 | |
| Esti sigura Cristina ca la platit cu viata lui?Azi nu-i o noutate sa faci pe mortul!Atunci era minune ca oameni erau mai nestiutori .Uite Indieni de veacuri practica intrarea in transa,de unde stiti ca Iisus nu cunostea aceasta practica? | |
| | | grabillion
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 14:49 | |
| - Christina a scris:
Eu zic sa o lasati pe Karima in pace, pentru ca si ea este o credincioasa a Lui Dumnezeu. Numai ca Dumnezeul ei este Alah. Ei si cei cu asta si ce daca musulmani ii zic Alah. Diferenta noastra e la cine e cel ce a fost trimes aici pe pamant, Iisus sau Mohamad.
Un forum este de discutie si argumentat pe o a anumita tema . Cand un fan de basketball vine benevol si nesilit de nimeni la un cerc de microbisti sa le spuan ca fotbalul lor e o prostie,desi spune ca mingia e adevarata, atunci sa nu se astepte ca toata lumea sa taca si sa aprobe ! Cu atat mai putin cand vorbeste balarii, desi asta nici nu mai conteaza la un asemena comportament nerusinat si fara frica. - Christina a scris:
Eu zic ca si Mohamad a fost un profet a Lui Dumnezeu ca si toti ceilalti. Dar Dumenzeu a trimes pe Fiul Sau pe Iisus, nu ca profet ci ca mantuitor, far de care nu sar fi putut mantui omenirea. Prefeti a trimes Dumnezeu multi dar nu au putut face nimic, ci numai sa scoata in evidenta pacatul oamenilor. Fiul a venit si la platit cu sangele Lui si suntem acum iertati si primiti ca copii Lui. Si inca nu stim ce vom fi. Si tu poti sa zici balarii, ca si Karima, dar sa tu te astepti sa ti le aprobam ! Iisus conform Bibliei NU a FOST nicodata un profet, ba chiar a fost prorocit si scrie ca "din Galilea nu se va ridica niciodat un profet". Mesia si Fiul Domnuluii sunt diferiti de un profet profet tot asa ca si tu de o bicicleta !Prostia omeneasca nu trebuie incurajata mai ales cand este vorba de viata sufletului ! Daca spui tampenii intr-un forum de specialitate nu te astepta ca toti sa fie de acord cu tampeniile spuse. Daca vrei sa taci ai dreptul, ca si noi, dar tot asa avem si noi dreptul ca si tine sa spunem ce gandim. Prostia la prostie trage si liberii cugetatori la cei asemanatori. Ce se aseamana se aduna, asa ca ai grija cu cine te aduni sa nu ramai ca ei. Iisus cand a intrat in Ierusalim a alungat mai intai pe pietari. Poate trebuie sa faceti si voi o ordine in templu asta..dar nu cu dat afara ci cu respectarea regulilor de bun : adica calomnierea bibliei si a lui Iisus nu in rubrica "religie crestina" Cat priveste prostia asta nu poate fi alungata... | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 15:20 | |
| - grabillion a scris:
- Daca spui tampenii intr-un forum de specialitate nu te astepta ca toti sa fie de acord cu tampeniile spuse.
Dar tu ocoşule de unde şti când spun eu tâmpenii pe un forum? Când credinţa mea diferă de a ta, ţie cine-ţi şopteşte care este cea bună, sau te ambalezi uneori cam tare şi ţi se îneacă motorul în propria-ţi gândire? | |
| | | grabillion
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 15:34 | |
| No bade Abbilbal,
"Tampeniile" nu conteaza asa de mult cat cum le spui si unde le spui. Tampeniile mari insa de care am vorbit eu se pot vedea pt. orice om cu ceva minte. Noi vorbim aici de un caz aparte nu de parerea fiecaruia la care are fiecare dreptul, fie ea egala cu adevaralul sau nu. Cat priveste adevarul obiectiv acela se poate invata de la Dumnezeu numai. Gaseste-L in tine si te va invata exact ce este "tampenie" si ce nu... sau gaseste-l pe unul care L-a gasit deja.
Pt. "tampeniele" evidente ne-a dat Dumnezeu creier destul...trebe numai sa-l folosim. Sper ca intelegi ce vreau sa spun... No salutari ! | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 18:09 | |
| - grabillion a scris:
- Dupa mintea Karimei adunarea de cuvinte reprezinta culmea intelegerii termenului
de Fiu a lui Dumnzeu ! Halal metoda !
Hai sa-ti facem o emisiune la TV Karima ! Convertirea crestinilor de catre musulmani, nu cu iataganul ci cu limba ! Grăbitule Ion, îi mulţămesc bunului Dumnezău că mi-o dat minte de priceput să pot pricepe vorbele românului în întortocheata limbă românescă. Şi îi mai mulţămesc bunului Dumnezău că mă ajută la tâlcuirea tâlcuitelor tâlcuri. Daaa, tâlcuirea vorbelor din citat mi-a dat de gândit. Poate ar fi bine dacă le-ai limpezi pentru a le tâlcui şi io cum se cuvine şi a nu zminti tâlcuirea ca să putem voroghi mai pe îndelete. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 18:14 | |
| - Christina a scris:
Tu de unde stii ca Roxy e premiata la Concursul cu Premii . Mai puneti-va pofta in cui. Mai e mult pana atunci. Toamna se numara boboci. Am spus premianta nu premiata.....adica se da mare cunoascatoare dar nu stie cine e Fiul lui Dumnezeu! | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 18:15 | |
| - Citat :
- Cat priveste adevarul obiectiv acela se poate invata de la Dumnezeu numai.
Gaseste-L in tine .... Vorbe de predica protestanta...multe si goale | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 22:45 | |
| - grabillion a scris:
- No bade Abbilbal,
"Tampeniile" nu conteaza asa de mult cat cum le spui si unde le spui. Tampeniile mari insa de care am vorbit eu se pot vedea pt. orice om cu ceva minte. Noi vorbim aici de un caz aparte nu de parerea fiecaruia la care are fiecare dreptul, fie ea egala cu adevaralul sau nu. Cat priveste adevarul obiectiv acela se poate invata de la Dumnezeu numai. Gaseste-L in tine si te va invata exact ce este "tampenie" si ce nu... sau gaseste-l pe unul care L-a gasit deja.
Pt. "tampeniele" evidente ne-a dat Dumnezeu creier destul...trebe numai sa-l folosim. Sper ca intelegi ce vreau sa spun... No salutari ! Mai grabillion eşti prea şucărit pentru forumul nostru. Tu nu ai observat ca noi aici discutam calm si prieteneşte. Las-o si tu mai moale, degeaba te răţoieşti la unu si la altul, ca tot nu te ia nimeni in serios. Ce dracu mai, nu poţi sa te abţii si tu niţel ? | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Vin 19 Dec 2008, 22:48 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Mai grabillion eşti prea şucărit pentru forumul nostru. Tu nu ai observat ca noi aici discutam calm si prieteneşte.Las-o si tu mai moale, degeaba te răţoieşti la unu si la altul, ca tot nu te ia nimeni in serios. Ce dracu mai, nu poţi sa te abţii si tu niţel ?
Conform afirmatiei lui Emil, grabby este un adaos exceptional la discutii ! Deci Grabby are un fel de statut special, intareste ofensiva impotriva ortodocsior pagani si idolatri! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Sam 20 Dec 2008, 03:41 | |
| - zuum a scris:
- Diaporevomenos a scris:
- Mai grabillion eşti prea şucărit pentru forumul nostru. Tu nu ai observat ca noi aici discutam calm si prieteneşte.Las-o si tu mai moale, degeaba te răţoieşti la unu si la altul, ca tot nu te ia nimeni in serios. Ce dracu mai, nu poţi sa te abţii si tu niţel ?
Conform afirmatiei lui Emil, grabby este un adaos exceptional la discutii ! Deci Grabby are un fel de statut special, intareste ofensiva impotriva ortodocsior pagani si idolatri! Ai gresit din nooou! Grabillion este un om care îl asculti (citesti) cu plăcere. El nu luptă împotriva unei religii anume... să o spună chiar el. El dă celor din jur ceea ce stie si multe , foarte multe le stie bine. Zuum, tu crezi că eu sunt de acord 100% cu cineva anume? Dar asta nu înseamnă că nu avem destule lucruri în comun. Repet: Grabillion nu luptă împotriva ortodoxismului sau catolicismului - alea două luptă singure împotriva lor!!! Si nu numai alea două, multe altele, religiile sunt false indiferent de numele lor. Istoria o confirmă... Important este să realizezi modul cum sună acea confirmare siii... cum spunea si Grabillion, aia se poate face în spirit, duhovniceste. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Sam 20 Dec 2008, 08:14 | |
| - Emil Condor a scris:
- Repet: Grabillion nu luptă împotriva ortodoxismului sau catolicismului -
Daca te opreai aici te credeam impartial... - Citat :
- ... alea două luptă singure împotriva lor!!! Si nu numai alea două, multe altele, religiile sunt false indiferent de numele lor. Istoria o confirmă... Important este să realizezi modul cum sună acea confirmare siii... cum spunea si Grabillion, aia se poate face în spirit, duhovniceste.
...dar ai simtit nevoia sa adaugi si ceva care sa-i dea drepatate lui Grabby....ti-am mai spus ca nu esti onest si nu m-ai crezut | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Sam 20 Dec 2008, 08:35 | |
| Zuum, tu stii ce înseamnă onest? Faptul că am o părere ce coincide cu a unui alt user, aia numesti lipsă de onestitate sau de impartialitate??!! Fii logic! Asa cum tu ai o părere, si eu am una. Asa cum tu te exprimi, si eu am dreptul. Tu ce vrei? Să nu mai particip la discutiile de pe forum pentru că sunt administrator??!! Tu, te simti persecutat pentru că ai credintă diferită decât a celui ce se întâmplă să fie Admin. Nu trebuie să simti aia pentru că e total gresit o astfel de atitudine.
Ce, referitor la religiile acestei lumi, este prima dată când mă exprim astfel? Nu! Am făcut-o mereu. Toti îmi stiu pozitia mea: da, detest religiile toate pentru că sunt mincinoase. Insistenta ta asupra impartialitătii mele îmi aminteste de Mihai si apucăturile lui de religios persecutat!!! Termină porcăriile astea că încep să mă sâcâie. Tu chiar crezi ce spui?!
Uite, am să rog pe toti forumistii să spună dacă ei nu stiau despre faptul că eu nu îndrăgesc nicio religie. Si să mai spună dacă trebuie să mă retrag din toate dialogurile de pe forum pentru că sunt Administrator si orice az zice este considerat de cei ce cred diferit de mine că ar fi impartialitate...
Deja semeni cu Mihai, Eugen si Silva... | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Sam 20 Dec 2008, 08:56 | |
| - Emil Condor a scris:
- Zuum, tu stii ce înseamnă onest? Faptul că am o părere ce coincide cu a unui alt user, aia numesti lipsă de onestitate sau de impartialitate??!!
Mesajul tau era despre grabby, am socotit ca nu s-a potrivit adaugarea de la urma. Cu alte cuvinte ai inceput cu asta : tu crezi că eu sunt de acord 100% cu cineva anume? si ai terminat cu asta : Important este să realizezi modul cum sună acea confirmare siii... cum spunea si Grabillion, aia se poate face în spirit, duhovnicesteDeci esti sau nu de acord cu cineva? - Citat :
- Tu ce vrei? Să nu mai particip la discutiile de pe forum pentru că sunt administrator??!! Tu, te simti persecutat pentru că ai credintă diferită decât a celui ce se întâmplă să fie Admin. Nu trebuie să simti aia pentru că e total gresit o astfel de atitudine.
Nu, Doamne fereste! Doar stii care e parerea mea. In privinta lui 'grabila' nu poti nega faptul ca l-ai secondat de la inceput in toate cate a lansat , de foarte multe ori destul de agresiv impotriva ortodocsilor fara sa fie provocat. Cum s-ar zice a intrat "tare" in subiecte cu aceeasi impertinenta si aroganta pe care o au in general cam toti protestantii! - Citat :
- Deja semeni cu Mihai, Eugen si Silva...
Nu Emile, eu sunt unic...desi, nu exist! | |
| | | grabillion
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Sam 20 Dec 2008, 11:15 | |
| - Diaporevomenos a scris:
Mai grabillion eşti prea şucărit pentru forumul nostru. Tu nu ai observat ca noi aici discutam calm si prieteneşte. Las-o si tu mai moale, degeaba te răţoieşti la unu si la altul, ca tot nu te ia nimeni in serios. Salut frate, nu ma ratoiesc deloc si nici nu sunt sucarit. :-) Asta pare poate din cauza ca nu-mi auziti vocea si ca nu sunteti obisnuiti cu un om ca mine. Voi sunteti obisnuiti cu pareri diluate, ambigue, schimbatoare, subiective. Eu am numai o parare ferma pe care spun ca atare. Eu vorbesc cum vorbesc atat tot. Nu ma astept sa ma inteleaga cei mai multi ci cei mai putini. Nici sa ma creada cineva. Daca te dereanjeaza, e treaba ta ! In loc sa citesti continutul tu te iei de stil .Asta e ceva tipic pt. cei care nu vor intelege niciodata, ca se uita numai la infatisare, si atunci cand ea nu corespunde cu asteptarile este aruncat totul la gunoi. Eu nu ma iau de stilul nimanui de aici ci numai de continut. Fa si tu asa si poate iti vor folosi mai mult postarile mele incinatante decat lalaieli ambigue. | |
| | | grabillion
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? Sam 20 Dec 2008, 11:22 | |
| Zuum,frate, este foarte normal ca cei care gandesc asemanator sa se aprobe si sa se inteleaga ca-si vad gandurile in altii. Daca pe tine te deranjeaza acest lucru si chiar il reprosezi ai ceva impotriva mea fiindca am alta parere decat a ta. Ia-te de continut - asta-i un forum de discutie pe teme biblice si nu forum de critica la user si lasa atacurile si reprosurile la persoane ca-ti dai singura arama pe fata ! Cei care gandesc si zic altfel au fost tot timpul urmariti si ocariti de cei mai multi: ex. Iisus. Eu nu sunt impotriva ortodocsilor cum ai precizat mai inainte, de unde ai luat tu asa ceva ? Asta nu inseamna insa sa fiu de acord cu ei! Daca mai continui sa ataci la persoana te voi ignora complet si te vei oftica dupa aceea tare ca ignorarea este in forum este pt. astfel de persoane cea mai rea "pedeapsa"... | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? | |
| |
| | | | Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |