__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| UNICUL DUMNEZEU | |
|
+22Iisus VOTAN Cristina bulache ACCENT zaraza26 Double Jay Anahoret Ciprian Bartolomeu zuum abbilbal MIRCEA dsm Administrator aurora Roxy tomi Karima sam22 enohabel Emil Condor 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: UNICUL DUMNEZEU Dum 07 Sept 2008, 19:24 | |
| Încep doar cu versete biblice despre unicitatea lui Dumnezeu. De aici, să lăsăm discutiile noastre să curgă în pace si liniste.
Deuteronom 04:35 -... numai Domnul este Dumnezeu si nu este alt Dumnezeu afară de El. Deuteronom 04:39 - ... numai Domnul este Dumnezeu, sus în cer si jos pe pământ si că nu este alt Dumnezeu afară de El. Deuteronom 32:12 - Asa a călăuzit Domnul singur pe poporul Său... Deuteronom 32:39 - Eu sunt Dumnezeu si nu este alt Dumnezeu afară de Mine. 2 Samuel 07:22 - Ce mare esti Dumnezeule! Nu este alt Dumnezeu afară de Tine - spune David. 1 Împărati 08:60 - ... pentru ca toate popoarele pământului să poată cunoaste că Domnul este Dumnezeu si că nu este alt Dumnezeu afară de El! - zice Solomon. 2 Împărati 19:15 - Tu esti singurul Dumnezeu al tuturor împărătiilor pământului! - zice Ezechia. 2 Cronici 06:14 - Nu este Dumnezeu ca Tine în ceruri si pe pământ. Psalmul 18:31 - ... cine este Dumnezeu afară de Domnul si cine este o Stâncă afară de Dumnezeul nostru? Psalmul 86:09,10 - Tu esti mare si faci minuni, numai Tu esti Dumnezeu. Psalmul 40:05 - ... nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Isaia 09:06 - Căci un copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat... Îl vor numi: Minunat, Dumnezeu tare, Părintele vesniciilor... "Iată Dumnezeul vostru... El Însusi va veni si vă va mântui." (Isaia 35:04) Isaia 40:09 - Proorocul zice despre Isus: Iată Dumnezeul vostru! Isaia 42:08 - Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu şi slava Mea n-o voi da altuia - zice Domnul Dumnezeu. Isaia 43:10 -12 - ... să credeti şi să întelegeti că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost făcut niciun Dumnezeu si după Mine nu va fi. Eu, Eu sunt Domnul si afară de Mine nu este niciun Mântuitor. Isaia 44:06 - Asa vorbeşte Domnul: Eu sunt Cel dintâi si Cel din urmă si afară de Mine nu este alt Dumnezeu. Isaia 44:24 - Eu singur am desfăsurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine? Isaia 45:05,06 - Eu sunt Domnul si nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu. Aceleasi cuvinte le găsim la Isaia 45:14, 18,21,22 şi 46:05,09. Isaia 48:11,12 - Nu voi da altuia Slava Mea. Isaia 63:08 - El S-a făcut Mântuitorul lor. Ezechiel 34:11 - Iată, Mă voi îngriji Eu Însumi de oile Mele si le voi cerceta. Acelasi lucru specificat si la versetul 15, deasemenea la Ioan 10:11,14. Osea 13:04 - Tu cunosti că nu este alt Dumnezeu afară de Mine si nu este alt Mântuitor afară de Mine. Ioel 02:27 - Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru si nu este altul afară de Mine. Mica 01:03 - Iată că Domnul iese din locuinta Lui, Se pogoară si umblă pe înăltimile pământului. Acest verset se referă la proorocia lui Isaia 26:01 si ni se clarifică si în Matei 25:31 or Iuda 14, samd. Mica 04:02 - "Căci din Sion va iesi Legea si din Ierusalim, Cuvântul Domnului". Acel Cuvânt Care era Dumnezeu si S-a făcut trup. Zaharia 02:10,11 şi Zah.08:03 - "Mă întorc iarăsi în Sion si vreau să locuiesc în mijlocul Ierusalimului". În primele două versete ne vorbeste de venirea Domnului (călare pe-un măgar). La Cap. 08, versetul 03, vedeti cum vorbeste? Că El se întoarce în Sion. Asta înseamnă că Isus a mai fost si acum revine. Când a mai fost? - "În Sion s-a dat Legea iar în Ierusalim, Cuvântul". Deci, El a fost (prin) Legea dată lui Moise, poporului evreu. Zaharia 14:05 - O nouă proorocie despre Isus: "Si atunci va veni Domnul Dumnezeul meu si toti sfintii..." Zaharia 14:09 - "Domnul va fi singurul Domn si Numele Lui va fi singurul Nume." Maleahi 02:10 - "N-avem toti un singur Tată? Nu ne-a făcut un singur Dumnezeu?" Matei 01:23 - Iată, fecioara va fi însărcinată, va naste un fiu, si-i vor pune numele Emanuel, care, tălmăcit, înseamnă: Dumnezeu este cu noi. Matei 04:07 - Titlul capitolului este "Ispitirea lui Isus " - Când vine diavolul cu ispite la El în pustie, Domnul zice asa:"Să nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tău". Matei 05:08 - "Ferice de cei cu inima curată căci ei vor vedea pe Dumnezeu". S-o luăm prin prisma întelegerii celor ce sustin că Isus nu este Tatăl! Deci, Tatăl este Duhul (este duh) si... ca orice spirit, nu se vede iar Fiul este trup si se vede. Acolo spune "Vor vedea pe Dumnezeu" si-L vor vedea cu adevărat; mulţi L-au si văzut. Glorie Singurului Dumnezeu văzut si nevăzut! Matei 06:24 - "Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni". Fără comentarii!
Versetele din Noul Testament nu le-am afisat (doar câteva din ele). No, acum sustineti-vă părerile ori... contraziceti citatele de mai sus: alegerea voastră! | |
| | | enohabel
Numarul mesajelor : 412 Data de inscriere : 31/08/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 07 Sept 2008, 20:40 | |
| Dumnezeu este unul singur si totusi 3...3 si totusi unul singur, de aceea il numim;
Dumnezeul Tri-unic...cine nu intelege sa nu inteleaga... _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 07 Sept 2008, 20:44 | |
| Câteva sute de versete biblice Îl numesc UNIC, niciodată, repet: ABSOLUT NICIODATĂ nu-L numesc Triunic!!! Ce putem face? Să luptăm împotriva a ceea ce toti strămosii nostri au crezut, adică într-un Dumnezeu nedivizat, UNIC? | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 07 Sept 2008, 20:55 | |
| - Emil Condor a scris:
- Câteva sute de versete biblice Îl numesc UNIC, niciodată, repet: ABSOLUT NICIODATĂ nu-L numesc Triunic!!!
Ce putem face? Să luptăm împotriva a ceea ce toti strămosii nostri au crezut, adică într-un Dumnezeu nedivizat, UNIC? Nu sunt 3 dumnezei, ci 3 persoane,fiinte,entitati care formeaza dumnezeirea cand spunem Dumnezeu, trebuie sa ne gandim la o functie sau la un atribut am dat exemplul cu firma X care are director,director adjunct,manager, toti acestia pot reprezenta in lipsa celuilalt firma X, dar asta nu inseamna ca sunt 3 firme X _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 07 Sept 2008, 21:33 | |
| - enohabel a scris:
- Nu sunt 3 dumnezei
Total de acord: doar un Dumnezeu Atotputernic. - Citat :
- ... ci 3 persoane,fiinte...
Cu partea asta nu sunt de acord atâta timp cât Cuvântul Sfânt nu ne cere să credem asa ceva. Singura persoană a dumnezeirii a fost Mielul Sfânt de jertfă, a fost Fiul Omului, restul nu sunt persoane. Dumnezeu să fie cu noi, pas cu pas! | |
| | | sam22
Numarul mesajelor : 284 Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Lun 08 Sept 2008, 01:33 | |
| - Emil Condor a scris:
- Încep doar cu versete biblice despre unicitatea lui Dumnezeu.
De aici, să lăsăm discutiile noastre să curgă în pace si liniste.
Deuteronom 04:35 -... numai Domnul este Dumnezeu si nu este alt Dumnezeu afară de El. Deuteronom 04:39 - ... numai Domnul este Dumnezeu, sus în cer si jos pe pământ si că nu este alt Dumnezeu afară de El. Deuteronom 32:12 - Asa a călăuzit Domnul singur pe poporul Său... Deuteronom 32:39 - Eu sunt Dumnezeu si nu este alt Dumnezeu afară de Mine. 2 Samuel 07:22 - Ce mare esti Dumnezeule! Nu este alt Dumnezeu afară de Tine - spune David. 1 Împărati 08:60 - ... pentru ca toate popoarele pământului să poată cunoaste că Domnul este Dumnezeu si că nu este alt Dumnezeu afară de El! - zice Solomon. 2 Împărati 19:15 - Tu esti singurul Dumnezeu al tuturor împărătiilor pământului! - zice Ezechia. 2 Cronici 06:14 - Nu este Dumnezeu ca Tine în ceruri si pe pământ. Psalmul 18:31 - ... cine este Dumnezeu afară de Domnul si cine este o Stâncă afară de Dumnezeul nostru? Psalmul 86:09,10 - Tu esti mare si faci minuni, numai Tu esti Dumnezeu. Psalmul 40:05 - ... nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Isaia 09:06 - Căci un copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat... Îl vor numi: Minunat, Dumnezeu tare, Părintele vesniciilor... "Iată Dumnezeul vostru... El Însusi va veni si vă va mântui." (Isaia 35:04) Isaia 40:09 - Proorocul zice despre Isus: Iată Dumnezeul vostru! Isaia 42:08 - Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu şi slava Mea n-o voi da altuia - zice Domnul Dumnezeu. Isaia 43:10 -12 - ... să credeti şi să întelegeti că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost făcut niciun Dumnezeu si după Mine nu va fi. Eu, Eu sunt Domnul si afară de Mine nu este niciun Mântuitor. Isaia 44:06 - Asa vorbeşte Domnul: Eu sunt Cel dintâi si Cel din urmă si afară de Mine nu este alt Dumnezeu. Isaia 44:24 - Eu singur am desfăsurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine? Isaia 45:05,06 - Eu sunt Domnul si nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu. Aceleasi cuvinte le găsim la Isaia 45:14, 18,21,22 şi 46:05,09. Isaia 48:11,12 - Nu voi da altuia Slava Mea. Isaia 63:08 - El S-a făcut Mântuitorul lor. Ezechiel 34:11 - Iată, Mă voi îngriji Eu Însumi de oile Mele si le voi cerceta. Acelasi lucru specificat si la versetul 15, deasemenea la Ioan 10:11,14. Osea 13:04 - Tu cunosti că nu este alt Dumnezeu afară de Mine si nu este alt Mântuitor afară de Mine. Ioel 02:27 - Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru si nu este altul afară de Mine. Mica 01:03 - Iată că Domnul iese din locuinta Lui, Se pogoară si umblă pe înăltimile pământului. Acest verset se referă la proorocia lui Isaia 26:01 si ni se clarifică si în Matei 25:31 or Iuda 14, samd. Mica 04:02 - "Căci din Sion va iesi Legea si din Ierusalim, Cuvântul Domnului". Acel Cuvânt Care era Dumnezeu si S-a făcut trup. Zaharia 02:10,11 şi Zah.08:03 - "Mă întorc iarăsi în Sion si vreau să locuiesc în mijlocul Ierusalimului". În primele două versete ne vorbeste de venirea Domnului (călare pe-un măgar). La Cap. 08, versetul 03, vedeti cum vorbeste? Că El se întoarce în Sion. Asta înseamnă că Isus a mai fost si acum revine. Când a mai fost? - "În Sion s-a dat Legea iar în Ierusalim, Cuvântul". Deci, El a fost (prin) Legea dată lui Moise, poporului evreu. Zaharia 14:05 - O nouă proorocie despre Isus: "Si atunci va veni Domnul Dumnezeul meu si toti sfintii..." Zaharia 14:09 - "Domnul va fi singurul Domn si Numele Lui va fi singurul Nume." Maleahi 02:10 - "N-avem toti un singur Tată? Nu ne-a făcut un singur Dumnezeu?" Matei 01:23 - Iată, fecioara va fi însărcinată, va naste un fiu, si-i vor pune numele Emanuel, care, tălmăcit, înseamnă: Dumnezeu este cu noi. Matei 04:07 - Titlul capitolului este "Ispitirea lui Isus " - Când vine diavolul cu ispite la El în pustie, Domnul zice asa:"Să nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tău". Matei 05:08 - "Ferice de cei cu inima curată căci ei vor vedea pe Dumnezeu". S-o luăm prin prisma întelegerii celor ce sustin că Isus nu este Tatăl! Deci, Tatăl este Duhul (este duh) si... ca orice spirit, nu se vede iar Fiul este trup si se vede. Acolo spune "Vor vedea pe Dumnezeu" si-L vor vedea cu adevărat; mulţi L-au si văzut. Glorie Singurului Dumnezeu văzut si nevăzut! Matei 06:24 - "Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni". Fără comentarii!
Versetele din Noul Testament nu le-am afisat (doar câteva din ele). No, acum sustineti-vă părerile ori... contraziceti citatele de mai sus: alegerea voastră! si eu va ascult prieteni !!! ca va cam ingropat nea emil h? Domnul sa te Binecuvinteze !! Isus Hristos e Domnul AMIN !!! pe langa toate acestea eu adaug si prima porunca : Asculta Israele Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care tea scos din tara egiptului din casa robiei SA NU AI ALTI DUMNEZEI IN AFARA DE MINE ! | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Lun 08 Sept 2008, 07:21 | |
| Bismillah al Rahman ar Rahim
Profetul Muhammad(saws) a adus oamenii inapoi la credinta adevarata care a fost invatata de catre profetul Iisus si de catre adevaratii lui discipoli care au continuat in invatatura lui:UNICITATEA LUI DUMNEZEU.Pentru ca in acele vremuri existau oameni care credeau ca Dumnezeu poate fi impartit in 3.(sf treime)si din nefericire mai sunt si in zilele de astazi
VT: "Ascultă, Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn./ Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, din toată inima ta, din tot sufletul tău şi din toată puterea ta.” (Deuteronomul 6:4-5)
NT:
„Şi I-a zis cărturarul: Bine, invăţătorule. Adevărat ai zis că unul este Dumnezeu şi nu este altul afară de El.” (Marcu 12: 32)
Coran: shahada: "Nu exista alta divinitate decat Dumnezeu" „Domnul vostru este un Domn Unic. Nu exista divinitate in afara de El. El este cel milostiv, Indurator [Ar-Rahman, Ar-Rahim].” (Coran 2:163) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 00:07 | |
| Karima, chiar dacă sunt de acord cu versetele date de tine, nu pot să nu mentionez un lucru: Dumnezeu S-a arătat omenirii în multe căi, una din acele căi a fost în trup. Versetele Cuvântului Sfânt ne arată ceea ce spun eu, aici. | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 00:12 | |
| Sa inteleg ca tu sustii ca Isus(pbuh),,trupul lui de carne,,ca sa folosesc una din expresiile vehiculate pe acest forum,este de fapt Dumnezeu? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 00:16 | |
| Nu trupul lui de carne este Dumnezeu! Acela este Fiul Omului, Fiul - om în totalitate.
Dumnezeu Si-a arătat toată slava în Isus, prezentându-Se omenirii în trup de carne. Duhul cel vesnic al lui Isus este Dumnezeul pe care oamenii nu prea Îl cunosc. | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 00:26 | |
| Imi cer scuze ca insist dar chiar nu inteleg ce spui. -spui trupul de carne este Om da? Dar Dumnzeu si-a aratat slava prin acest Om,asa este? Si s-a prezentat(aratat)oamenilor in acest Trup nu? Daca asa este vreau sa te intreb si eu un lucru: Se stie ca Evangheliile spun ca in momentul in care s-a botezat Isus ,cerurile s-au deschis si Dumnezeu a vorbit . Deci nu era,, intrupat ". Era sus in Ceruri. El era sus dar de fapt era jos Poti sa-mi explici te rog? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 00:37 | |
| - Karima a scris:
- Imi cer scuze ca insist dar chiar nu inteleg ce spui.
-spui trupul de carne este Om da? Dar Dumnzeu si-a aratat slava prin acest Om,asa este? Si s-a prezentat(aratat)oamenilor in acest Trup nu? Daca asa este vreau sa te intreb si eu un lucru: Se stie ca Evangheliile spun ca in momentul in care s-a botezat Isus ,cerurile s-au deschis si Dumnezeu a vorbit . Deci nu era,, intrupat ". Era sus in Ceruri. El era sus dar de fapt era jos Poti sa-mi explici te rog? În una din zile vei întelege ce spun, doar urmăreste firul scrierilor mele si vei întelege. Vreau a sublinia un lucru: tot ce afirm despre Dumnezeu este în Cuvântul Sfânt - oricând pot da versete explicative. Când S-a botezat Isus... Hai să pun o întrebare întâi: Karima, tu crezi că Dumnezeu (Alah, cum Îi spui tu) este atotputernic si poate face absolut orice vrea El? | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 00:46 | |
| | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 00:56 | |
| - Karima a scris:
- Da ,eu asa cred
Atunci, nu credem că El poate fi omniprezent: Dumnezeu umple toate lucrurile, El e în tine si în mine în acelasi timp, cum putem noi spune că, dacă Dumnezeu era întrupat, a cui voce a fost aia din cer? A Lui, bineînteles! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 07:15 | |
| Pai daca vocea din cer era a lui Dumnezeu,jos era un trup de carne,era Isus,deci nu era Dumnezeu,atunci El facea un monolog sa inteleg? Mi se pare ca trecem in domeniul Matrix continuand in felul asta. | |
| | | sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 09:30 | |
| - Karima a scris:
- Pai daca vocea din cer era a lui Dumnezeu,jos era un trup de carne,era Isus,deci nu era Dumnezeu,atunci El facea un monolog sa inteleg?
Mi se pare ca trecem in domeniul Matrix continuand in felul asta. vorbesti usor si lucrurile Dumnezeiesti pt om par o nebunie ( matrix) cum spui tu ... dar explicami Neemia 9. Cine sa pogorat p Muntele Sinai in Rug de foc care nu se mistuia? cu toti stim ca Domnul ! deci in aceelasi timp era jos pe munte si in aceelasi timp le vorbea din inaltul cerului ! daca nu crezi aceasta tu nu crezi nici ca Dumnezeu este Omniprezent ! Dumnezeu este Duh !!! El este pretutindei .... si dc sa nu cred ca in aceelasi timp a fost jos pe Pamant in Trupul de carne(aici vb despre DUHUL LUI DUMNEZEU CARE ERA PESTE TRUPUL adica FIUL OMULUI) si in aceelasi timp El era si in ceruri! DOAR ESTE ATOTPUTERNIC !!!! | |
| | | sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 12:20 | |
| Karima as vrea sa imi explici daca se poate si vrei binenteles ce intelegi tu prin versetul urmator: " Hristos in voi nadejdea slavei?" | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 09 Sept 2008, 20:24 | |
| - sam22 a scris:
- ... dar explicami Neemia 9. Cine sa pogorat p Muntele Sinai in Rug de foc care nu se mistuia? cu toti stim ca Domnul ! deci in aceelasi timp era jos pe munte si in aceelasi timp le vorbea din inaltul cerului !
daca nu crezi aceasta tu nu crezi nici ca Dumnezeu este Omniprezent ! Dumnezeu este Duh !!! El este pretutindei .... si dc sa nu cred ca in aceelasi timp a fost jos pe Pamant in Trupul de carne(aici vb despre DUHUL LUI DUMNEZEU CARE ERA PESTE TRUPUL adica FIUL OMULUI) si in aceelasi timp El era si in ceruri! DOAR ESTE ATOTPUTERNIC !!!! Daca am afirmat ca eu cred in capacitatea lui Dumnezeu de a fii omniprezent asta nu inseamna ca trebuie sa iau si drept bun ceea ce tu afirmi. Eu nu-mi imaginez deloc un Dumnezeu facand monolog sau rugandu-se la el insusi etc etc. Nu vad nici rostul unor asemenea fapte. Da,mie mi-e destul de clar ca Dumnezeu are putere nemarginita,ca poate face orice cu oricine si oricand,si ca el este pretutindeni.Dar de aici si pana a accepta ca acest Dumnezeu vorbeste cu el insusi... Cat despre rugul de foc si Satana poate face minuni, dupa cum afirma chiar Biblia ortodoxa, in Apocalipsa, 13:13. 12. Si toata stapânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în fata ei. si face pamântul si pe locuitorii de pe el sa se închine fiarei celei dintâi, a carei rana de moarte fusese vindecata. 13. Si face semne mari, încât si foc face sa se pogoare din cer, pe pamânt, înaintea oamenilor, 14. Si amageste pe cei ce locuiesc pe pamânt prin semnele ce i s-au dat sa faca înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pamânt sa faca un chip fiarei care a fost ranita cu sabia si a ramas în viata. | |
| | | sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 10 Sept 2008, 01:03 | |
| - Karima a scris:
- sam22 a scris:
- ... dar explicami Neemia 9. Cine sa pogorat p Muntele Sinai in Rug de foc care nu se mistuia? cu toti stim ca Domnul ! deci in aceelasi timp era jos pe munte si in aceelasi timp le vorbea din inaltul cerului !
daca nu crezi aceasta tu nu crezi nici ca Dumnezeu este Omniprezent ! Dumnezeu este Duh !!! El este pretutindei .... si dc sa nu cred ca in aceelasi timp a fost jos pe Pamant in Trupul de carne(aici vb despre DUHUL LUI DUMNEZEU CARE ERA PESTE TRUPUL adica FIUL OMULUI) si in aceelasi timp El era si in ceruri! DOAR ESTE ATOTPUTERNIC !!!! Daca am afirmat ca eu cred in capacitatea lui Dumnezeu de a fii omniprezent asta nu inseamna ca trebuie sa iau si drept bun ceea ce tu afirmi. Eu nu-mi imaginez deloc un Dumnezeu facand monolog sau rugandu-se la el insusi etc etc. Nu vad nici rostul unor asemenea fapte. Da,mie mi-e destul de clar ca Dumnezeu are putere nemarginita,ca poate face orice cu oricine si oricand,si ca el este pretutindeni.Dar de aici si pana a accepta ca acest Dumnezeu vorbeste cu el insusi... Cat despre rugul de foc si Satana poate face minuni, dupa cum afirma chiar Biblia ortodoxa, in Apocalipsa, 13:13. 12. Si toata stapânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în fata ei. si face pamântul si pe locuitorii de pe el sa se închine fiarei celei dintâi, a carei rana de moarte fusese vindecata. 13. Si face semne mari, încât si foc face sa se pogoare din cer, pe pamânt, înaintea oamenilor, 14. Si amageste pe cei ce locuiesc pe pamânt prin semnele ce i s-au dat sa faca înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pamânt sa faca un chip fiarei care a fost ranita cu sabia si a ramas în viata. scz ca zic dar ai sarit de pe frecventa intrebarii mele !! as vrea sa mai recitesti o data ! daca nu iei bun ce afirm nu crezi ce scrie in biblie ca eu am afirmat ce scrie in biblie .... si sa intzeleg ca pe muntele sinai a lucrat diavolul? | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 10 Sept 2008, 02:34 | |
| - sam22 a scris:
- Karima a scris:
- sam22 a scris:
daca nu crezi aceasta tu nu crezi nici ca Dumnezeu este Omniprezent ! Dumnezeu este Duh !!! El este pretutindei .... si dc sa nu cred ca in aceelasi timp a fost jos pe Pamant in Trupul de carne(aici vb despre DUHUL LUI DUMNEZEU CARE ERA PESTE TRUPUL adica FIUL OMULUI) si in aceelasi timp El era si in ceruri! DOAR ESTE ATOTPUTERNIC !!!! Daca am afirmat ca eu cred in capacitatea lui Dumnezeu de a fii omniprezent asta nu inseamna ca trebuie sa iau si drept bun ceea ce tu afirmi. Eu nu-mi imaginez deloc un Dumnezeu facand monolog sau rugandu-se la el insusi etc etc. Nu vad nici rostul unor asemenea fapte. Da,mie mi-e destul de clar ca Dumnezeu are putere nemarginita,ca poate face orice cu oricine si oricand,si ca el este pretutindeni.Dar de aici si pana a accepta ca acest Dumnezeu vorbeste cu el insusi... Cat despre rugul de foc si Satana poate face minuni, dupa cum afirma chiar Biblia ortodoxa, in Apocalipsa, 13:13. 12. Si toata stapânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în fata ei. si face pamântul si pe locuitorii de pe el sa se închine fiarei celei dintâi, a carei rana de moarte fusese vindecata. 13. Si face semne mari, încât si foc face sa se pogoare din cer, pe pamânt, înaintea oamenilor, 14. Si amageste pe cei ce locuiesc pe pamânt prin semnele ce i s-au dat sa faca înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pamânt sa faca un chip fiarei care a fost ranita cu sabia si a ramas în viata. scz ca zic dar ai sarit de pe frecventa intrebarii mele !! as vrea sa mai recitesti o data ! daca nu iei bun ce afirm nu crezi ce scrie in biblie ca eu am afirmat ce scrie in biblie .... si sa intzeleg ca pe muntele sinai a lucrat diavolul? Cum am sarit de pa frecventa intrebarii tale?M-ai intrebat cine era pe muntele Sinai si eu ti-am raspuns cu pasaje din Apocalipsa desi tu sustii ca era Dumnezeu,si mai adaugi ca ,,stim,,Cine stim? Apoi imi spui ca daca nu iau de bun ce afirmi TU inseamna ca nu cred ce scrie in Biblie. Da ,ai dreptate,nu tot ce scrie in Biblia actuala este si corect sau adevarat Si unde anume scrie in Biblie(in Biblia ta poate)ca Dumnezeu era si sus si era si jos ? | |
| | | sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 11 Sept 2008, 00:40 | |
| scz ca zic dar ai sarit de pe frecventa intrebarii mele !! as vrea sa mai recitesti o data ! daca nu iei bun ce afirm nu crezi ce scrie in biblie ca eu am afirmat ce scrie in biblie .... si sa intzeleg ca pe muntele sinai a lucrat diavolul?[/quote]
Cum am sarit de pa frecventa intrebarii tale?M-ai intrebat cine era pe muntele Sinai si eu ti-am raspuns cu pasaje din Apocalipsa desi tu sustii ca era Dumnezeu,si mai adaugi ca ,,stim,,Cine stim? Apoi imi spui ca daca nu iau de bun ce afirmi TU inseamna ca nu cred ce scrie in Biblie. Da ,ai dreptate,nu tot ce scrie in Biblia actuala este si corect sau adevarat Si unde anume scrie in Biblie(in Biblia ta poate)ca Dumnezeu era si sus si era si jos ?[/quote]
deci eu vb de Neemia 9 ceea ce sa intamplat pe muntele sinai nu are leg cu apocalipsa .... pai toata lumea stie cine sa pogorat pe munte in rug de foc care nu se mistuia ... Domnul ( cine stim? totzi de pe forum... vreau sa il aud p unu ca zice ca nui asa ! ) eu nu spun sa iei de bun ce zic eu .... dar eu vb doar ce scrie in bible nu trompetez de la mine putere ... si din moment ce eu iti vb din biblie si tu zici ca nui asa .... asta ce inseamna? Citeste Neemia 9 si fi atenta la versetele 12 , 13 ... si ai sa vezi ca Dumnezeu era si jos pe pamant in acel rug de foc care nu se mistuia si era si sus in cer IN ACEELASI TIMPPPPPP !!! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 11 Sept 2008, 05:46 | |
| - Karima a scris:
- Eu nu-mi imaginez deloc un Dumnezeu facand monolog sau rugandu-se la el insusi etc
Omul Isus se ruga Duhului Atotputernic. Firescul se închina duhovnicescului. Tu ce crezi, că duhul este influentat de trup sau invers? | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 11 Sept 2008, 06:45 | |
| Sa inteleg ca exista mai multe duhuri intre Isus(pbuh)si Dumnezeu? Adica tu spui Omul Isus se ruga Duhului Atotputernic(adica mai pe intelesul meu Dumnezeu nu?) Dar in acelasi timp Isus nu avea Duhul lui Dumnezeu in el? Nu avea nici un fel de Duh? Pentru ca in alta postare spui:,,Duhul cel vesnic al lui Isus este Dumnezeul pe care oamenii nu prea Îl cunosc.,, Sa inteleg de aici ca acest ,,trup de carne,,Isus(pbuh)cand avea ,cand nu avea, Duh??? Erau zile sau ore cu duh si zile sau ore fara duh?? | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 11 Sept 2008, 07:27 | |
| - Emil Condor a scris:
- Omul Isus se ruga Duhului Atotputernic.
Firescul se închina duhovnicescului. Tu ce crezi, că duhul este influentat de trup sau invers? Aha deci sa inteleg ca Duhul lui Isus a ramas in cer iar el pe pamant neavand duh pai se ruga propriului duh care o ramas in cer...da pana la urma tot un monolog era ca se ruga sie insasi...dupa rationamentu vostru da omu in nebunie mie mi-ar fi rusine pur si simplu sa vorbesc asemenea aberatii ,Tatal are trup spiritual, suflet si duh Fiul Isus are trup(dubla natura divina si umana) suflet si duh(duhul lui Hristos) sunt cu siguranta 2 persoane nu una( si Duhul Sfant este o entitate diferita de Tatal si Fiul dar avem mai putine informatii) _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 11 Sept 2008, 07:28 | |
| Of! Ce întelegi tu acolo...
Trebuie să mă culc acum, dar voi reveni asupra acestui subiect. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU | |
| |
| | | | UNICUL DUMNEZEU | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |