LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
comment-143 Limba taieri 1 curiozitati google problema istorie efremovivanantonovici politica 1918 Popasul humanitas romana nicuvar padure drumetie 23 reclame internet sibiu Fantasy muzica_traditionala mediu brasov CPSF
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 I_vote_lcapUNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 I_voting_barUNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 I_vote_rcap 
Emil Condor
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 I_vote_lcapUNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 I_voting_barUNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

UNICUL DUMNEZEU

In jos 
+22
Iisus
VOTAN
Cristina
bulache
ACCENT
zaraza26
Double Jay
Anahoret
Ciprian
Bartolomeu
zuum
abbilbal
MIRCEA
dsm
Administrator
aurora
Roxy
tomi
Karima
sam22
enohabel
Emil Condor
26 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 Empty
MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyLun 09 Feb 2009, 05:58

Cipriane, de la tine n-am înţels nimic. Dar o rezolv eu cumva. Mulţumesc pentru osteneală!

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyLun 09 Feb 2009, 07:28

Emil a scris:
Slăbiciunile omenesti au fost puse la încercare - uiti că Isus este Calea pentru noi si deci El ca Om a fost supus tuturor neajunsurilor.
In timp ce a doua parte a afirmatiei are sens, prima nu. De ce ar supune Dumnezeu incercarii slabiciunile omenesti? Sa se vada cat de slabe sunt sabiciunile? Sau cat de tari?!
Scriptura face asemanarea intre cei doi, Adam si Hristos. Adam a gresit cand nu a trecut testul increderii in cine si ce este Dumnezeu pentru el. Hristos a trecut testul acesta, in trei randuri. Poate fi numita filozofie, sau Sfanta Scriptura, sau mai stiu eu cum fiecare prefera.
Iar legatura cu trinitatea e aici: Dumnezeu Tatal nu poate fi ispitit, mai cu seama la punctele aratate mai sus. Deci a fost altcineva care trebuie sa treaca testul.

Ultima editare efectuata de catre Ciprian in Lun 09 Feb 2009, 07:35, editata de 1 ori
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyLun 09 Feb 2009, 07:30

Anahoret a scris:
Cipriane, de la tine n-am înţels nimic. Dar o rezolv eu cumva. Mulţumesc pentru osteneală!
Nici o problema, Scriptura vorbeste si calugarilor. Calugarilor le sta bine cu rugaciunea si meditatia.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyLun 09 Feb 2009, 08:28

Mi-aş fi dorit să fiu călugăr dar am ratat ocazia. Poate într-o viaţă viitoare! Very Happy

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyLun 09 Feb 2009, 08:43

Ideea e sa nu ramneti impotmolit cu regretul. Oricum, pot reformula acel adevar: crestinilor le sade bine cu rugaciunea si meditatia. La Cuvant.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyLun 09 Feb 2009, 22:32

Emil Condor a scris:
Când cineva nu întelege ceva, normal să i se pară contrazicere! Nimic condamnabil în aceea...

33 de ani, Dumnezeu S-a manifestat în trup omenesc după care a murit si a învins moartea (păcatul) că exact de aceea a venit ca Om să fie Miel Sfânt de jertfă. A înviat într-un alt fel de trup. Cuvântul sustine asta, nu eu! Ziceai că tu crezi Cuvântul Sfânt...

Ce inseamna Cuvantul sfant la tine?
Eu zic ca am inteles perfect
Spui ca Dumnezeu a fost in trup omenesc timp de 33 ani(adica in Isus nu?
Spui ca Isus(r.a)a fost om ......... Desigur ca a fost om

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyLun 09 Feb 2009, 23:50

Ciprian, scuză-mi îndrăzneala de a afirma că te pierzi în propriile-ţi idei şi citate. Nu aşa procedează un bun creştin. Nu doar religia mea este cea mai bună şi toate celelalte să fie aruncate la gunoi. De la Karima şi forumul musulman pe care mi la indicat am avut multe de învăţat. Şi tu ai avea dacă ai şti filtra învăţătura altor religii. Dar pe tine nu te interesează acel filtru, ci numai ce crezi tu că este adevărul ce-ţi aparţine doar ţie.

Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 00:02

Ca ma pierd in citate, se poate. Ca ma pierd in idei, nu. Poate ca nu ma exprim clar; de multe ori sunt doar pentru cateva minute pe forum, minute care trebuie sa le impart intre citit si raspunsuri.
Bunul crestin nu are nimic de a face cu pierderea in idei si citate, chiar daca ar fi cum ziceti.
Despre celelalte religii eu nu am afirmat nimic. Aici cred ca e vina celui care citeste si trage concluzii proprii, pentru care fiecare e responsabil. Dar cred ca exista adevar si adevarul e absolut. Dumneavoastra nu?
Am citit despre religii, multumesc frumos, si daca aveti de invatat de la musulmani, foarte bine, si mai mult putere de munca!
Cat despre asta:
Citat :
Dar pe tine nu te interesează acel filtru, ci numai ce crezi tu că este adevărul ce-ţi aparţine doar ţie.
am crezut eu ca asta e ideea unui forum, de a exprima idei, de preferat proprii.

Ultima editare efectuata de catre Ciprian in Mar 10 Feb 2009, 00:05, editata de 1 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 00:05

Ciprian a scris:
am crezut eu ca asta e ideea unui forum, de a exprima idei, de preferat proprii.
Corect! thumb_yello

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mar 10 Feb 2009, 00:15, editata de 1 ori
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 00:13

Ciprian a scris:
Dar cred ca exista adevar si adevarul e absolut. Dumneavoastra nu?
Ba da, Cipriane! Pentru asta ne tot sfădim: să adunăm de la fiecare câte o bucăţică şi să reconstituim covorul – adevărul absolut.
Dacă te încălzeşte cu ceva, poţi să ştii că ţi-am luat în serios toate postările.

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 00:34

Multumesc pentru incalzire. Dar eu ma sfadesc cu nimeni. Cred ca, dupa cum ati folosit imaginea covorului, va referiti la Adevarul absolut.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 00:43

Ciprian a scris:
Dar cred ca exista adevar si adevarul e absolut. Dumneavoastra nu?
Am citit despre religii, multumesc frumos, si daca aveti de invatat de la musulmani, foarte bine, si mai mult putere de munca!
Cat despre asta:
Citat:
Dar pe tine nu te interesează acel filtru, ci numai ce crezi tu că este adevărul ce-ţi aparţine doar ţie.

Adevăr grăieşti Cipriane în aceste fraze. Dar din propoziţiile îngroşate de mine ies câteva nepotriviri. Ce muritor de rând ajunge la adevărul absolut ?
Tu de la musulmani nu ai chiar nimic de învăţat ? Înseamnă că nu ai discutat niciodată cu un turc, spre exemplu, ci numai cu cei care ţi-au prezentat extremismul musulman, extremism de care, har Domnului, nici noi nu ducem lipsă.
Despre ideea unui forum ai crezut bine, şi e bine că-ţi exprimi ideile proprii, rău este că nu intri cu Karima într-un schimb de opinii, fără să o arăţi cu degetul că ar fi extremistă pentru că este musulmană, deoarece, părerea mea, tu-i consideri extremişti pe toţi musulmanii.

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 00:46

Prin "Sfadă", Cipriane, înţeleg să ne prezentăm argumentele. Rămâne apoi ca fiecare să le drămuiască aşa cum consideră.

Şi, da, în concepţia mea, covorul este adevărul absolut! thumb_yello
Ai văzut cum se fac covoarele persane? Fiecare ţesătoreasă îşi face modelul iar din modelele lor iese covorul.

Double Jay

Numarul mesajelor : 6
Data de inscriere : 10/02/2009

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 00:51

Karima a scris:
Imi cer scuze ca insist dar chiar nu inteleg ce spui.
-spui trupul de carne este Om da? Dar Dumnzeu si-a aratat slava prin acest Om,asa este?
Si s-a prezentat(aratat)oamenilor in acest Trup nu?
Daca asa este vreau sa te intreb si eu un lucru:
Se stie ca Evangheliile spun ca in momentul in care s-a botezat Isus ,cerurile s-au deschis si Dumnezeu a vorbit . Deci nu era,, intrupat ". Era sus in Ceruri. El era sus dar de fapt era jos
Poti sa-mi explici te rog?

Scuze, poate ce spun eu a fost deja pomenit dar nu crezi ca Dumnezeu, fiind Atotputernic, poate avea manifestari diferite simultan? Fiecare independenta de cealalta.

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 00:53

Double Jay a scris:
Scuze, poate ce spun eu a fost deja pomenit dar nu crezi ca Dumnezeu, fiind Atotputernic, poate avea manifestari diferite simultan? Fiecare independenta de cealalta.
Bineînteles! Si prin aceea se vede atotputernicia Lui.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 01:02

Double Jay bine ai venit printre noi. Fiind ocupat cu un răspuns nu am observat intrarea ta. Acum mă duc să-ţi fac dedicaţia muzicală.

Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 01:28

abbibal a scris:
Adevăr grăieşti Cipriane în aceste fraze. Dar din propoziţiile îngroşate de mine ies câteva nepotriviri. Ce muritor de rând ajunge la adevărul absolut ?
In primul rand, daca graiesc adevar, nu ies nepotriviri.
In al doilea rand, oricine poate ajunge la adevar absolut. Este o opinie privitor la natura adevarului, care se crede ca poate fi ori absolut, ori relativ. Eu cred ca orice crestin care se respecta crede ca adevarul e absolut, nu relativ. Iata cum, muritori fiind, ajungem la adevarul absolut.
De invatat pot invata de la oricine, nu asta e ideea. Dar nu am de invatat de la musulmani despre credinta crestina, si nici nu am sa stau pasiv la defaimari si "informatii" bazate pe informare dupa ureche.
Pe Karima eu nu am numit-o extremista, imi pare mie ca ati fost dumneavoastra cel care ati deschis subiectul in directia asta. Dar sustin ca cele afirmate de mine sunt adevarate. Absolut!
Sus In jos
Double Jay

Double Jay

Numarul mesajelor : 6
Data de inscriere : 10/02/2009

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 01:53

abbilbal, multumesc.

Cirprian, imi poti da un exemplu de adevar absolut?

abbilbal

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 02:21

Ciprian a scris:
abbibal a scris:
In primul rand, daca graiesc adevar, nu ies nepotriviri.
In al doilea rand, oricine poate ajunge la adevar absolut. Este o opinie privitor la natura adevarului, care se crede ca poate fi ori absolut, ori relativ. Eu cred ca orice crestin care se respecta crede ca adevarul e absolut, nu relativ. Iata cum, muritori fiind, ajungem la adevarul absolut.
De invatat pot invata de la oricine, nu asta e ideea. Dar nu am de invatat de la musulmani despre credinta crestina, si nici nu am sa stau pasiv la defaimari si "informatii" bazate pe informare dupa ureche.
Pe Karima eu nu am numit-o extremista, imi pare mie ca ati fost dumneavoastra cel care ati deschis subiectul in directia asta. Dar sustin ca cele afirmate de mine sunt adevarate. Absolut!

În afară de Dumnezeu, mai deţine cineva adevărul absolut ?
Nu crezi că la ceea ce am scris eu "adevăr grăieşti" poate veni cineva şi să-mi dea în cap cu un contraargument şi atunci adevărul meu automat nu mai este adevăr?

Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 02:49

Nu. Doar daca prima afirmatie nu a fost adevarata. Daca premiza e adevarata, concluzia e adevarata. Toata stiinta, indiferent de domeniu, se bazeaza pe acest adevar, pe aceasta logica. Si ca sa o dam din cale, preventiv; adevarul este logic, logica nu duce la adevar intotdeauna.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 02:51

Double Jay a scris:
abbilbal, multumesc.

Cirprian, imi poti da un exemplu de adevar absolut?
Da:
Adevarul e absolut.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 03:32

Puteti sa-mi dati un exemplu de adevar relativ?
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 04:25

Ciprian a scris:
Puteti sa-mi dati un exemplu de adevar relativ?

Păi, puţin mai sus, singur ai scris: "Logica nu duce la adevăr întotdeauna", dar poate să şi ducă.

Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 04:46

Da, si? Suspect
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 EmptyMar 10 Feb 2009, 07:37

Adevărul "relativ" este cel pe care-l cunoşti la un moment dat. Cu cât aduni mai multe cunoştinţe în acel domeniu, acesta poate fi infirmat, născându-se astfel un nou adevăr.

Aminteşte-ţi concepţia geocentrică asupra universului, lansată de grecii antici. Pentru cunoştinţele de care dispunea omenirea la acea epocă era un adevăr. S-a dovedit a fi relativ şi Renaşterea l-a înlocuit (cu sacrificiile umane cunoscute) iar acum avem concepţia heliocentrică. Cu siguranţă că şi acest adevăr va fi înlocuit cu altul peste câteva sute de ani.

Ca să nu mai spun câte alte adevăruri din fizică au fost înlocuite de la Newton încoace. Toate acestea sunt adevăruri relative. Nimic nu putem şti cu certitudine. Asta doar dacă rămânem în zona ştiinţelor pozitive. Pentru că, dacă mergem în partea ontologică, acolo cam totul se răstoarnă. Nu uita că Hegel a spus că după el nu se mai poate aduce nimic nou în filosofie. Şi a venit Heddeger cu fenomenologia.

Sper să te fi lămurit cu răspunsul ăsta, Ciprian.

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 7 Empty

Sus In jos

UNICUL DUMNEZEU
Sus 
Pagina 7 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Pentru ce este bună Legea?
» IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri
» Există Dumnezeu?
» Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei?
» ISUS - Om sau Dumnezeu?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: