__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| UNICUL DUMNEZEU | |
|
+22Iisus VOTAN Cristina bulache ACCENT zaraza26 Double Jay Anahoret Ciprian Bartolomeu zuum abbilbal MIRCEA dsm Administrator aurora Roxy tomi Karima sam22 enohabel Emil Condor 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ACCENT
Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 09 Apr 2009, 18:31 | |
| Acuma ai întors-o tu din condei. | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 09 Apr 2009, 18:32 | |
| - ACCENT a scris:
- Acuma ai întors-o tu din condei.
In ce sens, mai concret?! | |
| | | ACCENT
Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 09 Apr 2009, 18:36 | |
| Poftim întrebare... doar n-ai scris cu peniţa-n sus. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Lun 27 Dec 2010, 16:15 | |
| Există Dumnezeu?
La întrebarea asta, cei mai multi vor răspunde DA, există. Atunci, dacă există, Cine este El si mai ales, cine spune adevărul despre El? Are Dumnezeu reprezentanti pe pământ prin care El vorbeste precum în trecutul îndepărtat? Bineînteles că are. Dar cine este reprezentantul Lui printre oameni? Sunt catolicii care au 1,2 miliarde de oameni pe pământ? Ori sunt musulmanii cu 1,3 miliarde? Dar mai avem peste un miliard de oameni ce nu apartin catolicilor sau musulmanilor, considerati crestini traditionalisti. Or fi ei purtători ai adevărului dumnezeiesc? Sau poate 900 de milioane de hindusi, 400 milioane de traditionalisti chinezi? Dar cei 375 milioane de budisti sau 14 milioane de iudei? Dacă întelegem sensul exact al cuvântului Adevăr, atunci trebuie să realizăm că avem o mare problemă în a afla răspunsul în ce priveste Adevărata Credintă. Este cât se poate de clar că sunt milioane de oameni pe planetă înselati! Dacă sunt mii de organizatii religioase între „crestinii traditionali” care diferă în doctrinele lor, asta înseamnă că numai una (dacă e si aceea!) poate fi adevărată! Aceste numeroase religii pe planetă slujesc adevăratului Dumnezeu? Dacă toate ar fi cu acelasi Dumnezeu, atunci nu ar avea învătături diferite... A crede în Dumnezeul lui Avraam, asta nu face niciuna din ele să arate mai bine ca cealaltă căci pe planetă sunt 3,5 miliarde de oameni ce au pretentia de a crede în nimeni altul decât Dumnezeul lui Avraam!!! Ei vorbesc despre un acelasi Dumnezeu dar au învătături doctrinare diferite, ei nu propovăduiesc acelasi adevăr! Doar folosind Numele lui Dumnezeu, Isus Hristos, aceea nu face din acele religii să fie cele adevărate. Multi pronuntă Numele Lui dar slujesc unui dumnezeu fals! E că apare foarte confuz? Să ne mai mirăm că lumea este într-un asa haos? Să vedem în Irlanda: catolicii si protestanti de acolo se înteleg bine, trăind în armonie? Cred ei în acelasi Dumnezeu al dragostei? Shia cu Sunni reprezintă pe al lor Allah în acelasi mod? Ori sustinătorii lui Al-Qaeda au pe adevăratul Allah? Mormonii cred la fel ca baptistii sau adventistii, în acelasi Dumnezeu? Evreii reformati sunt de acord cu ortodoxismul si invers? Martorii lui Jehova au acelasi Dumnezeu cu pentecostalii? Ce este de făcut fratilor? Are cineva dintre voi Adevărul lui Dumnezeu? Dacă tot spuneti că Dumnezeu există, descrieti-L, Cine e El? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Lun 27 Dec 2010, 19:11 | |
| Cum sa descrii infinitul, Alfa si Omega? Cum sa poti descrie pe Cel ce nu poate fi descris prin niste biete cuvinte omenesti? _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Lun 27 Dec 2010, 19:13 | |
| Ai dreptate, Cristina, perfectă dreptate! Noi încercăm să o facem în limita posibilitătilor date fiecăruia... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Lun 27 Dec 2010, 19:37 | |
| Cred ca nu poate fi descris si nici explicat asa cum zice draga mea Cristina pe care o salut acum.....eu cred ca Dumnezeu se simte....toti avem samanta dumnezeirii in noi!Din pacate fiecare cauta sa-l prezinte in chip si fel{vedeti cate religii} dar au cautat sa-si atinga cate un scop...fiecare trage pe partea lui,il venereaza in felul lui,ba mai mult cautand sa si-l aserveasca unor scopuri! Pacat.La inceputuri omul a fost credincios,abia cand a inceput unul si altul sa descrie sa explice ce si cum au aparut atatea religii si atatea neintelegeri in numele Domnului! _____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !! | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Lun 27 Dec 2010, 20:16 | |
| Te salut -la rindul meu- cu mult drag, Votan . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 29 Dec 2010, 06:34 | |
| - VOTAN a scris:
- ...toti avem samanta dumnezeirii in noi! Din pacate fiecare cauta sa-l prezinte in chip si fel{vedeti cate religii} dar au cautat sa-si atinga cate un scop...fiecare trage pe partea lui,il venereaza in felul lui,ba mai mult cautand sa si-l aserveasca unor scopuri!
Da, asta este ceea ce eu nu vreau să stiu pe lumea asta, adică miile de religii făcute de oameni în scopuri personale. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 29 Dec 2010, 12:25 | |
| Nu vrei să ştii, dar la rândul tău ai credinţa ta în scop personal. Dacă nu ar fi aşa nu ai mai fi tu. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 29 Dec 2010, 23:51 | |
| Credinta si implicit relatia ta cu Cerul este cel mai personal lucru din viata omului, deci nu ai spus un neadevăr, Abby. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Iisus
Numarul mesajelor : 355 Data de inscriere : 11/12/2009
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 20 Ian 2011, 17:26 | |
| - Emil Condor a scris:
- Credinta si implicit relatia ta cu Cerul este cel mai personal lucru din viata omului, deci nu ai spus un neadevăr, Abby.
Maestre, nu știu de darul proorocirii, dar pe cel al (răs)tâlmăcirii sigur în posedezi (deși mai degrabă el pe tine). Ca să în ton, ader în profunzime la ideea ta că cel mai tare e Satana. _____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 20 Ian 2011, 23:56 | |
| În cazul tău, stiu excat ce urmează să scrii chiar înainte să o faci. Deci nu mă surprinde nimic. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Vin 21 Ian 2011, 03:35, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Vin 21 Ian 2011, 03:34 | |
| - Iisus a scris:
- ...nu știu de darul proorocirii...
...unui om dacă îi pui brusc o lumină puternică în faţă, îl orbeşti. ( Prof. univ. dr. Andrei Plesu) _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Iisus
Numarul mesajelor : 355 Data de inscriere : 11/12/2009
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Vin 21 Ian 2011, 14:43 | |
| - Emil Condor a scris:
- În cazul tău, stiu excat ce urmează să scrii chiar înainte să o faci.
Deci nu mă surprinde nimic. Desigur... iar eu prefac apa-n vin și toiege-n șerpi. Din păcate doar prostia oamenilor n-o pot preface-n altceva... _____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Sam 22 Ian 2011, 02:42 | |
| - Iisus a scris:
- Satana.
Vorbesti de Satana ca atunci când ai crede că există un personaj ca acela! Crezi în el? Eu nu cred! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 19 Oct 2011, 00:05 | |
| - Citat :
- Citat:
Maestri spirituali sunt: Isus, Buddha etc.
Deci Hristos este in rand cu Budha?! Si iata ca-mi pun ochelarii de cal: Hristos e Dumnezeu, Singurul. Daca vreti, e fie sarlatan, fie Dumnezeu: maestru nu e!
Ciprian, Știi ce-i mai dureros? Faptul ca nici creștinii nu știu exact ce este Iisus Hristos. Unii cred ca Fiul Lui Dumnezeu, alți ca e și Fiu și Dumnezeu, iar alți ca e pur și simplu Dumnezeu. Mai putini știu ca e Cuvântul și cei ce știu ceva în privința asta, au o imagine vaga despre ce poate sa însemne Cuvântul. Ce sa mai vorbim, despre ce ce-l încurca pe Buddha cu Iisus si pe Mohamed cu Che Guevara. La faza asta sunt nevoit sa amintesc primele verste din Evanghelia după Ioan: 1 La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu. 2 El era la început cu Dumnezeu. 3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n'a fost făcut fără El. 4 În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. 5 Lumina luminează în întunerec, şi întunerecul n'a biruit-o.Si de asta avem atâta intuneric in lumea noastră, in ziua de azi. | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 19 Oct 2011, 03:25 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Știi ce-i mai dureros? Faptul ca nici creștinii nu știu exact ce este Iisus Hristos.
Eu as zice "Cine", nu "ce" - Citat :
- Unii cred ca Fiul Lui Dumnezeu, alți ca e și Fiu și Dumnezeu, iar alți ca e pur și simplu Dumnezeu.
Adica? Si? - Citat :
- Mai putini știu ca e Cuvântul și cei ce știu ceva în privința asta, au o imagine vaga despre ce poate sa însemne Cuvântul.
Se poate. Care sunt implicatiile? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 19 Oct 2011, 04:10 | |
| - Ciprian a scris:
- Hristos e Dumnezeu, Singurul.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 20 Oct 2011, 02:23 | |
| - Citat :
- Eu as zice "Cine", nu "ce"
Intr-adevar, când e vorba de o persoana fizica întrebarea cuvenita ( nu corecta ) este "cine". Dar in privința Lui Iisus poate fi adresata si întrebarea "ce". - Citat :
- Adica? Si?
Cum adică? Si? Nu e numai Fiul Lui Dumnezeu, sau Fiul omului și Dumnezeu si nici numai Dumnezeu. ( Știu ca nu ești de acord Emile) - Citat :
- Se poate. Care sunt implicatiile?
El este totul in toate. El este Cuvântul Lui Dumnezeu, adresat noua oamenilor si pentru ca sa poate sa fie interceptat, de noi ăștia imperceptibili, a luat forma de om si a trăit printre noi, ca si noi, însa fără păcat, ca sa putem înțelege ce este Dumnezeu si ce are de gând sa facă cu noi. Si ca sa nu îmi aduci argumente de tipul "Pai Cuvântul Lui Dumnezeu putea sa vina si prin profeți Lui, asa precum venea in Vechiul Testament" trebuie sa știi, ca într-adevăr Cuvântul Lui Dumnezeu, își făcea apariția printre oameni prin proroci Lui, dar nu putea si sa se jertfească, de acea a fost nevoie sa apară in forma de om. A trebuit sa se nască ca si noi toți oamenii,( dar nu si cu el pecado de los antepasados ) păcatul părinților, sa trăiască si sa predice ca un fiu de om, si ca un Fiu de Dumnezeu si sa plătescă pentru păcatele noastre, pentru ca sa fie satisfăcuta dreptatea (Justitia) ( sau exigenta indeplinita) a Lui Dumnezeu. La faza asta sunt nevoit sa amintesc din nou, primele verste din Evanghelia după Ioan: 1 La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu. 2 El era la început cu Dumnezeu. 3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n'a fost făcut fără El. 4 În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. 5 Lumina luminează în întunerec, şi întunerecul n'a biruit-o. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 20 Oct 2011, 03:00 | |
| La ce te referi că nu as fi de acord? Că Isus e Fiul lui Dumnezeu, al Omului sau Dumnezeu (SINGURUL) tare si puternic, sau... totul si în toti (toate)? Dacă la astea te referi, eu spun chiar si Amin. El este ABSOLUT TOTUL.
Probabil undeva, cumva nu mi-ai înteles afirmatiile. Avem timp să le lămurim, nu-i asa? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 20 Oct 2011, 03:27 | |
| - Emil Condor a scris:
- La ce te referi că nu as fi de acord?
Că Isus e Fiul lui Dumnezeu, al Omului sau Dumnezeu (SINGURUL) tare si puternic, sau... totul si în toti (toate)? Dacă la astea te referi, eu spun chiar si Amin. El este ABSOLUT TOTUL.
Probabil undeva, cumva nu mi-ai înteles afirmatiile. Avem timp să le lămurim, nu-i asa? Stiu ca tu crezi ca Iisus este Dumnezeu. (Tatal) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: SINGURUL DUMNEZEU Joi 20 Oct 2011, 03:38 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Stiu ca tu crezi ca Iisus este Dumnezeu. (Tatal)
ABSOLUT TOTUL, inclusiv Tatăl. Si tu mai sus spuneai că e „totul si în toate”. Când spunem totul întelegem că nu mai rămâne nimic afară. Mă însel? PS. Nu eu spun aceea, ci doar repet ceea ce Cuvântul afirmă. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Singurul Joi 20 Oct 2011, 04:30 | |
| - Emil Condor a scris:
- Diaporevomenos a scris:
- Stiu ca tu crezi ca Iisus este Dumnezeu. (Tatal)
ABSOLUT TOTUL, inclusiv Tatăl. Si tu mai sus spuneai că e „totul si în toate”. Când spunem totul întelegem că nu mai rămâne nimic afară. Mă însel?
PS. Nu eu spun aceea, ci doar repet ceea ce Cuvântul afirmă. E si normal sa fie Cuvintul totul in toate. Altfel ar fi fost Dumnezeu mut. | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Sam 22 Oct 2011, 05:21 | |
| - Emil Condor a scris:
- La ce te referi că nu as fi de acord?
Că Isus e Fiul lui Dumnezeu, al Omului sau Dumnezeu (SINGURUL) tare si puternic, sau... totul si în toti (toate)? Dacă la astea te referi, eu spun chiar si Amin. El este ABSOLUT TOTUL.
Probabil undeva, cumva nu mi-ai înteles afirmatiile. Avem timp să le lămurim, nu-i asa? Am cerut undeva, nu mai stiu unde, lamuriri cu privinta la trupul lui Hristos, care, bazat pe afirmatiile care le faceati, ar fi disparut in eter, sau cam asa ceva. Cred ca erau la Popasul Emil Condor, totusi. No acuma, eu intreb aice: Daca nu exista doar un Cineva abstract- pentru ca asa trebuie sa fie, prin concluzie- care a fost doar manifestat ca Tatal, in VT, mai apoi a fost doar Fiul, iar acum este Duhul, de ce folosirea timpului prezent continuu in formularea de mai sus? Formularea corecta, dupa teologia pe care o sustineti ar fi: "Duhul este totul şi în toţi" si nu "Hristos este totul şi în toţi.", dupa cum Scriptura afirma. Tot asa, daca apostolii ar fi inteles asa teologia, folosirea timpului prezent, in Scripturi, in cel priveste pe Hristos este musai gresita, si oricand pomenim de Hristos la timpul prezent este, de fapt, incorect. La prezent ar fi doar Duhul! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU | |
| |
| | | | UNICUL DUMNEZEU | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |