__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE | |
|
+11yzzy zuum nicuvar aurora Layla zaraza26 Anahoret rolia ostrovna Emil Condor abbilbal 15 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
delta
Numarul mesajelor : 1385 Data de inscriere : 23/03/2010
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 10:40 | |
| - Mihaela a scris:
- Chiar daca mai are si dreptate
Adică nu întotdeauna? Acum pricep de ce nu sunt site-admin! | |
| | | rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 10:44 | |
| - delta a scris:
- rolia a scris:
- Delta, nu ma ispiti, te rog!
Iar e ceva post? habar nu am, io nu postesc... tin post doar in ce priveste politica, vorbirea-n vant. | |
| | | delta
| | | | rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 10:56 | |
| | |
| | | rolia
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 11:04 | |
| Vasile Militaru
Vorbe cu Tâlc
(către cititorii mei)
Aceste Vorbe cu Tâlc au izvorât dintr-o adâncă iubire de oameni. Scrise cu dorinţa de a folosi poporului - drept o cinstită călăuză pe căile tuturor virtuţilor...
Vă mulţumesc, dragii mei cititori, pentru dovada ce mi-aţi făcut astfel, confirmând înşivă că sămânţa acestor învăţături morale n-a căzut pe piatră seacă, ci a prins rădăcini în ogorul sufletului vostru, din care va ieşi rod luminos...
Deci nu din trufie, ci ca să vă arăt cât de mare este mulţumirea ce simt că v-am putut fi de un asemenea folos, mi-aş lua voia să vă spun că, de s-ar încheia şirul zilelor mele pe pământ mâine, aş socoti împlinită o bună parte din datoria mea de om...
În grădina largă-a vieţii, omul seamănă cu-o floare: Vine toamna ... cade bruma ... Biruită, floarea moare, Dar rămâne amintirea celor buni, care-şi iau drumul, Cum din floarea-mbătătoare ne rămâne, scump, parfumul!
Pururea, înţelepciunea are culmi ce urcă-n stele Şi, de veacuri, fericirea stă pe culmile acele. Aşadară, fericirea, în zadar o cată unii, Dacă nu pot să atingă culmile înţelepciunii!
Câinelui ce-mi stă-n ogradă, îi arunc de azi pe mâine, Pentru paza lui cinstită, câte-un colţ uscat de pâine Şi, de câte ori mă vede, prin ogradă sau în prag, Câinele, cu-a lui privire, îmi arată - atâta drag,
Încât, grai de om să aibă, şi iubirea lui fierbinte Mai duios, el n-ar fi-n stare să mi-o spună prin cuvinte ... Un argat, ţinut de milă şi sătul numai de bine, Cu nespusă vrăjmăşie caută mereu la mine
Şi, din ambele fiinţe căror astfel le dau pâine, Eu mă-ntreb în toată clipa: "Care-i om şi care-i câine?" Sfânta moarte, totdeauna secerând după-al ei plac, Nu-ţi ia-n seamă bogăţia; când te ia, te ia sărac.
Pentru că, întreg avutul ce în viaţă tu l-ai strâns, Ea îl dăruieşte celor cari te duc la groapă-n plâns, Ca şi cum ar vrea să-ţi spună: "Ai strâns aur ca tezaur, Pe când Dumnezeu îţi cere numai sufletul de aur!"
De-ai primit un dar, tu cată bucurii prea mari să n-ai; Cei mai mulţi, când îţi fac darul se gândesc: ce-o să le dai? Bogăţia, ca femeia, câte-odată stă de şagă: Vine pe neaşteptate şi te lasă când ţi-e dragă!
Dacă vrei vrăjmaşul de-astăzi să te-mbrăţişeze mâine, Pentru piatra ce-ţi aruncă, tu aruncă-i lui o pâine. Tigrul, gata să sfâşie, îl vei face astfel câine! Poţi găsi, când ai pierdut, un ac în aria cu grâu,
Un cal sălbatic în pustiuri, un peştişor scăpat în râu, Un corb în noapte când nu ard, pe cer, nici stelele, nici luna, Dar cinstea ta, când ai pierdut-o, pierdută-i pentru-ntotdeauna. În răsfăţ de-ţi creşti copilul şi-l laşi zilnic fără frâu,
Tu ai semănat neghină, socotind că semeni grâu. De trei ori: vai ţie, mamă, în asemeni greş, că mâine, Vei mânca, muiată-n lacrimi, cea mai otrăvită pâine! | |
| | | delta
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 11:06 | |
| - rolia a scris:
- delta a scris:
- rolia a scris:
- delta a scris:
- rolia a scris:
- Delta, nu ma ispiti, te rog!
Iar e ceva post? habar nu am, io nu postesc... Acum sau aşa, în general? acum, asa si in general... is pacatoasa rau. Las' că nici cu preoţii nu mi-e ruşine... Ai văzut reportajul de aici ? Dacă m-ai întreba pe mine, aş spune că după părerea mea nu este vorba de cazuri sporadice... | |
| | | rolia
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 11:25 | |
| | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 11:34 | |
| - rolia a scris:
- si de atunci ma abtin... nu fac politica si nu ma intereseaza politrucii si politica lor de doi bani.
Asta cu "eu nu fac politica" il consider ca fiind un cliseu pueril daca vrem sa traim intr-o democratie -cel putin- la nivelul celor dezvoltate. Chiar si-atunci cind te duci sa-ti anulezi votul, "faci politica", asta presupunind ca te duci la vot, evident. Chiar si-atunci cind iti votezi primarul, "faci politica". A "face politica" inseamna a lua atitudine, a face o alegere pentru viitorul tau si al copiilor, incepind cu propria comunitate si terminind cu zona euro sau Schengen. ps: exista miscari -pe tabla de sah- prin care inclusiv un pion poate da sah -chiar mat- la rege . | |
| | | delta
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 11:46 | |
| - rolia a scris:
- norocul meu ca nu prea-s dusa la biserica si nu cred in popi.
rasu'- plansu'. vai de noi, atat mai zic Îţi dai seama că există şi acum idioţi care scot din cadavru inima pentru a o arde, iar cenuşa rezultată o amestecă în vin şi o beau? Şi asta se-ntâmplă în Mileniul III! Aşa că nu mă mir deloc faptul că matolu a fost ales şi pentru al doilea mandat, având în vedere câţi cretini există în ţara asta... | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 12:41 | |
| - delta a scris:
Aşa că nu mă mir deloc faptul că matolu a fost ales şi pentru al doilea mandat, având în vedere câţi cretini există în ţara asta... Ei, poti fi mai tolerant cu cei care nu s-au dus la vot si astfel l-au ajutat pe Base sa cistige ... | |
| | | delta
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 13:00 | |
| - Cristina a scris:
- Ei, poti fi mai tolerant cu cei care nu s-au dus la vot si astfel l-au ajutat pe Base sa cistige ...
eh, ipoteze... | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 13:18 | |
| - delta a scris:
- Mihaela a scris:
Adică nu întotdeauna? Acum pricep de ce nu sunt site-admin! Desigur ca unii vor doar site-admin . |
| | | delta
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 13:34 | |
| - Mihaela a scris:
- delta a scris:
- Mihaela a scris:
Adică nu întotdeauna? Acum pricep de ce nu sunt site-admin! Desigur ca unii vor doar site-admin . hihihi, pe realitatea.net am constatat la un moment dat că sunt moderator la secţiunea politică, fără măcar să mă anunţe site-admin-ul că mi-a acordat calitatea de moderator... La fel s-a întâmplat pe alt forum cu idioţi, dar care erau axaţi pe religie, nu pe politică (se numea Lyra, Spirit Liber sau ceva de genul ăsta). De pe forumurile culinare am tăiat-o înainte ca vreo tradiţional de voluminoasă bucătăreasă-şefă să mă pună brusc moderator la secţiunea cu ciorbiţe de văcuţă sau subforumul cu preparatul murăturilor... | |
| | | rolia
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 15:46 | |
| - Cristina a scris:
- rolia a scris:
- si de atunci ma abtin... nu fac politica si nu ma intereseaza politrucii si politica lor de doi bani.
Asta cu "eu nu fac politica" il consider ca fiind un cliseu pueril daca vrem sa traim intr-o democratie -cel putin- la nivelul celor dezvoltate. Chiar si-atunci cind te duci sa-ti anulezi votul, "faci politica", asta presupunind ca te duci la vot, evident. Chiar si-atunci cind iti votezi primarul, "faci politica". A "face politica" inseamna a lua atitudine, a face o alegere pentru viitorul tau si al copiilor, incepind cu propria comunitate si terminind cu zona euro sau Schengen. ps: exista miscari -pe tabla de sah- prin care inclusiv un pion poate da sah -chiar mat- la rege . Cristina, multam pentru lectia despre civica! Cliseu a devenit sa vorbim fara acoperire, cred eu. De fapt este sport national. p.s. daca citeai atenta ceea ce am scris si nu pe diagonala ai fi constatat ca spun acelasi lucru despre pioni. Si cu asta inchei discutia despre politica, am cu ce-mi umple timpul si uza neuronii, mult mai important. | |
| | | rolia
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 15:52 | |
| | |
| | | delta
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 16:34 | |
| - rolia a scris:
- p.s. daca citeai atenta ceea ce am scris si nu pe diagonala ai fi constatat ca spun acelasi lucru despre pioni.
Eh, ca femeie era culmea să simpatizeze altă femeie băgată-n seamă chiar şi dacă de un singur bărbat... | |
| | | delta
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 16:36 | |
| - rolia a scris:
- Delta, poi, nah, mama natura si cred io ca nu-i doar vina lor ca au ramas ancorati in bezna.
hehe, asta-i ca şi chestia aia cu: "săracu' Ceuşescu nu a fost singurul de vină" sau "nu doar Iliescu a fost comunist" sau "nu numai Băsescu este de vină pentru falimentarea ţării". Hai să fim serioşi, ce naiba!? Dacă lărgeşti spectrul, vei avea doar corupţie, nu şi corupţi... | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 17:57 | |
| - rolia a scris:
-
- Cristina a scris:
- rolia a scris:
Asta cu "eu nu fac politica" il consider ca fiind un cliseu pueril daca vrem sa traim intr-o democratie -cel putin- la nivelul celor dezvoltate. Chiar si-atunci cind te duci sa-ti anulezi votul, "faci politica", asta presupunind ca te duci la vot, evident. Chiar si-atunci cind iti votezi primarul, "faci politica". A "face politica" inseamna a lua atitudine, a face o alegere pentru viitorul tau si al copiilor, incepind cu propria comunitate si terminind cu zona euro sau Schengen. ps: exista miscari -pe tabla de sah- prin care inclusiv un pion poate da sah -chiar mat- la rege . Cristina, multam pentru lectia despre civica! Nu ai de ce , Rolia: eu vorbeam despre civism . Lectiile le las celor mai atenti decit mine . - rolia a scris:
- Cliseu a devenit sa vorbim fara acoperire, cred eu. De fapt este sport national.
Cliseul este ceva repetat excesiv, din care cauza a si devenit banal. Adauga lipsa de asumare civica/politica si ajungi la cliseul pueril "eu nu fac politica" . - rolia a scris:
- p.s. daca citeai atenta ceea ce am scris si nu pe diagonala ai fi constatat ca spun acelasi lucru despre pioni.
daca citeai cu bunavointa, ai fi vazut ca eu doar te-am completat si nimic altceva . - rolia a scris:
- Si cu asta inchei discutia despre politica, am cu ce-mi umple timpul si uza neuronii, mult mai important.
Sa ai spor, iti doresc! | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 18:07 | |
| - delta a scris:
- rolia a scris:
Eh, ca femeie era culmea să simpatizeze altă femeie băgată-n seamă chiar şi dacă de un singur bărbat... Sincer, chiar nu mi-am inchipuit ca trebuie sa cer voie cuiva ca sa postez pe un forum public si nici ca va deranjez (ma gindeam ca exista MP si chat-ul pentru relatii mai ...ferite ) ... Daca v-am intrerupt din ceva, spuneti-o pe cinstite, ca nu-i bai ... ps: de fapt, si tacerea e un raspuns, in acest caz ... | |
| | | rolia
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 18:24 | |
| - Cristina a scris:
daca citeai cu bunavointa, ai fi vazut ca eu doar te-am completat si nimic altceva . Cristina, o.k. ai subliniat ceea ce spusesem, daca asa zici. In ce priveste bunavointa, nu vad unde ai vazut altceva. Sunt cred printre ultimii oameni care sa nu respecte punctul de vedere al cuiva chiar daca nu coincide cu al meu, ori sa impun cuiva "adevarul" meu. Repet mi s-a facut lehamite de atata politica, de atata vorbarie in van. Suces si tie indiferent pe ce cale te afli. | |
| | | rolia
| | | | rolia
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 18:31 | |
| - Cristina a scris:
- delta a scris:
- rolia a scris:
Eh, ca femeie era culmea să simpatizeze altă femeie băgată-n seamă chiar şi dacă de un singur bărbat... Sincer, chiar nu mi-am inchipuit ca trebuie sa cer voie cuiva ca sa postez pe un forum public si nici ca va deranjez (ma gindeam ca exista MP si chat-ul pentru relatii mai ...ferite ) ... Daca v-am intrerupt din ceva, spuneti-o pe cinstite, ca nu-i bai ... ps: de fapt, si tacerea e un raspuns, in acest caz ... Cristina, zau asa, cum ai indraznit sa ne intrerupi?! pfffffffff Delta dear, baga o declaratie la moi, ce sa ne mai ascundem deacum?!. | |
| | | delta
| | | | delta
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Lun 24 Mai 2010, 20:45 | |
| | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE Mar 25 Mai 2010, 02:19 | |
| - delta a scris:
- ...haimanalele portocalii ...
Am întâlnit pe multe (prea multe!) topicuri, devieri ale subiectelor spre ceea ce te obsedează, văd: ura pentru un anume partid politic. Să nu mă întelegi gresit, pe mine nu mă interesează niciunul, doar vreau să ne mai tinem si de temele impuse prin titlurile subiectelor dezbătute. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE | |
| |
| | | | POPASUL LIE, LIE, CIOCÂRLIE | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |