| POPASUL PRISMA CONDOR (I) | |
|
+17Cristina dolion rolia cactus ostrovna Layla yzzy ACCENT Anahoret Karima nicuvar zuum abba zaraza26 aurora abbilbal Emil Condor 21 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Vin 10 Apr 2009, 18:56 | |
| - Emil Condor a scris:
- Menta ajută la digestie - rămâne în meniul meu.
Si eu mănânc în cantităti foarte reduse. Încerc să nu fortez nimic. O să fie bine si la vară... grătare din nou! Păi nu? Menta la mine e numai la "ocazii". Altfel ajung in extrema cealalta, desi imi place foarte mult ceaiul de menta. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Vin 10 Apr 2009, 19:29 | |
| Atunci îti doresc să stai departe de "ocaziile" acelea! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Vin 10 Apr 2009, 19:57 | |
| - Emil Condor a scris:
- Atunci îti doresc să stai departe de "ocaziile" acelea!
Asa sa fie! | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Sam 11 Apr 2009, 16:05 | |
| Mie nu mi-a plăcut nicicând menta decât să "maltratez" frunza direct în gură dar acum parcă-mi plac si ceaiurile! Parcă mai am de ales... Oricum, îsi face treaba. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Sam 11 Apr 2009, 21:04 | |
| Mie mi-a plăcut ceaiul de mentă. Când eram mic îmi dădea mama în fiecare zi, dar îndulcit cu miere. Nu am avut probleme cu constipaţia... probabil că efectul mentei şi al mierii se anulau unul pe celălalt... _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Dum 12 Apr 2009, 18:49 | |
| | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Dum 12 Apr 2009, 19:07 | |
| Geta, este normal aici, când scăpăm de iernile astea asa lungi să ne răzbunăm cumva iesind în mijlocul naturii verzi la orice ocazie ivită, înconjurati de tot ce ne face plăcere. "Adevărul" este că nu iesim pentru grătare si bere, totdeauna o facem pentru aer curat, plajă, inot, pescuit dar niciodată nu lipsesc grătarele si berea! Pescuitul si celelate au ajuns doar niste scuze pentru "destrăbălare". _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Dum 12 Apr 2009, 20:10 | |
| Este un termen nou intrat în vocabular şi-l urăsc de nu se poate: socializare. De ce nu se poate spune simplu că ne întâlnim unii cu alţii? La noi, la serviciu, denumim activităţile "extracurriculare" ca Închegarea colectivului. Cum dă colţul ierbii ieşim cu toţii la iarbă verde, cam o dată pe lună. De regulă ajungem la parcul Tei, pentru că acolo sunt şi grătare! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Dum 12 Apr 2009, 20:33 | |
| - Anahoret a scris:
- Este un termen nou intrat în vocabular şi-l urăsc de nu se poate: socializare.
Haaa! Si eu urăsc termenul acela! De ani de zile... Mergi - la biserică să te socializezi! - la o cafea să te socializezi! - la o plimbare în parc să te socializezi! - la meci din aceleasi ratiuni! - la muncă, tot din cauza aceea, oare? Cred că termenul respectiv s-a născut în America... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Dum 12 Apr 2009, 23:08 | |
| Nu ştiu unde s-a născut, dar s-a răspândit ca gripa! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Lun 13 Apr 2009, 05:15 | |
| American flu! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Lun 13 Apr 2009, 12:59 | |
| - Anahoret a scris:
- Nu ştiu unde s-a născut, dar s-a răspândit ca gripa!
- Emil Condor a scris:
- American flu!
Da, o influenza americana. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Lun 13 Apr 2009, 14:52 | |
| - Emil Condor a scris:
- Mie nu mi-a plăcut nicicând menta decât să "maltratez" frunza direct în gură dar acum parcă-mi plac si ceaiurile! Parcă mai am de ales... Oricum, îsi face treaba.
La cursul de Ayurveda am invatat ca plantele se administreaza in functie de afectiune, dar mai ales in functie de organism. Astfel, in general (ca n-am facut numai un an din cei trei ani de baza), unui organism predispus la uscaciune(cand de exemplu trosnesc incheieturile), i se potrivesc ceaiurile. Invers, la un organism ce nu are nevoie de apa, se recomanda planta consumata ca atare. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Lun 13 Apr 2009, 14:53 | |
| - Anahoret a scris:
- Mie mi-a plăcut ceaiul de mentă. Când eram mic îmi dădea mama în fiecare zi, dar îndulcit cu miere. Nu am avut probleme cu constipaţia... probabil că efectul mentei şi al mierii se anulau unul pe celălalt...
Organismele reactioneaza diferit la menta. Unii il iau ca laxativ, altii exact invers. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Lun 13 Apr 2009, 14:56 | |
| | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Lun 13 Apr 2009, 15:12 | |
| Nu eram stresati inainte de '89... eu cel putin nu am auzit niciodata vorba asta (nici boli pe baza de stres) inainte aveam doar draci, nervi... si toate se rezolvau cu " Bulă " _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Mar 14 Apr 2009, 02:35 | |
| - nicuvar a scris:
- Anahoret a scris:
- Nu ştiu unde s-a născut, dar s-a răspândit ca gripa!
- Emil Condor a scris:
- American flu!
Da, o influenza americana. Brrrrr! Dar vedeti voi, pe americani îi face praf boala asta iar la noi, cei din Estul Europei nu are "succes"! Organismele noastre sunt mai tari, anticorpii nostri s-au format mai bine în România. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Mar 14 Apr 2009, 02:43 | |
| - zaraza26 a scris:
- ...plantele se administreaza in functie de afectiune, dar mai ales in functie de organism.
Adevărat, organisme diferite reactionează diferit la aceleasi produse si totodată, organismul uman cere ceea ce-i lipseste. - Citat :
- Organismele reactioneaza diferit la menta. Unii il iau ca laxativ, altii exact invers.
Asa este, am auzit despre ambele situatii. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Mar 14 Apr 2009, 09:48 | |
| Ceva ciudat... mie imi place ciocolat cu ment, bomboanele mentolate... dar de ceai de menta sa nu aud, imi provoaca greata _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Mar 14 Apr 2009, 09:55 | |
| | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Mar 14 Apr 2009, 14:57 | |
| | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Mar 14 Apr 2009, 19:27 | |
| - Emil Condor a scris:
- Dar vedeti voi, pe americani îi face praf boala asta iar la noi, cei din Estul Europei nu are "succes"!
Organismele noastre sunt mai tari, anticorpii nostri s-au format mai bine în România. Cred că americanii, cu stilul lor de a trăi sub un clopot de sticlă (nu atinge aia, nu face aia, este periculoasă aia etc), au reuşit să-şi distrugă anticorpii, adică protecţia naturală a organismului asupra agresiunii mediului. Dovadă că igiena excesivă dăunează grav sănătăţii. Să ne înţelegem: sunt adeptul spălatului pe dinţi dimineaţa şi seara, adeptul duşului zilnic, adeptul spălatului pe mâni înainte de masă şi după ieşirea de la toaletă. Dar nu sunt adeptul gătitului în restaurant cu mănuşi chirurgicale şi alte asemenea aberaţii. O sterilizare excesivă ne face vulnerabili la mediul în care trăim. Cei care au citit "Războiul lumilor" de H.G. Wells îşi amintesc că marţienii, care erau invincibili în lupta clasică au fost decimaţi şi, în final, învinşi de o banală gripă. Pentru că nu aveau anticorpii necesari. Organismul lor nu era pregătit să facă faţă unei astfel de agersiuni. Dacă vreţi, putem dezvolta subiectul. _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Mar 14 Apr 2009, 22:17 | |
| Păi. mă Anahoretule. Când io eram cochil, am trăit multă vreme la moşu şi buna în sat. De abia aşteptam vacanţa de vară şi fuga la ei. Păi acolo buda (closetul) era la intrarea în grădină, făcută din scândură. Vara era cum era, că era putoare, dar iarna... nu era putoare, dar îngheţa-i de "marea căldură". Dar şi la oraş, tot aşa aveam... grupul sanitar. Păi acolo de unde apă de spălat pe mâini după utilizare? Dar ce bune erau fructele luate direct din pom, sau de pe jos, fără a mai fi spălate. Dar de când mă ştiu n-am avut bai cu baiurile şi nici cu viermii intestinali. Doar o singură dată, într-o iarnă, am avut un "început de aprindere de plămâni" şi nu m-am dus la şcoală trei zile. Atât am bolit toată viaţa mea până acum. Dar ceapa şi usturoiul, tot de când mă ştiu le mâncam cu plăcere, mai ales vara când erau verzi. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Mier 15 Apr 2009, 02:41 | |
| - aurora a scris:
- Ceva ciudat... mie imi place ciocolat cu ment, bomboanele mentolate...
dar de ceai de menta sa nu aud, imi provoaca greata Dacă mănânc ciocolată sau înghetată cu mentă, dau în primire. La fel si cele umplute cu căpsuni, chiar dacă îmi plac căpsunile proaspete foarte mult! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) Mier 15 Apr 2009, 02:56 | |
| - Anahoret a scris:
- Emil Condor a scris:
- Dar vedeti voi, pe americani îi face praf boala asta iar la noi, cei din Estul Europei nu are "succes"!
Organismele noastre sunt mai tari, anticorpii nostri s-au format mai bine în România. Cred că americanii, cu stilul lor de a trăi sub un clopot de sticlă (nu atinge aia, nu face aia, este periculoasă aia etc), au reuşit să-şi distrugă anticorpii, adică protecţia naturală a organismului asupra agresiunii mediului. La ceea ce spui tu si care este adevărat, adăugăm faptul că în North America (includem si Canada), o răceală, oricât de minoră ar fi, se tratează cu antibiotice!!! Astea distrug sistemul imun. Totodată, organismul nostru este format cu alimente sănătoase - americanii nici nu stiu ce înseamnă un aliment natural! De aceea, aici am auzit prima dată de atacuri de cord la tineri, chiar în jurul vârstei de 30 de ani! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: POPASUL PRISMA CONDOR (I) | |
| |
|
| |
| POPASUL PRISMA CONDOR (I) | |
|