Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: ZBOR DE CONDOR (I) Lun 03 Noi 2008, 04:56
- Zbor - Ana Blandiana
De boala de care sufăr Nu se moare, Ci se trăieşte - Substanţa ei este chiar eternitatea, Un fel de cancer al timpului Înmulţindu-se din sine fără oprire. E o boală impecabilă, O suferinţă perpetuă ca o vocală de sticlă Laminată în văzduhul asurzitor, O cădere Căreia, numai pentru că e fără sfârşit, I se spune zbor.
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Joi 03 Sept 2009, 01:57, editata de 3 ori
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Lun 03 Noi 2008, 05:32
În noaptea de 31 Mai, 1959, la orele 23.00 venea pe lume cel căruia membrii familiei îi vor spune mereu Emanuel. Mama lui, la nastere a zis: tu vei fi frumos, inteligent si talentat. Dar toate cele trei amintite vor fi umbrite de ceea ce Dumnezeu o să pună în tine: întelepciune.
Cine a spus că blestemul părintesc se prinde, a avut dreptate...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Lun 03 Noi 2008, 07:14
.Imi place inceputul.
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Lun 03 Noi 2008, 07:19
Multumesc, Karima!
www.bigoo.ws' border='0' src='http://media.bigoo.ws/letters/style55/e.gif'>www.bigoo.ws' border='0' src='http://media.bigoo.ws/letters/style55/s.gif'>www.bigoo.ws' border='0' src='http://media.bigoo.ws/letters/style55/t.gif'>www.bigoo.ws' border='0' src='http://media.bigoo.ws/letters/style55/i.gif'>www.bigoo.ws' border='0' src='http://media.bigoo.ws/letters/style55/o.gif'>www.bigoo.ws' border='0' src='http://media.bigoo.ws/letters/style55/d.gif'>www.bigoo.ws' border='0' src='http://media.bigoo.ws/letters/style55/u.gif'>www.bigoo.ws' border='0' src='http://media.bigoo.ws/letters/style55/l.gif'>www.bigoo.ws' border='0' src='http://media.bigoo.ws/letters/style55/c.gif'>www.bigoo.ws' border='0' src='http://media.bigoo.ws/letters/style55/e.gif'> Este exact ceea ce doresc: să placă tuturor si... să mai vină pe aici.
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Lun 03 Noi 2008, 17:15
Oricand cu placere
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 04 Noi 2008, 00:25
imi place aici!
da' io-s curioasă... cine-i Emanuel?
iaca mă rusinez... m-am dus la agendă cu o bănuială... si văzui cine s-a născut in 31 mai ... esti indecent de tânăr, Ema... Emi...
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 04 Noi 2008, 00:40
aurora a scris:
imi place aici!
da' io-s curioasă... cine-i Emanuel? iaca mă rusinez... m-am dus la agendă cu o bănuială... si văzui cine s-a născut in 31 mai ... esti indecent de tânăr, Ema... Emi...
Deci ai aflat cine-i. ~ ~ ~ Domnul să-l binecuvînteze!
Şi mie-mi place aici. O atmosferă deosebit de plăcută, şi muzicală, de te unge la suflet. Chiar dacă nu postez prea des, eu sînt alături de voi, şi răspund prezent cînd se face apelul.
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 04 Noi 2008, 00:45
aurora a scris:
... esti indecent de tânăr, Ema... Emi...
Scuzati-mi indecenta, doamnă dragă!
Emanuel = Dumnezeu este cu noi. Uite, TUDOR îti poate confirma.
Emanuel chiar dacă nu este deloc în actele mele de nastere, este numele folosit de familia apropiată pentru Emil Condor. De la vârsta de 14-15 ani sunt Emil Condor. Voi povesti mai târziu si despre asta.
TUDOR
Numarul mesajelor : 192 Data de inscriere : 17/09/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 04 Noi 2008, 00:58
Aşa este. ~ ~ ~ Un vultur adevărat. Şi unde este trupul Domnului acolo se adună vulturii (Luca 17:37). Iar Domnul te va face să întinereşti iarăşi ca vulturul (Psalm 103:5).
Aşteptăm povestea promisă.
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 04 Noi 2008, 01:12
TUDOR a scris:
aurora a scris:
imi place aici!
da' io-s curioasă... cine-i Emanuel? iaca mă rusinez... m-am dus la agendă cu o bănuială... si văzui cine s-a născut in 31 mai ... esti indecent de tânăr, Ema... Emi...
Deci ai aflat cine-i. ~ ~ ~ Domnul să-l binecuvînteze!
Şi mie-mi place aici. O atmosferă deosebit de plăcută, şi muzicală, de te unge la suflet. Chiar dacă nu postez prea des, eu sînt alături de voi, şi răspund prezent cînd se face apelul.
Mă bucur că vă place. Să vă spun un secret: începe să-mi placă si mie... mă molipsesc de la voi!
Chiar dacă nu postezi (cum zici), te simt că esti cu noi... Stiu că esti asa cum spui.
TUDOR
Numarul mesajelor : 192 Data de inscriere : 17/09/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 04 Noi 2008, 01:50
Emil Condor a scris:
Chiar dacă nu postezi (cum zici), te simt că esti cu noi... Stiu că esti asa cum spui.
Cum să nu ştii; doar sîntem din acelaş Duh; Mădulare ale Domnului. Este minunat să fim împreună chiar şi pe forum.
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 04 Noi 2008, 05:23
Prima mea dragoste (normal că după mama) a fost matematica: la 4-5 ani cochetam cu tabla înmultirii si până la 13-14 ani aveam toate culegerile de matematică din România, rezolvate. De ce povestesc astea? Pentru că odată ajuns "la fundul sacului" cu matematica, am trecut pe poezie. Interesant cum au putut cele două să convietuiască în acelasi individ! La 8 ani citeam regulat cărti extrascolare. Îmi amintesc cum tineam o carte mare (Geografie, Istorie, oricare) între mine si geamul pe unde tatăl meu mă verifica dar între manualul respectiv si ochii mei era altă carte. Rar citeam acasă din manualele scolare si cu toate astea am fost unul dintre elevii foarte buni. Secretul stătea în atentia desăvârsită ce o acordam la predare - acolo prindeam 80% din materie, iar dimineata, înainte de a pleca la scoală citeam odată tema si completam cele 20% (sau mai putin) lipsă. La un moment dat, tatăl meu a realizat că este aproape imposibil să citesc acelasi manual ore în sir si a intrat încet în camera mea să-mi probeze "ticălosia". "Emanuel, stiam că citesti mult după numărul de cărti ce mereu îl aduci de la bibliotecă si nu zic că e rău, să nu mă întelegi gresit dar... de ce nu vrei să citesti si Biblia în afara cărtilor ălora?" Mi-a spus asta de câteva ori si atunci m-am enervat în sinea mea, am luat Biblia si am citit-o de la un capăt la celălalt. I-am înmânat-o lui tata: poftim Biblia, am citit-o! "Păi, Biblia nu se citeste asa"! Iar eu credeam că o să-l bucure... Am citit Cartea cărtilor ca pe o poveste - tot ce am retinut au fost povestirile cu Samson si Dalila, cu David si Goliat, Daniel în groapa leilor, Isus în grădină, vândut de Iuda. Cam atât! Oricum sământa adevărului a fost aruncată undeva într-un coltisor al inimii mele de unde, mai târziu urma să crească...
Cuvântul scris devenise a doua mea mare dragoste si aceasta asa o să rămână pentru restul vietii mele. De atunci nicicând nu m-am mai despărtit de el. Popasul acesta exprimă oarecum ceea ce simt pentru Cuvântul scris - de aceea a prins viată, din dragoste.
La 14 ani am făcut prima mea poezie. Atunci am hotărât că trebuie să am si eu un pseudonim precum Shakespeare (eram hotărât să ajung scriitor ) si am făcut o combinatie a numelui meu real din care a rezultat Emil Condor. De atunci sunt... al dumneavoastră, Emil Condor
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mier 05 Noi 2008, 01:57
Am încercat să dau o notă pozitivă primelor postări de pe acest topic dar vor urma si altfel de povestiri, care vor putea naste reactii foarte diferite din partea cititorului. Nu tot trecutul meu a fost unul de invidiat, dimpotrivă, încercările au trecut peste mine, valuri-valuri. Mă mir că nu m-au înnecat! Am avut totusi sansa de a supravietui si a deveni mai puternic, mai călit pentru bătăliile următoare. Stati aproape: acest Zbor de Condor îsi va urma cursul...
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Sam 08 Noi 2008, 02:09
Hai să fac o pauză cu povestirile din viata mea - nu vreau să le redau prea repede si să vă plictisesc cumva, cu ele! Probabil o să încerc a posta un mesaj pe săptămână care să vorbească despre realităti din trecutul meu. De ce as forta nota? Vreau să văd pe toti relaxati (chiar si pe mine!), bucurându-vă de sansa de a fi împreună. Nu este aia minunat? Eu cred că da.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Sam 08 Noi 2008, 12:10
Stii ce mi se pare curios? Vorbesti de tine si pasiunile tale inca de foarte mic, pentru ca la 4-5 ani sa fii preocupat de tabla inmultirii, la 8 ani sa citesti deja literatura extrascolara (8 ani este abia clasa intaia, copiii abia invata sa citeasca). Nu vad insa cine era activ langa tine, cum ai ajuns asa de devreme la asa descoperiri?
Ma gandesc... copiii sunt nativi buni sau rai? atrasi catre studiu, sau asta li se inspira?
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Sam 08 Noi 2008, 20:07
Eu cred că sunt din ambele categorii, Aurora dar cei mai multi sunt ghidati spre anumite domenii - educatia este baza. Este si categoria celor ce au o combinatie din cele două mentionate de tine. Eu sunt constient că Dumnezeu m-a înzestrat cu anumite calităti care apoi au au fost dezvoltate de-a lungul timpului. În cazul meu a fost mama ce a început educatia mea, continuată de fratele meu mai mare (plus alti frati sau surori). Cititul, scrisul, matematica vin de la mama. Dragostea pentru citit vine de la fratele meu mai mare. El de fapt este izvorul dragostei mele si pentru muzica de calitate. Îmi amintesc că undeva pe la vârsta de 13-14 ani a adus un disc (sau casetă) cu Balada lui Ciprian Porumbescu si mi-a plăcut asa mult că de atunci sunt în dragoste neîntreruptă cu genul acela de muzică.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Sam 08 Noi 2008, 20:59
Balada, Ciprian Porumbescu
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Sam 08 Noi 2008, 21:07
Dar cum a aparut preocuparea de matematica la 4-5 ani? A inceput mama ta sa faca ceva exercitii cu tine? Fratele mai mare facea lectii si tu vedeai?
Am cunoscut un copilas, avea vreo 4 ani, era atunci singur la parinti, mama era invatatoare si tatal matematician, dadea meditatii acasa pana seara tarziu. Nici unul dintre parinti nu s-au ocupat special de el, inafara de grija obisnuita. Baietelul prefera sa stea acasa decat sa mearga la gradinita, iar acasa desena foarte mult, apoi singur a invatat sa citeasca... asta nu o pricep cum, cred toturi ca mama i-a aratat?!?!? desi ea zicea ca nu. Indreptarea unui copil, singur, necalauzit de nimeni pamantean, catre o preocupare... asta mi se pare lucru deosebit, nu stiu cat este posibi... asta sa fie har de la Dumnezeu?
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Sam 08 Noi 2008, 21:12
la balada
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Sam 08 Noi 2008, 21:16
Grupi Ali Pasha- Balade per Vasiliqine
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Dum 09 Noi 2008, 06:34
Multumesc pentru minunatele piese muzicale afisate aici. Remarc cu plăcere Balada ce m-a introdus în lumea muzicii adevărate. O am si aici pe calculatorul meu alături de Romanian Rhapsody, Op. 11, No. 1 (G. Enescu). Se poate altcumva?
Fratilor, dacă vreti muzică faină căutati-o pe Aurora!
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Lun 10 Noi 2008, 03:58
Ati auzit în viata voastră de un Condor care să nu mănânce carne? No, am trei, acu' sunt în a patra zi de când stau departe de mortăciuni. Deja pot spune că mă simt mai liber, mai usor... ca un condor. Nu promit că nu voi mai mânca astfel de produse dar vor fi oricum, reduse substantial. Stiu că este mai sănătos asa...
aurora
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Lun 10 Noi 2008, 14:07
e adevărat ce spui... dar dacă nu este necesar, nu chiar deloc deloc, aşa cum spui.
mă gândesc cum era la ţară, când eram eu copil... se tăia pasăre sâmbătă pentru masa de duminică peste săptămână nu se mânca cu carne şi posturile erau posturi cu adevărat
noi nu suntem mari mâncători de carne, dar nici nu ne abţinem când dorim ceva şi mai ales în ultima vreme mâncăm peşte, curcan
sâmbătă am gătit iepure (nu vânat), duminică raţă
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Lun 10 Noi 2008, 16:43
Emil Condor a scris:
Ati auzit în viata voastră de un Condor care să nu mănânce carne? No, am trei, acu' sunt în a patra zi de când stau departe de mortăciuni. Deja pot spune că mă simt mai liber, mai usor... ca un condor. Nu promit că nu voi mai mânca astfel de produse dar vor fi oricum, reduse substantial. Stiu că este mai sănătos asa...
Carnea ne scurteaza zilele dar...vai ce buna-i! Chestie de obisnuinta. Mama zicea, invatul are si dezvat, si are dreptate!
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 11 Noi 2008, 06:51
aurora a scris:
...cum era la ţară, când eram eu copil... se tăia pasăre sâmbătă pentru masa de duminică peste săptămână nu se mânca cu carne
noi nu suntem mari mâncători de carne, dar nici nu ne abţinem când dorim ceva şi mai ales în ultima vreme mâncăm peşte, curcan
În 23 de ani de Canada nu stiu dacă a fost o zi fără carne ceea ce cred că este, pot numi, abuz!
Si eu cu întreaga familie ne-am axat în ultimii ani mai mult pe curcan si peste - sunt mai putin periculoase sănătătii.
Nu zic că voi renunta definitiv la produse din carne chiar dacă ar fi cel mai indicat lucru de făcut, oricând voi avea ocazia unui grătar delicios, nu-l voi refuza.