Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 31 Oct 2010, 15:50
Criza financiară i-a adus pe romani in pragul disperării. Rămaşi fără serviciu, fără bani de mancare sau pe punctul de a-şi pierde casa, tot mai mulţi oameni recurg la gesturi extreme. Astfel, pe Internet au apărut sute de anunţuri prin care românii îşi vând diferite organe celor bolnavi pentru sume de până la 20.000 de euro.
“Nefumător, vând rinichi. Rog seriozitate”, aşa sună unul din sutele de anunţuri de pe Internet pe care le-au verificat şi reporterii ziarului 7.est. Bărbatul de 35 de ani e dispus să lase preţul până la 10.000 de euro, apoi plusează: “Pot să vă dau şi un plămân, dacă aveţi nevoie, dar e mai scump, cam 20.000 de euro”, spune acesta. “Donatorul” dă asigurări că este sănătos şi explică apoi şi de ce face acest lucru: “Am nevoie de bani cât mai repede... Am făcut un împrumut la bancă şi am girat cu casa. Dacă nu dau banii cât mai repede, o să mi-o ia”.
Un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani de astă dată, îşi vinde ficatul ca să le ofere celor doi copii, un băiat de 7 ani şi o fată de 5 ani, o viaţă mai bună. “Sunt vegetarian, antialcool, antifumat. Probleme de sănătate în familie nu am avut, iar eu am fost mereu sănătos”, îşi face reclamă bărbatul, care cere 15.000 de euro pentru un lob din ficat.
Ce riscă cei care procedează aşa
Conform legii din România, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 7 ani, fapta persoanei de a dona organe şi/sau ţesuturi şi/sau celule, în scopul obţinerii de foloase.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 01 Noi 2010, 19:14
Sorina Matei despre creierele de borfași.
Despre Sorina Matei aș putea să vă spun multe. Dar dacă îi citiți textele de pe blog puteți înțelege un lucru. A rămas unul din puținii ziariști de investigații din presa română. De fapt, din blogosferă, pentru că în trustul Intact anchetele ei au un iz de interzis. Eu o consider un specialist în dedesubturile politichiei românești. A scris nenumărate articole despre rețeaua Mitică Iliescu/Cătălin Voicu, dar tot pe blog, pentru că așa e în tenis…
Vă rog să citiți textul de mai jos și să fiți de acord că Sorina Matei a scris unul din cele mai bune texte pe tema scandalului SOV.
Sorina : “Îmi tot vin comentarii pe mail…de ce nu mai scriu de Voicu şi, mai nou, de Vântu. Şi am să vă răspund la modul cel mai sincer cu putinţă. N-am timp. N-am timp nici să mor, nici să dorm, nici să mănânc.
Dar o să scriu. Nu ştiu când, dar o voi face. Pentru că e adevărat. De la Voicu i s-a tras şi lui Vântu. A picat pe un mandat de siguranţă naţională şi, de aici, lucrurile au evoluat. Inimaginabil de mult. Pentru că au fost la fel de proşti şi la fel de siguri pe ei. Amândoi. Şi nu numai în acţiuni, dar şi în mentalităţi şi profiluri îi leagă multe. Malefici, aroganţi, îngrozitori, combinagii, infractori, rudimentari în gândire…Vorba aceea, marile spirite întotdeauna se întâlnesc.
Amândoi au avut ani de zile la picioarele lor serviciile de informaţii. Amândoi au devenit, graţie guvernărilor ultimului deceniu, o putere în stat. Fiecare, e adevărat, cu puterea lui. Dar sistemul care i-a tolerat şi le-a dat puterea e la fel de vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă de la alegeri încoace. Pentru mizeria care iese la suprafaţă. Şi stai şi te întrebi: ce e mai rău? Că s-au întâmplat, că i-a lăsat să devină puternici? Că s-a ştiut şi s-a tăcut? Sau că murdăria iese la suprafaţă şi împroaşcă pe mulţi acum?
Eu de trei ani scriu de Voicu şi gruparea- minune. Şi am fost singura. Iar până când nu s-a spart buba, n-a preluat nimeni. Şi am înghiţit multe pentru asta de la toţi neisprăviţii, tupeiştii şi pseudo-jurnaliştii acestei ţări. Dar am mers mereu pe un principiu. Sănătos, zic eu: îţi faci meseria, orice ar fi, şi până la capăt. Dacă ţi-o faci corect, nimeni care o respectă nu are nimic a îţi reproşa. Şi încă un lucru. De reţinut. Mizerabili sunt pe toate drumurile. Cine are curaj şi argumente să te înfrunte, s-o facă. Cine nu, la coşul de gunoi cu ei.
De ce nu s-a întrebat nimeni cum de un personaj al crimei organizate ajunge să aibă influenţă uluitoare în politică, la Curtea Supremă şi în Justiţia românească? De ce un analfabet ca Voicu a fost cât p’aci să ajungă Ministru de Interne înainte şi după alegeri? De ce îşi dorea atât de tare Mitică Iliescu – creierul organizaţiei- să pună mâna pe DGIPI şi pe multe alte structuri? De ce oamenii ăştia au reuşit să facă toate numai prin şantaj, şpagă, combinaţii, droguri, casete cu fete, lume interlopă şi numai nenorociri de tipul ăsta? Pentru că 20 de ani au avut succes. Iar politicienii ţării au fost mici.
Vă întrebaţi de ce Vântu făcea ce făcea din minţile şi conştiinţele unor oameni( o parte dintre ei) sănătoşi la cap de la Realitatea? De ce infractorul Vântu favoriza un alt infractor care-l putea băga definitiv în puşcărie…şi o făcea de 10 ani? Pentru că şi lui i-a mers. Şi le-a mers ambilor bine până pe 6 decembrie 2009. Erau încrezători în victoria măreţului lor candidat pe care-l înjurau ca la uşa cortului din sculare şi până-n culcare. Viitorul preşedinte al României, să ne înţelegem bine. Nu dădeau doi bani pe el, nu că individul ar musti de inteligenţă. Dar Geoană era, în fapt, doar un vehicul. Câştiga el, Mitică şi Vântu aveau totul. Ce mai, erau stăpânii lumii, erau făuritorii noii Românii.
Numai că rezultatul a fost altul. Şi aici s-a rupt filmul. Iar nopţile de 2 şi 6 decembrie 2009 poate, într-adevăr, ar trebui trecute în catastifele istoriei recente ale acestei ţări.
Eu am 32 de ani şi vreau să trăiesc într-o ţară în care nu analfabeţii crimei organizate să mă conducă. Şi nici marii literaţi de tip Vântu- cu rafturile bibliotecii burduşite de Colecţia Săracului de 10 ron de la Adevărul, ca să dea bine. Nu, nu vreau să modernizeze statul somităţile infracţionale ale României care au lăsat pe drum 318.000 de români.
Şi d’aia, tocmai d’aia am să scriu. Repet, când o să am timp….“
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 01 Noi 2010, 19:17
Despre slugărnicie în presă. Am citit acum câteva zile un articol scris de Răzvan Cucui pentru Madame Blogary. Îmi permit să-l preiau pentru că mi se par o mărturie extrem de valoroasă. Mai ales în aceste zile când cele două instituții de presă, Realitatea TV ( BBC lui Sebastian Ghiță) și Antena 3 dau măsura echidistanței și relatărilor obiective.
Cine este Răzvan Cucui? Mulți nu au auzit de el, dar este unul din fondatorii Academiei Cațavencu, responsabil, într-o echipă mai mare, de fabricarea bulelor. Prieten cu Liviu Mihaiu, Doru Bușcu, Sorin Vulpe, Ioan T. Morar… Eu l-am cunoscut acum vreo 14-15 ani pe vremea când colaboram la Cațavencu. Vă rog să citiți cele scrise de el mai jos, pentru că știe ce spune:
Ca fost insider proscris, mereu atent la nuanțe, mă simt dator să vă semnalez că într-un trust de presă obedienții nu sunt toți la fel. Asta înseamnă că sunt de mai multe categorii de calitate:
1. Obedienții consecvenți, autointitulați “staliniști” sunt cei care execută fără să cârtească ordinele date nemijlocit de mogul. Ajung cel mai sus în organigramă sau parteneri în firme conexe;
2. Obedienții haios-spirituali – cei care își permit să facă glume cu mogulul, doar ca să pară că opun ceva rezistență poruncilor – foarte apreciați în anturajul mogulului scârbit de poltronismul celorlalți obedienți;
3. Obedienții proactivi sau “obiedienții de intuiție” – cei care, deși sunt în contact direct cu mogulul, intuiesc perfect, de la distanță, cine trebuie ars și cine trebuie promovat. Nu trebuie decît să fie la curent cu ultima declarație publică a mogulului și vor ști imediat care e linia de urmat. De obicei, încep pe un salariu modest – maxim 2.000 de euro – dar dacă se fac remarcați, venitul li se înzecește. Tot în această categorie intră și personalitățile sau “obedienții-vedetă”, a căror intuiție este hyper-stimultă artificial de către moguli cu salarii de neimaginat.
4. Obedienții-supapă. Politic, sunt dizidenți în trust dar, dacă nu întrec o anumită limită a “bunului simț” – situată departe de atacul la persoana, afacerea, familia și/sau dosarul mogulului – sunt lăsați să măcăne ponderat. Pe cât se poate, măcăneală e bine să fie dintr-aceea aluzivă, nepersonalizată, principială. Cînd va fi nevoie, vor fi fluturați drept dovezi de netăgăduit ale echidistanței și obiectivității gazetărești. Li se mai spune și “dizidenți quality”;
5. Obedienții mici de organizație – s-au alăturat trustului pe motiv de salarii bunicele și de stabilitate, în vremurile senine ale debutului. “Mogulul ăsta e plin bani!”. Mulți lucrează în sectorul administrativ, la Tehnic și la dep. Transport, fiind remunerați, evident, pe drepturi de autor. Sunt obedienții obedienților de mai sus. Li se mai spune și “obedienți economici” deoarece, au cele mai mici salarii, înghit orice “ajustare” și sunt ultimii chemați pe la Casierie. Au chirii de plătit, rate la bănci, restanțe la întreținere, iar nivelul profesional nu le permite să sară la orice oră în barca concurenței. Ziariștii cuprinși în această categorie sunt cei despre care se tot zice că “își văd de treabă”. Adică cei refugiați în zonele care nu deranjează: life style, cultură, cronică sportivă, social, fapt divers, însemnări de călătorie, oenologie… gastronomie. Chiar și simpli documentariști, ei își fac datoria cu conștiinciozitatea unui fizician fără geniu din echipa lui Oppenheimer. Nu sunt de condamnat dar nu sunt nici nevinovați.
Un exemplu de “obedient proactiv” sau “de intuiție” este Cătălin Striblea. A pornit de jos, de la radio, cu întrebări cu răspuns sugerat, de genul: “Oare de ce lumea vrea să dărâme acest guvern de incompetenți?” și a ajuns la TV în locul mega-starului Răzvan Dumitrescu. Perfidia inteligentă a lui Striblea servește mult mai bine “interesul de business patronal” decât golănia stridentă a predecesorului său, sunt sigur, la costuri salariale mult reduse. Abia această joncțiune se poate numi eficientizare!
Pe ceilalți aparținători vă las plăcerea să îi încadrați singuri la categoria corectă. Nu aveți cum să dați greș.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 01 Noi 2010, 19:21
Dan Andronic despre Adrian Nastase
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 01 Noi 2010, 19:22
Dan Andronic despre Teodor Baconschi
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 01 Noi 2010, 19:23
Dan Andronic despre votul uninominal
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 01 Noi 2010, 19:26
Dan Andronic vorbeşte într-un interviu acordat EVZ despre prezentul şi viitorul PDL, despre strategia “radicală” a opoziţiei şi despre banii care au cumpărat conştiinţe în presă. Consultantul politic îi dă şi o notă premierului Emil Boc, ale cărui probleme de imagine le pune pe seama crizei economice. Andronic nu evită nici posteritatea lui Traian Băsescu, precizând că o eventuală candidatură a Elenei Udrea la prezidenţialele din 2014 ar fi inoportună.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 08:01
Dan Andronic este unul dintre putinii jurnalisti pe care ii urmaresc -intotdeauna- cu interes.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 11:01
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:05
Specialistii in calatorii ai ghidurilor turistice britanice Lonely Planet, impreuna cu cofondatorul Tony Wheeler, au intocmit un clasament cu cele mai interesante 10 tari de vizitat anul viitor. Topul se bazeaza pe un punctaj care tine cont de actualitate, de posibilitatile de a te simti bine si de raportul calitate-pret.
In timp ce bulgarii se afla in top, Romania nici macar nu a intrat in clasament.
1. Albania Nu cu mult timp in urma, cand zona Balcanilor era considerata o destinatie doar pentru cei mai curajosi turisti, cei mai temerari dintre ei se aventurau si in Albania. Cei care au inceput sa calatoreasca in aceasta tara au descoperit inca din anii ’90 plajele, bucataria buna, vestigiile istorice, viata de noapte, aventurile la un pret mic si posibilitatea de a face calatorii neplanificate, in cadrul carora au loc intalniri cu localnicii inarmati, neobisnuiti pentru turistii straini.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:06
2. Brazilia Aceasta tara este cunoscuta pentru samba, fotbal si productiile cinematografice, dar si pentru carnaval. Brazilia a castigat dreptul de a organiza, in 2014, Cupa Mondiala FIFA si, in 2016, Jocurile Olimplice de Vara la Rio de Janeiro. Cu acest prilej, autoritatile pregatesc proiecte de infrastructura de miliarde de dolari, printre care si construirea unei linii ferate de mare viteza care sa uneasca Rio de Janeiro si Sao Paolo. Turistii vor avea la dispozitie mii de camere noi de hotel, iar competitia intre companiile aeriene low cost se ascute, astfel incat vacantele in Brazilia vor deveni mai accesibile.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:06
3. Cape Verde La o prima vedere, aceasta tara arata ca o palma de pamant alaturi de coasta Africii. De curand insa, aceste insule au inceput sa atraga privirile turistilor europeni. Interesul in crestere de care beneficiaza la nivel international aduce mari schimbari in acest arhipelag, care arata de parca provine dintr-o mama din Caraibe si de la un tata din Africa. Ce ii atrage pe turisti in Cape Verde? Muntii inalti, cu terase verzi, un vulcan cu capul in nori, sporturile de apa si festivalurile specifice.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:07
4. Panama Criza economica a fost pentru Panama scuza perfecta pentru a apasa butonul de resetare. Pentru turisti, aceasta tara reprezinta o revenire la lucrurile autentice: festivaluri locale, excursii cu carul prin jungla si cazare in adaposturi cu podea de nisip in Comarca de Kuna Yala. Cu multe locuri virgine, puteti avea parte de adevarata aventura intr-o barca sau intr-un autobuz. In 2011 Panama va deveni mai verde, dupa deschiderea BioMuseo, un spatiu inovativ dedicat biodiversitatii. Din pacate, in Darien Gap, unul dintre cele mai salbatice locuri de pe pamant, inca nu exista drumuri.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:08
5. Bulgaria Bulgaria a avut intotdeauna momentele sale bune, cu orasele sale mari, cu muntii cu varfurile inzapezite, cu pistele de schi, cu plajele sale cu nisipuri aurii si cu vechile orase-porturi de la Marea Neagra. Bulgaria pare o tara situata accidental in acest colt al Europei, insa lucrurile se schimba. Dupa aderarea la Uniunea Europeana, Bulgaria se bucura de mai multa atentie si de mai multa incredere in ea. Pistele de schi sunt o alternativa pentru europenii care vor sa schieze mai ieftin, iar industria vinurilor este infloritoare.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:09
6. Vanuatu Aceasta tara este greu de inlocuit pentru cei in cautarea unor experiente autentice. De la munti grandiosi si cascade zgomotoase la sate izolate, de la lagune imense la insulite tropicale – sunt multe lucruri de oferit, departe de societate. Nu va asteptati insa la hoteluri luxoase si o viata de noapte stil Cancan. Regiunea se potriveste mai degraba ecoturistilor, care se pot caza in pensiuni in sate traditionale sau in refugii romantice. Aveti din ce in ce mai multe optiuni pentru aceasta tara cu 83 de insule. A crescut numarul zborurilor directe catre Vanuatu din Australia, Noua Zeelanda, Noua Caledonie, Fiji si Insulele Solomon.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:09
7. Italia Italia este o dezordine charismatica. Presa poate fi detinuta de premierul Silvio Berlusconi, relatarile despre coruptie, mita si scandaluri sexuale sunt stiri de fiecare zi, economia are in continuare probleme. Insa, cu toate acestea, este unul dintre cele mai magnifice locuri de vizitat. Mancarea este delicioasa, tara este insorita, orasele sunt sublime si exista secole de arta care trebuie vazute. Italia are 44 monumente UNESCO, mai multe decat orice alta tara. Italienii se simt, in primul rand, reprezentanti ai regiunii lor, nationalitatea este pe al doilea loc. Fiecare regiune are propriile sale trasaturi, mostenite de la micile natiuni care au fost odata. Datorita acestui lucru, este fascinant sa descoperi Italia pas cu pas.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:09
8. Tanzania Este adevarat, Tanzania este tara marilor minuni – Serengeti, Ngorongoro, Kilimanjaro, Zanzibar. Insa acestea nu sunt totul. In Tanzania exista grupuri mari de elefanti, in Ruaha, lei pe langa lacul Manyara, sanctuare de cimpanzei in Gombe si Mahale si haite de caini salbateci in Selous. De asemenea, sunt frumoase apusurile la raul Rufiji, unde apa fierbe cu hipopotami si crocodili. Aceasta tara cuprinde intreaga panoplie a vietii salbatice din Africa, inclusiv raritati precum maimuta cu fundul rosu sau rinocerul negru, toate concentrate intr-o colectie de parcuri si rezervatii naturale.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:10
9. Siria Turistii destepti pot profita sa petreaca timpul ca un pasa, cazati in palatele otomane restaurate si sa savureze un cappuccino dupa ce il cumpara de acolo. Dar, cu toata modernizarea care a avut loc, este placut sa observi ca unele lucruri nu s-au schimbat. In est, beduinii isi mana turmele razlete de oi si ii intampina pe straini in haine din lana de capra. Vechile orase Aleppo si Damasc sunt adevarate labirinturi unde nici cele mai bune harti nu va sunt de niciun ajutor, iar orasele sunt vaste muzee in aer liber ale imperiilor cazute. In Siria, ospitalitatea este inca o obsesie nationala.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:11
10. Japonia Japonia si-a castigat pe nedrept faima de destinatie scumpa, unde prea putin poti comunica in engleza. Insa, in mod surprinzator, Japonia este accesibila ca preturi si e destul de prietenoasa. Inainte de a pleca acolo, treceti pe la o agentie de turism locala si procurati-va Japan Rail Pass – un abonament care va va permite accesul nelimitat la reteaua sofisticata de transport a tarii. Japonia este locul unde s-a nascut sushi, sake si sumo.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 12:30
Organizatia Life After Work, care se ocupa cu evenimente de training si timp liber, propune, de saptamana viitoare, doua sesiuni de cursuri de vorbit in public si creativitate, tinute de Sandra Ghitescu. Intitulat "Public speaking - (through) Storytelling", atelierul se adreseaza celor care inca au probleme in a tine o prezentare – fie ea si informala, precum povestirea unei intamplari – in fata unui grup de oameni. Senzatia de caldura brusca, imbujorare, tremurul vocii sunt reactii normale, dar aceste stari pot fi depasite. Pe de alta parte, evenimentul este valabil si pentru cei care au deja ceva experienta in prezentari si vor sa-si rafineze stilul sau sa descopere o maniera distractiva si placuta de a le sustine, cat si pentru cei care vor sa invete sa spuna povesti la job sau in timpul liber, pentru a informa, a convinge sau doar de dragul de a fi persoane cu un simt al umorului bine conturat. Cursul cuprinde patru intalniri a cate doua ore fiecare, pe datele de 9, 11, 16, 18 noiembrie., in intervalul orar 19:00 - 21:00. Taxa de participare este de 250 de lei.
Cel de-al doilea curs pe care il va tine Sandra Ghitescu se numeste „Re-Creeaza-te” si propune sa-i ajute pe oameni sa-si depaseasca limitele imaginatiei si sa inceapa sa produca mai multe idei valoroase si aplicabile in contexte cat mai diferite: la job, acasa, atunci cand vine vorba de petrecerea timpului liber altfel sau chiar in cazul in care au o idee de business si nu stiu cum sa o dezvolte. Cursul cuprinde patru intalniri, a cate doua ore fiecare, in zilele de 8, 10, 15 si 17 noiembrie. Intervalul orar de desfasurare este 19:00 - 21:00, iar taxa de participare este de 250 de lei.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 02 Noi 2010, 17:16
Conform parerii psihologilor americani de la High Research Institute, din California, dragostea este conditionata genetic. Au fost alcatuite cateva statistici care se pot constitui intr-un ghid al cuplului, in incercarea de a anticipa destinul iubirii:
O SAPTAMANA – Este durata minima a unui “stadiu incipient de exaltare” conform formularii psihologilor. Individul se aprinde in 4-6 ore. dar pe masura ce i se aduc la cunostinta date despre persoana iubita, corzile sentimentale se destind, ajungand in 7 zile pina la neutralilate, iar in 8 zile la nedumerire: “Oare ce gasisem la ea (el)”
1 – 4 LUNI - Durata medie a iubirilor adolescentine si a relatiilor extra-conjugale incepute nu ca urmare a unei pasiuni zdrobitoare, ci impulsionate de imprejurari favorabile. Psihologii sustin, insa, ca in aceste cazuri unul dintre parteneri pune capat relatiei (brusc si cu justificari palide), iar celalalt sufera inca 6-8 luni considerindu-se “victima”
5 LUNI – 1 AN - Este vorba despre relatiile in care amandoi sunt foarte indragostiti dar au complicatii ori sunt casatoriti ( cu altcineva ) ori sunt prea tineri si au necazuri cu parintii, ori au meserii care Ie stimuleaza apetitul pentru cariera in detrimentul dragostei. In cele mai multe cazuri cei doi se despart de comun acord, chiar daca unul pare sa sufere mai mult.
1-2 ANI - Sentinta psihologilor este ferma si dezarmanta: o iubire nu poate dura mai mult de doi ani. Ceea ce urmeaza este obisnuinta. atasament, forme stabile de afectiune, dependenta, comoditate, rigoare, morala ( in cazul casniciilor si multe alte ipostaze de inertie. Multi oameni din intreaga lume au protestat impotriva acestor sentinte, dar la o autoanaliza atenta si sincera vor constata ca psihologii au dreptate
Celebrele iubiri de o viata denota conform parerii spcialistilor complicatii patologice: obsesii, delir, in lumea virtuala, psihoza, instabilitate emotionaia. Altfel spus numai cei cu psihicul afectat pot iubi o viata intreaga la fel. Aceasta nu inseamna insa, ca un cuplu care rezista mult in timp este debil, numai ca, in acest caz afectiunea a imbracat forme tot mai complexe ( sau mai reduse uneori ) care nu se pot defini prin iubire.
E cu schepsis, o iubire neimplinita (neconsumata) si fara sanse de evolutie, poate dura o viata! Parerea mea; nu bag mana-n foc.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 03 Noi 2010, 11:49
Despre Tufanu este un articol şi în Jurnalul Naţional: „Lumea ii spune „curul pămăntului”. Pe hartă apare marcat ca Tufanu cu Icoana. 350 de suflete trăiesc aici, departe de orice urmă de civilizaţie. Impletesc mături din nuiele, pe care le vănd pe un pumn de mălai. Femeile nasc in căruţă, iar copiii invaţă intr-o magazie de lemne. Peste deal, primarul lor huzureşte in ditamai viloiul şi se plimbă cu un Audi de ultimă generaţie”.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 03 Noi 2010, 11:53
Proiectul de lege care ar trebui sa repare fata Bucurestiului, contestat de arhitecti!
Proprietarii cladirilor cu fatade degradate ar putea fi obligati sa-si repare imobilele in 6 luni din momentul in care primaria face inventarul caselor darapanate si ii notifica sa faca reparatii, potrivit unui proiect de lege pus in dezbatere publica de Ministerul Dezvoltarii. In cazul in care proprietarii nu respecta aceasta decizie, lucrarile de renovare a fatadelor vor fi executate, cu forta, cu finantare de la Primarie, urmand ca institutia sa-si recupereze ulterior investitia de la proprietari.
Sanctiunile pentru proprietarii care nu respecta legea pot ajunge pana la 10.000 lei, iar pentru primarii care nu o aplica, pana la 15.000 lei. Proprietarii care isi renoveaza fatadele nu vor plati impozitul pe cladire pentru anul in care se desfasoara reparatia.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 05 Noi 2010, 08:32
SEMNIFICATII ISTORICE PENTRU 5 NOIEMBRIE
In 1913 s-a nascut actrita Vivien Leigh: "Pe aripile vantului”, „Lady Hamilton”, „Un tramvai numit dorinta” (m. 1967).
1784 - Taranii rasculati aflati sub conducerea lui Horea si Closca ocupa Campenii, apoi Abrudul si intreg Zarandul.
1836 - S-a nascut Constantin Esarcu, medic, politician si om de cultura, ctitor al Societatii Filarmonice (1868), militant pentru crearea prin subscriptie publica a Ateneului Roman (m. 8 iunie 1898).
1854 - S-a nascut Emanoil Riegler, medic si farmacolog, membru corespondent al Academiei Romane, a infiintat Serviciul de clinica terapeutica din Iasi (m.30 august 1929).
1880 - S-a nascut scriitorul Mihail Sadoveanu: "Creanga de aur", "Zodia Cancerului", "Fratii Jderi", "Hanul Ancutei" (m. 19 octombrie 1961).
1905 - Adunarea de la Lugoj a celor 20.000 de romani banateni si ardeleni a adoptat o serie de hotarari in problema recunoasterii nationalitatii romane.
1923 - S-a nascut Rudolf Augstein, jurnalist, fondator si director al prestigiosului cotidian "Der Spiegel" (m. 7 noiembrie 2002).
1933 - A patra Conferinta balcanica, intrunita la Salonic, a adoptat Pactul balcanic.
1937 - A incetat din viata Orest Tafrali, istoric, membru corespondent al Academiei Romane (n. 1876).
1940 - Franklin D. Roosevelt a castigat alegerile prezidentiale din SUA, devenind primul presedinte American care obtine un al treilea mandat.
1952 - A incetat din viata astronomul Nicolae C. Coculescu; a fondat Observatorul astronomic din Bucuresti in 1908 (n. 31 iulie 1866).
1960 - A incetat din viata producatorul, regizorul si actorul american Mack Sennett, supranumit "regele comediei burlesti" (n. 17 ianuarie 1880).
1988 - A incetat din viata lingvistul Dimitrie Macrea, membru al Academiei Romane: "Lingvistica si cultura" (n. 21 iulie 1907).
1989 - A incetat din viata pianistul american de origine rusa Vladimir Horowitz (n.1903).
1997 - Au fost redeschise dosarele privind revolutia din decembrie 1989. Toate solutiile care au fost date de procurori in dosarele revolutiei au fost verificate. Ulterior, procurorii militari au inceput urmarirea penala impotriva lui Victor Athanasie Stanculescu, Mihai Chitac, Stefan Guse si a altor ofiteri implicati in reprimarea sangeroasa a revolutionarilor timisoreni.
1999 - Doi indieni, intre care o femeie, si doi cetateni din Sri Lanka, condamnati pentru ca au participat la asasinarea, in 1991, a fostului premier indian Rajiv Gandhi, au fost executati prin spanzurare.
1999 - A incetat din viata Robert Maxwell, om de afaceri britanic, magnat al presei britanice (n. 1923).
1999 - A incetat din viata criticul literar Radu G. Teposu: "Viata si opiniile" (n.19 aprilie 1954).
2005 - A murit scriitorul englez John Fowles: "Colectionarul", "Magicianul", "Iubita locotenentului francez" (n. 31 martie 1926).
2006 - Fostul presedinte irakian, Saddam Hussein, a fost condamnat la moarte prin spanzurare de Inaltul Tribunal Penal irakian, pentru rolul jucat in masacrarea a 148 de siiti la Dujail, in anii '80.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 05 Noi 2010, 08:56
DE CE E SANATOASA SUPA SI CUM TE AJUTA SA SLABESTI
Intr-o seara rece de toamna, nici-o cina nu e mai potrivita decat o supa fierbinte. Pe langa faptul ca te incalzeste pe loc, supa are si alte beneficii deloc de neglijat. O supa cu legume si carne contine cam toti nutrientii de care ai nevoie, asa ca este perfecta daca esti o femeie ocupata. Nu trebuie sa gatesti un fel din carne si o garnitura, ci ajunge o singura oala cu supa. In plus, exista atatea si atatea variante incat n-ai cum sa te plictisesti.
Supa si cura de slabire
Asta functioneaza mai ales daca esti la cura de slabire. In aceasta situatie, supa e unul din cei mai buni aliati ai tai pentru ca mare parte din ea este apa, asa ca are putine calorii, dar te ajuta sa te saturi. Iar daca ai grija sa o pregatesti cat mai dietetic poti manca supa pe saturate, fara sa-ti faci griji ca te abati de la calea cea dreapta a curei de slabire. Un alt avantaj al supei este hidratarea. Un bol de supa contribuie la cei doi litri de lichide pe care suntem indemnati sa-i bem zilnic. Decat sa bei fortat o jumatate de litru de intr-o seara, mai bine inlocuieste cina cu o supa care te ajuta sa te saturi si sa te hidratezi. Faimoasa supa de varza ajuta in mod cert la slabire, avand in vedere ca nu contine decat legume si apa, insa nu reprezinta o dieta de urmat pe termen lung din cauza carentelor nutritionale care sunt foarte probabile. Problema se rezolva daca ii adaugi putina carne, de orice fel, si ulei de masline care iti ofera in plus proteine, grasimi si vitamine ce nu se gasesc in legume.
De ce este sanatoasa supa
Despre supa de pui se stie clar ca este foarte utila in raceala si gripa. Studiile au demonstrat ca aceasta supa contine o substanta care lupta impotriva inflamatiei, procesul care provoaca simptomele racelii. Evident, supa nu vindeca raceala, dar in mod sigur te simti mai bine dupa ce o mananci. Desi mai este nevoie de multe studii in domeniu, pasionatii de medicina naturista spun ca supele pot sa combata multe boli, in functie de ingredientele folosite. Astfel, se spune ca supa de ceapa este utila pentru cei care au probleme cu circulatia si colesterolul, supa de spanac previne, desigur, anemia, iar supa de varza lupta impotriva obezitatii. In plus, orice supa de legume are efect antioxidant si previne constipatia. Daca nu vrei sa renunti la carbohidrati ii poti pune si crutoane din paine integrala. Si carnea din supa are avantajele ei. Se spune ca oasele si maduva care fierb mult timp in supa elibereaza minerale pretioase intr-o forma usor de asmilat in organismul nostru. Asa ca nu exclude carnea din reteta ta, chiar daca esti la regim. Iar daca vrei cu adevarat o masa completa intr-un singur bol de supa, prepara o reteta ce include branza, sau adauga o lingura de smantana. Afla in pagina urmatoare de ce este sanatoasa ciorba si cum poti prepara o supa sanatoasa rapid si simplu!
Dar ciorba ce are?
N-are nimic! Din contra, este sanatoasa pentru ca ea contine in plus bors sau zeama de varza acra. Intreaba orice persoana mai in varsta si iti va spune cate beneficii au cele doua. Cel putin despre bors se spune ca este detoxifiant, ca scade tensiunea si vindeca orice mahmureala pe loc, lucru valabil si in cazul verzei murate. Chiar daca nu crezi in leacuri babesti, ramane totusi faptul ca atat zeama de varza, cat si borsul sunt rezultate in urma fermentatiei, proces care duce la formarea unor vitamine importante, cele din grupul B. Unele din ele se distrug in timpul fierberii, asa ca e bine sa nu mai fierbi ciorba dupa ce ai pus borsul. Singura situatie in care supa ar fi de preferat in locul ciorbei este in timpul unei raceli. Ciorba este acida, ceea ce poate irita gatul si mai mult, asa ca mizeaza pe supa de pui. Retete simple si sanatoase de supa
Supa de dovlecei • 2 dovlecei potriviti ca marime • 2 cartofi • 1 ceapa • 1/2 capatana de usturoi • Ulei • Sare • Patrunjel • 1 ou
Se caleste ceapa impreuna cu o parte din dovleceii curatati de coaja si taiati cubulete. Se adauga restul de dovlecei, cartofii taiati cubulete si usturoiul pisat. Dupa ce fierb legumele se adauga patrunjelul tocat marunt, se potriveste de sare si se drege cu un ou. Supa crema de mazare • 500 g mazare proaspata sau congelata • 2 morcovi • telina • 1 cartof mare • Verdeata • Sare • Piper
Se pun la fiert morcovul, mazarea, telina si cartoful. Cand au fiert se scot din oala, se paseaza la blender sau cu furculita pana devin un piure, apoi se adauga peste ele zeama in care au fiert sau doar o parte din ea, dupa gust. Se mai da totul in clocot inca o data si se adauga sarea, piperul si verdeata. Supa de ceapa • 4 cepe mari • 1 litru supa clara de legume • Cateva linguri de faina • 100 grame cascaval • Cateva felii de paine • Piper • Sare • Ceapa verde (optional)
Ceapa se taie rondele si se caleste bine in ulei. Se adauga cateva linguri de faina (depinde cat de groasa vrei sa iasa supa), apoi se stinge cu supa de legume. Se adauga sarea si piperul si se lasa la fiert o jumatate de ora. Intre timp, feliile de paine se pun la cuptor cu cate o felie subtire de cascaval deasupra. Cand este gata si supa se serveste in boluri cu cate una-doua felii de paine cu cascaval. Supa de iaurt • 3 iaurturi mici • 1 cana mica de lapte dulce • 2 castraveti • Un pumn de nuci • Sare • Marar
Iaurtul se amesteca cu laptele, iar peste ele se adauga castravetii tocati marunt si scursi bine de apa. Se pun nucile, mararul tocat si sarea, dupa gust.
Sursa: Unica.ro - (Erika Chivu)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.