Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 23 Iun 2010, 16:49
Păi tu operai camera si dădeai sfaturi lui Gabi.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 23 Iun 2010, 16:51
Emil Condor a scris:
Păi tu operai camera si dădeai sfaturi lui Gabi.
Bingo, am şi eu 1 punct?
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 23 Iun 2010, 16:54
Toată viata am crezut că sunt bun ca detectiv!
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 23 Iun 2010, 16:56
Emil Condor a scris:
Toată viata am crezut că sunt bun ca detectiv!
Şi, n-ai făcut nimic în acest sens? O şcoală, un job?
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
Emil Condor
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 23 Iun 2010, 16:58
Da, m-am însurat si am făcut copii!
N-am vrut să bag nevinovati în puscărie!
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 23 Iun 2010, 19:15
Emil Condor a scris:
Da, m-am însurat si am făcut copii!
...
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Dum 27 Iun 2010, 08:52
Primită pe mail de la copilu' meu: George este tipul de om pe care ţi-ar plăcea să-l urăşti: e întotdeauna bine dispus şi are întotdeauna ceva pozitiv de spus.
Dacă cineva îl întreabă cum ii merge, el răspunde:
"Dacă ar fi mai bine de atât, ar fi nevoie de doi oameni pentru atâta bine!"
E un optimist! Dacă un coleg are o zi rea, George reuşeşte întotdeauna să-l facă să vadă partea pozitivă a situaţiei.
Am devenit curios şi într-o zi l-am intrebat:
"Nu înţeleg, nu este cu putinţă să fii optimist în toate zilele, tu cum reuşeşti?"
George îmi răspunse:
"În fiecare zi când mă trezesc, ştiu că am două posibilităţi: Pot să aleg să fiu bine dispus sau pot să aleg să fiu rău dispus. Şi aleg să fiu bine dispus. Când mi se întamplă ceva rău, pot să aleg între a fi o victimă sau pot să aleg să învăţ din ce mi s-a întâmplat. Şi eu aleg să învăţ. De fiecare dată când cineva vine la mine să se lamenteze pentru ceva, pot să aleg între a-i accepta plângerile sau pot alege să-l ajut să vadă latura pozitivă a vieţii. Şi eu aleg întotdeauna partea bună a vieţii."
"Dar asta nu este întotdeauna aşa de usor" i-am spus.
"Ba da, zise George, întreaga viaţă este o problemă de opţiuni. Când îndepărtezi din viaţă tot ceea ce nu contează cu adevărat, totul devine o chestiune de opţiuni. Depinde de tine să alegi cum să reacţionezi la diverse situaţii, tu trebuie să decizi cum să-i laşi pe alţii să-ţi influienţeze atitudinea faţă de viaţă. Tu alegi să fii bine sau rău dispus. Până la sfârşit tu eşti acela care decizi cum să-ţi trăieşti viaţa".
Dupa această discuţie am pierdut legătura cu George, fiindcă mi-am schimbat locul de muncă, dar adesea, când mă regăseam gândindu-mă la cuvintele lui, atunci optam pentru ceva în viaţă în loc să reacţionez la evenimente.
Apoi am aflat că George a avut un accident groaznic la locul de muncă, a căzut de la 18 metri înălţime şi după o operaţie de 8 ore şi după o îndelungată spitalizare a ieşit având o placă de oţel în spate.
M-am dus să-l văd şi l-am întrebat dacă se simte tot atât de bine.
"Vrei să vezi cicatricile mele?"
"Dar cum faci să rămâi pozitiv dupa ce ţi s-a întâmplat?
"În timp ce cădeam, primul lucru care mi-a venit în minte a fost fetiţa mea. Apoi, în timp ce zăceam pe pământ, mi-am zis că pot să aleg între a muri şi a trăi. Şi am ales să trăiesc."
"Dar nu ţi-a fost frică?"
"Atunci când m-au dus la spital şi am văzut expresiile feţelor surorilor şi doctorilor, mi-a fost frică, fiindcă era de parcă se uitau la un om mort. Apoi un infirmier m-a întrebat dacă am alergie şi am răspuns: DA! Toţi m-au privit şi atunci am urlat: sunt alergic la gravitaţie! Toţi au izbucnit în râs şi eu le-am spus: acum operaţi-mă ca un om viu, nu ca pe unul care e deja mort!"
George m-a învăţat că în fiecare zi/moment avem posibilitatea de a alege să trăim o viaţă deplină. Şi este inutil să fim mereu îngrijoraţi pentru mâine, fiindcă fiecare zi vine cu problemele ei cu care trebuie să trăim, şi mâine ne vom gandi la problemele de mâine.
La urma urmei, azi este ziua de mâine pentru care îţi făceai probleme ieri.
Emil Condor
Subiect: Re: "Popasul Meu" Dum 27 Iun 2010, 08:55
yzzy a scris:
"În fiecare zi când mă trezesc, ştiu că am două posibilităţi: Pot să aleg să fiu bine dispus sau pot să aleg să fiu rău dispus. Şi aleg să fiu bine dispus.
Cu deplină certitudine: este alegerea fiecăruia din noi.
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: "Popasul Meu" Lun 28 Iun 2010, 18:48
yzzy a scris:
Primită pe mail de la copilu' meu: George este tipul de om pe care ţi-ar plăcea să-l urăşti: e întotdeauna bine dispus şi are întotdeauna ceva pozitiv de spus.
[...]
Suuuper!
Ai un copil tare bun, Yzzy .
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Lun 28 Iun 2010, 21:13
Cristina a scris:
... Ai un copil tare bun, Yzzy .
Ştiu Cristina, şi sunt tare mândră de ea, pentru că ţinând cont de condiţiile în care a crescut, şi posibilităţile ei şi ale noastre, ştie să aprecieze ceea ce are, fără a pretinde mai mult decât îi putem oferi.
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Dum 04 Iul 2010, 09:50
Sunt 7 ani de când nu mai e printre noi:
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: "Popasul Meu" Dum 04 Iul 2010, 09:54
O, da, si mie imi este dor de muzica lui plina de suflet si iubire .
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: "Popasul Meu" Vin 09 Iul 2010, 07:34
Yzzy, a anuntat azi dimineata la radio, reusita fetitei de 13 ani din Deva, care, impreuna cu tatal ei, au escaladat Mont Blanc-ul. Felicitari!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Vin 09 Iul 2010, 21:30
dolion a scris:
Yzzy, a anuntat azi dimineata la radio, reusita fetitei de 13 ani din Deva, care, impreuna cu tatal ei, au escaladat Mont Blanc-ul. Felicitari!
Mulţumesc Dolion, cu toate că nu am absolut nici un merit în asta. Dar, da! Copila merită felicitări! Mont Blanc e un munte greu de escaladat şi pentru bărbaţi în putere, cu antrenament de-o viaţă, dar pentru un copil? Antrenamentul acesteia a fost de o jumate de an, şi e o mână de copil. Felicitări şi părinţilor!
Emil Condor
Subiect: Re: "Popasul Meu" Sam 10 Iul 2010, 06:10
Am intrat în popasul tău doar să te salut, frumoasă doamnă! Oricând e o plăcere să fiu înconjurat de oameni ca tine!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: "Popasul Meu" Joi 15 Iul 2010, 06:56
Buna dimineata Yzzy, prin ce topic te ascunzi? Vad ca esti online, dar nu te intalnesc! O zi buna sa ai!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Joi 15 Iul 2010, 18:04
dolion a scris:
Buna dimineata Yzzy, prin ce topic te ascunzi? Vad ca esti online, dar nu te intalnesc! O zi buna sa ai!
Bunăziua acum şi ţie Dolion şi celor care mai intră să ne citească sau scrie. Am intrat doar oleacă şi apoi am fugit la lucru. Am crezut că ai fost în concediu, să înţeleg că încă nu ai plecat?
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Joi 15 Iul 2010, 19:31
Buna, Yzzy. Daca ma mut la Deva, imi faci cartea de identitate peste rand, ca sa nu stau la coada? Ma gandesc, cu groaza, la ce ma asteapta in noiembrie, cand trebuie sa imi schimb cartea de identitate. Sunt convins ca si la Timisoara este aceeasi situatie. Stiu cum a fost acum cativa ani, cand a schimbat-o Doina. A stat cateva ore dimineata, ca se depuna actele, si alte cateva ore, ca sa ajunga la poza. Si in noiembrie va fi frig. Mie nu-mi face bine frigul.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Joi 15 Iul 2010, 19:58
nicuvar a scris:
Buna, Yzzy. Daca ma mut la Deva, imi faci cartea de identitate peste rand, ca sa nu stau la coada?
Of course!
nicuvar a scris:
Ma gandesc, cu groaza, la ce ma asteapta in noiembrie, cand trebuie sa imi schimb cartea de identitate. Sunt convins ca si la Timisoara este aceeasi situatie. Stiu cum a fost acum cativa ani, cand a schimbat-o Doina. A stat cateva ore dimineata, ca se depuna actele, si alte cateva ore, ca sa ajunga la poza. Si in noiembrie va fi frig. Mie nu-mi face bine frigul.
Poţi să mergi şi mai repede de expirare. Bagă şi tu o scuză că eşti plecat din ţară în acea perioadă. A mai fost o asemenea situaţie în 2007 după ce am intrat în UE şi se putea circula cu cartea de identitate peste graniţă, dar s-au liniştit apele după 3-4 luni. Ştiu că termenul pe atunci de eliberare era de o lună, poate şi peste, acum e de o săptămână şi mai repede dacă sunt situaţii excepţionale.
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 29 Sept 2010, 15:10
Azi am fost la evidenta populatiei, cu dosarul complet, si a fost foarte bine. Nu era multa lume, dar cand sa depun actele fetele au fost foarte dragute si m-au bagat in fata la poze. Vineri am noua carte de identitate. Nu a trebuit sa invoc nicio scuza. Multumesc de sfat.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
Emil Condor
Subiect: Re: "Popasul Meu" Sam 23 Oct 2010, 21:37
yzzy a scris:
Bunăziua
Bună! Sincer mă bucur să te văd în fiecare zi alături de noi, la Popas! Ne-ai lipsit mult!
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: "Popasul Meu" Sam 23 Oct 2010, 21:40
Yzzy, si eu ma bucur sa te vad din nou
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Joi 11 Noi 2010, 21:19
Nu am să pot înţelege niciodată răutatea gratuită. Doar aşa că nu-ţi place de cineva/ceva alegi să fii rău, ranchiunos, cârcotaş. Cu ce-ţi faci viaţa mai bună dacă ataci de fiecare dată când nu îţi convine ceva? Nu suntem la fel. Nici noi nu suntem perfecţi. De ce nu ne putem suporta unii pe alţii, fiecare cu defectele/calităţile lui. De ce nu putem vedea doar partea bună a fiecăruia?
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: "Popasul Meu" Joi 11 Noi 2010, 22:20
Cu cine vorbesti, Yzzy? Eu am postat deasupra mesajului tau si ma simt vizata.
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Joi 11 Noi 2010, 22:28
Mihaela a scris:
Cu cine vorbesti, Yzzy? Eu am postat deasupra mesajului tau si ma simt vizata.
Coincidenţă. Sunt mai multe asemenea mesaje la care fac referire pe forum. Şi în viaţa reală e la fel, nu?