Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: CINEMA Sam 18 Oct 2008, 20:12
"Raising Helen" ("Mămica de ocazie ") - 2004
Este un film bun, un film foarte placut pentru o dupa masa de week-end. Un film pe care il recomand oricarei persoane peste 12 ani, bun si pentru copii, si pentru parinti, si pentru bunici.
Raising Helen este o comedie romantica despre transformarea pe care o sufera peste noapte o tanara fermecatoare foarte mondena (KATE HUDSON) intr-o mamica cu trei copii. Regizorul Garry Marshall („Pretty Woman”, „Runaway Bride”) reuseste sa dea viata unei comedii, pe cat de induiosatoare, pe atat de navalnice.
Helen Harris (Hudson) are viata pe care a visat-o. Este tanara, frumoasa, plina de succese, cucereste pe toti din jurul ei. Are o cariera grozava in Manhattan, la o agentie de modeling, unde lucreaza pentru celebra si temuta Dominique (HELEN MIRREN). Zilele le petrece la fashion show-uri, iar noptile in cele mai rafinate cluburi. Are doua surori maritate, care au copii care o adora pe matusa lor, Helen. una dintre surori, cea cu tortul, si care este insarcinata, este genul de mama ideala. O familie perfecta, plina de fericire si voie buna.
Stilul ei de viata si cariera sufera o „lovitura” brusca, cand, un simplu telefon schimba totul. Sora ei si sotul, mor intr-un accisdent. Helen se trezeste cu custodia celor trei copii pe cap, nepotii ei, : Audrey (HAYDEN PENETIERRE) de 15 ani, Henry (SPENCER BRESLIN) de 10 ani, si in sfarsit, Sarah (ABIGAIL BRESLIN) de numai cinci ani. Cum sa te transformi peste noapte din super vedeta in super mamica?
Raising Helen part 2
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CINEMA Sam 18 Oct 2008, 20:32
Fara indoiala ca Helen e cea mai cool matusica din New York, dar ce are de-a face o fata stralucitoare, care nu stie nimic despre crescutul copiilor, cu faptul ca trei mici draci trebuie sa mearga dimineata la scoala? Helen intelege repede ca dansatul in cluburi pana in zori nu se potriveste cu orarul de scoala al nepoteilor. Raising Helen part 3
Iar scoala este un imperativ de la care sora ei Jenny (JOAN CUSACK) a sfatuit-o sa nu se abata. Curand, gaseste un consilier pe masura, pastorul frumusel Dan Parker (JOHN CORBETT) care este directorul scolii unde invata copiii. Raising Helen part 4
Helen are de facut acum alegerea vietii ei, intre ceea ce a iubit intotdeauna si ceea ce iubeste acum.
Mie mi-a placut foarte foarte mult filmul, si vi-l recomand din suflet si voua. (mai exista inca multe parti pe Youtube, pentru cine doreste sa vada asa, netitrat)
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
Subiect: Re: CINEMA Sam 18 Oct 2008, 20:44
Of! Prin alte parti "atractive", m-am rugat sapatamani la rand de useri sa urmareasca serialul "Maestrul si Margareta", l-am povestit, le-am pus fragmente de pe youtube ca aproape nu mai aveau nevoie sa vada filmul, dar degeaba! N-a zis nimeni nimic. Nici ca i-a placut, nici ca ba! Poate acum va avea mai mult succes! https://www.youtube.com/watch?v=5g1mqhGRIys Dar mai bine cititi cartea!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CINEMA Dum 19 Oct 2008, 06:27
99% din cazuri, cartea bate filmul ca valoare. De acord cu tine, abba.
bulache Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 616 Data de inscriere : 18/10/2008
Subiect: Re: CINEMA Dum 19 Oct 2008, 10:06
Gusturile nu se discuta.Eu is mort dupa Westernuri si de preferinta cxu Clint Eastwood,superbe dar muzica le la Pt un pumn de dolari e magnifica.
aurora
Subiect: Re: CINEMA Dum 19 Oct 2008, 19:48
Iluzionistul ( The Illusionist ) (2006)
Mie mi-a placut foarte mult. Are o imagine, cum rar am mai vazut.
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CINEMA Dum 19 Oct 2008, 20:07
bulache a scris:
Gusturile nu se discuta.
Hei! Te contrazici acum? Parcă tu si un tepos discutati ceva depre gusturile ce le-ati testat azi în Arad!
La capitolul filme: am văzut asa multe (cândva) că am ajuns la stadiul când îmi trebuie doar 8-10 minute să văd din film si ti-l povestesc până la capăt!
În prezent urmăresc comediile cu plăcere, dar comedii din alea la care să te tâmpesti de râs, un râs prostesc cu dureri de burtă... Adevărul e că nu mai am timp si pentru filme.
aurora
Subiect: Re: CINEMA Dum 19 Oct 2008, 20:20
Emil Condor a scris:
[În prezent urmăresc comediile cu plăcere, dar comedii din alea la care să te tâmpesti de râs, un râs prostesc cu dureri de burtă... Adevărul e că nu mai am timp si pentru filme.
Una din comediile la care am ras asa cum spui, in hohote, cu lacrimi, necontrolat si nestapanit, si prima data, si oridecate ori s-a nimerit sa o mai vad(si am vazut de mai multe ori) a fost
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
Subiect: Re: CINEMA Dum 19 Oct 2008, 20:22
Daaa! Asta e de departe cea mai tare comedie din cate am vazut!
Subiect: Re: CINEMA Lun 20 Oct 2008, 12:23
Emil Condor a scris:
bulache a scris:
Gusturile nu se discuta.
Hei! Te contrazici acum? Parcă tu si un tepos discutati ceva depre gusturile ce le-ati testat azi în Arad!
La capitolul filme: am văzut asa multe (cândva) că am ajuns la stadiul când îmi trebuie doar 8-10 minute să văd din film si ti-l povestesc până la capăt!
În prezent urmăresc comediile cu plăcere, dar comedii din alea la care să te tâmpesti de râs, un râs prostesc cu dureri de burtă... Adevărul e că nu mai am timp si pentru filme.
Pai io am timp uneori si revad cu placere filmele din copilarie .Comediile imi plac mult,enorm,dar cele cu umor adevarat. :roflmao:
aurora
Subiect: Re: CINEMA Lun 20 Oct 2008, 15:40
Am primit de l Mos Craciun "COLECŢIA CARAGIALE" , 7 cd-uri cu filmele facute dupa piesele lui Caragiale.
Interpreti: Grigore Vasiliu Birlic, Alexandru Giugaru, Vasilica Tastaman, Florica Demion, Radu Beligan, Marcel Anghelescu, Carmen Stănescu, Niki Athanasiu, Dem Rădulescu, s.a.
Continut: 1. O noapte furtunoasa _ un film de Jean Georgescu 2. O scrisoare pierduta _ un film de Sica Alexandrescu si Victor Iliu 3. Doua lozuri _ un film de Gheorghe Nagy si Aurel Mihelea 4. D'ale carnavalului _ un film de Gheorghe Nagy si Aurel Mihelea 5. Telegrame - un film de Gheorghe Nagy si Aurel Mihelea 6. Momente si schite (cuprinzand 4 scurt metraje) _ regia Haralambie Boros si Jean Georgescu _ Vizita _ Arendasul roman _ Lantul slabiciunilor _ Politica cu delicatese 7. Mofturi 1900 - un film de Jean Georgescu
Daca il mai gasiti pe undeva de cumparat, vi-l recomand... am ras toata familia pe saturate, de fiecare data cand le-am pus, desi le stiam de o viata.
Subiect: Re: CINEMA Lun 20 Oct 2008, 15:49
Hei ,Birlic era de neegalat,numai figura lui te facea sa razi.
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: CINEMA Lun 20 Oct 2008, 16:51
bulache a scris:
Hei ,Birlic era de neegalat,numai figura lui te facea sa razi.
Nu-i asa? Nici nu trebuia sa-l mai auzi!
Subiect: Re: CINEMA Lun 20 Oct 2008, 20:20
toate filmele lui le-asm vazut.un alt actor care imi place e Iurie Darie si filmele lui comice ca: Baieti nostri; Vacanta la mare;Saniuta dragostei....etc.
Emil Condor
Subiect: Re: CINEMA Joi 23 Oct 2008, 01:58
Mi-au plăcut si filmele românesti - nu te rupeau de realitatea înconjurătoare precum cele americane. Dar mai mult ca filmele mi-a plăcut teatrul românesc pe care, personal l-am considerat unul dintre cele mai bune din lume. Nu stiu dacă în prezent mai e ceva de capul lui, cândva era extraordinar.
aurora
Subiect: Re: CINEMA Joi 23 Oct 2008, 02:46
Emil Condor a scris:
Mi-au plăcut si filmele românesti - nu te rupeau de realitatea înconjurătoare precum cele americane. Dar mai mult ca filmele mi-a plăcut teatrul românesc pe care, personal l-am considerat unul dintre cele mai bune din lume. Nu stiu dacă în prezent mai e ceva de capul lui, cândva era extraordinar.
ESTE ESTE ESTE... asta ma bucur grozav, ca teatrul este foarte bun in bucuresti. Specatcolele se dau cu salile pline, cu bilete rezervate din timp. Si sunt si cateva trupe particulare care merg bine. si se vede ca este apreciat si in strainatate, la festivaluri sau sunt invitati in turnee. E drept ca persoane cum e mama mea, care a vazut marile piese de teatru in marile interpretari si montari, nu agreaza noile montari, mai moderniste, sau jocul actorilor tineri. Am dus-o pe mama la Te atrul National la piesa "Ultima Ora" a lui Mihail Sebastian, o montare noua, moderna, in stil american... a fost deceptionata. Mircea Albulescu a imbatranit, nu mai are puterea de alta data. Tinerelul Claudiu Blont nu i-a placut deloc deloc...are si un stil asa de "paiatza" Eu sunt mai toleranta cu montarile astea noi, moderniste.
Emil Condor
Subiect: Re: CINEMA Joi 23 Oct 2008, 02:57
Mircea Albulescu, încă mai "functionează"? Mă bucur... Cred că are trei sferturi de veac.
aurora
Subiect: Re: CINEMA Mar 28 Oct 2008, 21:50
Ne paraseste o mare Doamna a Teatrului Romanesc... Actriţa Dina Cocea a murit azi-noapte. Bunul Dumnezeu s-o primeasca intru imparatia Sa.
Subiect: Re: CINEMA Lun 10 Noi 2008, 00:37
Mona Lisa Smile ("Zambet de Mona Lisa") (2003)
Mie mi-a placut foaret mult.
in rolul principal Julia Roberts
da, unui asemenea profesor, sa-i mareasca salariul
Subiect: Re: CINEMA Lun 10 Noi 2008, 04:34
aurora a scris:
Ne paraseste o mare Doamna a Teatrului Romanesc... Actriţa Dina Cocea a murit...
Da, o bună actrită ce a făcut si filme de lung metraj, teatru radiofonic, teatru pentru televiziune... Unii dintre noi poate si-o amintesc din Neamul Soimăreştilor, Ştefan cel Mare, Cantemir sau Iancu Jianu. A trăit bine si mult - la 96 de ani ne-a părăsit. Asta e viata...
aurora
Subiect: Re: CINEMA Lun 01 Dec 2008, 20:35
Juno (2007)
Un film care mi-a placut foarte mult si pe care il recomand in special celor cu copii (mici ... adolescenti).
"Vreau sa cred ca doi oameni pot fi, impreuna, fericiti toata viata!"
"Jumatatea ta o sa te vada oricand ca pe lumina ochilor... Asta este omul langa care merita sa fii!"
Citat :
In timp ce majoritatea fetelor de varsta ei sunt ocupate cu upgradarea paginii personale de pe myspace si de cumparaturi, Juno este genul de adolescenta isteata si capabila sa-si traiasca viata dupa propriile-i reguli.
Cu Ellen Page in rolul principal, Juno se prezinta ca o comedie inteligenta despre o adolescenta plina de viata, pe cale sa descopere efectele unei sarcini neplanificate, la doar 16 ani.
Dupa ce a ramas insarcinata, cu "ajutorul" lui Bleeker (Michael Cera), cel pe care-l considera cel mai simpatic coleg de clasa, Juno reuseste sa gaseasca familia "perfecta" pentru viitorul sau copil si nu oricum, ci cu ajutorul prietenei sale celei mai bune, Leah.
In urma socului aferent vestii ca fiica lor si-a inceput viata sexuala tocmai alaturi de "virilul" Bleeker, intreaga familie isi uneste fortele pentru a-i oferi adolescentei tot sprijinul de care ar putea avea nevoie.
Rod al imaginatiei scriitoarei devenite scenarista, Diablo Cody, Juno este un personaj unic, diferit de tot ce s-a putut vedea pana in momentul de fata in filmele de gen.
Regizat de Jason Reitman, creatorul celebrei pelicule Thank you for smoking, Juno a fost deopotriva aclamat de critica si de public si s-a bucurat de incasari spectaculoase de aproape 90 de milioane de dolari, fiind nominalizat la patru Premii Oscar.
Citat :
Chestii memorabile, by Juno "N-am putea lasa scoala balta? As putea pune copilul intr-un cos si sa ti-l trimit.. Stii tu, cum a facut Moise prin stuf." JUNO
Cunoasteti-o pe Juno MacGuff (Ellen Page) – o adolescenta increzatoare, care preia controlul cu nonsalanta si fara niciun pic de efort, in vreme ce trece printr-o aventura emotionala de noua luni spre maturitate. Agera la minte si unica, Juno patrunde in sala de bal a liceului, pe melodia ei - de preferat ceva de la The Stooges - dar dedesubtul acestei imagini, desi nu exista nimic absurd la exterior, e doar o adolescenta care ince¬arca sa inteleaga lumea. In vreme ce majoritatea fetelor de la Dancing Elk isi aduc la zi paginile MySpace sau se duc la cumparaturi la mall, Juno este o adolescenta isteata din Minnesota, care se ghideaza dupa propriile ei reguli. O dupa-amiaza plictisitoare devine orice altceva in momentul in care Juno se hotaraste sa faca sex cu chipesul Bleeker (Michael Cera). Pusa in fata unei sarcini neasteptate, ea si cea mai buna prietena a ei, Leah (Olivia Thirlby) pun la cale un plan pentru a-i gasi copilului nenascut al lui Juno niste parinti din Penny Saver. Pun ochii pe Mark si pe Vanessa Loring (Jason Bateman si Jennifer Garner), un cuplu instarit din suburbii, care abia asteapta sa adopte primul lor copil. Din fericire, Juno se bucura de sprijinul tatalui si al mamei ei vitrege (J.K. Simmons si Allison Janney), care, dupa socul initial provocat de aflarea vestii ca fiica lor are o viata sexuala activa cu virilul Bleeker, isi reunesc fortele pentru a o ajuta pe Juno. Tatal, Mac, o insoteste pe Juno sa-i observe pe viitorii parinti adoptivi, pentru a se asigura de seriozitatea acestora, in vreme ce mama ei vitrega, Bren, o sprijina afectiv pe Juno, in lupta cu prejudecatile comunitatii in care traieste. Cu cat se apropie de data-limita, viata idilica a lui Mark si a Vanessei incepe sa dea semne de prabusire. Toamna se transforma in iarna, iar iarna, in primavara, iar schimbarile fizice ale lui Juno cresc vazand cu ochii. Cu o luciditate remarcabila pentru o adolescenta, Juno detine controlul asupra problemelor ei, aratand o veselie tinereasca atat inteligenta, cat si neasteptata.
"have you seen the search engine?" "yes, it is called 'Google'" "what a silly name for such a vital source" "Well, if you prefer, there is another called 'Yahoo'"
O comedie haioasă. Eddie Murphy este pe de o parte un extraterestru miniatural şi pe de alta parte, nava spaţială care-l poartă pe acesta de pe planeta sa pe Terra, unde trebuie să găsească un misterios dispozitiv ajuns ca prin minune în mâna unui băieţel. Erorile de navigare, precum şi abilităţile "sofisticatei" astronave, sunt sarea şi piperul acestei comedii care abundă în efecte speciale ieftine, strâmbături şi răcnete specifice lui Murphy.
E un film fain de văzut cu copiii.
Subiect: Re: CINEMA Sam 11 Apr 2009, 23:01
Trădător (Traitor)
Mie mi-a placut. Tensionat, captivant si antrenant, bine jucat , problematica incitanta.
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Subiect: Taken - Teroare in Paris Lun 13 Apr 2009, 11:46
Taken - Teroare in Paris
Demult n-am mai vazut un film care sa ma ingrozeasca asa ca si actualitatea a problematicii abordate, ca si duritate a actiunii.
Este un film pe care ar trebui sa il vada adolescentele noastre copile si parintii lor. Chiar daca este film, asemenea retele de trafic de fete tinere exista.
" "Taken" este un thriller plin de actiune si suspans, care evidentiaza probleme grave ale societatii moderne precum traficul de carne vie si coruptia existenta in politica si in interiorul politiei si al serviciilor secrete.
Bryan Mills este un fost agent CIA care s-a mutat la Los Angeles pentru a fi in apropierea rasfatatei lui fiice in varsta de 17 ani pe nume Kim, care locuieste acum impreuna cu mama ei Lenore si cu noul sot al acesteia, bogatul om de afaceri Stuart. La insistentele fostei sotii, Bryan Mills accepta ca Kim sa plece intr-o vacanta de relaxare la Paris, impreuna cu cea mai buna prietena a ei - Amanda. Numai ca in Europa cele doua tinere cad prada unei retele albaneze de traficanti de carne vie, care planifica sa le drogheze si sa le vanda unor arabi ca prostituate de lux, iar tatal lui Kim are la dispozitie numai 96 de ore pentru a le salva de la acest deznodamant tragic, apeland la toate abilitatile sale de fost angajat al CIA si bazandu-se pe sprijinul unui translator albanez si al unui fost membru al Serviciilor Secrete franceze pe nume Jean Claude. Intr-o cursa contra-cronometru, Bryan Mills trebuie sa faca tot ceea ce ii sta in putinta pentru a dejuca planurile periculosilor traficanti, facandu-si dreptate de unul singur. "
Subiect: Re: CINEMA Lun 13 Apr 2009, 13:09
Va recomand un film,care pe mine m-a impresionat ff mult...tema,mult vehiculata si previzionata despre "sfarsitul lumii"...realizarea efectelor speciale este fantastica..un film,care te tine in suspans si pentru iubitorii de SF,un posibil raspuns ;prezentarea pe care o las aici,va spune mai multe...