LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
CINEMA - Pagina 4 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
CINEMA - Pagina 4 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
CINEMA - Pagina 4 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
CINEMA - Pagina 4 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
CINEMA - Pagina 4 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
CINEMA - Pagina 4 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
CINEMA - Pagina 4 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
CINEMA - Pagina 4 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
CINEMA - Pagina 4 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
CINEMA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
CINEMA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
CINEMA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
CINEMA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
CINEMA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
CINEMA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
CINEMA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
CINEMA - Pagina 4 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
CINEMA - Pagina 4 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
CINEMA - Pagina 4 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
efremovivanantonovici comment-143 humanitas problema romana brasov CPSF Limba nicuvar sibiu istorie Fantasy google mediu drumetie reclame internet taieri muzica_traditionala 23 padure politica 1918 Popasul 1 curiozitati
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
CINEMA - Pagina 4 I_vote_lcapCINEMA - Pagina 4 I_voting_barCINEMA - Pagina 4 I_vote_rcap 
Emil Condor
CINEMA - Pagina 4 I_vote_lcapCINEMA - Pagina 4 I_voting_barCINEMA - Pagina 4 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

CINEMA

In jos 
+9
yzzy
dolion
Anahoret
Layla
zuum
bulache
Emil Condor
abba
aurora
13 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

CINEMA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 4 EmptyVin 28 Mai 2010, 18:24

AM VAZUT "EU CAND VREAU SA FLUIER, FLUIER" !!!!!!!!

EXTRAORDINAR! aDEVARAT FILM ARTISTIC! mI-A PLACUT FOARTE MULT.
Un film bine bine facut, tensiune, sentiment, imagine foarte buna, jucat foarte bine. Merita!

Am recitit un interviu cu :Florin Serban. ... intelegand mai bine acum ceea ce spunea.
Citat :
"Nu am facut casting propriu-zis. Am facut un work-shop cu ei in penitenciare,
am fost acolo si am stat cu ei si am lucrat impreuna, la cele doua penitenciare de minori si tineri, Craiova si Tichilesti.
Nu i-am tratat niciodata ca pe niste detinuti ci ca pe niste copii normali.
I-am respectat si m-au respectat, i-am ajutat si m-au ajutat.
Au facut niste lucruri extraordinare si nu tocmai usor.
Ma bucur ca lumea ii gaseste naturali si ma intreaba daca improvizam,
daca stiau ca sunt filmati... In ce se vede acolo, in naturaletea lor sunt luni de munca.
Lucrul cu ei a fost o experienta care pe mine m-a imbogatit spiritual.
Apoi, in film nu joaca doar detinuti.
Joaca George, Ada, Mihai Constantin, Clara Voda.
Cu fiecare am lucrat diferit si fiecare au lasat o bucata de suflet acolo, pe pelicula. "

"Am citit despre Dvs. ca ati studiat filosofia la Cluj, film la Bucuresti si apoi la Columbia.
Prima intrebare ar fi:
la ce bun atata scoala?
(adica: a. Arta se poate invata sau depinde de "inspiratie"?
b. Filosofia v-a folosit vreodata la ceva, in viata reala? )
Apoi:
Din ce ati trait in ultimii 10 ani?
Ce ati sfatui un tanar care vrea sa studieze ceva "nepractic" precum filosofie, litere, arte,
dar parintii ii spun sa faca ASE pentru ca nu va putea trai din "vise"?

Florin Serban.
Citat :
"Ii spun sa inchida ochii si sa isi urmeze visul,
iar atunci cand visul pare sa se risipeasca sa il prinda cu dintii si sa nu ii dea drumul.
Filozofia m-a ajutat foarte mult. M-a ajutat sa fiu obraznic (in sens strict spiritual)
si sa am curajul sa ma iau la tranta cu orice idee.
Mi-a placut in scoala, imi place in continuare, si daca as avea vreme m-as inscrie din nou la scoala.
La Istorie sau la Psihologie. Poate o sa am vreme si o sa ma inscriu.
Pana atunci insa vreau sa fac eu o scoala. O scoala de actorie pentru toata lumea. "

Florin Serban.
Citat :
Daca oamenii care se grabesc sa arunce cu piatra ar privi mai atent si-ar schimba parerea.
Daca, asa cum am intalnit eu, ar intalni un copil de 15 ani, care a fost parasit la nastere si acum, in puscarie, adolescent,
ii scrie scrisori mamei pe care nu a cunoscut-o niciodata, cred ca si-ar schimba parerea.
Sau, imaginati-va ca deschideti ochii intr-o comunitate in care TOATA lumea fura.
Mama, tata, unchii, vecinii. Cel care nu o face e fraier.
De ce fel de forta si tarie de caracter e nevoie sa te ridici, adolescent si sa spui NU?
Inainte sa condamnam, hai sa privim si sa cunoastem.
Filmul meu arunca o privire in directia asta si deschide ochii intr-o anumita masura.

Florin Serban.
Citat :
A fost la inceput o piesa de teatru scrisa de Andreea Valean.
Apoi un scenariu scris de Catalin Mitulescu.
Apoi am aparut eu si am mers mai departe.
Andreea si Catalin au inceput dupa ce au facut o vizita la o casa de corectie si vizita aceea i-a marcat profund.
Eu am vizitat puscarii si pot sa spun ca experienta a fost devastatoare.
Nu ma refer la conditiile de trai, ci la copiii aceia, la ce e in sufletul lor, la vise frante si la inimi zdrobite.
Dupa ce i-am cunoscut trebuia sa spun povestea asta indiferent cum.

Interpretul rolului principal, Silviu,un puscarias, este un tanar tanar inca student, foarte talentat,
George Dan Piştereanu, nascut in Bucuresti, in 12.10.1989, a absolvit liceul Dinu Lipatti, sectia actorie.
In prezent este student la actorie, UNATC. Joaca exceptional.

Interpreta rolului principal feminin o studenta frumoasa la sociologie, este de asemenea o tanara actrita,
Ada Condeescu, nascuta de asemenea in Bucureşti, la 02.07.1988.
A fost spontana si veridica, uneori pare chiar ca improvizeaza.

Filmul te prinde pas cu pas, la inceput este lent, mai "peisagistic", dar actiunea se dezvolta,
scena intalnirii lui Silviu cu mama sa venita din Italia, este zguduitoare.
Si de aici incolo, nu te mai poti dezlipi de ecran, totul devine atat de grav, de incredibil, de paralizant.
Cred ca e este un film din care ar putea invata cei care isi lasa copiii aiurea prin tara.

dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Data de inscriere : 31/05/2009

CINEMA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 4 EmptyVin 06 Aug 2010, 10:59

Top 10 Filme

1. Avatar
2. Eu cand vreau sa fluier, fluier
3. Aminteste-ti de mine
4. Cum sa iti dresezi dragonul (3D)
5. Sherlock Holmes
6. Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarasi, frumoasa e viata
7. Robin Hood
8. Printesa si broscoiul
9. WebSiteStory
10. Scrisori catre Julieta

dolion

dolion

CINEMA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 4 EmptyJoi 02 Dec 2010, 08:51

MGM lanseaza astazi un nou program intitulat "Spotlight - Legaturi de familie", unde vor fi prezentate cateva adevarate clanuri din cetatea filmului.
In fiecare zi de joi din luna decembrie, MGM Channel se concentreaza pe "Legaturile de familie", unde telespectatorii vor face cunostinta cu cinci dinastii de la Hollywood. Huston este prima familie cu trei generatii castigatoare de Oscar.

Henry si Jane Fonda formeaza primul cuplu tata-fiica nominalizat la Oscar in acelasi an, iar cuplul tata-fiu, Donald si Kiefer Shuterland, s-a remarcat printr-un joc actoricesc exceptional. Programul va fi incheiat de familia Penn.

Henry, Peter si Jane Fonda

"Furtuna" (SUA, 1998), film regizat de Jack Bender si nominalizat la Globurile de Aur, este "deschiderea" facuta de MGM pentru aceasta serie. Incepand cu ora 21.30, il vom putea vedea pe Peter Fonda, care interpreteaza rolul lui Gideon Prosper, protagonistul unei povesti de dragoste, despre tradare si libertate. Filmul este reinventarea unui text celebru al lui Shakespeare, eroii fiind dusi de data aceasta in decorul unei insule misterioase aflate pe un brat al fluviului Mississippi, in timpul Razboiului Civil.

Alaturi de Peter Fonda, din distributie mai fac parte Harold Perrineau, John Glover si Katherine Heigl.

Noapte de Oscar

Urmatorul film al seriei incepe la ora 23.05. "Intoarcerea acasa" (SUA, 1978), regizat de Hal Ashby, le-a adus lui Jane Fonda si Jon Voight premiile Oscar pentru Cea mai buna actrita, respectiv Cel mai bun actor. Productia spune povestea a trei oameni a caror viata s-a schimbat radical in timpul Razboiului din Vietnam.

Dupa miezul noptii, de la ora 1.15, e randul celor "12 oameni furiosi", drama regizata de Sidney Lumet (nominalizata la Oscar pentru Cea mai buna imagine, Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu), cu Henry Fonda, J. Cobb, Ed Begley si Jack Klugman.

Sursa: Evenimentul Zilei - (Alis Lupu)

dolion

dolion

CINEMA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 4 EmptyMier 15 Dec 2010, 18:36

Paul Walker si Vin Diesel revin in primavara aceasta la volanul unor noi masini modificate in cel mai nou episod al seriei Fast and Furios, denumit Fast Five. Pe langa cei doi mari actori, ii vom revedea pe Jordana Brewster, Ludacris, Tyrese Gibson, Matt Schulze, Gal Gadot si Tego Calderon, alaturi de care va aparea pentru prima data Dwayne "The Rock" Johnson. Fostul mare wrestler va avea rolul unui agent federal care-i urmareste pe fugarii Brian (Walker) si Dom (Diesel) pana in Rio de Janeiro.