LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
CINEMA - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
CINEMA - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
CINEMA - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
CINEMA - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
CINEMA - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
CINEMA - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
CINEMA - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
CINEMA - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
CINEMA - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
CINEMA - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
CINEMA - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Limba mediu 1918 google politica 1 CPSF Fantasy internet istorie nicuvar comment-143 brasov reclame curiozitati drumetie muzica_traditionala efremovivanantonovici sibiu padure humanitas 23 problema Popasul taieri romana
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
CINEMA - Pagina 3 I_vote_lcapCINEMA - Pagina 3 I_voting_barCINEMA - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
CINEMA - Pagina 3 I_vote_lcapCINEMA - Pagina 3 I_voting_barCINEMA - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

CINEMA

In jos 
+9
yzzy
dolion
Anahoret
Layla
zuum
bulache
Emil Condor
abba
aurora
13 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyDum 06 Sept 2009, 23:39

Filmul "Francesca", de Bobby Păunescu, prezentat la Festivalul de la Veneţia,
a fost interzis în oraşul italian, de reţeaua locală de cinematografe,
după reclamaţiile făcute de deputata Alessandra Mussolini şi de primarul Veronei, Flavio Tosi,
care au sesizat că există în film anumite replici pe care le consideră insultătoare la adresa lor.

În film, un personaj spune la un moment dat:
"Nu ai auzit-o pe acea târfă de Mussolini, care-i vrea morţi pe toţii românii?
/ Non hai sentito quella puttana della Mussolini che vuole morti tutti i romeni?"

"Francesca", a fost aplaudat la scenă deschisă, joi, la Festivalul de la Veneţia,
în ciuda faptului că el conţine insulte la adresa politicienilor italieni şi îi acuză pe locuitorii Italiei de rasism.

"Filmul «Francesca» se referă la lucrurile la care am dori să renunţăm, în căutarea unei vieţi mai bune în altă parte.
Este vorba de o temă actuală despre familie, despre relaţii, despre nevoia de a avea încredere unii în ceilalţi
şi despre necesitatea de a înfrunta riscurile; este şi o oglindă a acestei lumi violente, agresive şi nesigure" (regizorul Bobby Păunescu)

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyLun 07 Sept 2009, 00:10

" Last Chance Harvey " (2008)

https://www.youtube.com/watch?v=HNT2MFVYARE

Un film bun, cu doi actori remarcabili, Dustin Hoffman, Emma Thompson.
O frumoasă poveste de dragoste.

http://www.filmblog.ro/last-chance-harvey-2008.html

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyLun 07 Sept 2009, 00:19

aurora a scris:
" Cocoşul decapitat " regia Radu Gabrea
Adică au pus-o în banca ei pe Udressa?
CINEMA - Pagina 3 876722

Scuză-mă pentru off-topic, Aurora! Era mingea la fileu şi nu m-am putut abţine!
Promit să fiu cuminte! Laughing

Noapte bună!
SmileyCentral.com

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptySam 26 Sept 2009, 19:07

I Love You, Man (2009) (Caut cavaler de onoare)

O comedie traznita! umor, dragoste, prieteni.

Peter Klaven este un agent imobiliar de succes, elegant, serios şi romantic,
care tocmai a cerut-o în căsătorie pe femeia visurilor lui pe nume Zooey
şi se pregăteşte să îşi organizeze nunta împreună cu aceasta.
Numai că Peter nu a avut niciodata un prieten suficient de apropiat
încât să îi propună să îi fie cavaler de onoare la nuntă,
motiv pentru care acceptă să meargă la o serie de întâlniri bizare cu bărbăţi necunoscuţi
în încercarea de a găsi persoana potrivită căreia să îi încredinţeze această împortantă misiune.

După câteva întalniri ratate cu bărbaţi homosexuali care interpretează eronat intenţiile sale,
Peter Klaven îl cunoaşte pe excentricul, fermecătorul şi nonconformistul Sydney Fife,
de care se simte instantaneu atras sufleteşte şi cu care începe să petreacă din ce în ce mai multă vreme.
Spre disperarea lui Peter, cu cât relaţia de prietenie cu Sydney devine mai strânsă,
cu atât legătura de dragoste cu Zooey pare să se deterioreze,
moment în care este pus în situaţia nedorită de a alege între noul lui amic şi logodnica sa.

Imagini din film

https://www.youtube.com/watch?v=kRLf04gH7mc

dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Data de inscriere : 31/05/2009

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 09:15

Multumesc, astazi ma si uit la el; intr-un sfert de ora se downloadeaza! Pare a fi distractiv, cu toate ca am dat peste urmatorul comentariu:

"O comedie sub asteptari
Desi eram sigura ca o sa fie o comedie anosta (trailer-ul nu impresioneaza cu nimic) am fost totusi sa vad si acest film. Am descoperit o poveste formata din cateva momente furate din alte filme de succes ai anilor trecuti, un scenariu slabut si un Paul Rudd chinuit si cu o prestatie actoriceasca sub nivelul afisat in alte productii de acest gen. Ii dau 5 pentru ca am ras o singura data in timpul vizionarii (sigur o sa descoperiti care este "miezul" acestei comedii) si pentru genericul final. Si totusi, cu putina atentie si daruire ar fi putut sa beneficieze de un scenariu decent si relativ original. De vizionat o data si atat ! "

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 08 Oct 2009, 00:45

aurora a scris:
Filmul "Francesca", de Bobby Păunescu, prezentat la Festivalul de la Veneţia,
a fost interzis în oraşul italian, de reţeaua locală de cinematografe,
după reclamaţiile făcute de deputata Alessandra Mussolini şi de primarul Veronei, Flavio Tosi,
care au sesizat că există în film anumite replici pe care le consideră insultătoare la adresa lor.

În film, un personaj spune la un moment dat:
"Nu ai auzit-o pe acea târfă de Mussolini, care-i vrea morţi pe toţii românii?
/ Non hai sentito quella puttana della Mussolini che vuole morti tutti i romeni?"

"Francesca", a fost aplaudat la scenă deschisă, joi, la Festivalul de la Veneţia,
în ciuda faptului că el conţine insulte la adresa politicienilor italieni şi îi acuză pe locuitorii Italiei de rasism.

"Filmul «Francesca» se referă la lucrurile la care am dori să renunţăm, în căutarea unei vieţi mai bune în altă parte.
Este vorba de o temă actuală despre familie, despre relaţii, despre nevoia de a avea încredere unii în ceilalţi
şi despre necesitatea de a înfrunta riscurile; este şi o oglindă a acestei lumi violente, agresive şi nesigure" (regizorul Bobby Păunescu)

Cinema – acces autointerzis

de Cristian Tudor POPESCU | 08 OCTOMBRIE 2009

"Cretinu ăsta de cetepeu..." Dacă această replică ar fi pusă în gura unui personaj care citeşte un ziar într-un film românesc
de actualitate şi dacă subsemnatul aş cere interzicerea filmului, atunci aş fi cu adevărat cretin.
Replica din film nu reprezintă părerea despre mine a regizorului sau scenaristului sau actorului care o rosteşte,
este un fragment de dialog ficţional care implică o persoană publică.
Este el plauzibil? Bineînţeles, pe Internet sunt destui cretineţi care au un scop în viaţă în a mă insulta.
E de prespus că destui români care au fost sau vor să plece în Italia au în cap sau în gură expresia "târfa lui Mussolini".
Reacţia Alessandrei Mussolini la "Francesca" lui Bobby Păunescu este cea a unei persoane incapabile să înţeleagă
contractul elementar de ficţiune încheiat între regizor şi spectator.
Până să fie interzis filmul, doamna în chestiune îşi interzice singură accesul la cinema.
Singura ipoteză salvatoare pentru ea e să fi fost înţeleasă cu realizatorii "Francescăi" în termeni de reclamă...

Culmea mi s-a părut că şi tânărul regizor Păunescu face acelaşi lucru ca nepoata Ducelui: îşi interzice accesul la cinema.
"Francesca" este bine filmat, bine sonorizat, dialogurile sunt verosimile, ca şi decorurile, dau impresia de real,
Monica Bârlădeanu joacă exact, fără note false. Mihai Dorobanţu face un rol memorabil de cămătar ţigan,
periculozitate senină şi continuă, cruzime relaxată, gata de explozie, o mamba neagră, grasă şi lentă.
Scena în care Remulus Cămătarul inventează pe loc o partidă de sex între el şi Francesca,
servindu-i-o în figură iubitului ei Miţă, e remarcabilă. Obscenităţile de limbaj PPF, marca "Marfa şi banii" al lui Cristi Puiu,
producător al "Francescăi", nu sunt deranjante. Ceea ce nu m-a împiedicat la sfârşitul proiecţiei să mă întreb:
de ce am văzut eu această peliculă? De ce a făcut-o autorul ei?

Trama e simplă şi des utilizată după anul 2000 în "noul cinema" românesc:
un tânăr intră în - - - (ca să vorbesc în argoul generaţiei), are de dat nişte bani mulţi la un termen fatal, mai e şi o fată cu el.
"17 (sau 18) minute prea târziu", cu Andi Vasluianu sau "Furia" al lui Radu Muntean sunt primele exemple care îmi vin în cap.
Personajele evoluează liniar şi previzibil, nu suferă nici o schimbare de la început până la sfârşit,
nu stârnesc (cu excepţia lui Remulus) participare, ataşament sau repulsie, cadrele corect construite se succed fără umor,
fără tensiune, fără tristeţe sau spaimă. În "Francesca" totul este realist, mai puţin reflexul sentimentului în spectator.
Emblematic este finalul, în care Francesca plânge în hohote:
dl. Bobby Păunescu n-a înţeles faptul că în momentele autentice de cinema nu se mizează pe râs pentru a face spectatorii să râdă
(ca hohotele pe bandă declanşate în seriale) şi nici pe plâns ca să le umezeşti ochii.

Singurul simţământ cu care eventual poţi pleca de la "Francesca" este:
Viaţa e grea, mai ales când ţi-o complici singur sau Nu împrumutaţi bani de la ţigani.
Echivalentul în literatură este neînchegarea în proză a materiei prozastice.
În zaţul pe care îl lasă pelicula pe fundul ceştii nu se poate citi nici o figură.
Dl. Bobby Păunescu a învăţat acasă la Cristi Puiu cum se face un film.
Mai are să înveţe (şi asta n-o poate face decât singur) la ce este bun filmul."

ctp@gandul.info

yzzy

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Varsta : 60
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 08 Oct 2009, 20:49

Acuma nu vreau eu să mă dau mare critic...
Nu îmi plac filmele româneşti, actuale... :really: Într-adevăr nu am văzut Francesca, dar filmele noastre nu îmi lasă nici un sentiment după vizionare, nici de bine, nici de rău, nu mă pun nici să gândesc, nici nu mă relaxează, prezintă doar realitatea, aşa cum o ştiu... scratch
Asta simt eu... No

Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyVin 09 Oct 2009, 09:11

yzzy a scris:
Acuma nu vreau eu să mă dau mare critic...
Nu îmi plac filmele româneşti, actuale... :really: Într-adevăr nu am văzut Francesca, dar filmele noastre nu îmi lasă nici un sentiment după vizionare, nici de bine, nici de rău, nu mă pun nici să gândesc, nici nu mă relaxează, prezintă doar realitatea, aşa cum o ştiu... scratch
Asta simt eu... No

Din pacate, exact la fel simt si eu...

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyDum 18 Oct 2009, 02:14

Arlington Road (1999)

Un film care m-a si speriat! Am stat intr-o tensiune, suspans.. si s-a si terminat nasol.
Un film care te enerveaza, pentru ca este nedrept, este infricosator.
Cine ne sunt vecinii? cine sunt cei pe care ii primim cu buna credinta in casa noastra?

Filmul mi-a placut, este de vazut, dar... gandul ca ar putea fi real...

https://www.youtube.com/watch?v=nk2CPzIgBRo"

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyDum 08 Noi 2009, 19:50

" Up "(2009) "Deasupra tuturor"

Un desen animat superb, un film pentru intreaga familie, amuzant, emotionant, sensibil.
Mi-a placut tare mult, l-as revedea cu mare placere.

http://www.cinemarx.ro/filme/Up-Deasupra-tuturor-388085.html

https://www.youtube.com/watch?v=USpI6Jzl3No

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 03 Dec 2009, 13:09

Dragoş Bucur, selecţionat în programul Shooting Stars de la Berlinală

Dragoş Bucur este unul dintre cei zece actori europeni selecţionaţi să participe la programul Shooting Stars,
ce are loc în perioada 13-15 februarie 2010, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Shooting Stars reprezintă o iniţiativă europeană ce are drept scop promovarea celor mai talentaţi tineri actori
europeni ai anului, cărora le facilitează întâlnirea cu actori consacraţi, regizori şi producători de renume.
De-a lungul anilor, Shooting Stars a lansat carierele internaţionale ale unor nume precum
Rachel Weisz, Daniel Bruhl, Melanie Laurent, Daniel Craig, Franka Potente ş.a.

Dragoş Bucur este cel de-al treilea român, după Maria Popistaşu (2007) şi Anamaria Marinca (2008),
selecţionat în cadrul acestui prestigios program internaţional.
Motivaţia juriului pentru nominalizarea lui Bucur a fost:
"Actorul ne aminteşte de cântăreţul vrăjitor din Hamelin, cel cu fluier fermecat.
El se dedică cu atâta intensitate interpretării, încât publicul nu are de ales şi trebuie să-l urmeze.
Cu enorm de multă precizie, el dă viaţă conflictelor interioare ale personajelor sale şi efectul este fascinant".

Dragoş Bucur are 32 de ani, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică,
secţia Actorie şi a început să joace la teatrul Podul, sub îndrumarea profesorului Cătălin Naum.
Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film.
A jucat în "Marfa şi banii", regizat de Cristi Puiu, "Furia", "Hârtia va fi albastră" şi "Boogie",
toate în regia lui Radu Muntean, şi în filmul "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu.

Cel mai recent rol al lui Dragoş Bucur este cel din filmul "Marţi, după Crăciun", în regia lui Radu Muntean,
lungmetraj care este în producţie. Cu câteva luni în urmă, actorul a încheiat filmările la "The Way Back",
în regia lui Peter Weir, peliculă care îi are în distribuţie pe Colin Farrell şi Ed Harris.

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 03 Dec 2009, 13:24

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 03 Dec 2009, 13:31

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 03 Dec 2009, 13:34

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptySam 12 Dec 2009, 22:36

"Filmul "Noiembrie, ultimul bal", în regia reputatului regizor Dan Piţa, avea premiera în luna noiembrie a anului 1989.
A fost... "ultimul bal"? În mod premonitoriu da, deoarece nu trebuie să omitem faptul că, dacă e să ne întoarcem în timp,
ne aflăm în preajma celui de-al XIV-lea Congres de la 20 noiembrie 1989.
Dan Piţa a povestit şi a tot povestit istoria necenzurată a acestui film, dar nu e niciodată prea mult,
pentru că poveştile de acest gen trebuie mereu spuse."

http://www.jurnalul.ro/stire-cinemateca/noiembrie-ultimul-bal-529095.html
...
CREATIVITATE CENZURATĂ
"Aveaţi predilecţie pentru filme interzise?" "Într-adevăr, după oprirea filmului «Faleze de nisip» în 1983,
câţiva ani am avut acest statut, de «interzis»", spune regizorul Dan Piţa.
"Nu era o interzicere pe faţă. Ea se concretiza prin respingeri repetate ale scenariilor propuse şi nedifuzarea corectă a filmelor.
A început cu «Nunta de piatră» şi a continuat cu «Filip cel bun».
Motivele pentru amânarea premierelor se găseau mereu: ba că sunt prea dure, ba că nu este un moment potrivit...
...
Şi a venit "Noiembrie, ultimul bal". "V-aţi inspirat după nuvela «Locul unde nu s-a întâmplat nimic» de Mihail Sadoveanu".
"Filmul propune o meditaţie asupra mizeriei umane, a plafonării vieţii de provincie pe care o suportă un om educat, plin de idealuri.
De fapt e vorba despre un proces interior cauzat de sinuciderea fetei, pe care eroul şi-l face ca pe o autoanaliză.

De la proza lui Sadoveanu până la film multe lucruri erau de pus la punct.
În primul rând, autorul romanului face o analiză fină a unui personaj misogin, egoist şi incapabil să intervină în propria-i viaţă.
El priveşte totul ca şi cum ar fi un martor, şi nicidecum un personaj implicat. Pentru el, totul este permis.
Poziţia aceasta comodă, dar şi lipsită de implicare îi creează pentru început o oarecare detaşare, dar este o neutralitate falsă:
toţi ochii sunt aţintiţi asupra lui. El e singurul care poate mişca obştea, oraşul, e singurul care poate îndrepta lucrurile,
e singurul care o poate salva pe tânăra femeie, faţă de care are, fără să-şi manifeste intenţiile, obligaţii morale şi o gingaşă afecţiune."

Mie mi-a placut mult. Are o imagine perfecta!

Stefan Iordache, face un rol deosebit.
"UN MARE ACTOR
Ce a însemnat Ştefan Iordache pentru regizorul Dan Piţa?
http://www.jurnalul.ro/stire-cinemateca/noiembrie-ultimul-bal-529095.html

"Cum adică, în România nu se întâmplă nimic? El a luat termenul generic al nuvelei şi l-a localizat în România.
Atunci am hotărât să-i zicem «Noiembrie, ultimul bal».
În noiembrie 1989 a fost şi ultimul congres al partidului şi noi am avut premiera cu puţin timp înainte de el.
Nu ştiu cine din CC a văzut filmul şi a mers la conducerea Cinematografiei.
Chiar a fost pentru ei ultimul bal. Deci există şi coincidenţe premonitorii.

A fost un film greu, cu un personaj care trece din vis în realitate.
Nu semăna cu «Glissando», dar aveam un reper, ştiam cam ce anume mă paşte.
Un film greu, un operator extraordinar, Călin Ghibu, o parteneră care habar n-avea de cinema, balerina Şoimiţa Lupu.
Am filmat jumătate la Craiova, jumătate la Bucureşti.
Un film care m-a chinuit, în sensul bun al cuvântului, ca şi «Glissando», ca şi «Concurs».
O atmosferă de lucru extraordinară, cu repetiţii, pentru că Dan, ca şi Daneliuc, are mania repetiţiilor".

Filmului i-a venit rândul să iasă în premieră tocmai în luna noiembrie a anului 1989.
"El fiind gata din 1988, dar, pentru că nu avea titlul corespunzător (n.r.- respectiv «Locul unde nu s-a întâmplat nimic»),
nu a fost difuzat decât în toamna lui 1989", spune Dan Piţa.
Dar... "Când l-a văzut «cineva» pe bulevard la Scala a sărit ca ars şi a ţipat:
«Ce-i cu ăsta, ultimu' bal? Congresu' nostru e ultimu' bal?!».

Urma congresul din noiembrie. Acesta a fost cu adevărat ultimul bal!", încheie regizorul Dan Piţa."

Personajul feminin, Daria Mazu, interpretată de Şoimiţa Lupu, pe atunci balerină la Opera Română.
în prezent face parte din compania de balet a Teatrului Massimo din Palermo.
Am avut placerea sa o gasesc intr-un videoclip pe youtube, care mi-a placut mult

https://www.youtube.com/watch?v=ARb-djDQmnU

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyDum 27 Dec 2009, 12:51

NY Times: "Poliţist, Adjectiv" este un exerciţiu intelectual

Poliţist, adjectiv“, câştigătorul din acest an la Festivalul de la Cannes

"Poliţist, Adjectiv" este un film neconvenţional din genul peliculelor despre crimă şi sistemul judiciar,
scopul lui fiind să le pună privitorilor mintea la contribuţie,
se arată într-o recenzie publicată vineri de New York Times.

...........

Filmul lui Porumboiu a fost inclus într-un top al celor mai bune 10 pelicule ale anului, realizat de „Hollywood Reporter".

VIDEO

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyMar 29 Dec 2009, 08:02

Inventia Minciunii (Septembrie 2009; Comedie)

“The Invention of Lying” este una dintre cele mai reusite comedii ale anului. Actiunea acestui film original se petrece intr-o lume in care nimeni niciodata nu a indraznit sa minta, o lume in care minciuna nu s-a inventat. Desi ati crede ca o astfel de lume este perfecta, adevarul e ca-i foarte departe...

Sus In jos
aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyMier 20 Ian 2010, 10:40

Un film SUPERB, absolut superb...

No Reservations (2007) Fără reţineri

Cu
Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart

CINEMA - Pagina 3 No-reservations-532722l-175x0-w-b972b28c

http://www.cinemagia.ro/filme/no-reservations-fara-rezervari-fara-retineri-16529/

Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyMier 20 Ian 2010, 18:44

Chiar azi dimineata l-am revazut cu Doina. Ne-a placut intotdeauna. E cu bucatari. Very Happy

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Eu cand vreau sa fluier, fluier   CINEMA - Pagina 3 EmptyLun 22 Feb 2010, 00:28

Eu cand vreau sa fluier, fluier"

CINEMA - Pagina 3 Image-2010-02-20-6940832-41-florin-serban-premiile-berlin

Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", regizat de Florin Serban (35 de ani),
a castigat Ursul de Argint - Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Berlin, precum si premiul Alfred Bauer pentru inovatie artistica.

https://www.youtube.com/watch?v=tqeTqmfjOOg

http://www.cinemagia.ro/filme/eu-cand-vreau-sa-fluier-fluier-29132/

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Filme şi podurile care le-au făcut celebre   CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 25 Feb 2010, 16:57

Filme şi podurile care le-au făcut celebre

CINEMA - Pagina 3 2vnqo76 " The Bridges of Madison County " (1995)
a fost filmat in Madison din statul american Iowa,
iar podurile le-au servit lui Meryl Streep şi lui Clint Eastwood
drept decor pentru o poveste de iubire furtunoasă plasată în anii '60.
Era timpul revoluţiei sexuale, a drepturilor civile şi a hipioţilor militanţi pentru pace,
iar Francesca, deşi căsătorită, nu se poate împotrivi iubirii pe care o simte pentru fotograful Robert.
Motivul care-l aduce pe Robert prin acele părţi şi care prilejuieşte momente de vis între cei doi îndrăgostiţi, este colecţia de poduri acoperite cu care se mândreşte ţinutul.
Podul Roseman în special îţi rămâne întipărit în minte, locul primilor fiori ai dragostei şi
unde Robert şi Francesca au ales să-şi petreacă eternitatea împreună.

Doi oameni obisnuiti. O intalnire intamplatoare. O poveste de dragoste extraordinara.
Laureatii premiului Oscar, Clint Eastwood si Meryl Streep sunt starurile acestei povesti pasionale
despre doua existente irevocabil unite de "Podurile din Madison County".
Solitarul fotograf Robert Kincaid ajunge in pitorescul Madison County, Iowa
ca sa fotografieze faimoasele poduri pentru revista "National Geographic".

Prizoniera a unei vietii previzibile, sotia si mama Francesca Johnson (Meryl Streep)
nu indraznette sa spere la mai mult. Kincaid se opreste la ferma femeii pentru a afla drumul.
Intalnirea evolueaza intr-o prietenie si o dragoste care le transforma amandurora destinele si inimile...
dar brutalitatea unor decizii pripite ii va urmari pentru tot restul vietii.

Inspirat de best –seller-ul lui Robert James Waller si
regizat cu sensibiliate de un monstru sacru al ecranului american, Clint Eastwood,
filmul este povestea dulcea-amaruie a unei iubiri nemuritoare,
la fel de durabila ca "Podurile din Madison County".

https://www.youtube.com/watch?v=3bClztu2xao&feature=player_embedded

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: OSCAR 2010   CINEMA - Pagina 3 EmptyDum 07 Mar 2010, 20:45

A venit ziua cea mare... peste cateva ore se vor decerna presmiile OSCAR 2010.

CINEMA - Pagina 3 4cf2203a6d1c77aa725196bd07513625

Ati dat vreun pronostic?

Multi dintre voi ati vazut deja AVATAR. Va castiga?

Dar celelalte fime, le-ati vazut?

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyDum 07 Mar 2010, 20:50

Nominalizările pentru Premiile Oscar 2010

Lungmetrajul „The Hurt Locker”, povestea unei echipe de genişti americani în războiul din Irak,
este cotat de către specialişti cu prima şansă la Oscarul pentru Cel mai bun film,
devansând “Avatarul” lui James Cameron, preferat de public.

Dacă va obţine trofeul, “The Hurt Locker” va deveni producţia cu cele mai mici încasări care a câştigat Oscarul.
Totodată, regizoarea filmului, Kathryn Bigelow, poate deveni prima regizoare care primeşte Oscarul.

“The Hurt Locker” a realizat încasări de doar 15 milioane de dolari din vânzarea de bilete,
în timp ce competitorul “Avatar” are cele mai mari încasări din istorie, de aproape două miliarde de dolari, scrie “The Independent”,
adăugând că noul sistem folosit pentru alegerea celei mai bune pelicule ar putea defavoriza “The Hurt Locker”.

Pentru categoria Cel mai bun film candidează şi
“The Blind Side”, “District 9”, “An Education”, “Inglourious Basterds”, “Precious”, “Up in the Air”.

Cel mai bun regizor
James Cameron (“Avatar”), Kathryn Bigelow (“The Hurt Locker”), Quentin Tarantino (“Inglourious Basterds”),
Lee Daniels (“Precious”), James Reitman (“Up in the Air”)

Cel mai bun actor în rol principal
Nominalizaţii sunt Jeff Bridges (pentru rolul din “Crazy Heart”), George Clooney (“Up in the Air”),
Colin Firth (“A Single Man”), Morgan Freeman (“Invictus”), Jeremy Renner (“The Hurt Locker).

Cea mai bună actriţă în rol principal
Sandra Bullock (“The Blind Side”), Helen Mirren (“The Last Station”), Carey Mulligan (“An Education”),
Gabourey Sidibe (“Precious”) şi Meryl Streep (“Julie&Julia”).

Favorita Sandra Bullok a primit, sâmbătă, Zmeura de Aur pentru cea mai slabă actriţă a anului,
pentru rolul din comedia “All About Steve”.

Actori în roluri secundare
Austriacul Christoph Waltz, nominalizat la această categorie pentru “Inglourious Basterds”,
şi actriţa Mo'Nique, pentru rolul din “Precious”,
se află de câteva luni de zile în fruntea tuturor pronosticurilor pentru Oscarurile pentru rol secundar.

Cel mai bun film într-o limbă străină
“Ajami” (Israel), El Secreto de Sus Ojos” (Argentina), “The Milk of Sorrow” (Peru),
“Un Prophete” (Franţa), “The White Ribbon” (Germania).

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyLun 08 Mar 2010, 11:59

Cu un total de 6 premii castigate din 9 nominalizari,

drama de
razboi " Hurt Locker " invinge la categoriile importante la care a fost
nominalizat:

Cel mai bun Film,
Cel mai bun Regizor (Kathryn Bigelow,
prima femeie ce castiga acest premiu in istorie!),
Cel mai bun
Scenariu,
Cel mai bun Editing si
Cel mai bun Sunet - ambele premii.

Competitorul numarul unu, " Avatar ", a castigat doar 3 premii, cele la
care toata lumea se astepta:
Cele mai bune Efecte Vizuale,
premiul
pentru Cinematografie si
Art Direction.

Ma bucur pentru Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal Sandra Bullock ("The Blind Side"),
mie imi place tare mult!
Sandra Bullock a devenit prima actrita care si-a adjudecat, in acelasi an, Oscarul si Zmeura de Aur.

Iata marii castigatori:

Cel mai bun film: The Hurt Locker

Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal: Sandra Bullock (The Blind Side). Bullock a devenit prima actrita care si-a adjudecat, in acelasi an, Oscarul si Zmeura de Aur.

Cel mai bun actor in rol principal: Jeff Bridges pentru Crazy Heart

Cea mai buna actrita in rol secundar: Mo'nique pentru Precious: Based on the novel Push by Saphire

Cel mai bun actor in rol secundar: Christopher Waltz pentru Inglorious Basterds

Cel mai bun scenariu: Mark Boal pentru The Hurt Locker

Cel mai bun scenariu adaptat: Precious: Based on the novel Push by Saphire

Cel mai bun montaj: Bob Murawski si Chris Innis pentru The Hurt Locker

Cea mai buna scenografie: Avatar. Echipa a fost formata din Rick Carter, Robert Stromberg si Kim Sinclair.

Cea mai buna imagine: Avatar. Premiul i-a fost acordat lui Mauro Fiore.

Cele mai bune costume:
The young Victoria. Creatoarea costumelor a fost Sandy Powell care mai
are in palmares doua Oscaruri, pentru costumele din The Aviator si
Shakespeare in Love.

Cele mai bune efecte vizuale:
Avatar. Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham si Andrew R.
Jones au realizat efectele vizuale pentru filmul lui James Cameron.

Cea mai buna coloana sonora: Up. Michael Giacchino a fost cel care a obtinut statueta.

Cel mai bun cantec original: Crazy Heart - T-Bone Burnett, Ryan Bingham ("The Weary Kind")

Cel mai bun mixaj de sunet: The Hurt Lokcer. Statuetele le-au fost inmanate lui Paul N.J. Ottosson si Ray Beckett.

Cel mai bun montaj de sunet: The Hurt Locker. Paul N.J. Ottosson a fost cel care a ridicat premiul.

Cel mai bun documentar: The Cove. Louie Psihoyos si Fisher Stevens au fost cei care au preluat statueta.

Cel mai bun documentar scurt metraj: Music by Prudence

Cel mai bun machiaj: Star Trek

Cel mai bun film intr-o limba straina: El Secreto de Sus Ojos (Argentina)

Cel mai bun film de animatie: Up Mie mi-a placut foarte mult !!!

Cel mai bun scurtmetraj de animatie: Logorama. Nicholas Schmerkin se afla la primul Oscar.

Cel mai bun scurt metraj: The new tenants, regizat de Joachim Back.

Show-ul in sine a fost unul fabulos, realizat la standardele impuse de
Hollywood,
cu o coregrafie impecabila si un "look" senzational.
Cei doi
prezentatori, Steve Martin si Alec Baldwin, nu s-au lasat mai prejos si

au format un duet aproape perfect, chiar daca momentele comice ale lui
Steve sunt de neegalat.

Glumele au fost de tot felul, pe
subiecte "fierbinti" (razboi, rasism, evrei) si multe aluzii
la ce se
intampla cu industria de film in momentul de fata.
Multi au replicat,
mai mult sau mai putin subtil, la atitudinea de "king of the world" a
lui James Cameron,
iar prezentatorii au fost nevoiti sa-si puna
ochelari 3D pentru a-l putea privi.

De data aceasta,
Hollywood-ul a transmis un mesaj clar.
Filmele sunt despre intamplari,
povesti, momente.
Despre subiect si despre povestea din fata camerei,
dar si din spatele ei.
Nu conteaza bugetul, numele mari sau tehnologia.

Conteaza emotia pe care o transmite un film publicului, iar
castigatorul de anul acesta o face exceptional.

aurora

aurora

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 EmptyJoi 15 Apr 2010, 14:02

Papan Chilibar din "Eu când vreau să fluier, fluier", reţinut de Poliţie pentru jaf

Papan Chilibar, actorul amator care a deţinut un rol secundar în filmul de succes "Eu când vreau să fluier, fluier",
a fost reţinut ieri de Poliţie, împreună cu alţi doi tineri, pentru că ar fi spart mai multe locuinţe din Capitală,
au declarat, pentru NewsIn, oficiali din Poliţia Capitalei.

Cei trei ar fi participat la jafuri împreună cu alţi doi tineri, unul aflat deja în arest,
fiind cercetat într-un alt dosar, iar celălalt căutat încă de Poliţie.
Potrivit poliţiştilor, cei cinci ar fi spart cel puţin trei locuinţe din sectorul 3, ultimul jaf avînd loc în ianuarie.
Tinerii plecau din locuinţe cu banii şi bunurile de valoare ce putea fi uşor transportate.
În vârstă de 20 de ani, Papan Chilibar a mai fost închis, tot pentru spargeri de locuinţe.

Continut sponsorizat

CINEMA - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: CINEMA   CINEMA - Pagina 3 Empty

Sus In jos

CINEMA
Sus 
Pagina 3 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: DIVERTISMENT :: ACTIUNEA "DIVERSE"-
Mergi direct la: