LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
comment-143 brasov Limba 1 23 mediu internet google curiozitati drumetie reclame istorie padure nicuvar muzica_traditionala Fantasy 1918 sibiu CPSF humanitas problema romana politica Popasul efremovivanantonovici taieri
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Adevaratul crestin - Pagina 3 I_vote_lcapAdevaratul crestin - Pagina 3 I_voting_barAdevaratul crestin - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
Adevaratul crestin - Pagina 3 I_vote_lcapAdevaratul crestin - Pagina 3 I_voting_barAdevaratul crestin - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Adevaratul crestin

In jos 
+13
delta
j0oke
Diaporevomenos
Cristina
ACCENT
abbilbal
abba
Anahoret
Ciprian
aurora
Emil Condor
zaraza26
zuum
17 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

Adevaratul crestin - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyDum 25 Ian 2009, 09:31

Nu ultima, ci prima reactie la...moft. Iar eu nu ma obosesc la moft.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyDum 25 Ian 2009, 12:59

zaraza26 a scris:
Si pe adevaratul crestin unde l-ati pierdut? oh da!

Pe undeva pe Calea Lactee. A trebuit să facă săracul om un scurt popas pentru a nu-şi uda nădragii. Că probabil şi pe acolo este frig şi îngheaţă nădragii uzi.

zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyDum 25 Ian 2009, 22:17

abbilbal a scris:
zaraza26 a scris:

Pe undeva pe Calea Lactee. A trebuit să facă săracul om un scurt popas pentru a nu-şi uda nădragii. Că probabil şi pe acolo este frig şi îngheaţă nădragii uzi.

Asta e interesant! Punctul comun dintre crestinii adevarati si aia neadevarati este mama natura care-i trimite la tufis de urgenta fie ca fac cruce si fie ca nu!
Sus In jos
ACCENT

Numarul mesajelor : 785
Data de inscriere : 03/12/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyLun 06 Apr 2009, 11:37

zaraza26 a scris:
Şi uite ce scrie Zuum.
Citat :
Punctul comun dintre crestinii adevarati si aia neadevarati este mama natura care-i trimite la tufis de urgenta fie ca fac cruce si fie ca nu!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyLun 06 Apr 2009, 12:43

ACCENT a scris:
zaraza26 a scris:
Şi uite ce scrie Zuum.
Citat :
Punctul comun dintre crestinii adevarati si aia neadevarati este mama natura care-i trimite la tufis de urgenta fie ca fac cruce si fie ca nu!

A continuat ideea lui Abbilbal. Tu vrei sa stam crispati ca la o sedinta a partidului comunist?
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
ACCENT

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMar 07 Apr 2009, 08:59

Eu vreau să fac armată cu Zuum, pînă se lasă de bruiaj.
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMar 07 Apr 2009, 09:07

ACCENT a scris:
Eu vreau să fac armată cu Zuum, pînă se lasă de bruiaj.
Vezi sa nu vrea si altii sa faca armata cu tine, pina te lasi de obsesia asta cu Zuum Wink ...
Nu crezi ca ar fi mai bine sa beti o bere-mpreuna Very Happy ?
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMar 07 Apr 2009, 09:39

Păi mă las de obsesie şi-aşa, că Zuum nu mai are spor la bruiaj.
Şi vom merge şi la o bere. Chiar te invităm şi pe tine. Dar eu ofer bere fără alcool.
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMar 07 Apr 2009, 09:44

ACCENT a scris:
Păi mă las de obsesie şi-aşa, că Zuum nu mai are spor la bruiaj.
Şi vom merge şi la o bere. Chiar te invităm şi pe tine. Dar eu ofer bere fără alcool.
Multumesc pentru invitatie, Accent! Poate ar fi frumos sa ne-ntilnim cit mai multi, odata. Insa eu am sa vin cu sufletul meu pereche, daca nu va e cu banat Very Happy ...
ps: eu beau numai bere fara alcool (Bavaria e favorita mea), iar sotul meu la fel, nu bea alcool deloc.
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMar 07 Apr 2009, 09:49

Va fi o adevărată plăcere, mai ales că se măreşte grupul. Putem discuta auzibil şi vizibil, nu numai virtual, despre ,,adevăratul creştin". Oare cînd va fi ziua aceea?
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMar 07 Apr 2009, 10:17

Va fi curind, sper eu, mai ales ca vine vremea frumoasa si ne putem sui toti in masini pentru a calatori spre un un loc ales -de comun acord.
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMar 07 Apr 2009, 22:35

Propun eu primul. Veniţi în Spania pînă nu plec în Mexic!
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMier 08 Apr 2009, 06:32

Eu prefer o bere irlandeza, bruna, rece si la tap! oh da!
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMier 08 Apr 2009, 18:00

ACCENT a scris:
Iar eu propun a doua: veniti acasa, in Romania, ca-i mai aproape de majoritatea colegilor de forum (banuiesc) Very Happy ...
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMier 08 Apr 2009, 18:02

zuum a scris:
Eu prefer o bere irlandeza, bruna, rece si la tap! oh da!
Se faceeee! noroc!
ps: exista citeva loc(al)uri de gen, si in Bucuresti.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMier 08 Apr 2009, 20:57

Cristina a scris:
ACCENT a scris:
Iar eu propun a doua: veniti acasa, in Romania, ca-i mai aproape de majoritatea colegilor de forum (banuiesc) Very Happy ...

in iulie...! bounce
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyMier 08 Apr 2009, 22:52

Şi despre adevăratul creştin cum rămîne?
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyJoi 09 Apr 2009, 01:55

ACCENT a scris:
Şi despre adevăratul creştin cum rămîne?

Defineste-l tu
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyJoi 09 Apr 2009, 13:06

Eu zic altceva. Să mai vedem şi opinia altora.
Sus In jos
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptySam 08 Mai 2010, 02:48

j0oke a scris:

Evident teoria ma ispiteste si pe mine, nu-s o exceptie, Laughing cu practica ii mai greu, nimic nou nu se poate(2)

Cel mai mult ma întristează expresia asta de mai sus.
Vad oameni sinceri, dispuși sa faca voia Lui Dumnezeu din inima, dar pentru ca ori au fost greșit informați, ori superficial, au aceasta convingere gresita.
Si eu la rândul meu, la o anumita vârsta, cam la 30, având o discuție cu un coleg de serviciu, despre credință in Dumnezeu, am început sa caut si sa caut tot mai mult. Ca sa puteți înțelege mai bine, încă mai caut.
Si cum sa nu cauți o viata întreaga? Când ai de a face cu un Dumnezeu care este infinit si veșnic?

Cercetând zilnic Cuvântul Sfânt a Lui Dumnezeu, poți descoperi mereu lucruri noi de care ai nevoie sa înveți cum sa pășești in lumea aceasta plina de probleme si greutăți, fără sa greșești si sa cazi in ispita.
Când dobândești bine teoria, poți foarte ușor sa o aplici si in practica cu succes deplin.
Altfel ar fi creștinismul, o religie care e imposibil de a fi aplicata in viata de zi cu zi.

Dar tocmai acest lucru ne învață Biblia, cum sa trăim după voia Sfânta a Lui Dumnezeu si încă fără prihana.

Iar a Aceluia, care poate să vă păzească de orice cădere, şi să vă facă să vă înfățișați fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale,
Sus In jos
j0oke

j0oke

Numarul mesajelor : 105
Data de inscriere : 07/05/2010

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptySam 08 Mai 2010, 07:49

Diaporevomenos a scris:

Vad oameni sinceri, dispuși sa faca voia Lui Dumnezeu din inima, dar pentru ca ori au fost greșit informați, ori superficial, au aceasta convingere gresita.
Si eu la rândul meu, la o anumita vârsta, cam la 30, având o discuție cu un coleg de serviciu, despre credință in Dumnezeu, am început sa caut si sa caut tot mai mult. Ca sa puteți înțelege mai bine, încă mai caut.
Si cum sa nu cauți o viata întreaga? Când ai de a face cu un Dumnezeu care este infinit si veșnic?
Nu mi-e clar, ce cauti inca, pe Dumnezeu sau calea care te duce inspre el?

Diaporevomenos a scris:
Cercetând zilnic Cuvântul Sfânt a Lui Dumnezeu, poți descoperi mereu lucruri noi de care ai nevoie sa înveți cum sa pășești in lumea aceasta plina de probleme si greutăți, fără sa greșești si sa cazi in ispita.
Când dobândești bine teoria, poți foarte ușor sa o aplici si in practica cu succes deplin.
Altfel ar fi creștinismul, o religie care e imposibil de a fi aplicata in viata de zi cu zi.
De la a sti si pana la a face e cale lunga. Intre cele doua sta ispita, slabiciunea.
Crestinismul poate fi aplicat usor in viata de zi cu zi si fara prea multa teorie, ajunge sa ai credinta puternica. A fi un bun teolog/dogmatist nu demonstreaza credinta ci doar cunoastere. Poate cineva sti Cartea din fir a par pe de rost, asta nu il face in mod obligatoriu credincios si smerit. Evident ca poate ajuta pe calea mantuirii celui ce cunoaste dar la fel de bine poate naste ispite si mandrie.
Poate o anume tanti Aglaia dintr-un oarecare catun care nici nu stie sa citeasca, cand isi zice Tatal Nostru seara in credinta ei simpla dar puternica e mai asteptata de Dumnezeu decat altcineva care toata ziua rasfoieste Cartea dar isi ia din asta si prilej sa cumpaneasca calea altora, in loc sa si-o intrebe cat mai mult pe-a lui.

Diaporevomenos a scris:
Dar tocmai acest lucru ne învață Biblia, cum sa trăim după voia Sfânta a Lui Dumnezeu si încă fără prihana.
Asa e. Dar daca Biblia ne invata, ce pricepem e raspunderea noastra. La scoala, in clasa 1 daca iei abecedarul si vrei sa afli singur de acolo fara sa ai vreun dascal pe aproape, e foarte posibil sa ratacesti mai mult decat sa ai folos. Pui doi oameni diferiti si le dai acelasi pasaj din Carte in atentie, vad aceleasi cuvinte, insa priceperea si acceptarea a ce scrie acolo le e diferita. Un sfetnic bun in preajma lor, mai priceput, ajuta.
Biblia nu-i simplu manual de utilizare a sufletului, ea e cuvantul Domnului transpus acolo prin har divin. Unii cand il citesc simt ca au priceput tot ce trebuia, cu mintea lor. Altii, numai ce-i strabate o caldura in piept de nu si-o explica si daca-i intrebi ce-au inteles, posibil sa-ti raspunda ca judecata nu le poate formula inca o explicatie care sa ti-o poata transmite.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptySam 08 Mai 2010, 18:16

j0oke a scris:
Diaporevomenos a scris:

Da! Dacă stim Calea ce duce la El, stim totul! thumb_yello

Îmi imaginez că Dia se referă mai mult la faptul că atât cât trăim, crestem necontenit spiritualiceste, tinzând spre infinitatea ce îl caracterizează pe Dumnezeu.

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Dum 09 Mai 2010, 03:45, editata de 1 ori
Sus In jos
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyDum 09 Mai 2010, 02:37

j0oke a scris:

.

E si normal sa nu-ti fie clar.
Pentru ca nu am specificat. Si cum era sa specific? Pe un forum unde ești limitat de un mesaj si la câteva rânduri, cum sa poți sa redai o idee mai ales când e vorba de un asemenea subiect gigantic cum este Dumnezeu?
Eu bineînțeles pot sa-ti explic dar e nevoie de timp si spațiu, ca sa pot dezvolta acest aspect.

Nu știu dacă tu ai timp si chef sa continuam discuția pe tema asta. Dar dacă da, cu plăcere.

Eu la acea vârsta care am scris in mesajul precedent eram un tinerel abia fugit din România crescut in stil comunist, adică, pionier, utecist si mai târziu membru de partid. Dintr-o familie de atei convinși, umblat in lume, șmecheros, bișnițar e.t.c. Hai sa nu scriu prea multe despre mine, ca nu se obișnuiește pe forumuri sa se scrie despre sine. Despre unii nu știi nici măcar dacă sunt bărbați sau femei, d'apai numele si traiul lor.

In fine si spuneam deci ca, la o fabrica unde lucram am deschis într-o pauza o discuție cu un tânăr șofer de tir, despre Dumnezeu. M-a impresionat foarte mult cunoștințe lui in domeniul religiei creștine. Avea in camion lui o Biblie mare si îmi arata tot ce îmi relata despre Dumnezeu direct din Biblia lui . Impresionant era si faptul ca cunoștea pe de rost unde era scris acel pasaj despre care discutam in acel moment.
Mie mi-a plăcut enorm. Vazand el interesul meu, mi-a promis ca a doua zi imi va aduce la servici si mie o Biblie cadou. Mare mi-a fost bucuria, pentru ca realizasem ca cu toate ca eu eram umblat si trecut prin toate tertipurile, despre Dumnezeu nu știam mai nimic.
Intradevar a doua zi eram posesorul unei Nou Testament si ajungând acasă am început sa citesc cu ardoare. Tot ce citeam era pentru mine ceva nou, de care nu-mi vorbise nimeni pana atunci. Si cine ma rog era sa-mi vorbească despre credinta in Dumnezeu? Secretarul de partid, sau părinti mei care nu i-am văzut mergând o data la biserica. Cunoștințele mele in domeniul religiei, se limitau la o serie de înjurături in ordinea alfabetica. Adică, anafura, biserica, candela dumnezeu, evanghelia, e.t.c.
Din ziua următoare am început sa-l buimăcesc cu întrebările mele pline de necunoștința totala si uneori chiar stupide.
Un exemplu care mi-a rămas intiparit, e acela cand am citit :

,,Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu, şi -i vor pune numele Emanuil``, care, tîlmăcit, înseamnă: ,,Dumnezeu este cu noi``

A doua zi l-am întrebat: Unde sa mai auzit ca pe Hristos l-au botezat Manole?
Dar el calm si răbdător, mi-a explicat, ca Manole nu e nume de român, ci de evreu, precum Samuil, Daniil, Israil, asa si Emanuil.
Din ziua aceea caut si tot caut si multe lucruri gasesc si invat si nu cred ca voi reusi cât voi trai sa descopar toata ințelepciunea Bibliei.
Precumeste scris si in Biblie:

18 să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii, care este lărgimea, lungimea, adîncimea şi înălţimea;
19 şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.

Acest lucru m-a determinat sa scriu mai sus, ca nu am încetat sa caut.

Despre acest fenomen de o căutare continua au spus in antichitate si filozofi greci:

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.

(Σωκράτης)

IN traducerea libera :
Un singur lucru știu, ca nimic nu știu.
Socrates.

Si tot el a spus :

ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ

Cât trăiesc învățat.

Apoi Biblia afirma ca :

32 Fiindcă Dumnezeu a închis pe toți oamenii în neascultare, ca să aibă îndurare de toţi.
33 O cît de mare este adîncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cît de nepătrunse sînt judecăţile Lui, şi cît de neînţelese sînt căile Lui!

Numai aceste doua versete daca le citesti cu atentie. vei vedea cat de adanc studiu trebui sa faci. ca sa le intelegi sensul lor adevarat.
In schimb știu ca majoritatea citesc , dacă citesc, nu studiază in adâncime fiecare cuvânt, ca sa poată sa înțeleagă valoare lui.
Un ex. ar fi; Ce vrea sa spună acest cuvânt ; a închis? Unde, când si de ce a închis pe toți oamenii în neascultare?
Sus In jos
j0oke

j0oke

Numarul mesajelor : 105
Data de inscriere : 07/05/2010

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyDum 09 Mai 2010, 04:31

Diaporevomenos a scris:

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.

(Σωκράτης)

IN traducerea libera :
Un singur lucru știu, ca nimic nu știu.
Socrates.

Si tot el a spus :

ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ

Cât trăiesc învățat.

Pai si daca, in traducere libera,: nimic nu stii.. si cat traiesti, inveti .. de ce judeci benevol lucrarea din altii? Uite aici:

Diaporevomenos a scris:
j0oke a scris:

Evident teoria ma ispiteste si pe mine, nu-s o exceptie, Laughing cu practica ii mai greu, nimic nou nu se poate(2)

Cel mai mult ma întristează expresia asta de mai sus.

Ca daca te uiti mai bine, cam acelasi lucru ca si tine l-am spus, insa doar pentru mine si intr-un mod mai putin alambicat.

Diaporevomenos a scris:

Dumnezeu e infinit si vesnic insa adevarul lui e unic si simplu. De aia intrebam ce inca mai cauti. Na, ca nici acum dupa ce mi-ai explicat ceva, eu inca tot n-am inteles, in ceea ce te priveste.
Daca imi spuneai ca zi de zi te nevoiesti sa-ti adancesti credinta, era mai usor. Dar daca e varianta ca inca-l cauti pentru ca el e infinitt si vesnic .. pentru asta Dumnezeu acum ar trebui sa se simta incurcat in conditia lui, pentru ca abuzeaza de timpul si rabdarea oamenilor? nu se poate(2) Laughing

Ultima editare efectuata de catre j0oke in Dum 09 Mai 2010, 04:43, editata de 1 ori
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 EmptyDum 09 Mai 2010, 08:47

j0oke a scris:

Dumnezeu e infinit si vesnic insa adevarul lui e unic si simplu.
Cred ca toata lumea, inclusiv Dia, este de acord cu tine smile .
j0oke a scris:
De aia intrebam ce inca mai cauti.
De ce? Tu nu (mai) cauti nimic, cumva? smile
j0oke a scris:
Daca imi spuneai ca zi de zi te nevoiesti sa-ti adancesti credinta, era mai usor.
Este acelasi lucru, spus cu alte cuvinte: cautind sa-L cunosti mai bine pe Dumnezeu, iti adincesti inclusiv credinta. Stiinta (inclusiv ratiunea) si credinta se completeaza - sau ar trebui sa se completeze- reciproc.
j0oke a scris:
Dar daca e varianta ca inca-l cauti pentru ca el e infinitt si vesnic .. pentru asta Dumnezeu acum ar trebui sa se simta incurcat in conditia lui, pentru ca abuzeaza de timpul si rabdarea oamenilor? nu se poate(2) Laughing
Este impropriu spus ca Dumnezeu ar putea fi "incurcat" de ceva/cineva (de) pe lumea asta. Singurul care este "incurcat" pe lumea asta este chiar omul, care, prin insasi existenta limitelor sale fizice, este tentat sa-si fabrice/impuna inclusiv limite spirituale.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 3 Empty

Sus In jos

Adevaratul crestin
Sus 
Pagina 3 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Adevaratul Putin
» BISERICA CRESTIN BAPTISTA
» PENTAGRAMA - simbol creştin sau păgân?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: