LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
reclame problema nicuvar internet curiozitati humanitas sibiu muzica_traditionala romana Fantasy istorie mediu politica Popasul 1918 Limba brasov comment-143 1 CPSF padure 23 google drumetie taieri efremovivanantonovici
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Adevaratul crestin - Pagina 2 I_vote_lcapAdevaratul crestin - Pagina 2 I_voting_barAdevaratul crestin - Pagina 2 I_vote_rcap 
Emil Condor
Adevaratul crestin - Pagina 2 I_vote_lcapAdevaratul crestin - Pagina 2 I_voting_barAdevaratul crestin - Pagina 2 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Adevaratul crestin

In jos 
+13
delta
j0oke
Diaporevomenos
Cristina
ACCENT
abbilbal
abba
Anahoret
Ciprian
aurora
Emil Condor
zaraza26
zuum
17 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

Adevaratul crestin - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 13 Ian 2009, 07:10

Sfaturile biblice sunt pentru noi, daca le intelegem, in contextul imediat si cel general (pentru ca principiile de credinta, teologia, trebuiesc sa potriveasca si la particular, si la imaginea generala). Hristos nu a putut sa-i ceara ceea ce Legea nu a cerut, ca doar de porunci discutau. Si tanarul ar fi fost primul sa-i reproseze Mantuitorului ca ceea ce zice nu este intre porunci, ca doar el le-a tinut pe toate, din tinerete. Dar el a inteles unde era problema. Crestinii mai apoi, nici ei nu au cerut asa ceva, vinderea averilor ca prncipiu al credintei:
Citat :
2Co 8:10 Şi sfat vă dau în aceasta: că aceasta vă este de folos vouă, care încă de anul trecut aţi început nu numai să faceţi, ci să şi voiţi.
2Co 8:11 Duceţi dar acum până la capăt fapta, ca precum aţi fost gata să voiţi, tot aşa să şi îndepliniţi din ce aveţi.
2Co 8:12 Căci dacă este bunăvoinţă, bine primit este darul, după cât are cineva, nu după cât nu are.
2Co 8:13 Nu doar ca să fie altora uşurare, iar vouă necaz, ci ca să fie potrivire:
2Co 8:14 Prisosinţa voastră să împlinească lipsa acelora, pentru ca şi prisosinţa lor să împlinească lipsa voastră, spre a fi potrivire,
2Co 8:15 Precum este scris: "Celui cu mult nu i-a prisosit, şi celui cu puţin nu i-a lipsit".
Citat :
1Co 13:3 Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 13 Ian 2009, 15:44

Ciprian a scris:
Matei 19:21 nu e porunca, nu e fara echivoc, si trebuie luata categoric in context.
Trebuie observat pozitiile de pe care fiecare vorbeste. Bogatul nu a venit la Hristos sa intrebe, ci s-a dus ca sa fie confirmat si aprobat. El se astepta de la Hristos la un "atta boy".
Si prin urmare, ca sa ajunga la ce dorea, s-a apropiat de Domnul incercand sa fie mieros, magulitor.
Domnul, care cunostea ce era in om, fara sa aiba nevoie de marturia cuiva (Ioan), a vazut prin acesta ca prin sticla, i-o taie scurt si-i raspunde ca trebuie sa respecte poruncile.
Si aici e momentul important: Hristos stie ca el nu a respectat poruncile, dar el, tanarul, vrea sa joace tare (hard ball) mai departe, si face pe naivul. Cand Hristos ii raspunde, bogatul vine cu o minciuna: Le-a respectat pe toate, din copilarie, inca! Asta arata atitudine din partea lui, ba mai mult, nu vrea sa se recunoasca, luand pe "inca din copilarie", "dovedeste ca nu e asa" si "no, atunci" fel de pozitie. Hristos i-o pune sub nas demonstratia, lovitura de gratie, asa cum era el: egoist, deci nu poate sa vorbeasca de implinirea a ceea ce Domnul l-a intrebat, dar nu a vrut sa recunoasca.

Eu n-am inteles asa. Sad Unde scrie ca tanarul i-ar fi zis minciuni domnului Isus? Eu am inteles ca tanarul facuse de fapt ce i-a fost mai usor din poruncile Domnului. Asa si noi, daca facem ce ne e usor, nu prea avem cu ce ne lauda...
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 13 Ian 2009, 15:46

Ciprian , mi se pare mie sau cauti sa cazi la invoiala cu Dumnezeu ! oh da!
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 13 Ian 2009, 19:30

zaraza a scris:
Unde scrie ca tanarul i-ar fi zis minciuni domnului Isus
Dar unde scrie ca nu a mintit?
Cat despre faptul ca el a facut ce a fost mai usor: si daca acceptam asta, tot nu corespunde cu afirmatiile sale, cum ca ar fi pazit "toate poruncile" de cand era copil!
Mantuitorul ii spune "iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti" si el zice ca a facut-o!
No acuma, hai sa nu-l numesc eu minicinos, dar se pare ca Hristos nu l-a crezut, nu credeti?
Raspunsul Domnului a fost, ca sa parafrazez: "Daca e asa cum zici, vinde averea care o ai adunat-o pentru tine, si da-o altuia. Atunci se va vedea daca ai implinit porunca."
Cat despre lauda, eu nu spun ca eu scriu toate astea pentru ca sunt mai bun decat bogatul. Despre cat sunt de bun... norocul meu ca sotia nu e interesata in scrisul pe forum!thumb_yello
Discutam doar despre intelegerea Scripturilor.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 13 Ian 2009, 19:34

zuum a scris:
Ciprian , mi se pare mie sau cauti sa cazi la invoiala cu Dumnezeu ! oh da!
Pai da?!
Am de ce. Numele meu in lumea reala e Warren Buffet!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMier 14 Ian 2009, 08:48

Citat :
Discutam doar despre intelegerea Scripturilor.

Foarte adevarat!

Isus ii da de inteles ca a facut putin, nu ca nu a facut cele spuse. Dar...nu le-a facut din inima...poate daca intelegea poruncile, isi dadea seama ca ii lipsea ceva. Totusi, el a venit la Isus, nu Isus a venit la el. Trecand peste faptul ca nu se intampla nimic fara voia Domnului...
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 15 Ian 2009, 05:04

Ce e greu de inteles in porunca "iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti"?
Si e corect ca nu le-a facut din inima. Tocmai aici e buba: el le-a facut doar din interes personal: "ce am eu de catigat de aici?". Nu asa ajung oamenii bogati?
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 15 Ian 2009, 06:11

Ciprian a scris:
Si e corect ca nu le-a facut din inima. Tocmai aici e buba: el le-a facut doar din interes personal: "ce am eu de catigat de aici?". Nu asa ajung oamenii bogati?

Noi crestinii, ne iubim aproapele ca pe noi insine?
A se intelege ca dusmanul cel mai periculos al omului este...iubirea de sine, vanitatea, egoul, trufia dinauntru
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 15 Ian 2009, 12:31

Ciprian a scris:

Aha, acum am inteles mai bine unde bati...el a facut ce a facut din interes pur egoist.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyJoi 15 Ian 2009, 12:34

Citat :
Nu asa ajung oamenii bogati?

Nu numai asa! Tocmai aici era proba... El era atasat de bogatiile materiale.

Dar oamenii pot ajunge sa fie bogati si primind o mostenire sau avand noroc. Dar spune-le sa renunte la avere si ii vei putea imparti in doua.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyVin 16 Ian 2009, 16:39

zaraza26 a scris:
Citat :
Nu numai asa! Tocmai aici era proba... El era atasat de bogatiile materiale. Dar oamenii pot ajunge sa fie bogati si primind o mostenire sau avand noroc. Dar spune-le sa renunte la avere si ii vei putea imparti in doua.

Ideea de baza este puterea de a renunta la tentatii , la "a dori" ! Budismul este bazat pe aceeasi conceptie, dorintele noastre ne omoara , ne aduc nefericire. Daca am putea fi multumiti cu avem, cu ce este, n-am mai suferi.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyVin 16 Ian 2009, 16:45

zuum a scris:
zaraza26 a scris:
Citat :
Nu numai asa! Tocmai aici era proba... El era atasat de bogatiile materiale. Dar oamenii pot ajunge sa fie bogati si primind o mostenire sau avand noroc. Dar spune-le sa renunte la avere si ii vei putea imparti in doua.

Ideea de baza este puterea de a renunta la tentatii , la "a dori" ! Budismul este bazat pe aceeasi conceptie, dorintele noastre ne omoara , ne aduc nefericire. Daca am putea fi multumiti cu avem, cu ce este, n-am mai suferi.

Am citit despre hinduism, mai ales. Au o conceptie aparent deosebita de a noastra despre lume, dar in fond exista multe asemanari intre credintele noastre si ale lor.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyVin 16 Ian 2009, 20:49

zaraza26 a scris:
Dar oamenii pot ajunge sa fie bogati si primind o mostenire sau avand noroc. Dar spune-le sa renunte la avere si ii vei putea imparti in doua.
S-ar putea să rămâi foarte dezamăgită de rezultatul probei, Zaraza. Noi, oamenii, suntem atât de ataşaţi de confort (care se obţine prin bogăţiile materiale) încât este foarte puţin probabil ca cineva să renunţe la îndestulare din simplă convingere. S-ar putea, aşadar, să ai amara dezamăgire ca, în cel mai bun caz, să ai o singură parte şi câteva frimituri...

Nu uita că toţi marii filosofi au trăit în îndestulare. Până şi Esop, care a fost sclav, stătea mai mult pe lângă casă, cu mătura în mână, şi nu cu ciocanul pe umăr la spart piatra. Iar faptul că Diogene mergea într-un butoi, era o "fiţă" prin care putea atrage atenţia asupra gândirii sale. Inclusiv faptul că se plimba prin cetate cu lumânarea aprinsă, pretinzând că vrea să găsească un om adevărat... Ar mai fi rămas în istorie aceste mostre de gândire fără respectivele artificii?

Deci, ca să închei, Iisus a avut mare dreptate când făcea comparaţie între cămilă şi bogat. oh da!

abba

Numarul mesajelor : 677
Varsta : 65
Localizare : Neaparat pe langa Dunare...
Data de inscriere : 03/10/2008

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyVin 16 Ian 2009, 22:12

zuum a scris:
zaraza26 a scris:
Citat :

Stii ce ma nemultumeste pe mine la budism? Cica nu trebuie sa te lasi prada suferintei, dar nici bucuriei! Pana si starea de bine trebuie sa ti-o cenzurezi! Asta ca sa gasesti echilibrul...Drept e ca in ultima vreme incep sa constat ca au dreptate.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptySam 17 Ian 2009, 05:28

Nu inteleg de ce cand vine vorba de a arata ca pofta este ceva distructiv, trebuie sa ne intoarcem catre budism, ca si cum crestinismul sau iudaismul nu ar adresa problemele ridicate de pofta. "Sa nu poftesti" este ultima porunca, Hristos a fost ispitit la capitolul "pofte", inainte sa-si inceapa misiunea, iar Apostolul Ioan, catre capatul NT ne avertizeaza si el despre consecintele ei. Si tot Scriptura ne arata si care e solutia, pe cand zen o rateaza de la inceput, cand zice ca singura dorinta care trebuie sa o ai e sa nu ai... dorinta!
In plus, zen e moft. Da cu stangul in dreptul; sa cauti logica si sens este imposibil, si asta dupa propriile lor invataturi!
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptySam 17 Ian 2009, 06:47

Ciprian a scris:
Nu inteleg de ce cand vine vorba de a arata ca pofta este ceva distructiv, trebuie sa ne intoarcem catre budism, ca si cum crestinismul sau iudaismul nu ar adresa problemele ridicate de pofta. "Sa nu poftesti" este ultima porunca, Hristos a fost ispitit la capitolul "pofte", inainte sa-si inceapa misiunea, iar Apostolul Ioan, catre capatul NT ne avertizeaza si el despre consecintele ei. Si tot Scriptura ne arata si care e solutia...

ma bucur ca ai luat de coada o idee importanta. Da, asa e! De cand e vorba de 'anihilarea dorintei' ne ducem cu gandul la budism si nu la crestinism? Cred eu fiindca la budisti asta este ideea centrala, elberarea 'eului' de dorinta duce la ...nirvana sau echilibrul desavarsit=divinitate . La crestinism nu asta este ideea centrala ci fericirea din lumea de apoi. Budistii cauta o impacare cu viata pe cand crestinii una cu moartea!

Care crezi tu ca este solutia data de Scriptura?

Citat :
pe cand zen o rateaza de la inceput, cand zice ca singura dorinta care trebuie sa o ai e sa nu ai... dorinta!In plus, zen e moft. Da cu stangul in dreptul; sa cauti logica si sens este imposibil, si asta dupa propriile lor invataturi!

Nu e chiar atat de simplist! E o intreaga filozofie in budism, e greu sa o reduci la zero. Sa nu uitam ca a luat nastere cu 400 de ani inaintea crestinismului ...!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyDum 18 Ian 2009, 20:44

Ciprian a scris:
Nu inteleg de ce cand vine vorba de a arata ca pofta este ceva distructiv, trebuie sa ne intoarcem catre budism, ca si cum crestinismul sau iudaismul nu ar adresa problemele ridicate de pofta. "Sa nu poftesti" este ultima porunca, Hristos a fost ispitit la capitolul "pofte", inainte sa-si inceapa misiunea, iar Apostolul Ioan, catre capatul NT ne avertizeaza si el despre consecintele ei. Si tot Scriptura ne arata si care e solutia, pe cand zen o rateaza de la inceput, cand zice ca singura dorinta care trebuie sa o ai e sa nu ai... dorinta!
In plus, zen e moft. Da cu stangul in dreptul; sa cauti logica si sens este imposibil, si asta dupa propriile lor invataturi!

Nu caut referiri la religiile asiatice in mod voit, exista si ele, ce sa facem! Si evident ne e greu sa le intelegem profunzimea. De bine, de rau, am mai inteles cate ceva din hinduism, dar cu arta chinezeasca, de exemplu, nu ma pot obisnui. Pe de o parte nu prea am tangenta, pe de alta, nici nu mi-as dori. Arta trebuie sa o simti. Daca nu o simt, nu ma relaxeaza si nici nu ma provoaca.

Si pentru crestini este imposibil sa fie ca Isus. Chemarea "sa fim ca Isus" e o cautare a idealului si nu un scop. Din punctul meu de vedere, cel putin.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 04:06

zuum a scris:
ma bucur ca ai luat de coada o idee importanta. Da, asa e! De cand e vorba de 'anihilarea dorintei' ne ducem cu gandul la budism si nu la crestinism? Cred eu fiindca la budisti asta este ideea centrala, elberarea 'eului' de dorinta duce la ...nirvana sau echilibrul desavarsit=divinitate . La crestinism nu asta este ideea centrala ci fericirea din lumea de apoi. Budistii cauta o impacare cu viata pe cand crestinii una cu moartea!

Care crezi tu ca este solutia data de Scriptura?
Anihilarea dorintei nu este nici pe departe o impacare cu viata!
Mai mult, eliberarea eului prin meditatie, si ajungere la divinitate e tot atat de eficace precum tinerea poruncilor si ajungere la divinitate. Oricum, sa te tragi singur de par afara din mocirla e la fel de usor, prin oricare dintre cele doua metode; ca meditezi la trasul de par sau efectiv tragi mai tare, tot aia e!

Ce solutie da Scriptura cerintelor Legii?
Citat :
Nu e chiar atat de simplist! E o intreaga filozofie in budism, e greu sa o reduci la zero. Sa nu uitam ca a luat nastere cu 400 de ani inaintea crestinismului ...!

Pai, daca e simplist, nu e pentru ca eu o prezint asa, ci... ei!
Ei sunt cei care afirma toate alea. Si ca a luat nastere cu 400 de ani inaintea crestinisului... s-au nascut si acolo au ramas, ca nu au trecut dincolo de Parmenide!
Daisetz Teitaro Suzuki, in Introducere in Budismul zen, afirma ca primele principii nu se aplica in zen:" noi in general gandim ca 'A este A' este absolut, si ca propozitia 'A nu este A', ori 'A este B' este de neconceput". Asta, zice el, ne tine legati si nu putem sa vedem adevarul, caci, in noua experienta oferita de zen nu este logica, nici filozofare. Toate astea la paginile 58, 59 si 61.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 05:57

zaraza26 a scris:
Nu caut referiri la religiile asiatice in mod voit, exista si ele, ce sa facem! Si evident ne e greu sa le intelegem profunzimea. De bine, de rau, am mai inteles cate ceva din hinduism, dar cu arta chinezeasca, de exemplu, nu ma pot obisnui. Pe de o parte nu prea am tangenta, pe de alta, nici nu mi-as dori. Arta trebuie sa o simti. Daca nu o simt, nu ma relaxeaza si nici nu ma provoaca.

Si pentru crestini este imposibil sa fie ca Isus. Chemarea "sa fim ca Isus" e o cautare a idealului si nu un scop. Din punctul meu de vedere, cel putin.
Nu doar noua ne este greu sa le intelegem "profunzimea", ci si lor, celor care practica budismul. Budismul imbratiseaza contradictiile si lipsa de logica, privindu-le ca si pe ceva meritoriu.
Cat despre arta, cred ca ati surprins bine aspectul: trebuie simtita. Cam la asta se margineste si abordarea mea.
Sa ajungi ca si Hristos este un scop bine stabilit, intr-adevar, dar unul ideal. Stim ca nu vom putea ajunge asemenea Lui, dar suntem manati, ca si impinsi de la spate, catre acolo.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 06:23

[quote="Ciprian"] Anihilarea dorintei nu este nici pe departe o impacare cu viata!

Pai tocmai, prin anihilarea dorintelor depasesti "starea" de viata si atingi Nirvana. Scopul este sa nu te mai reintorci la chinurile vietii, nu sa te impaci cu ele!

Citat :
Ei sunt cei care afirma toate alea. Si ca a luat nastere cu 400 de ani inaintea crestinisului... s-au nascut si acolo au ramas, ca nu au trecut dincolo de Parmenide!

Destul ca sa serveasca drept model celor de dupa!

Citat :
Daisetz Teitaro Suzuki, in Introducere in Budismul zen, afirma ca primele principii nu se aplica in zen:" noi in general gandim ca 'A este A' este absolut, si ca propozitia 'A nu este A', ori 'A este B' este de neconceput". Asta, zice el, ne tine legati si nu putem sa vedem adevarul, caci, in noua experienta oferita de zen nu este logica, nici filozofare.

Zen s-a nascut din Budism . Cu cat incerci sa explici mai mult cu atat dai gres. Zen nu se poate explica daca tu insuti nu stii ce e meditatia.

Citat :
Toate astea la paginile 58, 59 si 61.

Dupa colt, pe stanga! thumb_yello
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 06:36

zuum a scris:
Pai tocmai, prin anihilarea dorintelor depasesti "starea" de viata si atingi Nirvana. Scopul este sa nu te mai reintorci la chinurile vietii, nu sa te impaci cu ele!
Pai da, acum o dam la intors, ca de fapt budistul nu se mai impaca cu viata, ci pur si simplu o "depaseste". Daca scopul este sa nu te reintorci la chinurile vietii, cum te impaci cu ea, si cum se impaca cu cele de mai jos:
zuum a scris:
Budistii cauta o impacare cu viata pe cand crestinii una cu moartea!

Shocked scratch Basketball

Citat :
Destul ca sa serveasca drept model celor de dupa!

Drept de model unde sa ramai impotmolit de mii de ani, de buna seama!
Citat :

Zen s-a nascut din Budism . Cu cat incerci sa explici mai mult cu atat dai gres. Zen nu se poate explica daca tu insuti nu stii ce e meditatia.
Pai asta spun eu, ca nici ei nu stiu. Dar nici zuum nu stie, sau daca stie nu poate sa o explice.
Sa explice ei logic, cand tot ei afirma ca logica nu duce la zen!
Citat :
Dupa colt, pe stanga!
Nu dupa colt, pe sanga, ci in cartea pe care am pomenit-o, de autorul mentionat, paginile de mai sus. Am tot citatul, dar e in engleza, si mi-a fost lene sa-l pun tot. Dar nu incape indoiala ca zuum, cunscand zen si toate alea, stie despre o lucrare veche cum e cea de care zic!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 09:52

Si pe adevaratul crestin unde l-ati pierdut? oh da!
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 16:03

[quote="Ciprian"]
zuum a scris:
Pai da, acum o dam la intors, ca de fapt budistul nu se mai impaca cu viata, ci pur si simplu o "depaseste". Daca scopul este sa nu te reintorci la chinurile vietii, cum te impaci cu ea, si cum se impaca cu cele de mai jos:
Budistii cauta o impacare cu viata pe cand crestinii una cu moartea!

Nici n-a fost altfel. Eu am fost destul de clar de la inceput. Budismul nu e interesat de viata ci de depasirea ei. Crestinul isi traieste viata pamanteasca in speranta unei mantuiri viitoare de pe lumea cealalta care oricum e impartita in doua, una sus si alta jos.
Am mentionat "impacarea cu viata" parafrazandu-te pe tine dar am uitat sa pun ghilimelele.

Citat :
Pai asta spun eu, ca nici ei nu stiu. Dar nici zuum nu stie, sau daca stie nu poate sa o explice.
Sa explice ei logic, cand tot ei afirma ca logica nu duce la zen!
Am spus eu ca stiu ? Nu eu am adus vorba de Zen !
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMar 20 Ian 2009, 23:20

Moft.
:eusa_naughty:
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 EmptyMier 21 Ian 2009, 06:47

Ciprian a scris:
Moft.
:eusa_naughty:

Asta ce mai e ? O ultima zvacnire ? Laughing
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Adevaratul crestin
Sus 
Pagina 2 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Adevaratul Putin
» BISERICA CRESTIN BAPTISTA
» PENTAGRAMA - simbol creştin sau păgân?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: