Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Adevaratul Putin Mar 17 Iun 2014, 19:19
Documentar interzis
Vladimir Putin se afla la conducerea Rusiei de 12 ani, acesti ani se considera a fi “perioada de stabilitate”. Canalele de stiri centrale raporteaza despre succesele obtinute. In ce stare a ajuns tara daca unica cerinta a populatiei catre putere este corectitudinea? 300 miliarde de dolari este anvergura anuala a coruptiei, oficialii traiesc precum seicii arabi. Membrii cooperativei lui Putin : “Ozera”, impart intre ei petrolul, gazul, resursele energetice. Exista o zicala vestita: “Zgarcenia la ruinat pe fraier” In ultimii 10 ani, populatia Rusiei a scazut cu 5 milioane de oameni, tara este la marginea gropii demografice!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Sam 27 Dec 2014, 21:40
CHIŞINĂU, 26 dec – News-Moldova. Potrivit reprezentantului permanent al Federaţiei Ruse la ONU, Vitalii Ciurkin, citat de Russia Today, Moscova (Putin!) nu va accepta pretenţiile de lider mondial ale SUA. Totodată, diplomatul a subliniat că speră la o depăşire a actualei etape dificile în relaţiile dintre cele două puteri, transmite News-Moldova. Ciurkin, potrivit sursei citate, a menţionat că a fost ratată şansa creării unui sistem al relaţiilor internaţionale bazat, la modul practic, pe ideea de parteneriat, deşi o asemenea posibilitate a existat după cel de al Doilea Război Mondial.
Dar în actualele condiţii, când SUA se autopoziţionează în rolul de lider mondial, există multe ţări care resping o asemenea abordare. Pentru Rusia o asemenea formulare a chestiunii este inacceptabilă de principiu, a subliniat diplomatul rus citat de „Rossiiskaia gazeta”, a menţionat sursa. O poziţie similară în această chestiune, potrivit lui Ciurkin, îmărtăşeşte şi Pekinul.
Totodată, Ciurkin a mai ţinut să menţioneze că din perspectiva Moscovei, extinderea NATO spre Est constituie o manifestare a egoismului şi orgoliului partenerilor occidentali, a notat sursa. Cu toate acestea, Moscova nutreşte speranţe că neînţelegerile vor fi depăşite, pentru că toate părţile sunt interesate. Există o serie de probleme globale, a căror soluţionare prin eforturi comune reprezintă o sarcină primordială, a mai subliniat Ciurkin, scrie sursa citată.
Referindu-se la colaborarea dintre Rusia şi SUA în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, diplomatul a menţionat că mărul discordiei l-ar constitui chestiunea Ucrainei, în timp ce pe marginea altor domenii cele două puteri „sunt sortite la colaborare”, a mai spus diplomatul, potrivit sursei citate.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Adevaratul Putin Sam 27 Dec 2014, 23:03
dolion a scris:
Referindu-se la colaborarea dintre Rusia şi SUA în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, diplomatul a menţionat că mărul discordiei l-ar constitui chestiunea Ucrainei, în timp ce pe marginea altor domenii cele două puteri „sunt sortite la colaborare”, a mai spus diplomatul, potrivit sursei citate.
Este normal ca Ucraina să fie mărul discordiei. Cui i-ar conveni să simtă inamicul în coastă? Sau crede cineva în spontaneitatea "trezirii" Ucrainei la democraţie? Să fim serioşi! Acum se refac sferele de influenţă, iar americanii sunt prea orgolioşi să dea înapoi. Ei vor să stăpânească (la propriu) lumea. Numai că alţii nu sunt de acord, pentru că şi ei vor fix acelaşi lucru. Până la urmă situaţia se va rezolva (sper) fără conflicte armate la scară mare. Eu cred că flancul estic al NATO/UE va rămâne pe Prut iar Moldova are şanse relativ mici să adere la UE şi nule pentru NATO. Unirea cu România... greu de crezut în geopolitica de astăzi. Poate numai dacă Ucraina va rămâne, totuşi, nealiniată (chiar dacă a făcut unele declaraţii) şi, în felul acesta, ar fi o zonă-tampon între NATO şi Rusia.
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Adevaratul Putin Sam 27 Dec 2014, 23:30
Anahoret a scris:
Până la urmă situaţia se va rezolva (sper) fără conflicte armate la scară mare.
Stau si mă întreb de un timp, oare cum se va rezolva conflictul? Prin o nouă împărtire a lumii? Si cine o să câstige din asta? Sigur, nu cei mici!
Citat :
Eu cred că flancul estic al NATO/UE va rămâne pe Prut iar Moldova are şanse relativ mici să adere la UE şi nule pentru NATO. Unirea cu România... greu de crezut în geopolitica de astăzi. Poate numai dacă Ucraina va rămâne, totuşi, nealiniată (chiar dacă a făcut unele declaraţii) şi, în felul acesta, ar fi o zonă-tampon între NATO şi Rusia.
Sunt si astfel de sanse! Totusi eu sper ca pământul românesc să se reîntregească. Că sansele sunt tot mai mici si mai mici, realizez asta si mă doare.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Adevaratul Putin Dum 28 Dec 2014, 01:16
Emil Condor a scris:
Stau si mă întreb de un timp, oare cum se va rezolva conflictul? Prin o nouă împărtire a lumii? Si cine o să câstige din asta? Sigur, nu cei mici!
Păi cam asta se urmăreşte: resurse şi pieţe de desfacere. Iar interesul se cam mută spre voi, în Arctica. Unele dintre ele vis-a-vis de Alaska. Ruşii deja au ridicat pretenţii faţă de Pasajul de nod-vest (Northwest Passage) pe care-l vor internaţional. Motiv pentru care prim-ministrul vostru a făcut o vizită prin zonele arctice în toamna asta, tocmai când, coincidenţă, s-a desfăşurat şi un exerciţiu militar. Iar, din câte ştiu, şi americanii vor pasajul al tuturor. Pe de altă parte, ruşii populează cu baze militare şi cu radare Arctica, unele dintre ele vis-a-vis de Alaska. Apoi interese în Orientul Mijlociu au toţi trei: SUA, Rusia, China. Petrolul arab încă nu s-a treminat. Să nu uităm aşa-zisele economii emergente: India, Brazilia, Argentina care, cât de curând, vor ridica pretenţii. Este complicată lumea de astăzi.
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 20:53
Biblia vorbeşte despre cele două genuri, bărbat şi femeie, iar principalul scop al uniunii dintre ei este să se înmulţească. Pentru noi, este important să reafirmăm valorile tradiţionale. Eu sunt foarte liberal, oamenii au dreptul să îşi trăiască viaţa aşa cum vor, dar nu trebuie să fie agresivi şi să facă un show din asta.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 20:54
Oricine nu regretă desfiinţarea Uniunii Sovietice nu are inimă. Oricine şi-o doreşte restaurantă nu are creier.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 20:55
Rusia nu-şi doreşte nici un fel de confruntare. Şi nu vom lua parte la nici un fel de "sfântă alianţă".
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 20:57
În sfârşit, Rusia a revenit pe arena mondială ca un stat puternic, o ţară de care alţii trebuie să ţină cont şi care se impune de una singură.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 20:57
Cred că SUA înţelege deja şi va înţelege din ce în ce mai mult că numai o Rusie puternică se va alinia adevăratelor interese ale Statelor Unite.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 20:58
Democraţia rusească înseamnă puterea poporului rus, cu tradiţiile proprii de autoguvernare; şi nu transpunerea unor standarde impuse nouă din afară.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 20:59
Statul are în mâinile sale o bâtă cu care poţi lovi o singură dată, dar în moalele capului.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 20:59
Astăzi, este imperativ să se termine cu isteria, să se respingă retorica războiului rece şi să se accepte un fapt evident: Rusia este independentă, şi un participant activ în chestiunile internaţionale. Asemeni celorlalte ţări, are propriile interese naţionale care trebuie să fie luate în considerare şi să fie respectate.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 21:00
În lumea modernă, cei care sunt slabi primesc sfaturi lipsite de ambiguitate de la vizitatorii străini în ce direcţie să meargă şi ce politică să urmeze.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 21:02
NATO rămâne o alianţă militară şi noi suntem împotriva unei alianţe militare făcându-şi casa în curtea noastră din spate, în teritoriul nostru istoric. Pur şi simplu nu pot să-mi imaginez că am putea călători la Sevastopol pentru a-i vizita pe marinarii din NATO. Desigur, cei mai mulţi dintre ei sunt nişte tipi minunaţi, dar ar fi mai bine să vină ei la noi şi să ne viziteze, să fie oaspeţii noştri, decât viceversa.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 21:03
Nimeni nu trebuie să-şi facă vreo iluzie despre posibilitatea de a câştiga superioritate militară asupra Rusiei. Nu vom lăsa niciodată să se întâmple aşa ceva.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 21:04
NATO a fost clădit pentru a contracara Uniunea Sovietică în vremurile de odinioară. În prezent, nu mai există nici o ameninţare din partea Uniunii Sovietice, pentru că Uniunea Sovietică nu mai există. Unde era altădată Uniunea Sovietică, se află o serie de ţări şi printre ele, noua şi democratica Rusie.
Vladimir Putin
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 21:05
Ei încearcă mereu să ne pună la colţ pentru că avem o poziţie independentă, pentru că ne-o menţinem şi întrucât ne-o exprimam făţiş şi nu ne lăsăm în voia ipocriziei. Există însă o limită pentru orice. Iar Ucraina şi partenerii noştri occidentali au depăşit limita, purtându-se ca un urs şi actionând iresponsabil şi neprofesional.
Vladimir Putin
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Adevaratul Putin Mier 31 Dec 2014, 21:29
Ăsta e topicul „Hai să râdem”? Ori „Hai să plângem”?
Faină „portiță” spre Kremlin, Dolion!
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Sam 03 Ian 2015, 17:55
Cel mai interesant pasaj din discursul preşedintelui Putin la clubul Valdai din Soci din 24 octombrie 2014, mi s-a părut acesta : "toate sistemele de securitate colectivă la nivel mondial acum se află în ruine. Nu mai există nici o garanție internațională de securitate pentru nimeni. Şi entitatea care le-a distrus are un nume: Statele Unite ale Americii."
dolion
Subiect: Re: Adevaratul Putin Dum 04 Ian 2015, 07:47
Poate invata si conducatorii actuali ai tarii noastre din urmatorul discurs:
Discursul lui Putin in Duma de Stat a Federatiei Ruse:
"In Rusia trăieşte poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minorităţi; acestea trebuie să respecte Rusia, pe ruşi şi legile fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminaţi; Cine face astfel, este invitat sa paraseasca imediat Rusia! Nu Rusia are nevoie de minorităţi ci ele au nevoie ca Rusia să-i primească, sa le ofere adăpost, locuri de muncă şi hrană; în Rusia traiesc doar ruşi!".
Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute!
Si Primul Ministru al Australiei a avut un discurs asemanator...
Anahoret
Subiect: Re: Adevaratul Putin Dum 04 Ian 2015, 09:14
Discursul prim ministrului Australiei, Kevin Rudd. Mi se pare ceva de bun simţ ce au declarat Putin şi Rudd pentru că atunci când mă duc la cineva în casă îi respect obiceiurile: n-o să intru încălţat şi nici n-o să stau cu picioarele pe masă, că aşa fac la mine.
Cred că toată "toleranţa" asta tâmpită (pentru că este o toleranţă tâmpită în cazul ăsta) ni se trage de la francezi şi de la americani care, într-un fel, au vrut să se spele de păcatele sclavagismului. Da, mi se pare corect să le dea drepturi negrilor, care au fost aduşi cu forţa, sau magrebienilor ale căror ţări au fost ani buni colonii franceze şi ei au fost consideraţi, într-un fel, cetăţeni francezi. Americanii şi-au clădit cele două secole de istorie pe spinarea sclavilor, ca şi prosperitatea Franţei dealtfel. Iar sclavagismul nu aparţine epocii antice ci celei contemproane. Aşa că, da, ei să le dea toate drepturile din lume, fiindcă sunt cetăţenii lor.
Însă mi se pare aiurea ca emigranţii să-şi impună legea şi religia în ţările de adopţie. În momentul în care te-ai hotărât să vii la mine în ţară, te supui legilor şi obiceiurilor mele. Aşa cum, dealtfel, procedăm şi noi când mergem la arabi.
Deci nu văd nimic deplasat în ceea ce a spus Putin. Dimpotrivă!
Şi închei cu un citat din Rudd: "Această cultură s-a creat în peste două secole de zbateri, încercări şi victorii a milioane de bărbaţi şi femei în căutarea libertăţii". Păi, dacă ei, cu 200 de ani de istorie, sunt mândri de cultura lor, noi, cu mai mult de 2.000 de ani de istorie... ce să mai zicem?
Anahoret
Subiect: Re: Adevaratul Putin Dum 04 Ian 2015, 09:41
Anahoret a scris:
Discursul prim ministrului Australiei, Kevin Rudd. Mi se pare ceva de bun simţ ce au declarat Putin şi Rudd pentru că atunci când mă duc la cineva în casă îi respect obiceiurile: n-o să intru încălţat şi nici n-o să stau cu picioarele pe masă, că aşa fac la mine...
Este pentru prima oara cand un presedinte rus ameninta membri NATO. Analistii militari si psihologii NATO sunt de parere ca este posibil ca Vladimir Putin sa fi pierdut contactul cu realitatea, din cauza abuzului de putere absoluta. Mai pe romaneste, si-a pierdut mintile.
Dovezi (fapte si cifre):
Economia Rusiei e facuta zob de americani, prin prabusirea pretului petrolului. Bugetul Rusiei a fost taiat la sange – 10% in toate sectoarele economice. Cu exceptia Armatei Ruse, al carei buget a crescut in 2015, cu 33%. Rusia cheltuieste in 2015, 50 de miliarde de dolari pentru tancuri si rachete. Noile arme vor fi gata in cateva luni. Marea Britanie cere oficial adoparea unei pozitii dure fata de Rusia. Deci cetatenii rusi se plang de foame, iar Putin le taie si din felia de paine neagra pe care o mai au, ca sa-si faca arme noi. Pai de ce, neica? Care-i urgenta? sa nu-mi spui ca iti rupi de la gura sa faci armele alea si n-ai de gand sa le folosesti, Vladimire!
Andrey Ilarionov, fost consilier al lui Vladimir Putin: atacul contra Poloniei si Statelor Baltice e inevitabil.
“It is inevitable that the Russian intervention will take place. The only question is, when exactly. Russia had never concealed that, as it had started to destabilize the situation in Georgia, Kazakhstan, Azerbaijan, as well as in Latvia and Bulgaria, long ago. I believe that in the next two years a culminating point of these actions is going to happen. Let us remember that exactly the same time is left until the end of Obama’s term. Vladimir Putin realizes that this politician is the most ineffective US president in entire history. He knows that he should use the weakness of Barack Obama before the next presidential election in the US as soon as possible”
Principalul nod de comunicatii NATO va fi in Polonia. Romania va fi flancul sudic, care e important sa nu cedeze in fata atacului rusesc.
Din asta rezulta 2 concluzii importante:
NATO crede ca razboiul e inevitabil si se pregateste foarte serios. NATO nu are de gand sa atace prima, ci va astepta atacul rusesc. Cand vor ataca rusii? Simplu: cand vor fi gata noile arme. Cel mai devreme in Octombrie 2015, cel mai tarziu in Martie 2016. Atat este “fereastra” de care dispune Vladimir Putin. Daca Putin intarzie atacul dupa Martie 2016, economia Rusiei va fi prea slabita de lipsa exporturilor si de mizeria si nemultumirile populatiei. Ganditi-va la Rusia ca la un taran prost, dar puternic, care a fost deja otravit – iar in clipa asta, otrava lucreaza in el. Incepand din 2016, puterea Rusiei intra pe o panta descendenta, pentru totdeauna. Daca americanii ii duc cu vorba pana atunci, umilirea Maicii Rusii si a lui Vladimir Putin va fi totala. Si veti vedea steagul american fluturand pe Kremlin.
(Sursa:Capitalism pe pâine)
Emil Condor
Subiect: Re: Adevaratul Putin Sam 07 Feb 2015, 06:13
Aș prefera să nici nu-l cunoaștem pe adevăratul Putin!
Așa cum se spune și în articolul postat de Dolion mai sus, nu cred că o să dureze mult până la izbucnirea unui conflict armat ce o să facă mulți oameni să sufere.