__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Citate mai mult sau mai putin citate | |
|
+7Layla ostrovna abbilbal Anahoret aurora Emil Condor zaraza26 11 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Citate mai mult sau mai putin citate Dum 25 Ian 2009, 23:05 | |
| Pe prima pagina a vechiului caiet sta scris: "Ce va contine acest caiet? Dati-mi voie sa fiu subiectiva: voi trece aici tot ceea ce am gasit mai intelept, mai inteligent, mai frumos. Semnat, Homo Sapiens"
Am trecut foarte multe maxime si cugetari, care deocamdata nu prezinta interes. Primul citat pe care vreau sa il aduc aici este din George Calinescu: "Cu cat un ins este mai profund, cu atat scrupulozitatea sa formala este mai mare, ceea ce produce nu rareori o inaptitudine pentru manifestarile exterioare, care cer indrazneala, tinuta intelectuala mediocra si mai ales o ignorare totala a raspunderii cuvantului spus."
Cad pe ganduri si ma gandesc la oamenii politici de azi... | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Dum 25 Ian 2009, 23:07 | |
| Da, genul acesta de subiecte este nimerit pentru Popasuri. Felicitări! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Dum 25 Ian 2009, 23:09 | |
| "Daca nu dormi, te sprijini de femeie sa nu cazi! Trebuie sa dormi, sa te odihnesti!"
din intelepciunea de la 73 de ani a lui Florin Piersic! sa nu pierzi noptile!
"Viata-i foarte grea, noroc ca e scurta!" _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 06:55 | |
| - aurora a scris:
- "Viata-i foarte grea, noroc ca e scurta!"
În tinereţe, când lucram în altă parte, obişnuiam să spunem altfel: "Viaţa noastră este ca o scară de la coteţ: scurtă şi plină de rahat". Şi ar mai fi varianta moldovenească (mult mai optimistă): "Viaţa este scurtă. Dacă nu putem s-o facem lungă, atunci haideţi s-o facem lată!" _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 10:10 | |
| - Emil Condor a scris:
- Da, genul acesta de subiecte este nimerit pentru Popasuri. Felicitări!
Felicitarile i se cad celui care a destainuit primul ca are un caiet cu citate! Anahoret! | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 10:17 | |
| Nu mă mai lăudaţi atâta că o să devin dependent! _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 11:36 | |
| - Anahoret a scris:
- Nu mă mai lăudaţi atâta că o să devin dependent!
Ok, de-acuma o sa dau vina pe tine! | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 12:56 | |
| Hait! Naşpa! Fie, mă sacrific! Pentru tot ce este bine, poţi da vina pe mine! _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 13:02 | |
| | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 13:20 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 22:00 | |
| "A spune ca omul este un amestec de putere si slabiciune, de lumina si de orbire, de micime si grandoare, nu inseamna a-i face proces, ci a-l defini."
Denis Diderot | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 23:19 | |
| - aurora a scris:
- "Daca nu dormi, te sprijini de femeie sa nu cazi! Trebuie sa dormi, sa te odihnesti!"
din intelepciunea de la 73 de ani a lui Florin Piersic! sa nu pierzi noptile !
"Viata-i foarte grea, noroc ca e scurta!" Ie, te, teeeee !!!! Ce şmecheră-i vecina noastră !!! Cum ştie ea să arunce la ţintar.... Punct ochit, punct lovit vecinooo !!!! Gata. Mă duc la culcare că-s destul de bătrân | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 23:24 | |
| - Anahoret a scris:
- Nu mă mai lăudaţi atâta că o să devin dependent!
Păi io te ştiam deja dependent de halba de un litru ! | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 26 Ian 2009, 23:33 | |
| - zaraza26 a scris:
- Anahoret a scris:
- Hait! Naşpa!
Fie, mă sacrific! Pentru tot ce este bine, poţi da vina pe mine! Pentru tot ce este bine/Poti sa dai vina pe mine.
cam asa...
Eu pe tine vina dau Când mi-e mie la-ndemână Că am mintea mai btrână Şi cloceşte-n diribau. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Mar 27 Ian 2009, 20:55 | |
| Cateva aforisme pe care le-am gasit mai interesante pe vremea aceea. Din Almanahul Asociatiei Scriitorilor din Cluj, 1985, culese si selectate de Stefan Blajan, pag. 197
"Pastrati-va dusmanii. Prietenii se vor plictisi sa vorbeasca de voi. Dusmanii niciodata." Pierre Velver
"Judecata decide ceea ce e just. Mânia considera just ceea ce a decis." Seneca
"Nu stiu daca incetarea unei placeri este o veritabila durere, dar incetarea unei dureri este precis o placere." Jean Mistler | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Mier 28 Ian 2009, 18:54 | |
| Epigrame spumoase...ca o sampanie de Ion Grigore
Costume de plaja
Sunt pline de decenta Aceste capodopere Ca scot in evidenta Exact ce vor s-acopere.
Pesimism
O constatare ma-ngrozeste Vazand capriciile sortii Ca viata uneori loveste De parc-ar fi complicea mortii.
Pamantul la desprinderea din Soare
Inainte sa-si ia vant Zice pustiul de Pamant: Tata, m-am decis de-acum Da-mi doi poli sa am de drum.
Soarele la desprinderea Pamantului
Desi cu mine nu te-mpaci N-ai face rau, gandindu-te, Sa vezi ca nu-i frumos ce faci Dar du-te...invartindu-te!
Dilema in fatza unei pictorite moderne
As lua-o de sotie Dar ma roade-o intrebare Daca face si mancare Cu aceeasi fantezie? | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Mier 28 Ian 2009, 18:59 | |
| Hidrocentralele
Vezi, chiar si apele-au ajuns Sa-si verse focul lor ascuns.
Interviu cu unul care s-a casatorit de sapte ori
Reporterul l-a intrebat: - Maestre, cum ati debutat?
Unor pretinse cantarete
Din voce scartaira Din "rest", se fataira. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Joi 29 Ian 2009, 09:43 | |
| - zaraza26 a scris:
- Pe prima pagina a vechiului caiet sta scris:
"Ce va contine acest caiet? Dati-mi voie sa fiu subiectiva: voi trece aici tot ceea ce am gasit mai intelept, mai inteligent, mai frumos. Semnat, Homo Sapiens"
Am trecut foarte multe maxime si cugetari, care deocamdata nu prezinta interes. Primul citat pe care vreau sa il aduc aici este din George Calinescu: "Cu cat un ins este mai profund, cu atat scrupulozitatea sa formala este mai mare, ceea ce produce nu rareori o inaptitudine pentru manifestarile exterioare, care cer indrazneala, tinuta intelectuala mediocra si mai ales o ignorare totala a raspunderii cuvantului spus."
Cad pe ganduri si ma gandesc la oamenii politici de azi... Fragment din "Epigonii" de Mihai Eminescu Iara noi? noi, epigonii?... Simtiri reci, harfe zdrobite, Mici de zile, mari de patimi, inimi batrâne, urâte, Masti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic; Dumnezeul nostru: umbra, patria noastra: o fraza;În noi totul e spoiala, totu-i lustru fara baza;Voi credeati în scrisul vostru, noi nu credem în nimic! Si de-aceea spusa voastra era sânta si frumoasa, Caci de minti era gândita, caci din inimi era scoasa, Inimi mari, tinere înca, desi vpi sunteti batrâni. S-a întors masina lumii cu voi viitorul trece; Noi suntem iarasi trecutul, fara inimi, trist si rece; Noi în noi n-avem nimica, totu-i calp, totu-i strain! Voi, pierduti în gânduri sânte, convorbeati cu idealuri; Noi cârpim cerul cu stele, noi mânjim marea cu valuri, Caci al nostru-i sur si rece -- marea noastra e înghet. Voi urmati cu rapejune cugetarile regine, Când plutim pe aripi sânte printre stelele senine, Pe-a lor urme luminoase voi asemenea mergéti. Cu-a ei candela de aur palida întelepciune, Cu zâmbirea ei regala, ca o stea ce nu apune, Lumina a vietii voastre drum de roze semanat. Sufletul vostru: un înger, inima voastra: o lira, Ce la vântul cald ce-o misca, cântari molcome respira; Ochiul vostru vedea-n lume de icoane un palat. Noi? Privirea scrutatoare ce nimica nu viseaza, Ce tablourile minte, ce simtirea simuleaza,Privim reci la lumea asta -- va numim vizionari. O conventie e totul; ce-i azi drept, mâne-i minciuna;Ati luptat lupta desearta, ati vânat tinta nebuna, Ati visat zile de aur pe-asta lume de amar. "Moarte succede vietii, viata succede la moarte", Alt sens n-are lumea asta, n-are alt scop, alta soarte; Oamenii din toate cele fac icoana si simbol; Numesc sfant, frumos si bine ce nimic nu însemneaza, Împartesc a lor gândire pe sisteme numeroase Si pun haine de imagini pe cadavrul trist si gol.
Ce e cugetarea sacra? Combinare maiestrita Unor lucruri nexistente; carte trista si-ncâlcita, Ce mai mult o încifreaza cel ce vrea a descifra. Ce e poezia? Înger palid cu priviri curate, Voluptos joc cu icoane si cu glasuri tremurate, Strai de purpura si aur peste tarâna cea grea. Ramâneti dara cu bine, sfinte firi vizionare, Ce faceati valul sa cânte, ce puneati steaua sa zboare, Ce creati o alta lume pe-asta lume de noroi; Noi reducem tot la pravul azi în noi, mâni în ruina, Prosti si genii, mic si mare, sunet, sufletul, lumina -- Toate-s praf... Lumea-i cum este... si ca dânsa suntem noi.
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Joi 29 Ian 2009, 18:25 | |
| Încă o dovadă că mare lucru nu s-a schimbat. Să fie asta o constantă a nostră, a românilor? _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Joi 29 Ian 2009, 19:35 | |
| - Anahoret a scris:
- Încă o dovadă că mare lucru nu s-a schimbat. Să fie asta o constantă a nostră, a românilor?
Cam batem pasul pe loc. Pe vremuri am fost in calea navalitorilor, acum abia am scapat de comunism, sau aproape... | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Joi 29 Ian 2009, 19:46 | |
| Citate despre Iubire
"doua suflete rostogolindu-se prin vazduh, fara odihna, pana se vor uni, ca sa intregeasca Universul."
O. Kakuzo, Cartea ceaiului
"cel mai puternic motiv care te obliga sa te supui."
A. du P. Richelieu, Maximes
"oceanul pe care nimeni nu-l poate seca: in timp ce soarele ii fura o unda, o suta de rauri ii restituie o mie."
P. Montegazza, Arta de a iubi si de a fi iubit
"frenezia de a se transforma unul pe celalalt, de a se infrumuseta unul pe altul intr-un act care devine un act artistic si care excita ca acesta nu stiu ce sursa a infinitului personal."
Paul Valery, Inspirations mediteraneenes
"Singurul caz in care se cade in nefericire de bunavoie."
I. Ducici, Comoara imparatului Radovan
"Cand sufletul incepe sa cante si florile vietii tale infloresc singure."
Rabindranath Tagore, Cantece
"daca nu e nebunie curata, n-are niciun haz."
Camil Petrescu
"a nu mai avea dreptul la soarele tuturor, il ai pe al tau."
M. Jouhaudeau, Algebres des valeurs morales
"iubirea nu-i o problema, ca si un vehicul. Problematici sunt numai conducatorul, calatorii si soseaua."
Franz Kafka, ap. A. Moravia, Imoralisti moderni | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Joi 29 Ian 2009, 19:48 | |
| - zaraza26 a scris:
- Anahoret a scris:
- Încă o dovadă că mare lucru nu s-a schimbat. Să fie asta o constantă a nostră, a românilor?
Cam batem pasul pe loc. Pe vremuri am fost in calea navalitorilor, acum abia am scapat de comunism, sau aproape... Dar daca ramanem in timpul sacru, nu-i nicio problema. Progresul asta are prea multe taisuri... | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Joi 29 Ian 2009, 20:51 | |
| - zaraza26 a scris:
- Dar daca ramanem in timpul sacru, nu-i nicio problema. Progresul asta are prea multe taisuri...
_____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Vin 30 Ian 2009, 20:43 | |
| Sa trecem la ceva mai serios. Am ajuns in sectiunea De retinut.
"Obiectul ne indica, de cele mai multe ori, cum trebuie el privit si judecat." Mircea Eliade
Despre paradox
"Paradoxul este vestmantul la care adevarul recurge pentru a tasni la lumina, fara a se plimba indecent printre oameni." Jean Cocteau
"Prefer sa fiu un om cu paradoxuri decat un om cu prejudecati." Jean Jacques Rousseau
"Intr-o disputa filosofica va castiga mai mult cel care pierde, deoarece are mai mult de invatat." Epicur
Marguerite Yourcenar, Memoriile lui Hadrian
"...ceea ce se considera realitate si nu e decat stratul cel mai superficial al lucrurilor."
"Distrugerea 'corolei de minuni a lumii' inaintea mortii cosmice este astazi mai posibila ca oricand."
Stefan Lupasco
"...cand doua idei se contrazic, sa incerci sa le conciliezi mai degraba decat sa le anulezi una prin cealalta; sa vezi in ele doua fetze diferite, doua stari succesive ale aceluiasi fapt."
"...trei linii sinuoase, intinse la infinit, mereu apropiindu-se si neincetat divergente: ceea ce un om a crezut ca este, ce a vrut sa fie si ceea ce a fost." | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate Lun 02 Feb 2009, 19:18 | |
| "Cei care se identifica numai cu puterea si cu precumpanirea "simtului istoriei" si-si plaseaza destinul in ceea ce socotesc a fi triumful istoriei pe deasupra triumfului culturii, combat cu o feroce tenacitate valorile umane: in cultura, in politica, in societate." Grigore Uscatescu, Proces umanismului
"Omul trebuie sa invete ca iritarea, insuficienta autocenzurare a pulsiunilor primare, ruminatiile, sentimentele de ura si invidie, depresia, nelinistea, obsesiile, intr-un cuvant trairile negative de orice gen, inseamna o otravire biochimica a tuturor celulelor sale, care conduce in timp la dereglari iremediabile ale functionalitatii sale... A ne induce sentimente de liniste, de calm, de incredere in fortele proprii... este o realitate cu adanci implicatii psihologice." medic neurolog, dr. in stiinte medicale Dumitru Constantin | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Citate mai mult sau mai putin citate | |
| |
| | | | Citate mai mult sau mai putin citate | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |