LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Adevaratul crestin EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Adevaratul crestin EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Adevaratul crestin EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Adevaratul crestin EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Adevaratul crestin EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Adevaratul crestin EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Adevaratul crestin EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Adevaratul crestin EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Adevaratul crestin EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Adevaratul crestin EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Adevaratul crestin EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Adevaratul crestin EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Adevaratul crestin EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Adevaratul crestin EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Adevaratul crestin EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Adevaratul crestin EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Adevaratul crestin EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Adevaratul crestin EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Adevaratul crestin EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
politica google Fantasy muzica_traditionala Limba istorie taieri nicuvar internet 1918 reclame 23 humanitas problema sibiu romana brasov 1 mediu drumetie curiozitati padure CPSF efremovivanantonovici Popasul comment-143
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Adevaratul crestin I_vote_lcapAdevaratul crestin I_voting_barAdevaratul crestin I_vote_rcap 
Emil Condor
Adevaratul crestin I_vote_lcapAdevaratul crestin I_voting_barAdevaratul crestin I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Adevaratul crestin

In jos 
+13
delta
j0oke
Diaporevomenos
Cristina
ACCENT
abbilbal
abba
Anahoret
Ciprian
aurora
Emil Condor
zaraza26
zuum
17 participanți
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptySam 10 Ian 2009, 03:34

De la Matei citire, care e acela care simtindu-se "adevarat crestin" face dupa cum Isus doreste ca noi sa facem ?

Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. (Matei 10:37)

De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.

Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăţia cerurilor. (Matei 18:4)

Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi. (Matei 19:21)

care între voi va vrea să fie mare să fie slujitorul vostru. Şi care între voi va vrea să fie întâiul să vă fie vouă slugă,
Matei 19, 26-27)

Cine se va înălţa pe sine se va smeri, şi cine se va smeri pe sine se va înălţa.(Matei 23:12)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptySam 10 Ian 2009, 10:12

zuum a scris:
De la Matei citire, care e acela care simtindu-se "adevarat crestin" face dupa cum Isus doreste ca noi sa facem ?
Adevaratul crestin nu e totuna cu sfantul. Crestinul are si pacate, deci nu va face intocmai ca Isus. Pai de la mine pana la un adevarat crestin e cale ca de la cer la pamant.

Citat :

Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. (Matei 10:37)
De parinti trebuie sa ai grija, pentru Dumnezeu trebuie sa ai grija de sufletul tau. De obicei un om nu poate compara dragostea pentru parinti cu cea pentru Dumnezeu, dar sunt cazuri cand trebuie sa faci anumite alegeri. Tatal meu a fost ateu, probabil de la 20 de ani incolo... Nu am vorbit niciodata cu el despre faptul ca am devenit credincioasa, nu m-ar fi inteles. Era foarte categoric cand explica fenomenele naturii etc numai prin stiinta. Am facut bine, am facut rau?....

Citat :
De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.
E un mare risc in ziua de azi sa fii precum pruncii...cel putin asa pare... Eu incerc, dar e drept ca nu intru in discutii si nu caut sa comunic cu oricine.

Citat :
Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăţia cerurilor. (Matei 18:4)

Citat :
Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi. (Matei 19:21)

Citat :
care între voi va vrea să fie mare să fie slujitorul vostru. Şi care între voi va vrea să fie întâiul să vă fie vouă slugă,
Matei 19, 26-27)
Ierarhia in ceruri e alta decat pe pamant. Cine are taria sa aplice aceasta ierarhie pe pamant? Ar fi constient de superficialitatea acestei lumi, de caracterul ei trecator.

Citat :
Cine se va înălţa pe sine se va smeri, şi cine se va smeri pe sine se va înălţa.(Matei 23:12)
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyDum 11 Ian 2009, 07:39

Zaraza asa e precum spui, e greu sa urmezi indemnurile lui Isus. Dar dupa cum spune Biblia....daca NU....nu avem parte de mantuire! Nu vad nici o "cale de mijloc" in aceste definitii.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyDum 11 Ian 2009, 18:24

Asa este, Zuum, cum spui tu: dacă vrem să mergem pe apă, întâi trebuie să coborâm din barcă...

zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyDum 11 Ian 2009, 19:23

Emil Condor a scris:
Asa este, Zuum, cum spui tu: dacă vrem să mergem pe apă, întâi trebuie să coborâm din barcă...

Multi cred ca a fi un adevarat crestin inseamna doar a da sfaturi altora
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyDum 11 Ian 2009, 19:30

Da, asa e cu multi dintre oameni. De aceea m-am oprit în a mai da sfaturi! Laughing

zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyDum 11 Ian 2009, 19:34

Emil Condor a scris:
Da, asa e cu multi dintre oameni. De aceea m-am oprit în a mai da sfaturi! Laughing

Tu nu-ti dai seama. Raspunsurile tale se impart in doua categorii , ori au ceva de "guru" care da sfaturi novicilor ori e un "amin" scurt si cuprinzator!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyDum 11 Ian 2009, 19:53

După cum spuneam: am un sfat si pentru tine la postarea de mai sus dar nu le mai dau... smile

zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyDum 11 Ian 2009, 23:03

Emil Condor a scris:
După cum spuneam: am un sfat si pentru tine la postarea de mai sus dar nu le mai dau... smile

Atunci...da-mi un "amin"! bounce
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyDum 11 Ian 2009, 23:07

He, heee! Spune ceva la care să se potrivească un AMIN, nu mă forta să mint!
Nu dăm AMIN la "Cătzălush cu părul cretz / Fură ratza din cotetz...". smile
Nope!

aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyDum 11 Ian 2009, 23:48

Oricine poate spune "Amin!" ?

Emil Condor

Emil Condor

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyDum 11 Ian 2009, 23:52

Exact oricine! Asa este, Aurica.
Dar se potriveste când nu mai e loc de comentarii suplimentare, adică: am zis si ce am zis este lege dumnezeiască.

zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyLun 12 Ian 2009, 00:01

Emil Condor a scris:
Exact oricine! Asa este, Aurica.
Dar se potriveste când nu mai e loc de comentarii suplimentare, adică: am zis si ce am zis este lege dumnezeiască.

As vrea sa aud daca te conformezi cu ce spune Isus.....ca sa vedem daca esti un adevarat crestin
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyLun 12 Ian 2009, 00:04

Crestinul nu asteaptă note de la cei din jur!!!
Fiecare cu propria Oglindă... iar dacă Oglinda aceea este Isus, minunat.

zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyLun 12 Ian 2009, 00:08

Emil Condor a scris:
Crestinul nu asteaptă note de la cei din jur!!!
Fiecare cu propria Oglindă... iar dacă Oglinda aceea este Isus, minunat.

Ce note ? De unde si pana unde note?
Te conformezi sau nu, simplu!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyLun 12 Ian 2009, 00:14

Păi, eu ce spuneam? scratch

zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyLun 12 Ian 2009, 00:21

Citat :

Matei 19, 26-27)

Cu care te-ai conformat, cu toate? Eu cu nici una!
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyLun 12 Ian 2009, 01:00

Nu spun ca cele de mai sus nu ar fi adevar, ca doar le-a spus Hristos, dar daca e sa intelegem exact ce a vrut sa spuna, trebuie sa vedem contextul. Orice text, fara de context, devine pretext.
Sa iubesti pe parinti e una dintre porunci, iar doar un capitol mai jos, in 11:16, Hristos nu apreciaza sa fim ca niste copilasi!
Deci, inainte de a ne conforma, trebuie sa intelegem la ce!
Sus In jos
zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyLun 12 Ian 2009, 01:23

Ciprian a scris:
Nu spun ca cele de mai sus nu ar fi adevar, ca doar le-a spus Hristos, dar daca e sa intelegem exact ce a vrut sa spuna, trebuie sa vedem contextul. Orice text, fara de context, devine pretext.
Sa iubesti pe parinti e una dintre porunci, iar doar un capitol mai jos, in 11:16, Hristos nu apreciaza sa fim ca niste copilasi!
Deci, inainte de a ne conforma, trebuie sa intelegem la ce!

Io cred ca e destul de clar...si fara echivoc. Nu vad in ce context porunca ar fi mai ingaduitoare.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyLun 12 Ian 2009, 02:46

Care porunca si ce e fara echivoc?
Sus In jos
zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyLun 12 Ian 2009, 04:41

Ciprian a scris:
Care porunca si ce e fara echivoc?

Sa zicem asta:

Sus In jos
Ciprian

Ciprian

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyMar 13 Ian 2009, 00:19

Matei 19:21 nu e porunca, nu e fara echivoc, si trebuie luata categoric in context.
Trebuie observat pozitiile de pe care fiecare vorbeste. Bogatul nu a venit la Hristos sa intrebe, ci s-a dus ca sa fie confirmat si aprobat. El se astepta de la Hristos la un "atta boy".
Si prin urmare, ca sa ajunga la ce dorea, s-a apropiat de Domnul incercand sa fie mieros, magulitor.
Domnul, care cunostea ce era in om, fara sa aiba nevoie de marturia cuiva (Ioan), a vazut prin acesta ca prin sticla, i-o taie scurt si-i raspunde ca trebuie sa respecte poruncile.
Si aici e momentul important: Hristos stie ca el nu a respectat poruncile, dar el, tanarul, vrea sa joace tare (hard ball) mai departe, si face pe naivul. Cand Hristos ii raspunde, bogatul vine cu o minciuna: Le-a respectat pe toate, din copilarie, inca! Asta arata atitudine din partea lui, ba mai mult, nu vrea sa se recunoasca, luand pe "inca din copilarie", "dovedeste ca nu e asa" si "no, atunci" fel de pozitie. Hristos i-o pune sub nas demonstratia, lovitura de gratie, asa cum era el: egoist, deci nu poate sa vorbeasca de implinirea a ceea ce Domnul l-a intrebat, dar nu a vrut sa recunoasca.
Sus In jos
zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyMar 13 Ian 2009, 00:54

Citat :
Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi.

Cipi, acum le luam "in context" ? Pai cum asa ? Al'data le luamad literam acum le luam in context.
Cu alte cuvinte e valabil doar pentru situatia aia :din context" la noi nu se aplica! Very Happy
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyMar 13 Ian 2009, 05:05

Nu "acum le luam in context" ci intotdeauna! Si asta ca sa nu ajungem tocmai la idei ca astea, cum ca Hristos ar fi fondatorul comunismului (ca a crestinismului nu am putut sa o lamurim Wink )
Iar concluzia ati tras-o, evident, corect: la noi nu se aplica!
Si la modul serios:
chiar si citatul de mai sus intareste ce am explicat eu. Hristos stia ca omul era egoist, stia ca el, sau nimeni, nu a putut sau poate sa tina legea, pentru ca daca se putea, El nu avea de ce sa vina sa moara pentru noi. Ne-am fi tras singuri de par, sau de sireturi, afara din mocirla.
Sus In jos
zuum

zuum

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin EmptyMar 13 Ian 2009, 06:22

Ciprian a scris:

chiar si citatul de mai sus intareste ce am explicat eu. Hristos stia ca omul era egoist, stia ca el, sau nimeni, nu a putut sau poate sa tina legea, pentru ca daca se putea, El nu avea de ce sa vina sa moara pentru noi. Ne-am fi tras singuri de par, sau de sireturi, afara din mocirla.

Atunci sfaturile Biblice pentru cine sunt, sau sunt pe alese?
Sus In jos
Continut sponsorizat

Adevaratul crestin Empty
MesajSubiect: Re: Adevaratul crestin   Adevaratul crestin Empty

Sus In jos

Adevaratul crestin
Sus 
Pagina 1 din 7Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: