__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Adevaratul crestin | |
|
+13delta j0oke Diaporevomenos Cristina ACCENT abbilbal abba Anahoret Ciprian aurora Emil Condor zaraza26 zuum 17 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Mar 11 Mai 2010, 01:59 | |
| Pot spune exact ce versete nu se unesc cu restul Bibliei iar voi le puteti întoarce pe toate fetele si vedea că am dreptate. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mar 11 Mai 2010, 02:00, editata de 1 ori | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Mar 11 Mai 2010, 02:00 | |
| - Emil Condor a scris:
- Toate religiile de pe planetă au ceva gresit în învătătura lor.
Adevărat că unele au mai multe greseli decât altele, dar... contează aceea? Contează enorm de mult mai ales când dai peste unul care bate monedă tocmai pe greşeli pentru aţi demonstra că sunt adevăruri şi ce ştii tu este greşit.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Mar 11 Mai 2010, 02:02, editata de 1 ori | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Mar 11 Mai 2010, 02:01 | |
| - Emil Condor a scris:
- Pot spune exact ce versete nu se unesc cu restul Bibliei iar voi le puteti întoarce pe toate fetele si vedea că am dreptate.
Eu nu te contrazic pentru că nu cunosc aşa bine Biblia. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Mar 11 Mai 2010, 02:02 | |
| - abbilbal a scris:
- Emil Condor a scris:
- Toate religiile de pe planetă au ceva gresit în învătătura lor.
Adevărat că unele au mai multe greseli decât altele, dar... contează aceea? Contează enorm de mult mai ales când dai peste unul care bate monedă tocmai pe greşeli pentru aţi demonstra că sunt adevăruri şi ce ştii tu este greşit. Nu, asa ceva nu se face, iar dacă totusi se face, e bine să fie făcut într-un mod în care să nu stârnească împotrivire, să nu provoace la război. Eh, nu toti au diplomatia ta, abilule! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Mar 11 Mai 2010, 03:08 | |
| - Emil Condor a scris:
- Pot spune exact ce versete nu se unesc cu restul Bibliei iar voi le puteti întoarce pe toate fetele si vedea că am dreptate.
Eu nu cred ca exista greșeli. Dumnezeu care s-a îngrijit ca sa ajungă la noi Biblia, cred ca a avut posibilitatea de a nu lăsa sa se infiltreze nimic greșit in ea. In V.Testament Dumnezeu transmitea mesajele Lui oamenilor, prin proroci, azi numai prin Biblie si in anumite cazuri, prin Duhul Sfânt. Nici atunci dar nici acum Dumnezeu nu a permis sa se strecoare greșeli. Fara nici o greșeala si tot exista astăzi mii de confesiuni, dar dacă ar mai fi fost si greșeli in Biblie ar fi fost o curata nebunie. Cuvântul Sfanț a Lui Dumnezeu e clar : 16 Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, 17 pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.Daca acceptam ca Biblia care este insuflata de Dumnezeu are greșeli, atunci Dumnezeu nu mai este Dumnezeu, ci un scriitor extraterestru expus ca si noi greșelilor. Asta pentru ca in realitate, Dumnezeu este negreșit si fără nici un cusur. ( Iar am trântit vre-o vorba inexistenta?) Of Doamne, of. Greu la deal cu boi mici! ( Si la vale cu pisici!) Undeva in N.Testament Iisus a SPUS: 18 Căci adevărat vă spun, cîtă vreme nu va trece cerul şi pămîntul, nu va trece o iotă sau o frîntură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întîmplat toate lucrurile. Aici sunt nevoit sa fac o precizare, ca sa pot fi înțelese aceste doua versete ca lumea. Mai corect ar fi fost tradus cam asa: Căci adevărat va spun câta vreme exista cerul si pamantul ( si nu au dispărut inca ) nu va fi eliminata nici o litera i ( exemplul este dat, fiindcă litera i este cea mai mica din alfabetul grecesc) sau un accent ( accentul este zgambara aia) (Iar am scris o prostie) ( accentuația care se aplica vocalelor in limba greaca). Ex. Θεός είναι αγάπη Deci, [ nu va fi eliminata nici o litera i sau un accent, din legea lui Moise, pana când toate cele scrise in lege vor fi împlinite. Cam atât ca e târziu la noi si mâine avem treburi de făcut. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Mar 11 Mai 2010, 03:14 | |
| Dia,
Multi sustin că nu sunt greseli dar... se înseală doar pentru că ar dori foarte mult să nu fie.
Există verset în Ioan ce nu a fost în manuscrisele vechi si există verset în Matei modificat de la forma originală, verset ce contrazice învătăturile lui Isus. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | j0oke
Numarul mesajelor : 105 Data de inscriere : 07/05/2010
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Mar 11 Mai 2010, 06:02 | |
| - Emil Condor a scris:
Există verset în Ioan ce nu a fost în manuscrisele vechi si există verset în Matei modificat de la forma originală, verset ce contrazice învătăturile lui Isus. Emil, care ar fi acestea? Poti sa ni le indici? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Joi 17 Iun 2010, 06:35 | |
| Dragos, bineînteles că pot să le dau, de fapt le-am dat în trecut si dacă e cazul o voi face iar. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Mier 23 Iun 2010, 07:33 | |
| Care/cine este adevarat (crestin) si care nu, doar Dumnezeu stie. Omul poate -in cel mai bun caz- sa intuiasca. _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Mier 23 Iun 2010, 15:36 | |
| - Cristina a scris:
- Care/cine este adevarat (crestin) si care nu, doar Dumnezeu stie. Omul poate -in cel mai bun caz- sa intuiasca.
Dumnezeu stie cel mai bine, ai dreptate dar nu numai El stie aceea. Un crestin adevărat simte duhul celuilalt crestin adevărat. Nu toti cei ce se declară crestini sunt, de fapt, crestini. Nu există crestini cu vorba ci doar crestini cu fapta. Vorbe, toti aruncă, fapte mai putin... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Joi 24 Iun 2010, 00:59 | |
| - Emil Condor a scris:
- Cristina a scris:
- Care/cine este adevarat (crestin) si care nu, doar Dumnezeu stie. Omul poate -in cel mai bun caz- sa intuiasca.
Dumnezeu stie cel mai bine, ai dreptate dar nu numai El stie aceea. Un crestin adevărat simte duhul celuilalt crestin adevărat. Nu toti cei ce se declară crestini sunt, de fapt, crestini. Nu există crestini cu vorba ci doar crestini cu fapta. Vorbe, toti aruncă, fapte mai putin... Corect. Emile sub avatarul tau vad scrisa si varsta ta. E necesar sa o specific si eu? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Joi 24 Iun 2010, 05:03 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Emile sub avatarul tau vad scrisa si varsta ta. E necesar sa o specific si eu?
Este în totalitate decizia ta. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Vin 14 Oct 2011, 12:18 | |
| Nu am stiut unde sa postez si eu Cred ca aici la "Adevaratul crestin" e numai bine Astazi este Sfanta Parascheva - sarbatoare religioasa importanta. Totul ar fi bun si frumos daca la mine in oras nu ar fi o adevarata nebunie. Si asta pentru ca edilii locali s-au gandit ca ar fi ok daca ar scoate si ceva profit din faptul ca moastele Sfintei Parascheva se gasesc la Iasi. Ca urmare s-au gandit ca e numai bine sa suprapuna in aceeasi perioada si "Zilele Iasului". Adica tarabe cu mici, bere, vin fiert, cojoace de vanzare, in general foarte multe tarabe care vand absolut orice. Nu mai spun ca strazile principale sunt inchise, ticsite de masini, circuli bara la bara, parcurg intr-o ora distante pe care le parcurgi in mod normal in 10 minute. Plus o multime de masini de Bucuresti care merg foaarte incet pentru ca nu stiu pe unde trebuie sa o ia. Am observat faza ca soferii bucuresteni sunt extrem de nervosi la ei in oras, insa atunci cand ies un pic inafara sunt complet debusolati si dezorientati . Asa, iar in seara aceasta avem concert cu Parazitii si Andreea Banica Adica Sfanta Parascheva e sarbatorita asa cum se cuvine ! |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Vin 14 Oct 2011, 12:42 | |
| Nu numai tu, Mihaela, ai observat buimaceala soferilor bucuresteni in "provincie", cum le place lor sa spuna! Eu indraznesc si mai mult in categorisirea lor, ca fiind catastrofe... Bucurestenii din Provincie sunt cei mai idioti soferi (probabil)In principiu nu vroiam sa scriu acest articol de dragul celor din Bucuresti care ma cunosc si cu care am baut o bere candva. Cu toate astea m-am saturat sa-i vad cum isi “etaleaza” talentul de bucurestean grabit in fiecare oras. Nu inteleg de unde atata graba, de unde atat tupeu. Daca esti bucurestean si faci o plimbare prin Iasi sau Bacau, adu-ti aminte ca NU ESTI IN BUCURESTI si daca imi mai tai calea vreodata sau mai claxonezi ca un porc in spatele meu cand mai sunt 5 secunde de rosu la semafor, am sa cobor din masina si am sa-ti arat “ce moldovean prost sunt”. Stiu ca n-ar trebui sa-mi pese de toti cocalarii bucuresteni care, atunci cand conduc printr-un oras ca Iasul nostru, se cred inca in Bucuresti. Cu mana pe inima pot sa afirm ca doar azi dimineata, in timp ce veneam la serviciu, 3 masini cu numar de Bucuresti mi-au taiat calea. Sunt constient ca daca ai numar de capitala nu inseamna ca si esti de acolo, poate e masina luata in leasing sau nu e a ta. Totusi, cum se face ca in majoritatea cazurilor voi sunteti aia smecheri? Va credeti regele soselelor, ati fost cumva la Fast&Furios 5 si v-ati umflat in pene? Sa nu mai vorbim despre soferitele din Bucuresti care in capitala nu sunt in stare sa parcheze masina cu spatele dar in provincie merg pe mijlocul drumului. Luati articolul ca si “rant”, cum il vreti voi, insa conduceti responsabil si respectati-i pe ceilalti participanti la trafic, atat timp cat va respecta si ei pe voi. Inteleg ca traficul din Bucuresti e infernal, dar acest lucru nu e valabil si pentru provincie. Stiu ca ai masina “tare” si ca probabil esti un sofer bun, dar respecta-ma in trafic. Adu-ti aminte ca nu esti la tine acasa si in niciun caz nu esti superior celorlalti (…bine in unele cazuri poti fi superior unor soferi din Vaslui). *articolul asta se refera doar la acei participanti la trafic din Bucuresti care se incadreaza in cele mentionate mai sus, nu trebuie facuta nicio generalizare. Sunt constient ca si soferii din celelalte zone ale tarii fac acelasi lucru, difera proportiile. http://somnulescu.com/blog/bucurestenii-din-provincie-sunt-cei-mai-idioti-soferi-probabil/ _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Vin 14 Oct 2011, 14:13 | |
| Dar Dolion, soferii bucuresteni sunt smecheri DOAR in Bucuresti. Daca ies putin inafara se transforma brusc in niste blegutzi care merg incet, se ratacesc pe ditamai bulevardul, nu stiu pe unde trebuie s-o ia desi nu au nicio intersectie pe o distanta de 5 Km in fata lor. |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Joi 22 Dec 2011, 19:39 | |
| Un altfel de POST (sau, mai bine zis - adevaratul POST!)
Renunta la a-i mai judeca pe altii - descopera-l pe Hristos care traieste in ei! Renunta la a mai spune cuvinte care ranesc - umple-te de cuvinte care vindeca! Renunta la a mai fi nemultumit - umple-te de recunostinta! Tine post de nervi - umple-te cu rabdare! Tine post de pesimism - umple-te cu speranta! Tine post de ingrijorari inutile - umple-te de incredere in Domnul! Renunta la a te mai plange - umple-te de respect pentru aceasta minune care este viata! Renunta la a-i mai stresa pe altii - umple-te de o rugaciune neincetata! Renunta la a mai fi acru - umple-te de bunatate! Renunta la a-ti da importanta - umple-te de compasiune pentru ceilalti! Renunta la teama pentru lucrurile tale - umple-i pe ceilalti de darul tau! Renunta la a mai fi descurajat - umple-te de entuziasmul credintei! Tine post de tot ceea ce te separa de Iisus - umple-te de tot ce te apropie de El!
"Numai cu inima poti vedea, esentialul este invizibil pentru ochi.” (Antoine de Saint-Exupery) ESTE HAR... – sa iubesti fara sa fii iubit... – sa slujesti fara sa fii pretuit... – sa daruiesti fara sa ti se multumeasca... – sa te jertfesti si fara sa ti se recunoasca... – sa ierti fara sa fii iertat... – sa-l sustii pe cel care te-a lepadat... – sa ramai linistit, desi esti nedreptatit... – sa crezi desi nu vezi fata in fata... – sa crezi desi nu esti deplin lamurit... – sa investesti cladind fara sperante... – sa taci pentru a nu face rau aproapelui... – sa vorbesti de dragul adevarului... – sa induri fara sa murmuri, fara sa cartesti... – totul sa-ti apartina, dar tu de toate bucuros sa te lipsesti... LUPTA-TE SUFLETE CA SA PRIMESTI ACEST HAR!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Vin 23 Dec 2011, 09:34 | |
| - dolion a scris:
- Un altfel de POST (sau, mai bine zis - adevaratul POST!)
Foarte adevarat! | |
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Vin 23 Dec 2011, 19:26 | |
| - dolion a scris:
... ESTE HAR... – sa iubesti fara sa fii iubit... – sa slujesti fara sa fii pretuit... – sa daruiesti fara sa ti se multumeasca... – sa te jertfesti si fara sa ti se recunoasca... – sa ierti fara sa fii iertat... – sa-l sustii pe cel care te-a lepadat... – sa ramai linistit, desi esti nedreptatit... – sa crezi desi nu vezi fata in fata... – sa crezi desi nu esti deplin lamurit... – sa investesti cladind fara sperante... – sa taci pentru a nu face rau aproapelui... – sa vorbesti de dragul adevarului... – sa induri fara sa murmuri, fara sa cartesti... – totul sa-ti apartina, dar tu de toate bucuros sa te lipsesti... LUPTA-TE SUFLETE CA SA PRIMESTI ACEST HAR!
Ce inseamna de fapt acest HAR? Trrebuie sa fim fericiti atunci cand ni se intampla astea?... |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Sam 24 Dec 2011, 01:09 | |
| Este har dumnezeiesc să poti da fără să astepti ceva în retur sau chiar stiind sigur că nu vei primi nimic. Isus este exemplul cel mai elocvent în ceea ce priveste harul.
Mihaela, noi ca oameni nu ne putem bucura la necazul nostru (no, suntem oameni cu slăbiciuni nenumărate), dar dacă uităm de necaz, puitem să ne bucurăm de altele, iar cel mai important, ne putem bucura la bucuria aproapelui si aceea este har. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Sam 24 Dec 2011, 01:19 | |
| - zaraza26 a scris:
- dolion a scris:
- Un altfel de POST (sau, mai bine zis - adevaratul POST!)
Foarte adevarat! Oare acesta este postul plăcut Mie: să-şi chinuiască omul sufletul o zi? Să-şi plece capul ca un pipirig şi să se culce pe sac şi cenuşă? Aceasta numeşti tu post şi zi plăcută Domnului? (Isaia 58:5) Răspunsyul este NU. Acesta la care vă referiti voi este adevăratul post: să faci bine, să vorbesti frumos, fără răutate, să lauzi pe Dumnezeu.... Isaia 58:6 - Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Lun 06 Feb 2012, 03:25 | |
| Eram în una din parcările magazinelor de aici si am auzit din întâmplare doi insi vorbind despre crestinism. Redau esenta: Diferenta între religiosi si crestini este că religiosii fac cruce iar crestinii adevărati duc crucea. Religiosii lumii sunt precum romanii, fac crucea pe care să-l răstignească pe Isus, iar crestinii adevărati duc crucea precum Isus a dus-o. Mi-a plăcut asa mult esenta discutiei lor că nu am putut să nu o redau aici. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Lun 06 Feb 2012, 13:33 | |
| Adevăraţii creştini sunt piticii ce-şi ridică rugător mâinile pentru a fi luaţi în braţe şi ocrotiţi de rele. Ceilalţi toţi sunt oameni ce-şi duc păctelele care cum ştiu. | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Lun 06 Feb 2012, 15:42 | |
| - abbilbal a scris:
- Adevăraţii creştini sunt piticii ce-şi ridică rugător mâinile pentru a fi luaţi în braţe şi ocrotiţi de rele. Ceilalţi toţi sunt oameni ce-şi duc păctelele care cum ştiu.
Intradevar adevarati crestini, sunt niste oameni micuti si slabi, anemici, care numai pot sa-si duca pacatele si se duc la Iisus sa le ia pacatele de pe ei. Pentru ca asa a zis chiar EL. Pe cand ceilalti sunt niste voinici puternici, care duc pacatele lor, singuri, pana la capat! Şi se duc pe rând, pe rând, Zarea lumii-ntunecând, Şi se duc ca clipele, Scuturând aripele, Vai de mama lor! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Sam 23 Feb 2013, 18:04 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | apocalyptica
Numarul mesajelor : 696 Data de inscriere : 17/11/2012
| Subiect: Re: Adevaratul crestin Dum 24 Feb 2013, 15:41 | |
| - abbilbal a scris:
- păctelele
deci ai economisit un a la schimbul unui le... _____________________ | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Adevaratul crestin | |
| |
| | | | Adevaratul crestin | |
|