__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| BISERICA CRESTIN BAPTISTA | |
|
+6Emil Condor MIRCEA adiel tomi Karima abbilbal 10 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Mar 30 Sept 2008, 06:11 | |
| Popularizarea denumirii de baptişti, formă prescurtată a titulaturii de anabaptist se datorează, în special, eforturilor lui John Smith care a întemeiat în Ţările de Jos, în anul 1609, o biserică baptistă. Dacă această titulatură s-a perpetuat, până în ziua de astăzi, acest fapt nu poate fi pus decât pe seama continuării unei tradiţii. În prezent, baptiştii constituie una din cele mai răspândite confesiuni creştine protestante din lume, având biserici în peste 211 ţări şi state şi un număr de aproximativ 120 milioane de credincioşi. În România, prima biserică baptistă a luat fiinţă în anul 1856, în Bucureşti. În practica religioasă, baptiştii îşi propun să se remarce prin reîntoarcerea la ceea ce înţeleg prin „simplitatea bisericii din veacul apostolic”. Ei afirmă principiile Reformei: „Sola Scriptura – Numai Scriptura", „Sola Fidae – Numai Credinţa", „Sola Gratia – Numai Harul" şi „Soli Deo Gloria – Numai lui Dumnezeu i se cuvine slava". Potrivit acestor principii, singura autoritate în materie de credinţă şi practică religioasă este atribuită Bibliei, ca fiind inspirată în totalitate de Duhul lui Dumnezeu. Mântuirea se dobândeşte numai prin credinţa în Domnul Isus Hristos şi prin harul lui Dumnezeu, iar in toate şi pentru toate slava se cuvine doar lui Dumnezeu. Astfel, este înlăturat tot ceea ce este considerat ca fiind tradiţie ulterioară „veacului apostolic”: sunt negate autoritatea şi tradiţia Bisericii, este lăsat deoparte cultul liturgic şi alte tradiţii bisericeşti, nu sunt recunoscute rolul (mijlocitor) al Maicii Domnului – Fecioara Maria, al sfinţilor, rolul şi autoritatea clerului bisericesc, cinstirea icoanelor, statuilor şi moaştelor. Baptiştii acceptă, în linii mari, simbolul de credinţă niceeo-constantinopolitan, afirmându-şi credinţa într-un singur Dumnezeu, revelat în Sfânta Scriptură în Trei Persoane: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Baptiştii cred că Dumnezeu Tatăl este creatorul tuturor lucrurilor văzute şi nevăzute. Baptiştii cred în dumnezeirea şi umanitatea Domnului Isus Hristos, născut din fecioara Maria, în moartea Sa ispăsitoare pe cruce, în învierea glorioasă şi înalţarea la cer, precum şi în a doua venire a Fiului lui Dumnezeu, în slavă. Baptiştii cred, de asemenea, în dumnezeirea Duhului Sfant, care lucreaza în om naşterea din nou (convertirea) şi transformarea lui după chipul Fiului lui Dumnezeu. În crezul şi practica bisericii baptiste, botezul se administrează în numele Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh, prin afundare în apă şi este precedat de convertirea celui ce se botează. Pentru copiii nou-născuţi există un serviciu religios de binecuvântare de către comunitate. Baptiştii se organizează pe baza principiului autonomiei bisericii locale şi practică aşa-numita „preoţie universală”, sugerându-se prin aceasta că, în rândurile lor nu ar exista o distincţie între clerici şi laici. Pe lângă simplii fraţi şi surori există fraţii-păstori, fraţii-presbiteri sau fraţii-diaconi. Închinarea publică a baptiştilor se realizează prin participarea tuturor credincioşilor, de regulă, prin cantare, rugăciune, citirea şi propovăduirea Sfintelor Scripturi. Zidirea duhovnicească se face şi in grupuri mici, in case particulare sau in lăcaşul de închinare, prin studiul Bibliei şi rugăciune. Momentul culminant al inchinării publice îl reprezintă Cina Domnului, înţeleasă în mod simbolic, prin care biserica locala comemorează jertfa unică a Noului Legământ, ce a fost adusă o dată pentru totdeauna de Isus Hristos. Baptiştii sărbătoresc Duminica - ziua învierii Domnului, ca zi de închinare săptămânală, precum şi sărbătorile anuale legate de evenimentele principale ale istoriei mântuirii: Naşterea Mântuitorului, Botezul Domnului, Săptămâna Patimilor, Învierea Domnului, Înălţarea Domnului Isus Hristos şi Pogorârea Duhului Sfânt. Baptiştii promovează pe plan mondial un tip de misiune potrivit căruia fiecare credincios este dator să răspândească în lume Evanghelia. Misiunea se adresează persoanei şi societăţii în întregul lor, atât prin Evanghelie, cât şi prin acţiuni de caritate şi de identificare în dragoste creştină cu cei marginalizaţi şi nedreptăţiţi. Baptiştii din România s-au organizat pe plan naţional în Uniunea Comunităţilor Creştine Baptiste, în anul 1920. În prezent, Cultul Creştin Baptist din România – Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din Romania, care constituie unul dintre cele 18 culte religioase recunoscute de stat şi funcţionează în baza Decretului-Lege nr. 553/1944, a Decretului nr. 178/1948 pentru regimul general al Cultelor, a Decretului nr. 1203/1950 de aprobare a Statutului Cultului şi a prevederilor constituţionale. Statutul Cultului Creştin Baptist din România, aprobat prin Decretul 1203 din 1950 a fost modificat şi completat de Conferinţa Naţională a Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste, la Arad, în data de 27 noiembrie 1998. În prezent, Cultul Creştin Baptist din România cuprinde circa 1800 de biserici în toate regiunile ţării, organizate teritorial în comunităţi, numărând aproximativ 127.000 de persoane (conform recensământului din 2002). Aceste biserici sunt slujite de 700 de pastori şi misionari. Personalul duhovnicesc şi de specialitate este pregătit în cadrul şcolilor cultului. În România, Cultul Creştin Baptist are opt licee teologice, două şcoli postliceale şi două instituţii de învăţământ superior: Institutul Teologic Baptist din Bucureşti, cu specializarea Teologie Baptistă Pastorală, şi Universitatea Emanuel din Oradea cu specializările Teologie Baptistă Pastorală, Teologie Baptistă Didactică–Asistenţă Socială, Pedagogie Muzicală şi Managementul Organizaţiilor. De asemenea, în cadrul Universităţii din Bucureşti funcţionează Facultatea de Teologie Baptistă–Litere şi Asistenţă Socială, iar în cadrul Universităţii din Oradea funcţionează specializarea Teologie Baptistă–Litere. Uniunea Baptistă din România editează revista „Creştinul-azi”, un supliment teologic periodic, precum şi lucrări teologice şi alte materiale tipărite sau audio-vizuale pentru activităţile specifice ale bisericilor. Datorită credinţei în separarea bisericii de stat, baptiştii din Romania nu acceptă subvenţii de la stat pentru salarizarea personalului de cult. Ei cred că este datoria liber consimţită a fiecărui credincios să contribuie la susţinerea spirituală şi materială a bisericii de care aparţine. Implicarea statului în redistribuirea unui procent din taxele şi impozitile percepute de la cetăţeni către cultele religioase reprezintă impunerea unei anumite teologii politice de stat asupra cetăţenilor care nu împărtăşesc respectiva teologie politică. | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Mar 30 Sept 2008, 06:26 | |
| - abbilbal a scris:
- Mântuirea se dobândeşte numai prin credinţa în Domnul Isus Hristos şi prin harul lui Dumnezeu, iar in toate şi pentru toate slava se cuvine doar lui Dumnezeu.
deci cine crede in Dumnezeu doar ,nu se poate mantui dupa parerea baptistilor? | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Mar 30 Sept 2008, 06:56 | |
| - Karima a scris:
- abbilbal a scris:
- Mântuirea se dobândeşte numai prin credinţa în Domnul Isus Hristos şi prin harul lui Dumnezeu, iar in toate şi pentru toate slava se cuvine doar lui Dumnezeu.
deci cine crede in Dumnezeu doar ,nu se poate mantui dupa parerea baptistilor? Să ne spună ei, eu sunt ortodox. | |
| | | tomi
Numarul mesajelor : 117 Data de inscriere : 15/09/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Mar 21 Oct 2008, 17:03 | |
| - Karima a scris:
- abbilbal a scris:
deci cine crede in Dumnezeu doar ,nu se poate mantui dupa parerea baptistilor? Pai eu as putea sa fiu persoana cea mai apropiata de ceea numiti voi "baptist". Desi eu ma consider crestin si nu baptist sau penticostal etc. Raspunsul la intrebarea ta este: Ba da! Dar cine crede in Dumnezeu cu adevarat si asculta/citeste Cuvantul lui Isus atunci crede si asculta si in El, care este Cuvantul lui Dumnezeu si Adevarul iar cine crede in Dumnezeu (doar in Dumnezeu) in mod logic nu are nimic in potriva sa faca botezul in apa si duh precum spune Isus, n-are nimic impotriva sa-l asculte pe Isus caci El reprezinta Voia lui Dumnezeu! Nu pot spune ca dogma baptista e perfecta dar asta nu pot spune despre nicio dogma a oamenilor. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 27 Oct 2008, 21:04 | |
| - tomi a scris:
- Karima a scris:
- abbilbal a scris:
deci cine crede in Dumnezeu doar ,nu se poate mantui dupa parerea baptistilor? Pai eu as putea sa fiu persoana cea mai apropiata de ceea numiti voi "baptist". Desi eu ma consider crestin si nu baptist sau penticostal etc. Raspunsul la intrebarea ta este: Ba da! Dar cine crede in Dumnezeu cu adevarat si asculta/citeste Cuvantul lui Isus atunci crede si asculta si in El, care este Cuvantul lui Dumnezeu si Adevarul iar cine crede in Dumnezeu (doar in Dumnezeu) in mod logic nu are nimic in potriva sa faca botezul in apa si duh precum spune Isus, n-are nimic impotriva sa-l asculte pe Isus caci El reprezinta Voia lui Dumnezeu! Nu pot spune ca dogma baptista e perfecta dar asta nu pot spune despre nicio dogma a oamenilor. Aşa este Tomi. Toate dogmele sunt subiective şi poartă amprenta cultului de care aparţin. Omul niciodată nu va putea spune că are ştiinţa perfecţiunii pentru a scoate un lucru perfect. Nici măcar cercul nu este perfect rotund. | |
| | | adiel
Numarul mesajelor : 5 Varsta : 43 Data de inscriere : 25/11/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Vin 28 Noi 2008, 15:32 | |
| abbilbal a scris: Mântuirea se dobândeşte numai prin credinţa în Domnul Isus Hristos şi prin harul lui Dumnezeu, iar in toate şi pentru toate slava se cuvine doar lui Dumnezeu.
Karima
deci cine crede in Dumnezeu doar ,nu se poate mantui dupa parerea baptistilor?
Conceptul acesta nu este parerea baptistilor, conform prejudecatii tale, ci este ideia si decizia Lui Dumnezeu despre lucrul acesta este scris in biblie. Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; 1 Ioan 5:11 Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. 1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viaţa. 1 Ioan 5:13 V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică.
Imi fac impresia ca nu ai citit biblia. | |
| | | MIRCEA
Numarul mesajelor : 245 Data de inscriere : 09/10/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Vin 28 Noi 2008, 16:14 | |
| Adiel. cui te adresezi? Ai folosit două usere.
Ar trebui de văzut că avem doar un singur Mîntuitor şi numai un singur Mijlocitor.
,, Eu, Eu sunt Domnul, si afara de Mine nu este niciun Mantuitor! " (Isaia 43:11) ,,Hristosul este Mîntuitorul" (Ioan 4:42) ,,Isus Hristos, Mîntuitorul nostru" (Tit 1:4).
,,Avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit"(1Ioan 2:1). ,,Este un singur Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos" (1Timotei 2:5). | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Sam 29 Noi 2008, 00:51 | |
| - MIRCEA a scris:
- Adiel. cui te adresezi? Ai folosit două usere.
Cred că a dat citat din Abby, fiind de acord cu el, apoi s-a adresat doar lui Karima. - adiel a scris:
Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; 1 Ioan 5:11 Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. 1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viaţa. 1 Ioan 5:13 V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică. AMIN! - Citat :
- Imi fac impresia ca nu ai citit Biblia.
Eheee! Sunt foarte multi ce citesc Biblia si tot crează impresia aia! Adiel, Bine ai venit la Popasul nostru asezat chiar...în LUMINA LUMII! Sper că te vei simti bine aici. | |
| | | adiel
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 01 Dec 2008, 11:39 | |
| Mircea m-am adresat Karimei.
Pentru Mircea Imi cer iertare nu pre stiu sa ma folosesc, insa ma voi invata.
Ar trebui de văzut că avem doar un singur Mîntuitor şi numai un singur Mijlocitor.
,, Eu, Eu sunt Domnul, si afara de Mine nu este niciun Mantuitor! " (Isaia 43:11) ,,Hristosul este Mîntuitorul" (Ioan 4:42) ,,Isus Hristos, Mîntuitorul nostru" (Tit 1:4).
,,Avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit"(1Ioan 2:1). ,,Este un singur Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos" (1Timotei 2:5). AMIN Sunt deacord cu Biblia, Cuvintul Lui Dumnezeu infailibil si ADEVAR ABSOLUT, si nu cu interpretari scoase din contecsul Bibliei sau dogme preconcepute de oameni. | |
| | | adiel
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 01 Dec 2008, 11:42 | |
| Domnule Condor va multumesc mult pentru atentie, sper ca imi va facea placere sa comunicam. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Mier 03 Dec 2008, 03:11 | |
| - adiel a scris:
- Domnule Condor...
Emil sună perfect - nu mă fă să mă simt inconfortabil. Multumesc mult! - adiel a scris:
- Emil, multumesc mult pentru atentie, sper ca imi va facea placere sa comunicam.
Toti sunt atenti la acest Popas (îi vei cunoaste cu timpul) iar comunicarea între noi este terifică până în prezent. Si eu sper să ne întelegem minunat. | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Vin 12 Dec 2008, 02:25 | |
| - adiel a scris:
- abbilbal a scris:
Mântuirea se dobândeşte numai prin credinţa în Domnul Isus Hristos şi prin harul lui Dumnezeu, iar in toate şi pentru toate slava se cuvine doar lui Dumnezeu.
Karima
deci cine crede in Dumnezeu doar ,nu se poate mantui dupa parerea baptistilor?
Conceptul acesta nu este parerea baptistilor, conform prejudecatii tale, ci este ideia si decizia Lui Dumnezeu despre lucrul acesta este scris in biblie. Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; 1 Ioan 5:11 Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. 1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viaţa. 1 Ioan 5:13 V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică.
Imi fac impresia ca nu ai citit biblia. Adiel daca ai fi citit cu atentie eu doar am luat o fraza din ce a scris Abbilbal si in care spune cate ceva despre dogma baptista.Ba chiar am dat quote la acea fraza. De acolo si intrebarea mea,care desigur era pentru un eventual baptist aflat pe aici. Intrebarea a venit ca urmare a faptului ca eu cred doar in Dumnezeu,adica lui-i recunosc deplina unicitate,pentru mine Isus(pbuh)a fost doar un trimis a lui Dumnezeu pentru a propovadui cuvantul Lui. Se intelege de aici ca nu am nici un fel de prejudecata asa cum tu ai afirmat. A fost o simpla intrebare nu o afirmatie. Cat despre faptul ca tu iti faci impresia ca eu am citit sau nu Biblia ,in contextul de fata nu e relevant.Discutia era despre dogma.Ma rog Pentru linistea ta sufleteasca ,da ,am citit Bibliile toate,cu siguranta iti spun _____________________ | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 29 Dec 2008, 19:59 | |
| - adiel a scris:
- Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;
1 Ioan 5:11 Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. 1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viaţa. Karima crede numai in Dumnezeu, este sau nu si ea socotita "copil" al lui Dumnezeu? | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Dum 18 Oct 2009, 22:40 | |
| - zuum a scris:
- adiel a scris:
- Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;
1 Ioan 5:11 Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. 1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viaţa. Karima crede numai in Dumnezeu, este sau nu si ea socotita "copil" al lui Dumnezeu? Zuumulica, din Luna Decembrie a anului trecut încă nu sa găsit cineva sa-ti dea răspuns la întrebarea ta? Versetul de mai sus explica destul de clar : Cine are pe Fiul are viata, cine nu, n-are. Unde-i lege nu-i tocmeala! Dacă frumoasa Karima crede numai in Dumnezeu si nu vrea sa creadă si in Fiul Lui Dumnezeu care este Mântuitorul întregi omeniri, nu este "copil" a Lui Dumnezeu. Ne pare foarte rău dar nu-i. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 19 Oct 2009, 02:07 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Zuumulica,
din Luna Decembrie a anului trecut încă nu sa găsit cineva sa-ti dea răspuns la întrebarea ta? Karima nu raspunde cand trebuie sa de-a un raspsuns clar. Prefera sa pastreze o anumita "aura" de popularitate si ocoleste subiectele incomode | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 19 Oct 2009, 06:49 | |
- zuum a scris:
- adiel a scris:
1 Ioan 5:11 Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. 1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viaţa. Karima crede numai in Dumnezeu, este sau nu si ea socotita "copil" al lui Dumnezeu? Zuumulica, din Luna Decembrie a anului trecut încă nu sa găsit cineva sa-ti dea răspuns la întrebarea ta?
Versetul de mai sus explica destul de clar : Cine are pe Fiul are viata, cine nu, n-are. Unde-i lege nu-i tocmeala!
Dacă frumoasa Karima crede numai in Dumnezeu si nu vrea sa creadă si in Fiul Lui Dumnezeu care este Mântuitorul întregi omeniri, nu este "copil" a Lui Dumnezeu. Ne pare foarte rău dar nu-i. Din cite inteleg, exista oameni care considera ca au dreptul de a-i judeca pe alti oameni ca fiind sau nefiind "copii ai lui Dumnezeu" Cu ce drept?! ... Un om crede intr-un Dumnezeu -UNIC- si CREDE in Isus ca fiind un trimis al Dumnezeului unic. Asta nu inseamna ca n-ar fi si el tot un copil al lui Dumnezeu. Imi pare rau (si mie chiar imi pare rau!), dar este un tip de atitudine exclusivista care nu imi place pentru ca nu duce la nimic bun ... ps: Unde-i lege, nu-i tocmeala, iar atitudinea exclusivista nu se-ncadreaza deloc in Legea Iubirii si a Tolerantei (inclusiv religioase) care ar trebui sa guverneze relatiile dintre oameni. _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zuum
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 19 Oct 2009, 07:08 | |
| - Cristina a scris:
- Din cite inteleg, exista oameni care considera ca au dreptul de a-i judeca pe alti oameni ca fiind sau nefiind "copii ai lui Dumnezeu"
Cristina, nu cred ca e vorba de a judeca. Nu totul este relativ, din fericire sau din pacate uneori exista si principii pe care fiecare si le respecta. Dupa cum se stie Karima are o groaza de principii pe care le respecta cu strictete, indiferent daca are sau nu logica in ceea ce afirma uneori. Aici e vorba de o discutie de principiu, atat! | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 19 Oct 2009, 07:28 | |
| - zuum a scris:
Aici e vorba de o discutie de principiu, atat! ok, Zuum, si unde este discutia principiala, aici, din moment ce o judecam pe Karima cu astfel de "principii" ? - Diaporevomenos a scris:
-
Dacă frumoasa Karima crede numai in Dumnezeu si nu vrea sa creadă si in Fiul Lui Dumnezeu care este Mântuitorul întregi omeniri, nu este "copil" a Lui Dumnezeu. Ne pare foarte rău dar nu-i. _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 19 Oct 2009, 11:43 | |
| Pai, nu o judecam noi ci Cuvântul Sfânt a Lui Dumnezeu. La el sa te adresezi cu reclamații nu la mine, eu numai am amintit ce spune EL. adica (Cuvântul Sfânt a Lui Dumnezeu)
Si sa știi ca e cam absolut. Ce spune aia e. Acolo nu tine vrajala cu, sa vezi ca asa si pe dincolo.
1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viaţa.
Acum poate vrei sa-mi spui ca in verset, nu scrie ca nu-i copil a Lui Dumnezeu. OK. Dar spune ca nu are viata . Deci e mort . Numai dacă tu crezi ca Dumnezeu are si copii morți sau e un Dumnezeu al morților. Atunci se schimba socoteala. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 19 Oct 2009, 12:47 | |
- Pai, nu o judecam noi ci Cuvântul Sfânt a Lui Dumnezeu. La el sa te adresezi cu reclamații nu la mine, eu numai am amintit ce spune EL. adica (Cuvântul Sfânt a Lui Dumnezeu)
Si sa știi ca e cam absolut. Ce spune aia e. Acolo nu tine vrajala cu, sa vezi ca asa si pe dincolo.
1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viaţa.
Acum poate vrei sa-mi spui ca in verset, nu scrie ca nu-i copil a Lui Dumnezeu. OK. Dar spune ca nu are viata . Deci e mort . Numai dacă tu crezi ca Dumnezeu are si copii morți sau e un Dumnezeu al morților. Atunci se schimba socoteala. hal de atitudine in spiritul dialogului tolerant, al legii iubirii promovata de insusi Isus si alti intelepti ai lumii. No comment si consider discutia incheiata, din punctul meu de vedere. ps: QED! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zuum
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Lun 19 Oct 2009, 16:44 | |
| - Cristina a scris:
- Diaporevomenos a scris:
- Pai, nu o judecam noi ci Cuvântul Sfânt a Lui Dumnezeu. La el sa te adresezi cu reclamații nu la mine, eu numai am amintit ce spune EL. adica (Cuvântul Sfânt a Lui Dumnezeu)
Acum poate vrei sa-mi spui ca in verset, nu scrie ca nu-i copil a Lui Dumnezeu. OK. Dar spune ca nu are viata . Deci e mort . Numai dacă tu crezi ca Dumnezeu are si copii morți sau e un Dumnezeu al morților. Atunci se schimba socoteala. hal de atitudine in spiritul dialogului tolerant, al legii iubirii promovata de insusi Isus si alti intelepti ai lumii. No comment si consider discutia incheiata, din punctul meu de vedere. ps: QED! Deci de fapt tu nu esti de acord cu ce scrie in Biblie. Pai asta e cu totul altceva! | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Mar 20 Oct 2009, 19:08 | |
| Zuum, fiecare cu Biblia lui. Aşa scrie în biblia noastră. În altele nu. Iisus este Fiul lui Dumnezeu şi noi vrem să acceptăm această sintagmă care pentru alţii nu este valabilă.
Karima are o altă religie şi ca atare o altă Biblie în care nu scrie că Iisus este Fiul lui Dumnezeu, ci cel mai mare proroc. Se cuvine să respectăm religia Karimei şi a tuturor celor care nu-l consideră pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu. Şi din respect nu se cuvine să-i spunem că nu are dreptate în ce crede. Crede în ce vrea, cum vrea şi cât vrea. Singur Dumnezeu este în măsură să aprecieze dacă cineva crede bine sau crede greşit. Eu sunt ortodox pentru că vreau eu să fiu, dar tot aşa de bine aş putea fi de altă religie cu o credinţă diferită de cea a ortodoxiei. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Mar 20 Oct 2009, 21:53 | |
| - abbilbal a scris:
- Şi din respect nu se cuvine să-i spunem că nu are dreptate în ce crede. Crede în ce vrea, cum vrea şi cât vrea. Singur Dumnezeu este în măsură să aprecieze dacă cineva crede bine sau crede greşit. Eu sunt ortodox pentru că vreau eu să fiu, dar tot aşa de bine aş putea fi de altă religie cu o credinţă diferită de cea a ortodoxiei.
Sunt de acord cu tine! Daca toata lumea are dreptate si nu se poate discuta in contradictoriu ca e "lipsa de respect" ( adica o parere devine deodata o chestie foarte personala ) atunci nu vad de ce mai propunem subiecte? Stii cum e abi, asa zic si homesexualii, ca si ei tot fiii lui Dumnezeu sunt, nu poti sa spui ca nu e asa ca se simt insultati ! Insa cum ramane cu opinia mea, a mea nu e la fel de valabila? O opinie altfel decat cea impusa nu are dreptul la 'respect' ? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Mar 20 Oct 2009, 23:39 | |
| - zuum a scris:
- ...asa zic si homesexualii, ca si ei tot fiii lui Dumnezeu sunt, nu poti sa spui ca nu e asa ca se simt insultati !
Insa cum ramane cu opinia mea, a mea nu e la fel de valabila? O opinie altfel decat cea impusa nu are dreptul la 'respect' ? Foarte corect ceea ce spui, Zuum! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA Mar 20 Oct 2009, 23:41 | |
| - abbilbal a scris:
- Eu sunt ortodox pentru că vreau eu să fiu...
Eu sunt crestin pentru că vrea Dumnezeu să fiu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: BISERICA CRESTIN BAPTISTA | |
| |
| | | | BISERICA CRESTIN BAPTISTA | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |