__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Filozofia Roxy cu sau fara accente ! | |
|
+8bulache abbilbal MIRCEA Emil Condor abba Roxy TUDOR zuum 12 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:24 | |
| - aurora a scris:
- Roxy, pe mine m-a botezat un preot, si pe fiica-mea la fel, si pe nepoata-mea la fel, si pe finii mei la fel.
Da, asa cum spui, botezul cred ca a fost corect, adica dupa canoanele bisericii ortodoxe. Prin botez, bebelasul intra intr-o comunitate, in cazul meu in randul ortodoxilor. Bebelusul nu are cum stabili un legamant cu Domnul, decat prin intermediul preotului, care este reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant.
Asa s-a intamplat cand erai mica si cu tine. Pe atunci nu puteai tu judeca altceva pentru tine decat parintii tai. Care a fost evolutia ta spirituala ulterioara? Dar te rog mult, explica-mi ca la un civil, eu nu am pregatire/studii religioase, sa inteleg despre ce vorbesti. Altfel... ma pierzi cu totul de la dialog. Cred ca asta si vrea ! | |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:26 | |
| - Roxy a scris:
- Aurora, sa-ti explic ca la un civil ? pai ce, crezi ca traiesc cu impresia ca esti cumva cadru militar ?
nu inteleg ce nu intelegi. Iar o aburesti ? Spune-i fata clar, pe litere. Cine te-a botezat. Unde ( locul adica ). Cum se cheama congregatia careia ii apartii, ca doar n-oi fi singura de acest gen pe Pamant. | |
| | | Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:30 | |
| - Franz Schneider a scris:
Iar o aburesti ? Spune-i fata clar, pe litere. Cine te-a botezat. Unde ( locul adica ). Cum se cheama congregatia careia ii apartii, ca doar n-oi fi singura de acest gen pe Pamant. vrei nume de persoane ? la ce ti-ar folosi ? | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:34 | |
| Emil, asi zis ca n-ai mai intrat intr-o biserica din 1997. Deci pana atunci ai intrat! In ce biserici? cu ce ocazii? - Citat :
- Aurora, eu nu am fost botezat de nimeni. Sună straniu, nu-i asa?
Nu neaparat, in vremea comunistilor multe familii nu si-au botezat copiii. Dar parintii tai? dar bunicii tai? - Citat :
- Când am crescut mare, am învătat despre cerintele Cuvântului
Ce inseamna asta? - Citat :
- si am făcut botezul care s-a făcut de toti ucenicii lui Hristos.
Ce inseamna asta? - Citat :
- Eram la o vârstă înaintată, eram adult responsabil pe actiunile mele. Deci nu am fost botezat de părinti.
Dar fAta ta, nepoatele, nu sunt botezate? Fata ta nu este casatorita religios? Ginerele nu are o religie? Emil, Roxy... nu vreau sa va "descos", dar pentru mine sunt literalmente lucruri noi, necunoscute si interesante. Discut cu voi asa cum am discutat si cu Karima despre religia ei si pregatirea ei religioasa. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:37 | |
| - Roxy a scris:
- Franz Schneider a scris:
Iar o aburesti ? Spune-i fata clar, pe litere. Cine te-a botezat. Unde ( locul adica ). Cum se cheama congregatia careia ii apartii, ca doar n-oi fi singura de acest gen pe Pamant. vrei nume de persoane ? la ce ti-ar folosi ? Pfoaaaaaaaaai ! Parca am fi intr-un film cu Pat si Patason, sau cu Stan si Bran. Mai clar decat ti-am explicat nu pot. Tu ne iei drept prosti asa-i. Si razi de noi in hohote. Dar nu catadicsesti sa-mi dai un raspuns pe topicul pe care l-am deschis special ca sa lamurim problemele dintre noi doi, odata pentru totdeauna. Stiu sa fiu mitocan, dar stiu, in acelasi timp, sa fiu si un onest fiu al lui Dumnezeu. Tu nu vrei sa vezi asta. Te intereseaza doar sa ne ingropi pe noi in labirintul nestiintei. Dai dovada de nesabuinta. Si asta e un pacat capital. Nu vrei sa ne ajuti ca sa intelegem. Iar pacat. Asa ai invatat tu din scrierile Domnului ? Care capitol ? | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:38 | |
| - Roxy a scris:
- Aurora, sa-ti explic ca la un civil ? pai ce, crezi ca traiesc cu impresia ca esti cumva cadru militar ?
nu inteleg ce nu intelegi. Roxy... in limbajul de toata ziua, limbajul liber, "civil" inseamna cel care nu este specific pregatit intr-un anume domeniu. De exemplu, daca eu sunt "croitor", o persoana care nu are habar de croitorie este un "civil" in acest domeniu! Deci eu te-am rugat sa imi explici ca la un "civil" adica asa ca unei persoane care nu este specific pregatita in domeniul religiei. Ce nu inteleg am spus acolo unde am scris. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:41 | |
| - Roxy a scris:
- Franz Schneider a scris:
Iar o aburesti ? Spune-i fata clar, pe litere. Cine te-a botezat. Unde ( locul adica ). Cum se cheama congregatia careia ii apartii, ca doar n-oi fi singura de acest gen pe Pamant. vrei nume de persoane ? la ce ti-ar folosi ? Doamne, Roxy, nu este vorba de nume de persoane! Asa cum am zis, bunicii, parintii, familia mea, este ortodoxa. Eu ca si bebelas nestiutor am fost botezata de un preot intr-o biserica ortodoxa. Tu? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:42 | |
| - aurora a scris:
- Emil, Roxy... nu vreau sa va "descos", dar pentru mine sunt literalmente lucruri noi, necunoscute si interesante. Discut cu voi asa cum am discutat si cu Karima despre religia ei si pregatirea ei religioasa.
Aurora ! Karima e deschisa ca o carte de povesti. Nu a existat intrebare pe care sa i-o adresezi si la care sa nu primesti un raspuns clar, indubitabil. De la pocaiti sa te astepti doar sa te bage in ceata. Am trei familii pe scara, toate-s la fel ca Maica Tereza. Draci de intelegi ceva de la ei. Dar trag de tine cu orice chip sa te duci la biserica lor ca e bine si curge numa lapte si miere. Sunt scabit de astfel de practici. Religie cu forta. | |
| | | MIRCEA
Numarul mesajelor : 245 Data de inscriere : 09/10/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:50 | |
| Botezul este mărturisirea unui cuget curat. În Biblie stă scris aşa: ,,botezul... nu este o curatire de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu" (1Petru 3:21). Deci un botez corect nu se face la un bebeluş care nici măcar nu are discernămînt. Cum să mărturisească el cugetul? A mărturisi înseamnă că trebuie să mai şi vorbeşti. Cum vorbeşte un bebeluş? Botezul practicat de preoţi este un ritual impus cu foţa de către Conciliul de la Nicea (325). Asemenea model de botez n-au practicat apostolii. Ei n-au botezat nici un bebeluş. Dar Constantin cel mare a transformat botezul aşa cum a vrut el, după care a devenit datină strămoşească, întrînd în categoria ,,sfintelor tradiţii" (a se vedea ghilimelele). | |
| | | Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:51 | |
| - aurora a scris:
Asa cum am zis, bunicii, parintii, familia mea, este ortodoxa. Eu ca si bebelas nestiutor am fost botezata de un preot intr-o biserica ortodoxa. Tu? da, si eu cand eram mica am facut baie in cristelnita. Si ? | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:52 | |
| Franz, nu ai dreptate!
Daca Roxy este "pocaita" ma intereseaza cu atat mai mult, cu cat multa lume arunca anatema asupra lor. Poate ca noi nu stim suficiente lucruri despre ei. Poate ca ei, fiind o minoritate religioasa, nu reusesc sa se faca cunoscuti noua.
Eu intalnesc pocaiti pe strada, incearca sa ne opreasca cu carti sfinte... dar daca le spui frumos ca nu ai timp sau ca ai deja o religie careia te inchini, raspund politicos, nu sunt agresivi. la fel vin unii tineri chiar la usa apartamentului, suna, spun ce vor, le raspund politicos. In facultate, am avut unul dintre cei mai buni profesori de geometrie, profesorul Costache TELEMAN, o somitate... am facut anul I cu el, in primavara a fost dat afara, apoi reprimit cand eram in anul III cand am facut din nou cu el. De ce credeti ca a fost dat afara? Pentru ca era "pocait - sambatar", adica religia lui declara sambata-nelucratoare (cum este pentru noi duminica). Si el a refuzat sa vina la cursuri, sa munceasca, sambata! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:53 | |
| - Roxy a scris:
- aurora a scris:
Asa cum am zis, bunicii, parintii, familia mea, este ortodoxa. Eu ca si bebelas nestiutor am fost botezata de un preot intr-o biserica ortodoxa. Tu? da, si eu cand eram mica am facut baie in cristelnita. Si ? Asa, mai departe... vezi ca nu-i greu. Apoi ? | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:58 | |
| - Roxy a scris:
- aurora a scris:
Asa cum am zis, bunicii, parintii, familia mea, este ortodoxa. Eu ca si bebelas nestiutor am fost botezata de un preot intr-o biserica ortodoxa. Tu? da, si eu cand eram mica am facut baie in cristelnita. Si ? Deci parintii tai apartin unei religii, in care te-au botezat, in cristelnita. Care este aceasta religie? Chiar daca tu mai tarziu, ca adult, ai perceput altfel lucrurile si ai facut o alta alegere religioasa, nu cred ca prima alegere, cea a parintilor tai, trebuie desconsiderata sau luata in deradere, chiar daca tu acum nu esti de acord cu ea. Acea "baie in cristelnita" pentru ceilalti oameni, ortodoxi sau catolici, are o alta valoare, religioasa sau pur si simplu traditionala sau sentimentala. Si nu le place oamenilor sa fie luate in deradere valorile in care ei cred, la care tin. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Roxy
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 23:07 | |
| Aurora, discutia este mult prea laborioasa. Daca ma iei cu texte de genul "alegerea parintilor", "valori traditionale", etc., cred ca mai bine ma duc in bucatarie si pregatesc ceva delicios. | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 23:14 | |
| No, vezi Aurora ! Cum incerci sa intri in amanunte devine MORMANT de MUTA ! Nu scoti nimic de la ea. Ma si miram. Dar nu-mi pierd speranta ca intr-o buna zi, raza de soare, crinul nostru pur, apa noastra limpede ca cristalul isi va destainui trecutul. Pentru ca, sunt sigur, trecutul ei ascunde ceva oribil care a determinat-o sa procedeze astfel. LE : O fi fost cu Accent in Polonia ??? | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 23:20 | |
| - Roxy a scris:
- Aurora, discutia este mult prea laborioasa.
Daca ma iei cu texte de genul "alegerea parintilor", "valori traditionale", etc., cred ca mai bine ma duc in bucatarie si pregatesc ceva delicios. Roxy draga, dar este o discutie foarte simpla deloc laborioasa... mai simplu decat intrebare-raspuns, ce sa fie? Cum adica te iau cu "alegerea parintilor"? da-mi citatul exact sa vedem despre ce este vorba! Toti avem parinti, nu? "valori traditionale" ... exista, ori ca vrem, ori ca nu vrem, ori ca le apreciem, ori ca nu dam doi bani pe ele. Care-i problema? Nu putem discuta? Nu vrei sa discutam? Nu accepti dialogul constructiv? - Citat :
- cred ca mai bine ma duc in bucatarie si pregatesc ceva delicios.
Nu cred! Buna intentie, halal discutie! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Roxy
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 23:21 | |
- Pentru ca, sunt sigur, trecutul ei ascunde ceva oribil care a determinat-o sa procedeze astfel.
LE : O fi fost cu Accent in Polonia ??? nu, nu am fost in Polonia, dar il voi vizita in Spania. ps.: de fiecare data cand un om al lui Dumnezeu incepe sa discute despre moralitatea crestina, cei care se simt vizati (cu musca pe caciula), imediat se ataca si incep sa fie violenti si duri in limbaj si in comportament. Asta pentru ca ii mustra constiinta pentru modul lor de viata pacatos. | |
| | | Roxy
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 23:22 | |
| - aurora a scris:
- Nu cred!
treaba ta, crede sau nu crede ce vrei. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 23:24 | |
- No, vezi Aurora ! Cum incerci sa intri in amanunte devine MORMANT de MUTA ! Nu scoti nimic de la ea. Ma si miram. Dar nu-mi pierd speranta ca intr-o buna zi, raza de soare, crinul nostru pur, apa noastra limpede ca cristalul isi va destainui trecutul. Pentru ca, sunt sigur, trecutul ei ascunde ceva oribil care a determinat-o sa procedeze astfel.
LE : O fi fost cu Accent in Polonia ??? Ce prostii spui, Franz? Crezul unui om, nu este nici secret, nici de rusine! Emil vorbeste deschis despre ceea ce el crede si cum si-a format aceasta credinta. Poate si Roxy o va face la un moment dat! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 23:35 | |
| - Roxy a scris:
- ps.: de fiecare data cand un om al lui Dumnezeu incepe sa discute despre moralitatea crestina, cei care se simt vizati (cu musca pe caciula), imediat se ataca si incep sa fie violenti si duri in limbaj si in comportament. Asta pentru ca ii mustra constiinta pentru modul lor de viata pacatos.
- Citat :
- un om al lui Dumnezeu
Cum adica un om al lui Dumnezeu? acestia sunt preotii, calugarii, predicatorii - Citat :
- sa discute despre moralitatea crestina
Ar fi chiar un subiect de discutat, dar l-am putea exemplifica cu viata noastra de zi cu zi? - Citat :
- cei care se simt vizati (cu musca pe caciula),
Cine ar fi acestia? Te referi punctual la cineva anume, sau persoanele de fatza se exclud? ce ar insemna o persoana vizata? ce calitati sau defecte ar avea? - Citat :
- imediat se ataca si incep sa fie violenti si duri in limbaj si in comportament.
Cred ca pe acest forum, mai ales in acest moment, nu a fost cazul. Eu cel putin ma straduiesc sa evit orice forma de violenta. :eusa_naughty: - Citat :
- ii mustra constiinta
in niciun caz pe un forum - Citat :
- pentru modul lor de viata pacatos.
In niciun caz nu te poti exprima TU despre modul de viata a unei persoane pe care nu o cunosti! Si chiar daca ai cunoaste-o, chiar in viata reala, nu ai tu dreptul sa judeci daca viata unui om este sau nu "pacatoasa"! Poate ar fi interesanta o discutie si despre "modul de viata pacatos", dar discutand strict despre viata de zi cu zi a omului contemporan. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 23:36 | |
| - Roxy a scris:
- aurora a scris:
- Nu cred!
treaba ta, crede sau nu crede ce vrei. Asta nu este un mod placut de dialog pe un forum! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Roxy
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 23:46 | |
| adica Aurora, eu iti spun un lucru, si tu imi raspunzi ca nu crezi ce iti spun, MAI ARE VREUN SENS DISCUTIA IN CONDITIILE ACESTEA ? | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 23:51 | |
| - Roxy a scris:
- adica Aurora, eu iti spun un lucru, si tu imi raspunzi ca nu crezi ce iti spun, MAI ARE VREUN SENS DISCUTIA IN CONDITIILE ACESTEA ?
Ce lucru mi-ai spus tu si eu am spus ca nu cred? da citatul, sa discutam pe text. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Roxy
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Dum 04 Ian 2009, 09:00 | |
| citeste cateva postari mai sus. | |
| | | bulache Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 616 Data de inscriere : 18/10/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Dum 04 Ian 2009, 11:04 | |
| Uaaauuu!Am apucar sa traiesc si asta! Cearta despre religii.In primul rand sunteti oameni,pe urma p[uteti crede in ce vreti dar sa nu inpui crezul tau celuilalt sau sa-l defaimezi credinta.Toti avem credinta!Ca nu e in dumnesteul tau sau la lui nu are inportanta.inportant este sa respecti Omul.hiar ieri Cactus a spus ca discutiile despre religie nu vor duce decat la certuri.Si din gluma am zis ca noi doi credem in Zalmoxis si in vinul Dacilor.Sa nu ziceti ca suntem pagani.Deci inca odata,discutiile despre religie au dus la confruntari. Emile ar fi bine sa stergi religiile din forum si ateismul si sa discutam de stiinta,literatura,istorie si arte. Pace ,prietenie si cele bune.UN ATEU> | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! | |
| |
| | | | Filozofia Roxy cu sau fara accente ! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |