__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Filozofia Roxy cu sau fara accente ! | |
|
+8bulache abbilbal MIRCEA Emil Condor abba Roxy TUDOR zuum 12 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Vin 02 Ian 2009, 23:41 | |
| Franz, nu fii rau ! Mie imi place desenul ala! Imi aminteste de picturi rupestre dintr-o epoca pagana! | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Vin 02 Ian 2009, 23:48 | |
| - Anahoret a scris:
- Deja titlul topicului este de genul "Cine o nimereşte pe Roxy"
Nu prea! Ea a fost cea care a dat cu batul in balta si au sarit stropii care incotro. Pana in momentul de fata n-a reusit sa-si justifice afirmatiile gratuite cu nimic. A tot dat-o cotita si s-a eschivat cat a putut de la niste argumente limpezi. Tot ceea ce a putut face a fost sa-si schimbe avatarul de doua ori ca sa nu mai vada nimeni cum nesocoteste ea Biblia, cartea din care chipurile se inspira. Atat tot! | |
| | | Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 08:42 | |
| - abba a scris:
- abba a scris:
- Roxy, eu am cunoscut tineri ca tine, frati de-ai tai, si chiar m-am imprietenit cu ei dupa ce am reusit sa si colaborez cu ei in cateva proiecte scolare. Niciodata nu incercau sa isi impuna ideile religioase, erau extrem de bine educati si de amabili, dar mai ales aveau preocupari sociale si educative de toata lauda. Traiau in societate si aveau mult spirit civic. Stiau sa se poarte normal in societatea asta "desacralizata" pe care o dispretuiesti tu, aveau cultura generala, aveau lecturi din toate domeniile, puteam discuta despre orice cu ei, chiar si pe teme mai delicate. Totul fara ostentatie! Tu nu esti ca ei, din pacate!
Asa sunt eu, ma bag in ochii omului, pana ma observa! nu stiu cu cine te-ai intalnit tu, dar cred ca faci niste confuzii grosolane. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 09:37 | |
| - Roxy a scris:
- nu stiu cu cine te-ai intalnit tu, dar cred ca faci niste confuzii grosolane.
Tu nu prea stii ce vorbesti de regula...nu e nici o mirare! | |
| | | bulache Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 616 Data de inscriere : 18/10/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 10:36 | |
| | |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 18:24 | |
| Eu nu stiu unde ati vazut voi FILOZOFIE la "Maica Tereza" forumului nostru. Daca si "injerul" filozofeaza atunci io mis Papa de la Roma. Trambiteaza versete biblice pe tot Forumul, pe care nici macar nu stie a le interpreta ca lumea, ataca pe toata lumea care nu e de acord cu ea, nimeni nu se pricepe la nimic, mai toti sunt anti lucrarea lui Dumnezeu pe Pamant, apai, no, ce vreti mai mult de la o licentiata in doctrine religioase ca, altfel spus, cred ca in arta religiei e licentiata si in nimic altceva. Nu tu acolo un doctor, inginer, economist, avocat sau te miri ce alta licenta care iti deschide mintea si spre cele lumesti. Indoctrinarea religioasa pe care o incearca distinsa licentiata e sortita pieirii pe acest forum, pe care toata lumea a mirosit-o ca fiind doar un biet predicator cu licenta. Numai ca predica ei nu tine de foame la setea noastra de noi si reale cunostinte laice dar si crestinesti. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 18:53 | |
| Eu am spus inca de la inceput ca am fost botezata ortodoxa, asa cum sunt toti cei din familia mea si a sotului meu. Ne respectam religia cu decenta. Nici nu suntem ultra religiosi, nu facem parada de religie, dar nici nu suntem nesimtitori.
Pe Roxy am intrebat-o odata ce religie are ea. Nu mi-a raspuns. Oare de ce?
"Indoctrinarea religioasa" pe forumul acesta, cu noi? care suntem adulti? nu cred, ar fi ridicol ca Roxy sa incerce asa ceva.
In orice caz, eu zic ca ar trebui ca Roxy sa isi revizuiasca atitudinea fatza de noi toti de pe acest forum. Eu nu voi mai tolera si voi replica la ortice postare a ei, ultra religioasa.
Prefer sa ma intalnesc cu ea pe subiectele laice, unde discutam orice, dar nu suntem frati si surori, nici copii ai Domnului si nu discutam despre lucrarile si chemarile Domnului. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | TUDOR
Numarul mesajelor : 192 Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 19:39 | |
| - aurora a scris:
"Indoctrinarea religioasa" pe forumul acesta, cu noi? care suntem adulti? nu cred, ar fi ridicol ca Roxy sa incerce asa ceva.
Eu am observat că ţi-a răspuns. - la popasul lui Accent, pagina 24, Roxy a scris:
Aurora, nu fac parte din niciun cult, deci si prin urmare nu incerc sa atrag pe nimeni niciunde. Ce să fac ca să vă împac pe toţi? Oare nu toţi sîntem supuşi greşelii? Ce-ar fi să considere altcineva că tu i-ai fi greşit, şi să se comporte cu tine aşa cum te comporţi tu cu Roxy? Nu cred că ţi-ar conveni. Ce te-mpiedică să dai uitării toate reproşurile ca să-ţi aduci aminte de faptul că poţi să şi iubeşti chiar şi pe duşman? Şi Roxy nici măcar nu-ţi este duşman. Aţi avut doar un schimb de cuvinte. Doar atît. Ce-o fost chiar atît de grav? Lasă şi tu de la tine, iartă, tolerează... Chiar nu-i cazul să ne zburlim unii la alţii. La ce-i bună atîta tulburare? | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 19:57 | |
| - TUDOR a scris:
- aurora a scris:
Eu am observat că ţi-a răspuns.
- la popasul lui Accent, pagina 24, Roxy a scris:
Aurora, nu fac parte din niciun cult, deci si prin urmare nu incerc sa atrag pe nimeni niciunde. Ce să fac ca să vă împac pe toţi? Oare nu toţi sîntem supuşi greşelii? Ce-ar fi să considere altcineva că tu i-ai fi greşit, şi să se comporte cu tine aşa cum te comporţi tu cu Roxy? Nu cred că ţi-ar conveni. Ce te-mpiedică să dai uitării toate reproşurile ca să-ţi aduci aminte de faptul că poţi să şi iubeşti chiar şi pe duşman? Şi Roxy nici măcar nu-ţi este duşman. Aţi avut doar un schimb de cuvinte. Doar atît. Ce-o fost chiar atît de grav? Lasă şi tu de la tine, iartă, tolerează... Chiar nu-i cazul să ne zburlim unii la alţii. La ce-i bună atîta tulburare? Tudor, daca nici eu nu sunt toleranta si ingaduitoare, si iertatoare... CUM MA PORT EU cu Roxy? Tu consideri ca raspunsul ei este unul adevarat, corect? "nu fac parte din niciun cult"? adica ea nu apartine niciunei religii? nu este botezata? Cred ca am avut putine schimburi de cuvinte cu ea si nu cred ca nu am fost destul de amabila cu ea in dialog. Nu a fost nimic grav intre mine si ea, dar a fost foarte grav intre ea si Franz si nu am putut sa ma fac ca nu vad asta, pentru ca stiu cum sunt minerii, ca Barbati cu mandria meseriei lor si stiu cum le este meseria si viata! Si Roxy a mai gresit foarte tare cand a scris ofensator la adresa catolicilor (nu a spus ca ar fi o gluma, nu a pus intre ghilimele ca o gluma, a spus la modul serios si chiar a accentuat!). Comentarii religioase pro si contra, cu argumente, se pot discuta la capitolul "religioase", acolo pot aparea dispute. Dar nu se fac asemenea remarci ofensatoare la discutii generale, unde acestea au un caracter personal, nu mai tin de teorie. Pentru ceea ce am scris, Roxy trebuie sa-si ceara scuze. In rest... despre problemele de viata, de mentalitate ale fiecaruia... ne zburlim unii la altii cand o fi cazul, dar nu ne luam de par _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | TUDOR
Numarul mesajelor : 192 Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 20:14 | |
| Aurora, tu vezi că Roxy s-o retras în banca fără să mai pună paie pe foc? Crezi că n-ar putea să riposteze? Ar putea, şi s-ar ajunge la un forum format doar din off topice. Tu vrei ca să nu mai existe de loc înţelegere între noi? Dacă şi-ar cere scuze, ai avea doar tu satisfacţia că ţi-ai împlinit un ,,moft".
Eu sînt convins că tu ştii rugăciunea ,,Tatăl nostru". Pe undeva scrie aşa: ,,Şi ne iartă nouă greşalele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri" (Matei 6:12). Asta presupune că Dumnezeu te iartă cu condiţia ca să ierţi tu mai întîi pe cei ce consideri că ţi-au greşit. Şi nu trebuie să aştepţi o cerere în acest sens. Tu trebuie să ierţi dacă vrei să fii la rîndul tău iertată de Dumnezeu. Dumnezeu vrea aşa, nu numaidecît eu. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 20:41 | |
| - TUDOR a scris:
- Aurora, tu vezi că Roxy s-o retras în banca fără să mai pună paie pe foc? Crezi că n-ar putea să riposteze? Ar putea, şi s-ar ajunge la un forum format doar din off topice.
Tu vrei ca să nu mai existe de loc înţelegere între noi? Dacă şi-ar cere scuze, ai avea doar tu satisfacţia că ţi-ai împlinit un ,,moft".
Eu sînt convins că tu ştii rugăciunea ,,Tatăl nostru". Pe undeva scrie aşa: ,,Şi ne iartă nouă greşalele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri" (Matei 6:12). Asta presupune că Dumnezeu te iartă cu condiţia ca să ierţi tu mai întîi pe cei ce consideri că ţi-au greşit. Şi nu trebuie să aştepţi o cerere în acest sens. Tu trebuie să ierţi dacă vrei să fii la rîndul tău iertată de Dumnezeu. Dumnezeu vrea aşa, nu numaidecît eu. Tudor, eu nu am nici o pretentie de la Roxy si prin scuzele ei (nu mie, ci lui Franz) nu mi-as implini nici macar un moft. Este vorba doar de buna crestere, de politete, de decenta, de cei sapte ani de acasa! Nu are nici o legatura cu ,,Tatăl nostru", ci cu ceea ce parintii ne invata sa spunem "multumesc, te rog, buna ziua, imi cer scuze ... " Retragerea ei "fără să mai pună paie pe foc"? tot ea? Sa riposteze? a ripostat! ar mai trebui, inca? Dar poate chiar nu merita sa mai vorbim despre cele intamplate. Traga cine vrea si cine poate invataminte. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Administrator
Numarul mesajelor : 300 Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 20:51 | |
| Încă nu vreti să terminati atacuri fără sens?
Topicul ăsta de ce a fost deschis? Pentru atacuri îndreptate spre cel al cărui nume este în titlul de mai sus!!! :eusa_naughty: :eusa_naughty: Cred că vom elimina asa ceva în viitor... | |
| | | Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 21:41 | |
| - aurora a scris:
dar ti-am spus cat se poate de clar ca nu apartin de niciun cult. Ader la doctrinele si la practicile primilor crestini. Dar asta e o discutie lunga. Ce inseamna o denominatie si cum priveste Dumnezeu o denominatie. Pe scurt, ca nu am timp acum, o denominatie este o creatie omeneasca, iar o relatie cu Domnul Isus nu presupune apartenenta la un cult. Nu este nicio legatura. Cultele sunt facute de oameni, pe cand Isus este Dumnezeu Atotputernic. Nu ma intereseaza organizatiile omenesti, ma intereseaza cum ma priveste Domnul. Sunt sau nu sunt copilul Lui. Asta e important. | |
| | | Administrator
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 21:47 | |
| Da, asa este: toate religiile de pe planetă sunt făcute de oameni. Eu numesc bisericile, "Case de Cultură" (unii nu vor fi de acord cu expresia folosită de mine dar nu are importantă), unde oamenii se întâlnesc pentru socializare. Adevărata credintă este în inima omului.
Nici eu nu apartin de niciun Cult religios si nicicând nu voi adera la unul. | |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 21:52 | |
| Pfoaaaaaaaai ! Ce toloboc sunt, vorba Aurorei ! NU pricep nimic. Oare din cauza ca nu sunt licentiat in religii denominative ??? | |
| | | Administrator
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 21:55 | |
| Franz, eu nu am mers la o biserică din 1997 si nu sunt membru la niciuna. Dumnezeu nu stă închis între zidurile unei denominatiuni!!! El e viu si lucrător în inima oamenilor, atât! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 21:58 | |
| - Roxy a scris:
- aurora a scris:
dar ti-am spus cat se poate de clar ca nu apartin de niciun cult. Ader la doctrinele si la practicile primilor crestini. Dar asta e o discutie lunga. Ce inseamna o denominatie si cum priveste Dumnezeu o denominatie. Pe scurt, ca nu am timp acum, o denominatie este o creatie omeneasca, iar o relatie cu Domnul Isus nu presupune apartenenta la un cult. Nu este nicio legatura. Cultele sunt facute de oameni, pe cand Isus este Dumnezeu Atotputernic. Nu ma intereseaza organizatiile omenesti, ma intereseaza cum ma priveste Domnul. Sunt sau nu sunt copilul Lui. Asta e important. Roxy... parintii tai te-au botezat cand erai mica? ei apartin unei religii? la nastere copiii iau automat religia parintilor lor. Ti-ai schimbat pe parcursul vietii, la maturitate, religia in care ai fost botezata? Eu sunt copilul parintilor mei si al nimanui altcuiva! La fel este si copilul meu, cel putin atata timp cat nu isi reneaga parintii. Asta este foarte importanta! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 21:58 | |
| - Administrator a scris:
- Franz, eu nu am mers la o biserică din 1997 si nu sunt membru la niciuna.
Dumnezeu nu stă închis între zidurile unei denominatiuni!!! El e viu si lucrător în inima oamenilor, atât! Spune-i asta la Maica Tereza nu mie. Eu stiu. Ea nu stie. | |
| | | Roxy
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:01 | |
| Aurora, dar am primit botezul corect in numele Domnului Isus, asa cum au botezat apostolii. dar asta nu inseamna primirea unui nume sau aderarea la o comunitate. Botezul este un legamant facut cu Domnul. | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:07 | |
| - Roxy a scris:
- Aurora, dar am primit botezul corect in numele Domnului Isus, asa cum au botezat apostolii.
dar asta nu inseamna primirea unui nume sau aderarea la o comunitate. Botezul este un legamant facut cu Domnul. Pupaza ! La ce besericuta denominata din cartierul tau te intreaba femeia. Si vezi, striga mai tare la ea, ca nu prea mai aude saraca. A facut otita de cand asteapta sa o luminezi !!! Nu o mai da cotita ca te cam codesti sa-i dai un raspuns clar. Spune-i fata odata ca te-ai nascut si botezat la ortodocsi si nu ti-a placut si ai trecut la botezul, al doilea presupun, in care te-ai si licentiat. Ca din punct de vedere preponderistic si madagascar, ai fost botezata sub acoperamantul divin al torpimetrului selamizat de la tine din sat. Vezi, cam asa vorbesti tu, de nu intelegem noi nimic, ca mai mult ne bagi in ceata decat sa ne luminezi. Te mai miri ca te ia lumea peste picior. Licentiat-o ! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:10 | |
| - Administrator a scris:
- Franz, eu nu am mers la o biserică din 1997 si nu sunt membru la niciuna.
Dumnezeu nu stă închis între zidurile unei denominatiuni!!! El e viu si lucrător în inima oamenilor, atât! Asa este, Emile! Dar asta este decizia ta, ca adult si o respect. Tu spui ca nu ai mai intrat intr-o biserica din 1997. inseamna ca anterior ai intrat! Deci... te-ai nascut din parinti apartinand unei religii, care te-au botezat in acea religie! Nu ai practicat-o, dar ai ramas botezat in acea religie, nu te-ai dezis de ea prin aderarea la alta religie. Este asa? Din trairile tale de adult, te-ai format altfel, ai gasit alt sprijin, altceva care te mentine drept. Poti sa-i spui cum vrei. Este o alta evolutie a ta, care se refera la tine. De unde exprimarae aceasta genarala si generalizanta "El e viu si lucrător în inima oamenilor"? asta este ideea ta, asta crezi tu, care nu esti parte din nici o comunitate in numele careia sa vorbesti, nu? La asta se referea intrebarea pe care am pus-o lui Roxy. P.S. formularea asta cu "Ce inseamna o denominatie si cum priveste Dumnezeu o denominatie." mie imi este necunoscuta. Am cautat cuvantul "denominatie" in DEX: Denumire, numire, Operaţie de atribuire a numelor, Poreclă. Mai pe romaneste, despre ce ar fi vorba? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Administrator
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:19 | |
| Denominatiune crestină - organizatie religioasă
Aurora, eu nu am fost botezat de nimeni. Sună straniu, nu-i asa? Când am crescut mare, am învătat despre cerintele Cuvântului si am făcut botezul care s-a făcut de toti ucenicii lui Hristos. Eram la o vârstă înaintată, eram adult responsabil pe actiunile mele. Deci nu am fost botezat de părinti. Eu nu mă dezic de nicio religie pentru că nu am una sau putem s-o luăm diferit: eu mă dezic de toate religiile căci niciuna nu-mi apartine si nu-i apartin. Despre acest subiect e mult, mult de vorbit pentru a fi înteles cât de cât. Poate o să avem ocazia să mai discutăm despre asta. Acum ies de aici - trebuie să plec la fata mea. Ce vă rog eu pe toti: nu-i mai amintiti lui Franz de greseala de ieri, el este constient de totul si nu are nevoie de nimeni să-i amintească nimic. Totodată, noi ceilalti trebuie să demonstrăm maturitate si să uităm căci uitarea înseamnă iertare deplină. Putem face aia? Eu cred că da.
Ultima editare efectuata de catre Administrator in Sam 03 Ian 2009, 22:20, editata de 1 ori | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:20 | |
| - Roxy a scris:
- Aurora, dar am primit botezul corect in numele Domnului Isus, asa cum au botezat apostolii.
dar asta nu inseamna primirea unui nume sau aderarea la o comunitate. Botezul este un legamant facut cu Domnul. Roxy, pe mine m-a botezat un preot, si pe fiica-mea la fel, si pe nepoata-mea la fel, si pe finii mei la fel. Da, asa cum spui, botezul cred ca a fost corect, adica dupa canoanele bisericii ortodoxe. Prin botez, bebelasul intra intr-o comunitate, in cazul meu in randul ortodoxilor. Bebelusul nu are cum stabili un legamant cu Domnul, decat prin intermediul preotului, care este reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant. Asa s-a intamplat cand erai mica si cu tine. Pe atunci nu puteai tu judeca altceva pentru tine decat parintii tai. Care a fost evolutia ta spirituala ulterioara? Dar te rog mult, explica-mi ca la un civil, eu nu am pregatire/studii religioase, sa inteleg despre ce vorbesti. Altfel... ma pierzi cu totul de la dialog. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Administrator
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:22 | |
| Singurul reprezentant de marcă a lui Dumnezeu pe pământ: Isus-Omul. Restul suntem slujbasi mărunti.
Gata! Am plecat! | |
| | | Roxy
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! Sam 03 Ian 2009, 22:23 | |
| Aurora, sa-ti explic ca la un civil ? pai ce, crezi ca traiesc cu impresia ca esti cumva cadru militar ?
nu inteleg ce nu intelegi. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Filozofia Roxy cu sau fara accente ! | |
| |
| | | | Filozofia Roxy cu sau fara accente ! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |