LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
comment-143 google taieri reclame padure 1 Popasul brasov 23 romana efremovivanantonovici CPSF nicuvar problema muzica_traditionala sibiu drumetie Fantasy istorie internet humanitas politica 1918 mediu curiozitati Limba
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
OMUL LACRIMII - Pagina 5 I_vote_lcapOMUL LACRIMII - Pagina 5 I_voting_barOMUL LACRIMII - Pagina 5 I_vote_rcap 
Emil Condor
OMUL LACRIMII - Pagina 5 I_vote_lcapOMUL LACRIMII - Pagina 5 I_voting_barOMUL LACRIMII - Pagina 5 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

OMUL LACRIMII

In jos 
+20
yzzy
Haifa
rolia
cactus
Layla
ostrovna
Anahoret
zaraza26
MIRCEA
aurora
TUDOR
Bartolomeu
zuum
ACCENT
Emil Condor
Karima
abbilbal
Sanja-Adriana
Administrator
Adriana
24 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul
AutorMesaj
Sanja-Adriana

Numarul mesajelor : 82
Varsta : 70
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 14/09/2008

OMUL LACRIMII - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyMier 25 Feb 2009, 15:55

Nu cred ca sunt mai optimista doar nitel intristata, mirata si recunoscatoare.
1- Intristata ca ajutorul a venit nu de unde asteptam eu-da, Accent, Dumnezeu are oameni nitotdeauna ca sa sara in ajutorul copiilor Lui cand cei chemati sa o faca nu fac
2-Mirata ca lemnele pe care eu nu aveam cum sa le cumpar mi-au fost aduse de catre un tigan-vezi, accent ca si eu am de-a face cu tiganii?- caruia i-am dat de mai multe ori oua si ceapa si marmelada fara bani, ca are si el 10 copii si ii este greu
3- Recunoscatoare ca nici acum Dumnezeu nu a uitat de mine si mi-a aratat ca este langa mine si vede tot

multumesc, aurora pentru miere, e buna si ea cand esti pe cale sa ajungi om de zapada, mai alunga raceala...
te citesc cu mare atentie, Accent, multe din ce ti s-au intamplat seamana cu cele ce mi s-au intamplat mie si, daca esti in tara, cred ca ne vom si intalni, altfel la ce folos este acest forum daca nu- dincolo de postari de poezii, articole, marturisiri de credinta si relatarea unor minuni infaptuite de Dumnezeu in vietile noastre- deci, reiau, daca nu ne ajuta sa punem in practica Cuvantul care ne invata sa ne iubim aproapele mai mult decat pe noi insine, eu zic mai mult, Domnul zice ca pe noi insine si sa ajungem sa fim cu adevarat o familie careia ii pasa de fiecare membru al ei si nu se rezuma doar la cuvinte si, nu doresc sa fiu rea, Emil, aplauze, chiar de ele au venit ca incurajare.
sanja-adriana
care chiar tine la voi si ar face tot ce este posibil sa faca pentru fiecare de ati avea nevoie vreodata de ajutor.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 26 Feb 2009, 02:01

Dumnezeu să fie cu tine, Adriana!

ACCENT

Numarul mesajelor : 785
Data de inscriere : 03/12/2008

MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 26 Feb 2009, 08:54

Sanja Adriana a scris:

2-Mirata ca lemnele pe care eu nu aveam cum sa le cumpar mi-au fost aduse de catre un tigan-vezi, Accent ca si eu am de-a face cu tiganii?- caruia i-am dat de mai multe ori oua si ceapa si marmelada fara bani,

Te bucuri de lemnele aduse de ţigan... Sigur, ai nevoie şi de căldură. Dar bine-ar fi dacă ţiganul ar mai fi şi bineintenţionat. În caz contrar, dacă nu-i de bună credinţă, are el grijă să-ţi ia mai mult decît ţi-a dat prin alte metode (oculte).
Totuşi, nădăjduieşte în Dumnezeu. Ajutorul de la EL este mult mai sigur şi mai de preţ decît cel venit din partea oamenilor.
Şi eu am îndurat mult frig în ţară (şi în Polonia), dar Domnul m-a adus aici în Spania unde nu mai tremur de frig. Cel puţin pe malul Mediteranei, la prînz se poate ieşi afară la mîneca scurtă. Aici n-am văzut zăpadă de şase ani. Portocalii şi alte soiuri de foioase rămîn verzi toată perioada anului. Am văzut copaci înfloriţi la sfîrşitul lui Ianuarie.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 26 Feb 2009, 10:19

Nu ştiu ce să spun Sanja... Dumnezeu să te ajute!
Poate nu-ţi ţine de cald ceea ce ţi-am scris, dar să ştii că măcar este sincer.

MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyJoi 26 Feb 2009, 19:21

Ajutorul de la EL este mult mai sigur şi mai de preţ decît cel venit din partea oamenilor.

Asa vorbesti, Accent, de parca Dumnezeu nu prin oameni ar lucra...ajutorul vine de la Dumnezeu prin oameni care au in ei gandul lui Dumnezeu .
Stiu ca nu v-a placut ce am scris dar eu nu am incercat despre mine sa va vorbesc, desi si despre mine putea fi foarte bine vorba, ci doar am incercat sa va fac sa intelegeti ca sunt multi care sunt ca mine si pe care ar trebui sa-ii ajutam-vorbesc de cei pe care-i cunoastem si asupra carora ne-am aplecat de prea putine ori privirile. Fiecare are nevoile lui, desigur, dar daca am cauta doar la nevoile noastre si nu ne-am uita si la cele ale fratilor nostri ce-i vom spune Domnului cand ne va zice-Plecati de langa mine voi cei care ati lucrat faradelegea ! Am fost flamand si nu mi-ati dat de mancare, am fost gol si nu m-ati imbracat, stiti si voi mai departe....?
Poate ca as fi astepttat un telefon, sau ceva de genul- Ce putem sa facem pentru tine, adriana , efectiv sa facem, cum te putem ajuta?-chiar de as fi refuzat probabil, sau poate as fi plans de bucurie - in afara de vorbe, frumoase e drept si si sincere dar care ,in fap,t nu te scapa de frig si de foame. Ce se alegea de cel cazut in drum daca si samariteanul s-ar fi uitat doar la el si i-ar fi spus-Lasa ca are grija de tine, Domnul?
Poate ca Dumnezeu l-ar fi lasat sa moara si l-ar fi dus in sanul lui Avraam ca pe Lazar dar oare ce s-ar fi ales de cel care a trecut pe langa el ? asa sa intelegeti ce v-am scris. Sunt bune si vorbele , te imbarbateaza dar nu intotdeauna sunt de ajuns si cand poti sa faci si altceva decat sa spui vorbe frumoase atunci e bine sa o faci. Nu vreau sa ies in evidenta dar odata un prieten, asa cum sunteti si voi, adica il cunosteam tot atat cat si pe voi- mi-a spus ca are probleme cu chiria si ca gazda e pe cale sa il dea afara. Facea negative dar acum nu mai avea comenzi. Nu am ezitat o clipa sa cer ajutor de la toti cei pe care ii cunosteam si in primul rand sa-i trimit eu 50 de euro -desi nu aveam nici eu decat cat sa-ni duc zilele impreuna cu fiul meu. Erau banii cuveniti Domnului -sau, cum se zice, zeciuiala pe care o practic desi eu cred ca tot ce avem al Domnului este pentru ca de la El ne vin toate. La fel am procedat cand alt prieten a avut nevoie de niste medicamente. Am fost pe la toti pfratii mei din biserica si i-am rugat sa ma ajute sa cumpar acele medicamente si le-am si cumparat. Intotdeauna avem ceva de dat efectiv celor de langa noi. Eu asa am inteles sa ajut pe cel de langa mine, si cu sfaturi dar si cu ce aveam eu sa dau din ce mi-a dat si mie Dumnezeu. Acum am facut si eu ca Pavel care se lauda cu un om care s-a inaltat pana in al treilea cer...
Cred ca asta inseamna dragoste, asta inseamna sa-mi iubesc aproapele. Daca am gresit, va rog sa ma iertati!
sanja-adriana
Tiganul este foarte bine intentionat, e singurul tigan cinstit pe care il cunosc,-cu siguranta nmai sunt si altii- Accent, nu cauta sa ia nimic de la mine, pur si simplu i s-a facut mila cand a vazut ca mi-e goala lemnaria si frigul era cat casa... de unde nu m-o fi vazut si zgribulita cu nasul rosu si maini inghetate...si nici un frate in batatura. Si-o fi zis ca e randul lui sa-mi fie frate.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyVin 27 Feb 2009, 00:10

Sanja-Adriana a scris:
...am incercat sa va fac sa intelegeti ca sunt multi care sunt ca mine si pe care ar trebui sa-ii ajutam-vorbesc de cei pe care-i cunoastem si asupra carora ne-am aplecat de prea putine ori privirile. Fiecare are nevoile lui, desigur, dar daca am cauta doar la nevoile noastre si nu ne-am uita si la cele ale fratilor nostri ce-i vom spune Domnului...?
Ce te face să crezi că printre noi nu sunt din cei ce fac ajutoare regulate către cei în nevoi?!
Îti spun eu că sunt... thumb_yello
Domnul cu tine Adriana!

Sanja-Adriana

MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyVin 27 Feb 2009, 09:50

daca vei citi cu atentie tot ce mi-ati scris, tot ce ati scris in dreptul meu si pentru mine si tot ce am scris eu , vei intelege, Emil.
Si inca o data vreau sa intelegi, Accent, ca nu de era vorba ci despre sfintii lui Dumnezeu, despre cei care nu traiesc ei ci Cristos care este in ei.
Domnul sa va binecuvanteze!
sanja-adriana
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptySam 28 Feb 2009, 21:54

Sanja-Adriana a scris:
daca vei citi cu atentie tot ce mi-ati scris, tot ce ati scris in dreptul meu si pentru mine si tot ce am scris eu , vei intelege, Emil.
Am citit si înteles, Adriana dragă! Voi mai citi...
Cerul să-si reverse binecuvântările peste tine si casa ta!

ACCENT

MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyLun 02 Mar 2009, 09:02

Sanja-Adriana a scris:

Si inca o data vreau sa intelegi, Accent, ca nu de oameni era vorba ci despre sfintii lui Dumnezeu, despre cei care nu traiesc ei ci Cristos care este in ei.
sanja-adriana

Adriana, încearcă să nu mai foloseşti <> pentru că ce este cuprins între ele nu apare pe forum.
Eu doar am intuit ce ai scris tu. Dacă citeşti postarea ta, vei vedea că nu există cuvîntul ,,Oameni".
Oricum eu am înţeles.
Sus In jos
Sanja-Adriana

MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyLun 02 Mar 2009, 18:18

Copaci de foc

Copaci de foc se mistuie pe drum
Le simt pe maini miresmele de fum
Copaci de foc se mistuie in vai
Sunt ingerii si sfintii, ochii Tai

M-ating pe fata limbile de foc
Si vreau sa plang si nu mai este loc
Aud cum striga seva-n radacini
Copacii Tai se mistuie straini

Nu si-au gasit in lume adapost
S-au limpezit in rugaciuni si post
Ma ard in suflet crengile si cad
Tacute lacrimi acele de brad

Ma ard in suflet frunzele si dor
Si sunt si eu copacul calator
Imi suie-n piept miresmele de fum
Si sunt si eu copacul Tau pe drum

Suntem copacii Tai din munti si vai
Si din campii suntem copacii Tai
Aprinsa-n crengi lucrarea Ta de foc
Ne mistuie si-n lume n-avem loc...

M-a umbrit o stea

Cand o lacrima hoinara
Infloreste din cuvant
Ma dezbrac de stele iara
Si m-apropii de pamant

Cand o lacrima asteapta
Sa se scuture de rau
Mana Ta pe mana dreapta
Imi deschide cerul Tau

Ce sa spun si cat se poate
Sa mai starui sa mai vin...
Vanturi calde si uscate
Ma ating cu un suspin

Cine-o sa-mi astearna cina?
Marea m-a inchis in ea
Mi-a ramas in pesti lumina
Si-a fugit din calea mea

Ma-nconjoara ganduri multe,
Ma-nconjoara si se duc
Cine sta sa mai asculte
Daca plange-un pui de cuc?

Poate nu se stie cate
Vor mai fi poveri de greu
Boabe negre si urate
Aruncate-n plansul meu

Poate nu se stie unde
Voi fi iarasi un cuvant
Stau cu pleoapele rotunde
Si ma-ntorc din pesti sa-Ti cant

M-a umbrit o stea fugara
M-a atins pe cand s-a dus
Ochiul meu se-nchide iara
Ochiul Tau vegheaza sus.

Nadie escucha

Se hace de noche,se hace de frío
Se hace de luna, se hace de viento
Ae hace de niebla cuando envío
Por toda la tierra mi pensamiento

Se hace de lluvia, se hace de hielo
Se hace de hierba ,se hace de flor
Se hace de nubes ,se hace de cielo
Y pregunto a donde se va este esplendor

Mi Dios, Mi Dios, fui caminando
Por todos los mares, por todas las sierras
Pero nadie escucha y quedo hablando
A los árboles secos, a las secas tierras

A venit primavara!
poate nu voi mai avea nevoie de lemne...
cu drag
sanja-adriana

uite, Accent o poezie in spaniola, am primit-o asa din senin ca nu am visat niciodata sa scriu versuri in aceasta limba
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: OMUL LACRIMII   OMUL LACRIMII - Pagina 5 EmptyLun 02 Mar 2009, 23:29

Sanja Adriana a scris:
uite, Accent o poezie in spaniola, am primit-o asa din senin ca nu am visat niciodata sa scriu versuri in aceasta limba

Nadie escucha

Se hace de noche, se hace de frío
Se hace de luna, se hace de viento
Ae hace de niebla cuando envío
Por toda la tierra mi pensamiento

Se hace de lluvia, se hace de hielo
Se hace de hierba, se hace de flor
Se hace de nubes, se hace de cielo
Y pregunto a donde se va este esplendor

Mi Dios, Mi Dios, fui caminando
Por todos los mares, por todas las sierras
Pero nadie escucha y quedo hablando
A los árboles secos, a las secas tierras

Am tradus pentru ca să ştii măcar despre ce-i vorba.

Nimeni n-ascultă

Se face noapte, se face frig
Se face lună, se face vînt
Se face ceaţă cînd trimit
Pe tot pămîntul, gîndurile mele

Începe ploaia, apare ghiaţa
Răsare iarba, uite-o floare
Se-nourează, devine cer
Şi întreb, unde-i splendoarea

Doamne, Doamne, am fost pe drum
Pe toate mările, pe dinţi de fierestrău
Nimeni n-ascultă, vorbesc în zadar