Azi, Sâmbătă, 04 Septembrie, la orele 06:00 voi fi la volan îndreptându-mă spre North Ontario. Împreună cu alte sase persoane voi fi camping pe durata a trei zile. Toti vom dormi în corturi pe care le plasăm pe un teritoriu indian. De fapt, fata si ginerele, plus cele două nepoate sunt deja acolo, ne asteaptă. Sper să mă întorc si cu niste poze pentru Popas.
Ne revedem Marti!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Si cine va pazeste de indieni? Daca va scalpeaza? Am glumit fireste! Dar, spune-mi, Emile, mai intalnesti ceva din atmosfera autentica a tinuturilor indiene, asa cum avem noi formata imaginea idilica a unui Vest Salbatic bantuit de grupuri de pistolari rebeli aflati vesnic in conflict cu autoritatile si cu sangeroasele triburi de indieni, de atacuri asupra diligentelor si de spectaculoasele curse dupa aur?
Am gasit urmatoarele...
...FACTS * Desi 64.000 de nativi Sioux au luptat in armata americana in timpul celui de al II-lea Razboi Mondial, numai 4 Medalii de Onoare au fost oferite acestei comunitati * Se estimeaza ca in momentul debarcarii lui Columb pe coasta Cubei, in 1492, in America de Nord traiau circa 60.000.000 de amerindieni. Ultimul recensamant arata ca, in prezent, numarul acestora se ridica la maxim 2,7 milioane. * Un scandal enorm a cuprins SUA in ianuarie 2008, atunci cand membrii comunitatii Sioux au cerut separarea de Statele Unite ale Americii si crearea Republicii indienilor Lakota (adevaratul nume al nativilor Sioux). Printre revendicarile acestora se numara si retrocedarea a nu mai putin de 24, 3 milioane de hectare de teren din circa cinci state americane. * Guvernul american finanteaza in prezent constructia celei mai mari sculpturi din lume care sa il infatiseze pe liderul Sioux, Crazy Horse. Sculptura este realizata in Dacota de Sud, dintr-un intreg munte, si se estimeaza ca in momentul finalizarii, aceasta va depasi ca dimensiuni sculpturile celor patru presedinti de la Muntele Rushmore * Obiceiul macabru de a scalpa victimele (taierea pielii de pe craniu), celebru printre amerindieni, se pare ca este o inventie spaniola. Conquistadorii ar fi platit mercenarii indieni dupa numarul de scalpuri colectate in timpul raidurilor.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Si cine va pazeste de indieni? Daca va scalpeaza? Am glumit fireste! Dar, spune-mi, Emile, mai intalnesti ceva din atmosfera autentica a tinuturilor indiene...?
Înainte (25-30 de ani în urmă) indienii atacau turistii din zonele lor. Acum nu se mai întâmplă. Spun "zonele lor" pentru că au rezervatii în care trăiesc doar ei. Acele rezervatii nu sunt mici cum unii si-ar imagina, as putea spune că sunt aproximativ suprafata a 3 sau 4 Românii.
Azi, unii din ei păstrează obiceiurile străbune dar multi s-au "modernizat", apelând la toate avantajele civilizatiei în care trăiesc. Un mare avantaj pentru indieni este că pot lucra oriunde si nu plătesc taxe, absolut deloc.
Încă ceva despre ei: sunt mari, mari betivi. Atât bărbatii cât si femeile!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Azi, Sâmbătă, 04 Septembrie, la orele 06:00 voi fi la volan îndreptându-mă spre North Ontario. Împreună cu alte sase persoane voi fi camping pe durata a trei zile. Toti vom dormi în corturi pe care le plasăm pe un teritoriu indian. De fapt, fata si ginerele, plus cele două nepoate sunt deja acolo, ne asteaptă. Sper să mă întorc si cu niste poze pentru Popas.
Ne revedem Marti!
La noi s-a facut prea frig noaptea ca sa mai folosim cortul. Ramane pe anul viitor. Poate n-ar fi asa o problema, dar voiam sa mergem mai spre munte cu cortul. Si mai intai ar trebui sa incercam intr-o noapte cat de cat mai calda, apoi mai vedem. A incercat sotul sa mergem langa casa cuiva, o casa folosita de prietenii proprietarului uneori. Dar in singurul week-end cand am putut merge, casa era ocupata si, desi noi am fi stat cu cortul langa casa, bineinteles ca sotul nu a vrut sa mergem daca e casa locuita.
Campingul s-a încheiat - există totusi sansa să mai mergem odată anul acesta dar depinde de vreme. Azi, chiar foarte curând, voi iesi din Popas pentru că plec cu sotia la pescuit. Astăzi vom fi numai noi doi. Băiatul a plecat la fratele lui iar ceilalti sunt la o nuntă ce, personal nu m-a interesat. Prefer pe baltă!
V-am pupat pe toti!
rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
Campingul s-a încheiat - există totusi sansa să mai mergem odată anul acesta dar depinde de vreme. Azi, chiar foarte curând, voi iesi din Popas pentru că plec cu sotia la pescuit. Astăzi vom fi numai noi doi. Băiatul a plecat la fratele lui iar ceilalti sunt la o nuntă ce, personal nu m-a interesat. Prefer pe baltă!
V-am pupat pe toti!
fir intins, Emile.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
V-am pupat pe toti!
fir intins, Emile.
Da,si eu iti doresc o zi buna:)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
DECI - cat oi fi io de pacatos, chiar ashea de pacatos incat sa nu trimit omagiu Tatalui Ceresc, nu-s; ashea ca te las pe tine sa fii ala care trimite spre EL omagiul si umilintza mea... : Cam asta e.. Fiecare isi are un fir care se toarce pe un fus. Am avut si eu un fir...
aici vezi cuvintele..
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
DECI - cat oi fi io de pacatos, chiar ashea de pacatos incat sa nu trimit omagiu Tatalui Ceresc, nu-s; ashea ca te las pe tine sa fii ala care trimite spre EL omagiul si umilintza mea... : Cam asta e.. Fiecare isi are un fir care se toarce pe un fus. Am avut si eu un fir...
aici vezi cuvintele..
So great!