__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| POPASUL DOLION (III) | |
|
+14Karima Ciprian alex andrei mac40 abbilbal lutra vulgaris ostrovna Emil Condor CRUCIAT Ion zaraza26 Cristina delta dolion 18 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Dum 12 Mai 2019, 07:09 | |
| S-au înmulțit cei ce doresc putere, tu să rămâi simplu și să-ți dorești iubire și-o simplă mângâiere, când unii vor o casă şi-o maşină nouă, tu să te mulțumești cu o umbrelă sub care să nu te plouă, unii vor s-audă, alţii să vorbească, tu să-ți dorești ca ochii-ți o clipă cerul să privească, unii vor moşie mare şi bogată, tu poate vrei o mamă și un tată, unii haine scumpe şi pantofi mai mulţi, tu, să ai picioare să poți umbla desculţ, unii vor un munte, alţii vor o mare, tu doar să ai cele necesare, unii vor avere, faimă, bogăţii, tu să dorești sănătate pentru-ai tăi copii, unii vor să aibă propriul răsărit, tu vrei să uiți doar ceea ce-ai iubit... Oscilând prin lume între nu şi da, fiecare suflet are rana sa! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Dum 12 Mai 2019, 15:31 | |
| Unii, din fericire putini, dar din ce in ce mai multi, Fie inculti, ba chiar si culti, De cand se nasc si pana mor, Nu traiesc decat pentru ce “ vor”. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Dum 16 Iun 2019, 05:19 | |
| Mi se făcuse dor de voi și am intrat la Popas pentru a vă saluta, dragii mei. Sper să ne întâlnim mai des de acum înainte. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mier 19 Iun 2019, 13:36 | |
| | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mier 26 Iun 2019, 19:26 | |
| LA MULŢI ANI ZARAZAAAAA! _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| | | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 16:57 | |
| Ce nu știam despre Papa Francisc: Născut Jorge Mario Bergoglio, a venit pe lume la 17 decembrie 1936, la Flores, o suburbie din Buenos Aires, într-o familie de emigranți italieni. La vârsta de 21 de ani, în urma unei infecţii, i-a fost extirpat un plămân. În anul 2001, a emoţionat o lume întreagă când a vizitat un spital şi a spălat, a sărutat şi binecuvântat doisprezece pacienţi care erau bolnavi de SIDA. În septembrie 2012, i-a criticat pe preoţii ce refuzau să boteze copiii născuţi în afara căsătoriei, calificându-i drept „ipocriţi”. A interzis luxul la Vatican. După ce i-a fost prezentat apartamentul papal în care urma să locuiască, a spus: „Aici pot fi găzduiţi trei sute de oameni odată !” A solicitat să i se amenajeze o garsonieră modestă, în care să poată avea strictul necesar. Papa Francisc a refuzat să se aşeze pe jilţul papal tradiţional, sculptat şi aurit, alegând un scaun relativ simplu de pe care să asiste la slujbele curente. A refuzat să continue tradiţia papală de a folosi opulenta încălţăminte de culoare roşie, realizată din cea mai fină piele, de celebrii designeri de la Prada, în valoare de circa șase sute de euro perechea, continuând să poartea încălţămintea sa simplă, de culoare neagră, cu care a fost obişnuit întreaga viaţă. Vorbește fluent limba spaniolă – limba oficială a Argentinei, italiana – limba maternă a părinților, latina, franceza și germana. Apreciază literatura lui Friedrich Hölderlin, Jorge Luis Borges și Feodor Mihailovici Dostoievski Este un fan activ al echipei de fotbal San Lorenzo din Buenos Aires, aflată momentan pe locul secund în prima ligă din Argentina În septembrie 2015, le-a dat mari emoţii celor însărcinaţi cu securitatea sa, mergând neînsoţit la un magazin de ochelari din centrul istoric al Romei. Și-a comandat o nouă pereche de ochelari, afirmând că doreşte păstrarea ramelor vechi pentru a nu cheltui prea mulţi bani şi insistând să plătească lucrarea, chiar dacă proprietarul magazinului a dorit să îi îndeplinească cerinţa în mod gratuit. Când a împlinit 78 de ani, câteva mii de dansatori de tango din Argentina, au organizat în cinstea sa un flash–mob, cel mai mare milonga din lume La începutul lunii noiembrie 2015, Papa Francisc şi-a lansat primul său album rock, intitulat „Wake Up!”, un CD pe care se află unsprezece piese din diverse genuri muzicale, pop, rock şi stil gregorian, peste care sunt montate fragmente din discursurile publice ale Papei. Acestea abordează teme precum pacea, natura, sărăcia, credinţa, familia, iar limbile discursurilor sunt italiana, spaniola, engleza şi portugheza. Poate îmi va deveni simpatic... _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 16:58 | |
| Înainte de a fi asasinat, Ceaușescu a strigat: „Poporul mă va răzbuna!” Săracu’, dacă sufletul lui ar colinda printre noi și ar vedea că nici astăzi românii nu se revoltă împotriva „democrației” care le-a pus lacăte pe ușă, minte, joburi, firme, botnițe pe gură și nas, le-a anulat toate legile, constituția, libertățile, drepturile, să vadă el, dictatorul, cum guvernanții „democrați” trădători, criminali îi cheamă la moarte pe toți, momindu-i cu otrava, atunci sigur s-ar elibera de blestem și ar avea în sfârșit parte de odihnă veșnică. Poporul român demonstrează de 31 ani incapacitatea de a se ridica din genunchi, de a-și lepăda mentalitatea de slugă și de a lupta pentru propria viață! Preferă să moară ca un fătălău pensat, proprietar de „troti”, decât să se unească întru eliberare din lanțuri. Ce dramă istorică repetabilă... un popor care nu se poate răzbuna nici pe sine! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 16:59 | |
| Cu vreo 70 de ani înaintea lui Bârnă&comp, alți internaționaliști, Pauker, Luca, Dej „băgau spaima-n burghezi”, în aplauzele unei mulțimi narcotizate. Să-i spunem drept, chiar imbecilizate de propagandă. Cei șase, veniți recent în fruntea țării, purtând buzduganul salvării, au un țel comun de care sunt legați ombilical: marxismul. Nu discutăm despre asemănările ideologice și nici despre același mod gangsteresc prin care pun șuriul la jugulara, celor care nu se închină. Credeți că în zadar și-a tras Dan Bârnă ciorapi de două culori și se îmbracă de parcă s-ar muta? „Ce-i pe mine-i și-n dulap, când mă mut parcă mă schimb”, rol să fie, ar spune individul, transformat de propagandă în personaj... _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:02 | |
| Peste 3500 de javre, pentru că oameni nu îi pot numi, au sunat în noaptea de revelion la 112 ca să-și toarne vecinii care petreceau! Ce popor de jigodii! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:03 | |
| Înainte de „ceofifostîn89” aveam două categorii de oameni: membri PCR și nemembri... după „ceofifostîn89”, societatea românească s-a îmbogățit cu: „politicieni”, maneliști, mârlani, neciopliți, țopârlani, mitocani, mahalagii, derbedei, mocofani, țoape, analfabeți simpli și analfabeți funcționali, bădărani, caftangii, miștocari, băieți de băieți, de cartier și deștepți, nulități, țațe, pițipoance, fufe, scandalagii, jigodii și jigodii jigodate! De fapt era suficient să menționez doar prima categorie care le include pe toate... asta ne-am dorit, asta avem! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:04 | |
| Când bunicul meu a fost deposedat de pământuri de comuniști și când aceștia urmau să vină în curtea lui să îi ia și caii, a trimis vorbă către ei... a spus că cine îndrăznește să-i calce pământul curții lui, cu intenția de a-i lua animalele, avea să îl omoare cu toporul. Nimeni nu a mai bătut la poarta lui. Bunicul meu fost singurul din sat care a avut cai pe toată perioada comunistă și a lucrat, pe toată perioada aceea nefastă, bucățelele de pământ ale oamenilor, cu caii și utilajele lui. Cât de mândru am fost de el! Dacă „Senatul” decide, prin iluminații cu intelect ilustru, că mie-mi pot face vaccinuri cu forța, probabil că am nevoie de toporul bunicului meu, va trebui să îl pregătesc și să îl am după ușă... fiindcă dacă devin o legumă, fără un cuvânt de spus în viața mea și mă las călcat în picioare de ultimele gunoaie ignorante, oricum aia nu mai e viață, așadar n-am mare lucru de pierdut! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:05 | |
| Mie, covidul, boala în sine, nu mi-a marcat existența! Dar privarea de libertate, hăituirea mea și a membrilor familiei mele de către forțele de ordine pentru că am îndrăznit să respirăm, limitarea accesului la serviciile medicale din perioada stării de urgență, batjocorirea mea ca pensionar, având voie afară din casă numai două ore pe zi, tratamentele inumane la care au fost supuși în spitale prieteni de-ai mei, înmormântările păgâne ale unor cunoștințe, moarte de cancer, dar trecute pe listele celor decedați de covid și care au fost aruncați în groapă, fără slujbă, toate acestea și-au pus amprenta asupra mea. Și ca mine, cei mai mulți au fost afectați nu de covid, ci de măsurile impuse pentru „combaterea" covidului. Pentru toate astea, nu sunt dator cu niciun vaccin, autoritățile, însă, îmi sunt datoare cu toate drepturile și libertățile pe care mi le-au răpit, cu fiecare zi de coșmar în care m-au supus la o nouă regulă descreierată. Covidul poate să ucidă sau nu, în majoritatea cazurilor, nu, în schimb, măsurile ticăloase pe care le-au impus, sigur au ucis si ucid! Pe unii, fizic, pe toți ne ucid psihic! Vaccinați-vă, oameni de rând! Nici nu vă laud, nici nu vă înjur. Dar, să nu vă prind la poarta mea cu arcanul! Suficient prețul pe care îl plătesc pentru ca unii dintre voi să vă amăgiți că sunteți în siguranță! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:06 | |
| Ca niște samsari în obor, ni se arată un vaccin „superb", inventat la repezeală, pe genunchi de către niște „oameni de știință", de parcă un vaccin ar putea să-l facă și altcineva, poate cizmarul, deci să fim recunoscători că s-au ocupat oamenii de știință și pentru care producătorul nu-și asumă nicio răspundere, pentru că, nu-i așa, deja suntem obraznici cu pretențiile și de pe urma căruia vor câștiga unii atât de mulți bani, încât poate urmașii urmașilor lor vor apuca să-i termine de numărat, iar noi trebuie, cum a zis Cercel, „să ne băgăm mințile în cap și să ne vaccinăm”... _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:06 | |
| De reflectat... Ea era încă în școală. S-a trezit gravidă. A luat-o maică-sa în șuturi: „Ce-o să zică lumea? Doar nu vrei să ți-l cresc eu. Cum o să crească copilul fără tată? Tu vezi-ți de școală. Nu poți să pierzi un an, așa, aiurea. Scapă de el! Mâine mergem la avort”. A terminat școala. Vreo trei ani a ars-o, ba, șomeră, ba, în job-uri de toată jalea. Apoi a prins un job bunicel, cu posibilități de avansare. L-a schimbat după vreo cinci ani, când n-au mai avut nevoie de ea și i-au făcut vânt. Dar și-a găsit repede altul, mai bun. Era să se mărite pe la 27, 29, 31 și 32 de ani, dar noroc că n-a făcut-o... și-a păstrat posibilitățile deschise. Oricum, mai avea timp și pentru căsătorie și pentru copii. Între timp, cariera a avansat. Ea era o femeie independentă, adică avea rata ei la casă, rata ei la mașină. Nu o ducea regește, dar se descurca. Pe la 35 de ani s-a sictirit total. Unii i-au zis că e „midlife crisis”, alții că e „burn out”. A schimbat job-ul cu ceva mai puțin stresant și și-a revenit. La 39 de ani s-a măritat. A găsit un tip independent, ca ea, cu vreo cinci ani mai tânăr și după trei săptămâni au făcut nunta. Ceva elegant, la un restaurant undeva la munte. Mama ei era foarte mândră, deși nu prea înțelegea ce se întâmplă, având un început de Alzheimer. Timp de un an au încercat să facă un copil, după care doctorul a sfătuit-o să încerce „in vitro”. „Pai, acuma se vine, doamnă?”... i-a zis doctorul pe un ton glumeț. La a doua tură a conceput o fetiță pe care a născut-o la 42 de ani. Între timp, visele de carieră au cam rămas agățate în cui, dar bine că are un job călduț și un patron de treabă, care i-a permis să-și ia concediu de maternitate încă din luna a șaptea. La 45 de ani a divorțat. Nu mai aveau aceleași aspirații, nu se mai uitau la aceleași filme, nu le mai plăcea aceeași muzică, iar el începuse să umble cam fățiș după altele, mai tinere, mai ales că ea se făcuse cât o vacă. Iar ea voia pe cineva care să-i aprecieze „frumusețea interioară”. Acum ea are 46 de ani și e liberă ca „pasărea cerului” doar că o cam încurcă aia mică, care e la grădiniță. Și care crește fără tată, dar asta nu e chiar o problemă, pentru că un sfert dintre colegii ei de la grupa mijlocie au părinții deja divorțați. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:07 | |
| Din isterie în isterie... după „stai, bă, în casă”, „poartă, bă, mască!", a venit isteria cu „fă-ți, bă, vaccinul!" Ce naiba a pățit poporul, de s-a cretinizat în halul ăsta? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:08 | |
| Un prieten povestea că în Canada a avut la un moment dat un coleg gay, din acela „old style", îmbrăcat ca orice alt bărbat și fără gesturi ostentative, stereotipuri pe care le vezi prin filme. Dacă nu îl cunoșteai personal, nu i-ai fi ghicit orientarea. L-a întrebat dacă a participat vreodată la vreo paradă. I-a spus că majoritatea celor de la parade nici nu sunt homosexuali, sunt actori și activiști, iar minoritarii sexuali care participă totuși la parade, se duc acolo să caute validare, să arate lumii că sunt normali. În realitate, zicea el, dacă chiar te crezi normal, nu te duci la parade, nu ai nimic de arătat, nimănui. Numai cei ce nu se asumă pretind de la alții să îi considere normali și se cred mereu victime. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:09 | |
| Impresia mea e că ne aflăm într-un film SF, în mijlocul unui cataclism mondial fără scăpare... oameni cu măști pe față, cadre medicale în costume de protecție, ambulanțe circulând cu sirenele în funcțiune în oraș și la toate se adaugă această falsă primăvară în decembrie... generația mea dispare accentuat în mod natural sau de covid, caz în care pleacă fără a mai fi însoțiți de prieteni, iar în urma lor rămân doar postări de condoleanțe pe facebook și amintiri dureroase a unor fragmente de viață! După „ceofifostîn89” ne-am bucurat că putem vorbi liber, dar ce semnificație mai are această libertate când, „câinii latră, caravana trece”? După „ceofifostîn89” ne-am bucurat că putem circula liber, dar ce semnificație mai are această libertate în condițiile în care suntem condamnati în arest la domiciliu? Anul 2020 a fost un an tragic... cum va fi oare 2021? Nu avem voie să ne dăm bătuți, trebuie să luptăm pentru copiii si nepoții noștri, insuflându-le speranța revenirii la normalitate. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:10 | |
| Fiica lui Heinrich Himmler, liderul organizaţiei paramilitare SS din timpul Germaniei naziste, a lucrat, după război, în serviciul de informaţii externe al ţării, conform unor informaţii apărute vineri în presă, preluate de DPA și Agerpres. Sub numele de Gudrun Burwitz, ea a lucrat ca secretară la respectivul serviciu secret, Bundesnachrichtendienst, între 1961 şi 1963, a relatat cotidianul popular „Bild”, citând un istoric, Bodo Hechelhammer. „Momentul plecării sale a coincis cu implementarea unei măsuri care a presupus recunoaşterea angajaţilor hărţuiţi de nazişti", a spus Hechelhammer. Conform „Bild”, Gudrun Burwitz a rămas foarte activă în cercuri extremiste de dreapta până la o vârstă înaintată şi a participat la marşuri naziste. Ea nu s-a distanțat niciodată de crimele tatălui său, care a supervizat un regim de teroare şi supraveghere ca lider al Schutzstaffel, temutul SS şi ca mâna dreaptă a lui Adolf Hitler. Himmler, care s-a sinucis cu cianură după ce a fost capturat de trupele britanice în 1945, a fost considerat unul dintre principalii organizatori ai Holocaustului, în care șase milioane de evrei europeni au fost ucişi. Născută la 8 august 1929, la Munchen, Gudrun Burwitz a murit la vârsta de 88 de ani, în anul 2018. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:11 | |
| Sistemul electoral mult lăudat și copiat de multe națiuni, se dovedește că poate fi ușor de manipulat de către cei care vor anumiți oameni în fruntea SUA, dovadă clară că președinții acestei țări sunt sub controlul serviciilor de securitate, care la americani sunt multe și toate sunt controlate de înalți funcționari ai statului. În fapt, sistemul electoral este vechi, aproape feudal și tehnologia nouă folosită, ajută și mai mult să se fraudeze votul. Toți președinții americani, indiferent dacă sunt republicani sau democrați, nu schimbă cu nimic politica externă a SUA, fac doar variațiuni pe aceeași temă... ei sunt reprezentanții intereselor și afacerilor mari din industria de apărare, finanțe și corporatiste. Desigur că este clar pentru multă lume că SUA va pierde hegemonia mondială industrială și comercială, în favoarea Chinei... va rămâne doar ca cea mai mare putere militară, asta și datorită bugetului uriaș acordat anual armatei. SUA au adus mari servicii umanității prin cuceririle pe care le-au făcut în noile domenii ale inteligenței artificiale, roboticii, tehnologiei comunicațiilor, care au permis o dezvoltare spectaculoasă a transmiterii informației prin noile tehnologii... a devenit aproape banal, ca fiecare om să dispună de calculator sau telefon personal ultra performant, datorită în primul rând cercetătorilor din America, care au fost deschizători de drumuri în această lumea a supertehnolgiei și inteligenței artificiale și a roboticii. Azi, în altă parte a lumii se muta noile cuceriri înalte în IT, robotică, tehnologie digitală și 5G și au loc următoarele etape în această lume nouă a informației și tehnologiei digitale. E de la sine înțeles că cine va deține monopolul noilor tehnologii, va deține și puterea financiară a lumii. Nu e nimic spectaculos dacă spunem că China va deveni noul purtător de drapel în noua tehnologie... acest lucru îi va permite să-i ajungă pe americani și ruși și să-i depășească în cucerirea cosmosului! Economia, riguros planificată și realizată, a permis Chinei să aibă în economie și viața socială a poporului chinez niște rezultate pentru care, țărilor așa zis „dezvoltate'' le-a trebuit secole de-a rândul! China le-a obținut doar cu munca poporului chinez, ea neavând colonii de unde să-i vină „ajutoare” precum țărilor occidentale care s-au dezvoltat în detrimentul coloniilor, care au rămas sărace, față de metropolele occidentale, cu sute de ani... _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 17:13 | |
| În timp, sunt sigur că vor apare, în paralel, așezări ale celor dispuși să ocolească vaccinul, să renunțe la tehnologie și confort de lux. Ne vom întoarce la opaiț, încălzire cu lemne, creșterea de orătănii și capre, medicina din ierburi, ceea ce nu e neapărat rău. Vom săpa fântâni și vom planta semințe. Nu vom călători mai departe de trei, patru sate. Să ai o văcuță va fi un lux. Cal va avea doar boierul. Vom redescoperi frumusețea simplității, vom regăsi adevărata civilizație umană. Vom păstra căldura apartenenței la o familie unită. Vom reinventa roata de lemn. Gardul de răchită. Ne vom face cruce neîngrădit. Ne vom apleca spre originile pe care n-ai cum să le uiți. Vom redescoperi ce înseamnă să rămâi în pământul în care ți-ai îngropat părinții. Nu cred că se vor obosi să ne extermine, ne vor lăsa în pace ca experiment sau măcar din curiozitate. Iar peste câteva generații, „zoombificații tehnologizați” vor începe să caute umanitatea pierdută. Da, va fi o resetare, dar nu cum o vor ei. S-au grăbit puțin și asta e bine. Nu am avut timp să ne uităm rădăcinile încă vii... _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 19:36 | |
| - dolion a scris:
- Din isterie în isterie... după „stai, bă, în casă”, „poartă, bă, mască!", a venit isteria cu „fă-ți, bă, vaccinul!"
Ce naiba a pățit poporul, de s-a cretinizat în halul ăsta? Da, vaccinul e pe drum și mulți îl vor lua fără să știe nimic despre el. Cei care au refuzat să primească vaccinuri în trecut, vor refuza și acum iar viața o să-și țină cursul normal. Prin Constituție avem dreptul să refuzăm orice tentativă de a forța un medicament introdus în corpul nostru. Oricum, stăpânirea o să vină cu tot felul de inovații pentru a forța vaccinarea. Deja, aici în Canada se vorbește tot mai mult despre pierderea dreptului de a folosi un cabinet medical, ori un avion, un taxi, o casă de cultură și atâtea altele... Eu, după vârsta de 14 ani nu am mai luat niciun vaccin și voi rămâne pe poziția mea până la capăt. Nu am nevoie de medicina modernă - am renunțat la ea de mult, mult timp și de aceea sunt încă în viață! Serviciile care, eventual îmi vor deveni interzise nici nu-mi sunt necesare. Mă descurc și fără ele. Dovada stă chiar în scimbarea ce am făcut-o ani în urmă la plecarea mea din oraș - acum, aici, în pădure trăiesc adevărata viață. Mi-am găsit pacea, liniștea, bucuria după care tânjeam. Cine vrea să ia vaccinul, are tot dreptul să decidă orice cu propriul trup. Eu fac exact ce spun: decid asupra mea. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 23:15 | |
| - Dolion a scris:
- Gudrun Burwitz a rămas foarte activă în cercuri extremiste de dreapta până la o vârstă înaintată şi a participat la marşuri naziste.
Cine e extrema stângă, comuniștii? Dacă da, cum se face că naziștii sunt "extrema dreaptă?" _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Mar 05 Ian 2021, 23:24 | |
| - Dolion a scris:
- Economia, riguros planificată și realizată, a permis Chinei să aibă în economie și viața socială a poporului chinez niște rezultate pentru care, țărilor așa zis „dezvoltate'' le-a trebuit secole de-a rândul!
China le-a obținut doar cu munca poporului chinez, ea neavând colonii de unde să-i vină „ajutoare” precum țărilor occidentale care s-au dezvoltat în detrimentul coloniilor, care au rămas sărace, față de metropolele occidentale, cu sute de ani... Economia chineză e cea comunistă, dar finanțată de capitaliștii, în speță, americani, iar nu munca cea grea a chinezului este responsabilă de "realizările" obținute, ci furtul, mita și chiar forța brută- succint doar, susținute de corupția capitalistă, iarăși, în speță cea americană! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) Dum 10 Ian 2021, 23:07 | |
| Eu nu sunt contra vaccinurilor. Consider vaccinarea benefică atunci când se face cu cap: spre exemplu, când trebuie să lucrezi în zonele tropicale, este necesar să te vaccinezi pentru bolile la care corpul nu are anticorpi.
Nu sunt de acord cu vaccinarea pentru o boală a copilăriei, cum ar fi rujeola, dacă copilul nu are alte afecţiuni care, prin contractarea bolii respective, i-ar fi viaţa în pericol. Consider că imunizarea naturală este mai bună decât vaccinarea. Asta a propos de campania agresivă care se face în ţară pentru vaccinarea antirujeolă.
În legătură cu vaccinarea anti COVID-19... este un vaccin făcut în grabă şi pentru o boală despre care medicii abia acum învaţă ce este cu ea. Nu se cunosc toate efectele adverse. Dacă aş fi medic, profesor, sau aş face naveta ori aş lucra cu publicul, sincer să fiu, m-aş vaccina. Atât timp cât stau relativ izolat, la ţară... mai aştept un an. Până atunci medicii se vor lămuri în privinţa multor aspecte. Deocamdată încă mai învaţă. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (III) | |
| |
| | | | POPASUL DOLION (III) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |