LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
mediu nicuvar drumetie sibiu Fantasy Limba efremovivanantonovici 1 curiozitati padure CPSF istorie reclame 1918 problema internet google politica taieri 23 romana humanitas muzica_traditionala Popasul brasov comment-143
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 I_vote_lcapPOPASUL DOLION (III) - Pagina 3 I_voting_barPOPASUL DOLION (III) - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 I_vote_lcapPOPASUL DOLION (III) - Pagina 3 I_voting_barPOPASUL DOLION (III) - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

POPASUL DOLION (III)

In jos 
+14
Karima
Ciprian
alex andrei
mac40
abbilbal
lutra vulgaris
ostrovna
Emil Condor
CRUCIAT
Ion
zaraza26
Cristina
delta
dolion
18 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 17 ... 32  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptySam 23 Iul 2011, 13:47

Cele trei surori Ahn (Maria – violoncelistă, Lucia – pianistă, Angela – violonistă) inspiră viață nouă într-un trio pentru pian cu pasiunea lor pentru muzică. La TEDWomen încep cu “Skylife”, o piesă luminoasă și ușoară de David Balakrishnan, apoi cântă o minunată, suplă interpretare a piesei “Oblivion”, de Astor Piazolla.

Publicat de Veronica Şerbănoiu in Muzică

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptySam 23 Iul 2011, 14:41

Se spune că atunci când un bătrân moare, e ca şi când o bibliotecă ar arde. Antropologul Elizabeth Lindsay, colaborator al National Geographic, adună cunoştinţe culturale profunde, transmise prin poveşti şi învăţături.

Publicat de Veronica Şerbănoiu in Prelegeri

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptySam 23 Iul 2011, 18:06

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptySam 23 Iul 2011, 22:34

M-am bucurat să trec pe la acest Popas: liniste, pace si multe lucruri interesante. thumb_yello

zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptySam 23 Iul 2011, 22:59

Emil Condor a scris:
M-am bucurat să trec pe la acest Popas: liniste, pace si multe lucruri interesante. thumb_yello

Pe-aici nu se trece!! nu se poate(2) Laughing

Aici se poposeste!! talking
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptySam 23 Iul 2011, 23:03

Scuze!
Cu adevărat, Zaraza are dreptate.
Accept acum ceea ce merit... critica!

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyDum 24 Iul 2011, 08:07

Sunt onorat de vizite si aprecieri... nu prea mi-am indeplinit oficiul de gazda... ceva cookies, o cafea, un suc... imi cer iertare, dragi prieteni, poate in curand vom putea sta "pe bune' la o sueta, macar unii dintre noi!

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyDum 24 Iul 2011, 09:25

Sa crezi tu ca scapi! Very Happy

Emil Condor

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyDum 24 Iul 2011, 17:12

El stie că n-are scăpare... când mergi în România.
Ghinionistul”! Very Happy

CRUCIAT

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyDum 24 Iul 2011, 17:17

cine spune ca altii scapa? nu in perioada cind merg in Romania... Very Happy

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyDum 24 Iul 2011, 19:59

Mi se pregateste ceva de care trebuie sa scap? Singura chestie de care ma tem, e ce-mi pregateste "doamna cu coasa", in rest de nimic nu mai mi-e teama!

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMar 26 Iul 2011, 18:02

Citat dintr-o scrisorica primita de la finante:

... "Suntem nevoiti sa va returnam declaratia fiscala cu rugamintea sa o revedeti si sa faceti corecturile necesare, deoarece nu putem accepta raspunsul dvs. de la rubrica PERSOANE AFLATE IN INTRETINERE, unde ati trecut Guvernul, Parlamentul, functionarii administratiei locale, judetene si de stat, precum si cateva milioane de tigani".

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMar 26 Iul 2011, 18:20

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMar 26 Iul 2011, 18:24

Interesant...

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul "material" al acestui fenomen divin.
"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .

"Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei." Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.

Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.

Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.

Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.

Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului.
În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.

Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare..
De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.

A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.

Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..

Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

"Apa "distinge" nivelul de credinţă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.

Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina. Trad. Din engleză în română Cristina M. C1999-2009 "Pravda Ru"

De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.

Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa "Doisprezece Paşi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)

Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date, si da in countinuare altora dragostea pe care o primesti. Fii multumita de felul in care esti tu, asa cum esti. Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi. Asta exista pentru noi toti."

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 28 Iul 2011, 17:45

Ce se povesteste despre Caracal

Este supranumit "Orasul celor 7 minuni", pentru ca aici se spune ca s-a rasturnat carul cu prosti, din care cauza aici se intâmpla tot felul de minuni.

1. Prima "minune" este aceea cu macaraua.
Se spune ca in Caracal s-a construit un bloc în forma de dreptunghi. S-a construit prima latura, apoi a doua, a treia, în fine, a patra, pentru ca atunci când lucratorii au vrut sa isi ia utilajele si sa plece, sa constate ca macaraua era închisa între cele 4 laturi ale blocului si nu mai putea fi scoasa de acolo !

2. A doua "minune" consta în ridicarea unei statui.
O statuie cu un soldat cu pusca în mâna plecând la atac. Dupa ridicarea statuii, s-a construit si Casa Armatei, dupa care s-a constatat ca soldatul avea pusca indreptata exact catre Casa Armatei.
Statuia poate fi admirata si astazi în parcul central al orasului, însa i-a fost schimbata directia si nu mai este indreptata catre Casa Armatei.

3. A treia "minune" are ca subiect o capra.
Se spune ca un om care tinea o capra de funie a avut niste necesitati fiziologice. Cum nu putea sa se duca în tufis cu capra dupa el, omul a legat-o de un lemn, apoi s-a dus între ierburi sa-si faca nevoile. Când s-a intors, a gasit capra spânzurata. Omul legase capra de o bariera lasata pentru venirea unui tren, trenul a trecut, bariera s-a ridicat si a spânzurat capra.

4. A patra "minune" se leaga de pretul biletului in transportul local.
Se spune ca biletul de autobuz din gara si pâna în centrul orasului era 1,25 lei, iar din centrul orasului pâna in gara 1,50 lei.

5. A cincea afirma ca s-a furat poarta de la sectia de politie si ca a luat foc unitatea de pompieri.

6. A sasea "minune" situeaza inchisoarea din oras pe strada Libertatii si cimitirul pe str. Invierii.

7. In fine, a 7-a "minune" spune ca în Caracal era un singur liceu, care se numea "Liceul nr.2".

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 28 Iul 2011, 18:19

Un film facut de cei de la BBC
Un pic peste 3 minute de placere pentru ochi si urechi!
Imagini minunate ...

https://www.youtube.com/watch_popup?v=2HiUMlOz4UQ&vq=large

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyJoi 28 Iul 2011, 18:34

O dovadă, că singura șansă, o avem prin cultura/arta, credință!
Dați click pe adresa de la sfârșit! Absolut impresionant!

Un superbe moment de performance musicale et de révolte
Moment magic la Opera din Roma
Un superb moment de performanţă muzicală şi revoltă

Fa-ti timp pentru a citi textul, şi asiguraţi-vă că faceţi clic pe link pentru a vizualiza video-ul.

Silvio Berlusconi lovit de Giuseppe Verdi

12 martie, Silvio Berlusconi a trebuit să se confrunte cu realitatea. Italia a sărbătorit aniversarea a 150 de ani de la unire şi cu acest prilej a fost la Opera din Roma, un spectacol al Operei din cele mai simbolice de la această unire: Nabucco de Giuseppe Verdi, dirijata de Riccardo Muti.
Nabucco de Verdi este o lucrare muzicală politica: ea evocă povestea de înrobire a evreilor în Babilon, şi celebra piesa "Va pensiero" este corul sclavilor oprimaţi. În Italia, acest cântec este simbol al căutarii libertatii poporului, care în 1840 - anul în care opera a fost scrisă - era asuprit de către Imperiul habsburgic, şi a luptat până la crearea Italiei unificate.

Înainte de spectacol, Gianni Alemanno, primarul Romei, a urcat pe scena pentru un discurs ce denunta reducerile din bugetul culturii, de catre guvern. Alemanno este membru al partidului de guvernământ şi fost ministru in guvernul Berlusconi.

Această intervenţie politică într-un moment cultural dintre cele mai simbolice pentru Italia, a produs un efect neaşteptat, mai ales ca Sylvio Berlusconi era prezent la spectacol ...

Times - Riccardo Muti, dirijor, spune că a fost o reactie de revoluţie: "La început, am fost ovaţionat de public. Apoi am inceput spectacolul de operă. Totul mergea foarte bine, dar cand am ajuns la celebrul cântec Va Pensiero, imediat am simtit ca atmosfera a devenit tensionată în audienţă. Exista lucruri pe care nu le poţi descrie, dar le simti. Anterior, tăcerea publicului era preponderenta. Dar atunci când oamenii au realizat ca Va Pensiero va începe, tăcerea a fost schimbata cu o fervoare reala. Se putea simţi reacţia viscerală a publicului la lamento-ul sclavilor cântând "Oh ţară, atât de frumoasă şi de pierduta! ".
În timp ce corul se apropia de sfârşit, audienţa deja striga "Bis! "Publicul a început să strige:" Trăiască Italia! "Şi" Vive Verdi! "Oamenii din balcoane au început să arunce cu mesaje patriotice - unii solicită," Muti, senator pe viaţă ".

Deşi el a mai acordat doar o dată la La Scala din Milano în 1986, un BIS, Muti a fost reticent în a acorda "a doua oara bis-ul" . Pentru el, o operă ar trebui să fie de la început până la sfârşit. "Eu nu am vrut să se interpreteze un bis. ", spune el.

Dar publicul a avut deja trezit sentimentul de patriotism. Într-un gest teatral, dirijorul se întoarse pe podium lui si se confruntă atât cu publicul cat şi cu Berlusconi şi asta e ceea ce sa întâmplat:

[După ce apelul pentru un "bis" din "Va Pensiero" s-a oprit, s-a auzit în public: "Trăiască Italia!"]
Dirijorul Riccardo Muti: Da, sunt de acord cu "Trăiască Italia", dar ... [Aplauze]
Muti: Am peste 30 de ani de cariera şi am trăit ca un italian care a călătorit în întreaga lume de multe ori, mi-e ruşine de ceea ce se întâmplă în ţara mea. Aşa că voi aproba cererea dvs. de bis "Va Pensiero". Aceasta nu este doar pentru bucuria mea, ci pentru că in seara asta, când am condus corul cântând "O, ţara mea, frumoasă şi pierduta," m-am gândit că dacă vom continua în acest fel, vom ucide cultura pe care Italia construit-o. În acest caz, noi, ţara noastră am deveni cu adevărat "O, ţara mea, frumoasă şi pierduta," [Aplauze, inclusiv a artiştilor pe scena]
Muti: Din moment ce avem aici un "climat italian," eu, Muti, am tăcut pentru prea mulţi ani. Permiteţi-mi acum ... ar trebui să dam un sens acestui cântec, aşa ca suntem în casa noastră, pe scena capitalei si cu un cor care a cântat frumos, dacă nu va suparati, va invit să vă alăturaţi pentru a cânta împreună.

El a invitat apoi audienţa să cânte cu corul de sclavi. "Am văzut grupuri de oameni ce se ridicau în picioare. Toata opera din Roma s-a ridicat. Şi, de asemenea, corul. A fost un moment magic de operă."
În seara aceea nu a fost numai o reprezentare Nabucco, dar, de asemenea, o declaraţie a teatrului în atenţia politicienilor

https://www.youtube.com/embed/G_gmtO6JnRs

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyVin 29 Iul 2011, 09:14

dolion a scris:
ă...î
Dirijorul Riccardo Muti: Da, sunt de acord cu "Trăiască Italia", dar ... [Aplauze]
Muti: Am peste 30 de ani de cariera şi am trăit ca un italian care a călătorit în întreaga lume de multe ori, mi-e ruşine de ceea ce se întâmplă în ţara mea. Aşa că voi aproba cererea dvs. de bis "Va Pensiero". Aceasta nu este doar pentru bucuria mea, ci pentru că in seara asta, când am condus corul cântând "O, ţara mea, frumoasă şi pierduta," m-am gândit că dacă vom continua în acest fel, vom ucide cultura pe care Italia construit-o. În acest caz, noi, ţara noastră am deveni cu adevărat "O, ţara mea, frumoasă şi pierduta," [Aplauze, inclusiv a artiştilor pe scena]
Muti: Din moment ce avem aici un "climat italian," eu, Muti, am tăcut pentru prea mulţi ani. Permiteţi-mi acum ... ar trebui să dam un sens acestui cântec, aşa ca suntem în casa noastră, pe scena capitalei si cu un cor care a cântat frumos, dacă nu va suparati, va invit să vă alăturaţi pentru a cânta împreună.

El a invitat apoi audienţa să cânte cu corul de sclavi. "Am văzut grupuri de oameni ce se ridicau în picioare. Toata opera din Roma s-a ridicat. Şi, de asemenea, corul. A fost un moment magic de operă."
În seara aceea nu a fost numai o reprezentare Nabucco, dar, de asemenea, o declaraţie a teatrului în atenţia politicienilor

https://www.youtube.com/embed/G_gmtO6JnRs

Am pus intregul comentariu in mail si l-am trimis tuturor prietenilor! thumb_yello
Nu ne trebuie mult ca sa devenim o tara cu fruntea sus. Un singur lucru ca sa ne simtim mandri ca suntem romani si e de ajuns. Toata tara se va uni si spiritul romanesc va reinvia! aplauze
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyVin 29 Iul 2011, 20:19

Parazitul care te poate aduce în pragul sinuciderii

O tremie din populaţie este purtătoare a parazitului Toxoplasma gondii, care poate produce schimbări de comportament ce pot varia de la depresii şi modificari în viaţa sexuală, la gânduri de sinucidere.
Toxoplasma gondii este un parazit care se transmite în special de la pisică la om, dar şi din carnea crudă şi care poate să se localizeze inclusiv la nivel cerebral. Studii recente îl incriminează chiar pentru apariţia tumorilor cerebrale la om. Parazitul se descoperă de cele mai multe ori accidental, iar la om manifestările lui pot include stări depresive, modificări în comportamentul sexual, gelozie sau tendinţe sinucigaşe.

Primele simptome: apatie, oboseală, iritare

"Există o asociere între această infecţie şi depresie şi s-a ridicat posibilitatea ca din cauza infecţiei unii oameni s-ar putea sinucide", explică medicul Gabriel Diaconu, psihiatru la clinica "Sapiens Medical Center" din Bucureşti. Într-o primă fază, principalele simptome ale bolii la om sunt apatie, o oarecare stare de oboseală, iritabilitate, tensiune. "În cazurile mai severe pot apărea tulburări de concentrare şi memorie, care alternează cu accese de furie", mai spune specialistul în psihiatrie Gabriel Diaconu.
Parazitul se cantonează în diverse organe, ficat şi creier îndeosebi. "Schimbă conformaţia ţesutului şi poate da naştere unor crize epileptice. Locul unde se cantonează parazitul răspunde de ce tulburări psihiatrice vor urma", adaugă expertul în psihiatrie.

Atenţie la carnea crudă!

Există şi riscul ca toxoplasmoza să pună în pericol viaţa celor afectaţi. "Efectele acestor paraziţi se resimt mai ales la nivel comportamental. De exemplu, cei care suferă de toxoplasmoză cronică sunt mai expuşi la boli cronice, depresie şi accidente de circulaţie", adaugă conf. dr. Carmen Creţu, specialist în boli parazitare la Clinica "Ecoparadiagnostic" din Bucureşti. Alte efecte ale infecţiei pot fi, în cazul bărbaţilor, creşterea agresivităţii şi gelozie, iar în cazul femeilor - modificarea comportamentului sexual (inhibiţie). Alte cercetări au indicat o puternică legătură între T. Gondii şi schizofrenie. Cauzele principale de infecţie cu toxoplasma la om sunt consumul de carne insuficient pregătită, în special carnea de miel sau porc. Cei care au pisici au risc mare să ia boala. Medicii avertizează în primul rând femeile gravide, cărora le recomandă să nu cureţe după pisici. În plus, e de spus că fertilitatea poate fi grav afectată, riscul de a pierde sarcini sau de a naşte un copil cu malformaţii fiind mare.

STUDIU

Pisicile, paraziţii şi cancerul stăpânilor

Pisicile ar putea fi responsabile de apariţia cancerului cerebral la stăpânii lor, potrivit unor studii de ultimă oră, citate de dailymail.co.uk. Cercetătorii au descoperit că există o legătură între parazitul toxoplasma gondii, ce trăieşte în stomacul pisicii şi tumorile canceroase ce se produc la nivelul creierului uman. Medicii francezi au adunat date din toată lumea despre cancerul la creier şi le-au comparat cu statisticile despre rata de infecţie cu toxoplasma. Studiul a scos în evidenţă faptul că rata de apariţie a cancerului e foarte mare în ţările în care statisticile arată că acest parazit e mai des întâlnit. În plus, s-a dovedit deja ştiinţific că există o legătură între parazit şi tumorile de pe creier în cazul animalelor.

"În cazurile mai severe de infecţie pot apărea tulburări de concentrare şi memorie care alternează cu accese de furie“. GABRIEL DIACONU medic psihiatru la Clinica "Sapiens Medical Center Bucureşti

http://www.evz.ro/detalii/stiri/parazitul-care-te-poate-aduce-in-pragul-sinuciderii-939781.html

Emil Condor

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptySam 30 Iul 2011, 00:45

zaraza26 a scris:
dolion a scris:
Dirijorul Riccardo Muti...

Am pus intregul comentariu in mail si l-am trimis tuturor prietenilor! thumb_yello
Nu ne trebuie mult ca sa devenim o tara cu fruntea sus. Un singur lucru ca sa ne simtim mandri ca suntem romani si e de ajuns. Toata tara se va uni si spiritul romanesc va reinvia! aplauze
Să te audă Dumnezeu. Acum nu pot afirma decât adevărul că natiunea noastră si-a pierdut identitatea.
Chiar dacă unii nu vor fi de acord cu afirmatia mea, adevărul rămâne acelasi, din păcate.

Da, mi-a plăcut să citesc despre concertul acela din Italia. thumb_yello

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptySam 30 Iul 2011, 08:55

De ce ieftin şi bun dacă se poate scump şi prost?

Titlul de mai sus ar putea figura, cu cinste, ca deviză, pe stema drapelului naţio­nal al României. Pentru că nu este doar, aşa, o înşiruire de cuvinte, ci un aspect care defineşte orice în ţara asta: de la alegerea berii pe care să o consumi în faţa blocului, la haine, până la proiecte de construcţie sau „reabilitare” de nivel naţional. Ideea mi-a venit lecturând o pagină din Ro­mânia Liberă numită: „De ce plătim dublu auto­străzile faţă de bulgari”. Păi, aşa, rapid, răs­punsul ar suna „de fra­ieri”. Dar ar su­na şi „de şme­cheri” pentru că din ase­menea „deranjuri” cu multe utilaje mulţi îşi trag partea. Partea de şmecher, desigur. Dar RL are şi un alt răspuns. Mai de specialitate, ceva mai încâlcit, dar la subiect şi obiect. La amărâţii ăia de bulgari, cunoscuţi cultivatori de bostani, pătlăgele şi castraveţi şi posesori de Nisipuri de Aur şi Albene (dar asta-i altă poveste) atunci când Statul (lor, care nu e Statul nostru) vrea o auto­stradă, acesta, prin spe­cialiştii de la drumurile lor (care nu sunt specialiştii de la drumurile noastre), când se face licitaţia, zice exact ce vrea: vreau autostradă cu şase benzi care să treacă prin munte, deal şi câmpie, cu atâtea staţii de benzină, atâtea poduri şi pasaje, atâtea tuneluri, etc. etc. Noi suntem dispuşi să vă dăm atâtea parale, iar dacă o comitem pe undeva şi rezolvaţi voi, firmele licitante, punem banu jos cu scuzele de rigoare şi o masă festivă cu orchestre de ţigani ca-n filmele lui Kusturica. Şi uite aşa la poporul acesta cunoscut ca fiind cu o ceafă mai consistentă decât alte naţii şi ale căror nume de familie se termină invariabil în „ov” sau „ev”, de care râdem că-s „bulgăroi”, că dau din cap de sus în jos pentru „nu” şi de la stânga spre dreapta pentru „da” şi îi suduim patriotic că au uitat că i-am eliberat de turci la 77 şi că ne-au luat Cadrilaterul, dau 2-3 milioane de euro pe kilometrul de autostradă. Ba pun pariu ca acea autostradă ieftină este finalizată... era să scriu „la timp” dar, pentru că locuim în România şi nu vrem să şocăm cititorii, rămânem doar la „este finalizată”. Adică gata.
La noi e invers. Statul nostru cel frumos în care trăieşte o populaţie aparte numită „bugetari”, când vine vorba de o autostradă, face vreo câteva zeci de con­ferinţe de presă cu tot atâtea comunicate pline de „se intenţionează”, „se preconi­zează” şi „va fi”, iar firmelor amatoare să dea cu munca prin teritoriu le spune, aşa, vagamente, cam ce ar vrea de la ele: "ăăăă, ştiţi, păi noi vrem o auto­stradă. Ştiţi din aia cu benzi, becuri, pe care trece maşinile că ştii i-am luat lu fiu-mio un Lamb şi mi-s spus că nu poate băga 300 la oră pe amărâtele astea de DN-uri DJ-uri şi DC-uri şi am vrea să fie gata cam când e ziua lui ca să se bucure şi el că e copil. A, şi am vrea să lege Cugirul de Ciulniţa, cumva, vă des­curcaţi voi că sunteţi de meserie, mai faceţi acolo nişte pasaje, un pod-două vedeţi voi. Numa să spuneţi exact cât face iar la restu de sumă ne înţelegem noi. Când e gata e gata că şi aşa o inaugurăm pe bucăţi”.
Aşa am înţeles din România Liberă. Aşa se şi vede „în teren”. Aşa e nu numai cu autostrăzile ci cam cu tot. De aceea România are autostrăzi frumoase în PowerPoint, iar alte ţări au autostrăzi frumoase în realitate. Pentru că de ce ieftin şi bun dacă se poate scump şi prost?

http://www.tribuna.ro/stiri/editorialul-zilei/de-ce-ieftin-si-bun-daca-se-poate-scump-si-prost-68075.html

Emil Condor

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyDum 31 Iul 2011, 17:35

Asa ar fi ideal: ieftin si bun, dar...
De regulă, nimic bun nu mai este ieftin, sau mă însel eu?
Adevărul e că nici ce-i rău nu mai e chiar asa ieftin.
Oricum, am înteles punctul de vedere al autorului acelui articol, Dolion si agreez cu el.

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mier 03 Aug 2011, 02:09, editata de 1 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyDum 31 Iul 2011, 17:40

zaraza26 a scris:
As vrea să elogiez pozitia ta în ce priveste reînvierea spiritului românesc, dar simt că nu am cele mai potrivite cuvinte să o fac, asa că doar te îmbrătisez cu drag, Zaraza. hug

Caut la Popas mesajele tale precum un fluture, lumina, dar cel mai adesea trebuie să mă multumesc cu... putin.
Poate vei spune: putin dar valoros, si nu vei gresi. mwah!

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMar 02 Aug 2011, 22:42

Va admir optimismul... din pacate, starea de fapt din Romania, nu-mi da curajul de a mai spera!
Nici copiii mei, care au incredere oarba in mine si carora le-am spus in copilarie multe basme si povesti, nu mai cred gogoasa cu "va fi bine, dragii mei, nu va pierdeti cu firea".

Emil Condor

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 EmptyMier 03 Aug 2011, 02:38

Eh, dacă si speranta ne-ar fi luată, atunci ar mai avea ceva rost?
Că, de fapt, ăsta e tot optimismul omului: speranta de mai bine..

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: POPASUL DOLION (III)   POPASUL DOLION (III) - Pagina 3 Empty

Sus In jos

POPASUL DOLION (III)
Sus 
Pagina 3 din 32Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 17 ... 32  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» POPASUL DOLION (I)
» POPASUL DOLION (II)
» __Nu sta in poartă, intră!__