LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
sibiu Limba reclame brasov nicuvar efremovivanantonovici 1918 taieri comment-143 CPSF istorie humanitas Popasul muzica_traditionala romana padure politica mediu 1 23 curiozitati Fantasy google problema internet drumetie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 I_vote_lcapComunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 I_voting_barComunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 I_vote_rcap 
Emil Condor
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 I_vote_lcapComunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 I_voting_barComunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Comunitatea romaneasca din Grecia

In jos 
+8
zouzounik
Cristina
zaraza26
cactus
dolion
Diaporevomenos
Emil Condor
CRUCIAT
12 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 Empty
MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 08 Mai 2011, 19:51

Nu vorbeam de Cristina, de ceea ce sustin unii si la care se referă CRUCIAT.

zouzounik

Numarul mesajelor : 60
Localizare : ATENA
Data de inscriere : 15/02/2011

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 08 Mai 2011, 19:55

Emil Condor a scris:
Nu vorbeam de Cristina, de ceea ce sustin unii si la care se referă CRUCIAT.
.................iar tu esti de partea celor visatori ?realisti catusi de putin?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 08 Mai 2011, 19:57

Eu sunt de partea celor civilizati.

zouzounik

Numarul mesajelor : 60
Localizare : ATENA
Data de inscriere : 15/02/2011

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 08 Mai 2011, 20:05

Emil Condor a scris:
Eu sunt de partea celor civilizati.
vezi ca deja te intinzi mai mult de cat iti e "plapuma"................adica cei care nu-ti impartasesc parerea sunt necivilizati????
de unde stii ca parerile tale sunt destul de ""civilizate?
iar eu cred ca o data ce nu accepti si parerile altor si vrei ca ceea ce gandesti tu sa scoti mereu ca e ceea ce e coret si CIVILIZAT ,deja e ceva lipsit de civilizatie din partea ta!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 08 Mai 2011, 20:10

Vezi că tu te întinzi mai mult decât îti este plapuma:
eu nu am rostit niciun cuvânt despre cei ce îmi împărtăsesc ori nu părerile proprii.
Nu am numit pe respectivii civilizati sau necivilizati. Ai început să speculezi pentru a crea dialog sau pentru a irita?

Prin postarea de sus arăti un dinte împotriva mea - e ceva ce te deranjează?

Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyLun 09 Mai 2011, 01:19

Emil Condor a scris:
Vezi că tu te întinzi mai mult decât îti este plapuma:
eu nu am rostit niciun cuvânt despre cei ce îmi împărtăsesc ori nu părerile proprii.
Nu am numit pe respectivii civilizati sau necivilizati. Ai început să speculezi pentru a crea dialog sau pentru a irita?

Prin postarea de sus arăti un dinte împotriva mea - e ceva ce te deranjează?

Emile, nu te mai sinchisi sa raspunzi. Nu merita, lasai sa vorbesca singuri.

Cunoastem marfa foarte bine. Mie mi-e si scarba sa raspund la mesajele lor.
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyLun 09 Mai 2011, 21:27

QED:
A accepta o opinie critica fara
[mention][/mention] a scris:
scarba
este un act de civilizatie smile .

ps: daca nu e cazul aici, pe forum, e regretabil, dar nu ma mai mir mwah!

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMier 11 Mai 2011, 08:34

Titlul acestui topic voia sa va prezinte, voua care nu sinteti aici, bucuriile si supararile ce pot exista in comunitatea romaneasca din Grecia. Dorinta secreta era sa pot sa va prezint mai mult bucuriile noastre, care nu sint putine. Tiparul bine-rau, corect-incorect, etc mi-a jucat insa festa si discutia se invirte in jurul unui act de inselaciune facut impotriva lui Dia, dar nu in jurul faptei ca atare, ci se dezbate modul de exprimare corect sau nu al celui lovit si inselat.
Frumusetea lumii in care traim consta exact in diversitatea ei. Cei ce incearca incarcerarea oamenilor in limitele unor prototipuri sint la fel de gresiti ca si cei ce fac generalizari doar de dragul generalizarii.
Democratia, o tema veche si totusi atit de actuala, inseamna , cred, in primul rind respectul drepturilor celorlalti, pentru ca de aici deriva si respectarea drepturilor mele. A fi democrat ( nu are nimic cu a fi sau nu realist sau visator) dovedeste cineva doar prin comportament si vocabular. Zeflemeaua, ironia de dragul ironiei sau doar pentru a rani conlocutorul, la fel ca si limbajul iesit din tiparele bunului simt, denota doar incapacitatea apararii ideilor sustinute.
Exista si cazuri speciale, cind un om este lovit in tot ceea ce a crezut mai frumos pe lumea asta: prietenia si recunostinta. Nu incerc sa apar aici limbajul mai colorat folosit de Dia atunci cind se refera la o problema grava a sa. Incerc insa sa inteleg motivatiile modificarii comportamentului unui om deosebit. Recunosc ca il cunosc de mai mult timp si ca sint in cunostinta, amanuntit, si cu problema sa.
De fapt, nu e problema sa, e a celui ce a provocat si continua sa provoace probleme unei familii care si-a dedicat existenta credintei in bine. E vorba de un caz banal de imprumut nerambursat de datornic, care s-a transformat insa intr-un caz ciudat : cel necinstit ameninta prin sms si email, injura si jigneste pe cel caruia ii datoreaza, minte pe cei din jur. Dincolo de suma mare, dincolo de faptul ca banii au fost munciti si nu furati de Dia, cel in cauza , desi afiseaza (alte minciuni) un stil de viata " a la larg", nu a inapoiat nici 5 bani, cu justificari ridicole si puerile. Si nu e singur, are si prieteni, cu care continua "opera" de defaimare si inselaciune.
E foarte usor sa vorbesti la general de birfa si mod incorect de exprimare, atunci cind sanatatea ta si fericirea familiei tale nu au fost afectate de faptele celui pe care l-ai "miluit".
Pentru ca nu inteleg, sub nici o forma, cum este posibil ca cineva corect si moral sa poata lua apararea unui astfel de ins, pentru ca prefer sa raman "un visator si un nerealist" , decit sa imi patez constiinta, am intervenit anterior, cu rugamintea (e drept, nu explicita) de a stopa discutiile impotriva lui Dia. Ciudat este ca cei ce il critica sint ascunsi sub pseudonime, ceea ce ii confera dreptul sa creada orice despre identitatea lor reala. Discutiile pe un forum nu vor rezolva problema lui Dia, dar ar fi putut sa-l ajute sa treaca mai usor peste ea, ar fi putut ajuta sa nu creada lumea ca toti sintem " o apa si un pamant", pentru ca nu sintem. Legea , din fericire, in cazul asta, si-a spus cuvintul. Deocamdata partial si, cred, saptamana viitoare, mai ...cuprinzator. Nu asta era problema aici, pe forum, ci reactia noastra, a tuturor sau chiar lipsa de reactie. Un cunoscator de limba romana, strain fiind, poate sa-si faca o parere foarte buna despre noi toti: civilizati sau nu, demagogi sau democrati, visatori si nerealisti sau indiferenti si egocentristi, dupa cum am ales fiecare dintre noi .

Ultima editare efectuata de catre CRUCIAT in Dum 24 Iul 2011, 10:06, editata de 1 ori
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMier 11 Mai 2011, 10:20

finele săptămânii trecute, în Salonic, s-au desfăşurat finalele Campionatului Naţional de Gimnastică, pentru copii şi juniori mici, pe categorii de vârstă. În cadrul acestor întreceri, a participat şi sportivul român Robert Gabriel Sultana, legitimat la Clubului Sportiv Pace Peristeri. Aşa cum era de aşteptat, românul Robert Gabriel Sultana a confirmat aşteptările şi a fost încununat cu titlul de vicecampion al Greciei la proba de individul compus pentru categoria de juniori mici 12-14 ani.
În cadrul concursului, sportivul român a obţinut medalia de argint la individual compus, în baza evoluţiilor excelente de la sol, bară fixă şi cal cu mânere, unde a fost medaliat cu bronz, aur, respectiv argint.
http://romedia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3400%3Asportivul-roman-robert-g-sultana-este-vicecampionul-greciei-in-2011&catid=75%3Areportaje-interviuri&Itemid=62

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 12 Iun 2011, 14:17

In ultimul timp, comunitatea romaneasca din Grecia a a vut multe realizari, cu unele sint la curent, am si participat, de altele am aflat ulterior sau poate nici nu stiu inca..
Cele doua scoli de limba romana ( si nu numai) au luat vacanta, copiii in vacante pot participa la tabara gratuita oferita generos de statul roman pentru copiii din diaspora ( chiar si in vremuri de criza). Au fost, in Argos si in Atena, serbari exceptionale organizate de comunitatile de romani pentru copiii lor. Din pacate, motive obiective m-au impiedicat sa particip.
Au fost insa si doua acte de cultura cu deosebit de ridicat nivel de cultura.
A fost prezentata cartea scrisa de Monica savulescu-Voudouri-"Fetele Nika, in lumina mare si alba a zilei", o carte care vorbeste de lumea migratiei, de-a lungul veacurilor si a meridianelor. Zilele acestea, cartea este prezentata si in Romania, sub egida Fundatiei Elene de cultura.
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 Monikaboud1

Si a mai fost prezentata o carte romaneasca , in cadrul facultatii Harokopeio-in Atena; este un studiu facut de Cornelia Papakostea-Danielopoulou " Romania-Ellada, fatete ale mostenirii culturale comune", tradusa in greaca de Nikolaos Diamantopoulos, fost ambasador al Greciei la Bucuresti. Nivel stiintific si literar la superlativ.
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 Dsc00860y

Multe alte activitati-cenaclul literar-istoric, inchiderea sezonului corului si formatiei de dansuri populare de la comunitatea Orfeu sint doar citeva exemple din ceea ce s-a petrecut pe aici. Acum vine vara, concediile, baile si soarele..

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyLun 13 Iun 2011, 11:01

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMar 14 Iun 2011, 10:07

Copiii invata in familie limba romana, dar nu toti parintii le pot oferi reguli gramaticale, multi le-au uitat si pe cele stiute candva, asa ca e binevenita initiativa invatarii in cadru organizat.
Dar de ce numai 43 de copii?

CRUCIAT

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMar 14 Iun 2011, 20:06

Buna intrebare; unii parinti mi-au justificat ca nu au bani-atunci le-am spus de alta scoala, complet gratiuta...acolo s-au dus, nu stiu exact citi-pentru ca acolo se fac si lectii gratuite de muzica, dans, desen , computere, etc...per total, in jur de 200 de elevi..Nu stiu daca e corect numarul. Am luptat acum 4 ani cu tot sufletul pentru a trimite parintii copiii la scoala...

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptySam 18 Iun 2011, 10:40

la Arthis - 33 Rue de Flandre, 1000 Bruxelles

Întâlnire literara

Literatura româna de la Est la Vest

(RO/FR/NL/EL)

Monica Savulescu Voudouri

Lansare de carte “Fetele Nikas în lumina zilei, mare si alba” (Ro)

Constantin Abaluta

Prezentarea traducerii din franceza a cartii “Calatorie în Marea Garabanie“| “Voyage en Grande Garabagne” (Ro|Fr) Autor : Henri Michaux

Tradus din franceza de : Gabriela & Constantin Abaluta

http://www.arthis.org/francais/evenements/arthis/rencontre-litteraire-1/index.html

www.asiiromani.com/sens-giratoriu/9286-intalnire-literar-la-arthis-monica-svulescu-voudouri-i-constantin-abalu-23062011.html+monica+savulescu+voudouri&cd=41&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr" class="postlink" target="_blank" rel="nofollow">http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-eWZIYUibQMJ:www.asiiromani.com/sens-giratoriu/9286-intalnire-literar-la-arthis-monica-svulescu-voudouri-i-constantin-abalu-23062011.html+monica+savulescu+voudouri&cd=41&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 03 Iul 2011, 08:49

SOCIETATEA CULTURALĂ BALKANIA CONTEMPORANĂ

în colaborare cu

PAROHIA GRECO-CATOLICĂ SFANTA TREIME din ATENA

Vă invită sâmbătă, 2 iulie, ora 18 la

lansarea volumului

FRANCISC DIN ASSISI

MEDIEVAL ŞI ACTUAL

*

FLORILEGIUL

Eseu şi traducere de FLORINA NICOLAE

Editura Tracus Arte 2011

Vor vorbi, alături de autoare:

Părintele Eduard Fărtan - Despre aspectele istorico-teologice ale

lucrării

Monica Săvulescu Voudouri - Despre valoarea ei literară

Întâlnirea va avea loc la Sala Parohiei Greco-Catolice Sfânta Treime

Acharnon Nr. 246

Vă aşteptăm cu drag,Organizatorii

PS aceasta era invitatia, va pun si citeva poze

Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 Imgp42691

Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 Imgp4235

Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 Imgp42491

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 03 Iul 2011, 09:36

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 03 Iul 2011, 16:39

E fain să vezi că românii sunt activi pe plan cultural indiferent de zona lumii în care au migrat. bravo

Doina

Doina

Numarul mesajelor : 380
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 29/04/2009

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyMar 05 Iul 2011, 13:45

Unde putem gasi rezultatele de la jocuri? Sa vedem ce au facut romanii nostri. Very Happy

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 24 Iul 2011, 10:46

Acum vad postarea ta, Doina-scuze! o sa caut sa-ti spun, pentru ca pentru mine importanta are participarea si mai putin rezultatele.
Nu stiu daca v-am povestit: in comunitatea noastra de romani din Atena avem si o fetita cu origini din Etiopia.
Are doar doi ani, e un zimbet si o bucurie toata si este romancutsa noastra care are o gramada de cetatenii si vorbeste, asa cum poate, deja greaca, romana, engleza...dar si limba muzicii si a dansului, pentru care vadeste deja mare talent.
Ea a fost musafira mea de ieri
Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 17106667

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 24 Iul 2011, 17:27

Tot respectul pentru lucrurile minunate făcute de comunitatea română din Atena pentru oameni ce au nevoie de sprijin la un punct oarecare din viata lor. thumb_yello

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Dum 24 Iul 2011, 17:34, editata de 1 ori
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 24 Iul 2011, 17:31

Multumim, dar in cazul asta e vorba de..dragoste la prima vedere!! Laughing Spune tu, daca ii rezisti acestei mici printese africane?!

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 EmptyDum 24 Iul 2011, 17:35

Copiii sunt copii - mereu dulci si atrăgători!
Sunt unul din cei ce arată o deosebită sensibilitate în viată pentru flori si copii. mwah!

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Comunitatea romaneasca din Grecia   Comunitatea romaneasca din Grecia - Pagina 8 Empty

Sus In jos

Comunitatea romaneasca din Grecia
Sus 
Pagina 8 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 Subiecte similare
-
» Criza in Grecia, asa cum o traiesc eu
» GRECIA
» Hydra, Grecia
» Muzica din...Grecia
» Alegeri in Grecia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum