Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Mier 20 Apr 2011, 12:46
cactus a scris:
Diaporevomenos a scris:
1. O sa ajungem ca dupa razboi. Saracie, foame, somaj. 2. Asta e rezultatul dezvoltari tehnico-stiintifice. 3. Ne tromboneau ca dezvoltarea stiintei, nu va face viata mai frumoasa.
pai, treaba-i cam asha:
1. vom ajunge LA razboi, cu moarte, saracie si ektzetera 2. absolut corect; nu-i bine sa sari peste etape si daca sari, macar alege etapele corecte 3. absolut corect DAR ai confundat (?) nu cu ne si virgula nu trebuia sau ai vrut sa scrii alteva ? Atunci nu-i corect fiindca dezvoltarea stiintzei NU ne-a facut viatza mai frumoasa...
Corect...corectez Erata: 3. Ne tromboneau ca dezvoltarea științei, ne va face viata mai frumoasa.( si mai ușoara)
De ex. Femeia nu se va mai chinui sa spele izmenele in albie. Acum va sta picior peste picior, cu revista PLAYBOY in mana si cu țigara in gura iar Mașina de spălat Albatros va spala in locul ei.
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: GRECIA Mier 20 Apr 2011, 18:04
_____________________ Doctor Cross
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mier 20 Apr 2011, 18:37
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Vin 22 Apr 2011, 01:13
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Vin 22 Apr 2011, 10:57
Asta noapte am stat si le-am terminat. Anul acesta, acestea sint ouale de Paste:
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Vin 22 Apr 2011, 15:25
Văd si eu niste ouă ce arată după cum numele spune: rosii! În general, lumea vopseste ouă în toate culorile, cu floricele, cu iepuri, stele si alte asemenea, dar acelea le îndepărtează de numele initial si semnificatia lor populară.
Asta o spun doar ca un fapt divers, căci pe mine nu mă interesează ouăle rosii absolut deloc. Ele nu reprezintă nimic pentru mine decât niste produse otrăvite cu chimicalele folosite la vopsire. Nu o să spun că în casa mea nu am avut si ouă vopsite,, dar când a fost cazul doar câteva pentru cei mici.
Probabil singura latură ce mă interesează la ele este cea artistică: unele ouă sunt adevărate opere de artă populară, iar aceea o apreciez.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Vin 22 Apr 2011, 20:14
Hi, hi! Pai, Mister Boss, si eu in tinerete cazui in pacatul decorarii oualor de Paste. Anii au trecut si am inteles si eu ca e mai important sa "decorez interiorul" meu; chestie de virsta probabil si lipsa de timp, initial. Acum, la mine cel putin, ouale de Paste sint rosii doar si tot ce schimb, sint vopselele si vasele de depozitare.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: GRECIA Vin 22 Apr 2011, 21:01
Stiu eu un loc de depozitare si care poarta numele de "stomacul meu"! Poti apela cu toata increderea.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Sam 23 Apr 2011, 11:12
dolion a scris:
Stiu eu un loc de depozitare si care poarta numele de "stomacul meu"! Poti apela cu toata increderea.
si asta e o...motivatie! Eu am incredere, TU ai??
dolion
Subiect: Re: GRECIA Sam 23 Apr 2011, 16:10
Cu ochii-nchisi!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Lun 25 Apr 2011, 05:27
CRUCIAT a scris:
...e mai important sa "decorez interiorul" meu...
Perfect de acord cu opinia ta! Păi, personal cred că ai făcut o muncă de „decorare interioară” bunicică! Ba chiar... bună!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Lun 25 Apr 2011, 16:06
Hai sa va aduc " cu picioarele pe pamant", adica, sa va arat cu ce s-au luptat prietenii mei, ca eu doar le-am facut si..m-am uitat, ca si voi:
asta de cumparat, dupa cum va spusei Phui!
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Lun 25 Apr 2011, 16:09
contributia noastra, ca a fost si miel la protap,
dolion
Subiect: Re: GRECIA Lun 25 Apr 2011, 18:53
Stii ce ma deranjeaza? Ca nu le pot vedea pe toate deodata, asa ca si cum as fi la masa, trebuie sa ma plimb cu mouse-ul de colo-colo... sa stiti ca m-am plimbat nu gluma, am tocit rotita si ecranul, dar din bunataturile astea nimic, nimic... si chestia aia, ce daca e de cumparat?... nu se mananca?
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mier 27 Apr 2011, 07:21
Ai dreptate, Dolioane! scuzele mele! se maninca, dar eu eu..tot neimplinita ma simt!
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Joi 28 Apr 2011, 02:09
CRUCIAT a scris:
contributia noastra, ca a fost si miel la protap,
Mai Cruciat, nu am vazut cozonacul. Mi-e tare dor de cozonacul acela impletit si cu straturi de ciocolata, de parca era marmura Dionisos. Am sarbatorit cu romani aici in Atena si a facut o sotie a unui invitat, un cozonac asa cum il facea mama. M-am tot invartit in jurul cozonacului, de parca numai era nimic altceva pe masa. In fond din celelalte mancaruri avem mereu la masa, cozonacul asta domle, era cu totul altceva. Ce ti-e si cu gusturile astea. Anul trecut am poftit sa mananc mamaliga si o duduita frumoasa (aici pe forum)mi-a trimes din Bucuresti, mamaliga facuta cu manutele ei si sarmale cu varza acra. Cam rar gasesti asa ceva pe aici si cand gasesti nu e ca cea din Romania, facuta la butoi cu saramura si sfecla rosie. Mai, mai, uneori ma trezesc ca fac ca copii pofticiosi. Daca ai buna dispozitie parca si pofta iti e mai mare si mancarurile au gust mai bun. In fine, sa numai discutam de mancare, ca iar nu pot sa fac regim.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Joi 19 Mai 2011, 10:25
Asaaa...zi de bucatareala, dis-de-diminata, inainte de birou; mai bine zis, cu noaptea in cap! 1 pentru o tinara care implineste 20 de ani vineri-un tort( un...tortoloi, mai bine zis, ca trebuie sa ajunga la 12 persoane): crema de vanilie, in umplutura de pe primul rind, caise si ananas in straturile interioare, crema de ciocolata pe stratul mijlociu, portocale trase in ciocolata si...ciocolata topita turnata deasupra, ca trebuie transportat si atunci..ornarea e..lipsa. Compensata, sper, de gust!
2 sa nu avem vorbe, o placinta cu mere pentru cei de acasa: calorii putine, dulce de casa-preferinta mea, servita mereu cu inghetata!
dolion
Subiect: Re: GRECIA Joi 19 Mai 2011, 10:30
Iar incepi cu tentatiile?
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Joi 19 Mai 2011, 10:38
e greu??
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Joi 19 Mai 2011, 10:38
sa vezi ce greu e sa le faci.. si sa nu le maninci!
dolion
Subiect: Re: GRECIA Joi 19 Mai 2011, 13:21
Daca tortul ajungea pe mainile mele, cei 12 beneficiari de drept, puteau sa-si puna pofta-n cui!
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Joi 19 Mai 2011, 17:52
SITUATIA ECONOMICA A GRECIEI.
Grecia si falimentul: un pacient fara hrana si oxigen
Va amintiti care era stirea de top a presei internationale in urma cu un an? Falimentul Greciei. Astazi aproape nimeni nu mai vorbeste despre acest subiect. Este o abordare gresita, deoarece toate datele arata ca riscul de faliment al Greciei nu a fost eradicat, a fost doar amanat. Grecia se confrunta, in acest moment, cu o terapie de soc. Ceva de genul chirurgie pe cord deschis, dar fara ca pacientul sa fie conectat la aparatele de oxigen. Operatia are un nume: reducerea datoriei publice. Totul decurge conform planului, cu succes chiar, scrie Deutsche Welle. Ca nicio alta tara, Grecia a reusit in doi ani sa reduca deficitul bugetar la jumatate - de la 15 la suta in 2009, la 7,4 la suta in 2010. In acelasi timp, pacientul nu are destul oxigen, pentru ca operatia este foarte scumpa. Pe de o parte, grecii au trebuit sa suporte o reducere a salariilor bugetare si a pensiilor cu pana la 20 de procente. Pe de alta parte, Grecia geme inca sub un munte de datorii care, in ciuda austeritatii, continua sa creasca. Potrivit FMI, datoria publica a Greciei la sfarsitul anului va depasi cu 150% posibilitatile economice ale tarii. Motiv pentru care, multi experti sunt sceptici in privinta capacitatii grecilor de a-si plati datoriile. De fapt, economia Greciei a scazut pentru al treilea an consecutiv, cu consecinte devastatoare pentru finantele publice. Veniturile fiscale pentru lunile ianuarie si februarie 2011 au scazut cu 9 la suta. Somajul a crescut la 14 la suta. Mai mult decat atat, rata inflatiei este una dintre cele mai ridicate din UE, 4,2 la suta. Boala incurabila? Guvernul da asigurari ca reformele structurale isi vor arata roadele in cativa ani. Intentia Guvernului de a strange 50 miliarde de euro din privatizari se confrunta cu o critica acerba din partea opiniei publice si a Opozitiei. Pentru a iesi din criza Grecia are nevoie de ajutor. Primul pas in aceasta directie a fost facut. Tarile UE au cazut de acord sa reduca dobanzile creditelor contractate de statul grec, de la 5,2 la 4,2%. Totodata, s-a hotarat ca durata de functionare a fondului de salvare a Greciei sa fie prelungita de la 3 la 7 ani si jumatate. Este suficient? Putin probabil. Pentru ca stim, ca atunci cand cineva se afla la terapie intensiva, el trebuie sa se hraneasca. In cazul Greciei, hrana ar consta in investitii. Pacientul are nevoie, de asemenea, de oxigen. Grecia are nevoie de lichiditati. In acest moment, din pacate, pacientul elen nu are nici hrana nici oxigen.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Sam 21 Mai 2011, 09:51
dolion a scris:
Daca tortul ajungea pe mainile mele, cei 12 beneficiari de drept, puteau sa-si puna pofta-n cui!
sint convinsa ca nu ai fi atins nici un strop, daca stiai beneficiarii.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Sam 21 Mai 2011, 10:03
Viata noastra e facuta mai mult din munca, suparari si necazuri. Pentru a rezista, ni se dau si stropi de fericire, pe care ar trebui sa-i sorbim pe nerasuflate si sa incercam sa nu-i uitam. Uneori, semeni de ai nostri sint mai incercati ca altii si eu personal, atunci cind cunosc astfel de oameni, ma simt foarte milostivita de Dumnezeu. Am trait boala grava si usoara, a mea si a celor dragi mie, am cunoscut moartea in sinul familiei, dar si a prietenilor apropiati, ca fratii pe care nu i-am avut, am cunoscut nereusitele profesionale si economice( ah, banii astia care nu ajung niciodata!), neimplinirile ca parinte si femeie. Toate insa mi le-a dat Domnul pe rind, cu pauze de fericire si refacere, probabil stiind ca-s slaba de caracter si nu o sa rezist. Cita putere trebuie sa aiba cineva tinar sau foarte in virsta ca sa le treaca pe toate deodata, fara pauza, fara speranta de fericire! Cunosc astfel de cazuri, aici, acum. In mod egoist ma simt fericita ca nu trebuie eu sa trec prin necazurile lor si "rascumpar vina" ajutind cu slabele mele puteri. Cred insa ca singura arma cu rezultat bun este in cazul acesta iubirea, iubirea de cel de aproape. Stiu ca suna desuet, " miroase a naftalina", dar asta simt si cred.
dolion
Subiect: Re: GRECIA Sam 21 Mai 2011, 10:14