Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: GRECIA Sam 15 Ian 2011, 07:56
CRUCIAT a scris:
ma bucur si ma ofer eu, romanca get-beget ( pina la descoperirea de alte dovezi ), sa va fiu ghid cu alta ocazie.
Multumim frumos, Angela. Sa stii ca e tentant ...
ps: daca esti de acord, il putem ruga pe Emil sa ne dea adresa de e-mail, la fiecare, ce zici?!
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: GRECIA Sam 15 Ian 2011, 08:00
Emil Condor a scris:
CRUCIAT a scris:
O sa va iau in calatorii cu mine, sa vedeti cu ochii mei, viata.
Vin si eu să mă folosesc de... ochii tăi! Sunt mereu gata pentru călătorii.
Poate reusim si ne-ntilnim, mai multi ...
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: GRECIA Sam 15 Ian 2011, 08:08
Cristina a scris:
CRUCIAT a scris:
ma bucur si ma ofer eu, romanca get-beget ( pina la descoperirea de alte dovezi ), sa va fiu ghid cu alta ocazie.
Multumim frumos, Angela. Sa stii ca e tentant ...
ps: daca esti de acord, il putem ruga pe Emil sa ne dea adresa de e-mail, la fiecare, ce zici?!
eu te am de prietena pe facebook.. ( de acord)
_____________________ Doctor Cross
Cristina
Subiect: Re: GRECIA Sam 15 Ian 2011, 09:53
nu prea dau pe-acolo
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Sam 15 Ian 2011, 17:32
Si eu mi-am deschis cont pe FB dar merg pe acolo odată la trei luni sau mai rar.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Sam 15 Ian 2011, 17:44
Diaporevomenos a scris:
Am avut bucuria sa fiu prezent la acest concert si am luat un autograf de la compozitor pentru fiica mea.
Multumesc de vizita!!!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Sam 15 Ian 2011, 18:48
Da, a decis si Dia să ne facă o vizită...
Unde umbli omule? Mi se pare mie sau esti un pic trist? Tăcerea ta, asta îmi spune... Nu trebuie, nu există nimic în lume pentru care să se merite întristarea, mai ales că (tu stii bine) totul e trecător.
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: GRECIA Sam 15 Ian 2011, 21:35
Cu facebook m-am păcălit odată. A doua oară suflu în gheaţă să nu-mi îngheţe mâna când o arunc.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Sam 15 Ian 2011, 23:20
abbilbal a scris:
Cu facebook m-am păcălit odată. A doua oară suflu în gheaţă să nu-mi îngheţe mâna când o arunc.
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: GRECIA Sam 15 Ian 2011, 23:31
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Dum 16 Ian 2011, 00:44
Emil Condor a scris:
Da, a decis si Dia să ne facă o vizită...
Unde umbli omule? Mi se pare mie sau esti un pic trist? Tăcerea ta, asta îmi spune... Nu trebuie, nu există nimic în lume pentru care să se merite întristarea, mai ales că (tu stii bine) totul e trecător.
Inca odata sa dovedit ca distanta oricat de mare ar fi ea, perecum in cazul nostru, nu poate sa impiedice comunicarea intre oameni care au ceva comun. In cazul nostru duhul.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 16 Ian 2011, 18:10
pentru un grec cu suflet de roman pur!
Emil Condor
Subiect: Re: GRECIA Dum 16 Ian 2011, 18:13
Da, am sesizat mult timp în urmă: este tot atât de mult român cât e si grec din nastere. Are tot respectul meu.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Mier 19 Ian 2011, 22:21
In seara asta am reusit si eu sa citesc aici. Foarte frumoase locuri in Grecia, am fost foarte bucuroasa sa pot "vedea" prin ochii Angelei, Grecia. Si... vedeti care sunteti pe facebook, ca aveti mesaj de la mine!
Subiect: Re: GRECIA Joi 20 Ian 2011, 01:03
zaraza26 a scris:
...pe facebook aveti mesaj de la mine!
Da, Gmail-ul m-a anuntat de mesajul tău, mai trebuie să si trec pe acolo...
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Sam 22 Ian 2011, 21:23
Greece featured on the cover of ŤConde Nast Travellerť and NY Times
The new Ministry of Culture and Tourism strategy on the promotion of Greek tourism abroad seems to be fruitful. Given the current limited funds for marketing promotions, the competent ministry gladly welcomed the cover of the well known tourist magazine “Conde Nast Traveller” featuring Greece, accompanied by a comprehensive 15-page article.
January’s issue entitled “Pure Bliss, 4 Perfect Little Isles In Greece” is already available in America at a critical time for the new year, with regards to making reservations in America. The magazine’s tribute focuses on the isles of Cylclades and the text is enriched with quotes by Kazantzakis and Homer’s Odysseus.
Furthermore, this weekend the New York Times’ travelers’ guide will also be featuring Greece. The ministry’s political leadership is pleased for this article, as it does not constitute an advertisement on behalf of the ministry but comes as a result of contacts made with tourism industry representatives.
Communication with the magazine’s editors had been established at the recent tourism exhibition in New York, as well as Berlin.
At the same time, the Ministry will soon publish data on the frequency of visitors on “Visit Greece”, which according to information, have increased.
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Lun 24 Ian 2011, 19:31
Pentru tine, Cruciat, flori proaspete din zapada! In semn de bun-venit si in speranta ca vom fi impreuna cat de mult! Le-am fotografiat azi, dupa lasarea intunericului, pentru ca stiam ca ies bine cu blitz si pentru ca mai devreme n-am avut timp.
Subiect: Re: GRECIA Lun 24 Ian 2011, 19:40
Minunat! ma simt onorata de atentie-e la fel de gingasa precum ghioceii din imagine. pentru mine intruchipeaza izbinda sperantei in vremi de rastriste.
zaraza26
Subiect: Re: GRECIA Lun 24 Ian 2011, 19:46
CRUCIAT a scris:
Minunat! ma simt onorata de atentie-e la fel de gingasa precum ghioceii din imagine. pentru mine intruchipeaza izbinda sperantei in vremi de rastriste.
Ma bucur ca ti-au facut placere fotografiile! Voi veni cu poze cat de des posibil!
Subiect: Re: GRECIA Mar 25 Ian 2011, 00:27
zaraza26 a scris:
flori proaspete din zapada!
Săracele floricele, ce curaj să scoată capul prin înghetul acela!
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mar 01 Feb 2011, 21:09
zaraza26 a scris:
CRUCIAT a scris:
PS eu ce sa mai spun???
Numai fa un rezumat in romaneste, ca engleza n-am facut in scoala si textul asta ma depaseste. Stiu engleza cat sa ma descurc pe internet.
Scuze, acum am vazut! "Noua strategie a Ministerului Culturii şi Turismului (grec) privind promovarea turismului elen în străinătate pare a fi fructuoasă. Având în vedere fondurile limitate pentru promoţiile actuale de marketing, ministerul de resort a salutat cu bucurie coperta revistei turistice bine cunoscute “Conde Nast Traveller", care prezinta Grecia, însoţită de un articol cuprinzător de 15 pagini. Numarul din Ianuarie "Pure Bliss, 4 Mici Insule Perfecte În Grecia" circula deja in America, la un moment important pentru noul an cu privire la efectuarea rezervărilor în America. Atentia revistei se concentrează pe insulele de Cylclades şi textul este îmbogăţit cu citate din Kazantzakis şi Ulise al lui Homer. În plus, în acest weekend, New York Times -ghidul călătorilor" va fi, de asemenea, dedicat Greciei.Conducerea Ministerului de resort este cu atit mai multumita cu cit articolul nu este rezultatul cererii sale, ci al contactelor revistei cu reprezentanti locali din turism. Comunicarea-contactul cu editorii revistei a fost stabilita la expozitia de turism recenta din New York, precum şi la Berlin. În acelaşi timp, Ministerul va publica în curând datele cu privire la frecvenţa de vizitatori de pe site-ul " vizitati Grecia ", care, potrivit informaţiilor, au crescut. Sursa: ANA - MPA PS Poza e a mea, de asta vara.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mar 01 Feb 2011, 21:16
O LUNA BUNA SA AVETI!
In Grecia exista un obicei : la inceput de luna se ureaza tututror celor cu care te intilnesti, "o luna buna!" Din inima, pe principiul ca totul se roteste si urarea ta cea adevarata se va intoarce o data la tine. Prinsi de viata...uitam. Uitam sa ne gindim la ceilalti, la natura, la noi insine. Ne fura viata...si uitam ce este important. Asa si eu-azi, voiam de dimineata sa va urez o luna buna! dar...greva de 24 de ore la mijloacele de transport in comun( cu rezultat un calvar orice deplasare in Atena)...lucrul in forta, de parca n-ar fi si miine o zi...asa am ajuns sa va urez abia acum. Si m-am hotarat sa-mi fac un cadou: miine nu merg la munca! dimineata voom lua, cu sotul, catelul in cotetul sau pe patru roti ( masina mea Nissan Micra) si plecam in excursie de o zi, la mare! va aduc poze, sigur.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mar 01 Feb 2011, 21:33
Plimbarea si alte obiceiuri grecesti...
Dupa ce Dumnezeu a creat lumea, a inceput s-o imparta la diferitele popoare...Uitase insa de greci.Si, pentru a nu-i amara, le-a daruit coltul de lume pe care, de fapt, il crease pentru El insusi.Grecia. Aceasta veche poveste elena ne spune destul despre frumusitile naturale ale Greciei. Ele, impreuna cu importantele vestigii ale culturii antice create de Om pe acest taram (vestigii care nu au pierdut de-a lungul timpului nimic din farmecul lor), fac din Grecia o tara demna sa te indragostesti de ea. Cateva dintre conceptele cele mai percutante ale istorie-democratie, filozofie, spirit olimpic, si nu numai, au fost create aici, in aceasta minuscula tara din Balcani.
Viata in Grecia este ideala pentru turism. Pentru viata de zi cu zi, trebuie sa recunoastem ca Balcanii sint o zona frumoasa, pitoreasca si greu de suportat.Ceea ce este negativ acasa-este si aici.In afara limbii si a climei, putine diferente..... ... Adevarul este ca o Plaka nu exista in alta capitala din lume.Este locul de sub Akropole pe unde s-au ,,pasuit''-nu amanat, ci perindat, pasit..-cei despre care citim in cartile de filozofie, ca mergeau la agora sa mai tina o cuvintare... Azi, plimbarea prin Plaka este obligatorie pentru orice turist care se respecta.Ziua sau noaptea, zona aceasta a Atticii pulseaza, e vie.E treaza.Ti se ofera vederii cele mai diferite lucruri, de la bijutierii traditionali, care-ti ofera si o cafea, o bere, un vin, odata cu marfa, pana la mii de obiecte, mai mult sau mai putin originale...
Plimbarea, un ,,sport'' pe care grecii il practica cu drag, numidu-l ,,voltitsa'',il practic si eu cu sirg, cind am timp.In alte parti ale lumii acest obicei a disparut..oamenii alearga in ,,masinile lor minunate..''nu au incredere in nimeni..nu vorbesc intre ei decit in pub, cu ceva alcool la bord...le e frica sa dea nas in nas unul cu altul...La New York, sa te feresti sa atingi pe cineva, involuntar-il sperii...atingerea e luata drept atac personal...mersul lor e mai mult o fuga.. Imi place Europa -Grecia-Atena.Balcanii in general.. Marea-Θάλλασα-nici un grec nu e ,,complet'' daca nu face un numar de bai pe an...si eu cu ei...e o distractie fara limita:inca de pe paralia freamat de placere la adierea marii,plajele (inca gratis in anumite locuri); te racoresti gratis! A avut grija Dumnezeu de acest pamant pe care dorea sa-l tina pentru el.. Cafeaua-φραπέ, ελληνικό μετριο, μεγαλο, γλυκό, βαρύ...si alte 30-40 de variante si mai noile capuccino si mai stiu eu ce, alta distractie pe care am adoptat-o fara ezitare. Ma opresc, ca v-am ametit. Urmarea...alta data.
Cristina
Subiect: Re: GRECIA Mier 02 Feb 2011, 08:34
Plimbare si distractie placute, Angela ! Astept(am) pozele, cu nerabdare !