Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Mier 19 Dec 2012, 23:53
dolion a scris:
L-am postat cu placere deoarece am fost impresionat de viata locuitorilor acelei insule. Oare, cand voi iesi la pensie, imi voi putea permite sa locuiesc acolo? Cam cati euro mi-ar trebui intr-o luna?
In insule si in provicie, de regula se poate trai si cu putini euro. Lumea acolo nu se omoara dupa lux, masini si excursii in strainatate. Se traieste simplu, dar sanatos. Stai ca-l intreb eu pe vecinul meu, de la etajul de mai jos si iti spun. El e de acolo din insula Ikaria, dar pentru ca mama-sa e vaduva, au adus-o in Atena el si sora lui si o ingrijesc. El, vecinul meu are 76 de ani, mama-sa vre-o 90 si ceva poate 100 si sunt bine sanatosi. cu toti.
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
o fi fost apus de soare frumos pe acolo înainte să faci vreo fotografie, doar că în imagine e o ditamai noapte...
Delta, linkul te conduce la saitul care are o camera live din Pireu in 24 de ore. Cand eu am atasat imaginea, era apusul de soare. Cand tu ai accesat linkul, se inserase deja. Maine din nou, pe la 4-5 daca iti aducu aminte.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: GRECIA Joi 10 Ian 2013, 10:28
O societate va deveni prosperă atunci când oamenii bătrâni vor planta copaci deşi ştiu că nu vor sta niciodată în umbra lor.
proverb grecesc
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: GRECIA Vin 11 Ian 2013, 14:30
Cultura rămâne atât timp cât există atmosfera spirituală, dogmele din care a izvorât. Îmbătrâneşte, apoi se usucă şi moare. De aceea există o singură civilizaţie greacă, risipită o mie de ani pe atâtea tărâmuri şi există mai multe culturi, care nu sunt decât poziţiile spirituale ale poporului elen.
Mircea Eliade
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Sam 09 Feb 2013, 21:33
Multumim Grecia, mostenirea noastra.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Sam 16 Feb 2013, 16:00
Diaporevomenos a scris:
Multumim Grecia, mostenirea noastra.
Mostenirea bogatilor! Poporul mosteneste doar fărâmiturile istoriei...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
dolion
Subiect: Re: GRECIA Mier 20 Feb 2013, 07:52
Insulele Ciclade - scurta descriere
Arhipeleagul Cicladelor din Grecia, este compus din 220 insule, 39 fiind mai mari, iar din acestea, doar 24 sunt locuite. Cicladele sunt cele mai renumite din toate insulele greceşti putand aminti insulele Amorgos, Anafi, Andros, Antiparos, Delos, Ios, Kea, Kimolos, Folegandros, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Serifos, Sikinos, Sifnos, Syros si Tinos. Calatorind aici, veti gasi o viata de noapte activa, statiuni cosmopolite, dar în acelaşi timp, linişte.
Amorgos - are o vestita manastire si doar câteva plaje. Există mai multe plaje de-a lungul liniei de coastă. În Aegiali, plaja este lungă şi de nisip şi începe de la marginea satului de pescari Ormos; Anafi - o mica insula virgina situata la est de Santorini care a devenit foarte populara pentru vacante in ultimul timp; Antiparos - o mică insulă la vest de Paros la o distanta de doar 30 minute. Poate fi foarte ocupata pe vara; Andros - a doua ca marime din arhipeleag si cea mai nordica. Este o insula, tradiţionala şi liniştită, verde, cu peisaje muntoase si cu multe plaje si un turism bine dezvoltat; Delos - o mică insulă nelocuită, aproape de Mykonos. Aceasta insula este cunoscuta pentru siturile arheologice. Este locul de nastere al zeitei Artemis si al zeului Apollo. (templul lui Apollo); Folegandros - insulă frumoasa si linistită la vest de Santorini. Vara poate sa fie foarte ocupata. Este abrupta si stancoasa; Ios - este cunoscuta ca o insula a petrecerilor, acest lucru face ca aceasta sa fie paradisul pentru tinerii dornici de petrecere toată noaptea; Kea - o insulă liniştită, populată in cea mai mare parte în vacantei, este aproape de Atena si este o alternativa excelenta pentru cei care doresc o vacanta ceva mai linistita; Kimolos - mică insulă in care isi petrec vacanta grecii in general. Numele Kimolos vine de la cuvântul "creta", deoarece casele sunt foarte albe; Micile Ciclade - sunt un grup de insule mici la sud-est de Naxos, inclusiv Ano Koufonisi, Kato Koufonisi, Iraklia, Schinousa şi Donousa; Milos - insula cu formaţiuni de rocă vulcanică spectaculoase. Este una dintre locatiile turistice la moda pe timp de vara. Aici a fost gasita celebra sculptura Afrodita din Milos (Venus din Milos); Mykonos - o populară destinaţie turistică, considerata Ibiza Greciei, cu plaje excelente si viata de noapte foarte tumultoasa. Este considerata o statiune de vara pentru gay Naxos - este cea mai mare si mai verde insula din arhipeleag, are plaje excelente. Naxos are ceva de oferit pentru oricine. Naxos are o infrastructura turistica foarte buna avand si foarte multi turisti. Multi considera ca Naxos are cele mai bune plaje din Grecia avand si plaje cu nisip si plaje cu pietris; Paros - o insulă turistica situata in mijlocul arhipeleagului Cicladelor. Paros are o atmosfera cosmopolita, cu viata de noapte intensa, cu monumente antice, mănăstiri, biserici si mai presus de toate plaje minunate cu nisip. Santorini - o insula spectaculoasa de origine vulcanica. Santorini este unul dintre cele mai frumoase locuri romantice din lume. Santorini, desi este o insula stearpa, are peisaje uimitoare, plaje superbe şi o viaţă de noapte vibrantă. Principalele statiuni destinate turistilor din Santorini sunt, Kamari şi Perissa. Alte statiuni cu farmec deosebit din Santorini sunt Fira, Imerovigli sau Oia; Serifos - o mică insulă liniştită, cu plaje, oraşul tradiţional cu bucatarie foarte renumita. Serfos este foarte populara pentru greci, dar neputandu-se vorbi de un turism de masa; Sifnos - insulă liniştită, tradiţionala, pitoreasca, cu plaje bune. Sifnos este o insula deosebit de verde pentru arhipeleagul Cicladelor. Desi turismul este dezvoltat in Sifnos, insula totusi si-a pastrat originalitatea greceasca; Syros - o insula cu oraşe mari si plaje bune. Syros este capitala (centrul administrativ) al Cycladelor. Desi Syros are totul pentru a fi o atractie turistica, plaje bune, restaurante, totusi in Syros infrastructura turistica este slab dezvoltata. Este renumita pentru dulciurile din rahat ("loukoumia" in greaca); Tinos - o insula tradiţionala. Tinos este o insula pe care bate foarte mult vantul. Insula Tinos este vizitata de multi pelerini ortodoxi care viziteaza Catedrala Maicii Domnului.
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Mier 20 Feb 2013, 08:02
Sa dea Dumnezeu sa-ti ofere bucuria sa vii in Grecia si sa vizitam impreuna, toate insulele astea.
dolion
Subiect: Re: GRECIA Mier 20 Feb 2013, 08:57
Dia, imi doresc din tot sufletul sa vin in Grecia si voi veni! Sigur ne vom intalni, pentru ca voi fi in pensie si voi avea timp destul... sanatate sa avem, sa ne bucuram de viata cat mai mult timp. Grecia si Canada sunt doua destinatii planificate la pensie!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Vin 22 Feb 2013, 01:51
dolion a scris:
Grecia si Canada sunt doua destinatii planificate la pensie!
Să-ti ajute Dumnezeu, bun prieten, Dolion! Da, tintesti două locuri frumoase pe acest pământ. Nu zic că nu mai sunt si altele la fel de frumoase...
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: GRECIA Sam 23 Feb 2013, 16:05
Emil Condor a scris:
dolion a scris:
Grecia si Canada sunt doua destinatii planificate la pensie!
Să-ti ajute Dumnezeu, bun prieten, Dolion! Da, tintesti două locuri frumoase pe acest pământ. Nu zic că nu mai sunt si altele la fel de frumoase...
Bine-nteles ca mai sunt si altele la fel de frumoase ...
dolion
Subiect: Re: GRECIA Lun 25 Mar 2013, 07:37
La multi ani, Grecia! La multi ani, Dia! La multi ani, doctore!
Primul flash mob din Constanţa şi cred din România, dedicat Zilei Naţionale a Greciei din 25 martie.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Lun 25 Mar 2013, 08:22
dolion a scris:
La multi ani, Grecia! La multi ani, Dia! La multi ani, doctore!
Primul flash mob din Constanţa şi cred din România, dedicat Zilei Naţionale a Greciei din 25 martie.
Poate la anul tinerii o sa fie imbracati mai subtire... Am ascultat si eu o emisiune la radio realizata de Denise Theodorescu. Am inteles ca ea are origini grecesti. Mi-ar face o imensa placere sa pot dansa si eu odata sirtaki...
La multi ani Greciei, grecilor si tuturor celor care o iubesc!
Subiect: Re: GRECIA Mar 26 Mar 2013, 01:03
La Multi Ani, prieteni dragi din Grecia! Doresc ca prosperitatea să revină în viata tuturor! La Multi Ani, Grecia!
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Mar 26 Mar 2013, 15:50
Mulțumim pentru urări si pentru ca va bucurați si voi împreuna cu noi de ziua Greciei. Intradevar e mare bucuria nostra, pentru ca sărbătorim eliberarea Greciei de sub jugul Imperiului Otoman.
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Sam 06 Apr 2013, 16:05
Aprozar in insula Santorini (Santa Irini).
Numai ca anul asta nu o sa putem merge in vacanta pe insula. Ne vom limita la ceva mai ieftin.
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Mier 22 Mai 2013, 06:02
Sa crapat de ziua la Atena.
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: GRECIA Joi 16 Oct 2014, 09:40
CRIZĂ Se amână călătoria aceea îndelungată. Cu o astfel de criză, cine poate să plătească barcagii? Ce dacă ai fost cu violență invitat, cheltuielile tale de transport–nedeterminat.
Dormitul, gratis, nu discut. Oricum ar fi, cine dă ultimul lui ban, să nu se mai întoarcă niciodată?
Desigur, promite înlesniri de plată sau faliment - vezi Doamne, va fi plătit în rate Acheron.
Nu mă înnebuni, unde s-a auzit Acheron în rate, își bat joc de noi. În fapt, ne fură pentru că acest tarif, multiplicat, l-am plătit pentru anterioare morți in vivo.
Și acum să ți se spună, în rate Acheron-ul. Povești.
O dată intrat în barcă, te dezbracă, ți le iau pe toate, până și ultima conștientizare că la debarcare nimeni nu te așteaptă. Nici măcar un nimeni. ( Kiki Dimoula)
_____________________ Doctor Cross
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Joi 06 Noi 2014, 23:29
Κωστής Παλαμάς ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΜΟΥ Ό,τι κι αν κάμεις, όπου να δράμεις, απ' όποιο γένος, δικός μου ή ξένος, του κάκου ! Εμπρός σου πάντα θα μ' έχεις, πίσω μου τρέχεις· το τρέξιμό σου να μην το βιάζης και λαχανιάζεις. Να με θυμάσαι, τέτοιος ο νόμος : ο πεζοδρόμος μιας έγνοιας θα 'σαι κ' εγώ μιας χάρης ο καβαλλάρης. Οι πεντασύλλαβοι, 1925
Kostis Palamas POETULUI CARE A DEVENIT CRITICUL MEU Orice ai face, Oricum ai greși, de orice fire, a mea ori alta, rea, în fața ta mereu eu voi fi, tu, în spate ești; alergătura ta nu ți-o iuți și suflul ți-l pierzi. Să mă ții minte, asta e legea: loc de târât greu o grijă vei fi iar eu, al unui talent, călăreț. Cvinarii, 1925
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Joi 06 Noi 2014, 23:32
Înapoierea cheii - Nichita Stănescu
Mi-e dor să pot să nu-mi mai fie dor de tine.
Tristeţea, ea, nu este gând ea lucru este.
Mănânc-o, dacă ai cu cine! Durerea vieţii e un lucru, -
nu contemplarea ei.
Mi-e dor să pot să nu-mi mai fie dor de tine.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-Nichita Stănescu Μου λείπει να μπορώ να μην μου λείπεις.
Η λήθη- αυτή, δεν είναι ενδόμυχη σκέψη, πράμα είναι.
Φα την! αν έχεις με ποιόν. Η λύπη της ζωής είναι ένα πράμα- όχι η νοσταλγία της.
Μου λείπει να μπορώ να μην μου λείπεις.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Joi 06 Noi 2014, 23:41
FOTOGRAFIE DIN 1948
Țin într-o mână o floare, probabil. Bizar. Este vizibil că prin viața mea a trecut o grădină cândva.
În cealaltă mână țin o piatră. Cu grație și aroganță. Dubiu niciunul că sunt avertizată de falsificări și degust apărarea. Este vizibil că prin viața mea a trecut ignoranța cândva.
Zâmbesc. Curbura zâmbetului, golul acestei dispoziții afective, seamănă cu un arc bine întins, pregătit gata. Este vizibil că prin viața mea a trecut o cauză cândva. Și măiestria de a învinge.
Privirea adâncită în păcatul originar: fructul interzis al speranței îl gustă. Este vizibil că prin viața mea a trecut credința cândva.
Umbra mea, un joc al soarelui doar. Poartă uniforma ezitării. Nu a ajuns încă să fie tovarășa mea sau delatoare. Este vizibil că prin viața mea a trecut suficiența cândva.
Tu nu ești vizibil. Dar ca să existe un abis în peisaj, să stau pe marginea lui ținând o floare și zâmbind, înseamnă că ești pe cale să vii. Este vizibil că prin viața mea, viață, ai trecut cândva. {Puținul lumii Colecție de poeme, Ediția Ia 1971, Ediția aII a, Stigmi, 1994} Kiki Dimoula