Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Sam 21 Mai 2011, 11:22
CRUCIAT a scris:
Cred insa ca singura arma cu rezultat bun este in cazul acesta iubirea, iubirea de cel de aproape. Stiu ca suna desuet, " miroase a naftalina", dar asta simt si cred.
Nu ești deloc demodata. Din potriva, solutia este unica si de neinlocuit. Sau încercat multe metode, dar nu au dat nici un rezultat de acea contemporani noștri sau întors la :
1 Kor.13:13 Acum dar rămîn aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.
Rom 13:8 Să nu datoraţi nimănui nimic, decît să vă iubiţi unii pe alţii: căci cine iubeşte pe alţii, a împlinit Legea.
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: GRECIA Sam 11 Iun 2011, 21:28
A trecut cam mult timp de cind nu v-am mai spus ce mai este nou/sau vechi pe aici. Intre timp pe aici a fost prezentata la o facultate renumita prin inalta tinuta universitara si stiintifica o carte despre urme ale istoriei imbinate ale Romaniei si Greciei, scolile de limba romana din Atena ( 2) au luat vacanta si comunitatea Stefan cel Mare a facut chiar o serbare frumoasa a micutilor absolventi... Cred ca ar fi frumos daca v-as povesti de o experienta minunata traita si de mine. In Balcani sintem, asa ca stim cu totii ca totul se face..in alt ritm decit poate cel normal. Asa cu numarul mare de straini, raportat la locurile de munca, la venituri, la capacitate de sustinere de catre stat i-a prins pe greci nepregatiti.Adica? Un exemlu, accesul lor la sistemul sanitar elen. O alta tragedie! Adica, imposibilitatea intelegerii intre personalul medical grec si pacientii straini. Si uite asa, dintr-o necesitate stringenta, au aparul mijlocitorii interculturali in spitale, care functioneaza in alte tari europene ( Italia, Olanda) de prin 1990.... Este vorba de un program pilon, de 2 luni, care a repurtat un mare succes, in ciuda timpului scurt si a modului destul de neorganizat. Contributia cea mare apartine , bineinteles, migrantilor mijlocitori interculturali ( simplu li se spune traducatori, dar nu este doar acesta rolul lor): au aratat entuziasm, au muncit si mai muncesc inca in multe cazuri voluntar, dincolo de orar si loc de munca. Este vorba de un program european , platit din fonduri europene 75%, in cadrul caruia, in jur de 100 de mijlocitori interculturali au desevit 21 dintre marile spitale din Salonic si Atena. Cei chemati sa ocupe aceste posturi, platite cu salar de baza(!) , au urmat in prealabil cursuri speciale de mijlocitori interculturali, s-au specializat in limbaj medical si in modul in care trebuie sa creeze o punte intre medici si bolnavi, respectind obiceiurile si cutumele din tarile migrantilor, respectind secretul medical, integrindu-se din mers , eficient si rapid in acest mecanism complex ce se numeste spital. In afara de deservirea directa, se face si traducere prin intermediul telefoanelor mobile , atunci cind nu este posibila deservirea personala. In plus, neoficial, se fac si traduceri scrise de retete, instructiuni medicale, etc. Poate o sa vi sa para ciudat, dar bucuria si usurarea migrantilor nu a fost mai mare decit cea a doctorilor, care au declarat nu de putine ori ca au fost cazuri in care nu ar fi rezolvat cazul..( cazuri psihice, nevrologice, cazuri de internari urgente sau in urma unui ordin judecatoresc..). Au fost ajutati si greci, asa ca nu a existat..discriminare. Rezultatele au fost impresionante, reactia personalului spitalelor la auzul vestii ca programul este pilot a fost imediat si cu rezultat...s-a prelungit acest program pe inca 6-9 luni.. Cu atit mai impresionanta mi se pare experienta la spitalul de copii..O sa va pun poze, cu tinerii participanti la acest program, in majoritate medici ei insisi, studenti, migranti de a doua generatie, adica, nascuti in Grecia. E tare frumoasa tineretea creatoare si implicata social!
_____________________ Doctor Cross
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Sam 11 Iun 2011, 21:30
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 12 Iun 2011, 14:43
In orasul -satelit al Atenei, in care lociesc, se desfasoara zilele acestea campionatul national de ping-pong, ( baieti si fete), cu mare aflux de lume si cu bucurie mare, s-a calificat in semifinalele de miine echipa de baieti a orasului! Azi se face la mine in cartier-oras, in renumitul teatru in aer liber-Vrahon-Melina Merkouri, o serbare intitulata "azi sarbatoresc visele si "Zimbetele copilului"( organizatie non profit care, dupa 16 ani de functionare rodnica, azi are pentru prima data probleme economice de continuare). Marti vom merge mai multi, o "paree" cum se zice pe aici , la sala de expozitii a Institutului Eleno-American pentru a vizita expozitia " Jurnalele revolutiei mele"- organizata impreuna cu Sectia Arte Plastice a Bibliotecii din Alexandria-Egipt. Intre 25 iunie ai 4 iulie 2011 in Atena este gazduit cel mai mare eveniment atletic mondial : "Intrecerile Mondiale Special Olympics 2011" Singurele olimpiade in care: -toti participantii sint cistigatori -cistigatori in lupta lor pentru respectul nostru fata de faptul ca sint diferiti de noi -invingatori in lupta pentru autorespect - cistigatori in lupta pentru apararea insusirilor lor deosebite. JURAMANTUL JOCURILOR PARAOLYMPICE Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!
Vreau sa inving! Daca, totusi, nu reusesc ajutati-ma sa incerc cu vitejie/curaj!
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Vin 01 Iul 2011, 01:32
Team of scientists, led by Dr. Georgios Giamas, find new drug target in breast cancer.
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Vin 01 Iul 2011, 02:04
Personal cred că problemele de criză economică ce afectează multe tări europene s-ar putea rezolva mai usor dacă tările respective s-ar dezafilia de la UE - oricum este o uniune făcută în interesul tărilor puternice, nu al Bulgariei, României, Croatiei, Portugaliei, Greciei, etc si această uniune nu va dura! Eu nu-i văd niciun viitor...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: GRECIA Vin 01 Iul 2011, 15:17
Sa lasam Grecia, Emil. Azi e Ziua Canadei, nu?
La Multi Ani, CANADA!
O zi b
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Vin 01 Iul 2011, 17:44
Ion a scris:
Sa lasam Grecia, Emil. Azi e Ziua Canadei, nu?
La Multi Ani, CANADA!
O zi b
este un topic deschis de mine, cu titlul Grecia. De acord, LA multi ani, Canada! e o tara si un popor tare drag mie. Puteai s-o spui la topicul lui , insa, nu?
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: GRECIA Vin 01 Iul 2011, 22:08
Scuze! Azi dimineata eram grabit. Si am nimerit mai repede aici.
Inca o data SCUZE! Multumesc!
ps: Emil, te rog, daca nu deranjez prea mult, muta mesajul meu la topicul despre Canada. Multumesc! O zi buna! Ion
pps: dovada ca eram grabit vedeti ca mesajul nu are sfarsit.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 24 Iul 2011, 17:26
@ Ion, Stai linistit, nu am nici o problema, doar am vrut ..ce-i al Cezarului @ Uite ce poate face o vorba buna zilnica si apa cu minerale, chiar si pe caldurile astea:
Ultima editare efectuata de catre CRUCIAT in Dum 24 Iul 2011, 17:34, editata de 1 ori
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Dum 24 Iul 2011, 17:30
Acum citesc rugămintea lui Ion - scuze pentru întârziere! Să-l mai mut, ori îl îngropăm aici cu alte mesaje?
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 24 Iul 2011, 17:33
Lasa-l, ca asa cum am zis, de la Ion nimic nu poate deranja si in plus, asta e un topic..viu, nu?
Emil Condor
Subiect: Re: GRECIA Dum 24 Iul 2011, 17:37
Mă bucur că ai subliniat chiat tu, gazda că „de la Ion nimic nu poate deranja”. Ai o îmbrătisare dulce pentru asta...
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 24 Iul 2011, 20:10
Ieri in Mani-Peloponez a fost serbarea sardelei: in satul de pescari Agioi Theodoroi a fost oferita masa cu sardele facute la gratar si vin alb demisec. Muzica si dans au fost fondul la "glendi" -petrecerea la care au participar citeva mii d eoameni, multi turisti straini. O sa descarc pozele de aseara un pic mai tirziu...
fructe comestibile de cactus-fructul saracului din Mani
Sat din Mani-zona cea mai de sud a Peloponezului, necucerita de turci si nici de nemti..
Ultima editare efectuata de catre CRUCIAT in Dum 24 Iul 2011, 20:54, editata de 1 ori
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: GRECIA Dum 24 Iul 2011, 20:17
Sa nu descarci poze cu sardele impanate, sau mai stiu eu ce feluri de doua feluri, sa-mi faci iarasi pofta si sa dau atacul la frigider!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 24 Iul 2011, 20:57
apus de soare -ieri
asta nu-i a mea
Ultima editare efectuata de catre CRUCIAT in Dum 24 Iul 2011, 22:26, editata de 1 ori
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 24 Iul 2011, 21:06
dolion a scris:
Sa nu descarci poze cu sardele impanate, sau mai stiu eu ce feluri de doua feluri, sa-mi faci iarasi pofta si sa dau atacul la frigider!
sa vezi mese si dans!!
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Dum 24 Iul 2011, 23:35
CRUCIAT a scris:
dolion a scris:
sa vezi mese si dans!!
Dolion, In Peloponez azi se sărbătorește ziua sardelelor. Turiști greci si străini au mîncat, au dansat si sau înveselit pînă dimineața.
Nu lua in considerație ce spune lumea. Ca e criza economica si ca Grecia e la marginea prăpastiei. Aiurea, aici se bea si se mananca pe saturate si se dansează toată noaptea.
SI PE PLAJE
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Lun 25 Iul 2011, 09:24
Buna dimineata si o saptamana plina de realizari -va urez de pe meleaguri indepartate! nimic nu e mai placut decit sa bei acasa cafeaua de dimineata, cu soarele batind puternic in geamul de la bucatarie; cu toate copertinele trase si totusi ne spala deja pacatele..
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Lun 25 Iul 2011, 16:06
Mai tii minte ce iti spuneam eu? Ca vei incepe sa traiesti de la inceput, intr-o viata noua, cu mult timp liber, sa poti face ce nu puteai mai inainte.
Sa traiesti sa sa beneficiezi din plin rodul munci tale depus in toti acesti anii.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Joi 28 Iul 2011, 21:08
Diaporevomenos a scris:
Mai tii minte ce iti spuneam eu? Ca vei incepe sa traiesti de la inceput, intr-o viata noua, cu mult timp liber, sa poti face ce nu puteai mai inainte.
Sa traiesti sa sa beneficiezi din plin rodul munci tale depus in toti acesti anii.
mai am pina atunci, dar nu mai am mult.. inca alerg cam 6-8 ore pe zi. merci de urari!!
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Joi 28 Iul 2011, 22:02
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Dum 30 Oct 2011, 17:39
Emil Condor
Subiect: Re: GRECIA Dum 30 Oct 2011, 18:45
Dia, este adevărat că Grecia a fost iertată de 50% din datorii? E un lucru bun, nu-i asa? Care este reactia populatiei elene la aceste stiri de importantă natională?