Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: GRECIA Lun 04 Apr 2011, 09:48
Si m-a lasat cu ochii-n soare... cand va continua? Faina, povestirea, are talent tipul!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: GRECIA Mier 06 Apr 2011, 22:59
Primavara acum arata la noi si asa:
_____________________ Doctor Cross
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Joi 07 Apr 2011, 06:49
Arată bine!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Joi 07 Apr 2011, 21:35
Si la mine in curte.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Vin 08 Apr 2011, 00:10
Flori peste tot, numai în Canada nu! Dar vin acum niste temperaturi ce vor scoate natura din amorteală: zilele următoare se anuntă între 18 si 22 de grade.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Vin 08 Apr 2011, 01:06
se mai topesc si la voi ceva din nameti..
Emil Condor
Subiect: Re: GRECIA Dum 10 Apr 2011, 21:14
CRUCIAT a scris:
se mai topesc si la voi ceva din nameti..
Ai vrut să spui... ghetari?
Nu mai e nicio urmă de zăpadă, primăvara a venit cu adevărat. Sotia e pe telefon cu Brasovul (chiar în acest moment) si acolo ninge...
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Dum 10 Apr 2011, 22:18
Dia,tu nu te vei mai intoarce niciodata in Romania?Scuze daca ai scris asta pana acum si mie mi-a scapat...Esti grec originar?
Subiect: Re: GRECIA Dum 10 Apr 2011, 22:52
Karima a scris:
Dia,tu nu te vei mai intoarce niciodata in Romania?Scuze daca ai scris asta pana acum si mie mi-a scapat...Esti grec originar?
Grec grecesc!
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Lun 11 Apr 2011, 11:34
Diaporevomenos a scris:
Karima a scris:
Grec grecesc!
palicarule bem vin de Elada cand /v daca ne-om vedea vreodata...
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Subiect: Re: GRECIA Lun 11 Apr 2011, 11:40
DACA imi amintesc bine, din tineretzile mele, palicar inseamna barbat tanar; daca inseamna altceva imi cer scuze; daca am zis bine, baga o adresa de mail ca as vrea sa vb. ceva cu tine. aici: free12cactus@yahoo.de .... Nu te speria,nu cer nimic,,, Pusici maksimi -
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
dolion
Subiect: Re: GRECIA Lun 11 Apr 2011, 13:07
Voluntar grec în războiul pentru independență al Greciei, din 1821. sau Bărbat voinic, viteaz.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Lun 11 Apr 2011, 17:03
dolion a scris:
Voluntar grec în războiul pentru independență al Greciei, din 1821. sau Bărbat voinic, viteaz.
Mai degrabă "Bărbat voinic" si cîteodată " viteaz ". Numa ca eu sunt boșorog, am 64 de ani.
Subiect: Re: GRECIA Lun 11 Apr 2011, 18:14
Diaporevomenos a scris:
dolion a scris:
Mai degrabă "Bărbat voinic" si cîteodată " viteaz ". Numa ca eu sunt boșorog, am 64 de ani.
abia acuma incepe viatza; vezi ca ti-am trimis mail pe tema asta Intra pe skype si-tzi explic io..
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Lun 11 Apr 2011, 22:33
Am lipsit in dupa ameaza asta de acasa. Seara tarziu am vazut si mi-a placut. Asa este intradevar cu pensionari.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 17 Apr 2011, 22:11
Dia, fac explozie! sa-ti deschizi popas personel! Va pun eu acum ceva fain: cum era primavara in Vyronas, acum 3 zile!
Parcul de linga primarie
citeva din petuniile mele
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 17 Apr 2011, 22:15
repet, asa era acum 3 zile, ca acum ploua...
Emil Condor
Subiect: Re: GRECIA Dum 17 Apr 2011, 22:40
CRUCIAT a scris:
Dia, fac explozie! sa-ti deschizi popas personel!
Cineva trebuie să împingă bărbatii de la spate...
Faine peisaje!
dolion
Subiect: Re: GRECIA Mar 19 Apr 2011, 18:04
Intrarea Greciei in incapacitate de plata este inevitabila, fapt ce va conduce la o restructurare iminenta a datoriei. Aceasta este informatia principala de astazi a cotidianului grec Eleftherotypia.
Indoielile asupra solventei Greciei readuc probleme Spaniei pe piete, anunta marti cotidienele spaniole, dupa ce trezoreria a reusit cu greutate sa-si plaseze bonurile pe piete, la pretul cel mai mare inregistrat de la momentul intrarii tarii in zona euro.
Spania continua sa fie bariera europeana pentru criza financiara, insa turbulentele se intensifica, scrie cotidianul El Pais. Acest cotidian apreciaza ca centrul uraganului se afla acum in Grecia, care se confrunta cu o posibila restructurare a datoriilor. Insa, pietele nu au incredere in Atena si nici in autoritatile europene, astfel ca tarile periferice se confrunta din nou cu probleme, rezuma situatia publicatia mentionata.
Datoria spaniola ajunge la cel mai ridicat pret, de la intrarea in zona euro, informeaza la randul sau si cotidianul El Mundo, precizand cum rentabilitatea pe zece ani a bonurilor spaniole de trezorerie a ajuns la 5,596% din cotizatia zilnica, ceea ce reprezinta cel mai ridicat nivel al dobanzii, de la nivelul inregistrat in 25 octombrie 1999. Datoria creste din nou, din cauza temerilor de contagiere de la Portugalia, considera la randul sau cotidianul ABC, dupa ce trezoreria s-a vazut nevoita sa plateasca intre 33% si 40% mai mult pentru a-si plasa bonurile pe piete, unde s-a confruntat cu scaderea cererii.
Revin zilele negre de luni, titreaza la randul sau si cotidianul La Razon. Acesta scrie de asemenea ca neincrederea in economia spaniola creste, in timp ce criza datoriilor ajunge si in SUA, unde compania de calificare a riscurilor Standard and Poor's a scazut aprecierile fata de solventa acestei tari.
Criza datoriilor pedepseste din nou Spania, din cauza dificultatilor cu care se confrunta Grecia, anunta si cotidianul catalan El Periodico. Totodata, aceasta publicatie mai remarca si cum guvernul elen ar putea cere restructurarea datoriilor, in vreme ce Finlanda ameninta fondul de salvare pentru Portugalia. Care ar fi consecintele O restructurare a datoriei Greciei nu este necesara si ar fi catastrofala pentru tara, afectand activele bancilor si fondurilor de pensii si inghetand accesul la pietele de capital, a declarat luni guvernatorul Bancii centrale a Greciei, Georges Provopoulos, transmite Reuters.
Pe fondul speculatiilor intense de pe piata, oficialii de la Atena, alaturi de oficialii de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, au dezmintit in repetate randuri ca au in vedere restructurarea datoriei Greciei.
'Banca Greciei a explicat in mod clar, inca din luna octombrie, ca o astfel de restructurare nu este nici necesara si nici dezirabila', a spus Georges Provopoulos cu prilejul prezentarii raportului anual al Bancii centrale asupra economiei.
'O astfel de masura ar avea consecinte catastrofale atat pentru guvern cat si pentru investitorii privati care nu vor mai avea acces pe piete', a adaugat guvernatorul Bancii centrale.
De asemenea, Georges Provopoulos, care este si membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene, a estimat ca Produsul Intern Brut al Greciei se va contracta cu cel putin trei procente in acest an, in conditiile in care economia greaca va ramane in recesiune pentru al treilea an consecutiv. In plus, contractia economiei va conduce la cresterea somajului peste pragul de 15 procente in timp ce cresterea creditului catre sectorul privat va ramane in teritoriul negativ in 2011.
In schimb, Provopoulos a prognozat ca scaderea costurilor pe unitatea de munca va fi benefica pentru competivitatea economiei elene, iar deficitul de cont curent al Greciei se va reduce sub 9% din PIB, gratie relansarii exporturilor si diminuarii importurilor. De asemenea, indicele preturilor de consum se va diminua fata de anul trecut ajungand, in medie, la 3,25 procente.
Sursa: Capital - (Capital.ro)
Subiect: Re: GRECIA Mar 19 Apr 2011, 20:53
nu le du tu grija...
Emil Condor
Subiect: Re: GRECIA Mar 19 Apr 2011, 23:41
cactus a scris:
nu le du tu grija...
Oh, nu doar România ci si Grecia e în probleme mari. Dar cine nu e?
Diaporevomenos
Subiect: Re: GRECIA Mier 20 Apr 2011, 03:05
Emil Condor a scris:
cactus a scris:
nu le du tu grija...
Oh, nu doar România ci si Grecia e în probleme mari. Dar cine nu e?
Dupa un studiu international al FMI-ului, sa constatat ca toate tarile sunt in deficit bancar. Pana si USA care taie cati $ vrea muschi ei si nu da socoteala la nimeni.
O sa ajungem ca dupa razboi. Saracie, foame, somaj. Asta e rezultatul dezvoltari tehnico-stiintifice. Ne tromboneau ca dezvoltarea stiintei, nu va face viata mai frumoasa.
Subiect: Re: GRECIA Mier 20 Apr 2011, 09:15
Diaporevomenos a scris:
1. O sa ajungem ca dupa razboi. Saracie, foame, somaj. 2. Asta e rezultatul dezvoltari tehnico-stiintifice. 3. Ne tromboneau ca dezvoltarea stiintei, nu va face viata mai frumoasa.
pai, treaba-i cam asha:
1. vom ajunge LA razboi, cu moarte, saracie si ektzetera 2. absolut corect; nu-i bine sa sari peste etape si daca sari, macar alege etapele corecte 3. absolut corect DAR ai confundat (?) nu cu ne si virgula nu trebuia sau ai vrut sa scrii alteva ? Atunci nu-i corect fiindca dezvoltarea stiintzei NU ne-a facut viatza mai frumoasa...
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mier 20 Apr 2011, 09:41
O frântură de Rai Pe tărâmul Greciei oracolelor antice se afla unicul stat monahal din lume, cu 20 de mănăstiri si alte multe schituri si chilii. Pelerinii – exclusiv barbati, conform unei legi din secolul al X-lea, se afla întotdeauna in căutarea unor răspunsuri, dar nu pot dezlega misterele Muntelui. Muntele Athos, acolo unde preotii care oficiaza slujbele poarta vesminte preţioase, vechi de sute de ani, prin aceasta respectându-se specificul bizantin. Si anume: Bise-rica trebuie sa întruchipeze Slava Lui Dumnezeu, sa fie o frantura de Rai. La Athos, si cantarea bisericeasca este inconfundabila, psaltica. Pentru multi, locul pare exclusiv o destinatie a pelerinajelor religioase, locul fiind, de fapt, plin de vestigii istorice, încărcat de tradiţii deosebite si de legende cu har. Mai mult, secretul calugarilor de pe Muntele Athos, care se mentin sanatosi si lucizi pana la varsta de 90 de ani, consta in stilul de viata. De altfel, aceasta este concluzia unei cer¬ce¬tari realizate de universitatile din Atena si Salonic, conform studiilor care s-au desfasurat in perioada 1994-2007. Călugării duc o viata activa, merg mult pe jos, iar 'dieta' lor este alcatuita din legume, fructe in toate zilele, vin rosu in patru seri pe saptamana, niciodata carne, cu excepţia zilelor de duminica, zi in care se consuma peste. Cea mai sănătoasa alimentaţie din lume: de tip medite¬ra¬¬nean, combinata cu restricţiile impuse de viata monahala a Sfântului Munte. O viata si o lume despre care veti citi incepand din acest numar al Jurnalului de duminica.