Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 09:09
dolion a scris:
Cu ceai si Metaxa, pe mine m-ai pierdut de musteriu! Invita-ma la o friptura de miel, ca spuneau azi la radio ca mieii nostri au luat drumul Greciei deja! Asa ca, sufleca-ti manecile si la treaba, ca lumea e flamanda rau!
Tu nu pricepi; fata s-a exprimat gresit; a vrut sa spuna Metaxa cu ceai separat; iar la friptura de miel ma bag si eu si cu vin faiin
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 10:56
CRUCIAT a scris:
imi pare tare rau ca invitatia mea nu a trezit interes:noapte buna, ceainaria trage obloanele.
Si mie imi pare rau... Abia azi am intrat pe forum, dupa cateva zile de "pauza", ca numai pauza n-am avut...
Superbe cescutele, indiferent in care as fi baut, as fi vrut sa le am sub ochi, sa le admir in timp ce sorb ceaiul!
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 11:15
Continutul e baza! Ca doar nu plecam cu cescutele dupa noi! Dar trebuie sa recunosc ca sunt opere de arta.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 13:11
dolion a scris:
Continutul e baza! Ca doar nu plecam cu cescutele dupa noi! Dar trebuie sa recunosc ca sunt opere de arta.
Dupa 24 de ore ramanem cu amintirile olfactive, gustative, vizuale, sigur Cruciat ne pune si niste muzica, deci si amintiri auditive.Daca pun la socoteala si pisica, avem si amintiri tactile! Toate la un loc ne ofera o ambianta aromata placuta...
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 19:30
Sunt aproape sigur ca ambianta oferita de "doctor", e la superlativ! Pacat ca o intalnire a tuturor de aici de pe forum, e "de gradul III"! Si viata nu asteapta aceasta oportunitate; cand se va realiza, cine stie cati vom mai spune "prezent!".
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 20:03
Buna seara, buna seara, multumesc de vizita! Asa, da! Pai, se poate? va astept in pragul usii de atitea zile... Hai sa va spun ceva: acum citiva ani, nu multi, mai aveam vlaga in mine si voiam sa deschid o ceainarie, la mine acasa, in Romania adica! Voiam sa fie un Boutique: local mic, cu citeva mese doar. Curatenia, deservirea si calitatea ar fi fost target-ul. Ma gindeam chiar la un mod mai personal de deservire, acum, cind oriunde te-ai duce in lume, lucrurirle au devenit standard..De aici, ideea de a servi pe fiecare client, in functie de ce "iti spune" chipul sau...in cesti diferite... o biblioteca cu rafturi pline cu carti si reviste ar fi intregit peisajul. Alaturi de ceaiuri si sucuri, bineinteles, prajituri de casa... Am renuntat la gindul asta, pentru moment cel putin... Asa am facut "jocul" cu voi: mi-ar fi placut , de pilda, sa sevesc ceaiul lui Dolion, ca si lui Abby, in ceasca nemteasca, alaturi de un paharel mic de rom si o farfurioara de saratele. Pentru Izzy , desigur, as fi ales ceasca frantuzeasca..si o prajitura milllew feuilles. Cactus ar fi avut parte de un ceainic vesel rusesc..plin cu tuica mirositoare a pruna, cu o placinta de brinza alaturi Sa mai spun? Ia sa vedem: ceasca englezeasca, cu o budinca, pentru Geta . Ceasca de marmura, pentru Cristina si Zaraza. Nu, nu l-am uitat pe Emil, si nici pe Dimitris. Lor le rezerv cite o halba... curind fac poze...daca se supara, inlocuim halbele cu sticla moderna. Mie imi plac mult si cele old fashion... Cam asta era povestea in care am vrut sa va antrenez. Voi ce ceasca ati prefera??
_____________________ Doctor Cross
dolion
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 20:19
Multumesc, doctore, pentru tratatie, dar cam rasucesti cutitul in rana! Totul e atat de aproape si totusi infinit de departe si ma apuca o tristete iremediabila, ca in rapsodiile lui Toparceanu. Vreau ca jocul tau sa prinda aripi, sa poata trece pe la fiecare, aducandu-ne in gusa, cate-o picatura de apa vie! Sa traim "tinerete fara batranete si viata fara de moarte"!
dolion
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 20:30
Drept multumire, pentru tine, doctore:
"A fi peste mormantul verii, Sedus de viata ca de-un dor Manz tanar degustand lumina Salbatic si nerabdator.
Sa crezi ca nu exista moarte Ca mortii sunt numai un fel De fluturi adormiti de muzici Si-nchisi in bile de otel.
A fi uitat de toata lumea A fi iubit de cine vrei Cand vin sa te-ncalzeasca noaptea Fragile, turmele de miei.
A fi pe-un camp uitat de lume, De smog uitat si de masini, Tu singur dueland in aer Cu sabiile unor crini.
A sti razand, ca sanul tandru Rotit in portelan etern Se surpa-n el pana devine Mormant al laptelui matern.
Si peste toate, ca un tigru, Sa treci razand si sa te minti. Si cand ameninta zapada S-o-ntampini cu o floare-n dinti." (Mircea Micu - A fi)
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 20:30
dolion a scris:
Multumesc, doctore, pentru tratatie, dar cam rasucesti cutitul in rana! Totul e atat de aproape si totusi infinit de departe si ma apuca o tristete iremediabila, ca in rapsodiile lui Toparceanu. Vreau ca jocul tau sa prinda aripi, sa poata trece pe la fiecare, aducandu-ne in gusa, cate-o picatura de apa vie! Sa traim "tinerete fara batranete si viata fara de moarte"!
de ce zici asta? Lasa-l pe Topirceanu cu tristetile lui si bea o cupa cu apa vie, ca mai avem drum lung de facut impreuna..
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 21:52
CRUCIAT a scris:
Cactus ar fi avut parte de un ceainic vesel rusesc..plin cu tuica mirositoare a pruna, cu o placinta de brinza alaturi ??
Multzam pentru gandul asta frumos...
asta-i 4 U ; iti las placerea sa compui tu un haiku.
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 23:32
1. Floare de Cires (Cactus) Minune a naturii bucura ohii
2.drama in vaza rabdatorul pom cu flori e vrerea sortii.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mar 29 Mar 2011, 23:41
@ cu multumiri, pentru Dolion: - Dolion a spus traiesc in armonie cu natura
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Mier 30 Mar 2011, 01:44
CRUCIAT a scris:
Nu, nu l-am uitat pe Emil, si nici pe Dimitris. Lor le rezerv cite o halba...
Eh, acum depinde ce este în halba aceea, că bere nu consum decât vara când e foarte cald si soarele e pe cer, iar eu la iarbă verde.
Ai auzit măi Dimitris? CRUCIATUL vrea să ne tină mai mult la budă, cu berea aceea! Ăsta e un nou mod de a scăpa de unii vizitatori, am înteles...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: GRECIA Mier 30 Mar 2011, 07:50
CRUCIAT a scris:
Buna seara, buna seara, multumesc de vizita! ... Pentru Izzy , desigur, as fi ales ceasca frantuzeasca..si o prajitura milllew feuilles. ...
Mul'umesc mult. Nu sunt ( cred) aşa de simandicoasă. Am admirat colecţia de ceşti pe care le-ai expus. Am să reiau postul şi am să văd şi cam cum mă văd eu, dar acu tre să plec la servici. Pupici, o zi frumoasă!
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mier 30 Mar 2011, 08:29
yzzy a scris:
CRUCIAT a scris:
Buna seara, buna seara, multumesc de vizita! ... Pentru Izzy , desigur, as fi ales ceasca frantuzeasca..si o prajitura milllew feuilles. ...
Mul'umesc mult. Nu sunt ( cred) aşa de simandicoasă. Am admirat colecţia de ceşti pe care le-ai expus. Am să reiau postul şi am să văd şi cam cum mă văd eu, dar acu tre să plec la servici. Pupici, o zi frumoasă!
Nu simandicoasa, delicata si un pic misterioasa( pentru mine). Prajitura era millew feuiiles-graba de tastare bat-o vina!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: GRECIA Mier 30 Mar 2011, 08:46
CRUCIAT a scris:
Ceasca de marmura, pentru Cristina si Zaraza.
Multumesc frumos. Ai o colectie interesanta, iar ideea cu ceainaria era si mai interesanta. ps: eu am baut ceaiul deja, asa ca las ceaiul tau pe mai tirziu, ca acum ma grabesc la munca, apoi in gradina de legume.
O zi buna, tuturor!
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
dolion
Doctore, ce e adevarat si ce nu, din ceea ce scrie acolo!
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mier 30 Mar 2011, 10:20
Multe sint adevarate si unele nu mai sint de actualitate. Lumea s-a mai modernizat si pe aici, chiar la sate femeile intra si in cafenea, dar nu considera ca merita interesul, au alte preocupari, pentru ca la cafenea barbatii discuta mai ales politica. Cafeteriile sint o combinatie moderna de cafenele si cofetarii, deci acolo intra toti, fiind loc ieftin de intilnire cu prietenii. Grecii isi iubesc tara si obiceiurile, asta uneori este exagerat. In vremurile de azi cind se cauta uniformizarea noastra, transformarea intr-o masa amorfa de sclavi muncitori, este un lucru bun .Bineinteles ca nu place celor care impart lumea dupa bunul plac si de aici atacurile la adresa lor. Clima i-a facut pe greci sa se adapteze: la peste 40 de grade zi-noapte e nevoie de odihna de la prinz, si nu numai. Chiar si doctorii s-au intors si recomanda somnul "cel mic". Azi insa putini mai apuca sa doarma la prinz, alearga de la o munca la alta pentru a face fata cheltuielilor. Deci, aici nu mai este actual ce se scria. Se petrece bine in Grecia, in sensul la petrecerile lor sint foarte incitante: muzica si dans la care participa cu mic , cu mare. Chiar si strainii.
zaraza26
Subiect: Re: GRECIA Mier 30 Mar 2011, 13:09
CRUCIAT a scris:
Buna seara, buna seara, multumesc de vizita! Asa, da! Pai, se poate? va astept in pragul usii de atitea zile... Hai sa va spun ceva: acum citiva ani, nu multi, mai aveam vlaga in mine si voiam sa deschid o ceainarie, la mine acasa, in Romania adica! [...] Mie imi plac mult si cele old fashion... Cam asta era povestea in care am vrut sa va antrenez. Voi ce ceasca ati prefera??
Intotdeauna m-a atras ideea de a savura un ceai intr-o ceainarie. Imi imaginam o atmosfera calda, cu ceva stampe japoneze, eventual un colt japonez, unul englezesc etc. Poate se mai pot face si alte colturi... coltul naturist? Mi se pare ca am fost cu multa vreme in urma intr-o ceainarie in Iasi. Acum din pacate nu mai am ocazia. Eu vad altfel petrecerea timpului liber (pe care intai trebuie sa vrei sa ti-l faci) decat sotul meu. Apoi sotul meu e mult mai pragmatic, asa ca banii se duc intai pe investitii in casa, aparate - ca sa nu mai vorbesc de facultatea fetei. Sotul meu se relaxeaza mai greu, e greu de multumit. Eu imi propun sa merg undeva unde-mi place si acolo as face tot posibilul sa fiu multumita. As trece peste muuulte amanunte. Sotul meu n-are rabdare si sta intr-un loc cel mult doua zile. Ceaiul il facem in camera de hotel. Asta e... n-am incotro, nu pot sa fac din vizita unei ceainarii scopul meu in viata... As vrea sa vizitez si o pestera... Si ce n-as mai vrea!!...
Mie imi place ideea de a primi intai ceasca la alegerea ta. Sau sa zicem ca am completa un chestionar si pe urma conform punctajului, ni s-ar cuveni o anume ceasca. (asta in caz ca ne referim la ceainarie unde nu cunosti clientii). Eu prefer asa: sa fie ceasca de marmura intai, cum zici, apoi la fiecare vizita, as alege pe moment, in functie de starea in care sunt, alta ceasca, bineinteles cu conditia sa aleg tot alta pana la epuizarea ofertei. Fie si bere, ca o combin cu ceva placintele sarate sau alte saleuri. Sau tarie.
Subiect: Re: GRECIA Vin 01 Apr 2011, 20:10
Ceasca de marmuraface parte dintr-un servici ce este copie dupa model din muzeul arheologic, e , impreuna cu bomboniera si 2 scrumiere, exponent al fastului bizantin. Le-am luat direct din atelierul manufacturier , deci foarte ieftin si le-am indragit, desi moda lor e de mult apusa. Cind atingi cu buza marginea cestii, te incalzeste parca si aroma parca devine mmai puternica. Poate e doar o impresie... Nici sotul meu nu se da in vint dupa stat in localuri si cafenele. Prefera lucrurile "de casa" si in confortul caminului propriu. Noroc de musafiri, ca-s multi si trebuie sa-i duci afara, , de obligatiile de servici, ca tot asa, trebuie sa iesi cu ei, Plus ca nu stau dupa el, mai ies si cu clientii mei, cu prietenii mei si cu copiii mei. iac'asa!
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 03 Apr 2011, 13:52
Chinezarii in centrul...Atenei:
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 03 Apr 2011, 14:01
CRUCIAT